Page 1

&

Strategie Accenten ... voor het beheer van uw persoonlijk en familiaal vermogen

Aandelen in dit nummer:

Befimmo Eni PSA Peugeot Citroen Recticel Roche Ericsson Laatste update van de koersen en de adviezen: 30-01-2011

Het nieuwe jaar start goed De voorbije week gaf Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de aandelenmarkten een flinke duw in de rug. Zijn persconferentie bevatte meer dan voldoende stof waar de beleggers zich konden aan optrekken. Zo liet de voorzitter in de kaarten kijken van het beleidsvormend comitĂŠ. Die groep van bestuursleden verwacht dat de beleidsrente nog tot in 2014 stabiel zal blijven op het huidige, uiterst stimulerend niveau. Dat is anderhalf jaar langer dan wat tot nu toe verondersteld werd. Het is de centrale bank ook menens om transparanter te communiceren. Na veel speculatie hierover introduceerde de Amerikaanse centrale bank een duidelijk afgelijnde inflatiedoelstelling van 2%. Vele beleggers waren blij verrast met het nieuws dat de centrale bank een verbetering waarneemt in het economische nieuws, ook al blijft ze voorzichtig over de economische vooruitzichten. Naast deze ondersteuning van de conjunctuur suggereerde Bernanke dat een nieuw aankoopprogramma van obligaties tot de mogelijkheden behoort. Bij beleggers leefde voordien al de hoop dat de centrale bank dat beleid nog langer zou voortzetten, maar Bernanke was zelfs iets duidelijker dan verwacht. Dat nieuws was de katalysator voor een flinke klim op de aandelenbeurzen. Niet alleen de Amerikaanse beurzen profiteerden van het geruststellende nieuws, wereldwijd konden de beurzen een stap vooruit zetten in hun verdere herstel. De BEL 20-index was een koploper met een koersreactie van maar liefst 2,62%. Daardoor heeft de beursgraadmeter van de Brusselse beurs er sinds het begin van het jaar al een klim met ongeveer 8% op zitten.

Strategie & Accenten is een uitgave van KBC Bank & Verzekeringen Ze verschijnt tweemaal per maand

Recentste advieswijzigingen

Nr A03 - 2 februari 2012

Alcoa

Van opbouwen naar houden

Recticel

Van houden naar opbouwen

Potash Corp

Van kopen naar opbouwen

Euronav

Van opbouwen naar houden

Ericsson

Van kopen naar houden

Befimmo

Van geen advies naar opbouwen

Eni

Van opbouwen naar afbouwen

PSA Peugeot CitroĂŤn

Van houden naar verkopen

Roche

Van kopen naar houden


Advieswijziging: van geen advies naar opbouwen

Befimmo is aantrekkelijk gewaardeerd

Koers: 51,97 EUR Koersdoel: 56,50 EUR Sector: Financiële sectoren

Activiteiten

Sterktes

• • •

Befimmo is een vastgoedbevak met een defensieve strategie die gericht is op kantoren die op lange termijn verhuurd worden.

Resultaten

Lage schuldgraad schept ruimte voor overnames. Huurcontracten op lange termijn resulteren in grote voorspelbaarheid van de bedrijfswinst. Lage leegstand.

Zwaktes

Over het vierde kwartaal van boekjaar 2010/11 steeg het courante resultaat* van 5,06 EUR tot 5,29 EUR per aandeel. Dat was te danken aan een hoger dan verwachte indexatie van de huurprijzen, aan een meerwaarde van 14,5 miljoen EUR op de verkoop van activa en aan de huurinkomsten uit het nieuwe Paviliongebouw, Daarnaast verbeterde de terugval van de reële waarde van de vastgoedportefeuille van 1,77% tot 1,51%. Het lopende boekjaar zal vijf kwartalen tellen omdat het bedrijf haar boekjaar gelijk stelt met het kalenderjaar. Daardoor keerde Befimmo al een tussentijds dividend uit van 3,94 EUR in december 2011. In april 2012 zal het bedrijf nog een slotdividend uitkeren van 0,99 EUR per aandeel.

100 90 80

• • •

Renovatie nodig om kwaliteit portefeuille op peil te houden. Stijgende rente en dalend rendement zetten winstmarge onder druk. Moeilijk klimaat op kantorenmarkt zorgt voor beperkte groeiverwachting in 2012.

Opinie De vrees voor een conjunctuurvertraging zorgt voor tegenwind op de Brusselse kantorenmarkt. Befimmo wapende zich tegen de schommelingen van de conjunctuur door huurcontracten af te sluiten met een lange looptijd en door het huurbedrag mee te laten evolueren met de inflatie. De voorkeur voor publieke instellingen als stabiele huurders, is een bijkomende opsteker die het bedrijf beschermt op momenten dat de economische groei tegen zit. Sinds het begin van 2012 viel het aandeel uit de gratie van de beleggers en daalde de koers met 16,6%. Een courant dividendrendement van 7,8% wordt dan weer gesmaakt op momenten dat de beleggers een grote risicoafkeer hebben. Als we alles op een rij zetten kleuren we onze mening voor het aandeel bij en verhogen we het advies van ‘geen advies’ naar ‘opbouwen’.

70 60 50 40 30 20 Source: Thomson Reuters Datastream 2007 2008 2009

*Courante nettowinst 2010

BEFIMMO MSCI WORLD REAL ESTATE - PRICE INDEX BEL 20 - PRICE INDEX

2011

De totale nettowinst zonder rekening te houden met uitzonderlijke opbrengsten (bv. meerwaarden) en uitzonderlijke kosten. Koen Overlaet-Michiels financieel analist KBC Securities

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 16.01.2012

van geen advies naar opbouwen

Strategie & Accenten

18.10.2011

van houden naar geen advies

2


Advieswijziging: van opbouwen naar afbouwen

We nemen winst op Eni

Koers: 17,02 EUR Koersdoel: 16,00 EUR Sector: Energie

Activiteiten

Sterktes

• •

Het Italiaanse Eni is actief in olie, gas, elektriciteit, petrochemie en oliediensten. Eni wil zijn leidende positie als Europese gasleverancier versterken en het doet dat onder meer door strategische overnames. Het nam ook het Belgische Distrigas over.

Resultaten

Over het derde kwartaal van 2011 steeg de omzet van Eni met 14,2% tegenover dezelfde periode van het boekjaar voordien tot 26,2 miljard EUR. Dat was te danken aan de hogere productie van olie en gas en de opstart van nieuwe velden. Het bedrijfsresultaat daalde met 10,3% tot 4,5 miljard EUR door productieverlies in Libië en door een negatief wisselkoerseffect. In de divisie Raffinage & Verkoop steeg de omzet met 22,5% tot 13,1 miljard EUR. Het bedrijfsresultaat steeg er met 85,7% tot 26 miljoen EUR. In de divisie Gas & Elektriciteit steeg de omzet met 25% tot 7,3 miljard EUR. Het bedrijfsresultaat daalde er evenwel met 21,1%.

• • 40 35 30

25 20 15 10

Source: Thomson Reuters Datastream

2007

2008

2009

2010

ENI MSCI ACWI ENERGY - PRICE INDEX MSCI AC WORLD - PRICE INDEX

2011

Marktpositie in Italië. Samenwerking met Gazprom positief voor bevoorrading.

Zwaktes

• •

Concurrentie in de gassector. Zwakke concurrentiepositie in raffinage –en petrochemie.

Opinie In augustus van 2011 oordeelden we dat de aandelenkoers van Eni veel te laag was in verhouding tot de vooruitzichten van de onderneming. Sindsdien maakte de koers van het aandeel een klim van 30%. De snelle wederopstart van de Lybische olieproductie gaf de aandeelkoers een extra duw in de rug. De beleggers verwelkomden ook het nieuws over de vrijmaking van de Italiaanse markt, waardoor de onderneming haar aandelenbelang in SNAM zal moeten beperken tot 20%. Beleggers die hopen dat van de verkoopopbrengst een deel doorgestort wordt aan de aandeelhouders zijn er volgens ons aan voor de moeite. Het management kijkt uit naar overnameprooien en de kapitaalpositie mag gerust wat steviger. De onderneming torst namelijk een hogere schuldgraad dan vergelijkbare sectorgenoten. We kleuren onze mening voor het aandeel nog om een andere reden bij. De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal van 2011 zullen de hoog gespannen verwachtingen moeilijk kunnen kloppen. Enerzijds zal een terugvallende vraag naar gas nog een lange periode wegen op de winstgevendheid. Anderzijds is het ondernemingsklimaat voor de raffinage-activiteit en de petrochemische divisie erop achteruit gegaan. Het aandeel heeft het koersdoel bereikt dat we eerder naar voren schoven. Daarom nemen we winst op het aandeel en verlagen we het advies van opbouwen naar afbouwen. Alternatieven: Royal Dutch, Petrobras, Schlumberger.

Alex Martens financieel analist KBC Asset Management

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 01.09.2011

van verkopen naar opbouwen

Strategie & Accenten

24.01.2012

van opbouwen naar afbouwen

3


Lage winstgevendheid maakt PSA Peugeot kwetsbaar

Activiteiten

Sterktes

PSA Peugeot Citroën is de tweede autoproducent van Europa. Het is ook een leverancier van onderdelen (Faurecia).

Koers: 15,10 EUR Koersdoel: 11,30 EUR Sector: Cyclische consumentensectoren

Strategische samenwerkingsakkoorden.

Zwaktes

Resultaten

Opinie

Sterk afhankelijk van de West-Europese markt.

Over het derde kwartaal van 2011 steeg de omzet van PSA Peugeot met 3,5% tot 13,5 miljard EUR tegenover dezelfde periode van het boekjaar voordien. Dit dankzij het verbeterde productaanbod en een stijging van de verkoop bij Faurecia en Gefco. In de automobieldivisie daalde de omzet met 1,6% tot 9,3 miljard EUR door een daling van de volumes en een stijging van de concurrentie in Europa. Bij Faurecia steeg de omzet met 15,9% tot 3,8 miljard EUR. Het management kwam ook met een besparingsplan om tegen 2012 800 miljoen EUR te besparen. Het management verwacht dat het bedrijfsresultaat van de automobieldivisie voor 2011 zo goed als break-even zal zijn.

• •

70 Source: Thomson Reuters Datastream

De aandelen van de Europese autoconstructeurs namen begin 2012 een vliegende start. Ook het aandeel PSA Peugeot Citroën profiteerde van de belangstelling bij de beleggers. De grootste zwakte van de onderneming is zijn eenzijdige focus op Europa, een regio waar het 80% van zijn auto’s verkoopt. In de nasleep van eurocrisis en het aflopen van de laatste overheidssubsidies, gaat de Europese automarkt een moeilijke periode tegemoet. Schrootpremies zorgden ervoor dat kopers hun oude wagen sneller dan gepland omruilden voor een kleine propere wagen, een segment waar een volumeproducent als Peugeot meer dan andere constructeurs van profiteerde. Door het wegvallen van de subsidie krijgt de onderneming ook de grootste weerbots te verwerken. Als Frans bedrijf kampt het nog met een extra probleem. Een grote reorganisatie in de Franse productievestigingen ligt gevoelig in een jaar waarin de volgende Franse president verkozen wordt.

60 50

Tegen deze achtergrond maakt de lage winstgevendheid de onderneming extra kwetsbaar. De krappe kapitaalpositie van de onderneming kan een probleem worden als de verkochte volumes dalen of als de toeleveranciers striktere betalingstermijnen eisen. Het management heeft niet de reputatie om deze uitdagingen te lijf te gaan met een gepaste reorganisatie. Daarom verkopen we het aandeel.

40 30 20 10

Advieswijziging: van houden naar verkopen

2007

2008

2009

2010

PEUGEOT MSCI ACWI AUTO & COMPO - PRICE INDEX MSCI AC WORLD - PRICE INDEX

2011

Alternatieven: Volkswagen, Daimler.

Steven Vermander financieel analist KBC Asset Management

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 16.01.2012

van houden naar verkopen

Strategie & Accenten

01.02.2011

van opbouwen naar houden

4


Advieswijziging: van houden naar opbouwen

Recticel is te goedkoop gewaardeerd

Koers: 5,35 EUR Koersdoel: 7,50 EUR Sector: Basismaterialen

Activiteiten

Sterktes

• • • •

Recticel is een producent van polyurethaanschuim, georganiseerd in vier divisies: Soepelschuim, Slaapcomfort, Isolatie en Automobiel.

Resultaten

Recticel zag zijn omzet in de eerste helft van 2011 met 4.4% stijgen tot 699.8 miljoen EUR. De omzet steeg met 1.2% in de divisie Soepelschuim, met 22.9% in de divisie Isolatie en met 4.2% in de Automobieldivisie. De omzet daalde met 0.8% in de afdeling Slaapcomfort. Vooral omwille van de sterk gestegen grondstofprijzen daalde de recurrente operationele kasstroom met 17% tot 47.5 miljoen EUR. De nettowinst daalde met 7% tot 12.3 miljoen EUR. De Raad van Bestuur is van oordeel dat het niet langer mogelijk is om een correcte voorspelling te maken van het groeipotentieel in de tweede jaarhelft en geeft dus niet langer een voorspelling.

Isolatie is zonder twijfel de snelst groeiende activiteit, met een superieure rentabiliteit. Groei profiteert van strengere isolatiewetgeving en van de superieure producteigenschappen van polyurethaan. Sterke merkenportefeuille binnen slaapcomfort. Synergievoordelen in de aankoop van grondstoffen.

Zwaktes

• • •

Stijgende grondstofprijzen kunnen maar met vertraging doorgerekend worden aan de klanten. Recticel kan een fikse boete oplopen mocht het onderzoek van de mededingingsautoriteiten een inbreuk vaststellen. Ontgoochelende winstgevendheid van de automobieldivisie en mislukte poging om ze af te stoten.

Opinie We stelden onze voorspellingen voor de komende jaren naar beneden bij. De aantrekkelijke waardering compenseert voor de economische onzekerheden en de kartelvormingonderzoeken. We verwachten een stijging in de winstgevendheid bij Recticel. De belangrijkste reden daarvoor is dat de trager dan verwachte volumegroei zal resulteren in lagere grondstoffenprijzen. Recticel kan deze gedaalde grondstoffenprijzen redelijk snel doorrekenen naar haar klanten waardoor de winstgevendheid stijgt. Onze verwachte winst per aandeel voor 2012 gaat van 0,9 euro naar 0,77 euro per aandeel.

16 14 12 10 8 6 4 2 0 Source: Thomson Reuters Datastream 2007 2008 2009

2010

RECTICEL MSCI ACWI MATERIALS - PRICE INDEX BEL 20 - PRICE INDEX

2011

Ondanks de beperkte voorspelbaarheid van de winstontwikkeling op korte termijn en ondanks de aanhoudende onzekerheid over het kartelonderzoek, is de huidige waardering van het aandeel te goedkoop om te negeren. We geven het aandeel een advies ‘opbouwen’. Wim Hoste financieel analist KBC Securities

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 05.08.2011

van opbouwen naar houden

Strategie & Accenten

18.01.2012

van houden naar opbouwen

5


Advieswijziging: van kopen naar houden

Roche krijgt wat meer tegenwind

Koers: 160,20 CHF Koersdoel: 168,00 CHF Sector: Gezondheidszorg

Activiteiten

Sterktes

• • •

Resultaten

Zwaktes

• •

Roche is een Zwitsers farmaceutisch bedrijf dat actief is in kankerbestrijding, virologie, cardiovasculaire aandoeningen, transplantaties en bloedarmoede.

Over het derde kwartaal van 2011 liep de omzet van Roche met 12,8% terug tegenover dezelfde periode van het boekjaar voordien tot 31,5 miljard CHF. Dat was te wijten een nadelige ontwikkeling van de wisselkoersen en aan de lagere verkoop van het Tamiflugriepvaccin. In de farmaceutische divisie liep de omzet met 14,1% tot 24,4 miljard CHF onder meer door de lagere verkoop van kaskrakers zoals Avastin en Pegasys. In de divisie Diagnostica liep de omzet met 8,2% terug tot 7,1 miljard CHF.

280 260 240 220

Interessante pijplijn van behandelingen in ontwikkeling. Sterk productaanbod voor de behandeling van kanker. Versteviging van de aanwezigheid in de VS.

Het succes in de behandeling van kankers trekt meer en meer concurrenten aan. Onduidelijkheid rond de komst generische versies van biologische medicijnen.

Opinie Het aandeel Roche deed het in de voorbije maanden beter dan de brede sector. Dat was vooral te danken aan de defensieve kwaliteiten van het aandeel en aan het positieve nieuws over zijn pijplijn aan behandelingen in ontwikkeling. Daardoor schatten de beleggers het omzetpotentieel van de nieuwe behandelingen bijzonder hoog in. De omzet van Roche krijgt nog tegenwind vanuit een derde hoek: de sanering van de staatsfinanciën in vele westerse landen heeft zijn gevolgen op de uitgaven van de ziekteverzekering. Om betaalbaar te blijven zullen artsen aangemoedigd worden om goedkopere versies van medicijnen voor te schrijven. In de komende jaren kunnen generische varianten van biomoleculen veel marktaandeel inpikken. Na de mooie koersklim van het aandeel kiezen we ervoor om een deel van onze winst veilig te stellen. Daarom verlagen we het advies voor het aandeel van kopen naar houden en behouden we ons koersdoel van 168 CHF.

200 180 160

Atternatieven: Bayer, Teva Pharma, Sanofi.

140 120 100

Source: Thomson Reuters Datastream

2007 2008 2009 2010 ROCHE HOLDING MSCI ACWI PHARM/BIOTEC - PRICE INDEX MSCI AC WORLD - PRICE INDEX

2011

Peter Mahieu financieel analist KBC Asset Managemengt

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 23.01.2012

Strategie & Accenten

van kopen naar houden

6


Advieswijziging: van kopen naar houden

Ericsson komt met slecht nieuws

Koers: 60,70 SEK Koersdoel: 63,00 SEK Sector: Informatietechnologie

Activiteiten

Sterktes

• •

Ericsson is wereldleider in het ontwerpen en het ontwikkelen van mobiele netwerkinfrastructuur.

Resultaten

Zwaktes

Over het vierde kwartaal van 2011 steeg de omzet van Ericsson met 1,4% tegenover dezelfde periode van het boekjaar voordien tot 63,7 miljard SEK. Zonder rekening te houden met de bijdrage van joint-ventures, liep het bedrijfsresultaat met 39% terug tot 4,1 miljard SEK. Dat was te wijten aan een toename van de kosten en aan een verschuiving naar producten en diensten waarop een lagere winstmarge gerealiseerd wordt. In de Netwerkdivisie liep de omzet met 8,7% terug tot 33,3  miljard SEK. Het bedrijfsresultaat liep er met 43,3% terug tot 2,7  miljard SEK. In de divisie Global Services steeg de omzet met 18% tot 27 miljard SEK. Het bedrijfsresultaat liep er met 16,1% terug tot 1,6 miljard SEK.

180 Source: Thomson Reuters Datastream 160

• •

Concurrentie vanuit China met kwalitatieve producten aan lagere prijzen Operatoren combineren hun netwerken om kosten te besparen.

Opinie Ericsson biechtte over het vierde kwartaal van 2011 slechte resultaten op. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat waren een ontgoocheling. Daardoor dumpen de beleggers niet alleen het aandeel Ericsson, ook enkele sectorgenoten deelden in de klappen. De verkopen van de Netwerkdivisie was 17% lager dan de verwachtingen. In Noord-Amerika liep de omzet van de divisie met maar liefst 27% terug. Dat was deels toe te schrijven aan fusies en overnames bij de Amerikaanse telecomoperatoren. De verschuiving van het investeringsbudget naar mobiele netwerken van de vierde generatie resulteert in een dalende vraag naar de CDMA-bouwstenen van Ericsson. De voorspelbaarheid van de omzet en van de brutomarge is beperkt. Het management houdt er rekening mee dat de onderneming een moeilijk boekjaar 2012 voor de boeg heeft. De modernisering van bestaande telecomnetwerken wint aan belang terwijl het een lagere winstbijdrage levert.

140 120 100 80 60 40

Marktleider in verschillende communicatietechnologieën. Marktleider in mobiele netwerkinfrastructuur.

2007

2008

2009

2010

ERICSSON TEL.CL 'B' MSCI ACWI TCH H/W/EQ - PRICE INDEX MSCI AC WORLD - PRICE INDEX

2011

We kleuren onze mening voor het aandeel bij en verlagen het advies van kopen naar houden, en geven het een koersdoel van 63 SEK. Alternatieven: Apple, Samsung, Cisco, SAP. Ivo Obreno financieel analist KBC Asset Management

Overzicht van de advieswijzigingen over de voorbije 12 maanden: 26.01.2012

van kopen naar houden

Strategie & Accenten

19.07.2011

van afbouwen naar kopen

7


Markten in beeld Aandelenmarkten

Obligatiemarkten

Koers-winstverhouding dividendrendement (%) EMU 10,1 4,7 VS 13,6 2,6

Tienjaarsrente in EUR Tienjaarsrente in USD

110

5.00

5.00

105

105

4.50

4.50

100

100

4.00

4.00

95

95

3.50

3.50

90

90

3.00

3.00

85

85

2.50

2.50

2.00

2.00

80

80

1.50

1.50

75

75

1.00

1.00

70

70

110

Source: Thomson Reuters Datastream

65 F

M

A

M

J

J

A

O

S

N

D

J

0.50

65

0

0.50 Source: Thomson Reuters Datastream

F

EURO STOXX 50 - PRICE INDEX S&P 500 COMPOSITE - PRICE INDEX

M

A

M

J

J

A

0 S

O

N

D

J

EMU BENCHMARK 10 YR. DS GOVT. INDEX - RED. YIELD US BENCHMARK 10 YEAR DS GOVT. INDEX - RED. YIELD

Ontwikkeling van de Dow Jones Industrials-index 15

15

14

14

13

13

12

12

11

11

10

10

9

9

8

8

7

7

6

2010

Source: Thomson Reuters Datastream

2006

2007

2008

2009

2011

J F M A MJ J A S O N D J F M AMJ J A S O N D

6

DOW JONES INDUSTRIALS - PRICE INDEX

WWW Meer info op: www.kbc.be/beleggers

Briefwisseling aan: KBC BANK NV, KBC Asset Management, Havenlaan 6, 1080 Brussel Strategie & Accenten is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). Voor de gegevens die dienen als uitgangspunt voor de projecties, scenario’s, prognoses en richtkoersen wordt een beroep gedaan op betrouwbare bronnen en eigen onderzoek. Deze aanbeveling valt niet onder de noemer ‘onderzoek op beleggingsgebied’ zoals bedoeld in het koninklijk besluit van 3 juni 2007 dat de voorschriften bevat ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en valt bijgevolg onder de wettelijke omschrijving van publicitaire mededeling. De fondsbeheerders van KBC AM kunnen vóór de verspreiding van deze aanbeveling handelen in de besproken aandelen. De artikelen in de publicatie vormen op zich geen gepersonaliseerd beleggingsadvies. De belegger dient zelf nog, best in samenspraak met zijn adviseur Sparen en Beleggen of relatiebeheerder, na te gaan of de besproken activa passen bij zijn persoonlijk risicoprofiel en zijn concrete beleggingsportefeuille. KBC AM noch enige andere vennootschap van de KBC-groep kan aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de gegevens. Verantwoordelijke uitgever / hoofdredacteur: Alex Wolfers, Product & knowledge management KBC AM / Christiaan De Moor Feiten versus andere informatie met betrekking tot beursgenoteerde bedrijven: Voor de beursgenoteerde bedrijven die in deze publicatie vermeld worden, publiceert KBC AM een aandelenfiche op zijn website. Deze aandelenfiche bestaat enerzijds uit puur feitelijke informatie en anderzijds uit de mening van de analist over dat bedrijf. Die laatste tekstgedeelten hebben een gekleurde achtergrond. Frequentie van de advieswijzigingen De analisten van KBC Asset Management volgen de gebeurtenissen in de financiële wereld op de voet. Het aandelenadvies is een conclusie van een zorgvuldige afweging van drie dimensies: het aandeel zelf, de sector waartoe het bedrijf behoort en de regio waarin het gevestigd is. Elke wijziging in één van die drie componenten kan aanleiding geven tot een advieswijziging. De adviesmethodiek Een uitvoerig omschrijving van onze adviesmethodiek staat in de editie van Strategie & Accenten nummer A01 van 6 januari 2011. Deze editie is raadpleegbaar op www.kbcam.be/aandelen/adviesmethodiek. Een exemplaar van deze brochure is ook verkrijgbaar in elk KBC-kantoor. Voor een aantal essentiële elementen van deze beleggingsaanbeveling, die wegens plaatsgebrek niet in deze fiche zijn opgenomen, kunt u de “Algemene richtlijnen m.b.t. de beleggingsaanbevelingen van KBC Asset Management” raadplegen op www.kbcam.be/aandelen. Gebruikte foto’s: www.shutterstock.com

Volgend nummer verschijnt op 16 februari 2012

Strategie&Accenten Aandelen  

Strategie & Accenten is een uitgave van KBC Bank & Verzekeringen. Ze verschijnt tweemaal per maand.

Advertisement