Issuu on Google+

the NATURE CONSERVANCY’S

WORLDWIDE HEADQUARTERS

The Nature Conservancy’s Worldwide Headquarters demonstrates the principles of the organization: to conserve land, water, and natural resources; to design responsibly with nature; and to encourage collaboration across different regions and cultures. The building contains exhibitions about the various ecosystems of the world, educational facilities for large- and small-group learning on environmental topics, and administrative program to oversee all existing Nature Conservancy departments worldwide. The design responds to the site’s natural and built conditions in a harmonious integration, striving to inspire those who use the building to apply this sensitivity to their own lives.

KAZUKI DAIMO - MFA THESIS PROJECT - SPRING 2013

N AT U R E C O N S E R VA N C Y C O R E VA L U E S

SITE

- CONSERVATION OF LAND, WATER, AND NATURAL RESOURCES - RESPONSIBLE BUILDING WITH NATURE - COLLABORATION WITH PARTNERS, GOVERNMENTS, INDIVIDUALS, ETC.

- URBAN LOCATION PROMOTES CONSERVATION OF LAND AND RESOURCES - ACCESS TO EAST RIVER AND IN BETWEEN 2 PARKS - SIMPLE BUILDING ALLOWS FOR GREATER DESIGN POSSIBILITIES

MANHATTAN

SOCRATES SCULPTURE PARK

EAST RIVER

Astoria Health Playground

ROOSEVELT ISLAND Noguchi Museum

EAST RIVER

on

n Ver

Br oa

d Blv

dw ay

33r dR

d

RAINEY PARK

st S

t

Long Island City High School

21

34t

hA ve

35t

hA ve

SITE PLAN 100 Ō

EXISTING BUILDING IMAGES

EXISTING CROSS SECTION

1/64” = 1’-0”

EXISTING LONGITUDINAL SECTION 1/64” = 1’-0”

200 Ō

ASTORIA, QUEENS N

400 Ō

RAINWATER HARVESTING SUMMER

DIRECT LIGHT MINIMIZED PHOTOVOLTAICS LINE ROOF

WINTER WARMTH

CROSS VENTILATION

WATER CISTERN & FILTRATION

GREEN SYSTEMS DIAGRAM

GEOTHERMAL HEAT

A

C

B

C

B

BASEMENT PLAN 10’ 25’

50’

N

GROUND PLAN 10’ 25’

50’

A

N

SECOND LEVEL PLAN 10’ 25’

50’

N

M AT E R I A L S & F U R N I S H I N G S

FRITTED GLASS FOR PRIVACY

RECYCLING RECEPTACLE

TUBE LIGHTING

RED BRICK RELATES TO CONTEXT

CAFE/LOUNGE SEATING

LOUNGE/RECEPTION SEATING

CLASSROOM DESKS

SUNSHADING LOUVERS

ECOSYSTEM EXHIBITION SUNSHADING

DARK STONE FOR BELOW GRADE WALLS

EXPOSED SELF-SUPPORTING STRUCTURE

POLISHED CONCRETE FLOORS

EXHIBITION BENCHES

TRANSPARENT & OPAQUE GLASS

PLANTS & PATHWAYS SUSPENDED FROM STRUCTURE

DARK STONE WALLS

TRANSVERSE SECTION C-C THROUGH ECOSYSTEM EXHIBITION 10’ 50’ 25’

MEZZANINE LEVEL PLAN 10’ 25’

50’

N

LONGITUDINAL SECTION A-A 10’ 50’ 25’

OFFICE SEATING

PUBLIC RECEPTION

MAIN CORRIDOR & TEMPORARY EXHIBITION

PERMANENT EXHIBITION EXTERIOR FROM MAIN CORRIDOR

PERMANENT EXHIBITION INTERIOR

CLASSROOM

SECOND LEVEL CAFE

AUDITORIUM

N AT U R E C O N S E R VA N C Y P R I VAT E L O B B Y

N AT U R E C O N S E R VA N C Y C O L L A B O R AT I O N L O U N G E

GREEN ROOF


MFA Thesis Project by Kazuki Daimo