Page 1

KESKI-SUOMI

Viikko 50 | Keskiviikkona 11.12.2019

www.kauppasuomi.fi

– kättä pidempää kaupantekoon

Jouluostokset edullisemmin Kärkkäiseltä!

Veronpalautukset käytetty? Nyt Kärkkäiseltä 3 kk korotonta maksuaikaa.

Pu konkinttiin

VAIN!

14

90

Norm. 20,90

VAIN!

8

90

VAIN!

Lasten pyjamia

Suosikkihahmot mm. Frozen, My Little Pony, Ryhmä Hau, Palomies Sami ja Spiderman. Koot: 98-128 cm (kokovalikoima voi vaihdella hahmojen välillä)

16

90

Norm. 12,90

-31% Yoko Windblock hiihtosormikkaat

-29%

- Monikäyttöiset, tuulenpitävät ulkoilukäsineet pyöräilyyn ja hiihtoon. - Tuulenpitävä ulkokämmenosa - Kaksi mallivaihtoehtoa - Koot 6-12

Kaikki joulusuklaat ja herkut!

Emendo teräksinen kiulusetti

Kaunis, klassinen muotoilu. Puiset kahvaosat suojaavat kuumudelta. Sisältää teräksisen kiulun ja kauhan. Kiulun halkaisija 23 cm.

99,VAIN!

Alk.

48

90

Xiaomi Mi Band 4 aktiivisuusranneke

-Värillinen AMOLED kosketusnäyttö. -Puhelu, viesti ja hälytys Ilmoitukset. -Aktiivisuus seuranta, myös uintiin. -Takuu 12kk

Anar Hiking II lumikengät

Komposiittilumikenkä. Joustava kansi, teräspiikit ja pitkät pohjaraudat takaavat pidon myös jäisellä lumella tai jyrkissä rinteissä. 37-46 kokoisille kengille.

34,10 /kk (3 kk)

-45%

-41%

2

90

Havi tuikku - Paketissa: 100 kpl - Paloaika: n. 4h

Norm. 4,90

Kempten2,5M lohkolämmittimen johto ‐ Defa yhteensopiva ‐ Pituus 2,5m ‐ Kaapeli H07RN-F31.5v ‐ Pakkasenkesto -50*C ‐ Väri punainen

VAIN!

4

90

Norm. 8,90


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

2

KÄRKKÄISEN LAHJAKORTTI –

jokaisen toivelahja! Kärkkäisen lahjakorttiin voit ladata mieleisesi rahasumman, jonka vastaanottaja voi käyttää missä tahansa Kärkkäisen kivijalkamyymälässä. Lahjakortin voit ostaa verkkokaupastamme karkkainen.com, sekä myymälöidemme info-pisteeltä ja kassoilta. Tervetuloa ostoksille!


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

3

– kättä pidempää kaupantekoon

Viikon nostot HYVÄT HARRASTUKSET

Pääkirjoitus 7

Kaikuluotain avaa pilkkijälle uusia näkymiä

TYÖ JA TALOUS 4

Juhlapuun kaikki joulukuuset kasvatetaan Suomessa, keväällä muotoleikataan

HYVÄT HARRASTUKSET

Anar-metsästysliivit pitivät ajokoirakilpailun toimitsijat kuivina, lämpiminä ja näkyvinä

TYÖ JA TALOUS 6

Karkkainen.com mukana hyväntekeväisyyspyöräilyssä

49

Myötätunnon mahdollisuus

J

oulun odotus on erilaisia tiloja: kiirettä, pysähtymisiä, pitäytymistä perinteissä, uusien perinteiden luomista ja erilaisten perinteiden yhdistämistä. Kotiseutu ja sen mieleemme muokannut arvomaailma seuraavat meitä läpi elämän, vaikka fyysisesti kulkisimme kotiseudultamme miten kauaksi tahansa. Elämän suurissa hetkissä meillä on tarve kurottautua kohti syvintä itseämme joko fyysisesti menemällä paikan päälle kotiseudullemme tai psyykkisesti tavoittamalla juuremme mielen tasolla, sydämen taajuudella. Värikäs toimittaja-kirjailija, professori Ilmari Turja (1901–1998) kiteyttää kotiseudun hoitavan merkityksen kirjassaan Ei kukaan oo mitää, sanoo Rannanjärvi kuvailemalla, millaisen mielentilan hän aina saavutti kotipitäjässään Isossakyrössä: Siellä katoaa se levottomuus, joka ihmistä seuraa tällä ajallisella retkellä. Siellä on vain kaukainen piirto metsän rajana, paljon taivasta, rauha ja ajattomuus.

Jouluvalmisteluissa saa syventää näkökulmia mukavilla tarinoilla. Jo faraoiden Egyptissä valmistettiin piparkakkujen edeltäjiä, hunajakakkuja. Hunajaa pidettiin jumalten ruokana, ja antiikissa siinä uskottiin piilevän pitkän iän salaisuus. Hunajakakkuja uhrattiin jumalille, ja jotta jumalat ymmärtäisivät paremmin, mitä niiltä pyydetään, kakkuja alettiin muotoilla erilaisiksi hahmoiksi. Siksi meillä on piparkakkumuotit. Erään tarinan mukaan possu päätyi joulupöytään, kun possut meinasivat kärsillään häiritä tallissa nukkuvaa Jeesus-vauvaa. Olkisiin himmeleihin kiteytyy monenlaista kulttuurihistoriaa. Jouluna oljilla on suojeltu niin tupien kuin kirkkojenkin lattioilla kulkevia sekä seimessä nukkujaa. Hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen. Myötätunnolla on biologien pohja, eli evoluution aikana kehittynyt valmius myötätuntoon on sisäsyntyisesti meissä ihmisissä. Aivotutkimuksissa on pystytty todistamaan, että kun ihminen näkee toiselle ihmiselle tehtävän hyviä asioita, se aiheuttaa positiivisen vasteen hänen aivotoiminnassaan. Esimerkiksi pieni lapsi ei halua, että toista sattuu ja hän haluaa hoivata, jos toista sattuu. Tämä kertoo myötätunnon biologiasta. Myötätunnon määrän ilmiasut vaihtelevat. Tähän vaikuttavat elämän lähtökohdat ja elämänkaaren eri vaiheet. Jos ihminen varttuu toisia alentavassa ja narsistisesti itseä ylentävässä ilmapiirissä, jos ihminen kohtaa toisten taholta ikäviä itseensä kohdistuvia asioita, fyysistä väkivaltaa, häntä kiusataan, loukataan ja häntä satutetaan, hän joutuu olemaan paljon yksin, epäonnistumiset seuraavat toinen toisiaan, terveys jatkuvasti reistailee – nämä kaikki voivat vaikuttaa kykyyn tuntea, tiedostaa tai osoittaa myötätuntoa toisia kohtaan ja myös kykyyn kokea itsemyötätuntoa.

Lahjojen antaminen vahvistaa sydäntä ja sydämellisyyttä. Suomi ei nouse pelkästään hiljentymällä. Tarvitaan myös liikettä ja liikkeitä, lahjoittamista ja ostamista. Lapsina varmasti ajattelimme, että ainoastaan lahjojen saaminen on mukavaa. Kun pinnistelemme muistiamme, saamme palauttaa mieliimme lahjojen antajien silmien loisteen, kun riemusta kiljahdellen avasimme pakettejamme. Moni ilon kyynelkin kiillotti lahjan antajien silmäkulmia. Itämaan tietäjät lahjoineen avasivat ihmistä hoivaavan perinteen: antaessaan saa. Kodin laittaminen joulukuntoon hoivaa mieltä ja yhdistää. Niin isot kuin pienetkin saavat tuntea iloa ja tarpeellisuuttaan tehdessään oman osuutensa, aivan kuten Ilmari Turja lapsena auttaessaan äitiään tiskaamalla. Näin kauniisti professori Turja muistelee elämänsä ensimmäistä, muttei suinkaan viimeiseksi jäänyttä tiskaustaan: Tulkaa nyt kattomaan, juomaklasitkin ovat niin kirkkahat, vaikka Joulu on meille myötätunnon mahdollisuus. aurinkoa vasten kattoisi. Niin ovat, kirkkahia ovat, Reetta Reinman sanoi äitee. Kyllä susta on isoo apu.

Julkaisutiedot Julkaisija J.Kärkkäinen Oy Osoite Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska Faksi (08) 425 744 Päätoimittaja Reetta Reinman Email toimitus@kauppasuomi.fi Verkkolehti www.kauppasuomi.fi Painopaikka Eteläinen, Lehtisepät Oy, Lahti Keski-Suomi, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Keski-Pohjanmaa, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Pohjoinen, Kaleva Oy, Oulu ISSN ISSN 2341-9377 Jakelualueet Eteläinen Keski-Suomi Keski-Pohjanmaa Pohjoinen

104 600 kpl 124 000 kpl 76 000 kpl 161 500 kpl

Aineiston toimitus Aineisto toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen ilmoitukset@kauppasuomi.fi. Aineistovaatimukset valmiille aineistolle: PDF “Kärkimedia”. Aineistovaatimuksiin liittyviä lisätietoja voit kysyä numerosta 010 430 3390 (arkisin klo 9-16) tai verkkosivuillamme osoitteessa www.kauppasuomi.fi. Lehdellä on oikeus kieltäytyä julkaisemasta ilmoitusta. Ilmoittaja vastaa siitä, että lehdelle annetun aineiston julkaiseminen tapahtuu kenenkään tekijänoikeutta loukkaamatta ja ilmoitus on lakien ja asetusten mukainen. Ilmoitusten peruuttaminen ja reklamaatiot Peruutukset on tehtävä kirjallisesti (joko sähköpostilla, postitse tai faksilla) viimeistään mediakorttiin merkittynä aineistopäivänä. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai aineiston toimittamatta jättämisestä veloitetaan koko ilmoitushinta. Vuosisopimuksen purkaantuessa veloitamme sopimuksen mukaan. Ilmoitusten painoasua koskevat muistutukset on tehtävä kirjallisesti 14 vrk:n kuluessa lehden ilmestymisestä. Lehti ei vastaa ilmoitukseen tulleesta virheestä, joka johtuu puutteellisesta tai virheellisestä aineistosta, epäselvästä käsikirjoituksesta tai puhelinvälityksestä. Suurin vastuu ilmoituksen poisjäännistä tai julkaisemisessa tapahtuneessa virheessä on enintään ilmoituksen hinta.

Kärkkäinen Oy:n yhteystiedot löydät mainosliitteen kakkossivulta!

Markkinointi ja myynti Eteläinen, Risto Isohanni 044 530 1834, risto.isohanni@kauppasuomi.fi Keski-Suomi, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Keski-Pohjanmaa, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Pohjoinen, Jaana Laakko 0500 797 322, jaana.laakko@kauppasuomi.fi Valtakunnallinen, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Sivunvalmistus J. Kärkkäinen Oy / Mainostoimisto Jakelu KauppaSuomen jakelusta vastaa Suomen Suoramainonta ja Posti. Palautetta jakelusta voi antaa numeroon 02 9001 0045 (Pohjoisen ja Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen painokset) sekä 02 9001 0043 (Eteläinen painos).


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

4

TYÖ JA TALOUS

Juhlapuun joulukuuset ovat kaikki kotimaisia

Joulukuusi ja joulukinkku pitävät molemmat olla kotimaisia. Tätä mieltä on joulukuusia markkinoiva ja kasvattava Olli Ojala, Juhlapuu-yrityksen päällikkötonttu. Juhlapuu myy ainoastaan kotimaassa kasvaneita joulupuita.

Teksti: Reetta Reinman

K

ukkilassa asuva Kai Putkonen oli myynyt joulukuusia parikymmentä vuotta oman työnsä ohessa, kun hän ja sisarensa mies, Hollolassa asuva Olli Ojala perustivat syksyllä 2008 Juhlapuu Oy:n eli joulukuusia markkinoivan yrityksen. Ylitonttu Kai ja päällikkötonttu Olli pyörittävät yritystään kahdestaan, perheiden jäsenet toimivat apulaistonttuina. Joulun aikaan on sesonkityöntekijöitä, koska Juhlapuu myy joulukuusia monessa paikassa, Lahden, Hollolan ja Kouvolan lisäksi näiden lähikunnissa, esimerkiksi Vääksyssä, Orimattilassa ja Kuusankoskella. Kärkkäisen Lahden tavaratalon pihassa Juhlapuu myy joulukuusia tänä vuonna 14.-23.12.2019 välisenä aikana.

välein. Juhlapuun omien kuusentaimien kasvamiseen joulukuusimittaan, johon kuusi venyy reilussa kymmenessä vuodessa, menee vielä muutama vuosi. Juhlapuulla onkin sopimusviljelijöitä ympäri Suomen, joilta yritys ostaa myymänsä joulukuuset. Olli ja Kaitsu käyvät itse merkkaamassa ja kaatamassa jokaisen myymänsä kuusen sopimusviljelijöidensä joulukuusipelloilla. Kuuset he myös kaatavat itse, käsin moottorisahalla. Kaatoaika on itsenäisyyspäivän tienoilla. – Kelpuutamme myyntiin ainoastaan Suomessa kasvaneita joulukuusia, Olli korostaa. – Vielä riittää kotimaisia joulukuusia, tosin kuusenkasvattajien keski-ikä alkaa olla huolestuttavan korkea tulevaisuuden kannalta, hän harmittelee. Ilmastonmuutoskeskustelun aikana Olli muistuttaa joulukuusien kasvatuksen olevan ilmastoteko, koska havumetsät ovat merkittäviä hiilinieluja.

OLLI JA KAITSU ovat istuttaneet istutusputken avulla Hämeen alueella muutamalle peltohehtaarille omia joulukuusentaimia. Kuusentaimet istutetaan yleensä noin 1,5 metrin JUHLAPUUN VALIKOIMISSA on monenkokoisia joulukuusia: pöytäkuusista aina kolmemetrisiin kuusiin. Kuusten lisäksi jouluvalikoimissa on havuköynnös, joka on sidottu kuusen, männyn ja katajan oksista. Kodin joulukuuseksi yleisin valinta on noin 240 senttinen kuusi; siitä voi kotona vielä sahata omaan huonetilaan parhaiten sopivan kuusen. Tällainen kuusi maksaa Juhlapuulla 50 euron molemmin puolin.

Muotoleikkauksessa käsitellään kuusen viimeisintä vuosikasvua, puu kierretään leikkaamalla joka puolelta. Kesän ja syksyn mittaan leikkuujäljet katoavat kuusen kasvaessa. Jäljellä jää kaunis kartion muoto. Kevät on monen joulukuusen viljelijän mielestä parasta leikkausaikaa. Kuusi on silloin lepotilassa ja on vähiten itiöitä. Kuvassa Juhlapuu Oy:n Olli Ojala ja Kai Putkonen muotoleikkaavat kuusia.

PÄÄLLIKKÖTONTTU Ollin mukaan suosituin joulukuusi on tavallinen metsäkuusi. Juhlapuu myy joulukuusiksi myös erikoislajikkeita, kuten omorikaa eli serbiankuusta ja mustakuusta. – Tänä vuonna kokeilemme tuoda myyntiin myös douglaskuusta. Tällä mäntyyn vivahtavalla kuusella on pitkät neulaset, Olli kertoo. – Myös kaikki valikoimissamme olevat jalostetut erikoiskuuset ovat kotimaassa kasvaneita joulupuita, hän korostaa. Joulukuusen perinteinen tuoksu on kuitenkin ainoastaan metsäkuusella. Serbiankuusi, mustakuusi, pihtakuusi ja douglaskuusi ovat lähes tuoksutto-

Metsäkuusi koristeltuna.

mia. Ne saattavat mahdollisesti sopia junta-ainetta. myös kuusiallergisille. – Neulaspistiäinen on siitä hankala tuhohyönteinen, että vaikka se putoaa OLLIN MUKAAN vanha pellonpohja kuusesta maahan, niin se pystyy talon paras joulukuusten kasvatusalus- vehtimaan maassa, ja kevään tullen ta. Kuuset saavat pellolla hyvin valoa. toukat taas mönkivät kuuseen. Myös ravinteita entisessä pellossa on – Meillä Juhlakuusen joulukuusiyleensä runsaasti. Kuusten tarvitsemat mailla ei onneksi ole ollut neulaspisravintoaineet selviävät neulasnäyt- tiäistä. teestä. Harmia ja lisätöitä joulukuusen JOULUKUUSISTA HALUTAAN karkasvattajille tuovat hirvet, peurat, tion muotoisia. metsäkauriit ja jänikset sekä rehevänä – Muotoleikkauksessa käsitellään kasvava pintakasvillisuus. Metsän eläi- kuusen viimeisintä vuosikasvua, puu miä pelotellaan pois esimerkiksi pui- kierretään leikkaamalla joka puolelta. den ympärillä noin metrin korkealla Kesän ja syksyn mittaan leikkuujäljet olevan muovinauhan avulla. katoavat kuusen kasvaessa. Jäljellä jää Pintakasvillisuutta vastaan taistel- kaunis kartion muoto. laan ajamalla sitä kuusten välistä maKevät on monen joulukuusen viltalaksi ruohonleikkurilla. jelijän mielestä parasta leikkausaikaa. Kuusi on silloin lepotilassa ja on vähiten itiöitä. Syksyllä moni välttää leikkaamasta joulukuusia, koska itiöiden määrä on silloin suurimmillaan.

”– Vielä riittää kotimaisia joulukuusia, tosin kuusenkasvattajien keski-ikä alkaa olla huolestuttavan korkea tulevaisuuden kannalta.”

JOULUKUUSIVILJELYKSIÄ vaanii myös halla. – Siinä ei auta kuin pyrkiä valitsemaan kuusentaimille sellaisia kasvualueita, jotka eivät olisi kovin hallanarkoja. Eritoten keväällä kasvuvaiheessa olevat nuoret kuuset ovat hyvin hallanarkoja. Paleltuessaan kuuseen tulee mustia kohtia. Hallavaurioita saanutta, mustunutta kuusta ei sinä vuonna voi kaataa myyntiin. Joskus joulukuusiviljelmille iskee harmittava neulaspistiäinen, joka syö neulasia kuusen latvasta. Sen hävittämisessä joudutaan käyttämään tor-

Julkisen tilan joulukuusi.

ne sukituskoneen avulla ”sukkaan” eli pakkausverkkoon. Sukitetut kuuset viedään Ollin kotipihalla olevalle kentälle. Siellä ne odottavat taivasalla myyntiin lähtöä. – Säilytämme kuuset siksi ulkona ilman katosta, että ne saavat ilmaa ja kosteutta neulasille sateen - toivottavasti lumisateen - muodossa. Talvella kuusi on lepotilassa, joten se ei ime maasta mitään, sanoo Olli. Myyntipaikalla kuuset otetaan suojasukastaan pois ja laitetaan kuusenjalkatelineisiin seisomaan, josta asiakkaiden on niitä helppo katsella ja valita mieluinen. Kun ostopäätös on tehty, kuusi sujautetaan sukituskoneen avulla takaisin pakkausverkkoonsa kuljettamisen ja säilytyksen helpottamiseksi.

KOTONA JOULUKUUSEN sulatus on Ollin mukaan kaikkein tärkein vaihe joulun pääjuhlakalun varisemattoman kunnon varmistamiseksi. Mikäli sisälKUN JUHLAPUUN päällikkötonttu ja le lämpimään huonetilaan vie jäisen ylitonttu ovat kaataneet joulumyyn- kuusen, neulaskato on varma. tiin tarvittavat kuuset, he paketoivat – Ennen sulatuksen aloittamis-

MITÄ?

Joulukuusiperinne on lähtöisin 1500-luvulta Lähes 60 prosenttia kotitalouksista hankkii joulupuun. Jouluvalot sytytetään vuosittain noin 1,5 miljoonaan puuhun Suomessa. Näistä vähän yli miljoona tulee suomalaisten joulupuunkasvattajien tiloilta, noin 300 000 haetaan omasta tai suvun metsästä ja noin 150 000 tuodaan ulkomailta. Vanhan uskomuksen mukaan Martti Luther keksi joulukuusen kulkiessaan Wittenbergissä kotiin pilkkopimeän metsän halki. Taivaalla tuikkivat tähdet saivat kuusenlatvat näyttämään siltä, että ne olisivat täynnä tähtiä. Kotiin päästyään Luther kaatoi pienen kuusen ja toi sen koristamaan kotiaan. Joulukuusiperinteen uskotaan olevan lähtöisin 1500-luvulta.

Tampereen kauppatorille 18.12.1894 pystytettyä joulukuusta pidetään Suomen ensimmäisenä ulkokuusena. Vastaavasti Helsingin Senaatinorille nousi ensimmäinen sähkökynttilöin koristeltu kuusi Lucian päivänä 13.12.1930. 1900-luvun alkupuolella moni näki kansakoulussa joulukuusen ensimmäistä kertaa. Aluksi joulukuusen sai hakea mistä vain, se oli jokamiehen oikeus. Nykyään puu on ostettava kuusikauppiaalta, jollei itsellä tai tuttavalla satu olemaan metsää. Sadassa vuodessa kuusi on levinnyt lännestä ja etelästä kaikkialle Suomeen: kaupungeista, kartanoista, pappiloista ja kouluista lähes kaikkiin kirkkoihin ja koteihin.


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

5

TYÖ JA TALOUS

Näin saat kuusen säilymään hyväkuntoisena koko joulun ajan

Olli Ojala ja Kai Putkonen ovat istuttaneet käsipelillä istutusputken avulla Hämeen alueella muutamalle peltohehtaarille Juhlapuu Oy:lle omia joulukuusentaimia. Kuusentaimet istutetaan yleensä noin 1,5 metrin välein.

ta kuusen jalkaan tulee sahata uusi imupinta, eli sahata vähintään yksi sentti pois kuusen jalan pituudesta, neuvoo Olli. Sisälle tuodessa kuusi on Ollin mielestä hyvä viedä esimerkiksi suihkunurkkaukseen, ja laittaa se pakkausverkossaan muoviämpäriin, jossa on kylmää vettä. Sitten vesiämpärissä seisova kuusi suihkutetaan kylmällä vedellä kauttaaltaan märäksi. Näin saadaan nopeutettua sulamista, ja samalla lähtevät mahdolliset, metsästä mukaan tulleet lehdet ja roskat. – Kuusi on joulukodin tärkein juhlakalu. Ilman muuta se viedään kunniapaikalle suihkun raikkaana! naurahtaa Olli.

PARAS SULATUSPAIKKA on puoliviileässä, esimerkiksi autotallissa tai sisällä suihkutilassa. Kuusi sulaa yleensä puoliviileässä parissa päivässä. Kun kuusi seisoo jalassaan ensimmäistä päivää permannolla, on tärkeä huolehtia, että kuusenjalassa on koko ajan vettä. – Ensimmäisenä päivänä joulukuusi on varsinainen juoppo. Sitten sen juomishalut vähän laantuvat, mutta koko joulun ajan on huolehdittava kuusen riittävästä veden saannista, korostaa Olli. Hänen mukaansa raikas vesi riittää joulukuuselle, eikä se kaipaa esimerkiksi sokerinpaloja tai Fairya, joita joulukuuselle joskus annetaan.  •

Tuorekinkun paistotulos on mehevämpi Joulukinkku on kypsä, kun lihalämpömittari osoittaa 75–80 astetta. 82 asteen ylittyessä kinkusta tulee ylikypsää. Ripaus sokeria syventää sinappihunnun värin. Teksti:Reetta Reinman

Ä

lä koskaan paista jääkaappikylmää kinkkua! muistuttaa lihaliike A.O.Vuorisen yrittäjä Jarkko Laaksonen. A.O. Vuorinen Oy palvelee Lahden kauppahallissa. Laaksosella on valikoimissaan suomalaisia tuoresuolattuja, viljapossun kinkkuja. Kinkut tulevat Lihatukku Veijo Votkinista sekä Kymen Lihatukusta. – Tuoresuolattu kinkku pitää nesteet paremmin lihan sisällä kuin pakastekinkku, siksi tuorekinkun paistotulos on yleensä mehukkaampi, sanoo Laaksonen. KINKUN sisälämpötilan tulee tasaantua ennen paistamista. Esimerkiksi noin 8 kilon kinkku kannattaa Laaksosen mukaan ottaa huoneenlämpöön noin 6 tuntia ennen paistamista. Nosta kinkku ritilälle nahkapuoli

ylöspäin. Laita pelti alle. Kaada siihen sen verran vettä, että kinkusta tippuva neste ei pääse kuivamaan ja käryämään pellille. Jos käytät lihalämpömittaria, testaa ensin, että se toimii upottamalla lihalämpömittarin kärki kiehuvaan veteen. Työnnä lämpömittari sivusuunnassa kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä anna sen koskettaa luuta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista kinkkua noin 30–60 minuuttia kinkun koosta riippuen. Laske lämpötila 110 asteeseen ja pidä kinkkua 110 asteessa noin tunti/kilo. Jos paistomittaria ei ole, paistoaika on noin 1 tunti/ kg + 1 tunti. Kinkku on kypsä, kun lihalämpömittari osoittaa lukeman 75–80 astetta. 82 asteen ylittyessä kinkusta tulee ylikypsää. Poista paistomittari. Kypsän kinkun tunnistaa myös siitä, että potkaluu on työntynyt esiin. Anna kinkun jäähtyä. Poista mahdollinen verkko ja nahka.

K

aadettua kuusta säilytetään ulkotiloissa, kotona esimerkiksi kylmässä autotallissa tai parvekkeella. Joulukuusen voi säilyttää myös pakkausverkossa ulkotiloissa. * Joulukuusta voi kuljettaa auton katolla suojaamattomana ainoastaan lyhyitä matkoja. Yli kymmenen kilometrin matkoilla kuusi tulee pakata muoviin tai pakkausverkkoon. * Ennen sulatuksen aloittamista sahaa kuusen jalkaan uusi imupinta, eli sahaa vähintään 1 cm jalan pituudesta pois. * Jos joulukuusi on jäässä, se pitää sulattaa hitaasti ennen jalkaan asettamista. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa hitaasti muutama vuorokausi, tyvi pidetään koko ajan vesiämpärissä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuo-

Siivilöidyn paistoliemen voi käyttää kinkun kastikkeen pohjana. Paistoliemi sopii erinomaisesti myös siskonmakkara- tai hernekeittoon. Kinkun paistoliemi on suolaista. Sitä kannattaa jatkaa vedellä, lihaliemellä tai kermalla maun mukaan. JOULUKINKKU ei ole joulukinkku ilman perinteistä sinappikuorrutusta. Ripaus sokeria kuorrutuksessa syventää kuumassa uunissa sinappikuorrutukselle syvän, kauniin kullankeltaisen värin. Kuorrutteeseen tarvitset: 3 rkl sinappia 1 munankeltuainen 1/2 rkl perunajauhoja 1/2 rkl sokeria Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi tahnaksi. Sivele kinkku kuorrutteella tai pelkällä sinapilla. Siivilöi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Paista kinkkua vielä uunissa 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. KOTIMAISTEN, tuoresuolattujen viljapossukinkkujen lisäksi Laaksonen myy joulupöytiin tuoreita, suomalaisia kokonaisia kalkkunoita. Ne tulevat Kariniemeltä. – Kinkut ovat valmiiksi suolattuja, kalkkunat ovat suolaamattomia. Asiakkaan niin halutessa suolaan kalkkunan ruiskulla. Mikäli kalkkunan suolaa itse, suola on hyvä hieroa kalkkunan nahkaan noin vuorokausi ennen paistamista. Laaksonen kertoo. Kalkkuna pitää joulukinkun tavoin ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Linnun sisään voi laittaa yrttejä, voita ja sitrushedelmiä makuja antamaan. Esimerkiksi appelsiini, sitruuna, timjami, rakuuna ja voi ovat mahtavia maun antajia. Hedel-

da kylpy- tai kodinhoitohuoneeseen. Sulatuksen helpottamiseksi vie joulukuusi pesu/kodinhoitohuoneeseen pakkausverkossa. Tyvi pidetään vesiämpärissä. Neulasisto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä ja vielä muutaman tunnin kuluttua uudelleen. Noin kahdeksan tunnin kuluttua puu on valmis jalkaan asetettavaksi. Riisu joulukuusi tässä vaiheessa pakkausverkosta, niin roskat jäävät pesuhuoneeseen. * Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus. Lyhennä joulukuusi oikean mittaiseksi. Tyven pitää mahtua jalkaan ohentamattomana. Tyvestä ei saa poistaa kuorta, koska se vaikeuttaa huomattavasti kuusen veden saantia. Kiristä ruuvit ja pystytä kuusi. * Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Vesi ei saa

päästä loppumaan. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana. Kuusenjalan vesitila on usein niin pieni, ettei se riitä vuorokaudeksi. * Koristeiden poiston jälkeen leikataan oksasaksilla oksat joko kokonaan tai osittain pois niin, että kuusi sopii ovista eikä neulasia karise muualle kuin oksien leikkauspaikalle. Kuusen voi kuljetuksen ajaksi laittaa myös esimerkiksi paperisäkkiin, jolloin neulaset eivät varise lattialle. Oksat voi laittaa samaan säkkiin tai ne voi viedä ulos paperiin käärittynä. Mitä lämpimämmässä ja kuivemmassa tilassa joulukuusi on, sitä herkemmin neulaset karisevat. Hyvästä hoidosta huolimatta neulasten karisemisessa on luontaista puukohtaista vaihtelua, jota ei voida välttää. •

miin kannattaa tökkiä reikiä ennen sisään laittamista, jolloin maku irtoaa parhaiten. Myös juurekset kypsyvät kalkkunan vatsaontelossa kypsiksi paiston aikana.

Kalkkunan paistiliemestä saa hyvän kastikkeen. Siihen tarvitaan paistoliemi, iso nokare voita ja puolikkaan sitruunan mehu. Laita ne kattiaan kattilaan ja kiehauta koko ajan vatkaten. •

TOISET sitovat kalkkunan koivet nätiksi paketiksi ennen uuniin laittoa, tai linnun jalat jalat voi pitää harallaan. Tämä siitä syystä, että reidet kypsyvät hitaammin kuin rinnat, joten tiiviiksi paketiksi sidottuna reidet kypsyvät vieläkin hitaammin. Tämä taas johtaa siihen, että kalkkunan maukkaat rintafileet ylikypsyvät ja kuivuvat suotta. Kalkkunan voi ensin ruskistaa aloittamalla sen paistaminen 225-asteisessa uunissa noin vartin ajan. Sitten uunin lämpötila lasketaan 150 asteeseen ja paistamista jatketaan 2-3 tuntia, kunnes rintafileen sisälämpötila on 72 astetta. Kalkkunaa on hyvä valella paistiliemellä paistamisen aikana. Sen voi myös paistaa paistopussissa. – Tärkeä on huolehtia, että paistoastiassa ritilän alla on koko ajan riittävästi nestettä. TOISET tykkäävät tehdä kalkkunan pintaan paiston jälkeen glaseerauksen, ja eivät ruskista kalkkunaa, vaan paistavat sen koko ajan 150 asteessa.

Osalle sinappi on ainoa oikea kinkun kastike, toiset tekevät paistoliemestä kastikkeen. Kinkun kanssa maistuvat perinteiset joululaatikot: lanttu, porkkana ja peruna. Kuva: Lihatukku Veijo Votkin Oy.

MITÄ?

Joulukinkun paistoajat osapuilleen uunista riippuen Kokonainen kinkku: 10 kg 11–13 tuntia 6–8 kg 7–9 tuntia Juhla- ja herkkukinkku: 4–6 kg 5–7 tuntia 2–4 kg 3–5 tuntia


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

6

TAVOITA ASIAKKAASI TEHOKKAAMMIN! ”

YLI MILJOONA KAUPANTEOSTA KIINNOSTUNUTTA LUKIJAA”

POHJOINEN

161 500

KESKI-POHJANMAA

76 000

KESKI-SUOMI

124 000 ETELÄINEN

104 600

Suosittelen lämpimästi KauppaSuomea kaikille, asiakkaita on riittänyt epävakaampinakin aikoina

Salvos on valtakunnallisesti toimiva valmissaunoja, -mökkejä ja -aittoja valmistava perheyritys. Myyntinäyttelyitä on useammalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Laadukkaat ja muuttovalmiit tuotteet tyytyväinen asiakas saa sovitussa aikataulussa.

Varaa ilmoitustilasi:

Samuli Savela 050 420 2059 samuli.savela@kauppasuomi.fi

–KauppaSuomi on kanava jonka kautta saavutamme talousalueemme asiakkaat maksimaalisesti. Suosittelen lämpimästi KauppaSuomea kaikille, asiakkaita on riittänyt epävakaampinakin aikoina” Aimo Koskelo


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

7

HYVÄT HARRASTUKSET

Kaikuluotain avaa pilkkijälle uusia näkymiä Yhä useammasta pilkkiahkiosta pilkistää nykyään myös kaikuluotain. Eikä suotta, luotain on erinomainen apuväline varsinkin välivedessä liikkuvien ajoahventen pyynnissä. Jos tavoitteena on saada entistä useammin pannukarkeaa paistettavaa, kannattaa uhrata hetki aikaa pilkkikaikuun tutustumiselle. tälle yksinkertaisen laitatelineen, saa pilkkikaiusta helposti veneeseen ilkkikaiun pitää olla helposti ilman ruuveja tai sähkötöitä kiinniliikuteltava, ja anturin aset- tettävän laitteen. tua avannossa suoraan. Pilkkikäyttöön suunnitelluissa laitteissa näyttö, akku ja anturi kulkevat pienessä laukussa pulkassa tai kädessä. Kalastuksen alkaessa näyttö lasketaan jäälle ja anturi solautetaan pilkkireikään, johon se jää kaapelissa olevan kohon varaan kellumaan. Anturi on hyvä passata asettumaan jään alareunan tasalle, mistä sen voi kalan iskettyä helposti nostaa jäälle. Teksti: Teemu Koski

P

TEKNOLOGIA ITSESSÄÄN ei eroa tavallisesta kaikuluotaimesta mitenkään. Sopivan luotaimen omistaja tarvitsee vain pilkkianturin ja pienen virtalähteen. Esimerkiksi 7,5 ah akku riittää 5- tai 7-tuumaiselle laitteelle useaksi päiväksi. Moni onkin rakennellut oman virityksensä pieneen kylmälaukkuun tai muuhun rasiaan, jotta akku kestäisi pidempään. Kesällä sama laite palvelee venekäytössä ja kulkee talvella pilkkijäillä. Tai vaihtoehtoisesti: Hankkimalla pilkkikaikuun tavallisen anturin ja

”– Pienissä parvissa viihtyvät kalat ovat jatkuvassa liikkeessä. Niiden etsimessä luotaimesta on verraton apu.”

LUOTAIMESTA ON eniten hyötyä isoja ahvenia tavoitellessa. Isompi raitapaita viettää suurimman osan talvesta välivedessä, muikku- ja kuoreparvien liepeillä. Pienissä parvissa viihtyvät kalat ovat jatkuvassa liikkeessä. Niiden etsinnässä luotaimesta on verraton apu. Kaikuluotain paljastaa, onko alueella kalaa vai ei, ja millä tuulella

appurat tai kuhat ovat. Lähtötilanne on yleensä tyhjä näkymä, ja kalat pitää houkutella reiälle kalastamalla. Moni aloittaa tuttuun tapaan pohjan tuntumasta pilkkiä pikkuhiljaa nostaen. Toinen hyvä keino on aloittaa suoraan valon ja varjon rajalta, joka esimerkiksi humuksisissa vesissä asettuu noin 2-4 metrin syvyyteen. Peto liikkuu valon ulottumattomissa, etsien vaaleaa taivasta vasten erottuvaa saalista. Varsinkin ahven saattaa nousta katsomaan pilkkiä monen metrin päästäkin. USEIN MUUTAMA minuutti reiällä riittää. Jos kukaan ei tule pilkkiä katsomaan, ei paikalla ole kaloja. Ja syöntipäivän sattuessa ahvenet suorastaan hyökkäävät pilkin perään. Kaikuluotain kuitenkin paljastaa varsinkin sen, miten harvinaisia tällaiset syöntipäivät ovat. Usein kala saapuu paikalle hiljaa ja arkaillen, ja vain tuijottaa pilkkiä. Ja tässä kohtaa peli menee mielenkiintoiseksi. Ei nimittäin ole lainkaan yhdentekevää, miten pilkkiä heiluttelee. Kalan mielentilasta riippuen sopiva nykäys oikeaan aikaan saattaa laukaista aivan päinvastaiset reaktiot kalan joko iskiessä kiinni tai poistuessa paikalta. Tällöin kalan käyttäytymistä pystyy seurata tarkalla luotaimella. PARVEN LÖYTYESSÄ ahven toisensa jälkeen saattaa käydä pilkkiä katsomassa, jolloin kalastaja pääsee kokeilemaan erilaisia tekniikoita kohteensa höynäyttämiseksi. Ja kun herkinkään väristys ei tuo tulosta, kannattaa kokeilla liikkeen pysäyttämistä heti, kun ruudulle ilmestyy kalasta kertova viiva. Ahven kiipeilee pilkille omia aikojaan, tutkailee hetken ja ehkä jopa imaisee pilkin kitaansa. Ja vaikka jäänalinen palaute olisi lähinnä torjuvaa, kannattaa paikka painaa mieleen ja viettää illan viimeinen tunti aina paikalla, missä nähtiin eniten kalaa.

Pilkkinäyttö isona ja vieressä itse piirrettyä Autochart Livesyvyyskarttaa. Kartta laajenee päivän edetessä ja auttaa keskittämään kalastuksen esimerkiksi halutulle syvyysalueelle. Karttaa laajentaessa kannattaa hyödyntää myös kavereiden tekemät reiät: anturi avantoon, parin sekunnin tallenne ja taas eteenpäin. Datan voi myös jakaa kavereiden kesken, jos molemmilla on käytössä AC-live.

MONI SAATTAA vierastaa ajatusta kaikuluotaimen raahaamisesta jäällä, mutta kokeilematta laitetta ei kannata tyrmätä. Kaiusta on korvaamaton apu juuri isompien ahventen ja kuhien pilkki-

misessä, ja se tuo myös lisää jännitystä harrastukseen. Kun pääsee lähietäisyydeltä seuraamaan kalojen edesottamuksia pilkin liikkeisiin, voi kokeneinkin konkari huomata kämmentensä kostuvan. Ja ison kalan kanssa käydyn lähikamppailun

Kaikuluotain on tarpeellinen apuväline varsinkin isoja ahvenia etsivälle.

jälkeen vapaa puristavat sormet saa vääntää auki, vaikka kala olisi jättänyt iskemättäkin. •

Pilkkikaikujen pikkujättiläinen Humminbird Helix ICE 5 DS Chirp GPS G2. Humminbirdin nimihirviön takaa löytyy loistavilla ominaisuuksilla varustettu pilkkikaiku.

Humminbird Helix Ice on kaikuluotainten pikkujättiläinen, jossa on paljon pilkkijälle tärkeitä ominaisuuksia.

H

umminbird Helix ICE 5 DS Chirp GPS G2 -pilkkikaiun kirkas värinäyttö, laadukas Dual Spectrum CHIRP-anturi ja mahdollisuus tallentaa omia syvyyskarttoja reaaliaikaisesti ovat pilkkijälle käyttökelpoisia ominaisuuksia. Näyttö säilyy luettavana myös kirkkaalla kelillä. Dual Spectrum-anturin erottelukyky on sarjassaan huippuluokkaa. Tämän ansiosta Helix tarjoaa vakiona aiemmin vain kalliilla erikoisantureilla saavutetun tarkkuuden. Pilkkijä hyötyy tästä erityisesti. Kuva on terävärajaista ja selkeää, eikä mene tukkoon, vaikka viehettä ihmettelisi useampikin kala samaan aikaan. Plotterin ansiosta kalapaikan etsiminen on yhtä helppoa kuin veneel-

lä. Syvyyskarttaa piirtävä Autochart Live-ominaisuus on myös pilkkijälle hyödyllinen. Sillä kalapaikasta saadaan tehtyä monin verroin merikortteja tarkempi kartta, joka paljastaa pienetkin poikkeamat penkan tai pakan muodossa. Tallentamalla syvyystiedon jokaiselta reiältä alueesta kertyy pikkuhiljaa kartta, jonka avulla kalastus on helppo keskittää tarkasti halutulle syvyysalueelle. Data tallentuu erilliselle Zero Line-kortille, jonka voi siirtää laitteesta toiseen tai datan kopioida toiselle kortille. Näin veneellä ajetut kartat ovat käytössä myös talvella, tai karttoja voi jakaa kavereiden kesken. Nämä ominaisuudet tekevät Helix Ice:sta oikean pilkkikaikujen pikkujättiläisen. Se on ehdottomasti huomioitava laite pilkkikaikua etsivälle. •


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

8

TYÖ JA TALOUS

Karkkainen.com pyöräilee ensi kesänä Pariisiin! Hyväntekeväisyyspyöräilyssä kerätään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Teksti: Reetta Reinman

O

ululainen Kati Isojämsä iloitsee, kun hänen työnantajansa Kärkkäinen Oy, tarkemmin Kärkkäisen verkkokauppa Karkkainen.com lähti kultasponsoriksi Team Rynkeby - God Morgon hyväntekeväisyyspyöräilyyn Oulun joukkueelle, jonka kapteenistossa Kati toimii kaudella 2020. Hän työskentelee Kärkkäisellä projektipäällikkönä, myös yrityksen omiin tarpeisiin olevat hankinnat ovat hänen vastuullaan. Team Rynkeby - God Morgon -hyväntekeväisyyspyöräilyprojektissa kerätään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Projektiin osallistuvien maiden joukkueiden harjoittelu huipentuu aina heinäkuussa pyöräilyreissuun Pariisiin. Team Rynkeby pyöräili tänä kesänä Pariisiin 18. kerran. Kaudella 2019 oli mukana 2100 pyöräilijää ja 500 huoltohenkilöä seitsemän eri maan 54 paikallisesta joukkueesta: Tanskasta 19 joukkuetta, Ruotsista 16 joukkuetta, Suomesta seitsemän joukkuetta, Norjasta yhdeksän joukkuetta, Färsaarilta yksi joukkue ja Islannista yksi joukkue sekä Saksasta yksi joukkue.

JOKAINEN hyväntekeväisyyspyöräilijä maksaa itse harjoittelun ja matkan aikaiset kustannukset sekä välineet. Lisäksi joukkueet järjestävät erilaisia tapahtumia. Jokaisessa maassa kerätyt rahat menevät paikallisille organisaatioille. Suomessa Team Rynkeby – God Morgon tukee kahta kohdetta: Aamu Säätiötä ja Sylva ry:tä. Sylva ry on Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö kohdistaa varoja lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehitykseen. Kaudella 2019 Team Rynkeby keräsi yhteensä 10 633 754 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa ja Saksassa. Tästä summasta Suomen joukkueiden keräyssumma oli 1 107 327 miljoonaa euroa. Tuosta summasta lahjoitettiin Sylva ry:lle 30 prosenttia eli 332 198 euroa ja Aamu Säätiölle 70 prosenttia eli 775 129 euroa.

huoltajaa. Kauden 2019 Oulun joukkueessa oli yhteensä 35 pyöräilijää ja 8 huoltajaa. Kaiken kaikkiaan Suomesta on kaudella 2020 kahdeksan joukkuetta ja reilut 300 pyöräilijää. Lähtö Pariisiin starttaa Helsingissä perjantaina 3.7.2020. Sponsorien hankinta on marraskuun lopulla hyvässä vauhdissa. Tammikuun puoliväliin mennessä joukkueiden platina- ja kultasponsoreiden tulee olla koossa. – Vielä mahtuu mukaan sponsoreita, Kati vinkkaa. Kultasponsorina Karkkainen.com panostaa rahallisesti Team Rynkebyn Oulun joukkueelle 2500 euroa. Sillä saa näkyvyyttä, logon Oulun joukkueen pyöräilypaitoihin sekä bannerin Team Rynkeby verkkosivuille. Sponsoreita – yrityksiä ja yhteisöjä –Team Rynkeby hyväntekeväisyyspyöräilyprojektissa on neljänlaisia: platina-, kulta-, hopea- ja pronssisponsoreita. Platina- ja kultasponsorit saavat logonsa joukkueiden pyöräilypaitoihin. Lisäksi varoja saadaan lahjoittajilta. Vuosittain toukokuussa järjestetään Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa samana päivänä jokaisessa maassa Koulujuoksu, jossa koululaisten jokaista juostua kierrosta vasten mikrosponsorit, kuten vanhemmat ja isovanhemmat, lahjoittavat tietyn rahasumman. Vuonna 2020 Koulujuoksu juostaan 8. toukokuuta.

MARKO KEROLA

viikossa. Sunnuntain treeneissä jokainen pyrkii olemaan mukana. Silloin tehdään kahden tunnin yhteinen sauvakävelylenkki. Vuoden vaihteen jälkeen sauvakävelylenkki venyy kolmen tunnin mittaiseksi. Lisäksi harjoitteluun kuuluu spinningiä sekä lihaskuntoharjoittelua. Joukkue on saanut täsmäohjeet lihaskuntotreeniin, ja jokainen voi tehdä sitä itsenäisesti, myös kotonaan. Kati pyrkii tekemään lihaskuntoharjoituksen kahdesti viikossa. Lisäksi hän panostaa harjoittelussaan viime vuotista enemmän vauhtikestävyyteen. Oulun joukkue on marraskuun 2019 loppuun mennessä ehtinyt olla jo yhteisellä viikonlopun harjoitusleirillä. Maaliskuussa 2020 joukkue osallistuu oululaisessa kauppakeskus Valkeassa järjestettävään 24 tunnin pyöräilyyn. Pyöräilytreenit siirtyvät ulos heti, kun kelit sallivat.

ENSIMMÄISEN KERRAN Suomesta oli joukkue Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyssä 2013. Tuolloin pyöräilijöitä oli Suomen joukkueessa 31. Hyväntekeväisyysprojekti on alkanut Tanskassa 2002. Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä elintarvikeyritys Rynkeby Foods A/S:ään, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon. Rynkeby Foods oli tapahtuman pääsponsori, mutta mukana oli myös HARJOITUKSIIN TEAM Rynkeby muita yrityksiä. Ensimmäinen Team Oulun joukkue kokoontuu neljästi Rynkeby -joukkue oli niin hyvä spon-

OULUN JOUKKUEEN valmistautuminen kauden 2020 koitokseen alkoi syyskuussa 2019. Kati ja muu kapteenisto haastatteli elokuun aikana kaikki hakijat. Hakijoista muodostettiin kauden 2020 joukkue. Siinä on jäseniä 52 KATI OLI mukana Team Rynkeby kattaen pyöräilijät ja kymmenkunta - God Morgon Oulun joukkueessa. 44-vuotias Kati päätti päätti syksyllä 2018, että kesällä 2019 hän pyöräilee Pariisiin Team Rynkeby - God Morgon -hyväntekeväisyyspyöräilyprojektissa. Niin tapahtui. Yhteensä Oulun joukkueessa oli kauden 2019 Pariisin projektissa nelisenkymmentä pyöräilijää. Kati ja 12 muuta Oulun joukkuelaista starttasivat matkaan maanantaina 24.6.2019 Oulun rotuaarilta. Muu Oulun joukkue lähti matkaan Helsingistä. Päälähtö kaikilla Suomen Team Rynkebyn joukkueilla oli perjantaina 28.6.2019 Töölönlahden puistossa Helsingissä. Oulu-Helsinki -väli lisäsi Katilla pyöräilymatkaa noin 600 kilometriä. Koko matkan pituudeksi hänellä kertyi 1895 kilometriä, ja matka kesti yhteensä 13 päivää. Helsingistä Saksan Travemündeen Suomen joukkue meni laivalla, ja siitä sitten kukin Suomen joukkue jatkoi pyöräillen Ranskaan Saksan, Hollannin ja Belgian läpi. Jokaisen joukkueen mukana kulkivat huoltojoukot. Pe- Kärkkäisen verkkokaupan karkkainen.com johtaja Janne Kärkkäinen ja Team Rynkebyn Oulun rillä Eiffel-tornin juurella joukkueet joukkueen kapteeni Kati Isojämsä löivät marraskuussa kättä päälle: karkkainen.com on vuonna olivat lauantaina 6.7.2019. 2020 yksi Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn Oulun joukkueen kultasponsoreista.

Vuoden 2019 Team Rynkeby -kausi huipentui syyskuun viimeisenä lauantaina lahjoitusgaalaan, jossa paljastettiin kauden 2019 lahjoitussumma. Lahjoitusgaala järjestettiin tämä vuonna Oulussa Team Rynkeby Oulun tiimin toimesta. Ensi vuonna lahjoitusgaala on pääkaupunkiseudulla. Aika on aina sama, syyskuun viimeinen lauantai.

soreiden hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan sillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua. Team Rynkeby - God Morgon lahjoitti rahat Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Näin uusi traditio oli syntynyt. •

MIKÄ?

Team Rynkeby

Team Rynkeby - God Morgon -hyväntekeväisyyspyöräilyprojektissa kerätään varoja syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Projektiin osallistuvien maiden joukkueiden harjoittelu huipentuu aina heinäkuussa pyöräilyreissuun Pariisiin.

IIDA LESELL

– Tässä ollaan viime kesänä juuri tultu Pariisiin kokoontumispaikkaamme. Kun poseerasimme kuvaa varten, niin niskaani tuli yhtäkkiä vilvoittava vesikaste. Kiva yllätys helteisenä päivänä, Kati Isojämsä muistelee.


Keski-Suomen painos • Viikko 50/2019 • www.karkkainen.com

Lehden tarjoukset voimassa torstaista keskiviikkoon 12.12.–18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Kaikki pehmeät ja kovat paketit Kärkkäiseltä

VAIN!

45

210 cm

00

VAIN!

29

90

Norm. 34,90

Mols merinovilla-silkki kerraston paita tai housut

VAIN!

29

VAIN!

5

90

00

Norm. 49,00

Stiga Snowracer Classic rattikelkka

Cityline slim joulukuusi

Norm. 12,90

Suomen Lämpömittari 370 digitaalinen paistomittari

Keskitä jouluostoksesi Kärkkäiselle. Osta nyt, maksa maaliskuussa! Osasto | Sivu X Otsikko

Osasto | Sivu X Otsikko

Osasto | Sivu X Otsikko

SVEA-laskulla 3 kuukautta korotonta maksuaikaa. Tarjous voimassa Kärkkäisen myymälöissä sekä Karkkainen.comissa 31.12.2019 mennessä ostetuille tuotteille. Laskutuslisä 3€, ei muita kuluja!

Lehden tarjoukset voimassa 12.12.–18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää. Ei jälleenmyyjille. Osa tuotteista vain toimitusmyyntinä. Painovirhe- ja toimitusvarauksella.


Tapahtumaa Kärkkäisellä:

Säännöllinen pesu ja huolto varmistavat auton talvikunnon

K

ärkkäisen autohuolto ja pikahuolto sekä autojen varaosakauppa palvelevat Kärkkäisen tavaratalojen yhteydessä Lahdessa, Ylivieskassa ja Iissä. Huoltoajan voi varata kätevästi netistä: autohuolto.karkkainen.com. Pikahuolto toimii myös lauantaisin. Lisäksi Ylivieskan Kärkkäisellä toimii autopesu, jossa autot puhdistuvat Waschtecin autopesurilla. Saksalaisen Washtecin valmistamilla pesulaitteilla pestään maailmassa päivittäin lähes kolme miljoonaa autoa. Pesuvaihtoehtoja Kärkkäisen autopesurissa on kuusi: Paras pesu (Shinetecs pesu), Kiilloituspesu, Tehopesu, Peruspesu, pesu kattoboxillisille autoille sekä harjaton pesu. Noin vartin kestävässä Paras pesussa auto pestään ensin harjattomasti korkeapaineella ja sitten pehmeillä harjoilla tehopesuaineella. Sen jälkeen autopesulaite kuivaa auton pinnan. Sitten pinta saa kaksi erillistä vahakerrosta, käsivahausta vastaavan vahauksen ja sateelta suojaavan Shinetecs pinnoitteen. Lopuksi auto kuivataan. Ylivieskan Kärkkäisen autopesuriin mahtuvat suurimmillaan 2,5 metriä leveät ja 2,6 metriä korkeat autot. Auton pesun voi maksaa pankki- ja luottokortilla, myös lähimaksu ja mobiilimaksu onnistuvat. Pesun voi maksaa myös Ylivieskan Kärkkäisen Autohuollosta tai infosta ostetulla koodilla, joka syötetään autopesurin lukijalaitteeseen.

Torstai 12.12.

ABOA MEDICAN TUOTE-ESITTELY Tule tutustumaan suuren suosion saaneeseen Vege rautapidolaatin ja Ecolomega luonnollisiin kalaöljyihin Jyväskyän myymälän luontaistuoteosastolle klo 11-19

Lauantai 14.12.

VAUHTI SUKSIVOITEIDEN TUOTE-ESITTELY Jyväsylän myymälän urheiluosastolla Vauhtituotteiden esittely klo 10-16

KÄRKKÄISEN LAHJAKORTTI –

jokaisen toivelahja! Kärkkäisen lahjakorttiin voit ladata mieleisesi rahasumman, jonka vastaanottaja voi käyttää missä tahansa Kärkkäisen kivijalkamyymälässä. Lahjakortin voit ostaa verkkokaupastamme karkkainen.com, sekä myymälöidemme info-pisteeltä ja kassoilta. Tervetuloa ostoksille!

laskea rengaspainetta: kovien pakkasten alkaessa paineita pitääkin nostaa. Oikea rengaspaine selviää yleensä auton ohjekirjasta, ovipilarista tai polttoaineen täyttöluukusta.

Kärkkäisen Autohuolto vinkkaa autoilijoille talven varalle: • Esilämmitä moottori ennen ajoa. Auton lämmitystolppaan kannattaa hankkia ajastin, joka kytkee lämmityksen päälle esimerkiksi joka aamu kello 7. Lämmitysjohtoa ei kannata pitää varmuuden vuoksi koko ajan kiinni. Jatkuva lämmitys ei aiheuta ylikuumenemisen vaaraa, mutta voi kuluttaa moottorin tiivisteitä ja venttiilikantta. Suomen valtion omistaman Motivan laskelmien mukaan moottorin esilämmittäminen säästää pelkissä polttoainekuluissa noin sata euroa talvessa. • Varmista, että autossa on talveen tarkoitetut voiteluöljyt. • Varmista auton vaihteiston toimivuus talvellakin. Vaihtamalla öljyt vaihteistoon vaihteen vaihto sujuu sujuvasti talvipakkasillakin. • Lisää ajoissa pakkasenkestävää lasinpesunestettä, niin vältyt säiliön ja pumpun jäätymiseltä ensimmäisillä pakkasilla. Muista myös jarrunesteen vesipitoisuuden mittaaminen ja tarvittaessa sen vaihto. Samoin pakkasnesteen. Hanki kunnon lapio, muuta asialliset välineet ja Puhtaalla autolla on mukava lähteä joulumatlukkosulaa jään poistamiseksi laseista ja lukoista. koille, ja puhdas auton pinta kestää pidempään hyvänä. Auton vahaaminen ehkäisee lian tarttu- Kärkkäisellä myös ruokit auton sujuvasti ja edulmista. Puhdas auto on myös merkittävä turvalli- lisesti. Kärkkäisen itsepalveluperiaatteella toimisuustekijä. Puhtaat lasien ulkopinnat parantavat vissa polttoaineen tankkauspisteissä Ylivieskassa näkyvyyttä. Kunnolla sisäpuolelta puhdistettu on 12 pistoolia eli 4 tankkauspaikkaa, samoin Iissä lasi ei huurru samalla tavalla kuin likainen lasi. on 12 pistoolia eli 4 paikkaa. Lahden tankkausNäkyvyys on parhaimmillaan, kun myös auton pisteessä on 18 pistoolia eli 6 tankkauspaikkaa. ajovalot ovat puhtaat ja toimivat. Kärkkäisellä panostamme suuresti polttoaineen hintojen jatkuvaan ja aktiiviseen seurantaan, jotta Auton säännöllinen huoltaminen varmistaa sen pystymme olla jokaisen polttoainepisteemme talvikestävyyden. Asiantuntijat sanovat, että jos osalta alueen edullisimpien joukossa. auto on käytetty määräaikaishuollossa valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti, auton pitäisi Mukavia ja turvallisia joulumatkoja kaikille teille! selvitä talven yli ilman sen erityisempää talvihuoltoa. Joidenkin uudempien autojen huoltoReetta Reinman ja öljynvaihtoväli on kuitenkin sen verran pitkä, että tietyissä tilanteissa kannattaa harkita öljyjen MUISTA: vaihtamista tiheämmin kuin ohjekirja sanoo. Kärkkäisen Autohuollosta & Öljyn määrä on hyvä tarkastaa tasaisin väliajoin Autovaraosasta saa kaiken autoilijan talveen: ja lisätä sitä tarvittaessa. Talvirenkaiden toimi• huolto/asennuspalvelu • talvirenkaat vuutta voi parantaa ja käyttöikää pidentää oikeilla • lämmittimet • autonakut • lisävalot rengaspaineilla, koska pakkasen myötä renkaan il• lumiharjat ja jääraapat • nesteet • öljyt manpaine muuttuu. Ilman kylmeneminen saattaa Julkaisutiedot Julkaisija Osoite Päätoimittaja Julkaisuviikot

Kärkkäinen Oy Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska Reetta Reinman parilliset viikot (ml. viikko 51)

Painopaikka Eteläinen Keski-Suomi K-Pohjanmaa Pohjoinen Valtakunnal.

Lehtisepät Oy, Lahti Lehtisepät Oy, Jyväskylä Lehtisepät Oy, Jyväskylä Kaleva Oy, Oulu Lehtisepät Oy, Jyväskylä ja Alma Manu Oy, Tampere

Jakelualueet ja painosmäärät Eteläinen 104 600 kpl Keski-Suomi 124 000 kpl K-Pohjanmaa 76 000 kpl Pohjoinen 161 500 kpl Valtakunnal. 1 550 000 kpl

Kärkkäinen Ii Sorosentie 2  010 430 3820

Kärkkäinen Oulu Alasintie 12  010 430 3020

Kärkkäinen Ylivieska Ollilanojankatu 2  010 430 3000

Kärkkäinen Jyväskylä Sammontie 1  010 430 3090

Kärkkäinen Lahti Pasaasi 2, Renkomäki  010 430 3630

www.karkkainen.com

Myymälät avoinna: ma–la 8–21, su 10–21

Kärkkäinen verkossa: www.karkkainen.com Verkkokaupan asiakaspalvelu:  010 430 3030  asiakaspalvelu@karkkainen.com

facebook.com/karkkainencom

instagram.com/karkkainencom


VAIN!

59

90

Alk.

20,63 /kk (3 kk) Norm. 64,90

LEGO Disney Princess 41154 Tuhkimon unelmalinna

Illallista ja tanssi unelmalinnassa Disneyn Tuhkimon kanssa. Nauti tämän setin rakentamisesta monin eri tavoin, siirrä ja vaihda osia keskenään ja järjestä linnan huoneet uuteen järjestykseen – tutkittavaa ja löydettävää on niin paljon! 585 osaa. Ikäsuositus 6-12 vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

17,90 LEGO 70418 Hidden Side J.B:n kummituslaboratorio

Täysin interaktiivinen LEGO® leikkikokemus meissä jokaiselle piilevälle kummitusjahdin ystävälle! Ikäsuositus 7+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

24,90 LEGO 70419 Hidden Side Haaksirikkoutunut katkarapuvene

Hauska ja täysin interaktiivinen lisättyä todellisuutta sisältävä kummitusmetsästysleikkikokemus! Ikäsuositus 7+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

35,12/kk (6 kk)

LEGO Technic 42082 Maastonosturi

Kutsu paikalle massiivinen LEGO Technic Maastonosturi – se on suurin ja korkein LEGO Technic nosturi! Tässä 2in1-mallissa on myös säädettävät sivupeilit, kaksi säilytyslokeroa, joissa on työkaluja ja ketjuja, sekä yksityiskohtainen hytti, jonka oven voi avata. 4057 osaa. Ikäsuositus 11+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

199,-

0 9 , 3 1 Fortnite 18cm Llama Loot pehmolelu

Kuka Battle Royale pelaaja ei haluaisi Fortnite Llama Loot pehmolelua halikaveriksi? Tämä todella pehmeä pehmolelu on 18 cm korkea, tehty korkealaatuisesta kankaasta ja sisältää uskomattomia kirjailtuja yksityiskohtia. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Scruffaluvs Tutti Frutti hylätty lemmikki

Hylätty, surullinen karvapallo odottaa huolenpitoa ja kylpyä. Hoivaa ja rakasta sitä ja se muuntuu suloiseksi kissaksi, koiraksi tai laamaksi. Pakkaus sisältää lemmikin, harjan, tarvikkeen ja adoptiotodistuksen. Useita hahmoja. Myymälät ja Karkkainen.com

21,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

11


22,90

Banana Joe peli

Banana Joe on veikeä apina, joka hyppää ilmaan, kun banaaneita poistetaan paikoiltaan. Ota apina kiinni ja saat bonusta! Pakkaus sisältää pelialustan, apinan, 12 banaania, banaaninopan ja peliohjeet. Pelaajamäärä 2-5. Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Uutuus!

23,90

Just One lautapeli

Saksan Spiel des Jahres 2019 voittaja! Yhteistoiminnallinen seurapeli! Toimikaa yhdessä keksiäksenne mahdollisimman monta mysteerisanaa. Keksi paras vihje auttaaksesi joukkuetoveriasi ja ole omaperäinen, sillä identtiset vihjeet poistetaan! - Pelaajamäärä: 3-7 - Peliaika: 20min - Ikäsuositus 8+ vuotta Myymälät ja Karkkainen.com

19,90

22,90 Fish Food peli Tactic Choco lastenpeli

Choco on leikki-ikäisten suosikkipeli, jossa yhdistyy muisti- ja noppapeli. Pelaajien lukumäärä: 2-4. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Kalalla on nälkä – ruoki sitä! Jalustallaan pyörivä suomea puhuva kala antaa sille annetun matokortin haluamalleen pelaajalle. Pelaaja, joka saa ensimmäisenä kerättyä oikeat kortit, voittaa pelin. 2-4 pelaajalle Pelaajien lukumäärä: 2-4 . Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

10,90

28,90

Rummikub Classic peli

Rommipeli, jossa pelivälineenä ovat korttien sijasta numerolaatat. Pelaajat yrittävät muodostaa kädessään olevista laatoista erilaisia yhdistelmiä, perimmäisenä tarkoituksenaan päästä kaikista laatoista eroon. Pelaajien määrä 2-4. Pelinkesto: 30min. Ikäsuositus 8+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Hotel Tycoon lautapeli

Helppo ja hauska koko perheen peli, jossa on tarkoituksena rakentaa ylellinen hotelli ja kohdella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Pelaaja joka saa useimpia muita pelaajia viipymään hotellissaan pisimmän aikaa voittaa, muiden ajautuessa vararikkoon. Pelaajien lukumäärä: 2-4. Ikäsuositus 8+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

-38% Tactic Moomin Kimble peli

Liikuta neljä pelinappulaasi pelilaudan ympäri maaliruutuihisi! Ihana Muumi-aiheinen kuvitus. Pelaajien määrä: 2-4. Pelinkesto 20+ min. Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

12

9

90

Norm. 15,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

49,90 Carcassonne Big Box lautapeli

Carcassonne BIG Box sisältää peruspelin sekä 9 lisäosaa! Kaikki mitä tarvitset jännittävään Carcassonne pelailuun! Ikäsuositus 7+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


32,90

29,90

Escape Room pakohuonepeli

Harry Potter tietopeli

Harry Potter tietopeli on tietopeli, jossa saat selville, kuinka paljon tiedätkään Harry Potterin maailmasta. Peli sisältää 840 kysymystä kahdeksan elokuvan tutuista ja erikoisemmistakin aiheista – Tylypahkasta ja sen väestä, taikaolennoista ja pelottavista vastustajista. Sekä tietenkin kaikista tapahtumista, jotka johtavat viimeiseen taisteluun. Täällä tapaat Hermionen, Ronin, Ginnyn, Hagridin ja Albus Dumbledoren yhä uudelleen. Oletko valmis velhojen kamppailuun. Pelaajamäärä: 2-4. Peliaika: 30min. Ikäsuositus 10+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Lukitse itsesi ja ystäväsi pakohuonepelin ääreen ja ratkaise vapauttava nelinumeroinen koodi ennen kuin aika loppuu. Pakkaus sisältää tehtävät ja vihjeet neljään pakohuoneeseen, aikaa laskevan dekooderin ja pelisäännöt. Paristontarve 3xAA (ei sis.). Ikäsuositus 16+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

14

90

Norm. 21,90

19,90

24,90 Ravensburger Scotland Yard lautapeli

Tapahtumapaikka Lontoo. Scotland Yard on Herra X:n kannoilla! Yksi pelaajista on Herra X, muut jahtaavat häntä etsivinä kuumeisesti ympäri Lontoota. Herra X pyrkii huijaamaan Scotland Yardin huippuetsiviä liikkumalla taksilla, bussilla ja metrolla. Onnistuuko hän livistämään? Nyt myös kahdelle pelaajalle sopiva versio sekä helpompi aloittelijoiden peli yli 8-vuotiaille. Myymälät ja Karkkainen.com

-32% Twister peli

Peli, joka saa sinut solmuun. Pyöritä pyöritintä, ja liikuta käsiä tai jalkoja värillisestä ympyrästä toiseen. Tässä päivitetyssä versiossa on kaksi uutta liikettä: Ilma ja Pyörittäjän valinta. Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

-75% Alias - Sinä olet? peli

Kukin pelaaja laittaa päähänsä otsanauhan ja siihen kortin. Nyt vuorossa oleva pelaaja selittää jokaiselle pelaajalle, mikä hahmo heillä on otsanauhassaan. Pelaaja, joka ehtii sovitussa ajassa pelilaudalla pisimmälle, voittaa pelin! Kaikki saavat pelata samaan aikaan! Peli on täynnä hulvattomia hahmoja ja hassuja hetkiä. Nopea, naurattava sananselityspeli! - Pelaajien määrä: 3-6 - Pelin kesto: 20+ min - Ikäsuositus: 12+ vuotta Myymälät ja Karkkainen.com

Ravensburger Kanin loikka peli

Veikeä kanien juoksukilpailu porkkanavuoren huipulle. Loiki vikkelästi kohti huippua, mutta vältä koloja, jotka imaisevat pikkukanin yllättäen mukaansa. Ikäsuositus: 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

5,VAIN!

22,90

8,90

Piirrä ja Arvaa Extreme lautapeli

Ota kortti, tarkista piirrettävät sanat ja valmistaudu! Pystytkö piirustamaan onnistuneen kuvan kynällä, joka hytkyy joka suuntaan? Entä miten hallitset sokkopiirtämisen tai akrobaattiset koukerot? Auta joukkuettasi arvaamaan sanat oikein ja kerää pisteet voittoa varten! Pelaajamäärä 4+. Ikäsuositus 12+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Huojuva torni peltirasiassa

Pakattu kestävään peltirasiaan. Sisältää 48 puupalikkaa. Pelaajia: 2–5. Ikäsuositus: 5+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

13


Sylvanian Families Putiikki lahjapakkaus

Setti sisältää Putiikin ja ainutlaatuisia lisätarvikkeita, jotka tulevat ainoastaan tämän erikoispakkauksen mukana, kuten myyntitiski peilillä, laukkuja, kenkiä, koruja ja Suklaapupusisko ja Persialaiskissaäiti erikoisvaatteissa. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

44

90

-50 %

Monster High Signature Look nukke ja asusteet

Tutut Monster High ystävykset ovat pukeutuneet alkuperäisiin, oman tyylisiinsä asuihin, jotka muistetaan jo aivan koulun alkuajoilta. Pakkaus sisältää nuken sekä karmaisevan makeita asusteita. Useita erilaisia. Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

5,90 Loko Toys Mini Tiny Baby nukke

54,90

18,91/kk (3 kk)

Sylvanian Families Hirsimökki lahjapakkaus

Hirsimökissä on kaikki mitä tarvitset rentoon lomailuun metsän siimeksessä. Portaista saat tehtyä spa-altaan, mökissä on kaksi riippumattoa ja katolle voi kiivetä tikkailla. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com /kk (3 kk)

19,60

Sylvanian Families Puumaja

Täytä sylvanialaistesi lapsuuden unelmat ja lahjoita heille uskomaton sylvanialainen Puumaja! Puumajaan kuuluu tietysti kiivettävä puu, jonka päälle voi laittaa kauniin leikkimökin. Hauskaa tekemistä riittää, sillä puumajassa on liukumäki, keinu ja irrotettavat tikapuut niin, että sylvanialaisesi voivat kiipeillä ylös ja alas ja ylös ja alas koko päivän! Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

52,90

Suloinen ja pehmeä pieni vauvanukke. Koko 20cm. Kaksi vaate-värivaihtoehtoa. Pakkauksessa tulee mukana myös pehmoinen käsilaukku. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

18,22/kk (3 kk)

Sylvanian Families Asuntovaunu

Asuntovaunu on täydellinen perheretkille, ja siinä on kaikki, mitä sylvanialaisesi tarvitsevat jännittävillä seikkailuillaan sillä mukana on yli 20 tarviketta. Asuntovaunu on suunniteltu Perheauton tai Ison perheauton vetämäksi. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

56,90

18,90

38,90

Defa Lucy nukke ja asusteet

Setissä mukana 9 erilaista asua ja Lucy nukke. Mukana myös paljon asusteita. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Cool Maker Kumi Kreator 2-in-1 korun valmistussarja

Tee itsellesi ihania koruja! Mahdollisuus tehdä kaulaja rannekoruja. Pakkauksessa Kumi Kreator, ohjevihko ja kaikki tarvikkeet korujen tekoon. Ikäsuositus 8+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

14

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

1


39,90

14,90 Poopsie Unicorn Crush lima

Yksisarvisen sarven muotoisen kotelon sisällä glitteriä ja pakkauksessa mukana tuleva lima voidaan yhdistää! Liman voi säilyttää sarvikotelossa. Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

19,90

6,90

Poopsie Sparkly Critters yllätyshahmo

VAIN!

14

90

Littlest Pet Shop Lucky Pets Single Blindbag

Sparkly Gritter yllätyshahmo sylkee tai kakkii limayllätyksen, jonka valmistat itse. Tölkkipakkauksen lokeroita kääntämällä löydät eri yllätyksiä. Useita erilaisia hahmoja Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Murra keksi auki, saat yhden Classic-koon lemmikin, amuletin, ennustuksen ja koodiavaimen. Mitä ennustuksesi sisältää, selvitä se koodiavaimella!? Klassisen kokoinen lemmikki ja amuletti s-koukulla onnenkeksin muotoisessa pakkauksessa. Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Littlest Pet Shop Lucky Pets Mega Pack

Sisältää 7 klassisen kokoista lemmikkiä kristallipallon muotoisessa pakkauksessa. Lisäksi 7 amulettia S-koukuilla, klipsi ja kirppuorigami. Kerää amuletit käsikoruksi tai avaimenperäksi. Mitä origamikirppu sinulle ennustaa? Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

43,90 L.O.L. Surprise Biggie Pet Wave 1 lemmikki

19,90

69,90

L.O.L. Surprise iso lemmikki cooleilla laseilla kantolaukussa. Lasien avulla luet mm. pakkauksessa olevan salaisen tekstin. Biggie Pet on säästöpossu sekä reppulemmikki ja sen sisällä on piilossa pikkulemmikkejä hiekka-astioissa! Myymälät ja Karkkainen.com

229,40,42/kk (6 kk)

L.O.L. Surprise House With New Family talo

Iso puinen L.O.L. talo, jonka mukana tulee 85 yllätystä/tarviketta, joista osa on yllätyshuonekaluja. Paristotarve: 9xLR44 (sisältää). Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Loko Toys Baby Kiss interaktiivinen nukke

Interaktiivinen nukke, joka antaa pusun, kun tuot sen lähelle poskeasi. Nuken pituus 43cm. Nukella pinkit, vaaleansiniset tai vaaleanpunaiset vaatteet. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

14

90

Norm. 19,90

24,08/kk (3 kk)

Spirit Deluxe Walking Spirit & Lucky kävelevä hevonen

Pakkaus sisältää ääntelevän, upeaharjaisen Spirit-hevosen, joka osaa kävellä, sekä ihanan ratsastajatyttö Luckyn. Sisältää myös tarvikkeita. Paristontarve 4xAA (sisältyy). Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

-25% Hamsters In A House hamsteri ja supermarket

Pieni hamsteri vipeltää pitkin poikin ja kiiruhtaa ostoksille supermarketiin. Täytä ostoskärry ja päästä hamsteri matkaan kärryineen. Pakkaus sisältää hamsterin, supermarketin, kassakoneen ja ostostarvikkeita ja rataosia. Paristontarve 1xLR44 (sisältyy). Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

15


33,90

Mercedes Benz valkoinen potkuauto

- Auton koko 65x37x28cm Ohjauspyörässä musiikki - Paristot 2xAA (ei sisälly) - Enimmäiskantavuus 23kg Myymälät ja Karkkainen.com

7,90

49,90

48,90

Metallinen ajoneuvo ja hahmo. Hahmo on kiinni ajoneuvossa. Useita erilaisia. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Dickie poliisin komentokeskus

Dickie poliisin komentokeskus ja vankila

Poliisin komentokeskus + vankila ja poliisin erikoisyksikkö samassa pakkauksessa - Sisältää 4 autoa, helikopterin ja dronen - Ääni- ja valotoiminnot - Try Me pakkaus - 2xAAA ja 3xLR44 (sisältyy) - Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Ryhmä Hau True Metal ajoneuvo

19,90

Poliisin komentokeskus - Tuotteessa ääni- ja valotoiminnot - Kaksi erilaista poliisiautoa - Kantokahva - Try Me pakkaus - 2xLR44 (sisältyy) - Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Ryhmä Hau Kaja ja Samppa & Ultimate Air Rescue helikopteri Paljon toimintoja kuten vinssi ja pyörivät propellit. Pakkauksessa Kaja ja Samppa hahmot. Kyytiin mahtuu kaikki 6 hahmoa (muut hahmot myydään erikseen). Ääni- ja valotoiminto. Ikäsuositus 3+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

29,90

49,90 Chrome Lightning Buggy radio-ohjattava auto

- Auto toimii 5xAA paristoilla, kauko-ohjain toimii 2xAA paristoilla (paristot eivät sisälly). - Huippunopeus n. 10km/h. 2,4GHz taajuus. - Mittasuhde 1:16. - Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Dickie Mighty Excavator kaivinkone

Kaapelikauko-ohjattava kaivinkone - Valo- ja äänitoiminnot - Täydelliset ajotoiminnot - Ohjattava kaivuuvarsi - Avattava ohjaamo - Paristotarve 6xAA (ei sisälly) - Ikäsuositus + 3 vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Nerf Fortnite Sneaky Springer SP-L nuolipyssy

Irroitettava piippu. Sisäinen kolmen nuolen säiliö, joten voi ampua 3 nuolta putkeen. Pakkauksessa mukana 6 Elite-nuolta. Ikäsuositus 8+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

16

44,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


23,90

0 9 , 9 3

Smashers Dino Smashosaur leikkisetti

Smash! Hurjan nälkäinen Smash Rex -dino popsii ja murskaa dinosauruksen munia hurjasti äännellen. Leikkisetti sisältää Smash Rex -dinon, kaksi Smashers-figuuria ja pesän munalle. Paristontarve 3xLR44 (sisältyy). Ikäsuositus 5+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

9,90

Air Hogs SuperNova radio-ohjattava lennokki

Tämä hittituote lentää ilman kauko-ohjainta. Mestaroi yli 30 mahtavaa temppua! Ikäsuositus 8+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

12,90

Braintwister Puzzle Set 6-osainen pulmapelisetti Paketissa 3 puista ja 3 metallista pulmapeliä. Paketin koko 22x16x5cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Hot Wheels monsteriauto

24,90

Murskaa kilpakumppanisi areenalla! Lataa vauhtia monsteriautosi renkaisiin ja vapauta se rapa roiskuen vauhtiin yli esteiden - aivan kuten oikeat monsteriautot areenalla. Mittasuhde 1:43. Useita erilaisia lajitelmassa. Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

5,90

RC auto 1:24 mittasuhde

- 2 kanavainen RC-auto, 1:24 - Paristontarve: ajoneuvo 3xAA-paristot, lähetin 2xAA-paristoa (eivät sisälly) - Eri värivaihtoehtoja - Ikäsuositus 3+ vuotta Myymälät ja Karkkainen.com

Speedy Graffiti Truck radio-ohjattava auto

- Auto toimii 3xAA paristoilla, kauko-ohjain toimii 2xAA paristoilla (paristot eivät sisälly). - Huippunopeus n. 6km/h. - Mittasuhde 1:24. - 2,4GHz taajuus. - Ikäsuositus 6+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

17,90 Rastar JEEP Wrangler JL radio-ohjattava auto

Radio-ohjattava aidon näköinen pienoismalli. Mittasuhde 1:24. Paristontarve 5xAA autoon ja 2xAA ohjaimeen (ei sisälly). Auton koko 21x11x8,8cm. Myymälät ja Karkkainen.com

76,90 49,00

Rastar Mercedes-Benz Arocs radio-ohjattava auto

- Radio-ohjattava aidon näköinen pienoismalli. - Paristot: 5xAA autoon ja 2xAA ohjaimeen (eivät sisälly pakkaukseen). - Toiminnot: eteen, taakse, vasemmalle ja oikealle. - Autossa on sekä etu että takavalot. - Auton koko 36,6x12,3x17,6cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

26,49/kk (3 kk)

Monster Jam 1:10 radioohjattava auto

Mahtavankokoinen RC! 2,4Ghz, kantama 75m. Akkukäyttöinen, USB-lataus. Ohjaimen paristontarve 2 x AAA (sisältyy). Ikäsuositus 4+ vuotta. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

17


Kotima inen

VAIN!

VAIN!

9

90

2

90

-41% Havi tuikku

Norm. 4,90

- Paketissa: 100 kpl - Paloiaka: n4h Myymälät ja Karkkainen.com

4living Tonttu & lyhty lahjapakkaus

Lahjapakkaus sisältä 19cm korkean lyhdyn sekä tontun. Sellofaanipakattu, koristeena sydän tai tähti. Värilajitelma. Myymälät ja Karkkainen.com

-20

-22%

6

90

%

Bolsius True moods ja True sence tuoksukynttilät & huonetuoksut

H&S valotaulu

- Mitat: 40x30 cm - 2 x AA patteria (ei sis. pakkaukseen) - Materiaali: tekstiili ja mdf Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

VAIN!

14

Kirkas kuppi! -18

8

90

-21

%

1

90

%

90

H&S valotaulu

Hansa 4h 18 kpl tuoksukynttilä

- Mitat: 28x58 cm - Materiaali: synteettinen Myymälät ja Karkkainen.com

- Paloaika: 4h - Useita eri tuoksuja. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 10,90

4Lving karkit & tallilyhty lahjapakkaus

Norm. 24,90

-Tallilyhty sisältää 400g konvehteja sekä tonttukoristeen. -Sellofaanipakakauksessa. Värivaliikoima voi vahidella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,40

-13%

3

90

Pöytäkynttiläsetti

-Pöytäkynttilät 3 kpl / pkt -Setti sisältää koot: 8x8, 8x10, ja 8x12 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,50

-47

-36

%

6

90

Mica lasikuputarjotin

- Materiaali: lasi, puu Valittavissa koot: 16,5 x 15,5 cm - Väri: kirkas/natural Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

18

Tee kuvaejlouluinen ma sisäänk! uvun

%

2

50

Polar kuusikynttilä - Materiaali: parafiini - Paloaika n. 20h - Valittavissa eri värejä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

VAIN!

12

90

Norm. 24,90

-48%

H&S bambulyhty - Materiaali: bambu - Väri: natural - Mitat: 24x48cm Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Paloaika 65 h

-40 %

0

1

90

90

Bolsius 110h punainen öljykynttilä

Polar hautakynttilä

Bolsius punainen öljykynttilä iso 110 tunnin paloaika.Valmistettu ilman palmuöljyä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 1,50

- Koko: 8x17 cm - Paloaika: n. 65 h - Lajitlemassa kolme erilaista tekstiä Myymälät ja Karkkainen.com

Pitkä paloaika!

-21%

-14 %

1

90

Polar hautalyhty

- Koko: 12,5x25 cm - Paloaika: n. 40 h - Materiaali: lasi, muovi, parafiini Myymälät ja Karkkainen.com

4

1

90

20

Finnmari Suomi ulkoroihu

Polar öljykynttilä

- Materiaali: pelti, parafiini Paloaika: n. 8-10 h Myymälät ja Karkkainen.com

- Öljylynttiläpakkaus: 4 / 6 kpl/plt - Paloaika:120h / 80h kpl Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,40

4

-21%

2

90

Hansa Mega ulkotuli

60

/3kpl

Hansa Maxi ulkotuli

- Paloaika: 10-12h. Norm.hinta 1,00/kpl Myymälät ja Karkkainen.com

-jättiroihu, paloaika n.10h. Norm.hinta 5,40/kpl Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 1,10

Norm. 5,40

Norm. 4,90

Tonttu jouluksi 4 90 kuusen alle!

Winterseason joulupukin kävelykeppi

Myymälät ja Karkkainen.com

-23%

9

Winterseason joulupukin parta & hiukset

-30

%

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

-13%

25

-22%

2

50

Helmi koristenauha 7,5m

Kuusenalusmatot, juutti tai turkisreuna

Myymälät ja Karkkainen.com

Juutti: 90cm, teksti: Hyvää joulua eri kielillä norm 9,50 Turkisreuna: 100cm, norm 21,90 Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 7,50-8,90

Norm. 28,90

%

Norm. 3,20

90

juutti lahjasäkkejä

Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

-20

6

00

Joulupukintakki ja housut

Kaikki Kotoilu joulutontut -30%

0

90

2

3

90

50

Paljon erilasia kuusenkoristeita

Joulun kauneimmat koristeet

Myymälät ja Karkkainen.com

isteen. -Sellofaanipakakauksessa. esim .Panda, nalle, cupcake, pöllö, poro Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,20-6,90

ja ! ä m Nä muita on palj

Kaikki Weiste Joulukuusen punokset -20%

-20

-30

%

%

Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Villa Design lyhdyt

Tarjous koskee kaikkia Villa Design lyhtyjä Kuva viiteellinen, valikoima vaihtelee myymälöittäin. Katso www.karkkainen. com koko valikoima. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

19


VAIN!

25

90 /yht

Norm. 34,90

54

90

18,91/kk (3 kk)

Aina Raita pussilakanasetti

- Materiaali: 100 % puuvilla - 150x210 cm pussilakanasetti sisältää yhden 50x70 cm tyynyliinan - Värivalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 59,00

-11%

79

00

27,21/kk (3 kk)

Aina Raita pussilakanasetti

- Materiaali: 100 % puuvilla - 240x210 cm pussilakanasetti sisältää kaksi 50x70 cm tyynyliinaa Värivalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

-20 %

-26% Delux vatalotyyny & Kitties vartalotyynyliina - Koko: 40x140 cm - Materiaali: Vallila tyynynpäällinen: 100 % puuvilla Delux tyyny: kangas 100% puuvilla, täyte 100% polyesteripallokuitu Myymälät ja Karkkainen.com

7

90

Vallila Kitties tyynyliina

- Materiaali: 100 % puuvilla - Koko: 50x60 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

Norm. 89,00

VAIN!

-29%

89

Alk.

25

90 /yht

00

29,67/kk (3 kk)

Calmforter painopeitto

Aito terapeuttinen Calmforter painopeitto rauhoittaa ja helpottaa unensaantia. Peitto on on toteutettu rekisteröidyllä Evenflow® menetelmällä jonka lohkomaisen rakenteen ansiosta täyte pysyy jakaantuu tasaisesti koko peiton alalle ja pysyy paikallaan. Täyte on erittäin kuohkeaa hyvin hengittävää ja lämpöä eristävää polyesterkuitua ja nontoxic lasihelmiä. Peite on testattu maailmanlaajuisen OEKO-TEX® Standard 100 mukaan turvalliseksi. Painopeitto rauhoittaa, helpottaa nukahtamista ja parantaa unenlaatua. Calmforter painopeitto soveltuu 55-100 kiloisille. - Paino 5,5 kg - Koko 150x200cm - Päällinen pehmeää mikrokuitua Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 125,00

Norm. 34,80

-26%

19 /yht 90

-26%

Kotoilu vartalotyynyn päällinen & Delux vartalotyyny

- Koko: 40x140 cm - Materiaali: Kotoilu tyynynpäällinen: 100 % puuvilla, värit valkoinen tai harmaa. Delux tyyny: kangas 100% puuvilla, täyte 100% polyesteripallokuitu Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 26,90

Aina Raita vartalotyynyn päällinen & Delux vartalotyyny

- Koko: 40x140 cm - Materiaali: Raita tyynynpäällinen: 100 % puuvillatrikoo. Delux tyyny: kangas 100% puuvilla, täyte 100% polyesteripallokuitu Myymälät ja Karkkainen.com

-26%

2

90

VAIN!

Casa 2020 kaleneripyyhe

Vuoden 2020 kalenteria koristaa kedon kukat. Kalenterin koko on 44x62 cm ja sillä on Öko-tex- sertifiointi. - Hellävarainen pesu 40° - Valkaisu kielletty - Rumpukuivaus sallittu miedossa lämpötilassa - Silitys: 2 (max.150 astetta) - Ei kemiallista pesua Väri: 501 Vihreä Colour: Koko, cm: 44x62 Kuosi: Vuosi 2020 Myymälät ja Karkkainen.com

3

90

Norm. 9,90

-61% 4Living koristetyynyjä

Norm. 3,90

- Koko 45 x 45 cm Kuosit Acorn, Shine ja Silent Night Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

9

90

Kotoilu Pörrö talja

- Taljan koko: 60x90 cm - Materiaali: pohja 100 % polyesteri, karvat 100 % akryyli - Valittavana kaksi väriä, valkoinen tai harmaa Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 15,90

20

6

90

-38%

-42

%

4Living torkkupeite - Koko: 127x152cm - Kuosit: Kuusimetsä ja Xmas - Pehmeää mikrofleeceä Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Norm. 11,90

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Luhta pussilakanasetit

-Materiaali: 100 % puuvilla -Koot: 150x210cm + tyynyliina 50x60cm 240x210cm + 2 kpl tyynyliinoja Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

-25

%

-14 %

2 90 4 90 11 90 17 50

30x50cm

VAIN!

19

90

6

-14 %

-10 %

-20 %

50x70cm

50x70cm

70x140cm

Norm. 24,90

90

-17%

-20 %

Luhta Home Pellava Luhta Home Pellava kylpypyyhe - 75% puuvilla 25% pellava käsipyyhe

Luhta Home Pellava kietaisupyyhkeet Koko on 75x150 cm ja yksi koko sopii sekä naisille että miehille. Tuote on Öko-tex- sertifioitu. - 75 % puuvilla, 25 % pellava Myymälät ja Karkkainen.com

Tämä pyyhe vain paranee käytössä! - - Koko, cm: 80x160 Myymälät ja Karkkainen.com 75% puuvilla 25% pellava Myymälät ja Karkkainen.com

100x150cm

Luhta Home Aalto vieraspyyhe Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,90 -19,90

-20 %

Familon Uni tyyny

Koko 50 x 60 cm, päällinen puuvilla/polyester ja täytteenä 450 g polyesterpallokuitua Myymälät ja Karkkainen.com

-26

%

Familon Uni peite 150x200cm

24

VAIN!

19

Familon Uni-peite on helppohoitoinen ja miellyttävän pehmeä. Päällinen: 52% polyesteri/ 48% puuvilla. Täyte: 100% polyesterispiraaliontelokuitu 700g. Familon Uni-peite on saanut myös allergiatunnuksen® käyttöoikeuden. Peiton pesu 60°C asteessa. - Koko: 150 x 200 cm - Väri: valkoinen - Materiaali: Päällinen: 52% polyesteri/ 48% puuvilla, täyte: 100 % polyesteruspiraaliontelokuitu 700g - Pesu: 60 astetta Myymälät ja Karkkainen.com

-14 %

VAIN!

7

90

90

Norm. 26,90

90

Norm. 9,90

-10 %

8

90

Peppi Pitkätossu pussilakanasetit

Peppi Pitkätossu tyynyliinat

Norm. 28,90

Norm. 9,90

- Materiaali: 100 % puuvilla - Pussilakanan koko: 150x210 cm - Tyynyliinan koko: 50x60 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

- Materiaali: 100 % puuvilla - Tyynyliinan koko: 50x60 cm - Pesu 60 asteessa Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

12

90

Peppi Pitkätossu Raidat kylpypyyhe - Materiaali: 100 % puuvilla velour - Koko: 70x140 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

21


-47%

-50 %

7

90

Point2Point naisten yöpaita

- S-XL - 100% puuvilla Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

9

90

JdY Rine naisten paita

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,99

-43%

19

90

JdY Knight naisten farkut

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 34,99

-25%

14

90

A.Eriksson Nahkalompakoita

-Materiaali: nahkaa -Paljon eri värejä -Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

-20 %

3

90

Naisten thermolegginssit

-Koot: xs-xl -Värit: musta, harmaa, viininpunainen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,90

KI SUOSlIaKhjat

VAIN!

19

Joulu

90

Norm. N orm. 59,90

-22%

6

-67%

Sidoste naisten pörrösukka

Duffy naisten nilkkurit

Kotimainen, pehmeä, villapitoinen, lämmin pörrösukka - Materiaali: 60% Polyakryyli, 25% Villa, 15% Polyamidi - Erilaisia - Koot: 36-38, 39-41 Myymälät ja Karkkainen.com

-Koot:36-42 -Lämmin vuori -Väri ja kokovalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

8

90

Lemmikkitossut - Paljon erilaisia - Koot 35-38, 39-42 Myymälät ja Karkkainen.com

22

90

Norm. 8,90

24

90

Omaking Naisten huopatohvelit

-Koot:36-42 -Lämmin villavuori -Päällinen huopaa -100% lampaanvilla Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

-14 %

29

90

Omaking Naisten Huopatossut

-Koot:36-41 -Lämmin villavuori -Päällinen huopaa -Vahvistettu lipsumaton pitopohja -Huopatossut-100%-lampaanvilla Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 34,90

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


-22%

6

90

Sidoste miesten pörrösukat

VAIN!

Useita eri malleja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

29

39

90

Omaking huopatossut

90

Black Horse miesten pyjama

100% lammasvuori, pehmeä lateksi/ villapohjallinen, kuminen ulkopohja. Myymälät ja Karkkainen.com

8

59

90

Norm. 8,90

- Koot: S-3XL Myymälät ja Karkkainen.com

-37%

36

90

Ratia pyjama - Koot: S-XXL Myymälät

Norm. 39,90

Harald Hirmuinen miesten bokserit

Ratia kylpytakki

- Useita eri malleja - Valikoima vaihtelee myymälöittäin - Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

19

90

90

Black Horse 3-pack miesten bokserit

Björn Borg Scott 2-pack miesten bokserit

Materiaali: 95% Puuvilla 5% Elastaani/ 90% Puuvilla 5% Viskoosi 5% Elastaani Myymälät ja Karkkainen.com

-14 %

-20 %

11

90

20.63 /kk (3 kk) Norm. 69,90

- Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

- Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

Norm. 18,90

Osta nyt – laskulla saat 3 kk korotonta maksuaikaa.

12

Ba m bu

90

Miesten nahkarukkanen

- Teddyvuori - Lampaan nahkaa Myymälät

-33%

17

90

Mutka miesten lammasnappasormikas

Mutka miesten lammasnappa sormikas, ohut fleecevuori. Kolme kiharasaumaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 26,90

Puu vill a

7

90

Aleks miesten alushousut

- Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

Bambu

14

90

Life Wear Bambu miesten pitkät alushousut - Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

13

90

Harrys kerrasto - Koot: S-3XL Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 15,00

-11%

24

90

Life Wear Bambu miesten kerrasto - Koot: S-XXL Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 27,90

-38%

24

90

EDC miesten collegepaita

- Koot: S-XXL Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 39,99

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

23


Joulu mukavasti pyjamassa! VAIN!

16

90

Lasten pyjamia

Suosikkihahmot mm. Frozen, My Little Pony, Ryhmä Hau, Palomies Sami ja Spiderman. Koot: 98-128 cm (kokovalikoima voi vaihdella hahmojen välillä) Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

24

90

SUO Joulu SIKK lah I

jat

Code lasten kylpytakki - Materiaali: 100 % puuvilla Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

14

16

90

99

Name it Fortnite t-paita

FC Barcelona trikoopusero

- Koot: 116-140 cm Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

26

16

90

99

Name it Sonnie huppari

Stage pörröpusero - Koot: 130-170 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

5

Stage lasten collegepusero - Koot: 130-170 cm Myymälät ja Karkkainen.com

90

Robin Ruth Muumi lasten sukat

16

99

Name it Rios pusero

Myymälät ja Karkkainen.com

19

99

Name it Rios collegehousut Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

- Koko: 4-8 vuotta Myymälät ja Karkkainen.com

13

17

90

99

Robin Ruth Muumi lasten käsineet

Name it Viviun mekko

Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

aTupl us! a pakk

-20 %

19

90

POP&Co Hero collegepusero

Pehmeintä ja laadukasta harjattua puuvillaa ja hyvä istuvuus. Koot: 92-140cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

24

-20 %

19

90

POP&Co Helsinki Eevert college housut Malli: taskullinen slim-fit. Koot: 92-140cm Myymälät ja Karkkainen.com

18

90

Robin Ruth Muumi lasten lakki Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


”We are the Swedish shoemaker. A family company rich in heritage and knowledge about shoes. We have been making shoes since 1945 counting four straight generations. We focus on making great shoes in natural materials. A commitment to quality that dates back decades when Ragnar Karlsson expressed his statement "No damn garbage!". More than 70 years later, the world has changed. The footwear industry have changed. But the promise made by Ragnar has not.”

Joulusaunaan!

VAIN!

14

90

Norm. 20,90

VAIN!

5

-29%

90

Emendo teräksinen kiulusetti

Kaunis, klassinen muotoilu. Puiset kahvaosat suojaavat kuumudelta. Sisältää teräksisen kiulun ja kauhan. Kiulun halkaisija 23 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Mummulan saunavasta

Kotimainen tuorepakastettu saunavasta saunaan! Myymälät

13

90

VAIN!

19

90

Pikkupuoti Poro harmaa tai lila palju-/saunahattu

"Maailmankuulu" Paljuhattu Paljumyssy sopii loistavasti saunaan, paljuun tai vaikka hiihtolenkille. Värit: - Harmaa Porot - Lila Porot Poropaljuhattu, jonka koko on säädeltävissä kahdella nyörillä. Materiaali: 100% puuvilla Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Pikkupuoti Pefletti 45cm x 60cm Koko: 45cm x 60cm Värit: Pellava, Harmaa Painomallit: Kelo, Suovilla, Porot ja Aurinko Materiaali: 100% pellava Myymälät ja Karkkainen.com

19

3

20

Tervapullo 30 ml

Voit valella saunatonttua tervalla ja saat lisää tervan tuoksua saunaan. Pullon koko 30ml Myymälät ja Karkkainen.com

90

Pikkupuoti Pellava saunatyyny

Saunatyyny Värit: Pellava, Harmaa, Painomallit: Kelo, Suovilla, Porot ja Aurinko Sisältää antibakteerisesti käsiteltyä styroksirouhetta, joka ei pääse ominaisuutensa takia homehtumaan kastuessaan. Tuotteen voi konepestä 40'C. Materiaali: 100% pellava Myymälät ja Karkkainen.com

27

90

Pikkupuoti Pellava laudeliina 45cm x 145cm

Laudeliina Koko: 45cm x 145cm Värit: Pellava, Harmaa Painomallit: Kelo, Suovilla, Porot ja Aurinko Materiaali: 100% pellava Myymälät ja Karkkainen.com

5

90

Tervattu saunatonttu

Saat lisää tervantuoksua saunaan valelemalla tontun saunatervalla. Korkeus 19cm Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

25


Bauer NS luistimet

Laadukas perusluistin ulkojäille ja harrastajalle - Microfiber sisävuori ja huopailtti lisäävät mukavuutta jalalle - Stainles steel -terä - JR, SR ja YTH -mallit Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

39

90

Vauhti suksivoiteiden tuote-esittely La 14.12. klo 10-16 Jyväskylän myymälän urheiluosastolla

alk.

195,34,42/kk (6 kk)

Polar Ignite

Polar Ignite on uuden sukupolven fitnesskello, jossa on edistyksellinen rannesykkeenmittaus, integroitu GPS, henkilökohtainen treeniopastus ja yöllinen palautumisen mittaus. Saatavilla 5 eri väriä: -Musta 195, Valkoinen, mustakupari, pink/rose ja keltainen 225 Myymälät ja Karkkainen.com

Osta nyt – laskulla saat 3 kk korotonta maksuaikaa.

289,-

319,-

Garmin vivoactive 4S

Garmin vivoactive 4 GNSS-älykello

26,76/kk (12 kk)

Tyylikäs GPS-älykello aktiiviseen elämäntyyliin ‐ Tarkkaile terveydentilaasi vuorokauden ympäri pulssioksimetrillä1 ja Body Battery™ -energianseurantaominaisuudella sekä seuraamalla esimerkiksi hengitystäsi, kuukautiskiertoasi, stressitasoasi, untasi, sykettäsi ja nesteytystäsi Myymälät ja Karkkainen.com

29,54/kk (12 kk)

Uudesta Vivoactive 4 mallistosta löytyy kaksi erikokoista, 40mm ja 45mm halkaisijalla olevaa GPS-älykelloa, joissa sisäiset urheilusovellukset, lähimaksuominaisuus, musiikkiominaisuus ja terveydentilan seuranta vuorokauden ympäri. Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

677,-

62,70/kk (12 kk)

Garmin fenix 6 Sapphire multisport GNSS-älykello

Urheilijoiden ja seikkailijoiden kokemusten pohjalta suunniteltu fenix 6 Sapphire auttaa ylittämään rajoja ja asettamaan uusia tavoitteita. Tyylikkäässä ja suorituskykyisessä fenix 6 Sapphire kellossa on 47mm kellotaulu, ruostumattomat metalliosat DLC pinnoitteella, uusinta teknologiaa hyödyntäviä ominaisuuksia sekä selkeästi aiempaa parempi akunkesto. Kestävä, teknisillä toiminnoilla varustettu kello on suunniteltu kaikkiin haasteisiin ja aktiiviseen elämäntapaan. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 779,00

-27%

39

90

Puma Radiate Xt naisten treenikengät

- Päällinen hengittävää mesh-verkkoa - Vaimennettu EVA-välipohja - Pehmeä SoftFoam-pohjallinen - Kumipohja lisää pitoa - Koot: 4-8 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 55,00

59

Alk.

00

25

90

Jonna kaunoluistimet Leveä lesti. Mukavalla, lämpöisellä ja pehmeällä sisävuorella. Terä esiteroitettu. Koot: 28 -42 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

20,32/kk (3 kk)

Trekker nastakengät

- Korkeavartiset nastakengät lämpimällä karvavuorella on luotettava valinta jäisille ja lumisille kävelylenkeille. - Pohjan 15 metallinastaa ja runsas kuviointi antavat riittävän pidon liukkaammissakin olosuhteissa. - Kengän softshell materiaali takaa kestävän, hengittävän sekä tuulta- ja vettähylkivän pinnan. - Naisten koot 36-40 - Miesten koot 41-46 Myymälät ja Karkkainen.com

26

-13%

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

44

90

Bauer NSX INT ja SR jääkiekkomailat

Laadukas komposiittimaila. - Jäykkyys 60 ja 87, Lapa P92 - Mid Kick-taipumakohta siirtää voiman laukaukseen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,00

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


ikko! Klass

17

90

Stiga Snowrocket 80 Graffiti liukuri

Kevyt 80 cm pitkä lumisurffari vauhdikkaaseen mäenlaskuun. Myymälät ja Karkkainen.com

-10 %

35

00

Stiga Snow Kick Free lumipotkulauta

Stiga Snow Kick Free lumipotkulaudan pidempi ja leveämpi takasuksi auttaa pitämään tasapainon paremmin isommissakin mäissä. Säädettävä ohjaustangon korkeus. Myymälät ja Karkkainen.com

45

59

00

90

20,63/kk (3 kk)

Stiga Snowracer Classic rattikelkka

Stiga Snowracer Pro rattikelkka

Legendaarinen Stiga Classic rattikelkka tukevalla rungolla ja jalkajarrulla. Myymälät ja Karkkainen.com

Twin-tip-sukset mahdollistavat laskemisen, vaikka takaperin. Kestävä metallirunko, jalkajarrut, kelautuva vetonaru. Ratissa pitävä kumimainen pinnoite. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,00

Joulun hittituote!

199,VAIN!

-20 % React AirTrack 3x1m ilmavolttipatja

35,12/kk (6 kk) Norm. 249,00 Alk.

Ilmalla täytettävä temppuilualusta. Sopii sisä- ja ulkokäyttöön. -Jalkapumppu -Mitat: 3x1x0,1m Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

69

00

23,77/kk (3 kk)

Tenson Core Visor laskettelukypärä

Aikuisten laskettelukypärä visiirillä, joka suojaa sekä tuulelta, että auringolta. - Korvasuojat sekä ilmanvaihtoaukot - Säädettävä koko - Väri: Musta ja Valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,00

-20 %

39

00

Duke Fitness Junior nyrkkeilysetti - 3,5kg nyrkkeilysäkki ja 6oz. hanskat Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,00

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

45

00

Toronto retkiluistimet

Retkiluistin pehmustetuilla siteillä 38-47 koon talvikengille. -Helppo kiristää varmatoimisten pumppusiteen ansiosta tukevasti kenkään. -Reiät ja ruuvit murtomaa hiihtositeille -Kisko alumiinia 48mm x 460mm -Terä ruostumatonta terästä paksuus 1,5mm ja pituus 460mm. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

27


VAIN!

15 3990 90

Replic kevytvanuhousut

- Kevyesti topatut ulkoiluhousut - Tuulenpitävä, vettähylkivä materiaali - Etutaskut - Elastinen vyötärö kiristysnyöreillä - Koot naisille ja miehille S-XXL Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

VAIN!

Puma Rebel Bold miesten collegetakki - Meleerattu harmaa - Koot S-XXL Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

VAIN!

39

90

Norm. 59,90

-33%

Puma collegemekko

- Pehmeästä collegemateriaalista valmistettu pitkä huppari hupulla ja säädettävällä nyörityksellä. Kullan tai hopean värinen Puma-painatus edessä. Sivutaskut. - Värit: musta tai melange harmaa - Koot: XS-XL Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-34 %

9 90 12 90

Lasten

-19%

Svean laskulla nyt 3 kk korotonta maksuaikaa.

-32%

4

Aikuisten

Whistler Oppdal urheilukerrasto

-28%

00

Atom Outdoors lasten heijastinliivi vetoketjulla

- Pehmeä, ribattu alusasu on hyvin hengittävää materiaalia. Tuotetta käytetään kerrospukeutumisessa alimpana kerroksena siirtäen kosteutta iholta uloimpiin vaatekerroksiin pitäen käyttäjän lämpimänä koko liikuntasuorituksen ajan. - Kerrasto on erinomainen valinta talviulkoiluun tai lasketteluun Lasten koot 4-14 (104-164cm) - Naisten koot 36-48 - Miesten koot S-3XL Myymälät ja Karkkainen.com

Heijastinliivi lapsille laaduikkailla 3M-heijastimilla - Leveät hyvin näkyvät heijastimet - Vetoketju edessä - Koot S-L Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90/15,90

5

00

Atom heijastinvaljaat

- CE-hyväksytty elastinen heijastinliivi aikuisille - Yksi säädettävä koko - Värivalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 6,90

Norm. 5,90

North Outdoor Arctic merinovillapaita ja -housut

Arctic kerraston tuhti merinoneulos (260 g/m²) on 100% merinovillaa. - Mulesing-vapaa merinovilla - Sopii käytettäväksi aluskerraston päällä tai suoraan iholla - Litteät, hiertämättömät ja kestävät taso-ommelsaumat - Väri: musta Koot naisille ja miehille - Paidan svh 59,90€, housun svh 49,90€ Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

VAIN!

29

90

Norm. 34,90

Urheilutekstiiliosaston pipot - Alennus koskee sport-osaston aikuisten ja lasten normaalihintaisia pipoja Myymälät ja Karkkainen.com HAGL…FS

LOGOTYPE

B A S I C L O G O T Y P E . TO B E U S E D A S P O S I T I V E B L A C K O N A L I G H T B A C K G R O U N D

-14 % Mols merinovillasilkki kerraston paita tai housut

-20 28

%

- Mols merinovilla alusasut ovat lämpimiä, hyvin istuvia, joissa on riittävän pitkät hihat ja pyöreä kaula-aukko - Mols merinovilla-asuissa on käytetty hienoja kuituja, mikä takaa korkean lämmöneristyksen ja sileän sisäpinnan, joka ei kutita - Merinovilla on luonnonmateriaali, joka sekä pitää lämpimänä kylmällä säällä ja viileänä lämpimällä kelillä - Joustava materiaali tarjoaa erinomaisen liikkumisvapauden - Naisten koot: 34-48, värit: meleerattu harmaa tai vaaleanpunainen - Miesten koot: XS-3XL, värit: meleerattu harmaa - Paita 34,90€, housut 32,90€ Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

P L E A S E C O N TA C T H A G L … F S I F Y O U R E Q U I R E A S S I S TA N C E O R A D V I C E W I T H T H E A P P L I C AT I O N O F T H E L O G O T Y P E T E L + 4 6 2 2 6 6 7 0 0 0 , FA X + 4 6 2 2 6 5 7 1 5 9

-20

%

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Pu konkinttiin

-29%

4

7

90

50

Catmandoo urheilusukat 3-pack

Tesema merinovillaiset liikuntasukat

- Litteät saumat, resorivarsi - Musta ja valkoinen - Koot 35-46 - Pakkauksessa 3 paria Myymälät ja Karkkainen.com

- Kestävät sukat talviulkoilijalle! - Sukassa on 60% merinovillaa eristämässä lämpöä. - Tuote on valmistettu Suomessa - Värivalikoima Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 6,90

VAIN!

8

90 24

Norm. 12,90

-31% Yoko Windblock hiihtosormikkaat

7

Staedtler akvarelliliidut

Akvarelliliidut, joissa peittävät ja helposti levitettävät värit. - Pakkauksessa 12 liitua Myymälät ja Karkkainen.com

39

90

Going Lobster hiihtokäsineet

- Monikäyttöiset, tuulenpitävät ulkoilukäsineet pyöräilyyn ja hiihtoon. - Tuulenpitävä ulkokämmenosa - Kaksi mallivaihtoehtoa - Koot 6-12 Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

90

-11%

- Hiihtolobsterit paksulla, lämmittävällä toppauksella ja sporttisella ulkonäöllä - Tuulenpitävä päälimateriaali suojaa viimalta - Thinsulate vuori - Kestävä amara-kämmenmateriaali kestää käyttöä - Kämmenosan silikoniprintit lisäävät jämäkkää pitoa - Värivalikoima Myymälät ja Karkkainen.com

90

Hestra Isaberg lasten toppahanskat

- Lämpimät ja kestävästä materiaalista valmistetut talvihanskat lapsille. Vedenpitävä materiaali. - Erinomaisesti pitävä Power grip kämmen. - Kiristyshihna ranteessa - Malli- ja värivalikoima vaihtelee myymälöittäin Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

-20 %

39

90

Leki Gore-Tex talvikäsineet

-Sporttiset toppasormikkaat talviulkoilijalle - Gore-Tex kalvo takaa 100% vedenpitävyyden - Lämmin vanuvuori ja tarrakiristys ranneosassa - Naisten ja miesten mallit - Värivalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,90

Norm. 44,90

13

90

Staedtler Water brush 4 kpl säiliösivellin

Täytettävät säiliösiveltimet maalaukseen, voidaan täyttää esimerkiksi vedellä tai vesivärillä. - 4 eri kokoista sivellintä pakkauksessa Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

12

90

Staedtler kaksikärkinen kuitukärkikynä

Kaksipäiset kuitukärkikynät, joissa on sekä ohut, että paksumpi kärki.Sopivat erinomaisesti piirtämiseen ja värittämiseen. 36 kynää pakkauksessa - Kärjet: 0.5 - 0.8 mm ja 3.0 mm Myymälät ja Karkkainen.com

39

90

Staedtler kaksikärkinen kuitukärkikynä

Staedtler Calligraphy Duo kalligrafiakynä

Kaksipäiset kuitukärkikynät, joissa on sekä ohut, että paksumpi kärki.Sopivat erinomaisesti piirtämiseen ja värittämiseen. 120 kynää pakkauksessa - Kärjet: 0.5 - 0.8 mm ja 3.0 mm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 43,90

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Staedtler Calligraphy Duo -kalligrafiakynät kirjoittamiseen ja piirtämiseen.Kynät ovat kaksikärkisiä, toisessa päässä ohut ja toisessa päässä paksumpi kärki. - 12 kynää pakkauksessa - Kärjet: 2.0 mm ja 3.5 mm Myymälät ja Karkkainen.com

14

90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

29


Kaikki jouluvalot Tarjous ei koske sisäkuusen sarjoja! Myymälät ja Karkkainen.com

-30

%

VAIN!

5

00

Norm. 12,90

-61%

Suomen Lämpömittari 370 digitaalinen paistomittari Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

-36%

2

-26%

90

Suomen Lämpömittari 924 uunilämpömittari

- Mittausalue 0..+300°C - Taulun halkaisija 60 mm - Ripustuskoukku ja seisontatuki Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,50

2

90

Suomen Lämpömittari 925 paistimittari

- Mittausalue 0..+120°C - Anturin pituus: 90mm - Taulun halkaisija: 50mm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

VAIN!

7

90

Norm. 8,90

-11%

Konstsmide 2036-010 15 led sisäkuusenkynttiläsarja Myymälät ja Karkkainen.com

85

00

29,28/kk (3 kk)

MEATER Langaton älypaistomittari

-Mobiilisovellus avustaa alusta loppuun -Hälyttää kun paistos on valmis -Kaksi lämpötila-anturia mittaa sekä paistoksen sisälämpötilan että uunin lämpötilan -Pakkauksessa: -1x MEATER paistomittari -1x MEATER laturi (aitoa puuta) -1x AAA-paristo Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 89,00

30

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


KÄRKKÄISEN LAHJAKORTTI –

jokaisen toivelahja! Kärkkäisen lahjakorttiin voit ladata mieleisesi rahasumman, jonka vastaanottaja voi käyttää missä tahansa Kärkkäisen kivijalkamyymälässä. Lahjakortin voit ostaa verkkokaupastamme karkkainen.com, sekä myymälöidemme info-pisteeltä ja kassoilta. Tervetuloa ostoksille!

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

31


Kaikki Tefal keitto- ja paistoastiat

-20

%

Kaikki Tefal pannut ja kattilat nyt ykköshintaan. Nyt kannattaa päivittää paistoastiat niin kotiin kuin pukinkonttiin. Tule valitsemaan omasi laajasta valikoimasta. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

12

90

Loput kultakeramiikan Joulutuotteet

Valikoimaan kuuluu Joulutähti, Amaryllis, Poro ja Tähti sarjojen tuotteita. Norm 5,70- 21,70, nyt 3,99 -15,19€. Sarjoihin kuuluu glögimuki, muki, kulho ja purkki Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Konepesun, uunin, mikron ja pakastuksen kestävä. Myymälät ja Karkkainen.com

4

-30

Rosa paistovuoka ja kansi

15 kappaleen pakkaus 0,85L tai 8 kpleen pakkaus 1,5 L kannellisia foliovuokia. Valmista laatikoita vaikka viemisiksi tai pakkaseen. Myymälät ja Karkkainen.com

-50 %

19

%

-14 %

90

2

50

Look kinkkupussit

- Jättikinkkupussi 60 x 55 cm 2 kpl Kinkkupussi 45 x 55 cm 2 kpl Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,90

-35

9

%

Rosendahl Grand Cru 2,4dl 2kpl glögimuki

Rosendahlin kaksi tyylikästä kuumajuomalasia. Joulun kaunein glögimuki. Sopii kaikille kuumille juomille. Tilavuus 2,4dl. Konepesun kestävä. Myymälät ja Karkkainen.com

90

Maku juustolauta & -välineet Valikoimassa useita erilaisia juustolautoja. Koko 23x36x2 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,40

-25%

9

90

Maku uunivuoka ja tarjoiluvälineet

Maku kinkkuvuoka, mukana paistiveitsi ja - haarukka. Tarttumaton pinnoite, helppo puhdistaa. Konepesun kestävä. Mitat 37 x 29 x 5,5 cm. Käsinpesu. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,20

-29%

Tefal Talent Ceramic 24 cm paistinpannu

3

Norm. 39,90

Norm. 4,90

90

50

Keraaminen pinnoite sisä- ja ulkopuolella, paistotulos rapea. Kaikille liesille. Pannun runko alumiinia, joka takaa tasaisen paistotuloksen. THERMO-SPOT®, joka muuttuu tasaisen punaiseksi, kun pannu kuumentunut oikeaan paistolämpötilaan, noin 180°C. Myymälät ja Karkkainen.com

32

-26%

Norm. 19,90

Joulupöytään

Winterseason ovaali leipäkori

Kori voidaan pestä astianpesukoneessa. Valikoimassa kolme eri väriä; harmaa, ruskea ja natural. Mitat: 30,5 x 21,4 x 8 cm. Materiaali: polyeteeni.Huom. Lajitelmatuote, väriä ei voi valita verkkokaupasta ostettaessa. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Herkut joulupöytään ja pukinkonttiin Kärkkäiseltä! Herkkua kylminä talvi-iltoina VAIN!

6

50

-14 %

-29%

1

8

90

Green Dates lakritsitaateli 150g

90

Gefilus Basic maitohappobakteeri 50 kaps

Lakritsilla maustetut herkulliset taatelit. Myymälät ja Karkkainen.com

Laktoositon maitohappobakteerikapseli, joka sopii päivittäiseen käyttöön koko perheelle. 0,17€/kaps Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,20

Norm. 9,50

Norm. 12,50

VAIN!

-33%

-32

%

Iswari Macaccinoa kaakaojuomat 250g

Maccanino on herkullinen kaakaon tyyppinen, energiaa antava juoma. Siinä yhdistyy maukas luomu kaakao ja voimaa antava maca. Tämä lämmittävä ravinnerikas juoma ruokkii ja piristää mieltäsi ja kehoasi, antaen potkua päivään. Dark on valmistettu ilman sokeria carobista ja lucumasta. Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

15

-21%

13

90

Omegat 3-6-7-9 rasvahapot 140 kaps.

Koko perheelle sopivat omega kapselit sisältävät kaikkia elimistön hyvinvoinnille välttämättömiä omega-3-, omega-6-, omega-7- ja omega-9-rasvahappoja. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 23,90

90

Möller Omega3 pikkukalta Jättipakkaus 72kpl

Lapsille on kehitetty Omega-3 Pikkukalat, ovat hauskoja kalanmuotoisia geelikaloja. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,60

14

90

-22%

Norm. 19,10

Puhdistamo Tripla Magnesium 120+20 kaps.

Puhdistamon Tripla Magnesium -kapseli - Kolme huippulaadukasta magnesiumin muotoa yhdessä kapselissa! Nyt erikoispakkaus 120 + 20 kaps! Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

33


VAIN!

2

50

Norm. 3,90

-36%

Nuage Kasvojen puhdistusliinat 25kpl + 25kpl

-34 %

1

90

Nuage kasvojen puhdistusliinat poistavat iholta meikin ja epäpuhtaudet jätten ihon raikkaaksi. Tuotteet: Argan Oil, Aloe Vera, Coconut, E-vitamin Myymälät ja Karkkainen.com

Cailpa lukulasit +1.00 - +3.50 Myymälät

Norm. 2,90

VAIN!

8

90

O'Keeffe's Working Hands käsivoide tai Healthy feet jalkavoide

Poistaa ikävät ja kipeät haavaumat sekä parantaa haljenneet kantapäät. Tuote on hajuton, tahmaamaton ja hypoallergeeninen. Käsivoiteen koostumus on vahamainen. Soveltuu myös atoopikoille. Myymälät ja Karkkainen.com

-20

%

3

90

-67%

4

LUMENE KLASSIKKO MICELLARPUHDISTUSVESI

Lumene Klassikko 15 ml kosteuttava silmänympärysvoide

Norm. 4,90

Norm. 4,90

Klassikko Micellar-puhdistusvesi poistaa hellävaraisesti epäpuhtaudet iholta ja puhdistaa vesiliukoisen kasvo-, silmä- ja huulimeikin. Hajusteeton. Myymälät ja Karkkainen.com

2

50

90

Kiss Impress kynsilajitelma

Tämän helpommaksi irtokynsien laittaminen ei voi tulla, ImPress kynsissä on tarra, jolla kiinnittäminen sujuu hetkessä.. - Vedenkestävän kynnet, joiden kesto jopa 7 päivää. - Lajitelma: Verkkokaupassa tuotteen kuosia ei voi valita. Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Ihanteellisesti kosteuttava ja nopeasti imeytyvä hajusteeton koostumus imeytyy nopeasti ja jättää silmänympärysihon raikkaan ja hyvinvoivan näköiseksi. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

-14 %

5

00

/2kpl

Blistex Huulivoiteet Hoitava, Protect+ tai Triple Butters

Blistex on korkealaatuinen huulivoidesarja. Kaikki Blistex-tuotteet sisältävät aurinkosuojan ja pitävät huulesi terveinä ja pehmeinä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 2,90

hinta! Yhteis

Varma lahjavalinta läheiselle!

VAIN!

8

90

VAIN!

1

90

Lotus Soft Embo 16 rll wc-paperi ja Emilia 8 rll talous Yhteishintaan 8.90 Myymälät ja Karkkainen.com

1

00

WC Duck Floral Fantasies tai Fruitopia 750 ml puhdistusaine

Duck WC-puhdistusaine puhdistaa tehokkaasti ja poistaa kalkkijäämät. Ainutlaatuisen kaulan ansiosta aine leviää hankaliinkin paikkoihin, myös WC-pöntön reunan alle. Tuoksu: Floral Fantasy - kukkaista raikkautta! Myymälät ja Karkkainen.com

34

1

90

Suomalainen 500 ml saunan tehopesu

Myymälät ja Karkkainen.com

Apuoihin! siiv u joul

2

00

Mr Muscle 500 ml aktiivinen keittiö, kylpyhuone tai yleispuhdistusaine

Mr Muscle 500 ml aktiivinen keittiö Mr Muscle 500 ml kylpyhuone Mr Muscle 500 ml yleispuhdistusaine Myymälät ja Karkkainen.com

6

50

Softcare Odour Control 300 ml hajunpoistaja

Tehokas kaikenlaisia epämiellyttäviä orgaanisperäisiä hajuja vastaan. Sopii kaikille vaatteille, kengille, pelivarusteille, laukuille, huonekaluille ja myös ilmanraikastajaksi. Ei sisällä allergioita aiheuttavia parfyymejä eikä muita haitallisia raaka-aineita. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

10

90

Softcare Antistatic 300 ml sähköisyydenpoistoaine Sähköisyydenpoistoaine tekstiileille, muovipinnoille ja elektronisille laitteille. Asusteissa teho kestää useita viikkoja, kestää myös pesua. Kovilla pinnoilla teho kestää useita kuukausia. Myymälät ja Karkkainen.com

Pledge parketti&laminaattipesu 500 ml

Pesee ja hoitaa parketit. Antaa kauniin kiillon ja tuoksuu hyvälle. Lakatuille ja lakkaamattomille puupinnoille. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


210 cm

210 cm

210 cm

120 cm 180 cm

-34 %

9

90

Cityline joulukuusi

-42%

14

Siro, pieneenkin tilaan sopiva kestokuusi, muovia. Metallijalusta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

Norm. 14,90

90

39

90

90

49

90

Longville joulukuusi

Norm. 49,00

Norm. 59,90

Pieneen tilaan sopiva. Uutuus! Myymälät ja Karkkainen.com

Halkaisija noin 125cm. Muovia. Metallijalka. Helppo koota. Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

99

00

34,10/kk (3 kk)

Forestwood joulukuusi

Metallijalka. Muovia! Eri kokoja: 210cm, 99,- (norm 119,-), 240 cm (norm 169,-) 280cm (norm 199,-) tämä koko vain Ylivieskassa, Lahdessa ja verkkokaupassa Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 119,00

kor Kotia ista ma an!

-37%

69

00

Greenville valkoinen Valkoinen joulukuusi 23,77/kk (3 kk) Muovia, halk, noin 104cm. Metallijalusta. 180cm joulukuusi Cityline Top Myymälät ja Karkkainen.com Kork.180cm Materiaali muovia, joulukuusi metallijalka. Helppo koota. Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

Cityline slim joulukuusi

240 cm

210 cm

29

29

45

Vihreä joulukuusi

Kestokuusi, muovia. Mukana metallijalusta. Kaksi väriä valkoinen ja vihreä. Helppo koota. Myymälät ja Karkkainen.com

180 cm

-39%

Erittäin tuuhea kestokuusi, muovia. Mukana metallijalusta. Saatavana vihreä ja valkoinen. Halkaisija noin 130-135cm. Helppo koota. Myymälät ja Karkkainen.com

9

90

/10 cm

Jouluistutus mix

Joulun kauneimmat kukkaistutukset. Paljon erilaisia ja -kokoisia! Myymälät ja Karkkainen.com

16

90

/14 cm

alk.

22

90

/25 cm

Norm. 109,00

-23%

19

90

Klick fix kuusenjalka

Helppokäyttöinen kuusenjalka, sopii käytettäväksi noin 2 metrisiin kuusiin asti. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 25,90

-22%

3

50

Poro ruukku

Poro ruukku keramiikkaa 13,5x12cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,50

-22%

6

90

Ruukussa 18cm minikuusi

Minikuusi, lajitelmassa erilaisia. Koko:18x8cmVerkkokaupasta tilattaessa väriä ei voi valita. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

-10 %

35

00

Joulukuusenjalka Krinner Comfort M

Helppokäyttöinen, jalalla painettava kiinnitysmekanismi. Tilava vesisäiliö. Laadukas! Sopii käytettäväksi suurikokoisiinkin kuusiin, 2,5m asti. 5 vuoden takuu Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 38,90

-22%

3

50

Tusca ruukku 14,5 cm kulta

Kullanvärinen sileäpintainen suojaruukku.Keramiikkaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,50

-33%

10

00

H&S design 43cm havukranssi

Havukranssi 43cm.Polyeteeni.Verkkokaupasta tilatessa mallia ei voi valita. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

-14 %

299,52,77/kk (6 kk)

Flame Tower 185cm terassilämmitin

FlameTower® -terassilämmittimet soveltuvat käytettäväksi mm. kotiterassilla, kesämökillä tai ravintolan terassilla. Sopii teraseille, jossa vapaa korkeus on n. 2,6 m. Lämmittää hyvin n. 5 m saakka. Vain ulkokäyttöön. Kaasupullo sijoitetaan lämmittimen sisälle. Musta 279,20 (norm 349,00) Ylivieska, Lahti ja verkkokauppa myös rosteri 311,20 (389,00) Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 349,00 Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

35


Leatherman Wave Plus monitoimityökalu nylonkotelolla

Kestosuosikki Leatherman Waven uudistetussa Plus-mallissa sivuleikkurit ovat vaihdettavat. Kahvojen ulkoreunojen terät ovat kätevästi avattavissa yhdellä kädellä, joka nopeuttaa ja helpottaa työkalun käyttöä. Myymälät ja Karkkainen.com

119,VAIN!

6

90

Anar kuksa

- Perinteinen puinen kahden sormen kuksa, halkaisija n.8,5 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

40,99 /kk (3 kk)

-17%

9

-44 %

8

90

Anar tuoppikuksa

90

Anar Pro 0,5l terästermos

Myymälät ja Karkkainen.com

Heijastamaton mattamusta pinta. Korkealaatuista ruostumatonta terästä. Perinteinen kestävä kierrekorkki. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 11,90

Norm. 15,90

-33%

Anar Magga puukko

9

Anar Magga puukko on valmistettu suomalaisena käsityönä.Suomalaisen huippusuunnittelijan ja osaavan puukkomestarin yhteistyön tuloksena syntyi loistava käyttöpuukko, joka ei jätä toivomisen varaa! Myymälät ja Karkkainen.com

90

Bear Claw Half Finger räpikkäät

VAIN!

19

90

Laadukkaat thinsulate räpikkäät. Päällys on lämmintä villa-akryyli seosta. Vuori thinsulatea. Räpikkäiden kämmenessä nahka vahvike. Kaksi kokoa M ja L. Myymälät ja Karkkainen.com

39

Norm. 29,90

79

00

00

27,21/kk (3 kk)

Anar Vuolimus Quickdry alusasu

Anar Niilla fleecetakki

Camo-kuosilla tyylitelty tekninen alusasu syksyn ja talven aktiviteetteihin Myymälät ja Karkkainen.com

Erittäin tyylikäs syys- ja talvitakki! Anar Niilla on uusinta fleecetakkien sukupolvea. Tyylikkäästä ulkonäöstä huolimatta Anar Niilla sopii ominaisuuksiensa puolesta täysin myös metsästys ja muuhun outdoor-käyttöön. Myymälät ja Karkkainen.com

69

Osta nyt – laskulla saat 3 kk korotonta maksuaikaa.

00

23,77/kk (3 kk)

Anar Muohta Snowcamo puku Anar Muohta on erittäin kevyt snow camo metsästyspuku, joka on suunniteltu käytettäväksi muiden talvivaatteiden päällä. Myymälät ja Karkkainen.com

3

99,VAIN!

Anar Hiking II lumikengät

Komposiittilumikenkä vaativaan käyttöön. Joustava kansi, teräspiikit ja pitkät pohjaraudat takaavat pidon myös jäisellä lumella tai jyrkissä rinteissä. Kestävä ja helppokäyttöinen pumppuside sopii 37-46 kokoisille kengille. Myymälät ja Karkkainen.com

36

Alk.

34,10 /kk (3 kk)

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

169,29,83/kk (6 kk)

TSL 217 Camo tai 227 Camo lumikengät

Vaativimmankin käyttäjän toiveet tyydyttävät komposiittilumikengät 6:lla teräspiikillä. Erinomainen kantavuus pehmeällä lumella. Joustava kansi, iskunvaimennus ja metallinen kantapääkorotus mäkiosuuksia varten. 217/ 227 on Suomen myydyin lumikenkämalli – jo usean vuoden ajan! Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Laatua arvostavalle -34 %

PCP ilmakivääri

295,-

59

Kiväärin ostajalla kaupan päälle ) painepumppu. (129,-

52,07/kk (6 kk)

Stoeger xm1 s4 Suppressor CPC ilmakivääri

Paineilmakivääri kaliibereissa 4,5mm ja 5,5mm. Paketissa mukana tähtäinkiikari 4x32. Aseessa säädettävä peränpituus ja vaihdettava pistoolikahva sekä ampujan mukaan säädettävä liipaisin , -4mm- +8mm Luodin lähtönopeus 320m/s(4,5mm) 270m/s( 5,5mm) Jouluiseen lahjahintaan. Myymälät ja Karkkainen.com

Nyt reilusti maksuaikaa Svean laskulla ja erämaksulla.

00

20,32/kk (3 kk)

Stoeger xp4 ilmapistooli

Ilmapistooli säädettävillä valokuitutähtäimillä. Luodinlähtönopeus 130m/s aseen kokonaispituus 246mm. Automaattivarmistin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 89,00

Norm. 299,00

Jahtikauden muuttuviin olosuhteisiin Anar tarjoaa käyttöösi vaatteita ja varusteita, joiden kanssa elämyksistä tulee vielä suurempia. Oikeat varusteet muuttavat olosuhteet suotuisiksi ja antavat tilaa hyville muistoille. Tuotteemme on suunniteltu, kehitetty ja testattu Suomessa, Euroopan vaativimpiin kuuluvilla ilmastoalueilla. Yksityiskohdat on hiottu luonnossa ja luonnosta elävien harrastajien kanssa.

Hanki nyt omasi  Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

37


-51%

39

00

-55%

49

00

OBH Nordica 2708 OBH 7914 Legacy Legacy leivänpaahdin valk. vedenkeitin Legacy-paahdin on muotoiltu retrohenkisesti. Lift & Look function: voit nostaa leivät ylös paahtamisen aikana, ja jatkaa tai keskeyttää leivän paahtamisen. Näin saat haluamasi paahtoasteen. Kahden viipaleen leivänpaahdin ruostumatonta terästä. - Portaaton paahtoasteen säätö - Irrotettava murutarjotin helpottaa puhdistusta - Paahdon keskeytystoiminto - Sulatustoiminto ja viipaleiden uudelleenlämmitys - Automaattinen viipaleiden keskitys - Teho 1100W Myymälät ja Karkkainen.com

Legacy-vedenkeitin on muotoiltu retrohenkisesti. Siitä saa hyvän otteen, joten kiehuvan kuumaa vettä on helppo kaataa. 1,7 litran pyramidin muotoinen vedenkeitin Ruostumattomasta teräksestä valmistetun pohjan alle upotettu vastus. Veden tason ilmaisin Automaattinen katkaisu parantaa turvallisuutta. Mukava silikoninen tarttumapinta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 109,00

Norm. 79,00

-30 %

69

00

23,77/kk (3 kk)

OBH Nordica Legacy kahvinkeitin

- Tilavuus 1,25 litraa vastaa 10 kupillista kahvia. - Johdon säilytystila keittimen pohjassa. - Mitta-asteikko sekä vesisäiliössä että kannussa. Kalkinpoistotarpeen ilmaisin. - Kätevä irrotettava suodatin (koko 1 × 4). - NKI laatumerkintä - Johdon pituus: 1,2 m - Merkkivalo Suodatuslämpötila: 94-96° - Automaattinen virrankatkaisu: 40 min Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 99,00

-40 %

59

VAIN!

00

20,32/kk (3 kk)

Wilfa B2G800MB Activlife sporttiblender

29

90

Uutuusblenderi mattamusta Wilfa ACTIVLIFE sopii aktiiviseen ja kiireiseen arkeen: kompakti sporttiblenderi varustettuna sekä 0.8L kannulla että 0.5L 2GO-pullolla blendaa tehokkaasti smoothiet ja muut juomat joko kotona nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Korkea kierrosnopeus; jopa 25 000 kierrosta minuutissa takaa, että smoothie valmistuu hetkessä. - 6-teräinen teräyksikkö ruostumatonta terästä - Teho 800W Myymälät ja Karkkainen.com

Livia WKL1202 BT Nappikuulokkeet

‐ Langattomat Bluetooth nappikuulokkeet latauskotelolla ‐ Ergonominen ja miellyttävä muotoilu kuulokkeissa ‐ Laadukas ja kirkas äänentoisto ‐ Vasenta ja oikeaa kuuloketta voi käyttää yhdessä tai erikseen ‐ Bluetooth V5.0+EDR ‐Handsfree toiminto ‐ Puhe- ja musiikinkuunteluaika noin 3 tuntia. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 99,00

159,28,06/kk (6 kk)

Sharp R360S digit. mikroaaltouuni

99

134,-

00

34,10/kk (3 kk)

OBH Nordica OptiGrill+ Initial pöytägrilli

Sharp R360S Flat Bed lautaseton 23L mikroaaltouuni uudella Flat Bed teknologialla! OptiGrill+ Intial -mallissa on uusi kosketusnäyttö, joka näyttää ruoan kypsyyden Maailman uutuus Suomessa! sekä paistolämpötilan portaittain. Grillaat lihat, kanat, vihannekset ja kalat nopeasti. Myymälät ja Karkkainen.com Grillin tunnistin säätää ajan ja lämpötilan ruoan paksuuden ja määrän mukaan. Myymälät ja Karkkainen.com Norm. 169,00

19

-34 %

90

Maxell B13 HD-1 BT sankakuulokkeet

Tämän vuoden hittituote. Kevyet, mukavat ja langattomat Bluetoothsankakuulokkeet, saatavilla mustana ja valkoisena! Taittuvat kasaan näppärästi kuljetusta varten. kappaleenvaihto ja äänenvoimakkuuden saa. 40 mm:n elementit takaavat hyvän bassontoiston. Käyttöaika yhdellä latauksella jopa 8 tuntia. Myymälät ja Karkkainen.com

9

46,16/kk (3 kk)

OBH Nordica Optigrill XL automaattigrilli

Ainutlaatuinen ja edistyksellinen sensoriteknologia takaa täydellisen grillaustuloksen jokaisella kerralla. Sensori säätää automaattisesti oikean kypsennysajan ja -lämpötilan raaka-aineen paksuuden perusteella. ‐ Yhdeksän automaattiohjelmaa sekä neljä manuaalista lämpötila-asetusta ‐ Kaltevien parilalevjen ansiosta ruoassa oleva ylimääräinen rasva valuu pois ‐ Irrotettavat, tarttumattomiksi pinnoitetut parilalevyt kestävät konepesun ‐ Teho 2 000 W Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

139,-

90

Maxell Bass 13 EB2 bluetooth nappikuulokkeet

Alk.

47,88/kk (3 kk)

AfterShokz Xtrainerz langattomat MP3-kuulokkeet

Mukavat ja hyvin istuvat langattomat Bluetooth-nappikuulokkeet. Kuulokkeissa on myös mikrofoni eli niitä voi käyttää handsfree-laitteena. - Mieletön hinta/ laatusuhde! - Käyttöaika yhdellä latauksella jopa 3 tuntia - Latausaika täyteen noin 1,5 tuntia - Bluetooth 5.0 Myymälät ja Karkkainen.com

Aftershokz-kuulokkeet ovat turvallisin tapa nauttia musiikista tai vastata puheluun ympäristöäänien peittymättä. Sopii hyvin uimalasien, uimahatun ja korvatulppien kanssa. Toimivat missä tahansa riippumatta urheilusta. - 4GB sisäänrakennettu muisti (noin 1200 muistikappaletta) - Tukee MP3,WMA,AAC ja FLAC audioformaatteja - Musiikit voi ladata kuulokkeisiin tietokoneen USB-portin kautta - Akun kesto noin 8 tuntia - Vedenpitävät (IP68), kestävät käytön jopa 2 metrin syvyydessä - Latausaika täyteen noin 2 tuntia - Paino 30g Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

Norm. 159,00

-15%

169,29,83/kk (6 kk)

LG SJ4 2.1 Soundbar kaiutinjärjestelmä

- TV:hen sopiva muotoilu, täydentävää täydellisyyttä - Bluetooth-valmius: herätä soundbarisi milloin vain - Langaton Subwoofer, verraton basso ilman johtoja - Korkean tarkkuus luo luonnollisen äänen - ASC - Auto Sound Engine takaa tasapainoisen äänen Tekniset tiedot: - Mitat ilman jalkaa (LxKxS): 890 x 55 x 85 mm - Subwooferin koko (LxKxS): 171 x 320 x 252 mm - Lähtöteho: 2 x 60W, 180W subwoofer - Liitännät: 3.5mm äänitulo, optinen aaniliitäntä, HDMI tulo, HDMI lähtö, Bluetooth 4.0 - Android-älypuhelinsovellus Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199,00

38

-12%

145,- 298,- 149,49,95/kk (3 kk)

JBL Xtreme Bluetooth kaiutin

JBL Xtreme on ylivertainen kannettava Bluetooth®-kaiutin. Kaiuttimessa on neljä aktiivista kaiutinelementtiä ja kaksi näkyvää passiivista JBL-bassoelementtiä. Massiivinen uudelleen ladattava 10 000 mAh Litiumioniakku, joka tarjoaa jopa 15 tuntia toistoaikaa. Roiskevesitiivis. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 149,00

52,60/kk (6 kk)

JBL PartyBox 100 kannettava bluetooth-kaiutin

Käynnistä juhlat JBL PartyBox 100:n teholla. Valitse täydellinen valoshow tai anna musiikin valita tunnelma. Luo oma soittolistasi. - Tuloliitännät: USB-portti, 3,5 mm:n Aux-in, mikrofoni-/kitaraliitäntä, jossa äänenvoimakkuuden säädin - Akun normaali latausaika: 6,5 tuntia - Toistoaika akulla: 12 tuntia Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Alk.

51,33/kk (3 kk)

AfterShokz Aeropex bluetooth kuulokkeet

Turvallisin tapa nauttia musiikista tai vastata puheluun ympäristöäänien peittymättä. Kuulokkeet on muotoiltu pysymään päässä kovassakin liikkeessä. Testattu useilla eri käyttötarkoituksilla ja useissa eri urheilulajeissa.Huipputasoisen äänentoiston ja luujohtamistekniikan ansiosta musiikista nauttimen hoituu liikuntamuodosta riippumatta. Ääni aistitaan pään luidenkautta kulkematta korvien tärykalvojen kautta. Näin aistittu ääni kulkee suoraan sisäkorvaan. Kuulokkeet lepäävätkin poskiluiden päällä korvakäytävän takana ja näin korvakäytävät jäävät täysin avoimiksi. - IP6-suojaluokitus Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 169,00

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Svean laskulla nyt 3 kk korotonta maksuaikaa.

-17%

14

90

Livia HLK4606 hiustenleikkuri

- Terät ruostumatonta terästä - 4 eri leikkuupituutta: 3, 6, 9 ja 12 mm - Vakiovarusteet: kampa, sakset, puhdistusharja, öljypullo - Virtajohdon pituus 1.8 m - Terät ruostumatonta terästä - Ergonomisesti muotoiltu - Ripustuslenkki Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,90

69

90

24,08/kk (3 kk)

Remington R5000 Series R5 parranajokone

Remington Style Series R5000 -parranajokoneen avulla näytät aina tyylikkäältä. Täysin vedenkestävässä koneessa on 50 minuutin langattoman käyttöajan tarjoava akku ja taipuisat terät, jotka yltävät vaikeissakin paikoissa oleviin karvoihin. 50 minuuttia langatonta käyttöaikaa Taipuisat terät Vedenkestävä, 3-day Stubble Styler -kärki Myymälät ja Karkkainen.com

24

90

Uutuu s

Nedis WiFi IP44 Smartlife ulkopistoke

Hallitse mitä tahansa laitteita etätoiminnolla liittämällä ne langattomaan Nedis®-älypistokkeeseen ja yhdistämällä ne älypuhelimeesi tai tablettiisi Wi-Fi-reitittimen kautta. ‐ Voidaan käyttää erillisenä tuotteena tai yhdistää helposti muihin Nedis® SmartLife -tuotteisiin ‐ Mahdollistaa etähallinnan ja automaattisen ohjauksen laitteiden ajastusta ja yhdistämistä varten ‐ Tukee ääniohjausta Amazon Alexa- tai Google Home -järjestelmien kautta ‐ IP44-säänsuojaus ulkokäyttöön Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

49

00

Remington D3012GP hiustenkuivain ja suoristusrauta

Remington D3012GP hiustenmuotoilupakkaus sisältää hiustenkuivaimen ja suoristusraudan, joilla kuivaat ja muotoilet hiuksesi. Täydellinen lahjaidea! Hiustenkuivaaja Hiustenkuivaaja on varustettu 2000 W moottorilla, ja sekä lämpötila, että puhallusnopeus ovat valittavissa. Käytettävissä on myös kylmäpuhallustoiminto, jolla voit viimeistellä hiusten muotoilun. Suoristusrauta Keraamisilla levyillä varustettu suoristusrauta liukuu kauniisti hiuksissa luoden tasaisen sileän tyylin. Suoristin lämpenee 215 °C käyttölämpötilaan nopeasti vain 30 sekunnissa, Myymälät ja Karkkainen.com

59

00

20,32/kk (3 kk)

99

90

34,41/kk (3 kk)

Saphe Bluetooth ylinopeus- ja liikennehälytin

Saphe Drive liikenne-ja ylinopeushälytin

-10 %

-13%

Saphe liikenne varoitin on kaikkiin autoihin muutamassa minuutissa asennettava laite joka on koko ajan yhteydessä automaattisesti kuljettajan puhelimeen. Pieni ainutlaatuinen SAPHE-laite varoittaa hyvissä ajoin kuljettajaa vaarapaikoista ja ylinopeutta valvovista nopeusvalvonta-alueen kameroista. Myymälät ja Karkkainen.com

17

90

Oral-B Vitality White 100 sähköhammasharja

2D-puhdistus värähtelee ja pyörii poistaen paremmin plakkia kuin tavallinen käsikäyttöinen hammasharja. ajastin auttaa harjaamaan hampaat hammaslääkäreiden suositteleman kahden minuutin ajan - Hammasharja, joka auttaa saamaan jokapäiväisen puhtauden - Poistaa enemmän plakkia kuin tavallinen käsikäyttöinen hammasharja Sisältö: sähköhammasharjan runko-osa ja laturi, harjaspää - Oral-B, maailmanlaajuisesti hammaslääkäreiden eniten käyttämä tuotemerkki Ladattava: Kyllä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

Uutuu s

Saphe Drive auttaa muuttamaan käyttäytymistä liikenteessä. Liikennetietojen nopean jakamisen avulla meidän on parannettava sekä ennakoimattomia tilanteita että vaarallisia tieolosuhteita. Yhteisön eduksi ja yksilön eduksi. -Näytössä näkyy hälytykset ja nopeus -Pitkä akun latausväli. (Muutaman kerran vuodessa) -Näyttö kertoo, että laite on päällä ja aktiivinen -Nopeusvalvontakameroiden hälytykset (kaikentyyppiset kamerat) -Ominaisuuksia: nopeusvalvontakamera, nopeusvalvontakamera-auto, keskinnopeuskamera, tuntematon vaara, auto pientareella, ruuhka, tietyö, tie suljettu, koulutie, eläin Myymälät ja Karkkainen.com

69

90

23,77/kk (3 kk)

Oral-B Pro 2 2900 sähköhammasharja 

Pro 2 -sähköhammasharjan sulavalinjainen varsi auttaa sinua harjaamaan hammaslääkäreiden suosittelemalla tavalla: ammattimaisen ajastimen avulla se auttaa harjaamaan kahden minuutin ajan ja muistuttaa 30 sekunnin välein hammasneljänneksen vaihtamisesta. Sinun tarvitsee vain liikuttaa hammasharjaa ympäri suuta; Oral-B:n ainutlaatuinen pyöreä pää huolehtii lopusta. Se poistaa jopa 100 % enemmän plakkia kuin tavallinen käsikäyttöinen hammasharja Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,90

Norm. 59,00

-25%

149,Alk.

51,33/kk (3 kk)

OBH Nordica Air Force 260 EO7324NO -varsi-imuri

-20 %

39

00

Beurer EM49 TENS ja EMS sähköisesti stimuloiva hierontalaite

Beurer EM49 sisältää kolme perustoimintoa: - Hermoratojen sähköinen stimulaatio (TENS) - Lihaskudosten sähköinen stimulaatio (EMS) - Sähkösignaaleilla aikaansaatu hierontavaikutus Laitteella voidaan parantaa yleistä hyvinvointia, lievittää kipua, ylläpitää kuntoa, rentoutua, kuntouttaa lihaksia ja ehkäistä väsymystä. Sähköstimulaatiolaitteiden vaikutus perustuu kehonosien impulssien muodostamiseen ja siirtämiseen elektrodeilla ihon kautta hermo- ja lihassäikeisiin. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,00

-34 %

119,Alk.

40,99/kk (3 kk)

Naipo MGF-F15 jalkahieromalaite

Shiatsu jalkahierontalaite rentouttaa väsyneet jalat. - Syvähierontarullat, ilmakompressio ja lämpöhoito takaavat mukavan hieronnan - Kolme automaattista hierontaohjelmaa: Rullahieronta, Rullat ja ilmakompressio tai pelkkä ilmakompressio Myymälät ja Karkkainen.com

OBH Nordican johdottomalla Air Force 260 -varsi-imurilla siivous käy vaivattomasti ilman johtoja, letkuja tai pölypusseja. - Muuntuu rikkaimuriksi, jolla voi imuroida myös korkealta - Ulottuu matalimmankin sohvan alle - 25 min. käyttöaika - Moottoroitu turboharjasuulake sekä kaksi harjaa Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199,00

Norm. 179,00

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

39


Osta nyt – laskulla saat 3 kk korotonta maksuaikaa.

-19%

129,44,44/kk (3 kk)

Samsung Galaxy A10 Black

Samsung Galaxy A10 on edullinen älypuhelin, joka ei kalpene isompiensa seurassa. Isokokoinen 6,2 tuuman HD+ -näyttö on omiaan peleihin ja videoiden katseluun. Galaxy A10 on vain 7,9 mm ohut, joten siitä saa pitävän otteen. Pitkäkestoisesta 3400 mAh:n akusta riittää virtaa koko päiväksi. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 159,00

249,43,95/kk (6 kk)

Samsung Galaxy A50 128GB älypuhelin

Galaxy A50 tarjoaa kuluttajille saumattoman pääsyn Samsungin Galaxy-ekosysteemin parhaimpiin toimintoihin mukaan lukien Samsung Health- ja Bixby-palveluihin. - 4000 mAh akku - 25 MP etukamera - 25 + 5 + 8 MP takakamerat - Android 9.0 käyttöjärjestelmä - 4 GB RAM, 128 GB tallennustila - GPS, GLONASS, A-GPS - 6.4" FHD+ (1080 x 2340) Super AMOLED näyttö - Exynos 9610 Quad 2.30Ghz + Quad 1.70Ghz prosessori - Dual-SIM Myymälät ja Karkkainen.com

199,35,12/kk (6 kk)

Xplora 4 kellopuhelin

XPLORA on ainutlaatuinen tuote – se on lapsille tarkoitettu matkapuhelin, joka on suunniteltu kellon formaattiin. -väri : sininen tai pinkki Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

Huaweiuutuus

349,-

349,-

Samsung Galaxy A70 Dual-SIM älypuhelin

Huawei P Smart Pro 128GB älypuhelin

32,32/kk (12 kk)

Uusi Galaxy A70 antaa enemmän ja kestää pidempään. Tehokas akku kestää pitkään käytössä latauskertojen välillä. Kolmoiskameran avulla voit ottaa yksilöllisiä kuvia laajakulma- ja syvyystehosteella. Selfie-kamera on upotettu lähes näkymättömästi näyttöön, mikä maksimoi katselukokemuksen. Pitkäksi aikaa - 6.7" Infinity-U SUPER-Amoled näyttö - 6GB keskusmuistia / 128GB tallennustilaa, micro-SD korttipaikka - kolmoiskamera (32MP+8MP+5MP) takana ja 32MP selfiekamera edessä - 4500mAh akku - Sormenjälkilukija näytössä - Dual-Sim Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

Suositun P Smart puhelimen paranneltu PRO versio! - 6,59" Ultra Fullview näyttö -16MP Pop-up etukamera, 48+8+2MP takakamera -4000mAh akku - 6GB RAM + 128GB ROM -USB-C - Android 9 + EMUI 9.1 Myymälät ja Karkkainen.com

-10 %

379,-

Ulefone Armor 6E IP68 musta älypuhelin

Ulefone Armor 3W IP68 älypuhelin

Ulefone Armor 6E on todella monipuolisilla sensoreilla varustetun huippuluokan veden- ja iskunkestävä älypuhelin.Armor 6E puhelimessa on iso ja huipputarkka 6.2 tuuman näyttö sekä riittoisa 5000 milliampeerin akku. Näistä huolimatta se on varsin sutjakan kokoinen. Myymälät ja Karkkainen.com

35,10/kk (12 kk)

Ulefone Armor 3W on Android 9:llä varustettu huippuluokan veden- ja iskunkestävä IP68- ja IP69K -älypuhelin jättimäisellä akulla koviin olosuhteisiin. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 419,00

Norm. 319,00

40

Norm. 79,90

32,32/kk (12 kk)

279,49,24/kk (6 kk)

49

90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

-38% F-Secure Total tietoturvaohjelma 1 vuoden lisenssi 3 laitteelle

Tietoturva ja yksityisyys yhdellä tilauksella. - Sisältää: F-Secure Safe, Freedome,Internet Security, Mobile Security, Anti-Virus for Mac - 1 vuoden lisenssi 3 laitteelle Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


-50 %

9

90

Nedis Qi langaton laturi

Langaton ja nopea Qi -laturi pitää johdot ja niiden sotkut minimissään: tarvitset vain pakkauksen mukana tulevan Micro USB -kaapelin laturin liitmiseksi virtalähteeseen. Aseta älypuhelin latausasemaan, jolloin akun lataus käynnistyy automaattisesti ja täysin langattomasti. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

9

90

-38%

49

90

Trust GXT 890 Cada RGB mekaaninen pelinäppäimistö

Mekaaninen pelinäppäimistö nopeasti reagoivilla kytkimillä ja näppäinkohtaisesti mukautettavalla RGB LED-valaistuksella. Pitää sisällään anti-ghostingin ja usean näppäimen samanaikaisen painamisen, 50 miljoonaa painallusta kestävät kytkimet - Edistynyt ohjelmisto painikkeiden ja makrojen ohjelmointia varten - Pelitila jolla voit poistaa Windows-näppäimen pois käytöstä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,90

Norm. 19,90

-39%

29

Norm. 19,90

90

Xiaomi Mi2S 10000mAh varavirtalähde

-50 %

Mi Power Bank on erittäin laadukas ja tehokas varavirtalähde alumiinikuorella. 10000mAh kapasiteetti, latausvirta säätyy liitettävän laitteen mukaisesti. Värit: musta ja hopea. Myymälät ja Karkkainen.com

Trust Primo varavirtalähde 10000mAh 10000 mAh varavirtalähde, jossa 1A/2.1A lähdöt. Myymälät ja Karkkainen.com

-22%

109,37,55/kk (3 kk)

Seagate Expansion Portable 5TB HDD ulkoinen USB kiintolevyasema Seagate Expansion ulkoinen kiintolevy 5TB USB 3.0 liitännällä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 139,00

Norm. 49,00

VAIN!

4

90

39

Norm. 8,90

-45

90

Denver SW-161 älykello sykemittarilla

%

Kingston Canvas Select 32GB MicroSD muistikortti

Kingston Canvas Select muistikortit on suunniteltu luotettaviksi tallennusvälineiksi vaihteleviin ja vaativiin olosuhteisiin. Älypuhelimille ja kameroille tarkoitettua korttia on saatavilla eri kapasiteeteilla 256GB saakka. Sisältää microSD->SD -adapterin. Myymälät ja Karkkainen.com

Monipuolinen Bluetooth-älykello sykemittarilla ja IP67-veden sekä pölynkestävyydellä. Yhteensopiva mm. Google Fit- sekä Apple Health -sovellusten kanssa! Saatavilla musta ja ruusukulta väreissä. Myymälät ja Karkkainen.com

189,33,36/kk (6 kk)

Samsung Galaxy Watch Active älykello

Galaxy Watch Active ranteessasi pysyt ajan tasalla puhelimeen katsomatta Näet puhelut ja viestit, sekä voit ohjata musiikkia langattomista kuulokkeista Seuraa liikuntasuorituksiasi, rasitustasojasi ja untasi Saatavilla 3 eri tyylikästä väriä! Myymälät ja Karkkainen.com

149,-

229,-

249,-

Huawei Watch GT älykello

Huawei Watch GT 2 42mm älykello

Huawei Watch GT 2 46mm älykello

51,33/kk (3 kk)

Ruostumattomalla teräsrungolla ja kirkkaalla Amoled näytöllä varustettu Watch GT on älykello jossa on myös GPS ja huikea, jopa 2 viikon akunkesto. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

40,42/kk (6 kk)

43,95/kk (6 kk)

Koe enemmän. Tyylikäs Huawei Watch GT 2 42mm -älykello sopii aktiiviselle seikkailijalle, sillä sen älykkään ja virtatehokkaan Kirin A1-prosessorin ansiosta akku kestää normaalikäytössä jopa kaksi viikkoa Myymälät ja Karkkainen.com

Koe enemmän. Tyylikäs Huawei Watch GT 2 46mm -älykello sopii aktiiviselle seikkailijalle, sillä sen älykkään ja virtatehokkaan Kirin A1-prosessorin ansiosta akku kestää normaalikäytössä jopa kaksi viikkoa Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

41


I K K I S SUO jat

h a l u l u o J

-20 %

19

90

Focus Junior 6x21 lastemkiikarit

Junior 6x21 on erinomainen kiikari lapsille jonka maltillisen 6x suurennoksen ansiosta saadaan vakaampi kuva ja katselu on mukavampaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

-13%

69

Alk.

49

69

90

Lasten oikea digikamera 8mp tarkkuudella ja FullHD 1080P videolla. Normaalin etukameran lisäksi kamerassa on takakamera jolla otat selfiet näppärästi. Tässä lasten digikamerassa on lisäksi monia näppäriä lisäominaisuuksia, mm. kuviin lisättäviä hauskoja digitaalisia kuvakehyksiä ja tehosteita, pelejä ja 2,4" tuuman näyttö. Ladattava Lion akku. Takuu 12kk, Myymälät ja Karkkainen.com

Astro 60700 tähtikaukoputki on erinomainen vaihtoehto aloittelevalle tähtitieteilijälle. Linssin halkaisija 60mm, polttoväli ´700mm, Suurennokset 35-525x. Mukana kaukoputken lisäksi 3kpl okulaareja, tähtäysetsin ja alumiinijalusta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,90

179,31,59/kk (6 kk)

Celestron Astromaster 70EQ tähtikaukoputki

Jos haet sekä maanpäällä että taivaissa toimivaa kaukoputkea, AstroMaster-sarjan kaukoputket ovat toiveidesi täyttymys. Kaikkien AstroMaster-mallien ominaisuuksiin kuuluu korkealaatuisen, oikein päin olevan kuvan näyttäminen sekä maisemasta että taivaankappaleista.AstroMaster-sarjan kaukoputket tarjoavat kirkkaan, puhtaan kuvan Kuusta ja planeetoista. Myymälät ja Karkkainen.com

-28%

329,30,47/kk (12 kk)

Nikon D3500 + AF-P 18-55VR KIT

Nauti kauneudesta. Digitaalisen järjestelmäkameran kuvanlaatu. D3500:n suuren 24,2 megapikselin DX-koon kennolla voi tallentaa erittäin yksityiskohtaisia valokuvia ja Full HD -elokuvia myös heikossa valaistuksessa. Kun yhdistät tämän NIKKOR-objektiivin loistavaan kuvantoistoon, voit luoda taustaltaan kauniisti sumennettuja, taiteellisia muotokuvia. Vaivattomasti. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 459,00

Olympus 8X40 DPS-I Laadukas optiikka ja laajakulmainen näkökenttä yhdistettynä DPS sarjan kiikareissa on erinomainen hinta-laatusuhde Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,00

-11%

90

24,08/kk (3 kk)

00

23,77/kk (3 kk)

Kids lasten digikamera

ASTRO TELESCOPE 60700 TÄHTIKAUKOPUTKI

Alk.

-13%

Veronpalautukset käytetty? Nyt Kärkkäiseltä 3 kk korotonta maksuaikaa.

69

90

24,08/kk (3 kk)

Waltter Move 500 4K Action kamera Winter special!

Power Special setti kahdella akulla! Waltter Move 500 4K actionkameralla tallennus jopa 4K tarkkuudella, laaja 170° kuvakulmalla. WiFi-yhteys. Tekniikan Maailman testivoittaja 12/2017. Testin paras 4K Actionkamera alle 100 euron hintaluokassa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 78,90

399,36,95/kk (12 kk)

GoPro Hero8 Black

Tämä on HERO8 Black – kaikkien aikojen monipuolisin ja vakain HERO-kamera. Solakka kamera kulkee entistä kätevämmin mukana, ja kiinnikkeiden vaihtaminen käy sekunneissa taittuvien kiinnitystappien ansiosta. Monipuolisella medialisäosalla voit lisätä valaistusta, ammattitasoisen äänen ja jopa toisen näytön. HyperSmooth 2.0 ‑kuvanvakautus mahdollistaa vaikuttavat hidastukset. Myymälät ja Karkkainen.com

119,40,99/kk (3 kk)

DJI Osmo Mobile 3 Combo

Osmo Mobile 3 mullistaa maailman. Uskomattomalla 3-akselisella moottori tekniikalla. Osmo Mobile 3 tarjoaa erittäin tasaisen ja tasapainoisen kuvan. Todella kevyt ja muotoilu suunniteltu, niin että se reagoi kuvaajan liikkeisiin reaaliajassa. Osmo Mobile 3 on taitettava helppo kuljettaa . Vain 405g painoa, uskomattoman kätevä kuljettaa vaikka repussa ja pitää mukana heti ja nopeasti saatavilla. Combossa mukana lisäksi kova laukku ja pöytäjalusta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 129,00

459,-

42,51/kk (12 kk)

Nikon Coolpix P900

Coolpix P900 ikuistaa uskomattoman 83-kertaisen optisen superzoominsa avulla myös paljain silmin näkymättömät yksityiskohdat ja monipuoliset automatiikat ja säätömahdollisuudet takaavat laadun. Myymälät ja Karkkainen.com

42

499,-

46,21/kk (12 kk)

DJI Mavic Mini Fly More Combo

Vain 249 grammaa painava Mavic Mini edustaa kuvauskoptereiden kiistatonta kärkeä lennätettävyytensä ja akunkestonsa ansiosta. Sen ainutlaatuinen kokoon taittuva runko tekee siitä myös pienikokoisen mukaan otettavaksi. Lisäksi Mavic Mini on helppo ja turvallinen lennättää. Se onkin oivallinen kopteri päivittäiseen käyttöön lähes missä tahansa.Mini Fly More Combo sisältää kaikki peruspaketin osat ja varusteet sekä 360 asteen roottorisuojan, kaksisuuntaisen latausyksikön, kaksi lisäakkua, kolme roottorilapapakettia ja kantolaukun. Saatavilla myös perusmalli ilman flymore combon varusteita hintaan 399,00 Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


249,-

349,VAIN!

43,95/kk (6 kk)

Nintendo Switch Lite pelikonsoli

Nintendo Switch Lite on kompakti ja kevyt konsoli, jossa on sisäänrakennetut ohjaimet. Nintendo Switch Lite -konsolilla voi pelata kaikkia Nintendo Switch -pelejä, jotka tukevat kannettavaa pelaamista. Koska Nintendo Switch Lite on suunniteltu täysin kannettavaan pelaamiseen, sitä ei voi kytkeä televisioon. Myymälät ja Karkkainen.com

Alk.

32,32/kk (12 kk)

Nintendo Switch pelikonsoli

Pelikonsoli, jolla voit pelata suosikkipelejäsi missä haluat ja milloin haluat! Nyt entistä pidemmällä akun kestolla. Tämä paketti sisältää Nintendo Switch -pelikonsolin ja telakan, Joy-Con peliohjaimet sekä tarvittavat kaapelit. Myymälät ja Karkkainen.com

29

90

Hori Nintendo Switch langallinen ohjain Horin GameCube-tyylinen ohjain, jossa hyvä tarttumapinta sekä tuntuma. Langallinen USB-ohjain, jossa 3 m pitkä johto. Voita vaihtaa L/R ja ZR/ZL toimintoja pelataksesi kuinka haluat, tai hulluttele Turbo asetuksilla! - Zelda tai Mario teemalla Myymälät ja Karkkainen.com

59

90

20,63/kk (3 kk)

Hori Nintendo Switch langaton ohjain

- Virallinen Nintendon lisenssi - Langaton Bluetooth-yhteys - Ladattava li-ion akku, jopa 15 tunnin akunkesto - Kevyt ja ergonominen - Liiketunnistus - Ladataan Micro-USB -liitännän kautta (kaapeli ei sisälly pakkaukseen) Myymälät ja Karkkainen.com

54

90

18,91/kk (3 kk)

Super Mario Maker 2 NSW Nyt voit luoda vieläkin enemmän mahtavia Super Mario -kenttiä ja käyttää lisää työkaluja, esineitä ja ominaisuuksia. Myymälät ja Karkkainen.com

Veronpalautukset käytetty? Nyt Kärkkäiseltä 3 kk korotonta maksuaikaa.

-23%

99

Alk.

90

34,41/kk (3 kk)

Hori PS4 Apex langaton rattipoljinsetti

HORI Wireless Racing Wheel APEX yhdistää markkinoiden parasta valmistuslaatua, runsasta muokattavuutta ja loistavaa ajokokemusta lyömättömässä paketissa. Toimii myös PC:ssä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 129,90

39

48

90

Honor Band 5 aktiivisuusranneke

Honor Band 5 - aktiivisuusranneke kookkaalla Full Color AMOLED -näytöllä. - Tyylikkäät kellotaulut - Älykäs unidata - Reaaliaikainen sykemittari - Vedenpitävä 50 metriin asti - Uintivetojen tunnistus . -Tehokas, erittäin suorituskykyinen akku Myymälät ja Karkkainen.com

90

Xiaomi Mi Band 4 aktiivisuusranneke

-Värillinen AMOLED kosketusnäyttö. -Puhelu, viesti ja hälytys Ilmoitukset. -Aktiivisuus seuranta, myös uintiin. -Takuu 12kk Myymälät ja Karkkainen.com

KI SUOSlIaKhjat

-37%

94

90

32,69/kk (3 kk)

Xiaomi Mi Box S EU mediatoistin

Tuo älykkäät toiminnot televisioosi Mi Box S -mediatoistimella, jopa 4K-tarkkuudella. Android TV 8.1 jonka ansiosta sovellusvalikoima on todella kattava. Voit katsoa mediatoistimen avulla mm. HBO Nordic, Areena, Ruutu, MTV, Netflix, Youtube, Spotify ja Elisa -palveluita. Käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Yhdistys televisioon HDMI-kaapelilla ja yhdistä mediatoistin Wi-Fi -verkkoon. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 149,90

Joulu

DVD

14

90

BD

19

90

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast & Furious -elokuvasarja saa ensimmäisen itsenäisen spin-offinsa, kun Dwayne Johnson ja Jason Statham palaavat rooleihinsa Luke Hobbsina ja Deckard Shawna elokuvassa Fast & Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

DVD

16

90

Leijonakuningas

Disney esittää ohjaaja Jon Favreaun uuden live action -version elokuvasta Leijonakuningas, joka vie meidät Afrikan savannille, missä tuleva kuningas on juuri syntynyt. Myymälät ja Karkkainen.com

BD

19

90

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

43


2

-18%

20

Osku jyrsijän heinä 1 kg 2,20/kg Myymälät ja Karkkainen.com

8

VAIN!

90

Heinäpyörä jyrsijöille

Heinäpyörässä heinä pysyy puhtaana ja on hyvää ajankulua jyrsijälle. Helppo kiinnittää häkkiin. - Korkeus 16 cm, pyörän halkaisija 14 cm - Värilajitelma Ylivieska, Oulu, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 10,90

19

00

Nero Kuntovoima koiran täysravinto 15 kg

-28%

5

-22%

00

/3kpl

Hau-Hau Champion täyslihaherkut 80g/100g

100 % luontaisista ainesosista valmistetut, lisä- ja säilöntäaineettomat, herkulliset liha- ja kalamakupalat. - Kanafile, kanasiivu, kanakierre, tonnikalapala, ankkafile ja kanafilesuikale 100 g/pussi - Lammasviipale 80 g/pussi - Rapeat tai pehmeät viljattomat makupalat 150 g/200 g 8,33-20,83/kg Myymälät ja Karkkainen.com

10

00

Hau-Hau Champion possunkorva 480 g Kotimainen kuivattu possunkorva. 20,83/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

-49%

10

00

Vehnätön Premium-tasoinen aikuisen koiran täysravinto, joka sopii niin koti- kuin harrastuskoiran ravinnontarpeeseen. Proteiinilähteenä naudan- ja porsaanliha. - Proteiini 23 %, rasva 13 %. 1,26/kg Myymälät ja Karkkainen.com

/3kpl

Best Friend Snacks kanakierre 275 g

Pehmeä, maistuva, vehnätön ja gluteeniton kanakierre kanasta ja turskasta. 12,19/kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 6,50

Norm. á 2,30

VAIN!

-14 %

z

-18

%

23

90

Let's sleep lemmikin tiipii

Harmaa mukavan lämmin ja turvallinen pesä kissalle tai koiranpennulle. Valmistettu erikoisvahvasta huovasta. Mukana pehmustetyyny. - Mitat 50 x 45 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,00

-25%

29

90

Petstyle Basic lemmikin peti

Tukeva canvas-kankainen peti. Pohjakankaassa liukuesteet. - Mitat: 57 x 37 x 18 cm. . Väri: antrasiitti. Ylivieska, Lahti ja karkkainen.com myös musta. Samassa sarjassa myös peti 70 x 50 x 20 cm, 39,90 e. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

Latz 44 x 100 g kissan täysravinto

5

90

Best Friend Chubby koiran pehmolelu

2,70/kg Myymälät ja Karkkainen.com

11

90

Norm. 13,90

Mahtava pehmopossu keskikokoisille ja isoille koirille. Lelussa on aito röhkivä ääni. - Pituus n. 22 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

29

00

Kazzi Basic raapimapuu 115 cm Tolpan vahvuus 15 cm. Pohjalevy 56 x 56 cm. Myymälät ja Karkkainen.com

-25%

29

90

Nuno Guard lemmikkiportti

Käytännöllinen lemmikkiportti kaksoislukituksella. Portti voidaan avata ja sulkea yhdellä kädellä. Avautuu molempiin suuntiin ja sulkeutuu automaattisesti. - Portin korkeus 76 cm. - Leveys säädettävissä 76 - 85 cm. - Erikseen ostettavissa 7 cm jatkopala. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

44

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


VAIN!

19

90

VAIN!

49

90

Norm. 29,00

-11%

Norm. 65,90

-24 % HorzeTriton Galaxy ratsastuskypärä

Triton on erinomaisesti istuva ja turvallinen ratsastuskypärä täyttäen VG1 turvallisuusvaatimukset - 4 säädettävää kokoa - Edessä ja takana on väreihin sointuvat ilmanvaihtoaukot. - Kampanja koskee myös Horze Supreme Triton Galaxy -kypärää, joka valikoimassa Lahdessa ja Ylivieskassa. Myymälät ja Karkkainen.com

-34 %

5

5

50

90

Bio Bzz mehiläisvahavoide 200 ml

Horse Power Heal Effect 270 ml

Hoitovoide iho-ongelmiin: rohtumat, naarmut, hankaumat, kutiseva iho, ihoärsytys jne. Sisältää suomalaista kuusenoksauutetta, joka aktivoi ihon luonnollista paranemista. 20,37/l Oulu, Ii, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Bio Bzz -hoitovoide sisältää mehiläisten hunajakennoista kerättyä puhdistettua ja valkaistua mehiläisvahaa. Bio Bzz suojaa ihoa usein toistuvan pesun aiheuttamilta muutoksilta ja desinfioi infektioaltista ihoa. Sopii myös haavoihin ym ihovaurioihin. 29,50/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

-31% Jolly Ball leikkipallo

Jolly Ball soveltuu niin hevosen kuin koiran leikkikaluksi. Hevoselle pallon voi ripustaa karsinaan tai pitää irrallaan tarhassa. Palloa ei voi purra tai potkaista puhki. Mahdollinen lommo oikaistaan vetämällä pallosta niin että se täyttyy uudelleen. - Halkaisija 20 cm. - Kaksi väriä: punainen ja sininen. Myymälät ja Karkkainen.com

16

16

90

90

Black Horse Booster täydennysrehu 20 kg

Black Horse Tender 20 kg

Kotimainen Black Horse Booster on kypsennetty kauraton täydennysrehu (tiivisterehu) kauraan perustuvan ruokinnan täydentämiseen hevosille. Monipuolisen ja tasapainoisen koostumuksensa ansiosta Booster takaa riittävän saannin myös vaativissa olosuhteissa. 0,84/kg Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Matalatärkkelyksinen ja vähäsokerinen täydennysrehu. Tender sopii mm. herkkämahaisille, kaviokuumeherkille, toipilaille ja lihasten jäykkyydestä kärsiville hevosille ja poneille. Tender sisältää lisäksi suoliston bakteerikannan hyvinvointia ylläpitävää mannaanioligosakkaridia (MOS), jota saadaan hiivan soluseinämästä. 0,84/kg Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

48

90

Jacson junior softshell talviratsastushousut

Talviratsastukseen joustavat fleece-vuoriset softhellhousut. Takana korkea resori. Lahkeissa painonapit. Hengittävät mutta vettähylkivät. - Materiaali: 94% polyesteri 6% spandex - Resorilenkki jalan alle Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 54,90

Kotimaiset

-15%

69

6

90

90

Tesema 24,08/kk (3 kk) Black Horse Premium ratsastussukat - Väri: musta/harmaa ja harmaa/pinkki MyGastro 2,7 kg - Koko: 31-34, 35-38 ja 39-42 Black Horse Premium MyGastro on täydennysrehu, joka yhdessä hevosen lajinmukaisen ruokinnan kanssa, auttaa ylläpitämään mahan normaalia toimintaa ja happotasapainoa. 25,88/kg Ylivieska, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 82,00

Lilla Nel 80x80 cm valkoinen harso 6 kpl

Valkoinen laadukas sideharso. Paksuus n. 115 g/ m2. Haitta-ainetestattu. Pakattu kuuden kappaleen pusseihin. - Materiaali 100 % puuvillaa - Pesu 95 °C Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

8

90

VAIN!

8

90

Libero vaipat

- Ei jälleenmyyjille! - Tarjoukseen ei kuulu Libero Touch ja sleeptight vaipat Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

2

9

20

Canpol Babies pingviini purulelu

-Viilentävä puruhahmo on suositeltu pienimmille. Helpottaa ikenien aristusta lapsille hampaiden puhkeamisen aikaan. Myymälät ja Karkkainen.com

90

NUK Evolution Magic Cup muki Lapset voivat laittaa huulensa reunalle, ja heti kun he alkavat imemään, reunan sinetti aukeaa.Sinettinä toimiva silikonikiekko estää juomaa roiskumasta ja läikkymästä. Mukin käsittely ja puhdistaminen on helppoa koska mukissa on vain neljä osaa ja ne kaikki voidaan pestä pesukoneessa. Myymälät ja Karkkainen.com

14

90

Make My Day Pingviini silikoni ruokalappu

Nämä tyylikkäät ja kätevät ruokalaput on valmistettu 100%:sta elintarvikeluokan BPA-vapaasta silikonista. Kaikki mallit ovat tahrankestäviä, ne voidaan pestä tiskikoneessa ja niissä on muruset keräävä kaukalo. Ruokalapussa on säädettävä hihna, joka sopii 6kk - 3 vuoden ikäisille lapsille. Myymälät ja Karkkainen.com

17

50

Fehn minisoittolelu Kettu

Fehn minisoittolelu on ihanteellinen ensilelu vauvalle. Fehn lelut ovat tutkittuja ja turvallisia ja ne valmistetaan vain ensiluokkaisista, miellyttävän tuntuisista ja täysin myrkyttömistä materiaaleista. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

45


Rah oitu sta rjou s!

Jopa 60 kk korotonta maksuaikaa , 4190 ja toimitukset kotiovelle! 155,62/kk (36 kk)

Linhai 300 T3B 4x4 traktorimönkijä +Puskulevysarja

Kärkkäiseltä kaikki laitteet jopa 60kk korottomalla rahoituksella! Laaja valikoima kelkkoja, mönkijöitä ja muita ajoneuvoja jokaisessa myymälässä! Toimitamme myös laitteet kotiovelle ajovalmiina, katso www.karkkainen.com! Kysy lisää myyjiltämme tai asiakaspalvelu@karkkainen.com!

4890,-

181,61/kk (36 kk)

Arctic Cat 2020 ZR 200 ES musta moottorikelkka

Joka juniorin unelmapeli 192 kuutioisella 4-tahtimoottorilla. Slide-rail telasto takaa hyvät ajo-ominaisuudet. Lyhyet ja pitkät halogeeni ajovalot sekä jarruvalot. Vakiona sähköstartti, mittaristo sekä lämmitetyt kahvat.Ominaisuudet - Sähköstartti - Halogeeni ajovalot - Säädettävä ohjaus - Turvapysäytyskytkin - Kasaus ja luovutushuolto 100€! Myymälät ja Karkkainen.com

5990,-

TAYGA VARYAG 550 VALK. MOOTTORIKELKKA+REKI

Nyt näitä vielä saa ja Reki kaupanpäälle! Edullinen ja luotettava työjuhta 2-vuoden takuulla! TAYGA VARYAG 550 tämä edullinen täysiverinen työkelkka täydentää Tayga malliston" widetrack" luokkaa hyvillä ominaisuukssilla ja toimivuudella. Moottori/sylinterit: 553/2 Teho: 50 hv Jäähdytys: ilma Käynnistys: sähkö/käsi Telamatto: 3937x500x22 Nopeus: 80 km/t Vaihteet 2+1 Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Osassa toimipisteistämme, toimitusmyyntinä. Kysy saatavuus myymälästä. Toimitukset myös www.karkkainen.com ajovalmiina! Oulu, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Varaudu talveen!Nyt puskulevy kaupanpäälle! Kestosuosikki nyt myös kahdenistuttavana T3B-traktorina! Suomen edullisin neliveto-traktorimönkijä, T3B-luokituksella (saa ajaa 60 km/h). - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Vaihteisto: CVT-automaatti - Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Toimitukset myös karkkainen.comista koti-ovelle kasattuna ja ajovalmiina! Myymälät ja Karkkainen.com

5790,-

Linhai 500 T3B EPS traktorimönkijä + puskulevysarja! Ohjaustehtostimella!

Nyt Puskulevysarja Kaupanpäälle! Linhain lippulaivamalli 500 T3B on suositun T3 400:n pykälää vahvempi isoveli, nyt T3B / 60 km/h -luokituksella ja kahdenistuttavana! 500 cc moottori on tehokas, mutta taloudellinen voimanlähde, joka tuo lisäpotkua- ja mukavuutta työskentelyyn. Kattava vakiovarustelu viimeistelee paketin; 12 " näyttävät alumiinivanteet, erillisjousitus, sähköinen 2WD/4WD -valinta etuperän lukolla, vetokuula sekä sähkövinssi. - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Vaihteisto: CVT-automaatti - Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Kuvasta poiketen valkoinen

-11%

7990,-

Tayga Frontier 551I moottorikelkka

Tayga frontier työ/touring kelkka nyt todella edullisesti! - Takuu 24kk! - 50CM tela - Vaihteet 1+2 - Matto: 3628x500x30 - Paino: 320kg - Vaihteet: 1,2, vapaa ja pakki. - Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Jos haluat tilata tämän tuotteen verkkokaupasta, todellinen rahti on laskettava ennen tilausta. Ota yhteys asiakaspalvelu@karkkainen.com Toimitusmyyntinä osassa toimipisteitämme! Tarkasta saatavuus. Teemme myös vaihtokauppaa, pyydä vaihtotarjouksemme! Oulu, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 8990,00

AC 2019 Bearcat XT työkelkka+reki

Työkelkkojen ylivoimaa, vaihteet 2+1 ja 50cm tela! Nyt Arctic cat Bearcat työkelkan ostajalle Reki KAUPANPÄÄLLE! - Moottori Yamaha 540cm3 puhallin 2-t - Vaihteet 2+1 - Telamatto 50x392cm cobra - Sähkökäynnistin vakiona - 2-istuttava istuin vakiona - Vetokoukku vakiona - Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Jos haluat tilata tämän tuotteen verkkokaupasta, todellinen rahti on laskettava ennen tilausta. Ota yhteys asiakaspalvelu@ karkkainen.com Toimitusmyyntinä osassa toimipisteitämme! Tarkasta saatavuus. Teemme myös vaihtokauppaa, pyydä vaihtotarjouksemme! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9690,00

-11%

11790,-

Arctic Cat Norseman 6000 ES 153

Upea ja monikäyttöinen kelkka! Tehokas ja taloudellinen 600 c-tec 2-t moottori, 153" pitkä telamatto takaa menon myös umpihangessa. Tässä kelkassa yhdistyy sekä upeat umpihanki ominaisuudet että loistavat reittikelkka ominaisuudet! Jos haluat kelkan millä voit tehdä niin työhommat kuin reittiajot niin valinta on Arctic cat Norseman!! Matkustajan istuin: Lisävaruste Maton tyyppi: Cobra Maton leveys (cm/in): 38,1/15 Maton pituus (cm/in): 388,6/153 Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Kelkka toimitusmyyntinä osassa toimipisteitämme, varmista saatavuus myymälästä. Teemme myös vaihtokauppaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13290,00

8990,-

-13%

12490,AC 2019 Norseman X 8000 ES 153

Todella monikäyttöinen kelkka umpiseen ja reitille!Tehokkaalla 800 2-t koneella. 153"telamatto takaa menon myös umpihangessa! Matkustajan istuin: Lisävaruste Tuulilasi: 14" keskikorkea Moottori Tyyppi: 2-tahti Iskutilavuus (CC): 794 Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. sisältää laitteen kasauksen sekä luovutushuollon! Toimitusmyyntinä osassa toimipisteistämme! Kysy saatavuus sekä vaihtotarjouksemme myymälästä! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14390,00

6590,-

Goes 450 Iron L Max T3b Eps Valkoinen

IRON 450 L MAX T3B L 4x4 on laadukkaasti viimeistelty nelivetotraktorimönkijä ja se antaa välittömästi hyvän palautteen ajajalle niin moottorin tehosta kuin ajo -ominaisuudestakin. Mönkijän voimanlähteenä toimii varmatoimiseen tekniikkaan perustuva nestejäähdytteinen EFI nelitahtimoottori. Voimansiirto on toteutettu helppokäyttöisellä CVT -vaihteistolla, josta löytyy myös alennus- ja peruutusvaihde. Lisävarusteet monipuolistavat mönkijän käyttöä niin talvi- kuin kesäkautena.Esim. Lumilevyvarustuksen avulla pidät pihat, tiet ja jalkakäytävät lumettomina vaivattomasti. Toimituskulut 200€ lisätään hintaan. Sisältää kasauksen sekä luovutushuollon! Jyväskylä ja Karkkainen.com

15990,-

Arctic Cat ZR 9000 Thundercat 137 4-tahti turbo

Nelitahtisten ylivoimaa! Kun vaadit parasta reittiajoon niin valintasi on ZR9000 Thundercat! Turbo-moottorilla varustettu tehopakkaus! ZR 9000 Thundercat Turbo 137 iACT on uusi malli kaudelle 2019. Tässä mallissa on Arctic Catin oma iACT-jousitus (Interactive Arctic Cat Technology), joka mahdollistaa iskareiden asetusten muuttamisen ajotyyliin ja maastoon sopivaksi ajoa keskeyttamättä. Säätö on 3-asentoinen (soft, medium ja firm). Tyyppi: 4-tahti Iskutilavuus (CC): 998 Turbo Jos haluat tilata tämän tuotteen verkkokaupasta, todellinen rahti on laskettava ennen tilausta. Ota yhteys asiakaspalvelu@karkkainen.com Toimitusmyyntinä osassa toimipisteitämme! Tarkasta saatavuus. Teemme myös vaihtokauppaa, pyydä vaihtotarjouksemme! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 16990,00

46

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


Löydät sen Kärkkäiseltä

69

-10 %

89

00

23,77/kk (3 kk)

-17%

99

00

30,66/kk (3 kk)

00

Varta Blue Dynamic D24 60Ah käynnistysakku

Varta Blue Dynamic E11 74Ah käynnistysakku

Varta Blue Dynamic F17 80Ah käynnistysakku

Norm. 75,90

Norm. 99,00

Norm. 119,00

Ominaisuudet - Jännite [V]: 12 V - Akkukapasiteetti [Ah]: 60 Ah - Kylmätestattu jännite, [EN]: 540 A - Kennosijoitus: 0 - Napatyyppi: 1 - Pohjakiinnitys: B13 Pituus [mm]: 242 mm - Leveys [mm]: 175 mm - Korkeus [mm]: 190 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

Ominaisuudet - Jännite [V]: 12 V - Akkukapasiteetti [Ah]: 74 Ah - Kylmätestattu jännite, [EN]: 680 A - Kennosijoitus: 0 - Napatyyppi: 1 - Pohjakiinnitys: B13 Pituus [mm]: 278 mm - Leveys [mm]: 175 mm - Korkeus [mm]: 190 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

-12%

Ominaisuudet - Jännite [V]: 12 V - Akkukapasiteetti [Ah]: 80 Ah - Kylmätestattu jännite, [EN]: 740 A - Kennosijoitus: 0 - Napatyyppi: 1 - Pohjakiinnitys: B13 Pituus [mm]: 315 mm - Leveys [mm]: 175 mm - Korkeus [mm]: 175 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

44,44/kk (3 kk)

- Jännite [V]: 12 V - Akkukapasiteetti [Ah]: 100 Ah - Kylmätestattu jännite, [EN]: 830 A - Kennosijoitus: 0 - Napatyyppi: 1 - Pohjakiinnitys: B13 - Pituus [mm]: 353 mm - Leveys [mm]: 175 mm - Korkeus [mm]: 190 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 139,00

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

-13%

129,- 149,- 199,Varta Silver Dynamic H3 100Ah akku

100000

Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

34,10/kk (3 kk)

51,33/kk (3 kk)

Varta Silver Dynamic E39 70Ah AGM akku

Jännite [V]: 12 V Akkukapasiteetti [Ah]: 70 Ah Kylmätestattu jännite, [EN]: 760 A Kennosijoitus: 0Napatyyppi: 1Pohjakiinnitys: B13 Pituus [mm]: 278 mmLeveys [mm]: 175 mmKorkeus [mm]: 190 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 169,00

Yli 100 000 eri tuotetta ja yli 2500 tuotemerkkiä 30 osastolla

35,12/kk (6 kk)

Varta Silver Dynamic G14 95Ah AGM käynnistysakku

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

Ominaisuudet - Jännite [V]: 12 V - Akku1 kapasiteetti [Ah]: 95 Ah - Kylmätestattu jännite, [EN]: 850 A - Kennosijoitus: 0 - Napatyyppi: 1 - Pohjakiinnitys: B13 Pituus [mm]: 353 mm - Leveys [mm]: 175 mm - Korkeus [mm]: 190 mm VOIMASSA MYÖS MYYMÄLÖISSÄ! Myymälät ja Karkkainen.com

e tilata uutiskirjeemm PS: muista myös sivulla! Karkkainen.com etu

Norm. 229,00

-13%

-45%

Defa Termini II 1000 sisätilanlämmitin

Teho 1000 W (-25°C) Sisätilanlämmitin päälle/pois -katkaisijalla, yksi tehoalue, pienille ja keskisuurille autoille tavallisiin talviolosuhteisiin. Termini™ II on nykyaikainen pieni ja siro sisätilanlämmitin joka sopii kaikkiin autoihin. Myymälät ja Karkkainen.com

Kempten 2,5M lohkolämmittimen johto

‐ Defa yhteensopiva ‐ Pituus 2,5m ‐ Kaapeli H07RN-F31.5 ‐ Pakkasenkesto -50*C ‐ Väri punainen Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

34

90

Norm. 39,90

Valovalikoiman ylivoimaa! -23%

VAIN!

4

90

Norm. 8,90

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

99

00

34,10/kk (3 kk)

Arctic Bright 790 120W LED lisävalopaneeli päiväajovalolla

Uutuus! Antaa mahtavan valokeilan, leveä, mutta kantaa todella pitkälle! Monipuoliset kiinnikkeet, voidaan kiinnittää sekä alta että sivuilta. Arctic Bright 790 lisävalopaneeli oli syksyn 2018 myydyin lisävalo! - Referenssiluku 37,5 - Osram LED 40 x 3W - Deutsch DT-2 liitin - 10800 Lumen - Leveys 559mm, Syvyys 84,6mm, Korkeus 81mm - IP67 - Värilämpötila 6000 Kelvin - Runko valualumiinia - Kestävä Polykarbonaattilinssi - Häiriösuojattu EMC Myymälät ja Karkkainen.com

-30 %

-34 %

109,- 119,37,55/kk (3 kk)

Seeker Venom 9-30V 100W LED lisävalopaneeli

Uuden sukupolven lisävalopaneeli! Muottiin valettu alumiinisekoitus. Kauaskantoinen valokuvio. Matala malli soveltuu hyvin uusiin autoihin. - Referenssiluku 45 - Käyttöjännite 9-30V 8000 Lumen - Värilämpötila 6000 Kelvin - DTP 2-pin liitin - Kestävä alumiinikuori kiinteällä jäähdytyksellä - Kiinnitys päätyjaloilla - Leveys 544mm, Syvyys 89mm, Korkeus 53mm, Korkeus jalan kanssa 76,5mm Myymälät ja Karkkainen.com

40,99/kk (3 kk)

Arctic Bright X 80W lisävalopaneeli

Tunnettu valo rallipiireistä nyt tieliikennehyväksyttynä! Kolme eri jalkavaihtoehtoa ja säätötuki sisältyy pakkaukseen. Teho 80W Referenssiluku 45 Värilämpötila 6000 Kelvin 7040 Lumen Deutsch DT-3 liitin IP68 Leveys 429mm, Korkeus 72mm, Syvyys 103mm Alumiinikuori jäähdytyksellä Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 179,00

Norm. 155,90

Norm. 129,00

349,32,32/kk (12 kk)

Thule Pacific 700 kiiltävä musta 460l Dual-Side boksi

Ominaisuudet - Pituus 232 cm - Leveys 70 cm - Korkeus 40 cm - Suksien maksimi pituus 220 cm - Tilavuus 420 Liter - Paino 15 kg - Keskuslukitus, aukeaa molemmilta sivuilta,Fast-Grip kiinnitys. - Max kuorma 50 kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 359,00 Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

47


-20 %

Mustang 4-osainen RST takkavälinesetti

Tyylikäs ja monipuolinen takkavälinesetti tulisijan kunnossapitoon! Materiaali ruostumaton teräs Telineen korkeus 67cm, leveys 23cm Välineiden pituus n. 55,5cm Sisältää telineen, harjan, tuhkalapion, kohennuskoukun ja pihdit. Myymälät ja Karkkainen.com

-41%

2

90

Väliovenpainike Sth

Perusväliovenpainike edullisesti! -Pakkaus sisältää painikkeen ja painikeruuvit -Värit: Satiini ja valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,90

VAIN!

19

90

Norm. 24,90

-51%

4

-22%

90

Tarmo 0,9L saunasuoja

Vesiohenteinen M1-luokiteltu saunasuoja. Käyttökohteita kosteiden sisätilojen paneelit, seinät, ovet, listat jne. Ei suositella laudepinnoille. - Riittoisuus n. 8-10 m²/l alustasta riippuen. - Sävyt: Kirkas, harmaa, valkoinen, musta, ruskea Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

13

90

Eskaro 2,7l sisäseinämaali

Himmeä, vesiohenteinen akrylaattilateksimaali. Alustana voi olla rappaus, puu, betoni, lastulevy, kipsilevy, tasoite ja tiilipinta. Seinämaali soveltuu myös vanhojen alkydi- ja lateksimaalipintojen uudelleenmaalaukseen. Soveltuu sisäkatoille ja -seinille kuivissa tiloissa. - A-pohja voidaan sävyttää (Ylivieskassa, Lahdessa ja Iissä) tai käyttää sellaisenaan Valkoinen - 5,15 e/l Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,90

Muista asiakkaita ja yhteistyökumppaneitasi:

Tilaa yrityslahjat jouluksi! Ota yhteyttä myyjiimme tai täytä lomake osoitteessa  yritysmyynti.karkkainen.fi

 Etelä-Suomi

 Keski-Suomi

 Pohjois-Pohjanmaa

 Pohjois-Suomi

 Koko Suomi

Antti Kaarlela

Jari Ahola

Henri Kärkkäinen

Reijo Niskasaari

Hannu Haikara

 050 420 3382

 050 420 3442

 010 430 3313

 050 420 3423

 010 430 3405 Riitta Hautamäki  010 430 3221

48

Tarjoukset voimassa to 12.12. – ke 18.12. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Luoton määrä on 500 €, maksuaika 12 kk ja korko 19,95 %. Luoton avausmaksu 5 € ja käsittelykulu 0 €/kk. Luoton kokonaiskustannukset on 560,66 €, josta luottokustannukset ovat 5 € ja korkojen osuus 55,66 €. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 23,98 %.


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

49

HYVÄT HARRASTUKSET Oma toimitila monipuolistaa Keski-Suomen ajokoirayhdistyksen tapahtumatarjontaa

Metsästyskoira on kuin maratoonari

Keski-Suomen ajokoirayhdistys järjesti marraskuun toisena viikonloppuna suomenajokoirien Kilpa-ottelun vuoden 2019 Ajokuninkuudesta. Anar-metsästysliivit olivat kiitetty varuste, että toimitsijat pysyivät räntäsateisessa ja tuulisessa säässä toimintakykyisinä. Liivit yhdistys hankki Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalosta. Kärkkäinen tuli hinnassa mukavasti vastaan. ajokoiria on kahta linjaa: kettu- ja jä- tä. Osanottajille on mukava, kun saa nislinjaisia. Jotkut ajavat myös karhua yöpyä tapahtumapaikalla. Se tuo laaeski-Suomen ajokoirayh- ja ilvestä. tua toimintaan, ja samalla saa tavata distyksen hallituksen jäsen rauhassa toiminnan ympärillä olevien Katri Toivola nauttii suures- VUONNA 1967 perustettuun Kes- samanhenkisten ihmisten kanssa. ti, kun hän pääsee hektisen ki-Suomen ajokoirayhdistykseen asiakaspalvelutyön vastapainoksi kuuluu tätä nykyä noin 260 jäsentä. OMAN TOIMITILAN ylläpitäminen jänismetsälle suomenajokoiransa, Jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa. on yhdistykselle merkittävä panostus, Kotirinteen Messin kanssa. Messi on Lisäksi yhdistyksellä on ainaisjäseniä, etenkin lämmitys- ja sähkökulut nou7-vuotias uroskoira. jotka maksavat kerralla 10 vuoden sevat useiden satojen neliön tiloissa Katri asuu Laukaassa. Hänen met- jäsenmaksun. Ainaisjäsenmaksu on korkeiksi. Kaikki toiminta pyörii talkoovoimin. sästysseuransa käyttämiä metsästys- 200 euroa. maita halkoo nelostie, ja parhaillaan – Ainaisjäsenten hankintaan pa– Ja nykyään talkooväen saaminen on Tikkakosken kohdalla menossa nostimme erityisesti silloin, kun os- ottaa lujille, Katri harmittelee. Oikarin tilaa myös vuokrataan ulnelostien levennystyömaa. timme 1990-luvun puolivälissä oman – Nelostie kovan liikenteen vuoksi toimitilan Uuraisilta. Rahoitimme kopuolisille erilaisten tapahtumien käymme Messin kanssa jänismetsällä hankinnan ainaisjäsenmaksuilla, järjestämistä varten. myös ”laajemmilla salomailla”, kuten lisäksi otimme pankkilainaa, Katri – Esimerkiksi erilaiset koiraporukat Savon suunnalla Rautalammilla sekä kertoo. ovat mukavasti löytäneet toimitilamUuraisilta Keski-Suomen ajokoira- me tapahtumilleen, iloitsee Katri. Kolari-Kittilä -seuduilla Lapissa ja Kaiyhdistys osti tyhjilleen jääneen maanuussakin. tilan, Oikarin tilan. Sen rakennuskan- KESKI-SUOMEN ajokoirayhdistys JAHDISSA OLON lisäksi Katri ajattaa taan kuuluu kaksi asuinrakennusta, osoitti viikonvaihteessa 9.-10.11.2019 Messiä ja treenaa sen kanssa runsaas- kylmillään oleva aitta sekä hevostalli. osaamisensa tapahtumajärjestäjänä. ti. Metsästyskoira on hänen mieles- Tontti on noin kahden hehtaarin ko- Uuraisilla Oikarin tilalla järjestettiin tään kuin maratoonari. Metsällä se konainen. suomenajokoirien Kilpa-ottelu vuojuoksee kerrallaan jopa 70 kilometrin – Hevostallista remontoimme den 2019 Ajokuninkuudesta. matkoja. Kunto pitää olla korkealla, juhlatilan, ja rakensimme sinne myös Kilpa-ottelun Ajokuninkuuden lihakset ja käpälät vahvat, mutta ren- majoitushuoneita. 2019 voitti Vaasan kennelpiiriä edusnot, ravinnon laadukasta ja palautuMajoituskapasiteettia on 70 hen- tanut Krister Sundholmin omistama, misen riittävää. Koiran täytyy saada gelle, kerrallaan mahtuu majoittu- 3,5-vuotias narttu Lillsand Berta. myös levätä tarpeeksi. maan parikymmentä koiraa. Kilpailupäivien päätteeksi ylituoMessin ravinnossa Katri panostaa – Oma toimitila on merkittävä, mari Mika Elgland ja varaylituomari laatuun. Hän suosii raakaravintoa. kun järjestämme erilaisia tapahtumia, Kari Syrjälä kävivät kilpailijoiden suoSen lisäksi Messi saa laadukkaita isoja arvo-otteluita ja koiranäyttelyi- ritukset läpi yhdessä tuomareiden ja kuivanappuloita sekä aika ajoin vitamiinikuureja. Katrilla on ollut yli 28 vuotta ajokoira. – Metsästyskoirana ajokoira on järkevä ja itsenäinen. Sillä on vahva ajovietti, oikein hinku metsään. Suomenajokoira on myös miellyttävä seurakoirana eli kaiken kaikkiaan hyvä tupakoira, Katri luonnehtii. Teksti: Reetta Reinman

K

JÄNISJAHDIN LISÄKSI Katri ja Messi osallistuvat silloin tällöin rusakkojahtiin, josta sovitaan erikseen maanviljelijöiden kanssa. – Rusakot rikkovat pelloilla olevia pyöröpaaleja. Rikkoontuneen pyöräpaalin tuorerehu on käyttökelvotonta. Siksi rusakkojen metsästäminen on tärkeää maanviljelijöille. Kettumetsällä Katri ei kulje omalla koirallaan, mutta kaverien kettuverisillä koirilla kyllä. Metsästyskoirina

Kilpa-ottelun Ajokuninkuuden 2019 voitti Vaasan kennelpiiriä edustanut, Krister Sundholmin (kuvassa keskellä) omistama 3,5-vuotias narttu Lillsand Berta. Vasemmalla ottelutoimikunnan puheenjohtaja Katri Toivola ja oikealla ylituomari Mika Elgland.

koiranohjaajien kanssa. Lopputuloksissa huomioitiin molempien päivien suoritukset. Lillsand Bertan loppupisteet olivat 152.92 ja toiseksi tulleen Kotirinteen Irmelin pisteet 130,13. Kolmanneksi sijoittui Piernamäen Loikkari pistein 121,21.

”– Metsästyskoirana ajokoira on järkevä ja itsenäinen. Sillä on vahva ajovietti, oikein hinku metsään.”

Suomenajokoirien Kilpa-ottelu vuoden 2019 Ajokuninkuudesta järjestettiin marraskuun toisena viikonloppuna Uuraisilla. Järjestelyistä vastanneet KeskiSuomen ajokoirayhdistyksen aktiivit näkyivät maastossa Anarmetsästysliiveissä. Ne myös pitivät heidät lumisessa ja loskaisessa säässä kuivina ja lämpiminä. Kuvassa vasemmalta ottelutoimikunnan puheenjohtaja Katri Toivola, Suomen Ajokoirajärjestön varapuheenjohtaja Viljo Pennanen ja ylituomari Mika Elgland. Taka-alalla Koirammelehden toimittaja Heidi Lahtinen.

marraskuun kilpailussa säästyimme haavereilta, toteaa Katri. MARRASKUUN Kilpa-ottelussa järjestelyistä vastanneen Keski-Suomen ajokoirayhdistyksen jäsenet näkyivät ja pysyivät maastossa lämpiminä pukeutuneina Anar Dorvu -metsästysliiveihin, jotka he hankkivat mukavaan hintaan Kärkkäisen Jyväskylän tavaratalosta. – Kärkkäinen tuli hienosti hinnassa yhdistystämme vastaan, olemme siitä todella kiitollisia. Anar Dorvu -metsästysliivit olivat äärimmäisen miellyttävät päällä ja erittäin toiminnalliset, Katri toteaa. Anar Dorvu on turvaoranssi-camokuviolla varustettu metsästysliivi, jonka materiaali on vettä ja tuulta pitävää. Liivissä on runsaasti vetoketjullisia taskuja sekä oikealla puolella radiopuhelintasku painonapilla ja antennipidikkeellä.

TÄMÄN VUODEN Kilpa-ottelu oli järjestyksessään 79.:säs. Suomenajokoirien Kilpa on vanhin kolmesta Kennelliiton kotimaisten rotujen ottelusta. Kilpa-ottelu on järjestetty vuodesta 1937 alkaen. Koirat valikoituvat otteluun neljästä lohkosta (etelä, itä, länsi ja pohja) karsintojen kautta. Edellisvuoden voittaja on automaattisesti puolustamassa titteliään. – Sääolosuhteet olivat tällä kertaa ankarat. Perjantain ja lauantain välisenä yönä satoi viisi senttiä lunta. Lauantaina eli ensimmäisenä kilpailupäivänä taivaalta tuli vettä ja räntää. Ajo-olosuhteet olivat koirille vaikeat. Tuollaisessa säässä koira ei välttämättä saa lainkaan jänisvainua. Sunnuntaina YKSI KESKI-SUOMEN ajokoirayhdisoli jo sitten mukavampi ajosää, Katri tyksen Uuraisilla Oikarin tilalla järjeskertoo. tämä kiitetty tapahtuma yksinomaan ajokoiraharrastajanaisille suunnattu KILPA-OTTELUN maastot eri puolilla kilpa-ottelu. Ensimmäisen naisten Keski-Suomea saivat ylituomarilta ke- kilvan yhdistys järjesti vuonna 1998. huja. Jäniskanta oli hyvä, ulkoisia häiri- Tänä vuonna 23.11. miteltiin järjestyköitä ei ollut – kiitos metsästysseuroille. sessään 22. Naisten Kilpa. Ja mikä tärkeintä, kilpamaastot olivat – Tapahtumassa kaikki, niin kilkaukana isoista autoteistä, joten ei ol- pailijat, järjestäjät kuin tuomaritkin lut vaaraa, että koirat juoksevat tielle. ovat naisia. Ajokoirissa saa olla myös – Oman haasteensa alkutalven uroskoiria! – Rento ja mukava tapahtuma kekilpailuissa tuo maastossa olevat monet pikkujärvet, jotka eivät ole vielä rää tuttua porukkaa, monista on tullut kunnolla jäässä. Ohut jää merkitsee vuosien varrella hyviä ystäviä, sanoo koiralle hukkumisvaaraa. Onneksi Katri. •


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

50

HYVINVOINTI

Sokeria vähemmälle, terveys paremmaksi

– Tammen ravinto- ja hoitovaikutuksiin en olekaan vielä tutustunut. Kuivattuja pihlajanmarjoja käytän siemenleipiin sekä rusinoiden asemesta, Raili Saloviin kertoo.

lähiruokaa. Käsillä tekeminen oli jo lapsena Railille tärkeää. Aika kului piirtämisen, kirjoittamisen ja monenlaisten käsitöiden parissa. Työkseen hän piirtää rakennesuunnitelmia kolme päivää viikossa ja toimii henkilökohtaisena avustajana pari viikonloppua kuukaudessa. Töiden ohessa Raili on koko ikänsä tehnyt ja opiskellut taidetta. Nummelassa hänellä on työhuone, jossa hän tekee koruja, kehystöitä sekä taidetta ja käsintehtyjä tervehdyskortteja myös kaa sekä omenaa ja hunajaa. Raili ei syö tilauksesta. työpaikan lounasruokalassa. – Koska ainesluettelo ruuissa on kuin KYMMENEN vuotta sitten Raili ryhtyi eineksissä – tieto, joka ruokalistaa tar- tietoisesti tekemään töitä terveytensä kemmin tutkiessa todella yllätti. eteen. 11-vuotiaalle, jackrussellinterrieri Pe– Liikkunut olen aina, mutta ravinto lalle Raili keittää puuron, jossa on kau- on ollut se, mitä on pitänyt opiskella. raa, tattaria, kvinoaa sekä pellavan- ja Aluksi oli pakko käyttää apuna lisärahampunsiemeniä. Siihen voi sekoittaa vinteita. vihanneksia ja jauhelihaa. Pela tykkää Uni on viimeisin alue, joka hänellä porkkanasta, lantusta sekä parsa- ja kuk- on ollut tarkastelussa, siitä tinkiminen kakaalista. Karviaismarjat ja mustikatkin on taakse jäänyttä. Panostus terveyteen maistuvat. on kannattanut. Raili toteaa olevansa – Kasvissyöjä Pela ei toki ole. Lihaa se paremmassa kunnossa kuin 20 vuotta saa pääsääntöisesti raakalihapullista ja sitten. kalasta menee aina ”koiravero”. Vehnää Puhdas ruoka on tuonut myös kesisältävää koiranruokaa en ole koskaan mikaalittoman kylpyhuoneen. Railin antanut Pelalle. Koirillekin teollinen ruo- kotona huoneilmassa on miellyttävä ka ja herkut ovat haitaksi. tuoksu ja kosteus. – Laitan diffuuseriin puolisen litraa PAITSI ahkera marjastaja Raili on vettä ja sinne pari tippaa eteeristä öljyä. myös innokas sienestäjä. Luonnon ja Pyykin raikastaa itse tehty pyykkietikpuutarhan kasvejakin on kerättynä ja ka: litra vettä, desi etikkaa ja muutama kuivattuna talven varalle: nokkosta, va- tippa eteeristä öljyä, esimerkiksi lavendelmaa, pakuria, lehtikaalia ja persiljaa. telia hän käyttää petivaatepyykkiin. Syyskesän reissuilta tuomisina Mikkelis- Miedossa laventelin tuoksussa on hyvä tä on tuoretta, kuivattua ja pakastettua nukkua. •

Raili Saloviin poimii luonnosta ja luomusta hyvinvointinsa antimet. Teksti ja kuvat: Reetta Reinman

6

0 vuotta sitten Haukivuorella, nykyisessä Mikkelissä, syntynyt Raili Saloviin ei lapsena syönyt lihaa. Vasikat ja lehmät olivat hänen kavereitaan kesäisessä metsässä; ja vasikat päätyivät syksyn tullen paistiksi perheen ruokapöytään. Makkaraa meni alas, kun lapselle ei kerrottu, että siinä oli käytetty lihaa. Vasta koulussa, kotitaloustunneilla liha asettui lautaselle, mutta veriruokia Raili ei ole koskaan syönyt. 1980-luvulla hän keräsi yrttejä luonnosta, eikä laittanut liharuokia yksin asuessaan. Perheen myötä ruokailutavat muuttuivat, tulivat kinkut, grillimakkarat, lettukestit – ja terveysongelmia. – Tykkäsin leipoa. Sen myötä söin liikaa sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja, lisäksi herkuttelin suklaalla ja karkeilla. Ruuhkavuosina käytin välillä eineksiäkin, leikkeleitä, paljon leipää ja kahvia. En ymmärtänyt prosessoidun ruuan vaaraa. Vihreää oli ruokavaliossani liian vähän. Aineenvaihduntani oli jumissa ja kärsin toistuvasta migreenistä. KUN lapsi aikanaan meni päiväkotiin, sai äitikin kaikki nuhataudit, joista kehittyi tulehduksia hengitysteihin, niveletkin alkoivat oireilla hiljaista tulehdusta. Raili joutui syömään peräjälkeen lukuisia antibioottikuureja. Paha korvatulehdus 2000-luvun alussa oli viimeinen niitti lääkekierteeseen. Raili joi yrttiteetä, jota höysti inkiväärillä ja lämmitti saunan. Saunassa hän upotti jalkansa yrtti-suola- kylpyyn. Aikansa saunottuaan hän valeli kylpyhuoneen lavuaarin päällä kuumaa vettä otsalle ja poskipäille niistäen välillä. Niisti ja niisti, kunnes viimein tuli limaa, joka aivan poltti.

– Kun sain tämän kertymän pois, se ei enää pitänyt yllä tulehdusta. Flunssakierre katkesi. – Jos minulle tulee nykyään joskus vähän flunssainen olo, niin juon yrtti- ja inkivääriteetä, otan vahvaa C-vitamiinia, teen lämpimän jalkakylvyn ja menen aikaisin nukkumaan. Sinkkisuihke ja hunaja on myös hyvä apu. En ole ollut sairas liki kymmeneen vuoteen, eikä homealtistuskaan ole elämääni määrittävä tekijä. Home ja pölyaltistuksen jälkeen vuorokausi riittää tasapainon saavuttamiseen omilla konsteilla.

D-vitamiinilisää hän ottaa päivittäin, nykyisin 50 mikrogrammaa. – Myös Q10 pitää ottaa valmisteena, sitä ei oikein saa riittävästi muutoin. PÄIVÄ alkaa hyvillä rasvoilla. Kahdessa ruokalusikallisessa on aina luomuoliiviöljyä sekä vaihdellen avokado-, macadamia-, seesami- tai kookosöljyä (kapryylihappoa). Lisäksi hän ottaa joka aamu teelusikallisen mtc-kookosöljyä ja hamppu-uutetta sisältävää öljyä. Ruoanlaitossa ja leivonnassa Raili käyttää luomuvoita. Paistamisessa myös macadamia-öljyä tai seesamöljyä voin vaihtoehtona. Leipomisessa hän käyttää jauhoina vaihdellen tattari-, manteli- ja kaurajauhoa, sitkoa antamassa tapioakatärkkelystä. Sokerina ei koskaan ole valkoista puhdistettua, vaan tummaa intiaanisokeria. Ilman jauhoakin voi leipoa. Suolaisen piirakan pohjan voi tehdä keitetystä, soseutetusta kukkakaalista ja kananmunista sekä oliiviöljytilkasta. Perussmoohtieen pyörähtää marjoja, avokadoa, itse tehtyä sokeritonta omenasosetta, sellerinvartta sekä vettä ja liotettuja pähkinöitä. – En osta pähkinä- enkä mantelimaitoa. Jos haluan niitä, blendaan liotetuista pähkinöistä ja manteleista itse maidon. Herkutteluhetkiin Raili saattaa tehdä mangohyytelön, johon tulee tuoretta mangoa tehosekoittimessa soseutettuna sekä vaahdotettua luomukermaa ja sidosaineeksi liotettuja chian siemeniä. Kauniin keltaisen hyytelön koristeina toimivat syvän tummat karhunvatukat ja vahvan oranssit tyrnit.

KUN Raili 1990-luvun alkupuolella alkoi reivata ruokavaliotaan, hän käytti aluksi ruoanlaitossa maidon sijaan laktoosittoman kerman ja veden seosta. Nykyään hän käyttää ainoastaan luomukermaa ja sitäkin yleensä esim. sosekeittojen makua pehmentämään. Railin keittiössä kokataan kasvisruokaa, kalaa pari kertaa viikossa ja lihaa harvoin, lihana on poroa tai tilateurastamon naudanlihaa. Vuonna 2013 Raili puhdisti kehoaan kolmen kuukauden puhdistuskuurilla. Hän söi pelkästään kasviksia ja marjoja ja joi yrttiteetä veden lisäksi. Kahvin hän jätti kokonaan kuurin ajaksi. Verisuonten puhdistamiseksi hän nautti arginiini-sitruliini -valmistetta. Samalla hän harjoitteli merilevärouheen käyttöä. Merilevä kotiutui Railin ruokavalioon ja poisti makeanhimon. Kärkkäiseltä hän on ostanut pakastettua makeanveden merilevää, sittemmin kuivattua ja puristemuotoista merilevää. Tällä hetkellä valikoimaan on tullut lisäksi vihreä ”pika-ateria”: viherjauhe sekoitettuna mantelimaitoon tai vesi-omenamehu seokseen. Sillä hän varmistaa, ettei ravintoaineista tule vajausta. TUOREPUURO on hyvä eväsruoka. Pääsääntöisesti hän ottaa vitamiinit, Siihen sekoitetaan chian- ja pellavan- Pela-koira tykkää luomupuurosta ja ääreisverenkiertoa hivenaineet ja hyvät rasvat ruoasta. siemeniä, kauraa, manteleita, puoluk- voimistavasta Bemer-mikroverisuoniterapiasta.


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

51

TYÖ JA TALOUS

Kipinä – vaarallinen ja ehdottoman tärkeä!

Vakituisessa käytössä olevan asunnon tulisijat on nuohottava vuoden välein, vapaa-ajan asunnossa riittää kolmen vuoden aikaväli. Suomessa on noin 800 nuohoojaa. Teksti ja kuvat: Minna Stenius

H

än kipuaa varusteineen korkeuksiin, askel askeleelta luottaen siihen, että tikkaat ovat seinässä hyvin kiinni, ylhäältäkin. Taivas rajanaan hän saavuttaa katon harjalla olevan piipun pudottaen sinne lastenkirjoistakin tutun palloharjansa. Samalla ehtii hieman vilkaista maisemia perspektiivistä, joka on tälle ammattikunnalle tutumpi kuin tasaisen tien tallaajalle. Niin luonto kuin rakennusten sijainnitkin hahmottuvat korkeuksista paremmin.

”Tampere oli saanut vuonna 1826 vahvistetun palojärjestyksen, joka velvoitti maistraatin palkkaamaan nuohoojan. Nuohouksen olivat aiemmin hoitaneet talonomistajat sekä kiertävät nuohoojat. Lämmitysuunien ja takkojen savuhormit piti nuohota talvisin joka toinen kuukausi ja liesien hormit kerran kuussa ympäri vuoden.”

TÄNÄ päivänä vastuu nuohouksen järjestämisestä on kiinteistön omistajalla ja haltijalla itsellään. Vakituisessa käytössä olevan asunnon tulisijat on nuohottava vuoden välein, vapaa-ajan asunnossa riittää kolmen TOISIN oli ennen. Paljon ennen. Lisa vuoden aikaväli. Tetznerin totuuspohjainen kirja MusNuohouspalvelujen järjestämistä ta veljeskunta kertoo pienistä sveitsiläisistä orjista, kahdeksan – viidentoista vuoden ikäisistä pojista, joita vuoristotalonpojat myivät 1800-luvulla nuohoojapojiksi Milanoon. Nämä pojat kiipesivät piippuihin uunien kautta. Uunit saattoivat olla samana päivänä lämmitettyjä, jolloin käsiä suojattiin märillä kangasräteillä. Pojat kipusivat ylös käsivoimin samalla harjaten noen ja pien irti mustista kivistä. Kirjassa kuvataan elävästi lapsen tuska, kun käsiä polttaa kuumuus, ja silmissä sekä suussa kirvelee alaspäin tippuva nokipöly. Joskus touhu koskevat pelastuslain muutokset tulivei tajunnan kokonaan, ja lapsi mät- vat voimaan 1.1.2019. Pelastuslaitokkähti alas uuniin. Yönsä he ”lepäsi- silta on poistunut kokonaan velvoite vät” ulkosalla häkeissä, joissa tuskin huolehtia nuohouspalvelujen järjesmahtui makaamaan – etteivät olisi tämisestä siirtymäkauden päätyttyä karanneet. 30.6.2019. Nuohouspalvelut ovat nykyään täysin vapaat kilpailulle. SUOMEN oloista ei vastaavia kertomuksia onneksi ole. Vanhojen KENET sinä kutsut paikalle? SuomesTampere-aiheisten postikorttien sa on noin 800 nuohoojaa. Kilpailun keräilijä ja paikallishistorian harras- vapauduttua voit itse vaikuttaa taja Holipompeli kertoo otsikkonsa teettämäsi työn siisteyteen ja tarkNokikolareita ja nokivalkeita vanhan kuuteen. On myös mukava asioida Tampereen savupiipuissa alla: miellyttävän henkilön kanssa, tu-

”– Osa nuohoojista erikoistuu ilmastointihormien puhdistamiseen, jolloin työ ei olekaan nokista. ”

leehan hän kotiisi keskelle arkea tai touhuamaan yksinään. Myös työn hinnalla on merkitystä, sitä voi suoraan tiedustella täsmällisesti omaan kohteeseensa tai sitten tutkia ammattilaisten nettisivuja. VAIKKA materiaalit ja paloturvallisuus ovat parantuneet 1800-luvulta, syttyy tulipaloja edelleen. Tarvitaan vain kipinä ja syttymiselle otolliset olosuhteet. Minä kutsuin kotiini Kipinän, Pasi Kipinän. Kiinteistönvälittäjänaapurini suositteli häntä minulle lämpimästi, enkä pettynyt. Asiakkaan kohtaamisessa kättely on tärkeää. Puristuksesta ja katsekontaktista syntyy ensivaikutelma. Hyvä vaikutelma vahvistui seuratessani miestä niin ulkosaunaan kuin pirttiin leivinuunin ääreenkin. Katoille hän kiipesi yksin, kreivin aikaan suorastaan, sillä kohta sataa lumet, eikä vanhojen rakennusteni katoilla ole kulkusiltoja. Tällaiset seikat tulisi huomioida siinä, milloin kohde nuohotaan, sillä nuohoojan työ on ympärivuotista, eivätkä lumet ole ammattilaisen toiminnan esteenä. – Varovaisuudesta huolimatta, vuodenaikaan katsomatta jokainen nuohooja tippuu noin kerran kym- – Liian harvoja kiinnostaa nuohoojan ammatti, Pasi Kipinä menessä vuodessa, muistelee Pasi harmittelee ja peräänkuuluttaa itselleen omatoimista ja Kipinä kuulleensa. reipasasenteista oppipoikaa, miestä tai naista. NUOHOOJAN asu on käytännön syistä musta. Pasi Kipinän vyötäröllä komeilee nuohoojan ammattivyö. Messingin värinen solki korostuu tummasta olemuksesta kokonsa ja näyttävyytensä vuoksi. Hymyillessä välkkyvät valkoiset hampaat. Kahville istuttaessa mustan pipon alta paljastuvat vaaleat hiukset. Kahvikuppiin tarttuvat sormetkin ovat ottaneet tummaa väriä, mutta puhdistuvat saippualla. – Pieniä halkeamia tulee sormen-

päihin, näyttää Kipinä käsiään. Hänen ajastaan suurin osa ei mene suinkaan katolla, vaan lattian rajassa hormeja puhdistaen. Osa nuohoojista erikoistuu ilmastointihormien puhdistamiseen, jolloin työ ei olekaan nokista. KIPINÄ nauttii ammatista, jota hän kuvaa vanhaksi käsityöläisammatiksi. Suomen sukututkimusseuran mukaan vuonna 1869 Pietarin miljoonakaupungissa oli 176 suoma-

laista nuohoojaa, yli 60 % kaikista nuohoojista. Näistä ammattilaisista moni oli kotoisin itäisestä Parikkalasta. Olipa suomalaisia töissä jopa tsaarin hovissa. Pasi Kipinälle mielenkiintoisimpia työkohteita ovat vanhat rakennukset ja kirkot. Kipinän yrityksen huollettavana onkin ollut monia restaurointikohteita. Nuohouksen lisäksi yritys myös muun muassa massaa hormeja ja asentaa sisäpiippuja, piipunhattuja ja vedonparantajia. VANHAAN käsityöläisammattiin ”nuohoojamestarin” rinnastaa myös koulutus. Pasi Kipinä oli itsekin aluksi oppipoikana, sitten kisällinä ja lopulta valmistui nuohoojaksi, luokkansa priimuksena. – Lienen tarkka luonteeltani, hän kuvailee itseään. Tätä kuvastaa myös entinen ammatti sairaalatekniikan insinöörinä. – Nyt saan olla myös ulkotöissä, kiittää Kipinä uranvaihtoaan. – Liian harvoja kiinnostaa nuohoojan ammatti, hän harmittelee ja peräänkuuluttaa itselleen omatoimista ja reipasasenteista oppipoikaa, miestä tai naista.  •

Nuohoojan ammattivyössä on komea solki.

– Ammattimainen nuohooja huolehtii työkohteensa siisteydestä, Pasi Kipinä korostaa.


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

52

ELÄMÄÄ JA ILMIÖITÄ Muurmannin suomalaiskylissä vallitsi suuri pelko ja epätietoisuus: Entä jos minutkin leimataan kansanviholliseksi?

Suomalaisyhteisön täydellinen tuhoaminen Väitöskirjatutkija, kirjailija Tarja Lappalaisen ja sotahistorian professori Martti Turtolan uutuuskirja Stalinin tappamat – Muurmannin suomalaisten pitkä ja musta yö kertoo Josif Stalinin vainoista Muurmannin suomalaisia kohtaan. Teksti: Reetta Reinman

D

iktaattori Josif Stalin tuhosi Muurmannin rantojen kukoistavan suomalaisyhteisön niin perusteellisesti, että uutuuskirjoittajien, Tarja Lappalaisen ja Martti Turtolan mukaan voidaan perustellusti puhua kansanmurhasta. Lappalainen keskittyy kirjassa Muurmannin elämään lukuisine mielenkiintoisine yksityiskohtineen. Hänen kertomuksensa keskittyvät kauhun ja vainojen vuosien yksilötarinoihin, joista ei puutu hauskoja sattumuksia eikä keskinäisiä kahinoita ja traagisia kohtaloitakaan. Sotahistorian professori ja poliittisen historian tutkija Martti Turtola antaa puolestaan aiheelle laajemmat puitteet.

Uudisasukkaiksi Suomesta

Merkkejä oli häilynyt ilmassa jo hieman aiemmin. Vainoja varten kommunistisen puolueen Murmanskin aluekomitea oli saanut avukseen Leningradissa ”menestyksellisesti” toimineen Ezsovan teurastusryhmän. Troikat eli kolmen miehen kenttäoikeudet tahkosivat kuolemantuomioita suomalaiskylissä yötä päivää. Oikeutta olivat jakamassa niin bolshevikit kuin NKVD:n eli kansankomissariaatin (myöh. sisäasianministeriö) edustajat. Kuulustelumenetelmät olivat niin karmeita, että jopa Adolf Hitlerin kuolemanleirin kuulustelijat ottivat niistä oppia. Stalinin ja hänen käskyläistensä Neuvostoliitossa suomalaisia pidettiin järjestäytyneinä imperialismin vakoilijoina ja terroristeina, jotka Suomen valtio oli lähettänyt ja joille oli annettu tehtäväksi tuhota nuori Neuvostoliitto. Troikkien toimesta suomalaisia miehiä alkoi öiseen aikaan kadota niin Uuran kuin Tuuloman eli Päiväjärven kylästä ja monista muistakin rannikkoseudun suomalaiskylistä. Julistus kansan viholliseksi riitti pidätyksen syyksi. Kadonneet eivät koskaan palanneet.

Suomalaisia saapui Venäjän puoleisille Jäämeren rannoille 1800-luvun puolivälin jälkeen. Syynä olivat Suomea riivaavat ankarat nälkävuodet, mutta myös seikkailunhalu. Aivan ensimmäisten joukossa alueelle asettuivat kuusamolaiset veljekset Taneli ja Heikki Kellinsalmi. Alueelle tuli lisää suomalaisia 1900-luvun alkuvuosina Muurmannin ratatöiden kyljessä. Hieman tämän jälkeen Suomen sisällissodan jälkimainingeissa 1918 Muurmannin suomalaiskyliin alkoi saapua punakaartilaisia ja poliittisia pakolaisia. Nämä asettuivat muun muassa Uuraan, josta tuli yksi rantojen suurimmista suomalaiskylistä. Näitä kyliä nousi yksi toisensa jälkeen. Lopulta niitä oli liki 50. Suomalaisia kansakouluja oli runsaasti, ja myös kirjoja sekä kaksi Hätäännys ja pelko – suomalaista sanomalehteäkin ilmestyi olenko minä kansanvihollinen? alueella. Suomalaiskylissä vallitsi suuri pelko ja Suomalaiset ”imperialismin epätietoisuus: Entä jos minutkin leimavakoilijoita ja terroristeja” taan kansanviholliseksi? Kukaan ei ollut enää turvassa. ”Kansan vihollinen, yhtei1930-luvun alussa kaikki näytti vielä sön vihollinen, yhteisen asian vihollinen, hyvältä Muurmannin rannoilla, mutta kehityksen vihollinen”, näin hokivat pisitten ilmapiiri alkoi kiristyä ja muuttua dättäjät. Kansan vihollisesta ei saanut yhä pahaenteisemmäksi ja ahdistavam- jäädä edes nimeä ihmisten muistiin. maksi. Synkimmän pelot kävivät toteen Kirjan kuvaliitteen otos Uuran nuodiktaattori Josif Stalinin käynnistäessä risoliiton puheenjohtaja Jalmari Pellon ennen näkemättömän julman, tuskal- hautajaisista kertoo paljon. Pelto lepää lisen ja järkyttävän murhenäytelmän arkussa. Kuvasta on häneltä, kansanviMuurmannin alueella vuodesta 1937 holliselta, leikattu kasvot pois jälkeenalkaen. päin. Tässä vaiheessa Uuran ja muiden

suomalaiskylien loppu alkoi jo häämöttää. Lappalainen toteaa, että nämä suomalaisiin sekä muihinkin ulkomaalaisiin kohdistuneet kauhuteot olivat vertaansa vailla. Kukaan ei pystynyt niihin puuttumaan, sillä teloitukset oli määrännyt Josif Stalin. Suomalaisten vainot vain kiihtyivät sen jälkeen, kun talvisota alkoi. ”Suomi on provosoinut sodan Neuvostoliittoa vastaan”, propagandakoneisto huusi ja jylläsi. ”Suomi ampui Mainilan laukaukset ja hyökkäsi Neuvostoliiton kimppuun”, se lisäsi vettä myllyyn.

Suomalaisten omaisuus ja asuinsijat ryöstetään Vainot eivät lakanneet suomalaisten yllättäviin pidätyksiin ja teloituksiin. Kesällä 1940, muutama kuukausi talvisodan päättymisen jälkeen Stalin päätti häätää Muurmannin suomalaiset heidän kylistään ja kodeistaan. Suomalaisia oli silloin Kuolan niemimaalla, etupäässä Muurmannin rannalla arviolta 4 400 henkeä. Kaiken kaikkiaan Kuolan niemimaalta joutui muuttamaan pois yli 7 000 ulkomaalaista. Heidän tarkkaa määräänsä ei kuitenkaan tiedä kukaan. Pääosa Muurmannin suomalaisista siirrettiin Karjalaan ja pieni osa Uralin taakse. Muut etniset ryhmät siirrettiin etupäässä Altain vuoristoon, Siperiaan. Tyhjentyneet suomalaiskylät ja niiden omaisuus annettiin venäläisille, jotka asettuivat suomalaistaloihin asumaan. Kirjassa todetaan, että Kuolan niemimaalla asuneista kansaStalinin tappamat – Muurmannin suomalaisten pitkä ja musta yö kirjan kirjoittajat Tarja Lappalainen ja Martti Turtola ovat onnistuneet kiitettävällä ryhmistä suomalaiset olivat vihatuimpia tavalla teksteissään. Kirja etenee johdonmukaisesti ja mielenkiintoisesti. ja vainotuimpia. Docendon julkaisemassa kirjassa on 372 sivua kuvaliitteineen. Päiväjärveläiselle Moilasen papalle oli vähällä käydä hullusti, kun häntä ryhdyttiin evakuoimaan. Hän oli niin huonossa kunnossa, että hänelle kuten Anni Haltillekin piti tehdä kassi, joissa heidät siirrettiin veneestä laivaan. Yllättäen Moilasen kassi irtosi nosturin koukusta ja pappa molskahti mereen. Onneksi hänet saatiin nostettua merestä elävänä pois. Murmanskissa kaikki ahdettiin härkävaunuihin tavaroineen päivineen. Junan ovet pidettiin lukittuna kaksi vuorokautta yhteen soittoon. Kun suomalaiset olivat saapuneet Karhumäkeen, heidät lastattiin proomuihin, ja matka jatkui Äänisen rantojen vanhoihin kyliin. Kesällä 1940 Stalin päätti häätää Muurmannin suomalaiset heidän kylistään ja kodeistaan. Suomalaisia oli silloin Kuolan niemimaalla, etupäässä Muurmannin rannalla arviolta 4 400 henkeä. Kaiken kaikkiaan Kuolan niemimaalta joutui muuttamaan pois yli 7 000 ulkomaalaista. Pääosa Muurmannin suomalaisista siirrettiin Karjalaan ja pieni osa Uralin taakse. Muut etniset ryhmät siirrettiin etupäässä Altain vuoristoon, Siperiaan.

Muurmannin suomalaiset näännytettiin nälkään Arkangelin metsissä Jatkosodan sytyttyä kesällä 1941 Neuvostoliiton ja Suomen välillä Karjalaan pakkosiirretyt Muurmannin suoma-


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

53

ELÄMÄÄ JA ILMIÖITÄ

Kaikkien Tarja Lappalaisen kirjaansa haastattelemien eli Unto Kemppaisen, Orvo Björnisen, Sven Lokan ja Hugo Hulkon isät kokivat loppunsa Stalinin vainoissa. Heidät pidätettiin asuinkylissään ja vietiin kidutettaviksi ja sammuttaviksi kauhun vuosina 1937-1938. Haastatelluista elossa on vielä Orvo Björninen. Hän asuu Suomessa. – Oli niin paljon niitä tulijoita, niin innostunutta väkeä. Tulivat Neuvostoliittoa rakentamaan, sosialismia. Ei ole ketään herroja, ei ole ketään sortajia, Björninen toteaa, miten ihmiset ajattelivat tullessaan uuteen maahan. Suurin osa tulijoista teloitettiin. Myös Orvo Björnisen isä.

laiset määrättiin jo syksyllä uudelle evakkomatkalle Arkangelin metsiin. Matkan tarkoituksena oli näännyttää heidät nälkään. Kirjan mukaan tämä evakkomatka oli vieläkin tuhoisampi kuin ensimmäinen matka Muurmannista Karjalaan vuonna 1940. Arkangeliin lähdettiin junilla. Mitään kunnollista ruokaa evakoilla

Arkangelin Plesetskin rautatieasemalla. Viimeisinä hetkinään vaikeasti sairas Maria kutsui luokseen vangittuja lapsiaan, niin kauan kunnes armahtava pimeys otti hänet valtaansa ja hän sulki silmänsä tältä maailmalta. Kunpa hän olisi edes tiennyt, missä olivat hänen lastensa Oiva ja Veikko Mantereen viimeiset leposijat. Sekin jäi sumun

”– Stalinin ja hänen käskyläistensä Neuvostoliitossa suomalaisia pidettiin järjestäytyneinä imperialismin vakoilijoina ja terroristeina, jotka Suomen valtio oli lähettänyt ja joille oli annettu tehtäväksi tuhota nuori Neuvostoliitto.” ei ollut mukanaan, eikä sitä heille annettu. Toisilla ei ollut ruokaa lainkaan. Hirvittävää ja suunnitelmallista Stalinin taholta oli, että junia seisotettiin tarkoituksella asemilla, niin että evakot joutuivat asumaan yhtäjaksoisesti viikkoja tarkasti vartioiduilla rautatieasemilla. He saivat elantonsa ainoastaan kaikenlaisista jätteistä, madoista ja eläinten raadoista, koirista ja kissoista sekä maasta löytämistään mädäntyneistä perunoista. Näin suomalaisia nääntyi runsain määrin jo ennen Arkangeliin saapumista marraskuun 10. päivänä. Arkangelissa osa suomalaisista sijoitettiin metsätyömaille. Meni kauan, ennen kuin he saivat ensimmäisen oikean leipäannoksensa. Toisinaan he saivat kauraleipää, mutta tässäkin oli juoni takana. Leipä oli näet tehty puhdistamattomasta kaurasta, joka oli jauhettu jauhoksi kaikkine akanoineen. Okainen leipä repi vatsan ja suoliston verille. Kuka söi sitä ankarassa nälässä, kuoli. Päiväjärven suomalaisista evakoista kuoli noin 90 prosenttia ja Uuran kylälän asukkaista nääntyi noin 75 prosenttia.

Maria Kennelin ja pienen Reinon kohtalo Uuralaisten joukossa oli myös Maria (aik. Mantere), joka oli Kennel, Oiva ja Veikko Mantereen äiti. Hän menehtyi

peittoon. Marian kuoleman jälkeen hänen miniänsä, Oiva Mantereen puolison Tyynen (o.s. Heikkinen) neljävuotias veli Reino sairastui kurkkumätään. Pojan henki kulki vaikeasti, ja Tyyne vei hänet Arkangelissa lääkäriin. Lääkäri Neveroskaja vastasi hätääntyneelle Tyynelle kylmästi, ettei kansanvihollisten lapsiin uhrata lääkkeitä. ”Aiotte kumota neuvostovallan ja valloittaa Kuolan niemimaan. Te ette tarvitse mitään!” pauhasi hän. Niine

Hugo Hulkon isän veljessarjasta vain yksi jäi henkiin Stalinin vainoissa. Suoraan edestä katsottuna ylhäällä vasemmalla Hugon isä Eetu, joka vangittiin vuonna 1938 ja ammuttiin Pietarissa vankileirillä. Hänen vieressään Väinö, joka ammuttiin myös. Oikealla ylhäällä Hannes, joka kuoli leirillä, samoin Viljo, joka on kuvassa oikealla alhaalla. Vasemmassa alalaidassa olevan Arvidin onnistui sinnitellä vankileirillä kymmenen vuotta, jonka jälkeen hänet vapautettiin. Hugo Hulkko oli yksi Muurmannin suomalaisista, joita Tarja Lappalainen haastatteli kirjaansa. Hulkko ei ole enää elossa.

hyvineen Veikko kuoli siskonsa käsivarsille. Haudalle Tyyne hankki valkoisen ristin. Veikon ja Marian kohtalo ei ollut mitenkään ainutlaatuinen. Sairaus, kylmyys ja nälkä niittivät runsaasti satoaan, ja tämä oli Stalinin tarkoitus. Ennen niin elävän ja vireän Muurmannin suomalaisyhteisön osalta voidaankin puhua täydellä syyllä kansanmurhasta, joka kulminoitui Arkangelin metsiin, vaikkakin kaikilla Stalinin vankileireillä käytiin samaa taistelua kuolemasta ja elämästä.

Kirja kertoo kyläläisten keskinäisistäkin sattumuksista Kirjassaan Lappalainen kertoo myös monia tarinoita ja sattumuksia Muurmannin suomalaisten elämästä ennen vainoja ja niiden jälkeen. Esimerkiksi Suojeluspoliisi (Supo) jahtasi Muurmannin suomalaista Sven Lokkaa 1900-luvun loppupuolelta. 1800-luvun lopulla taas uuralaiset hankkivat itselleen kirkkoa. Rakennushanketta rahoitettiin ahkerasti myös Suomesta käsin. 1880-luvulla uuralaiset uskoivat kirkon rakentamisen Maurits Bergströmille, joka kävikin siihen viipymättä käsiksi. Kyläläiset luottivat täysin omaan mieheensä. Kun Bergström lukuisin eri perustein pyysi kaikki kirkkohankkeeseen kerätyt viisisataa hopearuplaa itselleen, joka oli tuohon aikaan suuri summa, he lopulta suostuivat pyyntöön. Mies kiitti luottamuksesta, keräsi kamppeensa ja hiipi perheinen salaa kylästä. Hän luikki puolisonsa kanssa Pohjois-Amerikkaan lähtevään valtamerilaivaan Vesisaaresta ja aloitti siellä uuden elämän hopearahat hyppysissään. Mielenkiintoisia ovat myös suomalaisten muut keskinäiset kahinat sekä ystävyydet ja rakkaudet.  •

Tyyne Mantere (o.s. Heikkinen) nuorena ennen Stalinin vainojen aikaa. Hänen kirjeensä ja valokuvansa ovat yhtenä tärkeinä lähteinä kirjassa Stalinin tappamat – Muurmannin suomalaisten pitkä ja musta yö.

Verneri Ranta on yksi Muurmannin suomalaisista teloitetusta. Hänet vangittiin vuonna 1938 ja vietiin vankileirille, jossa hänet ammuttiin samana vuonna.

Verneri Rannan karu kohtalo

U

uralainen Verneri Ranta syntyi vuonna 1912 suureen kalastajaperheeseen. Hänen vanhempansa olivat Arnold ja Magna Ranta. Tyyne Mantere kertoo: ”Heillä oli suuri kaunis talo, paljon karjaa. He olivat oikein kauniita näöltään ja luonteeltaan. Pojat olivat Oskari, Akseli, Eevertti, Verneri, Einari, Yrjö, Reino ja siskot Helena ja Auroora. He opiskelivat hyvin ja hyvin tekivät työnsä. Koko perheen nuoriso oli nuorisoliittolaisia, Oskari puolueen jäsen. He olivat eri ajojen taitureita, piirustajia, soittajia, lauloivat hyvin, tanssivat, joten nuorison keskuudessa rakas-

tettuja. Ensin heidän perheestään vangittiin isä Aarnold Ranta vuonna 1936. Seuraavana vuonna Oskari ja Helena ja 1938 talvella Verneri. Perheen jäljelle jääneet jäsenet ajettiin Karjalaan. Pintusissa, Karjalassa häätömatkalla kuolivat Eevertti ja Reino. Einari nääntyi sodassa.” Verneri oli Tyyneen kovasti ihastunut. Hän sieppasi usein mandoliinin ja lauloi mielitietylleen. Tyyne valitsi kuitenkin Oiva Mantereen puolisokseen. Verneri vietiin 23.2.1938 venäläiselle vankileirille, jossa hänet tapettiin ja haudattiin tuntemattomaan paikkaan. Koko suuren perheen kohtalo oli hyvin karu.  •


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

54

VIIKKOAINEISTO Kielimuurilla kuhisee

E Martti Huhtamäki m.h.huhtamaki@gmail.com

Viikon 50 krypto

Viikon 48 ratkaisu:

Kolumni

duskunnan oikeusasiamiehet ovat aktivoituneet uusissa hulppeissa työtiloissaan Pikkuparlamentin yhteydessä Arkadiankadun alussa. Toistakymmentä vuotta kestäneet oikeusjutut ovat unohtuneet, mutta tuoreita aiheita riittää. *** Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen poisti lapset, opettajat ja vanhemmat joulukirkoista sillä verukkeella, etteivät kaikki tunnusta Lutherin oppeja, jos sellaisia kirkossa satuttaisiin sivuamaan. Suvivirren suhteen tuli aikoinaan vesiperä, mutta Enkeli taivaan jää nyt kirkossa kuulematta. *** Sitten esiin astui varsinainen oikeusasiahenkilö Petri Jääskeläinen. Hän oli törmännyt jossain poliisin uuteen rintamerkkiin ja huomannut, että siinä POLIISI -sana oli suuremmilla kirjaimilla kuin

POLIS ja POLICE: Tämä on myrkkyä kaksikielisessä Suomessa. Kaikkien kirjainten esimerkiksi katujen nimissä pitää olla yhtä suuria. Ja niin pitäisi olla myös poliisin rintapielessä. *** Munsalassa umpiruotsalainen minkkifarmari huomasi ekoterroristien päästäneen sekä minkkejä että hopeakettuja aamuyöstä talvipakkaseen. Hän soitti 112:n ja Kokkolasta saapui poliisipartio. ”Vilka herrar?” farmari kysyi. ”Poliisista”, vastasi konstaapeleista vanhempi. ”Va betyder det?” ”Det är samma som POLIS och POLICE ja osoittaa uutta rintamerkkiään. ”Ok.” farmari tyytyy asiaan ja päästään tekemään kuulustelupöytäkirjaa ruotsiksi, kielellä, jonka poliisi varsinkin Kokkolassa hallitsee.

No kymmenet tuhannet rintamerkit tietenkin uusitaan ja kahden kielen maassa POLICE poistetaan kokonaan, vaikka rikollisten piirissä se on tutuin termi. *** Kolmen vuorokauden jalkapallojuhla on tauolla. Otteluita Euroopan mestaruudesta odotellaan. Kannattajat varaavat kisamatkoja saatuaan otteluohjelman tietoonsa. Suomi on sijalla 58 maailmantilastossa, mutta kunhan voittoja alkaa tulla ensi kesänä, suosio ja sijoitus kohenevat kannattajien joukossa kuohuten. *** Oikeusasiamies puuttunee asiaan, jos pelaajien letkajenkka jatkuu lentokoneessa. Yleisön pääsy lapsineen kentälle pelien jälkeen ei sekään suuressa maailmassa ole suotavaa. Sen estämiseksi Interpol on jo hälytetty.

TV-tärpit Mikä vetää ruudun ääreen? Poimintoja viikon tv-ohjelmista. Toimittanut Patrik Mattsson. pe 13.12. klo 21:00, TV5

Almost Christmas (USA 2016) (12) Joulurauha on kaukana, kun eläkkeelle jäänyt Walter päättää kutsua kaikki aikuiset lapsensa perheineen yhteiseen joulunviettoon. Kiperiltä tilanteita ja konflikteilta ei vältytä, kun Walterin lapset viihtyvät saman katon alla harvoin viittä päivää pitempään. Jouluista perhekomediaa tähdittää loistava Danny Glover.

la 14.12. klo 9:00, Nelonen

Huisi Hai 2 (USA/EteläKorea 2012) (7) Värikkäässä koko perheen animaatioelokuvassa palataan Panun ja muiden kalojen asuttamalle koralliriutalle, jossa he ovat turvassa ilkeiltä hailta. Pahamaineinen Troy-hai juonii kuitenkin uuttaa hyökkäyssuunnitelmaa riutan asukkaiden kimppuun, mutta Panu johdolla pikkukalat asettautuvat urhoollisesti hairivistöä vastaan.

su 15.12. klo 19:10, TV5

Snowtime! (Kanada 2015) (7) Lumi pöllyää ja lumipallot sinkoilevat koululaisten talvisessa lumisotaleikissä. Lumipallojen heittely kasvaa hauskanpidosta kuitenkin nopeasti totiseksi touhuksi ja sotaleikki saa liiankin vakavia sävyjä. Tyylikkäästi toteutettu animaatioelokuva on uusintaversio vuonna 1984 valmistuneelle Lumisota -elokuvalle.

ti 17.12. klo 21:00, Sub

Exodus - Gods and Kings (USA 2014)(12) Mestariohjaaja Ridley Scott herättää eloon raamatun kertomukseen pohjautuvan eeppisen tarinan, jossa Mooses nousee mahtavaa farao Ramsesia vastaan johdattaen tuhannet orjat pakomatkalle Egyptin vitsauksilta. Mahtipontiset efektit ja taistelukohtaukset muinaisessa Egyptissä ovat vaikuttavaa katseltavaa.


KauppaSuomi | viikko 50 / 2019

55

RIVIKAUPPA Myydään

LATTIA - JA SEINÄLAATAT 1/2 -hintaan eurokymppi.fi 0440404542

tkö

dä Tie

Löydät sen Kärkkäiseltä

näm ä?

SELVÄNÄKIJÄ-MEEDIO PARANTAJA PÄIVI Alanen puh.vast.otto ark. klo 9-19 045 1296806 tai maksu puhelinlaskulla 0700 81888 2,38e/min. Katso: www.paivialanen.fi OTA UUSI suunta elämääsi! Luotettava auttaja/ennustaja myös unien tulkintaa, ti-su, klo. 10-24, 1,99€/min. Sari 0700 84 444. Ota talteen HELENA NÄKIJÄ.AJANVARAUS 0403670019 Äänekoski. Soittele

100000

Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

Yli 100 000 eri tuotetta ja yli 2500 tuotemerkkiä 30 osastolla

Vuokrataan YKSIÖ 30M2 Tammirinteellä Jyskässä. Vapautuu 31.01.20. P. 0503241715

P1

P2 P3

2) Ylen ensimmäisen pikkujoululähetyksen Helsingin Kauppakorkeakoulusta juonsi vuonna 1957 a) Anssi Kukkonen b) Pekka Tiilikainen c) Niilo Tarvajärvi d) Paavo Noponen?

P1

P2 P3

3) Seagulls on a) Helsinkiläinen koripalloseura b) Museo Hylkysaaressa c) Risteilylaiva d) Barcelonan kauppahalli?

P1

P2 P3

4) Englannin kanaalin Eurotunneli on pituudeltaan a) 25 b) 50 c) 75 d) 100 kilometriä?

P1

P2 P3

5) Tauno Palon Rosvo Roope -laulussa mainitaan a) Tallinna b) Oulu c) Kokkola d) Pori?

P1

P2 P3

6) Valtatie 66 kulkee a) Tampereelta Lahteen b) Kajaanista Ouluun c) Joensuusta Kuopioon d) Orivedeltä Lapualle?

P1

P2 P3

7) Seitsemään pieneen kääpiöön ei kuulu a) Nuhanenä b) Ujo c) Vilkas d) Punakuono?

P1

P2 P3

8) Veijari ja herrasmies -muistelmateos kertoo a) viihdetaiteilija Erkki Liikasesta b) poliitikko Erkki Liikasesta c) Tapani Kansasta d) Jari Sillanpäästä?

P1

P2 P3

9) Joulupäivänä on a) Aaton b) Sylvesterin c) Johanneksen d) ei kenenkään nimipäivä?

P1

P2 P3

10) Jean Sibeliuksen säveltämän ”En etsi valtaa loistoa” -joululaulun sanat ovat a) Runebergin b) Topeliuksen c) Leinon d) Madetojan?

P1

P2 P3

11) My fair lady -musikaalin suomensi a) Reino Helismaa b) Jukka Virtanen c) Juha Vainio d) Vexi Salmi?

P1

P2 P3

12) Mäkimies Antti Aalto edustaa a) Puijon Hiihtoseuraa b) Ounasvaaran Hiihtoseuraa c) Kiteen Urheilijoita d) Kuusamon Erä-Veikkoja?

P1

P2 P3

1) Tunnetuin suomalainen maailmalla on a) Kimi Räikkönen b) Valtteri Bottas c) Saara Aalto d) Joulupukki?

Sekalaista

VAROITUS! NAUHAT eivät kestä aikaa. Siirrämme muistosi tur vaan digiaik a an tie dostomuoto on . VHS,8mm,DV,KAITAFILMIT jne. WWW.DIGITOI.FI p.0503079355

Kolmen sukupolven tietovisa

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

HYVIN VARUSTELTU loma-asunto Kiuruvedellä, pienen järven rannalla. Vuokranet. fi ID 810. P. 050-3516915

e tilata uutiskirjeemm PS: muista myös sivulla! Karkkainen.com etu

Oikeat vastaukset: 1d, 2c, 3a, 4b, 5c, 6d, 7d, 8a, 9d, 10b, 11a, 12c.  •

PUUKKOKUKSAT, "NOSTALGIA"TUOTTEET ym. persoonalliset lahjat Pukinkonttiin. www.eerikinputtiikki.fi. Puh. 0500-386429, LUMIJOKI

Laati: Martti Huhtamäki

Säästä rahaa! Jätä RiviKauppa-ilmoituksesi osoitteessa www.rivikauppa.fi

10€ 15€ 20€

5€ 10€ 15€

OHJEET: (Y)

Valitse alue: Valitse osasto:

Ylivoimainen jakelu!

Keski-Pohjanmaa Eteläinen Pohjoinen Keski-Suomi Myydään Myydään moottoriajoneuvoja Ostetaan Vuokrataan Sekalaiset Halutaan vuokrata

10€ 15€ 20€ Yhteystiedot (eivät näy rivi-ilmoituksessa) Nimi: Puh:

Lähetä osoitteeseen: J. Kärkkäinen Oy Rivikauppa Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska

• Kirjoita tekstaten, yksi merkki/ruutu, jätä tyhjä ruutu sanojen väliin. • Ilmoitus oltava perillä viimeistään lehden ilmestymisviikkoa edeltävänä perjantaina klo 15. • Lähetä lomake ja raha kirjeessä tai tuo lomake Kärkkäisen info-pisteeseen. • Voit myös maksaa ilmoituksen etukäteen tilille FI6255340520020888. Käytä tilille maksettaessa viitenumeroa 1009. Liitä kopio maksutositteesta ilmoituksen mukaan.

HUOM!

• Emme julkaise viihdepalveluilmoituksia. • Emme vastaanota ilmoituksia puhelimitse. • Jos haluat ilmoituksesi useammalle alueelle, niin maksa silloin alueiden määrän mukainen hinta (esim. 3xlomakkeen määrittämä hinta) • Kuvalliset ilmoitukset tulee jättää osoitteessa www.rivikauppa.fi. Kuvallisen ilmoituksen lisähinta on 15€.

Täytä oheinen kuponki ja toimi ohjeiden mukaisesti. Määräaikaan Pe 13.12.2019 klo 15.00 mennessä saapuneet rivi-ilmoitukset julkaistaan Ke 18.12.2019 ilmestyvässä lehdessä.


LOUNASTARJOUS! KLO. 10-15 MAANANTAINA

BACON BURGER -ATERIA

TIISTAINA

SPECIAL BURGER -ATERIA

KESKIVIIKKONA

CHEESE BURGER -ATERIA

TORSTAINA

CHICKEN BURGER -ATERIA

PERJANTAINA

SMOKY BBQ BURGER -ATERIA ATERIA SISÄLTÄÄ HAMPURILAISEN, RANSKALAISET JA JUOMAN

VOIMASSA JOULUKUUN AJAN!

10,50

Hannikaisenkatu 6, 40100 Jyväskylä +35840 144 0900

Löydät sen Kärkkäiseltä Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa tuotteita yli

100000

... ja lisää tulee päivittäin!

Yli 100 000 eri tuotetta ja yli 2500 tuotemerkkiä 30 osastolla

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Tue kotimaista työtä – tilaa Karkkainen.comista!

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Ilmainen vaihto- ja palautusoikeus 30 päivää

e ata uutiskirjeemm PS: muista myös til a! ull siv etu om Karkkainen.c

Profile for KauppaSuomi

KauppaSuomi 50/2019 (K-S)  

KauppaSuomi 50/2019 (K-S)