Page 1

γαστρονομικές εκδρομές 2013 Ομάδα Γαστρονομίας & Πολιτισμού

w w w . c os m or a m a . g r

www.gas t r o no my c lub.weebly .c o m


2013 To Cosmorama σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας παρουσιάζουν ένα κύκλο γαστρονομικών εκδρομών που αναδείκνύουν τους κρυμμένους θησαυρούς της πατρίδας μας Η φιλοσοφία μας Περί γαστρονομίας Η Γαστρονομία, η κουζίνα & η γεύση κάθε λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Γύρω από ένα τραπέζι, τις ώρες αυτές της κοινής χαλαρωτικής συνεύρεσης της οικογένειας, της παρέας, της κοινωνικής ομάδας, συζητιούνται τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το ανθρώπινο γένος. Εμείς, που αγαπάμε αυτές τις στιγμές συλλογικής δραστηριότητας και μας αρέσει να ανακαλύπτουμε τα μικρά γευστικά διαμαντάκια που προσφέρει η Ελλάδα, θα βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα ταξίδι που μπορεί να μας δώσει χαρά, να εξυψώσει το πνεύμα μας και να αφυπνίσει τις αισθήσεις μας.

Ποιοί είμαστε Είμαστε μια ομάδα ανήσυχων ανθρώπων που αγαπάμε το καλό φαγητό, το κρασί, τις εκδρομές, το καλό θέατρο και τις τέχνες. Θα γνωρίσουμε μαζί τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και της επαρχίας, τα τοπικά προϊόντα, τους παραγωγούς, τα οινοποιία και θα είμαστε εκεί στα σπουδαιότερα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό που προβάλλεται μέσα από τα μουσεία, τα μνημεία, τα έθιμα αλλά και τις φυσικές ομορφιές του κάθε τόπου.

Είμαστε εναλλακτικοί; Ναι, γιατί οι προτάσεις μας στοχεύουν πάντοτε το αυθεντικό, το ειλικρινές, το τίμιο, ότι καλύτερο συμβαίνει στον τόπο μας που προάγει το γαστρονομικό πολιτισμό μας και όχι μόνον.

Γιατί σήμερα; Γιατί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η οικονομία πρέπει να κινηθεί άμεσα και εμείς οφείλουμε να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τους καλύτερους επαγγελματίες και να υποστηρίζουμε αυτούς που προωθούν τα ελληνικά προϊόντα και σέβονται τους καταναλωτές.

Ο σχεδιαστής και οικοδεσπότης των ταξιδιών, Τίμος Πετρίδης Ένας άνθρωπος δημιουργικός και δραστήριος που μέσα από την πορεία του ως ιδιοκτήτης των εστιατορίων Καλλίστη και 1800 και ως Συνεργάτης του Gourmet Club, έχει συμβάλει στην προώθηση της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Τα ταξίδια μας Κάθε ταξίδι είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες, στα προϊόντα της εποχής και στη εποχιακή δραστηριότητα των ανθρώπων. Τα προγράμματα λοιπόν που παρουσιάζουμε σε αυτό το έντυπο είναι ενδεικτικά και το τελικό δρομολόγιο, οι επισκέψεις και τα μενού των γευμάτων καθορίζονται περίπου ένα μήνα πριν από την αναχώρηση προσαρμοσμένα στις εκάστοτε συνθήκες.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απριλίου

Ο υδροβιότοπος Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η Ναύπακτος µέσα από τα προϊόντα και τους ανθρώπους τους

Μια πολιτισμική – γαστρονομική διαφυγή στην πανέμορφη Αιτωλοακαρνανία για να γνωρίσουμε τον τόπο, μέσα από τις φυσικές ομορφιές του, την ιστορία του, τα μνημεία του και την τέχνη. Μια ευκαιρία για να μάθουμε τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, αλλά και να βρεθούμε με τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά. Θα γνωρίσουμε τρεις ιστορικές όσο και μαρτυρικές πόλεις κατά την επανάσταση του 1821, έναν από τους ωραιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και ένα προϊόν που τιμά την Ελλάδα διεθνώς, το αυγοτάραχο. Πρώτος μας σταθμός το πολυβραβευμένο Οινοποιείο της Cavino στο Αίγιο όπου θα έχουμε μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και οινογνωσία 5 επιλεγμένων οίνων. Στη συνέχεια αφού περάσουμε από τις Αλυκές Μεσολογγίου θα καταλήξουμε στη Τουρλίδα, ένα μικρό νησάκι που ενώνεται με το Μεσολόγγι με μία στενή λωρίδα γης μήκους 3 χλμ. Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε τις πανέμορφες Πελάδες, τα Ιβάρια και τις ξύλινες βάρκες χωρίς καρίνα. Όλα συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό πάνω στη λιμνοθάλασσα. Ακολουθεί γεύμα στο μεζεδοπωλείο «Το αυγό του Κόκορα» του κ. Γιώργου Καραπιπέρη. Το προσεκτικά φροντισμένο μενού περιλαμβάνει τοπικούς ψαρομεζέδες και ουζάκι. Στη συνέχεια ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο και μικρός περίπατος στο γραφικό πεζόδρομο, στο κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα καταλήξουμε στη Ναύπακτο και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας με τη extreme διακόσμηση θα βγούμε βόλτα στο κέντρο της πόλης με τις γκαλερί, τα μπαράκια, τα καφέ και τα μαγαζιά της. Το βράδυ προαιρετικά φαγητό στο ενετικό λιμανάκι της Ναυπάκτου, στο εστιατόριο «Κουζίνα» της Μαρίας Λόη. Η Κυριακή ξεκινά με επίσκεψη στο κάστρο της Ναυπάκτου για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της γέφυρας και της χώρας της Ναυπάκτου. Επόμενος προορισμός οι αρχαίες Οινιάδες με ξενάγηση που περιλαμβάνει το αρχαίο θέατρο και το εξαιρετικό Νεώριο, λαξεμένα στους βράχους. Επόμενη στάση το Μουσείο της μεγάλης ελληνίδας χαράκτριας Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, το οποίο θα απολαύσουμε μέσα από την εξαίρετη ξενάγηση του κ. Σωτήρη Γερμανού. Για το μεσημεριανό φαγητό έχουμε επιλέξει την παραδοσιακή ταβέρνα του κ. Γιώργου Μονόματου για ένα εξαιρετικό τελευταίο γεύμα με ολόφρεσκα προϊόντα του τόπου. Ο κ. Ζαφείρης Τρικαλινός θα μας μιλήσει για το πολύτιμο προϊόν του, το αυγοτάραχο και θα μας μυήσει στη γεύση του με ένα γενναιόδωρο κέρασμα. Κόστος ταξιδιού κατ’ άτομο σε δίκλινο: 150 €. Επιβάρυνση μονόκλινου: 15 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, διανυκτέρευση σε επιλεγμένο boutique hotel στη Ναύπακτο, ξεναγήσεις και δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, το μεσημεριανό φαγητό του Σαββάτου, Οινογνωσία στην Cavino, ειδικές τιμές στα 2 προαιρετικά επιλεγμένα μενού που περιλαμβάνουν και κρασί.

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Σάββατο 11 ΜαÀου

Χαλκίδα, Δίρφυς, Ληλάντιο Πεδίο και όχι μόνο

Η μονοήμερη επίσκεψη μας στην Χαλκίδα και στα πέριξ, θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν δραστήριο παραγωγό μανιταριών και άλλων παράγωγων προϊόντων στους πρόποδες της Δίρφυς, να πάμε για οινογνωσία στο Ληλάντιο Πεδίο στον πιο ελπιδοφόρο οινοπαραγωγό του νησιού, αλλά και να ενημερωθούμε για τους αγριόχοιρους από ένα φιλοσοφημένο εκτροφέα. Για την ιστορία και τη λαογραφία της Χαλκίδας, θα μάθουμε στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο της. Κατά το μεσημεράκι θα δοκιμάσουμε τα περίφημα θαλασσινά και όστρακα της περιοχής. Αμέσως μετά θα περπατήσουμε στην περατζάδα του κέντρου της Χαλκίδας και θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης με καφεδάκι από το κάστρο του Καράμπαμπα. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας στη Χαλκίδα με το Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές από διάφορα σημεία της Εύβοιας και κυρίως της Ερέτριας. Αμέσως μετά θα πάμε στο Λαογραφικό Μουσείο για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής στην πόλη και την ύπαιθρο. Στους πρόποδες του όρους Δίρφη, είναι ο επόμενος σταθμός μας, στη μονάδα καλλιέργειας μανιταριών Δίρφυς. Εκεί ο δραστήριος παραγωγός θα μας μιλήσει και θα μας δείξει τα παράγωγα προιόντα των μανιταριών που παράγει, όπως η μπύρα, το γλυκό κουταλιού, τα ζυμαρικά αλλά και το περίφημο γανόδερμα και τέλος θα μας προτείνει την μέθοδο που έχει αναπτύξει για καλλιέργεια μανιταριών στο σπίτι. Στο Ληλάντιο πεδίο που ακολουθεί βρίσκουμε το βραβευμένο Οινοποιείο Αβαντίς όπου μας περιμένει Οινογνωσία 4 χαρακτηριστικών κρασιών. Και ήρθε η ώρα για φαγητό στην παρακείμενη Νέα Λάμψακο στην ονομαστή ταβέρνα με θαλασσινά Ακρογιάλι. Ο ιδιοκτήτης θα μας μιλήσει για το ψάρεμα και τα όστρακα που διαθέτει σε αφθονία η περιοχή. Ακολουθεί μικρή βόλτα στο Ληλάντιο Πεδίο με το λεωφορείο μας, όπου θα δούμε τους δύο πύργους, την ιστορική μονή του Αγίου Νικολάου, τον αμπελώνα και τον ελαιώνα της περιοχής. Στην βόλτα μας αυτή θα περάσουμε και από φάρμα εκτροφής χοιριδίων. Ο επόμενος σταθμός μας είναι ο πεζόδρομος της Χαλκίδας για μια μικρή βόλτα. Για το τέλος αφήσαμε την μαγεία της υπέροχης θέας της πόλης στο ηλιοβασίλεμα από το κάστρο του Καράµπαµπα που θα συνοδεύσει το καφεδάκι μας.

Τιµή 60 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, Γευσιγνωσία στη Δίρφυς, Οινογνωσία στο Αβαντίς, το γεύμα με θαλασσινά, εισόδους στα 2 μουσεία, αρχηγό – συνοδό εκδρομής.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Κυριακή - Τετάρτη 19-22 ΜαÀου

Η λίμνη Κερκίνη το οικοσύστημα και οι αναστενάρηδες

Ένα τετραήμερο στη μαγεία της Βόρειας Ελλάδας με γαστρονομικές και οινικές εκπλήξεις, με πεζοπορία και γεύμα μέσα στο δάσος, με βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη, με καυτό χαμάμ και διαμονή σ’ έναν από τους ομορφότερους ξενώνες στην βόρεια Ελλάδα. Κι ακόμα γνωριμία με μια ποντιακή οικοτεχνία και ένα κτηνοτρόφο βουβαλιών. Και το έθιμο της πυροβασίας μπροστά στα μάτια μας! 1η Μέρα Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από το κέντρο της Αθήνας με το πολυτελές λεωφορείο μας. Μετά από μία στάση για καφέ, φτάνουμε το μεσημέρι στο Κτήμα Ντούγκου στα Τέμπη, όπου μετά από μια σύντομη ξενάγηση από τον ίδιο τον οινοπαραγωγό Θάνο Ντούγκο στο οινοποιείο, θα δοκιμάσουμε τα αρωματικά κρασιά του. Συνεχίζουμε και φτάνουμε στο Λιτόχωρο, τον τελευταίο σταθμό για την ανάβαση στον Ολύμπο. Απολαμβάνουμε τη φύση και ένα μοναδικό γεύμα με θέα την κατοικία των θεών του Ολύμπου στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» με τα περίφημα μανιτάρια και όχι μόνον. Συνοδεύουμε το γεύμα μας με κρασιά του Τυρνάβου και παίρνουμε μία πρώτη οινική γεύση της Βόρειας Ελλάδας. Νωρίς το βράδυ φτάνουμε στα Άνω Πορρόια, ένα γραφικό χωριό σκαρφαλωμένο στο καταπράσινο βουνό του Μπέλλες. Θα τακτοποιηθούμε στον πανέμορφο ξενώνα «Βιγλάτορας» που μας καλωσορίζει με τοπικά λικέρ και γλυκά από τα χέρια της ιδιοκτήτριας. Θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με το χωριό και θα δειπνίσουμε (προαιρετικά) σε ταβέρνα μέσα στο δάσος δίπλα σε ρυάκια με παγωμένο νερό. 2η Μέρα Μετά από ένα λουκούλλειο πρωινό αναχωρούμε για βαρκάδα στη λίµνη Κερκίνη. Επιβιβαζόμαστε στις βάρκες και ξεκινάμε μία περιήγηση 1,5 ώρας. Ο Μάιος είναι ένας από τους μήνες με τα περισσότερα πουλιά. Απολαμβάνουμε σμήνη από πελεκάνους, πάπιες, χήνες, ερωδιούς, φοινικόπτερα κ.α. Οι έμπειροι βαρκάρηδες θα μας οδηγήσουν δίπλα στους καλαμιώνες, θα μοιραστούν μαζί μας την αγάπη τους για τη λίμνη και θα μας ενημερώσουν για τα πουλιά και τα ψάρια που ζουν εδώ και για τη γενικότερη διαχείριση του υδροβιότοπου. Αποβιβαζόμαστε από τις βάρκες και συνεχίζουμε τη περιήγηση της λίμνης με το λεωφορείο. Μέσα στο παρυδάτιο δάσος οι νεροβούβαλοι μας συντροφεύουν στο γύρο της λίμνης. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κοπάδια αυτού του σπάνιου ζώου που εκτρέφεται εδώ και χρόνια από τους κατοίκους της περιοχής. Καταλήγουμε στο εντυπωσιακό φράγμα του Στρυμόνα ποταμού στο Λιθότοπο, όπου κάνουμε μικρή στάση για καφέ ή ουζάκι. Συνεχίζουμε για ατµοσφαιρικό χαµάµ στο Σιδηρόκαστρο. Εκεί απολαμβάνουμε την μοναδική εμπειρία ενός καυτού αναζωογονητικού μπάνιου στις περίφημες ιαματικές πηγές. www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Κυριακή - Τετάρτη 19-22 ΜαÀου Ξεκούραση, απογευματινός καφές στην κατάφυτη αυλή του ξενώνα και μικρή περιήγηση στα σοκάκια του χωριού. Η μέρα κλείνει σε μία Πεστροφοταβέρνα μέσα σε ένα δάσος από πλατάνια, δίπλα στο ιχθυοτροφείο. Μετά την απαραίτητη μικρή παρουσίαση, γευόμαστε το νόστιμο αυτό ψάρι μαγειρευμένο με διάφορους τρόπους και άλλα τοπικά καλούδια. Οινικά η βραδιά είναι αφιερωμένη στην Ανατολική Μακεδονία (Κτήμα Τέχνη Οίνου). Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με την παρέα του συνοδεύει με μπουζουκάκι και ρεμπέτικα τραγούδια.

3η Μέρα Μετά το γνωστό πλέον πρωινό, ξεκινάμε για μία υπέροχη βόλτα µε τα πόδια στο όρος Μπέλες, σε ένα μοναδικό δάσος από οξιές, δρύες, σκλήθρα και κέδρους. Καταλήγουμε στην καρδιά του δάσους, ανάβουµε φωτιά, ψήνουµε βουβαλίσια λουκάνικα, κεμπάπ από βουβάλι και τον περίφημο βουβαλίσιο καβουρμά που παράγεται σε μικρές ποσότητες σε τοπική βιοτεχνία. Όσο αφορά στο κρασί, το υψόμετρο και τα εδέσματα απαιτούν κόκκινα κρασιά από τη Δυτική Μακεδονία. Το Παράγκα Κυρ - Γιάννη, του Γιάννη Μπουτάρη έχει τη τιμητική του. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για μία μοναδική εμπειρία!!! Στο χωριό της Κερκίνης το µοναδικό έθιµο των αναστενάρηδων εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Μέσα σε κατάνυξη και μυσταγωγία, την ώρα που πέφτει το φως, με τα εικονίσματα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, απόγονοι των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία, συνεχίζουν το πανάρχαιο έθιμο της πυροβασίας. Και από τη θρησκευτική μυσταγωγία στη μυσταγωγία του κρασιού. Η βραδιά κλείνει στον ξενώνα μας με ένα ελαφρύ δείπνο και αντίστοιχο κρασί από τη Χαλκιδική. 4η Μέρα Το πρωί θα γνωρίσουμε τον άνθρωπο που ασχολείται με τα βουβάλια της περιοχής και αφού περάσουμε από το «χασαπάκι» για «ανεφοδιασμό», αναχωρούμε με κατεύθυνση το χωριό Βάθη του Κιλκίς. Μας περιμένει η ποντιακή οικοτεχνία Ραγιάν που φροντίζει να μεταφερθεί ακέραιος ο θησαυρός της νόστιμης και υγιεινής Ποντιακής διατροφής στις επόμενες γενιές. Μετά την ξενάγηση ένα πλούσιος μπουφές Ποντιακής Μαγειρικής μας περιμένει με τη συνοδεία των υπέροχων κρασιών του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Αμέσως μετά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. όπου θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ. Κόστος ταξιδιού κατ’ άτοµο σε δίκλινο: 330 € Επιβάρυνση µονόκλινου: 50 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, τρεις διανυκτερεύσεις σε σε παραδοσιακό ξενώνα με πρωϊνό, βαρκάδα, είσοδο στο χαμάμ, αρχηγό – συνοδό εκδρομής, τα γεύματα στο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στην Πεστροταβέρνα στο πικ νικ στο δάσος και στο Ραγιάν, τα επιλεγμένα κρασιά που συνοδεύουν τα γεύματα.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Σάββατο 8/6-21/9-9/11-14/12 2013 Ώρα 10,00 π.μ.

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας

Η γαστρονομική αυτή περιήγηση είναι μια ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μέσα από τις χαρακτηριστικές γευστικές γωνιές της, τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας, την κουλτούρα του καφέ, το κρασί, τα γλυκά της πόλης και όχι μόνο. Διαρκεί 4 ώρες και περιλαμβάνει: Περιήγηση στον κόσμο του ελληνικού ψωμιού, στη νεοελληνική ζαχαροπλαστική, στο κολατσιό των Ελλήνων και στο ελληνικό κρασί. Ελληνικό πρωινό με καφέ και λουκουμάδες με μια μικρή εισαγωγή στην ελληνική γαστρονομία.

Γευσιγνωσία λαδιού και μπαχαρικών στο πληρέστερο Deli της Αθήνας με παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων. Επίσκεψη στην κεντρική λαχαναγορά – ψαραγορά και πληροφόρηση για τις πρώτες ύλες και τα εποχικά προϊόντα. Γνωριμία με τα προϊόντα των Ελλήνων της διασποράς - τα αλλαντικά και τα μπαχάρια της ανατολής. Ξενάγηση στα γευστικά έθιμα του γάμου, της βάπτισης, της κηδείας, στον καφέ και τα συνοδευτικά του. Μπουγάτσα αλμυρή και γλυκιά - το στίγμα της Μακεδονίας Πέρασμα από τα σουβλατζίδικα - το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας. Σύντοµη συνάντηση µε τον κόσµο της ελληνικής λαϊκής τέχνης.

Τιµή 29 € Συμπεριλαμβάνει πρωινό, γευσιγνωσία λαδιού και μπαχαρικών, δοκιμή αλλαντικών με ρακί., δοκιμή αλμυρής και γλυκιάς μπουγάτσας. Γκρουπ 6 - 20 ατόμων, διαδρομή με τα πόδια με αργό περπάτημα 1 ώρα (περίπου 2 χιλιόμετρα.)

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Παρασκευή - Δευτέρα 21 -24 Ιουνίου

Χίος άρωμα μαστίχας

Μια εξερεύνηση στη γεύση, τις μυρωδιές και τον πολιτισμό του ακριτικού νησιού Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι με το πλοίο, και αφού τακτοποιηθούμε στο πολυτελές ξενοδοχείο Χανδρής, θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, την αγορά και το κάστρο. Θα καταλήξουμε για φαγητό στην καλύτερη ταβέρνα του νησιού τον «Χότζα». Το άλλο πρωί θα ανιχνεύσουμε την πορεία του νησιού κατά την αρχαιότητα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο Ναυτικό Μουσείο αντίθετα θα μάθουμε για τη ναυτική δύναμη που είχε η Χίος επί Γενουοκρατίας και Τουρκοκρατίας, και έκανε γνωστά τα προϊόντα της στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου. Στον δρόμο μας για τον Νότιο τμήμα του νησιού, θα περάσουμε από τον Κάμπο των εκλεκτών με τα πορτοκάλια και τους χυμούς του - «Χυμοί Χίου» αλλά και το Μουσείο και εκθετήριο προϊόντων του Κτήματος Citrus για να γνωρίσουμε και να γευτούμε την ιστορία του Κάμπου. Θα γευματίσουμε με γευσιγνωσία 4 ζυμαρικών που θα παρουσιάσει ο Σεφ – ιδιοκτήτης της γνωστής βιοτεχνίας «Χιώτικο Κελλάρι». Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το ‘Αργέντικον’ το ιστορικό μνημείο - Κτήμα του 16ου αιώνα του τότε κυβερνήτη του νησιού Αργέντη. Αργότερα θα εκπλαγούμε ευχάριστα στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιµασιάς, με την μεγάλη συλλογή αντικειμένων από όλες τις δραστηριότητες της ζωής στο νησί. Τα μεσαιωνικά χωριά, τα Μεστά και το Πυργί είναι η καρδιά «των δέντρων που πληγώναμε» και της παραγωγής μαστίχας. Θα μάθουμε και θα δούμε όλη τη διαδικασία παραγωγής της μαστίχας. Στην πορεία μας για το βόρειο τμήμα του νησιού θα συναντήσουμε την Ποτοποιία Χίου Στουπάκη Καζανιστό στον Δαφνώνα, τον απόκοσμο οικισμό Ανάβατο που αποτελεί τον Μυστρά της Χίου, και το όμορφο ορεινό χωριό Πυτιός του Πελινναίου με την παραδοσιακή ταβέρνα «Μάκελος». Εκεί θα δούμε τις γιαγιάδες του χωριού να πλάθουν με τα χέρια τους τις χερίσιες μακαρούνες που θα δοκιμάσουμε αργότερα, αλλά και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του χωριού. Το φημισμένο ομηρικό κρασί της αρχαιότητας ο Αριούσιος οίνος αναβιώνει σε ένα υπερσύχρονο οινοποιείο στον οικισμό του Εγρηγόρου που θα επισκεφτούμε μετά.. Επίγευση και κορύφωση του ταξιδιού μας, η γνωριμία με τα προϊόντα της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Mastiha Shop. Θα μας περιμένει επώνυμος Σεφ του νησιού για να μας ετοιμάσει μεζεδάκια με βάση τα προϊόντα μαστίχας του καταστήματος αλλά και το γνωστό τυρί του νησιού το Mαστέλο. Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με το πλοίο της γραμμής, 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, 4 γεύματα, Οινογνωσία, σεμινάριο παραγωγής μαστίχας, είσοδοι στα μουσεία, αρχηγό - συνοδό εκδρομής.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 6,7 & 8 Ιουλίου

Γνωρίζοντας γευστικά την Σύρο, «το μικρό Παρίσι» των Κυκλάδων

Εξερεύνηση του νησιού που υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας και φέρει ατόφια τα σημάδια ενός δυτικότροπου πολιτισμού με επιρροές από την ανατολή. Η 1η μέρα ξεκινάει με μια περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης, την πλατεία Μιαούλη, το Πνευµατικό κέντρο, το Θέατρο Απόλλων, το ∆ηµαρχείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον ιερό ναό της κοιµήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει σύντομο πέρασμα από την κεντρική αγορά, το Παντοπωλείο του Πρέκα, τον φούρνο του Παυλίδη και την παλιά κάβα του Κριτσίνη. Το μεσημέρι θα μας βρει στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το αρχονταρίκι της Μαρίτσας» για φαγητό. Την Κυριακή το πρωί θα είμαστε πρώτα στη «Βιοσύρ» για να μάθουμε για τα γαλακτοκομικά προϊόντα του νησιού και την πορεία τους στον χρόνο και μετά στην οικοτεχνία του Κώστα Πρέκα για να παρακολουθήσουμε την παρασκευή και τυποποίηση προϊόντων του νησιού. Θα ακολουθήσει το Βιοµηχανικό Μουσείο και η λουκουμοποιεία Δεναξά Γλυκαμένοι από τα λουκούμια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη ∆ελαγράτσια, το θέρετρο του νησιού, για να δούμε τα όμορφα αρχοντικά της. Θα περάσουμε από τον Φοίνικα για να πληροφορηθούμε για την ανάπτυξη των οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και από τον Γαλησσά, για να καταλήξουμε στο Κίνι. Εκεί, στην ψαροταβέρνα «αλλού γυαλού», πάνω στο κύμα θα έχουμε ένα όμορφο γεύμα. Στον γυρισμό θα περάσουμε από το ορθόδοξο µοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας με τους ονομαστούς αργαλιούς του και την υπέροχη θέα. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά ή προαιρετικά, επίσκεψη στη συνοικία «Βαπόρια» με τα υπέροχα νεοκλασικά. Το βράδυ θα μας βρει στην άνω Σύρα για ελαφρύ προαιρετικό δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα στου Λιλλή με τοπικές λιχουδιές. Τελευταία μέρα για να περιπλανηθούμε στα δρομάκια της μεσαιωνικής φραγκοσυριανής πόλης την άνω Σύρα και να πιούμε καφεδάκι σε ένα όμορφο καφενέ με την Ερμούπολη στα πόδια μας. Συνεχίζουμε για το βορειοδυτικό άκρο του νησιού και το εγκαταλειμμένο χωριό Σαν Μιχάλη. Στη διαδρομή θα δούμε ένα άλλο, άγριο τοπίο, την κυκλαδίτικη όψη της Σύρου. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο χωριό θα καταλήξουμε για φαγητό στην δημιουργική ταβέρνα Πλακόστρωτο. Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορά με πλοίο της γραμμής στη Σύρο, μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο στο νησί, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, είσοδο σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, αρχηγό - συνοδό εκδρομής.

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Τρύγος στη Νεμέα και… καλά κρασιά στο Ναύπλιο Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής, στο κλείσιμο του καλοκαιριού εκδράμουμε στην Οινική Νεμέα για να τρυγήσουμε, να πατήσουμε και να δοκιμάσουμε τα νέα και παλιά κρασιά, αλλά και να μάθουμε για την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου. Με επισκέψεις σε δύο επώνυμα οινοποιεία της περιοχής και ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, στο Λαογραφικό Μουσείο Ναυπλίου, και ολίγη από τέχνη και ιστορία στην Εθνική Πινακοθήκη του Ναυπλίου. Τα τρία γεύματα που θα δοκιμάσουμε με παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, δημιουργικής γεύσης και το γεύμα του τρύγου, συνδυασμένα αρμονικά με τα κατάλληλα τοπικά κρασιά θα μας απογειώσουν.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Παρασκευή - Κυριακή 27 - 29 Σεπτεμβρίου

Σαντορίνη, το «παγκόσμιο» νησί μας Μια τριήμερη επίσκεψη στο «παγκόσμιο νησί μας» θα μας γνωρίσει τα άνυδρα προϊόντα του, τα υπέροχα κρασιά του, την τοπική κουζίνα του αλλά και τις ανήσυχες γευστικές δημιουργίες των Σεφ του. Και ακόμα θα μας μαγέψει με την Καλντέρα, το ηφαίστειο και τον πολιτισμό της, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα χαρούμε τις παραλίες με το μαύρο βότσαλο, το ηλιοβασίλεμα στην Οία, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα αρχαία του Ακρωτηρίου που άνοιξε ξανά. Γαστρονομικά πάλι θα ενημερωθούμε για τα τοπικά προϊόντα σε ένα σεμινάριο και θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά του νησιού. Άλλωστε το 2013 έχει ανακηρυχθεί έτος γαστρονομίας για το νησί.

Και μην ξεχνάμε το ρητό ‘Στη Σαντορίνη υπάρχουν περισσότερα γαιδούρια από ανθρώπους, περισσότερες εκκλησίες από σπίτια, περισσότερο κρασί από νερό’

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Παρασκευή - Δευτέρα 25 – 28 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη Η Πολυπολιτισμική Πρωτεύουσα της Γεύσης της Βόρειας Ελλάδας

Μια πολιτισμική – γαστρονομική διαφυγή στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη για να την γνωρίσουμε μέσα από τις φυσικές ομορφιές της, τα μνημεία και την αρχιτεκτονική της. Μια ευκαιρία για να μάθουμε τα προϊόντα που παράγει ο κάμπος της, να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, αλλά και να βρεθούμε με τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά. Την 1η μέρα στη διαδρομή μας, θα δοκιμάσουμε τα αρωματικά κρασιά του Κτήματος Ντούγκου στα Τέμπη, και θα φάμε τα περίφημα μανιτάρια και όχι μόνον στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στο Λιτόχωρο. Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη, καταλύουμε στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ μετά από μια πρώτη βόλτα με τα πόδια, (προαιρετικά) φαγητό στα Λαδάδικα, στο μεζεδοπωλείο Negroponte. Η 2η μέρα αρχίζει με ένα απολαυστικό πρωινό και εξορμούμε για ένα Γαστρονομικό Οδοιπορικό στην καρδιά της πόλης. Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια και το μεσημέρι θα συναντηθούμε στην ταβέρνα η Κάνουλα για ένα γεύμα έκπληξη Μεσογειακής Κουζίνας. Το απόγευμα θα μας βρει στο εντευκτήριο της Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση για καφέ και κουβεντούλα με δύο γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας και της αρχιτεκτονικής της πόλης. Θέμα μας η πολυπολιτισµική Θεσσαλονίκη στο πέρασµα των αιώνων. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανές μουσικές της πόλης. Το βράδυ (προαιρετικά)φαγητό στο «εδεσματοπωλείο η φωλιά» για μια γνωριμία με την ‘γαστρονομία από τα κάτω’. Η Τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης. Θα τη γνωρίσουμε σε ένα ιστορικό οδοιπορικό από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας μέσα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εικόνες από τον πλούτο και τη δύναμη των Μακεδονικών βασιλείων με μια εμπνευσμένη ξενάγηση από τοπικό ξεναγό. Αμέσως μετά με τα πόδια θα φτάσουμε στο σύμβολο της πόλης τον Λευκό Πύργο. Εκεί θα απολαύσουμε το νέο Μουσείο πόλης του Λευκού Πύργου που μας αφηγείται με τον πιο σύγχρονο τρόπο την ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες.

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Παρασκευή - Δευτέρα 25 – 28 Οκτωβρίου

Μετά τα μουσεία, φαγητό στη μπυραρία σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης τον Ζύθο. Στη συνέχεια στην όμορφη Επανομή θα επισκεφτούμε το στολίδι των Μακεδονίτικων Οινοποιείων το Κτήμα Γεροβασιλείου. Η επίσκεψή μας θα ξεκινήσει με μια σύντομη γνωριμία με το κτήμα και με τα στάδια παραγωγής του κρασιού. Κατόπιν θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Οίνου και θα ακολουθήσει Οινογνωσία με 3 χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος. Τέλος επιστρέφοντας στην πόλη θα έχουμε μια αποκαλυπτική περιήγηση της πόλης από το λιμάνι μέχρι την Καλαμαριά κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, το κέντρο και την άνω πόλη. Η τελευταία μέρα της εκδρομής μας θα αρχίσει στο οινοποιείο - αποσταγματοποιείο του «Ζορμπά της Μακεδονίας» Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου στην Όσσα του Λαγκαδά. Θα γνωρίσουμε την φυσιογνωμία των αποσταγματοποιών της βόρειας Ελλάδας και θα γευτούμε τα υπέροχα τσίπουρα του. Στο κτήμα Μπαμπατζίμ θα μας υποδεχτεί ακόμη και ο εκτροφέας πτερωτών θηραμάτων της περιοχής Γρηγόρης Ανανιάδης. Στο χωριό Βάθη του Κιλκίς, μας περιμένει η ποντιακή οικοτεχνία Ραγιάν που φροντίζει να μεταφερθεί ακέραιος ο θησαυρός της νόστιμης και υγιεινής Ποντιακής διατροφής στις επόμενες γενιές. Μετά την ξενάγηση ένα πλούσιος μπουφές Ποντιακής Μαγειρικής μας αναμένει με τη συνοδεία των υπέροχων κρασιών του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Αμέσως μετά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Κόστος ταξιδιού κατ’ άτομο σε δίκλινο: 290 € Επιβάρυνση μονόκλινου: 60 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, 4 πλήρη γαστρονομικά γεύματα με επιλεγμένα μενού και κρασιά, ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, ξεναγό στο Αρχαιολογικό Μουσείο, εισόδους στα αξιοθέατα, Οινογνωσία σε τρία διαφορετικά κτήματα, αρχηγό - συνοδό εκδρομής. .

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου

Η Αρκαδία, η Τρίπολη και η αμπελουργική ζώνη της Μαντινείας

Μια πολιτισμική – γαστρονομική διαφυγή στην πανέμορφη Αρκαδία για να γνωρίσουμε τον τόπο, μέσα από τις φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του και την τέχνη. Μια ευκαιρία για να μάθουμε τα προϊόντα που παράγει η περιοχή και να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, αλλά και να βρεθούμε με τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλα αυτά. Πρώτος σταθμός μας η πρότυπη τυροκομική μονάδα «Οικοφάρμα» όπου ο ιδιοκτήτης θα μας περιμένει με καφεδάκι, ζεστό ψωμί και ποικιλία τυριών για να μας ευχηθεί απ’ την καρδιά του το καλώς ήρθατε. Θα μας δείξει όλη την διαδικασία της παρασκευής τυριού και θα μας μιλήσει για το μέλλον της μεταποίησης προϊόντων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά στο χωριό Κάψα, θα γνωρίσουμε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη και τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση του με βιολογικά προϊόντα. Στην οινογνωσία που θα ακολουθήσει θα δοκιμάσουμε 4 διαφορετικά κρασιά και σπιτική πίτα. Επόμενη στάση μας το Σπήλαιο Κάψας, ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια. Ακολουθεί η γνωριμία της «ιδιαίτερης» εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής, ένα αμάλγαμα από Βυζαντινά, Αρχαιοελληνικά και Αιγυπτιακά στοιχεία. Αμέσως μετά στο σύγχρονο Οινοποιείο Σπυρόπουλου, ένα από τα πρώτα που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Ο ίδιος ο Οινοπαραγωγός θα μας ξεναγήσει και θα μας προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα με Σπιτική Ελληνική Κουζίνα στα πρότυπα της αυθεντικής Αρκαδικής φιλοξενίας. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το Αρκαδικό µουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο συγκρότημα ∆ρυάδες στο Λεβίδι μέσα από μια παρουσίαση έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέμα τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 αλλά και άλλων που εξυμνούν την υπέροχη Αρκαδική φύση. Στην Τρίπολη, στην καρδιά της πόλης μας περιμένει η ζεστή φιλοξενία του οικογενειακού ξενοδοχείου «Ανακτορικόν». Το βράδυ αφού περπατήσουμε λίγο στο κέντρο καταλήγουμε (προαιρετικά) στο εστιατόριο «22100» με Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα. Την Κυριακή θα περάσουμε τη μέρα μας στην πανέμορφη Αρκαδική φύση του Μαινάλου. Στο Αρκουδόρεµα θα έχουμε μια σύντομη πεζοπορία στο δάσος, αργότερα θα δούμε το Μουσείο Υδροκίνησης και τα ιστορικά χωριά Δημητσάνα και Στεμνίτσα. Τελευταίος σταθμός μας το χωριό Ψάρι, για να επισκεφθούμε την Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισµού και Γεύσεων με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Θα ακολουθήσει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή με Τοπική Ελληνική Κουζίνα βασισμένη σε αγνά εποχικά υλικά. Κόστος ταξιδιού κατ’ άτομο σε δίκλινο: 150 €, Επιβάρυνση μονόκλινου: 15 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, διανυκτέρευση με ελληνικό πρωινό, πρωινό στο τυροκομείο Οικοφάρμα, Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγρη, το γεύμα στο Κτήμα Σπυρόπουλου, ειδικές τιμές στα 2 προαιρετικά επιλεγμένα μενού, είσοδο και ξεναγήσεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr


Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου

Η Σπάρτη και ο Λακωνικός κάμπος

Μέσα από τα προϊόντα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους τους Ξεκινάμε την περιήγησή μας με το ελαιοτριβείο του Θανάση Κανακάκου ο οποίος θα μας ξεναγήσει σε όλα τα στάδια παραγωγής ελαιολάδου. Το επόμενο ραντεβού μας είναι οι πρότυπες εγκαταστάσεις και τα βοσκοτόπια της Ομάδας Παραγωγών Βιολογικών Κοτόπουλων Bio Greco. Οικοδεσπότης μας θα είναι ο συνιδιοκτήτης κ. Μπάμπης Λύρας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Κτήμα Θεοδωρακάκου όπου ο ίδιος ο παραγωγός θα μας ξεναγήσει και θα δοκιμάσουμε 4 χαρακτηριστικά κρασιά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στο Οινομαγειρείο «Εν Χατίπι» όπου «ο Ζορμπάς της Λακωνικής κουζίνας» κ. Μιχάλης Τσαγγάρης δημιουργεί «παραδοσιακές» λιχουδιές με ολόφρεσκα τοπικά υλικά. Το ξενοδοχείο ∆ιόσκουροι, ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής σχολής της δεκαετίας του 70 θα μας φιλοξενήσει στο κέντρο της Σπάρτης. Το βράδυ Θα βρεθούμε στο εστιατόριο Πεινολόγιο για ελαφρύ δείπνο με πέστροφα, σολομό και οξύρυγχο του ιχθυοτροφείου του κ. Γεροντίδη. Θα ακούσουμε για την αγροτική παραγωγή του τόπου, και για το κρασί που θα συνοδεύσει το δείπνο (λευκό Τσιμπίδη). Η Κυριακή θα ξεκινήσει με μια μικρή περιήγηση στην Σπάρτη και εκδρομή στο γραφικό χωριό Καστόρι, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια φύση του Ταϋγέτου. Αφού περπατήσουμε λίγο στη φύση θα επισκεφτούμε το ιχθυοτροφείο του Γιάννη Γεροντίδη. Επιστρέφουμε στη Σπάρτη και επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα πολύτιμα ψήγματα του κλασσικού και του ελληνορωμαϊκού κόσμου (υπέροχα ψηφιδωτά). Για τη νεώτερη στορία της πόλης ενημερωνόμαστε στο Μουσείο της Νεότερης Σπάρτης. Ακολουθεί το Μουσείο Λαδιού όπου μαθαίνουμε για το χαρακτηριστικότερο προϊόν της περιοχής, το λάδι και για όλα τα στάδια παραγωγής του ανά τους αιώνες. Μισή ώρα αργότερα, περπατώντας στα στενά δρομάκια της Μεσαιωνικής καστροπολιτείας του Μυστρά, προσπαθούμε να φανταστούμε το ένδοξο παρελθόν της περιοχής. Για το τέλος μας περιμένει ένα πολύχρωμο γεύμα στο χαριτωμένο εστιατόριο Χρώματα στα Πικουλιάνικα με πλούσιες γεύσεις και υπέροχη θέα στον Λακωνικό κάμπο. Κόστος ταξιδιού κατ’ άτομο σε δίκλινο: 150 €, Επιβάρυνση μονόκλινου: 15 € Το Cosmorama σας προσφέρει: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο, διανυκτέρευση σε επιλεγμένο boutique hotel στη Σπάρτη, ξεναγήσεις και δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα, το μεσημεριανό φαγητό του Σαββάτου Οινογνωσία στο Κτήμα Θεοδωρακάκου, ειδικές τιμές στα 2 προαιρετικά επιλεγμένα μενού που περιλαμβάνουν και κρασί, αρχηγό - συνοδό εκδρομής.

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com


Οι γαστρονομικοί προορισμοί μας για το 2013 Απρίλιος

Ο υδροβιότοπος Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η Ναύπακτος Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απριλίου

Μάιος

Χαλκίδα, Δίρφυς, Ληλάντιο Πεδίο και όχι μόνο Σάββατο 11 ΜαÀου

Η λίμνη Κερκίνη το οικοσύστημα και οι αναστενάρηδες Κυριακή - Τετάρτη 19-22 ΜαÀου

Ιούνιος

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας Σάββατο 8 Ιουνίου Ώρα 10,00 π.μ.

Χίος άρωμα μαστίχας Παρασκευή - Δευτέρα 21 -24 Ιουνίου

Ιούλιος

Γνωρίζοντας γευστικά την Σύρο, «το μικρό Παρίσι» των Κυκλάδων Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 6, 7 & 8 Ιουλίου

Σεπτέμβριος

Τρύγος στη Νεμέα και… καλά κρασιά στο Ναύπλιο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου Ώρα 10,00 π.μ.

Σαντορίνη, το «παγκόσμιο» νησί μας Παρασκευή - Κυριακή 27 - 29 Σεπτεμβρίου

Οκτώβριος

Θεσσαλονίκη - Πολυπολιτισμική Πρωτεύουσα της Γεύσης της Βόρειας Ελλάδας Παρασκευή - Δευτέρα 25 – 28 Οκτωβρίου

Νοέμβριος

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας Σάββατο 9 Νοεμβρίου Ώρα 10,00 π.μ.

Η Αρκαδία, η Τρίπολη και η αμπελουργική ζώνη της Μαντινείας Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου

Δεκέμβριος

Η Σπάρτη και ο Λακωνικός κάμπος Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 Ώρα 10,00 π.μ.

Ομάδα Γαστρονομίας & Πολιτισμού Σίνα 14 & Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 3642707, φαξ. 210 3648252 e-mail: info@cosmorama.gr, www.cosmorama.gr Μέλος των IATA, ASTA, WATA & HATTA Επιλεγμένος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των εταιριών Holland America Line, Windstar cruises, NCL, AMA Waterways www.cosmorama.gr

www.gastronomyclub.weebly.com

www.cosmorama.gr

Γαστρονομικά Ταξίδια Cosmorama 2013  

Κατάλογος ταξιδιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Γαστρονομικά Ταξίδια Cosmorama 2013  

Κατάλογος ταξιδιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Advertisement