Page 1

START


AUTHOR’S NOTES


PERSONAL

EDUCATION

SOFTWARE

WORK EXPERIENCE

Kelley Schorn Phone 817-368-9953 Email Kelleyschorn@yahoo.com

Advanced: Revit Photoshop Indesign Intermediate: Sketchup Illustrator AutoCAD Basic: Rhino

Nolan Catholic High School Graduated 2014 Texas A&M University 2014—Present Majoring in Environmental Design Studied abroad in Barcelona, Spain Jan. 2017-May 2017

CB Sports World T-shirt Designer March 2013—May 2013 Fresco’s Cocina as a bus girl May 2015—August 2015 Habanero’s as a waitress May 2016—August 2016 Academy Sports and Outdoors (retail) May 2017—August 2017

INVOLVEMENTS

Texas Tech Architecture Camp Summer 2013 Member of AIAS (American Institute of Architecture Students) 2015—Present Focus (Fellowship Of Catholic Uiversity Students) Bible study leader and participant 2015—Present


CONTENTS


CHAPTER 1 PARKLAND BREAST CENTER CHAPTER 2 LANGFORD ARCHITECTURE CENTER CHAPTER 3 GLASS ROOMS CHAPTER 4 RENDEZVOUS CHAPTER 5 PERSONAL ART


Chapter 1


Parkland Breast Center


For this project, our studio worked in collaboration with Parkland Hospital and HKS Architects in Dallas, TX. The program had three main elements to my partner, Mary Gavin and I based our design off of these three nodes in order to separate the functions. We did this with the patients in mind as we knew that it would be less stressful to someone coming in for a screening if they did not have to see those who just had a chemo session. The three nodes converge into a series of three curved light wells at the center that not only introduces natural lighting into the core of the building, but also act as a tool for wayfinding. While we tried to place all of the patient rooms against windows, we also kept staff retention in mind and placed staff breakrooms with either views to the outside or views inside of the light wells.


Health/Education UP DN

UP DN

UP

Screenings

DN

Treatment

UP DN

DN UP

UP DN

DN UP

Level 1


Health/Education UP

UP

Screenings

UP

Treatment

UP

UP

UP

UP

Level 2 Health/Education DN

DN

DN

Screenings

Treatment

DN

DN

DN

DN

Level 3


Live Load Tracing and Collumn Grid

13

J

14

15

16

17

18

UP

UP

I

K

H G

A

B

12

C

D E

L

F

M

UP

N

O

UP

P 6

UP

11

5 10

4 9

3 UP

8

UP

2 7

1 Level 1


13

J 100psf

50psf

Hallways

100psf

Patient Rooms

A

Retail 12

Classrooms

60psf

Operating Rooms/ Laboratories

16

UP DN

17

18

UP DN

K

H

Offices

40psf

15

I

G 40psf

14

C

B

UP

DN

L

F

M

D E

O

UP DN

P

DN UP

6

11

5 10

4 9

3 DN UP

UP DN

100psf

N

8

Gymnasium

2 7

1

13

Level 4

J

14

15

16

17

Level 2

18

DN

DN

I DN

K

H Level 3

G

A

B

C

F

L M

D E

N

O

P

Level 2

12

6

DN

DN

11

5 10

4 9

Level 1

All Columns

3 DN

8

DN

2 7

1

Level 3


Structural Framing Beams

S:34’ D:20”

S:22’ D:14”

S:24’ D:14”

S:30’ D:16” S:30’ D:16” S:26’ D:16”

S:30’ D:16”

S:19’ D:14”

S:30’ D:16”

S:40’ D:22”

S:34’ D:20” S:30’ D:16” S:30’ D:16”

S:30’ D:16”

S:30’ D:16”

S:25’ D:14”

S:24’ D:14” S:34’ D:20”

S:33’ D:16”

S:32’ D:16”

S:28’ D:16”

S:38’ D:22”

S:26’ D:16”

S:40’ D:22” S:20’ D:14”

Foundation


S:34’ D:20”

S:22’ D:14”

S:24’ D:14”

S:30’ D:16” S:30’ D:16” S:26’ D:16”

S:30’ D:16”

S:19’ D:14”

S:30’ D:16”

S:40’ D:22”

S:34’ D:20” S:30’ D:16” S:30’ D:16”

S:30’ D:16”

S:30’ D:16”

S:25’ D:14”

S:24’ D:14” S:34’ D:20”

S:33’ D:16”

S:32’ D:16”

S:28’ D:16” S:38’ D:22”

S:26’ D:16”

S:40’ D:22” S:20’ D:14”

Levels 1-3


This was an integrated project, which means that we worked with professors specializing in structures and systems. For this project we chose a steel structural system because we wanted the structure to have a light minimal presence in the project. Our mechanical room is located on the third floor of the treatment node, which is empty to be used as shell space for future expansion.

Load Tracing


Mechanical Duct Tracing


Cost Es�mate Building Costs

33,054,000

Fixed Equipment

2,644,320

Site Developement

4,958,100

Total Construc�on

40,654,420

Site Acquisi�on / Demoli�on

500,000

Moveable Equipment

2,644,320

Professional Fees

2,439,385

Con�ngencies

4,065,642

Administra�ve Costs Total Budget

406,564 50,712,331

AHU Design Air Flow

229,493 cfm

Cooling Equipment Design Capacity

2,184.4 tons

EUI Annual Energy Cost

77 kBTU/ft^2/yr $325,969


Chapter 2


Langford Architecture Center


This project was all about relationships. My partner, Mary Gavin, and I wanted to connect people from all different majors in this project. We did this by creating a form that not only would visually draw people to it, but also would bring people physically through it on the level. With the form of this project we chose to carry the theme of repeating triangular shapes throughout because triangles work as natural arrows, pointing people into the architectural complex on campus as well as guiding the circulation within the building itself. In order to connect the four levels vertically, we cut a triangular atrium straight through the center. The first floor, cut in half, consists of an auditorium and a wood shop. The second level contains a digital fabrication lab, a library, and a silent study room. The third level contains offices, an outdoor community space, as well as a gallery and a study room that is completely open on the north side. The fourth level contains a nap space, and opens up to the second levels of the gallery and study room.


Floor Plans

Level 1

Level 2


DN

Level 4

Level 3


Chapter 3


Glass Rooms


For this individual project, we were tasked with designing a house four bedroom house on a given site. I drew inspiration from courtyards, specifically interior courtyards. I liked the idea of private space created by something transparent. I created two rooms enclosed partially in glass, giving the spaces an open feeling while still achieving privacy. Building on the original courtyard idea, I created a similar space in the back next to the living room. The space is framed by three walls of glass that face into the house. This gives the illusion of the interior courtyard.


Floor Plan


Chapter 4


Rendezvous


Form Progression

This project was done in collaboration with Mary Gavin. The name of this project was its thematic inspiration. We wanted to create a space that would encourage both the tourists and the local community of Barceloneta to come and gather together. There are three giant ramps which have functions above and below. With the grass covered ramps we were largely inspired by the green roof of the Delft University of Technology Library. Two of the ramps slope up and away from the ocean allowing people to sit and enjoy the view while the other ramp gives a view of the pier behind. The thinking was that the ramps sloping away from the ocean could also be used to host outdoor concerts, fairs or other community events. Under the first ramp is a large playground so encourage families to bring their children to enjoy the project. Under the next ramp is a retail space with restaurants and even some bars. This was to appeal to those who work at the W Hotel located just beyond the site as well as the tourists who stay there. The third ramp contains a small spa space with a public pool.


Ramp 2 (outer edge) Ramp 2 (outer edge)

Ramp 2 (middle) Ramp 2 (outer edge)

Ramp 3


Chapter 5


Personal Art


I have been drawing and doodling since before I can remember. These are a few drawings from the past year and a half. Although I do not get to draw for fun as often with studio taking up that creative brain space, I still love to do it when I get the chance. My other creative passions include poetry and creative writing. I like to draw with a wide variety of mediums. For instance, the drawing from the chapter cover I used sharpies for the background and then cut out the girl from a previous drawing and glued her onto the background. I then added the stars and constellations with a white gel pen.


END

Portfolio  
Portfolio  
Advertisement