Page 1

KEaRN is de welzijnsorganisatie van Achtkarspelen en Ons doel: iedereen mee kunnen laten doen in de maatschappij. Tytsjerksteradiel. KEaRN is in Achtkarspelen ĂŠĂŠn van de partijen die het jongerenwerk uitvoert. KEaRN wil samen met de verschillende netwerkwerkpartners bereiken dat jongeren optimale ontwikkelingskansen krijgen en op hun talent gestimuleerd worden.

Voor de gemeente Achtkarspelen zijn we op zoek naar een

ambulant jongerenwerker 28 uur per week Het jongerenwerk van KEaRN Het jongerenwerk van KEaRN is onderdeel van de leef- en woonwereld van de jongeren in de verschillende dorpen van de gemeente Achtkarspelen. De jongerenwerkers van KEaRN spreken de taal van de jongeren ĂŠn van de buurt. Zij stimuleren hun persoonlijke en sociale ontwikkeling, behartigen hun belangen en geven grenzen aan. Het jongerenwerk is daarmee een instrument om (kwetsbare) jongeren de kans te geven op te groeien tot betrokken, actieve en zelfstandige volwassenen. Wat doe je: Als jongerenwerker ga je de straat op en heb je contact met jongeren in de dorpen. Je kent de doelgroep, hun omgeving en weet wat er speelt. In de dorpen bouw je je netwerk op en heb je contact met ketenpartners. Je weet goed aan te sluiten bij de leefwereld van jongeren en bouwt een vertrouwensband op. Daarnaast ga je aan de slag op de scholen van het voortgezet onderwijs en zet je in op preventie en talentstimulering bij jongeren. De kracht van het jongerenwerk is het weten te bereiken van de (kwetsbare) jongeren en met hen langdurige relaties aan te gaan. Waardoor zij worden gestimuleerd om mee te doen en bij te dragen aan een actieve samenleving. We vragen: - Kennis van de sociale kaart, maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek in Achtkarspelen; - Kennis van jongerenproblematiek, mogelijkheden van de doelgroep en groepsdynamische processen; - Duidelijke visie en actieve houding in de doorontwikkeling binnen het jongerendomein; - Analytisch vermogen voor het vertalen van de behoeften naar een project of activiteit;

Pagina 1 van 2


-

Sociale vaardigheden voor het opbouwen van een netwerk, het motiveren en stimuleren van de doelgroep; Beheersing van conflictsituaties; Probleemoplossend vermogen; Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen en het schrijven en bijhouden van rapporten; Stressbestendigheid, flexibiliteit en improvisatievermogen.

Ben jij: Een ondernemend jongerenwerker met een HBO werk- en denkniveau, heb je lef en durf je buiten de lijnen te denken? Red jij je prima alleen én deel je jouw kennis met collega’s? Ben je flexibel, heb je geen 9-tot-5-mentaliteit en ben je in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer? Kun je goed omgaan met diverse communicatiemiddelen en social media? Kun je goed luisteren en signaleren? En dat alles met gevoel voor humor en enthousiasme? Dan zoeken we jou! Wij bieden jou: - Een inspirerende leer- en werkomgeving in de gemeente Achtkarspelen. - Een functie die is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Met een salaris van minimaal €2.494,- en maximaal €3.553,- per maand op fulltime basis (36 uur per week). - Een tijdelijke aanstelling voor (in eerste instantie) één jaar, voor 28 uur per week. Vragen Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Theo van der Veen (06-45240460) of Jildou Jager (06-83671548). Sollicitatieprocedure We zien je motivatie en cv graag voor 25 april 2018 tegemoet. Je kunt deze e-mailen naar info@kearn.nl o.v.v. ‘Vacature jongerenwerker’. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 1 mei 2018.

Pagina 2 van 2

vacaturetekst jongerenwerker KEaRN Achtkarspelen  
vacaturetekst jongerenwerker KEaRN Achtkarspelen  
Advertisement