Issuu on Google+

OM DRUIDEN OG VÆKST Af Anna Sofie Mørch Bendixen Druiden er en fast karakter i mine tegneserier. Druiden er i kontrol, gør altid DET RIGTIGE. Ser klart og lyver ikke for sig selv eller andre. Der er ikke noget slør mellem druiden og verden. Druiden er kærlig, en altid opbyggelig karakter. Der er mennesker, som jeg tæller som virkelige druider, Ian Mackaye for eksempel. Eller John Porcellino, Kim Gordon, Rikke Smidt, Christian Holden eller Carrie Brownstein. Jeg tænker meget over, hvordan mennesker som dem indretter sig i verden, og hvordan de i mine øjne formår at leve, tale og skabe kunst, der reflekterer den samme indgangsvinkel til verden, det samme etos. De temaer, der fylder i deres kunst, er de temaer, man kan se, deres liv er formet af. Solidaritet, fællesskab, anti-kapitalisme, DIY. Det er vigtigt for mig, at mine moralske, politiske og spirituelle overbevisninger er nærværende i min hverdag. At mine højere idealer er vævet ind i mine små handlinger. Så druiden er en karakter, jeg bruger til at personificere den målsætning. Ordet vækst er for mig kædet sammen med den personlige vækst, fordi selv-udvikling er vigtigt for mig. Det er måske

HVE M HAR FÅE T DIG TIL AT L ÆS E? litteraturformidler, der har gjort en forskel for dig og vinde billetter til gallafesten: Gå ind på blixenprisen.dk/indstillinger og vælg Årets Litteraturformidler!

KBH LÆSER // KØBENHAVNS LITTERATURFESTIVAL

Druiden opfører sig sådan, som jeg forsøger at opføre mig.

Anna Sofie Mørch Bendixen tegnede sin første tegneserie i 2012 da hun søgte optag på Serieskolan i Malmø. Hendes fuldlængdedebut "Lissi og Kis Bedste Venner For Evigt" udkommer på Forlæns i 2017.

Ahlmannsgade 1, kld. 2200 KBH N www.storrsantikvariat.dk

#DuFårMigTilAtLæse

832040

Druiden er en karakter, der har opnået den kongruens, og som kontinuerligt arbejdet for at opretholde den. I mine tegneserier er druiden en refleksion af den bedste version af mig selv.

STORRS ANTIKVARIAT KØBER OG SÆLGER KVALITETSBØGER INDEN FOR NYERE SKØNLITTERATUR OG TEORI

Nu kan du nominere en professionel

KBPF2017annonce 2

det mest pinlige og 90’er-agtige, man kan sige, men jeg bruger enormt meget tid på at overveje, hvordan man kan vokse som person. Og den vækst handler for mig om at netop at skabe kongruens mellem den måde, man forstår verden, og den måde man eksisterer i verden.

17/01/17 14.46


Kbh Læser 2017 - Vækst