Page 1

Nieuwsbrief Met Werk september 2013 In maart 2013 is Met Werk, met een klein team, van start gegaan. Binnen een aantal maanden is Met Werk gegroeid naar 12 enthousiaste medewerkers. Met Werk opereert landelijk en is nog steeds groeiende. In deze nieuwsbrief lees je wat we doen en op welke wijze we kunnen samenwerken met de werkmaatschappijen van USG People. Immers, ook voor jou heeft Met Werk belang!

Met Werk Met Werk is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse werkmaatschappijen Start People, Creyf’s Uitzendbureau, Unique en USG Restart. Met Werk houdt zich bezig met de duurzame uitstroom van werkzoekenden naar de reguliere arbeidsmarkt en richt zich op uitkeringsinstanties, die verantwoordelijk zijn voor de uitkeringen. De doelstelling van Met Werk is het terugdringen van het aantal mensen wat een uitkering ontvangt.

Gemeenten – hoe werkt het? Vanuit USG People wordt er een projectmedewerker bij een gemeente gestationeerd. De projectmedewerker brengt het WWB-bestand in kaart, plant intakegesprekken met de kandidaten en plaatst deze uit. Dit kan via allerlei kanalen; via het netwerk van werkmaatschappijen van USG People, maar ook via andere uitzendorganisaties. Op dit moment loopt er een zestal projecten bij gemeenten, dit zijn:  Gemeente Apeldoorn - projectmedewerker Frank Kuster  Gemeente Amersfoort - projectmedewerkers Martha Wegman en Marianne Hoppinga  Gemeente Arnhem - projectmedewerker Martijn de Jonge  Gemeente Doetinchem - projectmedewerker Kees Geradts  Gemeente Breda - projectmedewerker Jeany Wijnen  Gemeente Tilburg - projectmedewerker Dave Aanen

Nieuw: UWV 55-plus project Volgens de meest recente cijfers van het CBS is de werkloosheid in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Vooral werkzoekende 55-plussers krijgen in de huidige economie nog maar nauwelijks kansen op de arbeidsmarkt. Om deze groep te ondersteunen bij het vinden van een baan start Met Werk een project gericht op 55-plussers. De doelstelling is om de komende twee jaar minimaal 2.500 werkzoekenden in deze leeftijdscategorie die nu een uitkering ontvangen weer aan werk te helpen.


Binnenkort gaan wij vanuit USG People minimaal 2.500 werkeloze 55-plussers via alle werkmaatschappijen aan een baan helpen. Met Werk gaat dit coördineren en faciliteren. Marjolein Weijenberg is projectmanager van dit project en Suzanne van den Bel ondersteunt haar bij het bemiddelen van deze doelgroep naar werk. Hoe komt Met Werk aan het aanbod van kandidaten  Met Werk bezoekt netwerkbijeenkomsten en speeddate-sessies die het UWV regionaal voor 55plussers organiseert. Uiteraard kunnen alle werkmaatschappijen hier ook zelf naar toe. Tijdens de netwerkbijeenkomsten proberen wij zoveel mogelijk 55-plussers te vertellen over Met Werk en hen te mobiliseren om zich in te schrijven.  Aanbod van werk.nl halen (site van het UWV waar je je inschrijft voor o.a. een uitkering). Bemiddeling Kandidaten kunnen zich aanmelden via de site www.55plusmetwerk.nl/actiepagina. Wij gaan vervolgens aan de slag vanuit Met Werk om zoveel mogelijk kandidaten te bemiddelen op de vacatures die in GUS vermeld staan. Op die manier kunnen wij de kandidaat met vacature aanleveren bij de betreffende vestiging. Ook kunnen vestigingen zelf bij plaatsen van een 55 plusser een plaatsing fee via Met Werk aanvragen. Tevens zorgen we voor een ingevulde machtiging doelgroep verklaring ten behoeve van de premiekorting die de kandidaat kan ondertekenen. Met Werk zorgt vervolgens dat de doelgroep verklaring op de juiste wijze in de back office wordt verwerkt. Ook een proefplaatsing is mogelijk. Randvoorwaarden om in aanmerking te komen voor het UWV 55-plus project

  

Een kandidaat moet minimaal 55 jaar zijn bij instroom WW. Een kandidaat moet minimaal 3 maanden werkloos zijn. Een kandidaat moet minimaal 50% van de uitkeringsuren gaan werken, met een minimum van 12 uur per week.

Fees die wij vanuit Met Werk centraal aanvragen voor USG People  Minimaal 3 maanden werken, maximaal 2 weken er tussenuit, € 300  Minimaal 6 maanden werken, maximaal 4 weken er tussenuit, € 1.000  Minimaal 12 maanden werken, maximaal 6 weken er tussenuit, € 1.500 Er mag achteraf eenmaal een fee per kandidaat worden aangevraagd, deze is niet cumulatief. Financiën  Vestigingen krijgen de volledige omzet en marge van de plaatsing die gerealiseerd wordt.  Met Werk faciliteert de premiekorting voor de betreffende werkmaatschappij.  De fee gaat naar USG People. Scholing Per kandidaat is er een voucher van max € 750 beschikbaar.


Contact Met Werk Voor meer informatie en het bespreken van samenwerkingsmogelijkheden, neem contact op met:     

Marjolein Thoma - landelijk manager (06 226 72 891) Robert Sliphorst - sales manager (06 212 71 727) Marion Man - projectmanager gemeenten (06 387 89 088) Marjolein Weijenberg - projectmanager UWV 55-plus project (06 387 88 939) Suzanne van den Bel - project consultant UWV 55-plus project (036 538 24 52)

Website: Email:

www.metwerk.nu info@metwerk.nu

--- disclaimer --The information contained in this communication is confidential and is intended solely for the use of the individual or entity to which it is addressed. If you are not the intended recipient you are hereby requested to inform the sender and to destroy the original and all copies unread. Publication, distribution and provision of this information to third parties are prohibited and are unlawful. No rights may be attached to this message. USG People N.V. is not responsible for the proper and complete transmission of the information contained in this communication nor for any delay in its receipt. Furthermore, USG People N.V. can neither guarantee that this email message is virus-free, nor that e-mail messages are transmitted without the unauthorised intervention of third parties.

Nieuwsbrief Met Werk - September 2013  
Advertisement