Page 1

Spinazie smoothie

Verse spinazie

Het is altijd weer leuk om lekker te experimenteren met het maken van de lekkerste smoothies. En je kunt het nooit fout doen : het is immers altijd supergezond ! Smaakt ie niet lekker, meng je er toch gewoon een andere vrucht door heen. Met bijvoorbeeld banaan, aardbei, papaya, peer, appel of ananas maak je het uiteraard altijd zoeter, dus kun je het naar smaak ‘opzoeten’. En dat is bij spinazie wel nodig. Beregezond, maar dat het nou superlekker is … daarom gewoon lekker experimenteren. Dit is in ieder geval lekker :

Ingrediënten

Gesneden banaan

1/2


250 gram spinazie 1,5 banaan stukken verse ananas

Bereidingswijze Allereerst de verse spinazie goed wassen, daarna grof snijden en in de sapcentrifuge doen. De meeste sapcentrifuges zijn groot genoeg om de spinazie er in ĂŠĂŠn keer in te doen. Doe voldoende water in het apparaat zodat de spinazie goed vermalen kan worden. Daarna voeg je de banaan toe. Als alles goed vermalen is, kun je de stukjes ananas erbij doen. De ananasstukjes hoeven niet fijn vermalen te worden. Het is juist lekker oom wat brokjes te proeven. De zoete smaak zal zich hoe dan ook mooi verdelen over de totale hoeveelhied sap.

Variaties maken Men kan nog een chocolade versie van deze smoothie maken door er cacaopoeder door te mengen. Het is handig om de cacao als eerst goed op te lossen en daarna pas het groente en fruit. Het feeft niet alleen een lekkere smaak maar er komen ook extra gezonde stoffen bij zoals mineralen en vitaminen. Hoe gezond wil je het maken ?

Bewaarbaarheid Men kan smoothies het beste bewaren in de koelkast in een glazen pot met deksel op. Het sap is slechts beperkt houdbaar, hoogstens 2 dagen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid lucht en dus zuurstof die in het sap gemixt is. Toch kan men ze natuurlijk het beste zo vers mogelijk opdrinken : dan zijn ze op hun gezondst en het lekkerst. Na verloop van tijd gaat het sap toch wat verkleuren en krijg je chemische reacties. Ook zal de smaak dan veranderen. Smoothies gemaakt met een zogenaamde slowjuicer zijn over het algemeen lekkerder, minder opgeklopt en langer houdbaar. Dergelijke apparaten zijn wel vrij prijzig : van 200 tot 1200 Euro.

2/2 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)

Spinazie smoothie  
Spinazie smoothie  
Advertisement