Page 1

POHJOINEN

Viikko 30 | Keskiviikkona 24.7.2019

www.kauppasuomi.fi

– kättä pidempää kaupantekoon

Laihdutimme kaikki alennustuotteet tasarahahintoihin! Lisäalennukset koskee pukeutumis-, jalkine- ja urheilutekstiiliosaston prosenttialennuksilla myytyjä tuotteita. Tule penkomaan! “Vitosella voi saada jo vaikka mitä!”


2

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

ONKO SINULLA

A T I O ATE V K O T LOIS LESI

?

SUOJAA HELPOSTI

TIteLessa: ta N O T Osoit atearvon ok /loist 0€ 800

bit.ly

Loistokate on katos joka suojaa omaistuutesi. Meiltä saat kattavan suojan esim. asuntovaunuille, autoille, veneille ja terasseille. Katoksen teräsrakenne on kestävä, pitkäikäinen ja huoltovapaa. Rakenne kestää hyvin Suomen vaihtelevat sääolosuhteet.

Arvo

Tarjoamme ratkaisun Avaimet käteen -periaatteella ja räätälöimme juuri sinun tarpeisiisi sopivan suojaratkaisun.

nen

Soita ja kysy tarjous:

ai Kotim

020 730 3460

jattu

isuo mall

!

US U T U

Kaupan päälle 30 € yllätyslahja!

U

KATOSMALLIMME: TOISPUOLEINEN

• arkkitehdin suunnittelema • sopii lähes joka tontille

KEHÄRAKENNE • arkkitehdin suunnittelema • saatavilla sivuseinät ja päätyseinä

Katos pihallesi JOPA PÄIVÄSSÄ

Suojaava katos YHDELLÄ SOPIMUKSELLA

Toimitus AVAIMET KÄTEEN

Loistokate Oy myynti@loistokate.fi • Puh. 020 730 3460 Tetriläntie 6 A 11, 90460 OULUNSALO www.loistokate.fi

Meiltä myös JOUSTAVA RAHOITUS

100% KOTIMAINEN

Nyt kevättarjouksena puoleen hintaan Tilaa omasi ja nauti! Meidän

E

TT

RI

TU

ER

I

RO SI

E LY S

SÄ VEHN

E ÄT

R

KOIRA

3/2019 7,00

Laiton koirakauppa kukoistaa Euroopassa:

3/2019 • 9,10 €

Isot pentutehtaat tienaavat miljoonia

tarjous

22

Panssarivaunut Suomeen 100 vuotta sitten

Suomalaista koiranpitomallia vietiin Kiinaan

ELLEN THESLEFF

Kultakauden radikaali Janakkalan tietokonemuseo KARI VOUTILAINEN

Yksilöllisiä kelloja – halvin 60 000 euroa

TYYLISUUNNAT

Klassismi nosti älyn kunniaan tarjous IIU SUSIRAJA

22

Totinen humoristi

00

Vanhan tuolin (norm. 43€) verhoilu on määräaikainen ekoteko 12kk

Antiikin ja voimassa 31.7.2019 taiteen ystävilleMainitse tilatessasiTarjous kampanjakoodi KS2019B tilaus

Heikki Tilaa puh. 09 - 413Muotoilija 97 300 tai postittamalla kuponki taiOrvolan sähköpostilla tilaukset@karprint.fi

UNIIKIT PRODEERAUKSET Voit tehdä tilauksen myös verkossa www.karprint.fi

00

(norm. 43€)

12kk määräaikainen tilaus

Myllysen perheen ystävät:

Salli ja Mocca Tilaan

Uusi villitys:

r 7000 Antiikki jakorkeuteen taide Nepalilla 22€ (norm. 43€) r Luontaisterveys metrin rKoditon Ase & Erä 36€ (norm. 71€) r Meidän koira koira seurasi huipulle r Hevosmaailma 24€ (norm. 48€) r SenioriTerveys r Kiinteistö & energia 36€ (norm. 71€) r Sielunpeili r Kissafani 24€ (norm. 48€) r Talomestari (Määräaikainen tilaus.) Lehden tilaaja Sukunimi

Vastaan-

Dog Survival

ottaja

39€ (norm. 78€) 22€ (norm. 43€) 30€ (norm. 59€) 25€ (norm. 49€) 21€ (norm. 42€)

maksaa postimaksun

Karprint Oy info LT Sopimus 5003505

Etunimi

Vanha Turuntie 371 03150 Huhmari

Lähiosoite Postinumero Puhelin

Postitoimipaikka

KS2019B

ENTISÖINTI ■ KERÄILY ■ KÄDENTAIDOT ■ ARJEN HISTORIA

Kaikki mitä olet halunnut tietää koirista!


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

3

– kättä pidempää kaupantekoon

Viikon nostot

Pääkirjoitus

TYÖ JA TALOUS 6

Suunnittelutiimi kertoo: Anar-metsästysvaatemallisto täydentyy naisten hirvaspuvulla

HARRASTUKSET 34

Kalastaminen opettaa lapselle vastuullista kalan käsittelyä

TYÖ JA TALOUS 4

Pohjalaistuote, otsonikaappi, niittää mainetta maailmalla

Hyvät metsästystavat lähtevät luonnon kunnioittamisesta

KÄRKKÄINEN OY

TYÖ JA TALOUS 33

Anita Jokinen on ainoita hatuntekijöitä Suomessa

ELDENIZ B.

U

seiden vuosikymmenten ajan Suomen metsästyskulttuuria seuranneiden mielestä siinä on havaittavissa selkeä muutos. Metsälläkin kaikki pitää tapahtua heti, tässä ja nyt. Perinteisiä metsästäjiä hämmentää, kun esimerkiksi kaatoilmoitukset tehdään nopeasti verkossa, inhimillisyys häviää. Myös ns. metsästysdiplomatia alkaa meillä olla kadonnut. Se on kautta aikojen ollut politiikan ja liike-elämän hieno tapa verkostoitua jo paljon ennen kuin sanaa verkostoitua oli edes keksitty. Peijajaisperinne on tärkeä yhteisöllisyyden vahvistaja, erityisesti maaseudulla. Peijajaisperinteen jatkumisen varmistamiseksi olisi hyvä panostaa ja innostaa siihen myös nuorempia sukupolvia. Tekniikan kehittyminen ilman muuta tuo jahtiin lisäarvoa ja nostaa laatua, esimerkiksi koiratutkien ja kiikarien optiikan isot kehitysaskeleet.

minen metsästyskojuissa ja -torneissa; metsällä ei tarvitse enää palella.

Metsästystä harrastavien naisten lukumäärä on Suomessa kasvanut huimasti. 1970-80-luvuilla metsästyskortin suorittaneita naisia oli tuhatkunta, nykyään noin 22 000. Naisten metsästysharrastuksen kasvun taustalla on nähtävissä muun muassa ekologisten arvojen nousun sekä lähiruoan arvostuksen, koiraharrastuksen kasvun ja myös naisten mahdollisuuden suorittaa asepalvelus. Metsästäjätutkinnon suorittaminen metsästyskortin saamiseksi on Suomessa ollut metsästyslain mukaan pakollinen vuodesta 1962. Se on merkittävä metsästäjän ammattitaidon ja harrastuksen turvallisuuden lisääjä. Alkoholin käyttö jahdissa on jäänyt lähes kokonaan pois, tämä lisää huomattavasti turvallisuutta. Lihan käsittelyn ammatillistuminen tuo jahtiin laatua. 1960-luvulla piilukirves saattoi olla ainut väline riistalihan käsittelyssä. Nykyään monilla metsästysseuroilla on lahtivajat, joissa on asianmukaiset välineet ja kalusto lihan käsittelyyn, leikkaamiseen ja säilyttämiseen. Miellyttävää on myös lämmityslaitteiden yleisty-

Petopolitiikkaa suomalaiset metsästäjät sekä ennen kaikkea poronhoitajat ja lammastilalliset pitävät liian kaukana todellisuudesta, liiallisesti EU:n suurkaupunkilaiskabineteista johdettuna. Petopoliittista keskustelua leimaa Suomessa valitettava vastakkainasettelu suojelijoiden ja metsästäjien välillä. Tarvitaan arkijärkisiä päätöksiä, miten saadaan toimimaan kulloisiinkin Suomen eri alueiden olosuhteisiin parhaiten istuva petopolitiikka. Tunteenomaiset purkaukset puolin ja toisin eivät johda kuin syyttelyyn. Monien mielestä suurpetoluvat pitäisi saada määritellä kansallisesti. Paras asiantuntemus olisi Suomen riistakeskuksen alaisilla alueellisilla riistaneuvostoilla ja riistanhoitoyhdistyksillä. On myös hyvä muistaa, että riistanhoidolla on tärkeä rooli liikenneturvallisuuden parantamisessa.

Julkaisutiedot Julkaisija J.Kärkkäinen Oy Osoite Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska Faksi (08) 425 744 Päätoimittaja Reetta Reinman Email toimitus@kauppasuomi.fi Verkkolehti www.kauppasuomi.fi Painopaikka Eteläinen, Lehtisepät Oy, Lahti Keski-Suomi, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Keski-Pohjanmaa, Lehtisepät Oy, Jyväskylä Pohjoinen, Kaleva Oy, Oulu ISSN ISSN 2341-9377 Jakelualueet Eteläinen Keski-Suomi Keski-Pohjanmaa Pohjoinen

104 600 kpl 124 000 kpl 76 000 kpl 161 500 kpl

Suomalaiset metsästäjät ovat sisäistäneet hyvät metsästystavat vastuuntuntoisesti. Hyvien metsästystapojen omaava metsästäjä tuntee seikkaperäisesti riistaeläimet sekä tietää ja hyväksyy metsästyssäädökset. Hyviin metsästystapoihin kuuluu myös se, että metsästäminen ei ole pelkästään saalislaukauksien ampumista, vaan metsästyskulttuurin ylläpitoa, riistanhoitoa sekä luonnosta nauttimista. Koira on metsästäjälle tärkeä työpari, merkittävä henkinen ja taloudellinen panostus. Jo suomalaisista luolamaalauksista näkee, että koira on erämiehen paras kaveri. Suomenpystykorva on monen mielestä kaunein metsästyskoira, ja suomalainen tapa metsästää pystykorvalla metsäkanalintuja on ainutlaatuinen; se tulee säilyä.

Metsästyskausi alkaa elokuun 10. päivänä kyyhkyjahdilla. Sorsajahtiin lähdetään 20. elokuuta.

Aineiston toimitus Aineisto toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen ilmoitukset@kauppasuomi.fi. Aineistovaatimukset valmiille aineistolle: PDF “Kärkimedia”. Aineistovaatimuksiin liittyviä lisätietoja voit kysyä numerosta 010 430 3390 (arkisin klo 9-16) tai verkkosivuillamme osoitteessa www.kauppasuomi.fi. Lehdellä on oikeus kieltäytyä julkaisemasta ilmoitusta. Ilmoittaja vastaa siitä, että lehdelle annetun aineiston julkaiseminen tapahtuu kenenkään tekijänoikeutta loukkaamatta ja ilmoitus on lakien ja asetusten mukainen. Ilmoitusten peruuttaminen ja reklamaatiot Peruutukset on tehtävä kirjallisesti (joko sähköpostilla, postitse tai faksilla) viimeistään mediakorttiin merkittynä aineistopäivänä. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai aineiston toimittamatta jättämisestä veloitetaan koko ilmoitushinta. Vuosisopimuksen purkaantuessa veloitamme sopimuksen mukaan. Ilmoitusten painoasua koskevat muistutukset on tehtävä kirjallisesti 14 vrk:n kuluessa lehden ilmestymisestä. Lehti ei vastaa ilmoitukseen tulleesta virheestä, joka johtuu puutteellisesta tai virheellisestä aineistosta, epäselvästä käsikirjoituksesta tai puhelinvälityksestä. Suurin vastuu ilmoituksen poisjäännistä tai julkaisemisessa tapahtuneessa virheessä on enintään ilmoituksen hinta.

Reetta Reinman 

Kärkkäinen Oy:n yhteystiedot löydät mainosliitteen kakkossivulta!

Markkinointi ja myynti Eteläinen, Risto Isohanni 044 530 1834, risto.isohanni@kauppasuomi.fi Keski-Suomi, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Keski-Pohjanmaa, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Pohjoinen, Jaana Laakko 0500 797 322, jaana.laakko@kauppasuomi.fi Valtakunnallinen, Samuli Savela 050 4202 059, samuli.savela@kauppasuomi.fi Sivunvalmistus J. Kärkkäinen Oy / Mainostoimisto Jakelu KauppaSuomen jakelusta vastaa Suomen Suoramainonta ja Posti. Palautetta jakelusta voi antaa numeroon 02 9001 0045 (Pohjoisen ja Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen painokset) sekä 02 9001 0043 (Eteläinen painos).


4

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

TYÖ JA TALOUS Pohjalaistuote niittää mainetta maailmalla

Otsoni tuhoaa hajuja aiheuttavat mikrobit

ELOZO Oy kehittää ja myy otsonipuhdistusjärjestelmiä, jotka nitistävät hajut tehokkaasti. Suomalaiseen, patentoituun ELOZO OY:n keksintöön luottavat maailmalta muutamina esimerkkeinä Lontoon National Theatre, Opera de Paris sekä Ruotsissa Göthenburg Opera House. Suomessa asiakkaina on teattereita, pelastuslaitoksia, jätteenkäsittelylaitoksia ja sairaaloita. Viimeisin sairaala, joka on ottanut Elozo puhdistusjärjestelmän käyttöön, on Oulun yliopistollisen sairaalan välinehuolto. Myös jääkiekkojoukkue Jokereiden peliasut ja -varusteet puhdistuvat otsonilla. naurahtaa. – Otsonipuhdistusjärjestelmä ei simerkiksi Lontoon National tepsi konkreettiseen, näkyvään liTheatressa ja muissa ooppera- kaan, vaan nenällä tunnistettavaan taloissa otsonipuhdistusjärjes- ” hajulikaan ”, hän tarkentaa. telmäämme käytetään hankalasti vesipestävien teatterivaatteiden puhdistuksessa, esimerkiksi sellaisten vaatteiden, jossa on runsaasti koristeita, kuten sulkia ja paljetteja. Esiintymisvaatteissa ei useinkaan ole konkreettista likaa. Puhdistuksen tehtävänä on viedä pois hajut ja niitä aiheuttavat bakteerit, kertoo otsonipuhdistusjärjestelmiä kehittävän ja valmistavan ELOZO Oy:n toimitusjohtaja Petri Hakomäki. ELOZO Oy toimii Vaasan lähellä Tervajoella; yritys suunnittelee, kehittää ja valmistaa tuotteensa Suomessa. Suomen lisäksi yrityksellä on toimipisteet ja jälleenmyyntiorganisaatiot Kiinassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Puolassa sekä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. – Suomessa esimerkiksi Suomen Kansallisooppera, Tampereen Teatteri ja Artistiasu Oy käyttävät otsonipuhdistusjärjestelmäämme esiintymisvaatteiden raikastamiseen. Puhdistusjärjestelmämme on käytössä myös monilla siivous- ja jätealan yrityksillä. Voisiko se korvata kotona pyykinpesukoneen? – No ei kuitenkaan, Hakomäki Teksti: Reetta Reinman

E

”– Tarvittava otsonipitoisuus ja käsittelyn pituus riippuvat käsiteltävien vaatteiden ja muiden tavaroiden materiaalista sekä haittaavan hajun luonteesta. Usein 45 minuutin käsittely on riittävä.”

MIHIN OTSONIN hajuja poistava teho perustuu? – Koska otsoni on molekyylinä (3-atominen happi O3) epästabiili verrattuna happikaasuun (2-atominen happi O2), se luovuttaa helposti yhden happiatomin ja on siksi hyvä hapetin. Tämän ominaisuuden takia otsonia käytetään muun muassa ilmanpuhdistukseen, vedenpuhdistukseen, valkaisuun ja desinfiointiin, Hakomäki vastaa ja jatkaa: – Hyvin epästabiilina aineena otsoni pyrkii reagoimaan ympäröivien aineiden, esimerkiksi juuri epämiellyttäviä hajuja aiheuttavien mikrobien kanssa. Otsoni rikkoo mikrobin solukalvon ja tuhoaa koko solun. Otsoni tuhoaa hajun lähteen, ei vain peitä hajua, kuten esimerkiksi ilmanraikastimet tekevät. Laitteessa on useita ohjelmavaihtoehtoja. – Perusohjelma poistaa tavallisimmat tartuttajat ja hajut. Täyspuhdistava ohjelma eliminoi pahat hajut ja jopa bakteerit ja virukset sekä homeitiöt ja allergeenit lähes totaalisesti. – Otsonipuhdistuslaite soveltuu erinomaisesti esimerkiksi laboratorioja sairaala-ammattilaisten käyttöön, sekä kaikille yleisille työpaikoille; teatteripuvuston, urheilijoiden vaatteiden ja välineiden sekä esimerkiksi liikennekeskusten tai ostoskeskusten huoltohenkilökunnan työasujen ja

työkalujen desinfiointiin, Hakomäki kertoo. SeiLab:n tekemien tutkimusten mukaan ELOZO-otsonipuhdistusjärjestelmä on pystynyt tuhoamaan salmonella- ja listeriabakteereja sekä jopa sairaalabakteeri MRSA:n. Linköpingin yliopistossa Ruotsissa on tehty lopputyö liittyen otsonin käytöstä sairaaloissa. Kyseinen tutkimus on luettavissa linkistä http:// urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:liu:diva-152686 PUHDISTAVANA AINEENA käytettävä otsoni luodaan otsonikaapin sisällä olevan generaattorin avulla ilman hapesta. – Eli laitteen käyttöä varten ei tarvitse ostaa, kuljettaa tai varastoida mitään aineita, Petri Hakomäki sanoo. Hän lupaa, että otsonikaapin käyttö on helppoa. – Vaatteet asetetaan laitteen sisälle ruostumattomasta teräksestä tehtyjen tai muovisten henkareiden kanssa. Irrotettavat hyllyt voidaan laittaa kaapin sisään pienempien tavaroiden (esim. kengät, hatut, työkalut) käsittelyä varten. Laitteen käsittelykammion otsonipitoisuutta ja käsittelyn pituutta voidaan kontrolloida ohjauspaneelista. – Tarvittava otsonipitoisuus ja käsittelyn pituus riippuvat käsiteltävien vaatteiden ja muiden tavaroiden ma-

teriaalista sekä haittaavan hajun luonteesta. Usein 45 minuutin käsittely on riittävä, Hakomäki kertoo. ULKONÄÖLTÄÄN otsonipuhdistusjärjestelmä muistuttaa vaatekaappia. Laite on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Otsonikaapilla on pyörät alla, joten sitä voidaan kuljettaa ja siirtää helposti. ELOZO Oy valmistaa erikokoisia otsonipuhdistusjärjestelmiä pääsääntöisesti ammattilaiskäyttöön, malleista pienikokoisimpia voisi ajatella myös kotikäyttöön. Malliston isokokoisten laitteiden hintaluokka lähtee 12 000 eurosta (alv 0%). Esimerkiksi ELOZO® H800 on ulkomitoiltaan 1000x595x1900 mm ja sisämitoiltaan 800x600x1580 mm, kyseinen laite painaa 140 kiloa ja on puhdistettavien tuotteiden käsittelyalan tilavuudeltaan 758 litraa.

”– Sähköä laite kuluttaa noin 0,35 kWh, eli saman verran kuin tehokas tietokone.” TOIMIAKSEEN JA luodakseen otsonia otsonipuhdistusjärjestelmä tarvitsee sähkövirtaa. Toiminnot ohjataan ohjauspaneelista Twist & Click -menetelmällä. – Sähköä laite kuluttaa noin 0,35 kWh, eli saman verran kuin tehokas tietokone, Hakomäki sanoo. Järjestelmä kytketään tavalliseen pistorasiaan. Onko pelkoa, että otsonia pääsee huoneilmaan? – Ei ole. Otsonipuhdistusjärjestelmä liitetään ilmanvaihtojärjestelmään, jota kautta käytetty otsoni-ilma- yhdistelmä johdetaan pois, Hakomäki vastaa. Hän vakuuttaa, että myöskään kaapin saumauksista huoneilmaan ei pääse hengitysteitä ärsyttävää otsonikaasua. Lisätietoja: www.elozo.fi • Elozon otsonipuhdistusjärjestelmän käyttökohteita ovat muun muassa paloasemat, ravitallit sekä sairaaloiden vaate- ja välinehuoltoyksiköt.


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

Syntynyt suomalaisessa luonnossa Anar tarjoaa käyttöösi vaatteita ja varusteita, joiden kanssa elämyksistä tulee vielä suurempia. Oikeat varusteet muuttavat olosuhteet suotuisiksi ja antavat tilaa hyville muistoille. Tuotteemme on suunniteltu, kehitetty ja testattu Suomessa, Euroopan vaativimpiin kuuluvilla ilmastoalueilla. Yksityiskohdat on hiottu luonnossa ja luonnosta elävien harrastajien kanssa. Luonto ja sen olosuhteet ovat tuttuja tuotekehittäjillemme – ja tämä myös näkyy tuotteissamme. Jos tuotekehitys jätetään niille, jotka eivät ole koskaan metsään astuneet, voivatko tuotteet toimia metsässä? Laadukkaat erätuotteet syntyvät intohimosta ja palavasta rakkaudesta luontoon – sekä tuhansien luonnon armoilla vietettyjen päivien tuomasta kokemuksesta.

anar.fi

5


6

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

TYÖ JA TALOUS Hirvijahtikauteen tulossa hiljainen ja vedenpitävä Anar Hirvas metsästyspuku naisille

Metsästysvaatteita joka vartalolle Anar-metsästysvaatemalliston uutuuksissa vaatesuunnittelija Maarit Pihlajamaa on suunnittelutiiminsä kanssa kehittänyt metsästysvaatteita eri vartalotyypeille. Esimerkiksi miesten housuissa on sekä lyhyttä että pitkää lahjetta eri vyötärönympäryksille. Naisten housuissa on useita eri vyötärömittoja ja kurvikkaat vartalot huomioivia muotoja. kuin vaikkapa vesilintujen metsästyk- oman panoksensa tuotteiden laatuun seen. Malliston vaatteet sopivat myös ja käytettävyyteen. vaellukseen ja toki kaikille luonnossa Mallisto valmistetaan pääosin Kauoissa kesänä vaatesuunnit- liikkuville, Maarit sanoo. koidän tehtailla. Tuotannon- ja laaduntelija Maarit Pihlajamaa sai valvonta on paikalla koko tuotannon mielenkiintoisen haasteen, MAARIT KOROSTAA, että Anarin ajan ja raportoi tuotannon edistymiseskun hänelle tarjottiin paikkaa uutuusmalliston suunnittelu oli tiimi- tä ja mahdollisista poikkeamista. Näin Anar-tuotemerkin pääsuunnittelijana. työtä. Hän pääsuunnittelijana vastasi varmistetaan, että laatu on tasainen ja Maarit vastasi haasteeseen, ja täysin työstä. Tuotekehitys jatkuu koko ajan. vaatimusten mukainen. uuden Anar-malliston rakentaminen Maarit iloitsee, että hän on saanut amlähti käyntiin elokuussa 2017. Ensim- mattitaitoiseen tiimiinsä entisestään METSÄSTYSVAATTEEN toiminnallimäiset tulokset olivat nähtävissä viime vahvistusta. suus ohjaa suunnittelua ja tuotekehitsyksynä. Anarin mallistoon kuuluvat – Tämän vuoden kesäkuussa Anarin telyä. Toiminnallisuus toteutuu nappiin kuorivaatteet, väli- ja alusasut sekä tuotepäällikkönä aloittanut Jussi Tu- istuvan kaavoituksen ja rakenteiden hanskat ja päähineet. Metsästys- ja out- runen tuo vahvaa osaamista niin tuo- avulla. door-asuja mallistossa on sekä miehille tekehitykseen kuin markkinointiinkin. – Assistenttini, vaatetusinsinööri Riiettä naisille. Tekniseksi assistentiksi olen saanut na Nikkilän kanssa hiomme mallimes– Anar-kuoripukujen takki ja hou- loistavan ammattilaisen, tarkan ja pe- tarimme tekemien kaavojen pohjalta sut myydään erikseen, jotta puvun dantin vaatetusinsinööri Riina Nikki- niin rakenteelliset kuin materiaaliratsaa istumaan mahdollisimman hyvin. län. Tiimiimme kuuluu myös erittäin kaisut sekä tuotantoon että käyttöön Ihmiset eivät ole standardikokoisia, sik- osaava virolainen mallimestari, jolla sopiviksi. si onkin ensiarvoisen tärkeää, että voi on pitkä kokemus ulkoilu- ja metsäsMetsästysvaatteissa pitää olla erinvalita juuri omaan kokoon ja muotoon tysvaatteiden kaavoituksesta useille omainen istuvuus, liikkuvuus, joustasopivan ylä- ja alaosan. Olennaista on tunnetuille tuotemerkeille. Ydintiimin vuus ja käyttömukavuus. Maastossa ollut suunnitella metsästysvaatemal- lisäksi Anarin tuotekehityksessä on toimiva vaate ei saa olla liian kireä tai listo, josta jokainen metsästäjä löytää mukana lukuisa joukko asiantuntijoi- jäykkä, jotta ampuma-asento löytyy itselleen sopivan, niin hirvieläinten ta ja aktiivisia harrastajia, jotka antavat helposti ja sen saa pidettyä. Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Marjo Törnberg

T

Anar metsästysvaatemalliston pääsuunnittelija Maarit Pihlajaniemi (kesk.), Maaritin tekninen assistentti Riina Nikkilä ja Anarin tuotepäällikkö Jussi Turunen iloitsevat laadukkaasta mallistosta, jonka parissa on ilo tehdä töitä.

Materiaalin on oltava hengittävä ja tarpeen mukaan vedenpitävä. – Metsästyksessä on tärkeää myös se, että vaate on mahdollisimman äänetön. Tuuletuksen on vaatteessa toimittava. Vahvikkeita tarvitaan esimerkiksi polvissa ja kyynärpäissä. Taskuja pitää olla riittävästi ja erikokoisia. Taskujen yksi tärkeä ominaisuus on vedenpitävyys, jotta esimerkiksi radiopuhelimet ja panokset pysyvät kuivina. Metsästysasun housun lahkeessa on tärkeää, että lahkeen sisään mahtuu vaelluskenkä tai muu metsällä käytettävä jalkine. Suunnittelussa on otettava huomioon satoja pieniä yksityiskohtia, joita vaatteen käyttäjä ei edes huomaa. Mutta niiden puuttuminen huomataan, sanoo Maarit. USEIMMISSA vedenpitävissä Anar-metsästyspuvuissa on kuorikerroksen eli kalvomateriaalin ja päällikankaan lisäksi rakenteeseen laminoitu tai ommeltu verkkovuori. – Verkkovuori on erittäin tärkeä. Sen tehtävä on toimia iholta kosteutta siirtävänä kerroksena sekä saada vaate tuntumaan miellyttävältä. Verkko myös pitää hirvikärpäset ja hyttyset loitolla vaatteen käyttäjän iholta ventilaatioaukkojen kohdalla. Vedenpitävien pukujen uutuusmalli on kuitenkin vuoriton, puuvilla-pohjainen puku. Vedenpitävyys on saatu aikaan vahalla, joka on imeytetty puvun pintamateriaaliin. Ratkaisu tekee puvusta erittäin hyvin hengittävän ja miellyttävän. Käytössä ja pesujen yhteydessä vahaa kuluu pois, mutta sitä voidaan helposti lisätä paremman vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. ANAR-metsästysvaatemalliston uutuuksissa vaatesuunnittelija Maarit Pihlajamaa on suunnittelutiiminsä kanssa kehittänyt metsästysvaatteita eri vartalotyypeille. Esimerkiksi miesten housuissa on sekä lyhyttä että pitkää lahjetta eri vyötärönympäryksille. Naisten housuissa on useita eri vyötärömittoja ja kurvikkaat vartalot huomioivia muotoja. Hinnaltaan Anar-metsästysvaatemallisto ei rajaa asiakkaita. – Hintakriteerin myötä joistain suunnittelemistani yksityiskohdista pitää luopua. Toki se ottaa sydämestä, mutta totta kai ymmärrän, että hinta on tärkeä, malliston pitää olla mahdollinen kaikille metsästyksen harrastajille, Maarit toteaa. Viime syksynä lanseeratut Anar-metsästysvaatteet ovat saaneet hyvää palautetta käyttäjiltään niin toimivuuden kuin hinta-laatu -suhteen perusteella. – Palaute on meidän suunnittelutiimille hyvin tärkeää. Kuuntelemme herkällä korvalla käyttäjien kokemuksia ja kehittämistoiveita. – Jatkossa mallistoon tulee myös hintavampia tuotteita, esimerkiksi metsästysvaatteita, joissa on enemmän yksityiskohtia – herkkuja! Samoin malliston aluspukeutumisen ja muiden kokonaisuutta tukevien asusteiden materiaaleissa panostamme muun muassa villaan, Maarit kertoo. SYKSYN hirvijahtikauteen Anar-metsästysvaatemallisto täydentyy naisten hirvaspuvulla. Sen materiaali on hiljaista, harjattua trikoota, kuten myös miesten hirvaspuvun. – Kalvollinen harjattu trikoo pukumateriaalina on lämmin ja vedenpitä-

vä, se toimii erinomaisesti hirvijahdissa, joka jatkuu pitkälle pakkaskeleihin. Maaritin suunnittelemassa outdoor-mallistossa on vaellukseen, ulkoilmaelämään ja muuhun liikunnalliseen vapaa-aikaan sopivia asuja. Niissä materiaalina on usein vuoriton, vahattu puuvilla-polyesteri yhdistettynä joustavaan tekniseen materiaaliin, jonka avulla vaatteet istuvat erinomaisesti ja tuntuvat miellyttäviltä käytössä. Anar-metsästysvaatemalliston metsästysasujen materiaalina käytetään pääsääntöisesti synteettisiä kuituja niiden loistavien teknisten ominaisuuksien ja kestävyyden vuoksi. Myös muita materiaaleja käytetään, mutta toimivuus ja kestävyys asettavat omat rajansa. – Tulevaisuudessa tulen varmasti keskittymään yhä enemmän luonnon materiaaleihin, erityisesti juuri villaan. Tekniikan kehittyessä myös näistä materiaaleista saadaan toimivia vaatteita kovaankin käyttöön. Tällä hetkellä Maarit seuraa mielenkiinnolla puupohjaisten vaatekuitujen kehitystä. – Puupohjaiset kuidut tulevat varmasti nousemaan merkittävään asemaan vaateteollisuudessa. Samoin näen suuria mahdollisuuksia käytettyjen vaatteiden kierrätyksen ulottamisessa kierrätyskuidun teolliseen valmistamiseen ja edelleen jalostamiseen uusiksi vaatteiksi, hän pohtii vaatetusalan tulevaisuutta. MAARIT RAKASTAA luonnon värejä. Anar-mallistoon Maarit on kehittänyt naavaan mielikuvat vievän vihreän-harmaan-ruskean Anar camo -kuvioinnin. Malliston muut päävärit ovat oranssi ja metsänvihreä. Vaatteiden kuviointi on nykytrendien mukaan jopa katukuvaan sopiva metsästyshenkinen, mutta luonnossa erittäin hyvin maastouttava. – Erityisesti kyttäys- ja hiivintäjahdissa on ensiarvoisen tärkeää, että vaatteet kätkevät metsästäjän riistan näkökyvyltä. TURENGISSA VARTTUNUT Maarit asuu maaseudun rauhassa lähellä luontoa, Kalajoen rannalla. Paljon luonnossa liikkuvana hänellä on aitiopaikka tehdä havaintoja, miten omat ja toisten suunnittelijoiden suunnittelemat urheiluvaatteet toimivat käytännössä. – Lenkkeilen päivittäin koiriemme kanssa, käyn kuntosalilla ja jumpissa säännöllisesti. Harrastan myös vaeltamista mahdollisuuksien mukaan. Luonto – luonnon muodot ja väri – on hänelle rakas inspiraation aarreaitta. – Tulevaisuudessa niin minun kuin myös muiden kansainvälisten vaatesuunnittelijoiden värikartoissa nähdään varmasti paljon heleitä talviluonnon värejä. Talvisen pakkaspäivän värit ovatkin aivan loistavia. Muistan kun talven kovissa pakkasissa ajoin eräänä iltapäivänä autolla auringon laskiessa ja ihailin taivaanrannan loistavia värejä sekä pakkasten huurruttamia puita. Näky oli hurmaava, Maarit muistelee. •

Anar metsästys- ja erävaatemallisto on saatavissa Kärkkäisen viidessä tavaratalossa ja verkkokaupassa www. karkkainen.com


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

7

TYÖ JA TALOUS

– Paras riistaherkku on hirven sisäfilepihvi Suomessa Jussi Turunen metsästää pääasiassa hirviä. Saksassa saksanhirvien lisäksi myös villisikoja. Tänä keväänä hän on aloittanut Anar metsästys-, outdoor- ja erävaatemallistojen tuotepäällikkönä. Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Marjo Törnberg

Y

livieskalainen, Jussi Turunen, 38, on suorittanut metsästyskortin 12-vuotiaana. – Pienestä pitäen kuljin isän kanssa metsällä, olen kasvanut metsästysharrastukseen, toteaa Reisjärvellä syntynyt Jussi. Jussi kuuluu kahteen metsästysseuraan, Reisjärven eräveljiin sekä Ylivieskan Raudaskylän metsästysseuraan. – Reisjärven seura on reilusti isompi, meitä on noin seitsemänsataa jäsentä ja aktiivimetsästäjiä parisataa. Ylivieskan Raudaskylän seurassa on vajaa 200 jäsentä ja aktiivimetsästäjiä joitakin kymmeniä. Jahtipinta-alaa Reisjärven seuralla on noin 24 000 hehtaaria ja Raudaskylän seuralla noin 6000 hehtaaria, Jussi kertoo. HIRVILUPIA on tänä vuonna Reisjärven eräveljillä 40 ja Raudaskylän metsästysseura r.y.llä kymmenen. – Hirvikanta Pohjois-Pohjanmaalla

on mielestäni tätä nykyä sopivalla tasolla. Kannassa on ollut suurtakin vaihtelua. Joskus se on ollut hyvin pieni ja joskus haitallisen suuri nimenomaan liikenneturvallisuuden kannalta. Peuraja metsäkauriskanta on Pohjois-Pohjanmaalla vähäinen, metsäkaurislupia ei ole kuin muutamia. Susi kuuluu Jussin mielestä Suomen erämaaluontoon, mutta hänen mielestään kantaa pitää saada karsia, jos susi alkaa vierailla ihmisten pihoissa sekä poro- ja lammastiloilla. – Mielestäni suurpetojen pyyntiluvat pitäisi olla kansallisesti määriteltyjä. Paras asiantuntemus on Suomen riistakeskuksen alaisilla alueellisilla riistaneuvostoilla ja riistanhoitoyhdistyksillä, ei EU:n virkamiehillä, jotka eivät mitenkään voi tuntea paikallisia olosuhteita ja riistakantaa sekä tarpeita sen rajoittamiseen. Poliisilla on mahdollisuus ja toimivalta päättää yksittäisen suurpedon karkotuksesta ja jopa poistamisesta, jos se on turvallisuuden kannalta tarpeen.

METSÄSTYSKAUSI alkaa elokuun 10. päivä kyyhkyjahdilla, sen jälkeen tulee sorsanmetsästys 20. elokuuta. Pääasiassa Jussi metsästää sorkkaeläimiä, hirvi on pääsaaliskohde. Noin neljästi vuodessa hän käy myös Saksassa jahdissa saksalaisten kavereidensa luona. Saksassa hän metsästää saksanhirviä ja villisikoja, välillä myös pienriistaa, kuten sorsia, jäniksiä ja fasaaneja. – Saksassa eläimet elelevät peltojen ja niittyjen läheisyydessä, koska metsää Saksassa on huomattavasti vähemmän kuin meillä. Ne syövät heinää ja viljaa sekä lehtipuiden oksia; tämän vuoksi niiden liha on paljon pehmoisempaa ja vähemmän voimakkaan ”riistanmakuista” kuin suomalaisen hirven liha. Suomessa hirven ravinto on suuren osan vuodesta karua. Talvella hirven ruokavaliossa on etenkin männyn ja katajan oksia ja kuorta lehtipuiden oksien ja kuoren lisäksi. Jussi iloitsee siitä, että riistalihan käsittely ja säilytys on nykyään metsästysseuroilla hyvin asiantuntevaa ja hygieenistä. – Sähköistetyissä lahtivajoissa on asialliset lihan käsittelyvälineet ja hyvät kylmäsäilytystilat. JUSSIN MIELESTÄ ehdottomasti paras herkku hirvenlihasta on sisäfilepihvi. – Nopea paistaminen kuumalla valurautapannulla voissa medium miinukseksi. Suolaa mausteeksi, ei mitään muuta, jotta lihan maku pääsee hyvin esille. Lisukkeeksi perunaa: lohkoperunoita, paistettuja perunoita tai muusia ja salaattia. Hirven sisäfilepihvi maistuu kyllä ihan sellaisenaankin ilman mitään lisukkeita. Ennen pihvien paistamista Jussi neuvoo pitämään lihaa nelisen tuntia huoneenlämmössä, että lihassyyt avautuvat ja näin pihvi ei kovetu paistettaessa.

Noin neljästi vuodessa Jussi Turunen käy Saksassa jahdissa saksalaisten kavereidensa luona. Saksassa hän metsästää saksanhirviä ja villisikoja, välillä myös pienriistaa, kuten sorsia, jäniksiä ja fasaaneja.

KUKA SAA hirven sisäfileen? – Saalis jaetaan tasapuolisesti kaikkien metsästäjien kanssa. Jokainen saa saman kokoiset osat koko jahtikauden saalismäärästä. Ampuja saa hirven pään ja sarvet niin halutessaan. Hirven sisäelimistä kielille on ottajia jonoksi asti, sisäelimiä halutaan vähemmän. Ampuja saa päättää, kuka hirviporukasta saa kielen. Maksan kohdalla hirven vasan maksa on metsästäjien

– Anar on suomalainen, parikymmentä vuotta vanha tuotemerkki. On ollut hienoa päästä osaksi tunnetun brändin valikoiman takana olevaa tuotekehitystiimiä, toteaa Jussi Turunen, Anar metsästys-, outdoor- ja erävaatemallistojen tuotepäällikkö.

brändin valikoiman takana olevaa tuotekehitystiimiä, Jussi toteaa. Anar-tuotteita on saatavilla muun muassa Kärkkäisen tavarataloissa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com, sekä useilta muilta jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. – Valikoiman kasvaessa tuotemerkki herättää koko ajan suurempaa mielenkiintoa jälleenmyyjäkentässä ja yhteistyöpyyntöihin saa vastata tiheästi. Suomen lisäksi Anar tunnetaan myös muissa maissa; vientiä on tässä vaiheessa muun muassa Venäjälle ja Saksaan, ASEKAAPISSA Jussilla on useita hauli- sekä muutamiin Itä-Euroopan maihin. koita, pienoiskivääri ja kivääri. Vientiä on myös tarkoitus laajentaa. – Minulla on yksi ns. palapelikivääri, sitä käytän eniten; Blaser R8 Success, METSÄLLÄ Jussi arvostaa metsästyspuutukkinen, useampi eri kaliiberinen asussa juuri istuvuutta ja hengittävää piippu löytyy, mutta pääasiassa käytös- materiaalia. Passissa ollessa, kun istusä on .308 win. taan pitkään paikallaan usein myös Jussi kertoo, että kiikareiden optiikka sateessa ja tuulessa, hän käyttää myös kehittyy ja täsmällistyy koko ajan hur- kalvovaatteita. Muutoin Jussi suosii kaljaa vauhtia; tämä tuo osaltaan laatua vottomia tai ns. puolikalvollisia asusteijahtiin. ta, varsinkin liikkuvassa jahdissa. – Esimerkiksi nopeassa ja liikkuvas– Hyvä metsästysvaate ja - jalkine on sa ajojahdissa kiikarissa pitää olla laaja sellainen, jota ei edes huomaa päällä, näkökenttä ja päivällä näkyvä valopiste. hän kiteyttää. Hämärässä metsästettäessä korostuvat kiikarin optiikan hämäräominaisuudet, JUSSILLA on pitkä kaupanalan kokeammuttava riista pitää tunnistaa en- mus erilaisista tehtävistä. Vuodesta nen laukaisua. Kiikareiden optiikkaan 2003 vuoteen 2008 hän on työskenon hyvä panostaa aina käyttötarkoi- nellyt myyjänä ja ostajana Kärkkäisen tuksen mukaan. Se mahdollistaa sekä urheiluosastolla Oulun ja Ylivieskan turvallisen että eettisen metsästämi- tavarataloissa. Hiukan yli kymmenen sen. Minulle on ainakin tärkeää, että en vuotta Jussi oli töissä kahdessa taloammu koskaan epävarmoja laukauksia; tehtaassa, talomyynnissä ja myynnin se on epäeettistä riistan kannalta. johdossa. Lisäksi hän on ollut käynnistämässä useita uudisrakentamisprojekJUSSI TURUNEN on aloittanut tänä teja ympäri Suomea. keväänä Anar metsästys-, outdoor- ja Näissä tehtävissä ja sydäntä lähellä erävaatemallistojen tuotepäällikkönä. olevissa luontoharrastuksissa Jussille Hänen työnkuvaansa kuuluu muun on tullut tutuksi niin erävaatteet kuin muassa Anar-tuotteiden tuotekehi- -varusteetkin, ja ammattitaitolistaan tys, malliston hinnoittelu, myynnin ja on kertynyt vahva myynnin ja projekmarkkinoinnin tuki sekä tuotannon tinhallinta. ja toimitusten aikataulutus. Jussi osalKymmenen vuotta työn vuoksi Suolistuu myös vaatemallistorunkojen mea autolla kiertänyt Jussi iloitsee siitä, rakentamiseen yhdessä pääsuunnitte- että työpiste on taas kotikaupungissa lijan kanssa. Ylivieskassa. Ajamiseen kuluneen ajan – Anar on suomalainen, parikym- hän saa nyt hyödynnettyä omaksi ilokmentä vuotta vanha tuotemerkki. On seen – ja uusi pestikin tuntuu täysin ollut hienoa päästä osaksi tunnetun omalta. • mieleen ja lisäksi ylivuotisen hirven maksa. Vanhempien hirvien maksat sekä muut sisäelimet menevät nykyään koirien herkuiksi. Jussi kertoo, että vasan maksalla hirviporukka herkuttelee yleensä jo heti maastossa kaatamisen jälkeen. – Nopea paistaminen nuotiotulella valurautapannulla voissa tai kepin nokassa. Vähän suolaa ja herkku on siinä. Puolukka-aikaan voi kyytipojaksi poimia jokusen puolukan, tai ottaa vähän sokeria mukaan ja tehdä hilloksi.


8

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

HYVÄT HARRASTUKSET

Reissu meni nappiin, 1895 km pyöräilty ja Eiffel-torni saavutettu Kati Isojämsä iloitsee, että hyväntekeväisyyspyöräily meni jopa yli odotusten. Mitään haavereita ei matkan aikana tapahtunut. Teksti: Reetta Reinman

O

ulussa asuva Kati Isojämsä, 44, päätti syksyllä 2018, että kesällä 2019 hän pyöräilee Pariisiin Team Rynkeby God Morgon -hyväntekeväisyyspyöräilyprojektissa, jossa kerätään varoja syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Niin tapahtui. Perillä Eiffel-tornin juurella Kati oli lauantaina 6.7.2019. KATI OLI mukana Team Rynkeby - God Morgon Oulun joukkueessa. Yhteensä Oulun joukkueessa oli nelisenkymmentä pyöräilijää. Kati ja 12 muuta Oulun joukkuelaista starttasivat matkaan maanantaina 24.6. Oulun rotuaarilta. Muu Oulun joukkue lähti matkaan Helsingistä. Päälähtö kaikilla Suomen Team Rynkeby joukkueilla oli perjantaina 28.6. Kansalaistorilla Helsingissä. Oulu-Helsinki -väli lisäsi Katilla pyöräilymatkaa noin 600 kilometriä. – Koko matkan pituudeksi minulla

Kati Isojämsä Rein-joen varrella.

kertyi 1895 kilometriä. Matka kesti yhVuonna 2018 Team Rynkeby – God teensä 13 päivää. Morgon keräsi yhteensä 9,44 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyTEAM RYNKEBY – God Morgon pyö- väksi Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, räili tänä kesänä Pariisiin 18. kerran. Pro- Norjassa, Färsaarilla ja Islannissa. Tästä jektissa oli mukana 2100 pyöräilijää ja summasta lahjoitettiin Suomessa Sylva 500 huoltohenkilöä seitsemän eri maan ry:lle 265 912 euroa ja Aamu Säätiölle 54 paikallisesta joukkueesta: Tanskasta 620 460 euroa. 19 joukkuetta, Ruotsista 16 joukkuetta, Suomesta seitsemän joukkuetta, Norjasta yhdeksän joukkuetta, Färsaarilta yksi joukkue ja Islannista yksi joukkue sekä Saksasta yksi joukkue. Jokainen pyöräilijä maksoi itse kaikki kustannukset. Lisäksi joukkueet ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia. Jokaisessa maassa kerätyt rahat menevät lyhentämättöminä paikallisille organisaatioille. Suomessa Team Rynkeby – God Morgon tukee kahta kohdetta: Aamu Säätiötä ja Sylva ry:tä. Sylva ry on Suomen syöpäsairaiden HELSINGISTÄ SAKSAN Travemünlasten ja nuorten valtakunnallinen yh- deen Suomen joukkue meni laivalla, distys. Aamu Suomen Lasten Syöpäsää- ja siitä sitten kukin Suomen joukkue tiö kohdistaa varoja lasten syöpäsaira- jatkoi pyöräillen Ranskaan Saksan, Holuksien hoidon kehitykseen. lannin ja Belgian läpi.

Team Rynkeby - God Morgon Oulun tiimiläiset, jotka pyöräilivät koko matkan Oulusta Pariisiin, iloitsevat saavutustaan määränpäässä Pariisissa Parc de la Villet -puistossa, jossa oli lyhykäinen tervetuloseremonia. Ylärivissä vasemmalta: Markus Rauhala, Matti Kivari, Samuli Romppainen, Aappo Keränen, Tuomo Tuomala ja Ari-Pekka Valtanen. Alarivissä vasemmalta: Jyrki Koistinen, Mia Mäläskä, Jarkko Lasanen, Kati Isojämsä, Minna Ahola ja Arto Karnaranta.

” Lähdetkö ensi vuonna uudestaan? Kyllä varmaan. Sen verran tämä koukutti!”

Sylva ry:n maskotti Tapiiri-hahmo kulki Kati Isojämsän pyörässä koko matkan Oulusta Pariisiin.

– Kukin joukkue suunnitteli oman pyöräilyreittinsä, joten emme matkan aikana juuri tavanneet muita joukkueita kuin legendaarisessa Mur de Huyn nousussa Belgiassa. Kyseinen mäki on 1,3 kilometrin pituinen, jossa jyrkin kohta on 26%:n nousu. Kaikkien maiden kaikki joukkueet etenivät Mur de Huyn kautta kohti Pariisia. Pisin päivämatka Oulun joukkueella oli noin 222 kilometriä. Viimeisenä päivänä pyöräilykilometrejä kertyi noin sata. Päiväohjelma noudatti samaa kaavaa. Aamukuuden maissa oli herätys ja aamupala. Matkaan lähdettiin puoli kahdeksalta. Ensimmäinen välipala syötiin noin 50 kilometrin kohdalla. Lounas oli 100 pyöräilykilometrin jälkeen. Toinen välipala 150 kilometrin jälkeen. Illallinen oli hotellilla. Iltaohjelmaan kuului ruokailun lisäksi pyörän huoltoa, pyykin pesua sekä oman kehon huoltoa ja lepoa. – Kehonhuolloksi venyttelin ja tein putkirullausta, Kati kertoo. OULUN JOUKKUEEN (ja jokaisen joukkueen) mukana kulkivat huoltojoukot. – Huoltojoukkueessa meillä oli seitsemän henkilöä ja neljä huoltoautoa. Kaksi huoltoautoa seurasi koko ajan meitä pyöräilijöitä. Loput kaksi ajoivat aina huoltopisteille laittamaan kaikki ennalta valmiiksi, Kati kertoo. Huoltopisteillä levähdettiin, juotiin vettä, urheilujuomaa ja/tai mehua, täytettiin vesipullot ja nautittiin esimerkiksi erinomaisesti nesteyttävää vesimelonia sekä appelsiineja. Ajamisen aikana vettä tuli nauttia 1,5 litraa tunnissa. – Keski-Euroopassa oli tuolloin heinäkuun alussa kova helle, jopa yli 40 astetta ja vallankin ensimmäisenä ajopäivänä ajoimme koko päivän paahtavan auringon alla. Suolalla rikastetun veden juominen oli äärimmäisen tärkeää. Nesteen lisäksi nautin matkan aikana energiageeliä ja -karkkeja, Kati kertoo. Hän iloitsee, että kokonaisuudes-

saan reissu meni todella hyvin. Kunto ja terveys kestivät loistavasti. Pyörä toimi hienosti koko matkan. PARIISIIN PARC DE LA VILLET -puistoon joukkueet ajoivat kunniakujan läpi. Sen muodostivat pyöräilytapahtuman ystävät ja yhteistyökumppanit. Puistossa riemuittiin saavutuksesta ja nautittiin pientä purtavaa. Kati jäi Oulun joukkueessa pyöräilleen ystävättärensä kanssa pariksi päiväksi Pariisiin ennen Suomeen lentämistä. Lähdetkö ensi vuonna uudestaan? – Kyllä varmaan. Sen verran tämä koukutti! Kati naurahtaa. Kati työskentelee Kärkkäisellä projektipäällikkönä. Yrityksen omiin tarpeisiin olevien hankintojen tekeminen on Katin vastuulla. Hänellä on kaksi lasta: 21-vuotias tytär ja 14-vuotias poika. – Lapset ovat koko ajan upeasti kannustaneet minua tässä pyöräilyprojektissani, vaikka se on tarkoittanut harjoitusten ja tapahtumien vuoksi paljon poissaoloja kotoa, hän toteaa. OULUN JOUKKUEEN valmistautuminen tämän kesän koitokseen alkoi viime syksynä. – Me Oulun-joukkuelaiset aloitimme silloin kolme kertaa viikossa pidettävät yhteiset harjoitukset, jotka ensin olivat yhteisiä sauvakävelylenkkejä ja spinning-treenejä. Lisäksi olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia: pyöräilytapahtumia ja arpajaisia. Olemme kokoontuneet myös yhteiselle harjoitusleirille. Sylvan kevätpäivillä olimme hoitamassa syöpään sairastuneita lapsia ja heidän sisaruksiaan, että vanhemmat saivat rauhassa kokoustaa, Kati kertoo. Oulun joukkue aloitti pyöräilytreenit huhtikuussa, kolmesti viikossa. Pyöräilytreenit olivat matkoiltaan 20 kilometristä 250 kilometriin. Lisäksi jokainen harjoitteli omatoimisesti. Kati esimerkiksi teki päivittäin perheen kahden koiran kanssa lenkkejä ja kävi kehonhuoltoharjoituksissa. •


Pohjoinen painos • Viikko 30/2019 • www.karkkainen.com

Lehden tarjoukset voimassa torstaista keskiviikkoon 25.7.–7.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Metsälle Kärkkäisen kautta VAIN!

VAIN!

9

90

Casio herätyskello

Osasto | Sivu X Otsikko

29

90

VAIN!

7

90 VAIN!

69

90

Viking Odda lenkkarit

Apukokki 24cm paistinpannu ja lasta

Hall 1,5x1,8m 250g puutarhavaja

BACK TO SCHOOL Osasto | Sivu X Otsikko

Osasto | Sivu X Otsikko

KYNÄT, KUMIT, PENAALIT, REPUT JA KAIKKI TARVITTAVAT KOULUVÄLINEET KÄRKKÄISELTÄ Lehden tarjoukset voimassa 25.7.–7.8. niin kauan kuin tavaraa riittää. Ei jälleenmyyjille. Osa tuotteista vain toimitusmyyntinä. Painovirhe- ja toimitusvarauksella. Pukeutumisosaston tuotteet vain kivijalkamyymälöistä.


Tapahtumaa Kärkkäisellä:

Kirjallisuus tuo lisäarvoa metsästysharrastukseen

K

Perjantai 26.7.

AMPUMARATAPÄIVÄ IIN OJAKYLÄN AMPUMARADALLA KLO 14-19 Paikalla esittelemässä Benelli ja Lynx rifles. Tule tutustumaan ja kokeilemaan aseita. Ampumaradan osoite: Vaneritie 4

Voita kesätonni! 1000€

Arvomme myymäläkävijöiden kesken 1000€ lahjakortin Kärkkäiselle. Voit osallistua arvontaan Kärkkäisen myymälöissä. Arvonta päättyy 31.7. mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittajan nimi ja kuva julkaistaan Kärkkäisen markkinointikanavissa.

ärkkäisen viiden tavaratalon ja verkkokaupan www.karkkainen.com erinomaisia ase- ja eräosastojen valikoimia tukee loistavasti Kärkkäisen monipuolisten kirjaosastojen laaja metsästys-, erä- ja luontokirjallisuus. Metsästys ja eräily saavat merkityksensä kulttuurisessa kontekstissaan, siihen kirjallisuus on oiva silta. Esimerkiksi Juha. K. Kairikon kirjassa Valkoinen hirvi. Tietoa ja tarinaa metsästyksestä, riistasta ja metsästäjistä tutustutaan muun muassa metsästyksen historiaan meillä ja muualla, riistaeläimiin, jahtitapoihin ja eläinten täyttämiseen. Kulttuurihistoriallisesti arvokas kuvitus seikkaperäisine kuvateksteineen lisäarvoistaa kirjan sanomaa. Kairikko esittelee Valkoinen hirvi -kirjassa myös eläinaiheisia koulujen opetustauluja, suomalaisten metsästysseurojen vaakunoita ja metsästäjien exlibriksiä. Oma aihealueensa kirjassa on metsästystä harrastaville Suomen presidenteille. Suomen kahdestatoista presidentistä viidellä on ollut metsästyskortti: P.E Svinhufvudilla, C.G. Mannerheimilla, Urho Kekkosella, Mauno Koivistolla ja Martti Ahtisaarella. Tiedätkö, keitä ovat metsästyksen jumalattaret ja pyhimykset, myös tämä selviää Kairikon kirjasta. Metsästäjän opas -niminen kirja valmentaa lukijaansa metsästäjätutkinnon suorittamiseen. Uudistetun tutkinnon suorittanut metsästäjä on aktiivisesti tietojaan ja taitojaan kehittävä, vastuullinen riistavarojen hyödyntäjä ja hoitaja. Hän tuntee suomalaisen eläimistön, erityisesti metsästämänsä ja niitä läheisesti muistuttavat lajit. Hän hallitsee metsästystä koskevan lainsäädännön perusasiat. Metsästäjä tietää, mitkä pyyntimenetelmät soveltuvat juuri kyseisen riistalajin metsästämiseen, ja osaa metsästää valikoiden. Hän osaa ampua harkittuja riistalaukauksia ja tietää, miten asetta käsitellään turvallisesti ja säilytetään oikein. Mika Kuljun kirjassa Eränkävijät: Eräkoiria ja koiraihmisiä seikkailee Eränkävijät tv-sarjan päähenkilön, sympaattisen suomenlapinkoira Äijän kanssa pikkuinen koiranpentu Hopi. Tämä Eränkävijät-kirjasarjan toinen osa sukeltaa kalastajien ja metsästäjien - koirien ja ihmisten - sielunmaisemaan. Äijän rinnalla Hopista kasvaa kunnon linnustaja. Teos sisältää upeita retkiä, hienoja tarinoita ja neuvoja, miten tavallisen seurakoiran kanssa voi nauttia luonnosta. Mukana on myös vinkkejä eräkoiran koulutukseen, ravintoon ja harjoitteluun. Julkaisutiedot Julkaisija Osoite Päätoimittaja Julkaisuviikot

Kärkkäinen Oy Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska Reetta Reinman parilliset viikot (ml. viikko 51)

Painopaikka Eteläinen Keski-Suomi K-Pohjanmaa Pohjoinen Valtakunnal.

Luontoelämys kauneimmillaan: Hannu Hautalan ja Pekka Punkarin teos Uljas valkoinen – Kansallislintumme laulujoutsen tarjoaa huikean kuvamatkan laulujoutsenen elämään. Kirjan tekstit sisältävät runsaasti tietoa laulujoutsenesta. Pekka Punkarin tekstittämässä kirjassa on luontovalokuvaaja Hannu Hautalan upeimmat joutsenkuvat, jotka hän on ottanut yli 60 vuotta kestäneen uransa aikana. Kirja sopii hyvin kenen hyvänsä käteen, mutta myös koko perheen tarkasteltavaksi. Kirjan lukemisen jälkeen onkin hyvä lähteä luontoon joutsenia katselemaan. Suomen kulttuurihistoriassa ehkä syvällisemmin luontoon suhtautuva metsästäjä on kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi. Kivelle metsäsuhde oli paitsi temaattisesti innoittava, myös arkirealistinen. Metsästäminen oli Kivelle ajoittain toinen ammatti. Joka tapauksessa merkittävä helpottaja rahapulassa ja nälässä: Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston, Tapiolan vainiolla karhun kanssa painii lyön ja mailma Unholaan jääköön. Metsän eläimistä karhu oli Kivelle ykkönen. Karhunkaadosta on Seitsemässä veljeksessä useita kuvauksia. Susiakin Seitsemässä veljeksessä pyydetään, ja muissa kiven teksteissä ilveksiä ja ahmoja. Hirviä ei, siitä syystä, että Kiven aikana hirvet olivat lähes kadonneet Suomesta. Metsän innoittama ja riistan rakastaja oli myös kansallissäveltäjämme Jean Sibelius, jonka suurinta herkkua oli Ainolan uskollisen keittäjän Helmi Vainikaisen valmistamat lintupaistit punaviinikastikkeen kera. Tarjolle lintupaistit, usein pyypaistit, pantiin aina niin, että linnun päät jäivät uljaasti pystyyn. Mielenkiintoisia näkökulmia suomalaiseen eräkulttuuriin.

Päätoimittaja Reetta Reinman

Lehtisepät Oy, Lahti Lehtisepät Oy, Jyväskylä Lehtisepät Oy, Jyväskylä Kaleva Oy, Oulu Lehtisepät Oy, Jyväskylä ja Alma Manu Oy, Tampere

Jakelualueet ja painosmäärät Eteläinen 104 600 kpl Keski-Suomi 124 000 kpl K-Pohjanmaa 76 000 kpl Pohjoinen 161 500 kpl Valtakunnal. 1 550 000 kpl

Kärkkäinen Ii Sorosentie 2  010 430 3820

Kärkkäinen Oulu Alasintie 12  010 430 3020

Kärkkäinen Ylivieska Ollilanojankatu 2  010 430 3000

Kärkkäinen Jyväskylä Sammontie 1  010 430 3090

Kärkkäinen Lahti Pasaasi 2, Renkomäki  010 430 3630

www.karkkainen.com

Myymälät avoinna: ma–la 8–21, su 10–18

Kärkkäinen verkossa: www.karkkainen.com Verkkokaupan asiakaspalvelu:  010 430 3030  asiakaspalvelu@karkkainen.com

facebook.com/karkkainencom

instagram.com/karkkainencom


Sopiva penaa li jokaiselle Kärkkäisen laajasta valikoimasta Alk.

4

90 Xerox Performer 80g A4 kopiopaperi VAIN!

2

90

Värit ja koot vaihtelevat myymälöittäin. Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

11


n ä ä k l e s u Repp utielle l u o k ja

12

90

X-Force FC-98 sininen kerhoreppu

Laadukas kettuaiheinen kerhoreppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa. Myymälät ja Karkkainen.com

16

90

X-Force FC-87 lila reppu

Perhosaiheinen reppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa. Kaksi etutaskua ja sivuilla verkkotaskut. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

16

90

X-Force X-176 musta/kukka reppu

Muodikas kukkareppu, jossa pehmustettu selkäosa ja säädettävät olkaimet. Edessä vetoketjutasku ja sivuilla verkkotaskut. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

16

90

Rachaelhale pastelli kissareppu Myymälät ja Karkkainen.com

22

90

NHL Logo harmaa reppu Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

16

90

Erä koulureppuja

Rajallinen erä koulureppuja. Värit ja koot vaihtelevat myymälöittäin. Myymälät ja Karkkainen.com

12

17

90

X-Force FC-77 Monsteriauto reppu

Hieno monsterauto -aiheinen reppu, jossa etutasku, sivutaskut, säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

23

26

Monikäyttöinen reppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa. Kaksi etutaskua ja sisällä pehmustettu osio esim. kannettavalle tietokoneelle. Repun harmaa materiaali on valoa heijastavaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Fortnite reppu etutaskulla. Ruudullinen, värikäs ja maastokuvioitu. - Koko: 43 x 31 x 13 cm Myymälät ja Karkkainen.com

90

X-Force X-169 musta/harmaa reppu

90

Fortnite värikäs reppu

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


BACK TO SCH OOL 1

90

NHL Logo A5 kierrevihko

Musta kierrevihko NHL logolla. Ruudulliset sivut. - A5 - 80 sivua - 7x7 mm ruuduilla Myymälät ja Karkkainen.com

2

2

90

90

Pepsitölkki pyyhekumi

Myymälät ja Karkkainen.com

NHL Logo teroitin

Harmaa purkkiteroitin mustavalkoisella NHL logolla. Myymälät ja Karkkainen.com

2

3

90

Coca-Cola Classic lyijytäytekynät 4 kpl

Lajitelma lyijytäytekyniä. Pakkauksessa kuosit: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta ja Sprite. - 4 kpl / pkt Myymälät ja Karkkainen.com

90

NHL Logo jumbo pyyhekumi

Jumbokokoinen pyyhekumi NHL logolla. - Koko 6,5 x 8 cm Myymälät ja Karkkainen.com

6

2

90

NHL Logo kirjoitusalusta

90

NHL Logo 4-osainen kirjoitussetti

Myymälät ja Karkkainen.com

Kirjoitussetti NHL logolla. Sisältää lyijykynän, pyyhekumin, teroittimen ja viivoittimen. Myymälät ja Karkkainen.com

5

90

Limukkatölkkipyyhekumit 4 kpl

Limukkatölkkipyyhekumit, pakkauksessa Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta ja Sprite. Pakkauksen koko: 18,8 x 8,8 x 4 cm Myymälät ja Karkkainen.com

2

90

Tiara Laama A4 kulmalukkokansio Myymälät ja Karkkainen.com

6

VAIN!

28

Tiara Laama kirjoitusalusta

90

Migant MG-635 Keltainen reppu

Tilava ja monikäyttöinen reppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa.Sisällä pehmustettu osio esim. kannettavalle tietokoneelle. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

Migant MG-365 Harmaa reppu

Tilava ja monikäyttöinen reppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa.Sisällä pehmustettu osio esim. kannettavalle tietokoneelle. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

90

Myymälät ja Karkkainen.com

29

90

Migant MG-637 musta reppu

Tilava ja monikäyttöinen reppu, jossa säädettävät olkaimet ja pehmustettu selkäosa. Kaksi isompaa osiota ja reilunkokoinen etutasku. Sisällä pehmustettu osio esim. kannettavalle tietokoneelle. Repussa heijastavia yksityiskohtia. Myymälät ja Karkkainen.com

8

90

L.O.L Surprise! Iso kirjoitussetti

L.O.L Surprise! Iso kirjoitussetti, joka sisältää kynäkotelon, mustekynän,värikyniä, pyyhekumin, teroittimen ja viivoittimen sekä vihkon. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

13


Laihdutimme kaikki alennustuotteet tasarahahintoihin! Lisäalennukset koskee pukeutumis-, jalkine- ja urheilutekstiiliosaston prosenttialennuksilla myytyjä tuotteita. Tule penkomaan! “Vitosella voi saada jo vaikka mitä!”

14

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Converse naisten ja miesten vapaa-ajan kenkiä

-38%

Björn Borg 3-pack miesten bokserit

- Pehmeä vyötärönauha Björn Borg tekstillä - Pakkauksessa 3 kpl boksereita - Normaali mitoitus - Materiaali: 95% Puuvilla 5% Elastaani - Pesuohje: Pesu 40, ei rumpukuivausta Myymälät ja Karkkainen.com

-14 %

10

00

/4kpl

Social miesten t-paita

Valikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

- Koot: S-3XL - Materiaali: 100% puuvilla - Paljon värejä Myymälät ja Karkkainen.com

-20

Norm. á 2,90

%

VAIN!

24

90

Norm. 39,90

26

99

Only&Sons Garson neule - Koot: XS-XL Myymälät

Converse vapaa-ajan kengät -Koot:36-45 -Kokovalikoima voi vaihdella myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Lasten collegehousut 130-160cm

väh.

90

-40

Edellisen kauden ulkoilua edullisesti vähintään -40% alennuksella. Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Only & Sons Weft miesten farkut

- Tuotenumero: 22013614 - Materiaali: 99% puuvilla, 1% elastaani Myymälät ja Karkkainen.com

Viking Odda lenkkarit

Kevyt ja hengittävä lenkkari ulkoiluun. Nopea kiinnitys ja kiristys kahdella tarralla, irrotettava sisäpohja helpottaa oikean koon valintaa ja EVA-välipohja vaimentaa askellusta. Kestää konepesun 30 asteessa. - Koot: 24-35 - Värit: Navy/lime ja magenta/punainen Myymälät ja Karkkainen.com

-20 D-Xel, DWG ja Kids Up

Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita Myymälät ja Karkkainen.com

29

90

Norm. N orm. 59,90

VAIN!

-46% Viking Bjerke lasten tennarit

%

%

VAIN!

-50 %

Bjerke on mukava juniorkenkä, jossa on urheilullinen ulkoasu. Tämä erittäin pehmeä kenkä on valmistettu kevyistä materiaaleista. Päällinen on hengittävää materiaalia, joka mahdollistaa parhaan mahdollisen ilmanvaihdon kuumina päivinä. - Koot: 30-40 Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

49

99

Välikausitakkeja, -haalareita ja -housuja

VAIN!

4

-20

%

34

90

Norm. N orm. 64,90

29

99

LMTD Lasso lasten collegehuppari

- Materiaali: 80% luomupuuvilla, 20% polyesteri - Koot: 134/140-170-176 cm Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

15


S&B Parcours haulikonpatruuna

250 patruunaa nyt edulliseen hintaan

55,10rs

Alk.

21,69/kk (3 kk)

89,10 rs

Alk.

250 patruunaa nyt edulliseen hintaan

33,31/kk (3 kk)

Kyyhkypatruuna Lataus 34g. Haulinkoko 2,5mm 25kpl/rasia rasiahinta 9,90,-

Armusa ratapatruunat trap ja skeet.

Sisältö: 25kpl rasia Kanta 8 mm Kaliiberiin 12/70 Lataus 24g Lyijyhaulit Lähtönopeus: n. 410 m/s. Myymälät ja Karkkainen.com

10

00

/2kpl

Armusa Becada 40 g metsästyspatruuna

Minimagnum metsästyspatruuna - kaliiberi 12/70 - 10 patruuna/rs - Haulikoot 2,9mm-3,5mm Myymälät ja Karkkainen.com

250 patruunaa nyt edulliseen hintaan

79

00

/10rs

29,89/kk (3 kk)

Armusa Veloz haulikonpatruuna

Metsästyspatruuna kyyhky ja kanalintujahtiin. - Lataus 32 g - Haulikoot 4-6 - Rasiassa 25kpl. Myymälät ja Karkkainen.com

12

90

RC 3 haulikonpatruuna

12/70 metsästyspatruuna 35 gramman latauksella. ‐16 mm kanta ‐Haulikoot 2,7-3,7 mm ‐Sisältö: 25 kpl Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

99

00

/10rs

36,73/kk (3 kk)

Lyalvale Express Pigeon 2,6 mm haulikonpatruuna

19

90

/rs.

Rottweil Ultimate Tungsten haulikonpatruuna

Vesilintu-, kanalintu- ja vaikka kettujahtiin. Huippuluokan läpäisykyky. Sopii vain teräshaulikelpoisiin haulikoihin. Kaliiperi: 12/70 Haulien koko, mm: 3.25 Lataus, g: 36 Myymälät ja Karkkainen.com

19

49

00

SK 22 Lr. Magazine Patruunat

Paketissa 500 patruunaa. Luodin lähtönöpeus 320 m/s. Myymälät ja Karkkainen.com

90

MTM haulikonpatruunalaatikko

Haulikonpatruunoille ja asetarvikkeille. Laukkuun mahtuu 100kpl 12/70 tai Erinomainen kyyhky-,riekko- ja fasaanipatruuna korkealla läh- 12/76 patruunaa tai 50kpl 12/89 pattönopeudella. Kaliiperi 12/70. Haulilataus 29 grammaa. Hau- ruunaa. Erilliset lokerot mahdollistavat likoko no.6. Huopavälitulppa sekä biohajoava tiivistyskiekko.                                     patruunoiden säilytyksen kokojärjesLähtönopeus 442m/s Pakkauskoko 25/250. tyksessä.. Myymälät ja Karkkainen.com Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 11,90

16

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Ampumaratapäivä Perjantai 26.7. klo 14-19 Iin Ojakylän ampumaradalla

Tule tutustumaan ja kokeilemaan aseita. Ampumaradan osoite Vaneritie 4. Paikalla esittelemässä Benelli ja Lynx rifles.

9

90

Siivekäs kyyhkynkuva

Varmista paremmat saaliit laskeutuvaa kyyhkystä muistuttavalla kyyhkynkuvalla. Myymälät ja Karkkainen.com

-17%

20

179,34,05/kk (6 kk)

Beeman kodiac II ilmakivääri

Tarkka, tehokas ja varmatoiminen kaasumäntä ilmakivääri vaihdettavalla piipulla. Mukana myös kiikaritähtäin jalustoineen. Pakkauksessa kaksi piippua 4,5mm ja 5,5mm. Ominaisuudet: Vaihdettava piippu (4,5mm tai 5,5mm) Kaasumäntä Puutukki Avotähtäimet Säädettävä liipaisin (2 tasoa) Lähtönopeus: 305 m/s (4,5mm), 253 m/s (5,5mm) Pituus: 121 cm Paino: 3,97 kg Myymälät ja Karkkainen.com

00

/8kpl

Kyyhkynkuorikuva

Samettipintainen kyyhkyn kuorikuva. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 3,00

1590,58,02/kk (36 kk)

Tikka T3x Lite kivääripaketti 2019

Tikka metsästyskivääri kaliiberissa 308, Burrisin 3-9x40 kiikarilla ja Ase Utra SL5 I äänenvaimentimella. Myymälät ja Karkkainen.com

20

00

/8kpl

Sorsankuvat

Heijastamaton nukkapinta. Uros tai naaras Myymälät ja Karkkainen.com

4

1790,64,95/kk (36 kk)

Browning .525 New Game One 12/76 28

Browning B525 New Game one 12/76 28 tuuman piipuilla. Laadukas päällekkäispiippuinen haulikko sekä metsälle, että radalle. 4 inv+ supistajaa Asesalkku paino 3,1kg Myymälät ja Karkkainen.com

90

Kuvapussi

Houkutuslintujen kuljetussäkki. Myymälät ja Karkkainen.com

185,35,10/kk (6 kk)

MSA sordin supreme pro-x kuulosuojain

Parhaat vahvistavat kuulosuojaimet. Voimakas ympäristön äänien vahvistusteho ja luonnollinen äänentoisto - Noin 600 tunnin käyttöaika kahdella standardi AAA –paristolla - Automaattinen virrankatkaisu ja varoitusääni kun paristojen virta on ehtymässä - Vesitiivis elektroniikka ja paristokotelo. Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

16

90

LDG naamioverkko

Kevyt ja kestävä naamioverkko, jossa maastokuosin ansiosta erittäin hyvin maastouttava ja luonnollinen kolmiulotteinen vaikutelma. Menee kuljetettaessa pieneen tilaan. Väri Natural Blind –metsäkuvio, toinen puoli ruskea. Koko 1,5 x 3 m. . Myymälät ja Karkkainen.com

49

00

Hunter naamioaita Naamioaita/koju joka on nopea ja helppo pystyttää. Lasikuiturunko. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

17


Sniper VS150 vakuumikone

-20 %

7

90

Sniper 22cm vakuumirulla

Lihalle, kalalle, marjoille...

11

90

Vakuumipussirulla, josta voit ottaa määrämittaisen pakkausmateriaalin pakattavan tai säilöttävän tuotteen koon mukaan. Rullan pituus 5m, paketissa 2 rullaa. Myymälät ja Karkkainen.com

Sniper 22 x 30cm 50kpl vakuumipussi

Valmiit vakuumipussit lihan, kalan, marjojen ja muiden vastaavien tyhjiöpakkaamiseen ja säilyttämiseen. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

59

VAIN!

49

00

Nitecore HC60 otsalamppu + 3400mAh akku

69

-17%

199,-

00

26,48/kk (3 kk)

37,53/kk (6 kk)

Nitecore HC30 otsalamppu + 2300mAh akku

Lowa Z-11S GTX vaellus/ metsästyskengät

Kaksi valaisinta samassa paketissa: voit irroittaa valaisimen pääpannasta ja käyttää taskulamppuna! Huipputehokas 1000 lumenin valoteho ja tasainen 100 asteen valokeila. Lamppu on valmistettu erittäin lujasta alumiinista ja se kestää kolhuja ja vettä. Sisältää Nitecore 2300mAh akun ja UM10 latauslaitteen Myymälät ja Karkkainen.com

65

VS200s vakuumikoneessa on peruskoneisiin verrattuna parempi saumaus sekä vakuumirullan pidike ja leikkuri. Vakumointiaikaa voi myös säätää manuaalisesti. Myymälät ja Karkkainen.com

23,06/kk (3 kk)

Norm. 59,90

Alk.

36,73/kk (3 kk)

Sniper VS200s vakuumikone

00

Käteva otsalamppu, jonka voit ladata USB-kaapelilla. Huipputehokas jopa 1000 lumenin valoteho ja tasainen 100 asteen valokeila. Mukana 3400 mAh akku, joka kestää jopa tunnin 1000 lumenin turbotilassa tai 680 tuntia low-tilassa. Myymälät ja Karkkainen.com

-11%

99

00

Z-11s korkeavartisessa Gore-Tex kengässä yhdistyy vankka askeleen tuki ja ennennäkemätön keveys. Materiaalina haljasnahka ja varren takaosa kestävää tekstiiliä, joka antaa kengän varrelle pehmeyttä. Erinomainen valinta metsästäjälle, joka haluaa tuntea maastonsa askelluksessa. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 239,00

00

25,11/kk (3 kk)

DD Hammocks Frontline riippumatto

Frontline riippumatossa hyttysverkko on rakennettu riippumaton yläpuolelle, jolloin se on sidottavissa pois tieltä joustaviin kannatusnyöreihin. Verkon saa laskettua alas hyvin helposti ja nopeasti. Verkon kummallakin sivulla on kaksisuuntaiset vetoketjut, jotka mahdollistavat nopean ja vaivattoman kulkemisen sisään ja ulos. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 73,00

17

90

Digicamo lasten maastohousut Myymälät ja Karkkainen.com

19

90

Digicamo lasten maastotakki Myymälät ja Karkkainen.com

379,37,11/kk (12 kk)

Frisport Basic 5-7 Lavvo kotateltta

Frisportin Basic Lavvo on 5–7 henkilölle soveltuva kotateltta. Teltassa on säädettävä huppu, ja sisällä alumiinikalvo joka pitää kesäkuuman ulkona tai kaminan tuottaman lämmön sisällä. Ovessa ja ilmanvaihtoaukoissa hyttysverkko. Helppo ja nopea pystyttää. Pohjalieve ei kuulu teltan vakiovarusteisiin. Myymälät ja Karkkainen.com

590,VAIN!

19

90

Digicamo erähousut

Myymälät ja Karkkainen.com

18

24

56,15/kk (12 kk) Norm. 649,00 Alk.

90

Digicamo maastotakki

Myymälät ja Karkkainen.com

Anar Canoe 3 kanootti

Vietä rentouttava päivä vesillä! Canoe 3 sopii kaiken tasoisille melojille junioreista vanhempiin. Kestävä runko jäykistävillä reunuksilla. Pituus 4,86m Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


-24 %

-23%

-11%

249,-

299,-

339,-

Aqua Marina Breeze 2,75m Sup-lauta + mela

Aqua Marina Fusion 3,15m SUP-lauta + mela

i-Sport Air 4,3m 96-jousinen trampoliini turvaverkolla

46,23/kk (6 kk)

Pintail-tyyppinen perän muotoilu tarjoaa hyvän suorityskyvyn ja nopeuden. Ilmatäytteinen, helposti mukana kuljetettava. Mitat: 275x76x12 cm Kantavuus: 95kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 329,00

54,94/kk (6 kk)

33,50/kk (12 kk)

Vakaa ja kestävä ilmatäytteinen SUP-lauta koko perheelle. - Irroitettava keskievä - Hunajakennomainen Dekin pinta takaa hyvän pidon - Kantavuus 130kg Myymälät ja Karkkainen.com

Tukevalla, sinkityllä rungolla ja 96:lla jousella varustettu trampoliini koko perheen käyttöön. Paketti sisältää trampoliinin, reunapehmusteen ja turvakehän. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 389,00

Norm. 379,00

-10 %

449,-

43,43/kk (12 kk)

i-Sport Air Black 4,3m 104-jousinen trampoliini turvaverkolla

- Uusin versio - vahvemmat ja jäykemmät jouset - parempi pomppu - Tukevampi runko, jalat ja turvaverkko - kestää kovaa käyttöä! - Tyylikäs, musta runko - kulmakunnan komein tramppa! Paketti sisältää trampoliinin, reunapehmusteen, turvakehän ja tikkaat. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 499,00

65

00

25,11/kk (3 kk)

Copper Stunt Scooter potkulauta

Kiinteärunkoinen stunttilauta. - Abec-7 -laakerit - 100mm PU renkaat Myymälät ja Karkkainen.com

149,-

3690,-

53,81/kk (3 kk)

130,82/kk (36 kk)

Copper Demolish Neochrome potkulauta

Whistle Fat Bison 500Wh 26" sähköfatbike

Alumiinirunkoinen sähköfatbike maastoon kuin maastoon! Bosch Performance CX sarjan 36V/250W moottorin ja 500Wh akun ansiosta pidemmätkin pyörälenkit taittuvat kevyesti. -Shimano Deore 10-vaihdetta -Tektro HD-M745 levyjarrut -4" renkaat Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

Kiinteärunkoinen, kevyt ja kestävä alumiini dekki sekä putki. Laadukkaat Abec-9 laakerit ja 100mm renkaat. Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 3799,00

199,Alk.

Alk.

Polar Ignite fitnesskello

Polar Ignite on uuden sukupolven fitnesskello, jossa on edistyksellinen rannesykkeenmittaus, integroitu GPS, henkilökohtainen treeniopastus ja yöllinen palautumisen mittaus. Saatavilla 3 eri väriä: Musta 199,00, Valkoinen ja keltainen 229,00 Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-20

37,53/kk (6 kk)

%

HJC pyöräilykypärät

Useita malleja! Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

19


Voita kesätonni! 1000€ Arvomme myymäläkävijöiden kesken 1000€ lahjakortin Kärkkäiselle. Voit osallistua arvontaan Kärkkäisen myymälöissä. Arvonta päättyy 31.7. mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittajan nimi ja kuva julkaistaan Kärkkäisen markkinointikanavissa.

20

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Korkea teho, erinomainen grillaustulos ja pohjoisamerikkalainen laatuteräs – tätä on Broil King teltu kestämään. Ne tarjoavat verratonta monipuolisuutta ulkokeittiöön. Legendaarisen Broil King® -grillausjärjestelmän avulla voit grillata mielesi mukaan lähes mitä tahansa.

Broil King® merkitsee laatua yli 25 vuoden kokemuksensa vuoksi. Merkki tunnetaan kaikkialla maailmassa ensiluokkaisista grilleistä. Broil King® -kaasugrillit on suunni-

319,Alk.

31,69/kk (12 kk)

420,-

Alk.

Broil King Porta-Chef 320 Caravan kaasugrilli

Kaasugrilli on suunniteltu matkaajille, karavaanareille, veneisiin ja helpon liikuttavuuden ansiosta vaikka rannalle grillijuhliin. Luotettava matkakumppani vuosiksi eteenpäin. - Grillausalan koko: 31 x 46 cm - Ensisijainen grillausala 2775cm², kromattu lämpimänäpitotaso Polttimot: 3 kpl Dual-Tube™ 5,25kw ruostumaton teräs Linear-Flow™-venttiilit ja 180? Sensi-Touch™ – säätimet - Ulkomitat (LxSxK): 103 x 52 x 109 cm - Paino: 20 kg - Integroitu lämpömittari, Accu - Temp™ - Sivupoltin: Ei - Valurautaiset grillausritilät - Elektroninen Sure-Lite™-sytytysjärjestelmä - Alas taitettavat ja karkaistut muoviset sivutasot - Valmistettu USA:ssa Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Saat täydelliseksi grillattuja pihvejä, broileria tai jopa paisteja. Voit vaikka leipoa. Broil King -grillausjärjestelmän kaikki osat on suunniteltu tiettyä

tarkoitusta varten. Kun niitä käytetään yhdessä, lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen. Broil King® antaa jäljittelemättömän herkullisen grillatun ruoan maun.

780,-

40,81/kk (12 kk)

Alk.

Broil King Gem 320 kaasugrilli

Kaasugrillissä on kolmesta ruostumattomasta teräksestä valmistettua Dual-Tube™ poltinta, 6,9 kWh, jotka ovat portaattomasti säädettäviä. Teräksiset grillausritilät. Alumiininen kestävä Therma-Cast kupu. Mustat hartsiset sivuhyllyt, koukuilla. Isot 18 cm pyörät. Korroosion kestävät sinkityt komponentit. - Grillausalan koko: 55,15 x 37, 6 cm = 2775cm² - Polttimot: 3 kpl Dual-Tube™ 6,9kw ruostumaton teräs - Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 16 hampurilaispihviä kerralla - Linear-Flow™-venttiilit - Ulkomitat (LxSxK): 115 x 53,3 x 108,2 cm - Paino: 22,7 kg - Integroitu lämpömittari - Sivupoltin: Ei - Alas taitettavat sivutasot ovat ruostumatonta terästä. - Valmistusmaa USA Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Paljon erilaisia puutarhakalusteita -30 - 60% alennuksella! Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin!

960,-

73,30/kk (12 kk)

Alk.

Broil King Baron 340 kaasugrilli

Kolme Dual-Tube™ 8.8 kWh tuplaputkipoltinta, sivupoltin 2,7 kWh. Grillausala 44 x 48,25 cm. 2839cm²:n posliinipinnoitettu lämpimänä pitotaso. Taittuvat sivupöydät sekä valurautagrilliritilät. Alakaappi ja ovet ovat mustaa posliinimaalattua terästä. Samoin säätöpaneeli ja sivupöydät ovat ruostumatonta terästä. Etupyörissä on Level Q™ vakaajat ja suuret 7,6 cm lukkiutuvat pyörät. - Grillausala: 44 x 48 cm = 2130 cm² - Polttimet: 3 kpl Dual-Tube™ 8.8 kWh, ruostumaton teräs - Sivupoltin 2,7 kWh - Posliinipinnoitettu lämpimänäpitotaso 2839 cm² - Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 16 hampurilaispihviä kerralla Ensisijainen grillaustaso 2129cm² - Ulkomitat (LxKxS): 124 x 117 x 61 cm - Paino: 62 kg - Integroitu lämpömittari - Sivupoltin - Ritilän mitat: 44 x 48 cm - Alas taitettavat sivutasot ovat ruostumatonta terästä. - Valmistusmaa Kanada Ylivieska, Ii, Lahti ja Karkkainen.com

89,55/kk (12 kk)

Broil King Baron 490 kaasugrilli

Huippulaadukas neljästä ruostumattomasta teräksestä valmistettua Dual-Tube™ tuplaputkipoltinta, 11,4 kWh, jotka ovat portaattomasti säädettäviä. Sivupoltin on 2,7 kWh ja 4,4 kWh varraspoltin grillin takaosassa. Grillissä tulee vakiona sähkömoottorilla varustettu grillausvarras. - Grillausalan koko: 64 x 44 cm = 2816cm² - Laskennallinen grillauskapasiteetti: n. 21 hampurilaispihviä kerralla - Polttimot: 6 kpl Dual-Tube ruostumaton teräs, sivupoltin ja varraspoltin - Sivupoltin: 2,7kW - Varraspoltin: 4,4kW - Kokonaisteho: 18,5kW - Ulkomitat (LxKxS): 142 x 117 x 61 cm - Paino: 74 kg - Integroitu lämpömittari: kyllä, Deluxe Accu - Temp™ - lämpömittari. - Valmistusmaa: USA / Kanada Myymälät ja Karkkainen.com

Loput aitatolpat!

-25

%

-60

79

60

Allegro parvekeryhmä

-50 % % -40 -40 % -30

Polyrottinkiryhmä sisältää pöydän, kaksi tuolia ja istuinpehmusteet. - Sohvapöytä: 59x59x43 cm - Tuoli: 65x67x77 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199.00

-40

%

%

%

Ulkoruukkuja alehinnoin

Hinnat alk. 10,45 Myymälät ja Karkkainen.com

119

40

Hillerstorp Tennessee lepotuoli

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199.00

149

40

Puutarhakeinu

Valmistettu fsc-sertifioidusta lapin kitukasvuisesta sydänpuusta joka on todella luja ja kestävä. Katos myydään erikseen. - Leveys 195 cm - Korkeus 160 cm - Syvyys 125 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 249,00 Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-40

Loput puutarhakalusteiden pehmusteet!

%

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

21


G’Night painopeitot Koe G´Night -tuotteiden miellyttävä "halaus" ja nauti! G´Night -tuotteemme auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja nukahtamaan. Tuotteita käytetään usein terapiavälineenä mm. levottomuuden hoidossa, levottomiin jalkoihin ja unenlaadun parantamiseen. Tuotteiden vaikutus perustuu seuraaviin painontunteen aiheuttamiin seikkoihin: lievittää stressiä pienentämällä stressihormonin kortisolin tuotantoa, lisää mielihyvähormonien tuotantoa sekä aktivoi unihormoni melatoniinin erittymisen. - Päällinen 100 % hengittävää puuvillaa - Täytteenä peitossa on mikrolasikuulia ja vanua. Vanukerros pitää peiton pehmeänä. - Mikrolasikuulat on ommeltu omiin taskuihin, jotka takaavat tasaisen painon kehosi ympärillä. - Peiton painon tulisi olla n. 8-12% käyttäjänsä painosta.

110x150cm / 4kg

59 00 89 00

Alk.

23,06/kk (3 kk)

150x200cm / 7kg

Alk.

33,31/kk (3 kk)

G’Night painopeiton pussilakana

G´Night suojalakana painopeiton päälle. Lakanassa on vetoketju, joka avautuu lakanan pitkältä sivulta ja on näin helppo laittaa paikoilleen. Lakanan reunoissa ja kulmissa on nauhat, jotka sidotaan peitossa oleviin lenkkeihin kiinni ja peitto pysyy hyvin lakanan sisällä paikoillaan ja puhtaana. - 100 % puuvlla Myymälät ja Karkkainen.com

110x150cm

24 90 29 90 8

90

150x200cm

-31%

Familon Princess 150x200 kevytpeite

Kotoilu Inka koristetyyny

- Materiaali: 70% polyesteri, 30 % pellava - Koko: 30x50 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

-34 %

9

90

39,VAIN!

Kotoilu Inka matto

- Koko: 60x90 cm - Väri: musta/valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

-29%

9

90

Kauniskoti Rose pussilakanasetti

- Koko: 150x200 cm + 50x60 cm - Valittavissa värit: vanha roosa ja harmaa Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 13,90

VAIN!

16

90

-15% Delux vartalotyyny

Norm. 19,90

- Kangas 100% puuvilla, täyte 100% polyesteripallokuitu. - Koko 40x140cm Erikoispitkä tyyny sopii tukityynyksi mm. selkäkivuista kärsiville, nukkumistueksi raskaana oleville ja kaikille pehmeää ja hyvin muovautuvaa unikaveria kaipaaville. Pitkän vartalotyynyn avulla saat paremman nukkumisasennon, jos nukut kyljelläsi sekä saat tästä tyynystä myös hyvän tuen, jos sinulla on tapana lukea sängyssä. Myymälät ja Karkkainen.com

22

Vielä on kesää jäljellä!

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


VAIN!

22

90 VAIN!

-51%

Halkaisija 56cm

-33

4Living metallihylly

%

- Koko: 60x8x7 cm - 1 kpl / pakkaus - Lajitelmassa värit musta ja valkoinen - Huom! Lajitelmatuote. Verkkokaupasta tilattaessa väriä ei voi valita. Myymälät ja Karkkainen.com

4living pyöreä hylly - Mitat: 50 x 13 x 56 cm. - 3 tasoa - Materiaali: metalli - Väri: musta ja valkoinen Myymälät ja Karkkainen.com

-34 %

3

90

H&S peili

- Pyöreän peilin halkaisija: 25 cm - Neliöpeilin koko: 23x23 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 5,90

-45%

4

90

H&S peilit

- Halkaisija: Ø26 - Materiaali: metalli & peili Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 8,90

-45%

9

-40 %

11

90

4living Sarah hylly

- Mitat: 35 x 12,7 x 26,7 cm - Valkoinen - Materiaali: metallia, puukahva - Seinäkiinnitys Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 17,90

90

Living Sarah hylly

- hylly pyyhetangolla - koko: 8 x 15,3 x 34,3 cm - väri: valkoinen - Materiaali: metallia, puukahva - Seinäkiinnitys Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

4

90

Norm. 34,90

Norm. 9,90

-44 %

12

90

Living Sarah kerroskorihylly

- kori kahdella hyllyllä - koko: 32,5 x 16,5 x 49 cm - väri: valkoinen - Materiaali: metallia, puukahva - Seinäkiinnitys Myymälät ja Karkkainen.com

-33%

19

90

Living lehtiteline - Koko: 33,5 x 24 x 60 cm. - Värit: musta tai valkoinen. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Norm. 22,90

Syntynyt suomalaisessa luonnossa Anar tarjoaa käyttöösi vaatteita ja varusteita, joiden kanssa elämyksistä tulee vielä suurempia. Oikeat varusteet muuttavat olosuhteet suotuisiksi ja antavat tilaa hyville muistoille. Tuotteemme on suunniteltu, kehitetty ja testattu Suomessa, Euroopan vaativimpiin kuuluvilla ilmastoalueilla. Yksityiskohdat on hiottu luonnossa ja luonnosta elävien harrastajien kanssa.

Tutustu ja tilaa

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

23


Eskimo 4/100 suodatinpussi

VAIN!

1

00

-50

%

Erä!

Muurla Räsymatto-sarja

Muurla Räsymatto -sarjan ajattoman muotokielen ja kuvituksen ansiosta sarjan tuotteita on helppo yhdistellä. Valikoima voi vaihdella myymälöittäin. Norm hinnat 7,90-25,90. Nyt Muki tai leipälautanen 3,95, Syvä lautanen tai 3 DL Kulho 4,45, Ruokalautanen 4,95 ja Kaadin vain 12,45 kpl. Myymälät ja Karkkainen.com

Opiskelijalle -39%

-17%

7

24

90

Apukokki 24cm paistinpannu ja lasta

90

Pyrex Expert Touch paistinpannu 28cm

Apukokki Paistinpannu on tyylikäs apuväline jokaiseen kotiin. Laadukas pinnoite takaa hyvän toimivuuden. Sopii kaikille liesille, myös induktiolle. Kätevä ja toimiva paistinlasta mukana pakkauksessa. Pannun materiaali alumiini ja lastan nylon. Suosittelemme käsinpesua. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 12,90

Expert Touch paistinpannu, jolla saat täydellisen paistotuloksen liedestä riippumatta. Ruostumatonta terästä. Nonstick pinnoite. Soveltuu kaikille liesille. 24cm pannu 22,50 (norm. 26,50). Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Kesähintaan!

-50

%

Maxwell & Williams Modules posliiniastioita

Maxwell & Williams Modules- sarjaan kuuluu mm kahvikuppi ja alunen, lautasia, kulhoja ja muuta. Modules- sarja on klassinen, yksinkertaisen tyylikäs valinta arkeen tai juhlaan ja sopii monenlaisiin kattauksiin. Konepesun, uunin, mikron ja pakastuksen kestävä. Valikoima vaihtelee myymälöittäin Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 2,90-12,90

-33%

1

20

Luminarc Fleur 12,5cm kulho

Kirkas kuviollinen kulho joka sopii erinomaisesti jälkiruokakulhoksi tai karkkikipoksi. Konepesunkestävä. Halkaisija 12,5 cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 1,80

-22%

3

50

Luminarc Fleur 23 cm kulho

Kirkas klassinen kuviollinen kulho joka sopii niin salaatillekuin jälkiruoalle. Konepesun kestävä. Halkaisija 23cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,50

-52%

5

00

/3kpl

Curver vatkauskulhot tai lävikkö

Laadukas Curverin pinkki sarja sopii kauniisti jokaiseen keittiöön. Nyt erikoishintaan - valitse vapaasti 3 kpl yht 10€ Tuotteiden normaalihinnat :Taikinakulho 2,5 litraa 2,90, 3,5 litraa 3,40, Lävikkö kahvoilla 3,50. Myymälät ja Karkkainen.com

Kesäastioita aurinkoiseen hintaan VAIN!

1

00

Norm. 2,40

/6kpl

Pinottava juomalasi 284ml

-58% Ihana posliinisarja, sekoita värejä ja nauti keväästä. Sarjassa muki, keittomuki ja kulho. Mukin tilavuus 350 ml, keittomukin 470 ml ja kulhon halkaisija 13 cm. Norm hinnat 1,90-2,50 Mikron ja konepesun kestävä. Värilajitelma. Verkosta tilattaessa väriä ei voi valita. Myymälät ja Karkkainen.com

24

5

00

Edullisesti lasit joka kotiin. Erityisesti opiskelijan budjetille sopiva lasi. Klassinen muotoilu ja etuna pinottavuus. Tilavuus 284ml. Mitat 7,8x6x11,8cm. Konepesun kestävä. Nyt 6 lasia hintaan 5€. Yksittäin ostettuna 0,90€ kpl Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. á 0,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

-47%

6

90

Sure up 0,5l juomapullo

Sure Up termos- / juomapullo joka sopii niin kylmälle kuin kuumalle juomalle. Mukaan pyöräretkelle, salille, kouluun tai töihin. Ruostumaton teräs kestää kovaakin menoa. Tilavuus 0,5 l Myymälät ja Karkkainen.com

-43%

19

90

Guzzini Aqua kannu ja 6 lasia

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 34,90

Norm. 12,90

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Kron mikromoppisetti VAIN!

12

90 1

VAIN!

90

-24

%

Norm. 2,50

10

2pll

4

00

Kron teräksinen siivoussetti Myymälät ja Karkkainen.com

1

90

Pledge parketti-& Mr Muscle 500 ml laminaattipesu 500ml puhdistusaineet Pesee ja hoitaa parketit. Antaa kauniin kiillon ja tuoksuu hyvälle. Lakatuille ja lakkaamattomille puupinnoille. Myymälät ja Karkkainen.com

2

50

Pesee ja hoitaa parketit. Antaa kauniin kiillon ja tuoksuu hyvälle. Lakatuille ja lakkaamattomille puupinnoille. Myymälät ja Karkkainen.com

Kaikki Bronx tuotteet

-30

Meiko 10 kpl monikäyttöliina

Myymälät ja Karkkainen.com

- 10kpl/pkt Myymälät ja Karkkainen.com

3

3

Myymälät ja Karkkainen.com

Pesee ja hoitaa parketit. Antaa kauniin kiillon ja tuoksuu hyvälle. Lakatuille ja lakkaamattomille puupinnoille. Myymälät ja Karkkainen.com

50

Pledge muovi&kivipesu 500 ml

%

50

90

Pledge 475 ml vahapois

-25

Pledge kiiltovaha 500 ml

Pesee ja hoitaa parketit. Antaa kauniin kiillon ja tuoksuu hyvälle. Lakatuille ja lakkaamattomille puupinnoille. Myymälät ja Karkkainen.com

2

50

Mitomo Bee Venom + Gold kasvonaamio

Tabac Man Fire Power tuotteet

Maskuliininen hienostunut tuoksu. Myymälät ja Karkkainen.com

3

70

Labello Crayon huulivoiteet

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

Pledge parkettivaha 500 ml

%

-21%

Myymälät ja Karkkainen.com

4

90

Ainutlaatuinen koostumus, jossa yhdistyy huulipunan peittävyys ja huulivoiteen tehokas kosteutus. Värit: Rosy Nude, Coral Crush, Poppy Red, Black Cherry Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 4,70

Kulta edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa, sekä kirkastaa ihoa. Mehiläisenmyrkky on erittäin suosittu itämaisessa lääketieteessä, se stimuloi kehon kollageeni- ja elastiinituotantoa ja elastiinintuotantoa sekä kosteuttaa ja kohottaa ihoa. Myymälät ja Karkkainen.com

6

90

Naturel hoitavat geelisukat

Naturel geelisukat hoitavat ja kosteuttavat jalkoja. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

25


Halva Wanhan ajan laku 350 g 2,86€/kg

VAIN!

5

90

Norm. 7,90

-25%

Evers Ferie Mix Sanko 1600 g

VAIN!

1

Ylivieska, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

00

1

00

Bonbon 170 g kaatissäkki karkkipussi

2

50

/2pss

Candywell 130 g Salmiac mix tai salmiakkimeteorit karkkipussi

2

90

/2kpl

Topps Lastenherkut

Myymälät ja Karkkainen.com

Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

VAIN!

39

19

90

90

Norm. 46,90

-15

%

Norm. 36,90

Regulat Pro Bio tai Metabolic 350 ml

Luomu entsyymivalmiste, joka tukee elimistön omia entsyymiprosesseja. Sen positiiviset vaikutukset näkyvät mm. vastustuskyvyssä, energian lisääntymisenä. Se vaikuttaa elimistön pH-tasapainoon, aineenvaihduntaprosesseihin sekä uudistaa soluja. 114€/l. Myymälät ja Karkkainen.com

-25 -40 %

8

-12%

9

90

90

Möller Vahva Omega-3, Vitabalans Biotiini Sydämelle tai Balans Hair & Nail Nivel Omega 60 tabl Möller omega-3 valmisteet: Nivel omega-3 76kaps, Vahva omeaga-3 70kaps, Möller sydämelle 76kaps Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

26

Vahvistaa hiuksia ja kynsiä, sekä hoitaa ihoa ja limakalvoja. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 11,20

-25%

14

90

Via Naturale Panox 60 tabl

Kotimainen 100 % luontainen valmiste, joka on kehitetty elvyttämään mieskuntoa ja virkistämään miehistä lemmenelämää. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 19,90

%

-46% Evonia hiusravinteet

Hiusten ja päänahan hyvinvointiin. Tuotteet: Hair Booster, Anti grey, Keratiini-Biotiini, Biotiini plus, Shampoo. Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Bioteekin Super Alfalipoiini 120 tabl. ravintolisä

Alfalipoiinihappo sopii erityisesti ikääntyville ja urheilijoille, mutta myös kaikille nykyajan hektisen elämänrytmin rasittamille. Se auttaa selviytymään arjen kiireistä, kun on paljon tehtävää ja muistettavaa. Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


-30

-13%

%

6

90

Livia WKL807 1 l vedenkeitin

- Maksimiteho: 900W - 220-240 V 50Hz - Kalkkisuodatin - Tilavuus: 1 l - Automaattinen sammutus - Merkkivalo virtakytkimessä - Kiinteällä virtajohdolla Väri: Valkoinen Colour: Teho, W: 900 Tilavuus, l: 1 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 9,90

79

90

30,20/kk (3 kk)

Wilfa CCM-1500S Classic kahvinkeitin

Teho 1550W. Manuaalinen tippalukko. European Coffee Centren hyväksymä. Lämpölevy. Takuu 5 vuotta. Auto Off kytkin katkaisee virran automaattisesti. Värit teräs ja valkoinen. Myymälät ja Karkkainen.com

69

69

00

26,48/kk (3 kk)

26,48/kk (3 kk)

Cooltron AM720CK7 mikroaaltouuni

- Uunin tilavuus: 20L - Suurin teho: 700W - Tehontarve: 1050W - Digitaalinen - 5 tehotasoa - 35 min digitaalinen ajastin - Lasinen 25,5 cm pyörivä lautanen - Väri: Hopea / Ruostumaton teräs Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 79,00

99

00

SodaStream Spirit Megapack hiilihapotuslaite

- 1x Spirit musta hiilihapotuslaite - 1x hiilidioksidipullo - 2x 1 litran FUSE-juomapullo - 1x 0,5 litran FUSE-juomapullo Kahden vuoden takuu Myymälät ja Karkkainen.com

99

00

36,73/kk (3 kk)

00

36,73/kk (3 kk)

OBH Nordica OptiGrill+ Initial pöytägrilli

OptiGrill+ Intial -mallissa on uusi kosketusnäyttö, joka näyttää ruoan kypsyyden sekä paistolämpötilan portaittain. Grillaat lihat, kanat, vihannekset ja kalat nopeasti. Grillin tunnistin säätää ajan ja lämpötilan ruoan paksuuden ja määrän mukaan. Myymälät ja Karkkainen.com

Cooltron EC-0445 12/230V kylmälaatikko

Isokokoinen ja tehokas kylmä/lämpö laatikko. Kahden rullan ansiosta sitä on helppo liikuttaa. Tilavuus, l: 45 Kylmälaitteen käyttövoima: 12V Myymälät ja Karkkainen.com

-13%

6

90

Maxell Cordz nappikuulokkeet

Kuviollinen, pehmeä ja sotkeentumaton kangasjohto. Toimivat handsfreena sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta. - Musta, valkoinen, pinkki, sininen tai harmaa Taajuusvaste 20Hz-20kHz, 10 mm elementit, 92dB Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 7,90

-30

%

139,50,40/kk (3 kk)

JBL Pulse 3 BT langaton Bluetooth kaiutin

Vedenpitävä. Sisäänrakennetulla ladattavalla akulla saat jopa 12 tuntia toistoaikaa ja IPX7-luokituksen täyttävä vedenpitävä kotelo tekee Pulse 3:sta täydellisen kumppanin musiikinkuunteluun rannalla tai uima-altaalla, tai jopa altaassa. Myymälät ja Karkkainen.com

-20 %

19

-22%

90

Varta LCD Power Bank 7800 mAh varavirtalähde

- Sisäänrakennettu LED-taskulamppu - LCD-näyttö näyttää lataus- ja purkutason - USB 2.4A sekä USB 1.0A -ulostulo - Sisältää mustan 50 cm USB-mikrolatauskaapelina - Oikosulkusuojaus - Mitat (LxSxK): 80 x 105 x 22 mm Paino: 192 g Akun tyyppi: Li-ion Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 24,90

39

00

Remington PR1350 Powerseries Aqua Plus parranajokone

100% vesitiivis parranajokone. - Antimikrobinen leikkuupää suojaa ihoa - ComfortPivot leikkuupää Active Contour tekniikalla - 33% enemmän joustoa - Ylösnouseva rajaintrimmeri - Litium-akku: 40 min käyttöaika yhdellä latauksella, 4 h latausaika Myymälät ja Karkkainen.com

349,Alk.

34,40/kk (12 kk)

Bestron AAC 7000 ilmastointilaite

Viilennysteho riittää max. 25m² huoneeseen. 3 toimintoa: viilennys, kosteudenpoisto ja tuuletus. . Äänitaso 65db. - Jäähdytysteho (wattia): 2100W - Tulovirta (jäähdytys): 792W - Kuivauskapasiteetti: 17 l / vrk - Energialuokka: A - Ajastin: 24 tuntia (laite kytketään päälle tai pois) - Oskilloiva - 2 puhallinnopeutta - Kaukosäädin - Mitat: 320 x 310 x 670 mm - Paino: 19 kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 49,90

Norm. 199,00

299,54,94/kk (6 kk)

JBL Partybox 200 Bluetooth kaiutin

Tehokas kaiutin, joka tarjoaa JBL:lle ominaisen äänenlaadun sekä näyttäviä valotehosteita. Kiitos 12 V DC -liitännän, voit pitää juhlat käynnissä missä tahansa. Valtaa esiintymislavat mikrofonilla ja kitaralla tai toista soittolistojasi Bluetoothin tai USB-muistitikun kautta. Yhdistä kaksi PartyBox-kaiutinta langattomasti TWS-ominaisuutta käyttämällä tai kytkemällä johto RCA-lähtö- ja -tuloliitännän väliin. Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-15%

169,Alk.

32,31/kk (6 kk)

Alk.

Finlux 22Ffmd4221 Full Hd Tv 12/240V

Full HD Myös 12 V Akkukäyttömahdollisuus Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 199,00

199,37,53/kk (6 kk)

Finlux 32FHB4120 32

Finlux 32" LED TV Antenni- ja kaapelitalouksiin. - LED TV - Hybridiviritin DVB-T2 & DVB-C HD - HD Ready resoluutio - 200 Hz FMX kuvanparannus - 2 HDMI Myymälät ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

27


Feiyutech Vimble 2 älypuhelimen vakain

-33%

Garmin Dash Cam 45 ajotallennin

Erittäin pieni ja huomaamaton Dash Cam 45 tekee muutakin kuin vain kuvaa ajon aikana. Laite käynnistää kuvauksen automaattisesti ja tallentaa videolle, jos tien päällä sattuu jotain poikkeuksellista. Se tuottaa korkealaatuista 1080p videomateriaalia ja on varustettu törmäys- ja kaistavaroittimilla sekä liikennevalo- ja nopeusvalvontakameravaroituksilla. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

99

90

37,04 /kk (3 kk) Norm. 149,00

499,-

47,94/kk (12 kk)

Yuneec Mantis Q drone Yuneec Mantis Q ohjain, 3xakku, laukku

VAIN!

69

90

Kameran ostajalle

69

299,aurinkopaneelilaturi -50%

90

26,78/kk (3 kk)

54,94/kk (6 kk)

Waltter Move 500 4K Reolink Go Action kamera Power 4G-kamera special! ulkokäyttöön Power Special settiin toinen akku kaupanpäälle! Waltter Move 500 4K actionkameralla tallennus jopa 4K tarkkuudella, laaja 170° kuvakulmalla. WiFi-yhteys. Tekniikan Maailman testivoittaja 12/2017. Testin paras 4K Actionkamera alle 100 euron hintaluokassa. Myymälät ja Karkkainen.com

Reolink Go 4G-kamera on langaton sanan todellisessa merkityksessä. Se toimii jykevällä 7800 mAh akulla jopa yli kuukauden, vaikka kaatosateessa (IP65 -luokitus). Tallennus tapahtuu max 64 GB microSD-muistikorttiin. Kameraan asennetaan SIM-kortti, jolla se pitää yhteyttä 3G/4G-verkkoon. Yhteys ei ole päällä jatkuvasti, vaan ainoastaan tarvittaessa: Kameran havaittua liikettä tai käyttäjän ottaessa yhteyttä kameraan. Myymälät ja Karkkainen.com

Mantis Q – drone pienempiin ja suurempiin seikkailuihin. - Kokoontaitettava drone matkalle kulkee aina mukana - Jopa 33 minuutin lentoaika - 4K-videoresoluutio, jopa 1080 p elektronisesti vakautettu - Puheohjaus - Jopa 72 km/h (urheilutila) GPS tai sisätila-asemointi - Hiljainen ja energiatehokas malli - Pakkaus sisältää: Mantis Q drone, kauko-ohjain, kolme akkua, laukun, kaksi settiä varapropelleja ja 3-kertainen-sarjalaturi, jolla voidaan ladata kolmea akkua. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 549,00

Celly DRYBAG kaupanpäälle!

399,38,91/kk (12 kk)

Nikon D3500 + AF-P 18-55VR Kit

Nauti kauneudesta. Digitaalisen järjestelmäkameran kuvanlaatu. D3500:n suuren 24,2 megapikselin DX-koon kennolla voi tallentaa erittäin yksityiskohtaisia valokuvia ja Full HD -elokuvia myös heikossa valaistuksessa. Kun yhdistät tämän NIKKOR-objektiivin loistavaan kuvantoistoon, voit luoda taustaltaan kauniisti sumennettuja, taiteellisia muotokuvia. Vaivattomasti. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 439,00

1

89

00

33,31/kk (3 kk)

Blackview A20 Pro älypuhelin

Blackviewin loistava peruspuhelin - 5,5" näyttö - Dual-SIM - 2GB/16GB muisti, micro-SD korttipaikka - tuplakamera takana, selfiekamera edessä - 3000mAh akku Myymälät ja Karkkainen.com

-34 %

9

90

Celly Universal pyöräteline

Celly EASYBIKE on silikoninen pyöräteline, jonka voit kiinnittää pyörän tms. runkoon. Telineessä voi käyttää mitä tahansa älypuhelinta. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

28

149,- 199,- 299,53,81/kk (3 kk)

Blackview BV5500 Pro IP68 älypuhelin

Aktiivisiin elämäntapoihin soveltuva älypuhelin kestävällä rungolla ja suurella akulla - IP68 – Veden, pölyn ja iskunkestävä - 5,5" näyttö - 3GB/16GB + microSD korttipaikka - tuplakamera + kamera edessä - 5580mAh akku - Dual-SIM Myymälät ja Karkkainen.com

39

90

Google Chromecast 3gen langaton mediatoistin

- Striimaa elokuvia, ohjelmia, livelähetyksiä, YouTubea ja kuvia televisioon kaikilta laitteilta - Strimaa Androidilla ja iPhonella - Näe kannettavan sisältö televisiossa - Ohjaa televisiota tabletilta Myymälät ja Karkkainen.com

37,53/kk (6 kk)

Samsung Galaxy A20e Dual-SIM älypuhelin

Samsung Galaxy A20e on loistava valinta ensipuhelimeksi tai henkilöille, jotka haluavat hyvän ja yksinkertaisen peruspuhelimen. Siinä on laatua ja tarvittavat toiminnot pakattuna tyylikkääseen pakettiin - edulliseen hintaan. - 5,8" Infinity-V näyttö - 3GB keskusmuisti/32GB tallennustilaa, micro-SD korttipaikka Tuplakamera takana ja 8MP selfiekamera edessä - 3000mAh akku - Dual-SIM Myymälät ja Karkkainen.com

-43%

16

54,94/kk (6 kk)

Samsung Galaxy Xcover 4S

Päivitetty versio Galaxy Xcover 4 -mallista. Vankkatekoinen puhelin, jossa on suuri HD-näyttö. Puhelimella on IP68-luokitus, joten se selviytyy veden alla 1,5 metrin syvyydessä 30 minuutin ajan. Lisäksi sillä on US Military Standard MIL-STD 810G -sertifiointi, joka vahvistaa puhelimen kestävän iskuja, lämpötilan vaihteluita ja hankalia sääoloja. Galaxy XCover 4S on toisin sanoen käytössäsi myös erittäin hankalissa olosuhteissa. Aiempaan malliin verrattuna puhelimessa on nopeampi suoritin, parempi kamera ja enemmän muistia. Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

-43%

Sony Playstation Classic pelikonsoli

39

90

PlayStation Classic muistuttaa täyNorm. 69,90 dellisesti alkuperäistä konsolia: siinä on sama logo, painikkeiden sijoittelu ja ulkokuori, mutta se on 45 % pienempi kuin vuoden 1994 PlayStation. Minikonsolin mukana toimitetaan kaksi johdollista ohjainta, televisioon liitettävä HDMI-kaapeli ja virtuaalinen muistikortti, jolle voit tallentaa seikkailusi. 20 peliä mukana. Myymälät ja Karkkainen.com

Julkaisu 26.7.

90

Trust Yudo nopea langaton laturi puhelimille

Tyylikäs ja pienikokoinen langaton laturi Qi-yhteensopivien älypuhelimien nopeaan lataukseen - Toimii kaikkien langatonta Qi-latausta tukevien älypuhelimien kanssa Pikalataukseen tarvitaan Quick Charge 2.0 -toiminnolla tai uudemmalla varustettu USB-laturi tai Adaptive Fast Charging -laturi Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

36

90

Wolfenstein Youngblood Deluxe Edition PS4/XBOX ONE

Wolfenstein: Youngblood on uusi co-op-seikkailu palkitulta MachineGames-pelistudiolta, joka kehitti kriitikoiden ylistämän Wolfenstein II: The New Colossus -pelin yhdessä Arkane Studios Lyonin kanssa. Lähde toisella BJ Blazkowiczin kaksostyttäristä elämän tai kuoleman tehtävälle etsimään heidän kadonnut isänsä 1980-luvun Pariisissa. K18 Myymälät ja Karkkainen.com

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


L.O.L. Surprise Hairgoals yllätyspakkaus

9

90

LEGO 70681 Ninjago Spinjitzu-läimäys

Ota haltuusi spinjitzu-iskun taidot LEGO® NINJAGO® maailmassa tämän mahtavan rakennuslelusetin avulla! Myymälät ja Karkkainen.com

VAIN!

19

90

VAIN!

3

00 /pkt

61

90

24,05/kk (3 kk)

LEGO 70676 Ninjago Lloydin titaanirobotti

Harpo LEGO® NINJAGO® Ei ikinä -maailmaan Lloydin mahtavan Titaanirobotin ja Zane KS:n kanssa! Ota yhteen kenraali Vexin lumimyrskysamuraiarmeijan kanssa. Ole kuitenkin varovainen – Vexillä on voimakas ase, Kielletyn spinjitzun käärö. Murskaa lumimyrskysamurait ninjarobotin heittotähtileikkurilla ja valtavalla katanalla. Irrota lennokki, hyppää ohjaamoon Lloydin kanssa ja ammu jousitoimisilla aseilla. Luo spinjitzu-tornado Zanen ninjaspinnerillä. Teidän on voitettava tämä vaarallinen vihollinen yhdessä! Myymälät ja Karkkainen.com

Kingston Canvas Select 32Gb MicroSD muistikortti VAIN!

4

90

-38%

4

Kingston Datatravel DT100G3 32GB USB 3.0 muistitikku

KINGSTON 32GB USB3.0 MUISTITIKKU Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 7,90

9

90

Waltter Roll 3-in-1 multilatauskaapeli

Waltter Multicable Roll on kätevä kelattava 3-in-1 -latauskaapeli, joka sopii useimmille mobiililaitteille. Sotkeentumattomalla kelattavalla latauskaapelilla lataat USB-C, Lightning ja microUSB-liitäntäiset laitteet käden käänteessä. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 14,90

29

Yksi booster sisältää 15 satunnaista keräilykorttia. Englanninkielinen. Myymälät ja Karkkainen.com

-34 %

90

-25%

Magic the Gathering Core 2020 Booster keräilykortit

VAIN!

-26%

19

Kingston A400 120GB SSDNow 2,5

- Laitteen tyyppi: Puolijohdeasema Norm. - sisäinen - Muistin koko: 120 Gt NAND flash-muistityyppi: Triple-level cell (TLC) - Koko: 2.5" - Liitäntä: SATA 6Gb/s - Leveys: 69.9 mm - Syvyys: 100 mm Korkeus: 7 mm - Paino: 41 g - Aseman siirtonopeus: 600 Mt/s (ulkoinen) - Sisäinen tiedonsiirtonopeus: 500 Mt/s (luku) / 320 Mt/s (kirjoitus) Virrankulutus: - 0.195 watt (joutokäynnillä) - 0.279 watt (keskimäärä) - 0.642 watt (luku) - 1.535 watt (kirjoitus) Myymälät ja Karkkainen.com

90

26,90

90

Canon Pixma MG2550S mustesuihkutulostin Täydellinen monitoimilaite jokapäiväiseen tulostukseen, skannaukseen ja kopiointiin. Pienikokoinen ja helppokäyttöinen Canon PIXMA MG2550S tuottaa laadukkaat tulosteet niin paljon tekstiä sisältävistä asiakirjoista kuin perhekuvistakin. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

199,37,53/kk (6 kk)

Samsung Gear S3 Frontier älykello

Samsung Gear S3 Frontier on sporttisen tyylikäs älykello urheiluun sekä vapaa-aikaan ja se on varustettu monipuolisin sovelluksin ja toiminnoin. Mm: sisäinen GPS, rannesykemittaus, nopeus-korkeus-ilmapainemittarit, Spotify offline, voit vastata puheluihin, avata sovelluksia ja kuunnella musiikkia Myymälät ja Karkkainen.com Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

-20 %

279,51,46/kk (6 kk)

HP 255 G7 15,6" Kannettava tietokone

Kestävällä rungolla varustettu edullinen ja kestävä tietokone kodin perustarpeisiin. - 15,6" FHD / AMD A4-9125 prosessori / 8GB / 128GB SSD / Win 10 Home Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 349,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

29


Makita CLX214SAX2 akkukonesarja Makita HP331D 10,8 Vakkuiskuporakone 2x2Ah akulla + Makita CL106FDZ rikkaimuri - Vääntö 30Nm - Istukka 10mm - Kierrokset 0-450/0-1700 r/min - 18 portainen momentinsäätö - Paino 1,1 kg Myymälät ja Karkkainen.com

99,- 29 VAIN!

-26%

1

90

Dolmar ja Makita trimmerin siimat

- Pituus 15m - Pyöreä tai kantikas - Paksuus 1,3-3mm Myymälät ja Karkkainen.com

Alk.

36,73 /kk (3 kk)

-26%

2

90

Mora Basic 511 2019 Edition hiiliteräspuukko

- Iskunkestävä kahva jossa turvallisuutta lisäävä sorrmisuoja. - Terä korkealaatuista hiiliterästä. - Pituus 206mm - Terän pituus 90mm - Terän paksuus 2mm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

00

Timco TC1001 400kg sahapukki

- Säädettävä puristin turvalliseen katkaisuun - Nopea kasata ja purkaa - Kantavuus 400kg Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,00

-17%

49

00

TIMCO 40415 sähkökaapelikela 15m - Umpikela 15+1m - Kaapeli 3x1,5mm2 (H07RN-F öljynkestävä) - Kuormitettavuus: kaapeli kelalla 1000W, kaapeli ulosvedettynä 2000W - Automaattinen lämpösuoja - CE-hyväksytty - Suojausluokka IP-42 - Voidaan asentaa seinään tai kattoon. Mukana kääntyvä asennusteline Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 59,00

89,VAIN!

-10

-20 %

199,37,53/kk (6 kk)

Timco 50l V-lohko kompressori

%

Stanley 18V 1,3Ah akkuporakone ja ruuvinväännin

Kompakti ja kevyt akkuporakone, kaksinopeuksisella vaihteistolla monenlaiseen vaativaan harrastuskäyttöön. Ergonominen muotoilu ja kuminen oteala parantavat käyttömukavuutta. Vakiona kaksi 1,3 Ah:n Li-ion akkua ja latauslaite vahvassa laukussa. Myymälät ja Karkkainen.com

- Teho: 2,2 KW/ 3HP - Kierrosluku: 2850 r /min - Imutuotto: 336 l/min - Paine: 8 bar - Melutaso: dB(A) 91 - Säiliön koko: 50 l - Kaksi ilmalähtöä - Paino netto: 45 kg Myymälät ja Karkkainen.com

33,31 /kk (3 kk) Norm. 99,00 Alk.

Norm. 249,00

30

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


Kuomuperäkärry CS270 140x270 kipillä -26%

1390,VAIN!

Alk.

169,- 4990,32,31/kk (6 kk)

MTD Smart 51 BO 51cm polttomoottori ruohonleikkuri

Luotettava ja kestävä sekä helppo käsitellä. Hiljainen ja tehokas MTD ThorX 35- moottori. - Sivulleheittävä leikkuujärjestelmä 3-portainen leikkuukorkeudensäätö (35-55mm) Teräsrunko - Leikkuuleveys: 51cm Myymälät ja Karkkainen.com

51,08 /kk (36 kk)

Norm. 229,00

175,88/kk (36 kk)

Linhai 500 T3 4X4 traktorimönkijä T3B

Linhain lippulaivamalli 500 T3B on suositun T3 400:n pykälää vahvempi isoveli, nyt T3B / 60 km/h -luokituksella ja kahdenistuttavana! 500 cc moottori on tehokas, mutta taloudellinen voimanlähde, joka tuo lisäpotkua- ja mukavuutta työskentelyyn. Kattava vakiovarustelu viimeistelee paketin; 12" näyttävät alumiinivanteet, erillisjousitus, sähköinen 2WD/4WD -valinta etuperän lukolla, sekä sähkövinssi. ‐Moottori: 1-syl, 4-tahti ‐Iskutilavuus: 493 cm3 ‐Jäähdytys: Nestejäähdytys ‐Käynnistys: Sähkö ‐Vaihteisto: CVT-automaatti ‐Eturengas: 25x8-12 ‐Takarengas: 25x10-12 ‐Etujarru: Hydr. levyjarru ‐Takajarru: Hydr. levyjarru ‐Maavara: 280 mm *Toimituskulut 300€ * Toimitukset myös karkkainen. com ajovalmiina koti-ovelle. Myymälät ja Karkkainen.com

329,- 3990,32,59/kk (12 kk)

Makita PLM4627N ruohonleikkuri

Keräävä, bioleikkaava tai sivulle heittävä polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri. - Briggs & Stratton 500-sarjan moottori - Leikkuukorkeus: 25 - 75 mm - Leikkuuleveys 46 cm - Keruusäiliö: 60 l Myymälät ja Karkkainen.com

141,21/kk (36 kk)

Linhai 300 T3B mönkijä

Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 349,00

199,37,53/kk (6 kk)

1495,54,72/kk (36 kk)

Echo CS-310ES moottorisaha

SC 1000 sähköskootteri

2790,-

2990,-

Derbi Senda DRD Xtreme SM 50 2T

NIU M+ Sport sähköskootteri

Huippu laatua edullisesti! *Ovh. 310€ *Laadukas ja kevyt saha yleiskäyttöön * EasyStart kevytkäynnistys * Komposiittirunko * Paino vain 4kg * Digitaalinen Sytytysjärjestelmä * Teho 1.1kw * Echo-sahoilla kuluttajatakuu 5-vuotta! * Ammattikäytössä takuu 2-vuotta! Myymälät ja Karkkainen.com

99,62/kk (36 kk)

Suositut Derbi-mopot meiltä! - Myös rahoituksella esim 50kk korotonta maksuaikaa!! Kysy lisää! - 50cc - Tehokas 2T Euro4 -moottori - LED-takavalo - Leveä ohjaustanko - Digitaalinen mittaristo - Kytkin- ja jarruvaijereiden uudelleen ohjaus Ylivieska, Ii, Lahti, Jyväskylä ja Karkkainen.com

Norm. 2990,00

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 1000.00, alk. 93.16 /kk (12 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 23.93%, luottokustannukset yht: 120.80, kokonaiskustannukset: 1120.80. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.

- Scandic 1000 sähköskootteri - 3-pyöräinen sähköskootteri - Moottori 1000W Akut 60V32Ah - Kantama 30-60km - Renkaat 3-10 " - Turvavyö - Lukittava takalaatikko - Keppiteline - Kaatumisenesto - Nopeus maks. 25km/h - EEC -hyväksytty Myymälät ja Karkkainen.com

106,55/kk (36 kk)

M+ Sportin pitkä toimintasäde, ärhäkkä kiihtyvyys ja silmiä hivelevä muotoilu ei jätä ketään kylmäksi.Lyhyt latausaika varmistaa, että sinä olet aina valmis uusiin seikkailuihin.Kaikissa NIU-malleissa on kevyt ja helposti siirrettävä akku, jonka ansiosta voit ladata NIUsi joko ulkona tai nostaa akun sisälle ladattavaksi. Teemme yhteistyötä BOSCHin kanssa jotta NIUssa olisi sähköskootteri-luokan paras ja luotettavin moottori. Sisäänrakennetun mobiiliyhteyden ja GPS-seurannan ansiosta tiedät aina, minne pysäköit skootterisi. Mobiilisovellus varoittaa sinua myös ilkivallasta tai mahdollisesta skootterin luvattomasta käytöstä. Sovelluksenkartta näyttää, missä skootteri milloinkin liikkuu. Sovelluksen kautta saat myös hyödyllistä tietoa ajo-historiasta, akun varaustilasta, toimintasäteestä ja lähimmästä huoltopisteestä. - Akku:Panasonic/18650 - Akun kapasiteetti: 42 Ah - Latausaika 8h - Sähkömoottori: Bosch - Jatkuva teho: 1400 W - Toimintasäde: 75-100 km - Renkaat: 90/90-10 - Istumakorkeus: 730 mm - Takuu 2 vuotta Myymälät ja Karkkainen.com

5590,-

Linhai 500 T3B EPS 4x4 mönkijä

EPS-malli ohjaustehostimella! Linhain lippulaivamalli 500 T3B on suositun T3 400:n pykälää vahvempi isoveli, nyt T3B / 60 km/h -luokituksella ja kahdenistuttavana! 500 cc moottori on tehokas, mutta taloudellinen voimanlähde, joka tuo lisäpotkua- ja mukavuutta työskentelyyn. Kattava vakiovarustelu viimeistelee paketin; 12 " näyttävät alumiinivanteet, erillisjousitus, sähköinen 2WD/4WD -valinta etuperän lukolla, vetokuula sekä sähkövinssi. - Moottori: 1-syl, 4-tahti - Iskutilavuus: 493 cm3 - Jäähdytys: Nestejäähdytys - Käynnistys: Sähkö - Vaihteisto: CVT-automaatti - Eturengas: 25x8-12 - Takarengas: 25x10-12 - Etujarru: Hydr. levyjarru - Takajarru: Hydr. levyjarru - Maavara: 280 mm HUOM! Kuvissa olevien mönkijöiden varusteet saattavat poiketa myytävän perusmallin varusteista. Varmista varustetaso myyjältä. Myymälät ja Karkkainen.com

10990,2019 Alterra 700 XT EPS T3B traktorimönkijä

Linjakkaasti muotoiltu sporttisen näköinen Alterra 700 XT EPS -traktorimönkijästä löydät kaikki tarvittavat ominaisuudet.695 cc 4-tahtimoottorilla varustettu 4-vetoinen mönkijä, joka liikkuuvaikeassakin maastossa vaivattomasti.Alterra-mallistopalvelee niin vapaa-ajalla kuin eri työtehtävissä. Vakiona ohjaustehostin sekä näyttävät alumiinivanteet. Tekniset tiedot: Iskutilavuus: 695cc Tyyppi: SOHC, 4-tahti. EFI Jäähdytysjärjestelmä: Neste Vaihteisto: Automaatti CVT Vaihteet: Hidas, nopea, vapaa & pakki Vetojärjestelmä: 2/4 veto + sähköinen etuperän lukko Maavara: 27,9cm Kuivapaino: 340,2kg Ohjaustehostin: Vakiona Vinssi/vetokyky: Vakiona (Heavy Duty, vetokyky 1360kg) Vetokoukku/-kuula: Vakiona / 50mm Vetokoukun pistoke: Vakiona, 7-napiona pistoke Vetokyky: T3B jarruton/jarrullinen: 173/978kg Kuljettajavaatimukset: 15v ikä Ajokorttiluokat: AM/121-luokka Ylivieska, Oulu, Lahti ja Karkkainen.com

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

31


-26%

2

90

Turtle Wax Essential Extra 1l autoshampoo

Turtle Wax shampoo edullisesti! Maailman ensimmäinen vahaa sisältävä autoshampoo Puhdistaa tarjoten korkean vahasuojan 1 litran kannusta riittää 60 pesukertaan (annostelu 1/2 korkillista per ämpäri) Turvallinen kaikille ulkoisille pinnoille Jättää vettä ja likaa hylkivän vahakalvon Myymälät ja Karkkainen.com

12

90

Pro-kleen Trolls Breath 1l vannepesu

- Pro-kleen Trolls Breath on huipputehokas Ph-neutraali rautajäänteiden poistaja - Se reagoi ja liuottaa tehokkaasti kaikki rautajäänteet Turvallista käyttää kaikilla pinnoilla - Helppo käyttää: Suihkuta pinnoille ja katso kuinka väri muuttuu punaiseksi ja huuhtele puhtaaksi Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 3,90

-30 %

69

00

26,48/kk (3 kk)

Hall 1,5x1,8m 250g puutarhavaja

Kätevä pyörä- ja puutarhavälinevarasto. Talli on tehty kooltaan sellaiseksi että se ei häiritse maisemaa esimerkiksi rivitalon takapihalla. Runko galvanoitua terästä Peite 250g Ulkomitat: Pituus 180cm Leveys 156cm Korkeus 156cm Seinän korkeus 131cm Sisämitat: Pituus 175cm Leveys 153cm Korkeus keskeltä 153cm Oviaukon korkeus 137cm Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 99,00

Ilmainen toimitus!

-22%

17

90

Collinite 476S Super DC Auto wax 266ml

Autovaha, joka ei selityksiä kaipaa! Carnaubapohjainen hybridivaha.Arvostettu vahaharrastajapiireissä! - Kiinteä autovaha joka on helppo levittää ja kiillottaa - Ei sisällä hiovia ainesosia - Valmistaja lupaa jopa vuoden keston haastavissakin olosuhteissa - Vaha niille jotka arvostavat helppoa auton vahausta kestosta tinkimättä - Riittää noin 22-27 auton vahaukseen Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 22,90

Varapullo kaupan päälle!

29

90

Arctic Auto Snow Foam Lance vaahdotin ja varapullo

Pesuainevaahdotin painepesuriin. Pesuaineen levittämiseen kehitetty laite, joka kiinnitetään painepesuriin suutinputken tilalle. Se levittää pesuaineen vaahtona joka valuu ja kuivuu erittäin hitaasti. Tämän vuoksi pesuaineen vaikutusaika on paljon pidempi ja pesutulos parempi. Laitteen avulla vältetään mekaanista kosketusta ajoneuvon maalipintaan joten naarmuja syntyy vähemmän. Vaahdottimessa pesuviuhkan ja pesuaineen seossuhteen säätö. - Vaahdottimen mukana adapterit seuraaville pesureille: Karcher K-serie, Karcher HD (ei sovi Kärcher HD 5/12C), Kranzle 22mm, Lavor, Bosch, Nilfisk Kew, Nilfisk 1/4" naaras. Myymälät ja Karkkainen.com

-38%

24

90

Soft 6rll sellukuitupyyherulla

‐ Materiaali 100% selluloosa ‐ Imukykyinen ‐ Nukkaamaton ‐ Pehmeä ja märkäluja Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 39,90

-13%

25

Bilt Hamber Auto Foam 5L esipesuaine

Vahaturvallinen ja tehokas esipesuaine auton ylläpitopesuun. Tarkoitettu pesuainevaahdottimella levitettäväksi, mutta toimii myös sumutinpullolla levitettynä. Poistaa hyönteiset. Pesuaine vahatulle pinnalle. Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 29,90

18

90

Pro-kleen Snow 5l vaahdottimen tuoksupesuaine

Pro-Kleen Snow Foam on ainutlaatuinen, erittäin paksu vaahto joka tekee ajoneuvon pesuprosessista suorastaan nautinnollisen helpon. Pro-kleen sopii, sekä esipesuun, että varsinaiseen pesuun rikkaan ainesosasekoituksen ansiosta. - Tunnettu, ammattilaisten käyttämä Pro-kleen sopii käytettäväksi kaikissa vaahdottimissa - Tuotteen sisältämä vaha varmistaa hohtavan lopputuloksen - Erinomainen pesuaine joka irroittaa tiukimmankin lian - Pro-kleen tuotteet valmistetaan Britanniassa Tuoksut - Apple - Cherry - Pineapple - Orange - Watermelon Myymälät ja Karkkainen.com

-22%

69

00

50,40/kk (3 kk)

Prohall 3x1,85m 250g mönkijätalli

Helposti pystytettävä pienkonetalli 250g peitteellä. Runko galvanoitua terästä.‐Tallinkoko 3 x 1,85m ‐Oviaukon korkeus 1,6m, leveys alhaalla 1,85m, leveys ylhäällä 1,4m ‐Galvanoitu pyöreä putki (23x1mm, 19x1mm) ‐Materiaali 250g/m2 ‐Väri tummanharmaa Myymälät ja Karkkainen.com

15

90

Neste Pro 5l pienkonebensa

‐Pienmoottoribensiini soveltuu hyvin pienmoottoreiden säilytys- ja seisonta-ajan bensiiniksi ‐Haihtuvuus optimoitu, säilyttää hyvin käynnistysominaisuutensa ‐Kestää hyvin ilman vaikutusta, säilymistä parantavan lisäaineen ansiosta ‐Korroosionsuojalisäaine suojaa polttoainejärjestelmää syöpymisiltä ‐Alentaa moottorin käyntilämpötilaa ‐Vähentää moottorin likaantumista ‐Pidentää moottorin käyttöikää ‐Hengitysilma ja ympäristö pysyvät puhtaampina ‐Vähemmän hajuja sekä tankatessa että pakokaasuissa ‐Säilyvyys on erittäin hyväsekä pakkauksessa että moottorissa Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 16,90

39

90

Castrol Edge 5W-30 5L moottoriöljy

Ainoa moottorin metalliosia toisistaan irti pitävä tekijä on öljy, joten sen pitää olla vahva ja pysyä lujana. Castrol EDGE on vahvin ja kehittynein moottoriöljysarjamme. Sen TITANIUM FST™ kaksinkertaistaa öljykalvon vahvuuden estäen näin kalvon hajoamisen ja vähentäen kitkaa. Castrol EDGE sisältäen TITANIUM FST™: auttaa moottoriasi toimimaan parhaalla mahdollisella tavallaLuokitukset: - ACEA C3 - MB-Approval 229.31/229.51 - Porsche C30 - VW 504 00/507 00 Myymälät ja Karkkainen.com

Norm. 43,90

-21%

990,-

26,48/kk (3 kk)

92,26/kk (12 kk)

Ihanteellinen ratkaisu veneisiin ja asuntovaunuihin. - Kestävä ja helppo tyhjentää. - Kätevä ja kestävä käsivipu. Vahva kahva kuljettamiseen. Täyttömäärän näytin läpinäkyvää/värjättyä materiaalia. - 15 l puhdasvesitankki, 20 l jätevesitankki. - Yksinkertainen liittää. - leveys: 36cm, syvyys: 43, 5cm, Korkeus: 39, 2cm - Paino: 4,8kg Myymälät ja Karkkainen.com

- Autolift3000-nostin on erittäin kätevä ja kevyt autonosturi kaikenlaisiin huoltotöihin - Nostimen voimalähteenä voi käyttää porakonetta, veiviä tai räikkäsarjaa - Ajoneuvon nostaminen on helppoa ja nopeaa - Autolift3000-nostinta voi käyttää 99% ajoneuvoista joiden kokonaismassa on alle 3000kg - Nostin sopii täydellisesti remontteihin, koritöihin, maalaukseen ja autonäyttelyihin - Ainutlaatuisen nivelhissin avulla ajoneuvon etu-ja takapäätä voidaan helposti nostaa ja laskea - Nostokapasiteetti 3000kg - Nostonopeus 25s - Tuotteen paino vain 43kg - Mitat 164x130x12cm - Nostokorkeus max 60cm - Pakettiin sisältyy Autolift3000 nostin, adapterit porakoneeseen ja palkkityynyt (2kpl) Myymälät ja Karkkainen.com

Fiamma Bi Pot 1520l kemiallinen wc Autolift3000 3t autonostin

Norm. 89,00

32

90

139,-

Norm. 1250,00

Tarjoukset voimassa kaksi viikkoa to 25.7. – ti 6.8. niin kauan kuin tavaraa riittää.

Esimerkkilaskelma: Rahoitettava erä 300.00, Alk. 33.56 /kk (6 kk) maksuajalla, korko: 15%, avausmaksu: 2.90, kuukausimaksu: 2.90, tod. vuosikorko: 44.88%, luottokustannukset yht: 33.56, kokonaiskustannukset: 333.56. Luotonantaja Svea Ekonomi, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki.


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

33

TYÖ JA TALOUS Anita Jokinen on ainoita hatuntekijöitä Suomessa

Hattu nostaa taas suosiotaan

Aluksi Anita Jokinen harrasti hattuja. Hän ryhtyi hatuntekijäksi, kun hänen tekemänsä tai ostamansa hatut haluttiin suoraan hänen päästä! Anjo Allee -hattutehtaan koneissa on mielenkiintoista tekstiiliteollisuuden historiaa. Ne Anita on ostanut toimintansa lopettaneista hattutehtaista. Ostajien tarpeesta syntyi idea yksilöllisten, käsintehtyjen hattujen ja onta hyllyllistä hattu- päähineiden valmistamista harjoittatukkeja suorastaan py- vasta yritystoiminnasta, ja syntyi idea säyttää astuessa sisään hattubrändistä AnJo Allee. Anita Jokisen hattutehtaaseen Orimattilan Kehräämöllä. Hattutukki on hatun valmistuksessa tai sen muokkaamisessa muottina käytettävä pölkky. Yleensä hattutukki on puuta, mutta se voi olla myös metallia. Jokisen sadoista hattutukeista yksi on metallinen. – Hattutukkini ovat tunnetun turkulaisen hattutehdas Elli Sahlsténin. Kyseisen hattutehtaan lopettaessa toimintansa 1990-luvulla ostin sieltä hattutukit sekä runsaasti hattujen valmistuksessa käytettävää kalustoa. Hattutukkien joukossa on myös Sylvi Kekkosen ja Tellervo Koiviston hattujen valmistuksessa Sahlsténin hattutehtaan käyttämiä tukkeja, en kuitenkaan tiedä, mitä tukkeja heidän hattujensa valmistuksessa on käytetty. Tämän hattutukin päälle on rakennettu elokuvanäyttelijä Regina Linnanheimon hattuja. Valtaosa hattutukeistani on 1920-luvulta, Anita Jokinen esittelee. Hattutukista hattu saa muotonsa, ja myös hatun lierit, kun kuumaksi höyrytetty hattuaihio asetellaan hattutukille ja lieritukille. – Euroopassa hatuntekijät lopet– Hatun design syntyy muodoista, televat toimintaansa osaajien ikäänväristä, koristeista, nauhoista ja teki- nyttyä, eikä uusia pääse syntymään jän tunteista. hattujen halpatuonnin vuoksi. Juuri tässä on mielestäni minun yksilöllisANITA JOKISEN varastossa on tu- ten hattujeni tilaisuus, Anita pohtii. hansia hattuaihioita, niissä satoja värejä. Materiaaleina on muun muassa ENSI ALKUUN Anita Jokinen valmishuopaa, samettihuopaa, olkea sekä ti hattuja Imatralla. Tämän vuoden japanilaista oljen ja niinin yhdistelmää. Kevyet juhlahatut ja hiuskoristeiden tyyliset hatut tehdään esimerkiksi sinamay-luonnonkuidusta, organzasta ja satiinista. – Hattuaihioita ei Suomessa valmisteta enää lainkaan, pääsääntöisesti hatuntekijät käyttävät Keski-Euroopassa ja Italiassa valmistettuja hattuaihioita. Suomessa erinomaisia ja persoonallisia hattuaihioita löytää toimintansa lopettavien vanhojen hatuntekijöiden varastoista, Anita kertoo. Teksti ja kuvat: Reetta Reinman

M

TAMPEREELLA SYNTYNYT, monitaitoinen Anita Jokinen on elämänsä aikana tehnyt monenlaista yritystoimintaa. Hän omistaa myös patentteja ja mallisuojia. Hattuja hän on harrastanut aina, ostanut valmiina ja tehnyt itse. – Kymmenisen vuotta sitten huomasin, että turuilla ja toreilla liikkuessani minulta alettiin ostaa tekemäni ja pitämäni hatut suoraan päästä!

”– Euroopassa hatuntekijät lopettelevat toimintaansa osaajien ikäännyttyä, eikä uusia pääse syntymään hattujen halpatuonnin vuoksi. Juuri tässä on mielestäni minun yksilöllisten hattujeni tilaisuus.”

alussa hän muutti Orimattilaan. – Orimattilan Kehräämöstä sain aivan loistavat toimitilat tuotannolle ja varastolle. Tilaa on reilut 350 neliötä, ja myös pakettiautolle lämmin talli. Anita kiertää messuilla ja markkinoilla sekä erilaisissa näyttelyissä Suomessa ja Pohjoismaissa myymässä käsityötä tekemiään hattuja. Niitä saa ostaa myös tehtaanmyymälästä Orimattilasta. Hattujen hintataso on sadan-sadanviidenkymmenen euron tuntumassa, sarjatyönä tehtävien olkihattujen hinnat ovat edullisempia. Hattuja tehdään myös asiakaiden omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yksilöllisten mittatilaushattujen määrä on kasvussa. – Tänä kesänä kolme nuorta suomalaisnaista lähti Britanniaan naisten upeista hatuista kuuluisiin Ascotin laukkakilpailuihin. Sain tehdä heille muotoutumaan. Sitten se saa kuivaa sinne kauniit hatut, Anita kertoo. vuorokauden verran. – Uusin hankintani on kuivausANITA JOKISEN hattuateljén ko- kaappi, Anita Jokinen avaa kuivausnekantaan kuuluu monia erilaisia kaapin oven, jossa kuivumassa olevat ompelukoneita sekä saumureita ja hattutukkien päällä olevat hattuaiturkiskone. hiot nököttävät siistissä riveissä. – Minulla on myös lopettaneen Helsingin Hattutehtaan viimeisin KUIVUNUTTA HATTUAIHIOTA ompelukone. muotoillaan ja viimeistellään, omEnnen kuin ompelukoneella om- mellaan hatun reunat ja vuorinauhat. mellaan hattuun vuorinauhaa, on Viimeksi suihkutetaan kovikeainetta, tehty monta työvaihetta. joka on yleensä lakkapohjaista. – Onneksi minulla on tällä hattuEnsin suunnitellaan hatun väri, muoto ja koristeet. tehtaallani erinomainen ilmastointi. Sitten valittu hattuaihio höyrys- Ennen vanhaan puhuttiin ”hulluista tetään höyrykattilan 100-asteisessa hatuntekijöistä”. Kovikeaineena käyhöyryssä ”löysäksi”, jotta sitä voidaan tetyn lakan vuoksi monet olivatkin muotoilla. Höyrykattilasta tulikuu- melkoisessa ”pöllyssä” huonosti ilma, pehmennyt hattuaihio laitetaan mastoiduissa huoneissa, Anita kertoo salamannopeasti hattutukin päälle historiasta.

Loppusilauksensa hatut saavat koristeista, jotka ommellaan hattuihin käsin – kukkia, sulkia, rusetteja, helminauhoja; hattukoristeiden kirjo on moninainen. Aikaa viimeistelyvaiheisiin menee koristeluista riippuen kymmenestä minuutista useisiin tunteihin. – Teen itse koristeita, ja minulla on apuna ammattilainen, 86-vuotias äitini. Mielestäni on tärkeä, että ikäihmisillä on mukavaa, mielekästä puuhaa, toki heidän kuntonsa huomioiden, ja hattukoristeiden tekeminen pitää niveletkin näppärinä. Monen ikäihmisen suurin ongelma on varmaan tekemisen puute, ja siitä seuraavat monet ongelmat, Anita pohtii. Muutoin Anita Jokinen työskentelee käsityöyrityksessään yksin. Ammattitaitoista työvoimaakaan ei ole liiemmin tarjolla. – Meillä toteutuu vanha pohjalainen sanonta: hyvää tehdään, mutta priimaa tuppaa tulemaan! Anita kertoo hattutehtaansa laadun takeeksi. ANITA JOKINEN iloitsee, että suomalaiset naiset ovat taas löytämässä hatut pukeutumiseensa. – Tosin sen olen huomannut, että yksi sukupolvi on hatunkäyttäjänä välistä pois. Monesti minulle tulee asiakkaaksi nuori nainen isoäitinsä kanssa. Isoäitien ja isoisoäitien ikäluokille hattujen käyttö on ollut olennainen osa pukeutumista, neli- kuusikymppiset naiset eivät ole tottuneet hattujen käyttöön, mutta ovat hienosti sitä nyt opettelemassa. Paitsi että asu saa viime silauksen hatulla, niin hatun myötä käyttäjän ryhtikin paranee. Anitan mukaan hattukulttuuri tekee Suomessa vahvaa nousua niin arjessa kuin juhlassa. – Televisiosta tutut 1920-luvun sarjat nostavat hatut hyvin esiin ja vaikuttavat myös ”hattumakuun”. Retroilu ja vintage kasvattavat myös hattujen suosiota, samoin esimerkiksi vanhojen autojen harrastus; itselle ja vieressä istuvalle ladylle hankitaan hattu auton tyylin ja vuosimallin mukaisesti. Hattujen värimaailma on Anitan mukaan ilahduttavan moninainen. Kesällä suosittuja värejä ovat vaaleanpunainen, pinkki, vanha rosa, oranssi, koralli ja kirkas sininen – ja valkoinen hattu kuuluu aina kesään.

SURUHUNNULLA VERHOTTU hattu on Anitan mielestä armollinen naiselle surujuhlaan. Hän rohkaisee viimeistelemään hautajaistyylin hatulla. – Häihin teetetään myös paljon näyttäviä mittatilaushattuja, jotka ovat ilosen värisiä tai hillityjä, riippuen käyttäjästä. Anita Jokisen Anjo Allee hatuista voi tiedustella anjo.allee@gmail.com tai 040-801 0402. • Anita Jokinen ompelee olkihattuun vuorinauhaa. Olkihattujen valmistus on sarjatyötä.


34

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

HYVÄT HARRASTUKSET Erityisryhmät käyttävät innokkaasti kalastusopas Juha Happosen palveluja

Elämyksiä ja uutta voimaa Nykylapsille kalastuksen tärkein anti on kalastusopas Juha Happosen mielestä se, että kalastaessa lapset ovat poissa tietokoneiden ja muiden älylaitteiden ääreltä. Harrastekalastajia Happonen muistuttaa kohtuullisuudesta. Teksti: Reetta Reinman

L

uontoon. Järvelle, joelle, merelle. Kalastaminen on loistava keino saada lapset ulos ja pois digilaitteiden ruuduilta. Kalastaminen opettaa lapselle myös monia tärkeitä taitoja ja vastuullista kalan käsittelyä, sanoo kalastusopas Juha Happonen. – Saaliin käsittelyä opettelemme lasten kanssa aina ihan kädestä pitäen: eli miten kala tainnutetaan, verestetään ja perataan.

miin kuuluu monenlaisia ihmisryhmiä, esimerkiksi liikuntarajoitteisia, pieniä lapsia ja vanhuksia. Heille kaikille kalastus antaa valtavan mielekkään ja virikkeellisen harrastusmahdollisuuden. Kalustoni ja kalastuspaikkojeni ansiosta myös liikuntaesteiset pystyvät kalastamaan mukavasti ja tehokkaastikin.

työporukoiden ja ryhmien lisäksi ollut runsaasti ulkomaisia kalastuksen harrastajia, kaukaisimmat Intiasta ja Kiinasta. Juha Happonen käy itse sekä kalastusoppaan työssä että virikkeitä hakemassa myös runsaasti ulkomailla, erityisesti Kanadassa. Kanadan lisäksi

HAPPONEN TEKEE runsaasti yhteistyötä vammaisurheiluliiton kanssa. Hän myös opettaa tulevia kalastusoppaita Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan koulutusyksikössä. Juha Happonen on ensimmäisiä pedagogisesti päteviä kalastusoppaita Suomessa. – Kalastusoppaat sijoittuvat työelämässä esimerkiksi kylpylöiden ja erilaisten elämyskeskusten yhteyteen niin Suomessa kuin ulkomailla, moni myös perustaa oman kalastusopastoimintaan keskittyvän yrityksen, Happonen kertoo.

”– Saaliin käsittelyä opettelemme lasten kanssa aina ihan kädestä pitäen: eli miten kala tainnutetaan, verestetään ja perataan.”

KEURUULLA SYNTYNYT ja asuva kalastusopas Juha Happonen, 56, aloitti kalastusharrastuksen 2-vuotiaana. Kalastusoppaan työt hän aloitti vuonna 1991. Hän on ainoa Kansainvälisen Urheilukalastusjärjestön eli IGFAn kapteeni Suomessa. – 1990-luvun alussa suomalaiset suhtautuivat vielä vähän naureskellen kalastusoppaan hommiin. Ääni on muuttunut kellossa. Ihmiset ovat oivaltaneet, miten paljon lisäarvoa TÄNÄ KESÄNÄ Happosen asiakkalastusharrastukseen saa kalastusop- kaina on suomalaisten yksityisten, paan palveluiden avulla, esimerkiksi oppii uusia kalastustekniikoita, oppii hyödyntää kalastusvälineitä oikein, ja saattaapa löytää uusia kalalajejakin, joita kalastaa. Kalastusoppaan avulla kalastajat saavat myös merkittävää tietoa Suomen ja maailman kalavesistä, Happonen toteaa. JUHA HAPPONEN pitää Suomen kalavesiä pääsääntöisesti hyvälaatuisina ja kalakantaa rikkaana. – Eritoten sisävesiltämme löytyy puhtaat ja kalakannoiltaan monipuoliset sekä kauniit kalastusvedet. Kalasto on monimuotoista. Koskipaikoilta on mahdollisuus kalastaa niin istutettua kuin luonnontaimenta. Järvi- ja lampikohteilta voi kalastaa loistavaa, valkolihasta luonnonkalaa; kuhaa, ahventa ja haukea. Avovesikalastus onnistuu lähes ympärivuotisesti. Happosen yritys, Kalastusohjelmapalvelut Happonen Ky tarjoaa palveluita pääsääntöisesti Pohjoisen Näsijärven reitillä. – Näillä vesialueilla vesistö on hapekasta ja puhdasta pääosiltaan. HAPPOSEN kalastusopaspalveluita hyödyntävät yksityiset, yritykset, harrastusryhmät ja yhteisöt sekä monet erityisryhmät. Noin viiden tunnin jigikalastusreissu 4-5 hengen ryhmälle maksaa 120 euroa henkilöltä. Hintaan sisältyvät kalastusluvat kalastusvälineet, kalastusoppaan palvelut ja pelastusliivit, päälle tulee arvonlisävero. Viitisen tuntia kestävä vetouisteluretki ryhmältä maksaa 500 euroa, hintoihin lisätään arvonlisävero. Erityisryhmille suunnatut kalastusopaspalvelut kasvattavat Happosen mukaan koko ajan suosiotaan. – On huomattava, että erityisryh-

Juha Happosen järjestämillä kalastusretkillä hyödynnetään monipuolisesti kaikuluotaintekniikkaa.

Happoselle tärkeitä ulkomaankohtei- henkilöiden tapa jättää kaloja jäälle ta ovat Pohjoismaista Ruotsi ja Norja, tai maalle mätänemään niin talviVenäjä, Irlanti, USA ja myös Egypti. kuin kesäaikaan. HARRASTEKALASTAJIA kalastusopas Juha Happonen haluaa muistuttaa kohtuullisuudesta. – Miksi pitäisi ahnehtia, ottaisimmeko vain sen, minkä syömme? hän kysyy. Erityisesti häntä surettaa joidenkin

JUHA HAPPONEN on valikoiva kalastaja, ja kehottaa sitä tapaa muillekin. – Miksi en tapa kookkaita yksilöitä? No siksi, että ne ovat kutuntuottokykynsä huipulla, ne pitää säästää jatkamaan lajia. Esimerkiksi yli 60-senttiset kuhat lasken aina takaisin vesistöön, ja toisaalta yli 10-kiloiset ovat hommansa luonnossa tehneet. Silloin esimerkiksi opastuskeikalla asiakas saa ottaa tuon yli 10 kilon kuhan, jos se päätyy esimerkiksi seinälle muistoksi. Jos asiakas ei kerro, miten tuon ison hauen kanssa toimii, niin silloin se aina vapautetaan. Saaliskalana Happosen mukaan parhaita ovat 1,5-3 kilon painoiset kalat. KAIKKEIN TÄRKEIMMÄKSI kalamiehen ja -naisen tiedoksi hän nostaa oman kalastusvesialueen tuntemuksen. – Kaikuluotaintekniikan kehittyminen on viime vuosina merkittävästi monipuolistanut kalastusharrastusta ja tehnyt siitä entistä mielekkäämpää, kun kaikuluotaimen avulla on mahdollisuus seurata sekä kalaparvien liikkeitä että muuta vedenalaista maailmaa. Happosen järjestämillä kalastusretkillä hyödynnetään monipuolisesti kaikuluotaintekniikkaa. – Tosin itse olen saanut suurimmat saaliini tavallisella soutuveneellä ilman minkäänlaista tekniikkaa! naurahtaa Happonen. Hän suurin pyytämänsä hauki on painanut 12 kiloa ja suurin kuha reilut 9,5 kiloa. Juha Happosen kalastusopasretkistä voi pirauttaa hänelle numeroon 0400-547 098. • – Kalastaminen opettaa lapselle myös monia tärkeitä taitoja ja vastuullista kalan käsittelyä, sanoo kalastusopas Juha Happonen.


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

35

HYVÄT HARRASTUKSET

– Nyt nousee taas nättiä järvitaimenta Erä’s Peten Petri Korhonen nauttii heittokalastuksesta järvillä ja koskilla. Kalastusmatkapalveluita järjestäessä hän panostaa toimivaan ja luotettavaan kalustoon. Korhonen vie ryhmiä myös jahtiin. Teksti: Reetta Reinman

K

eski-Suomen koskista Konnevedeltä ja Keitele-Päijännereitiltä nousee taas nättiä järvitaimenta, iloitsee kalastus- ja metsästysmatkoja järjestävä eräopas Petri Korhonen. – Verkkokalastusrajoitukset ovat helpottaneet taimenen matkaa vaellusreiteillä, mutta siltikin uhanalaisen järvitaimenen tilassa on paljon parantamisen varaa. Esimerkiksi Konnevedellä uhanalaista järvitaimenkantaa on onnistuttu kohentamaan parantamalla lajin kutuolosuhteita. Rautalammin reitin koskiin on lisätty sorapaikkoja kutua varten, ja kivikkoa pienille poikasille. Myös istutuksissa on painotettu pienpoikasistutuksia pyyntikokoisen kalan sijaan, ja tulokset ovat hyvät. – Tärkeää kannan elpymiselle on myös ns. pyydä-päästä -kalastus eli

luonnon taimenet vapautetaan, sanoo keulamoottoreilla kuin isonäyttöisiin Korhonen. Hummingbird kaikuluotaimiin. Kaikuluotaintekniikka tuo merkittävää PETRI KORHOSEN Erä´s Pete -yri- lisäarvoa kalastukseen, kun vedentyksen järjestämien kalastusmatkojen alaisia tapahtumia ja kalojen liikkeitä pääkalastusalueet sijaitsevat Hankasal- sekä vesistön pohjan rakennetta voi mella ja Konnevedellä sekä Keitele-Päi- seurata reaaliaikaisesti. jännereitin Vatiajärvellä. Kalastusmatkoille mennään ryh– Pääsaaliskaloina järvillä heitto- ja jigikalastuksessa ovat hauki, kuha ja ahven. – Useiden vesireittien yhtymäkohdassa olevat Keski-Suomen järvet ovat hyvälaatuisia, esimerkiksi levää on hyvin vähän, toteaa Korhonen. PETRI KORHOSEN isännöimä ohjattu kalastus sisältää Tracker Pro Guide -heittokalastusveneen, opastuksen, kalastusvälineet, tarvittavat luvat sekä vakuutukset. Vieheinä Korhonen suosii suomalaisia Rapalan vieheitä. – Panostan suuresti kalustooni, niin kalastusveneisiin Minn kotan

Riippumattoilijat, käyttäkää puunhalaajia Riippumatossa tulisi pystyä makaamaan kulmasta kulmaan vinosti kankaaseen nähden. Hyvä nyrkkisääntö riippumaton vähimmäispituudeksi on oma pituus + metri. tään 150 senttiä leveä, ei kuitenkaan haimmillaan. sen enempää, jottei ylimääräinen leLiian kireällä tai löysällä oleva matto iippumattoilu luonnossa on veys jää lepattamaan. aiheuttaa epämukavan puristuksen jo pitkään ollut retkeilijöiden olkapäihin. Lisäksi polvitaipeeseen ja luonnosta nauttijoiden RIIPPUMATTO KIRISTETÄÄN puu- saattaa kohdistua painetta, koska must-juttu. Susanna Ekblad hun ei liian kireälle, eikä myöskään polvitaipeen alle jää tilaa, eikä jalka retkeilytarvikkeita maahantuovasta liian löysälle; kuitenkin tarpeeksi pääse olemaan suorana. Tällöin polBiwakista korostaa riippumaton ma- löysälle, että riippumatossa pääsee vitaipeisiin voi laittaa vaikkapa takin, teriaalissa venymättömyyttä ja hen- makaamaan suorassa. Riippumaton jotta paine häviää. gittävyyttä. parhaimpana asetuksena pidetään – Nylon (polyamidi) on käytössä 30 asteen kulmaa kiinnityspisteissä. HYTTYSVERKKO TAKAA Suomen ohuissa ja kevyissä riippumatoissa, ja Tällöin makuuasennon pitäisi olla par- suvessa mukavan nukkumisen. Yleennylon venyy. Polyesteri on venymätön materiaali. – Riippumaton kankaan olisi hyvä hengittää, ettei matossa makoilijalle tule kostea olo. Riippumaton on oltava tarpeeksi pitkä ja leveä, että nukkuja voi maata siinä suorassa asennossa, diagonaalisesti. Eli riippumatossa tulisi pystyä makaamaan kulmasta kulmaan vinosti kankaaseen nähden. Hyvä nyrkkisääntö riippumaton vähimmäispituudeksi on Susannan mukaan oma pituus + metri. – Parhaimmat retkikäyttöön tehdyt matot ovat yleensä 300-330 senttiä pitkiä, niitä tosin ei Suomesta kovin helpolla löydy. Erikoiskevyet mallit ovat usein lyhyempiä, joskin silloin tingitään mukavuudesta. Riippumaton on hyvä olla vähinTeksti: Reetta Reinman

R

missä: perheet, isä-poika -porukat, yritykset ja harrasteporukat suosivat Erä´s Peten palveluita. Paljon käy myös ulkomaisia porukoita. Kalastusretki kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin. Se maksaa ryhmältä palveluiden mukaisesti noin 450 eurosta alkaen. Koskikalastusmatka maksaa alkaen 80 eurosta henkilöä kohti riipuen koskikohteesta.

– Suomalaiset yritysporukat suosivat eniten hirvijahteja. Ulkomaalaiset haluavat jahtimatkan kohdistuvan yleensä peura- ja hirvijahtiin sekä metsäkanalinnustukseen, Korhonen kertoo. Hänen mukaansa ulkomaalaiset ovat ihastuneita Suomen jahtimaiden runsauteen; ulkomailla niitä rajataan tiukemmin. – Vapaus liikkua luonnossa ja metsien määrä hämmästyttää ulkomaalaisia, Suomessa jahdissa saa todella kävellä! Ulkomaalaisia metsästäjiä Korhosen jahtimatkoille tulee eniten Saksasta ja Italiasta. Petri Korhosen yritys vie myös ulkomaille jahtireissulle, lähinnä Keski-Eurooppaan ja Latviaan, pääsääntöisesti villisika- ja saksanhirvijahtiin.

KESKI-SUOMEN VESISTÖJEN ja kalaston ohella Petri Korhosen mukaan myös Keski-Suomen riistakanta on rikasta. – Metsästysseurojen ja yksityisten ylläpitämät riistapellot takaavat, että riistalle riittää ruokaa myös talvella. Vesilintukannan säilymiseksi on riittävästi kosteikkoja. Erä’s Pete järjestää ryhmille hirvi-, peura- ja kaurisjahteja sekä sorsa- ja fasaanijahteja ja metsäkanalinnustusta. HANKASALMELLA ASUVA, 45-vuotias Korhonen on kalastanut koko ikänsä ja metsästänyt nuorukaisesta metsästyskortin saatuaan. Kalastus- ja metsästysmatkailutoimintaa hän on järjestänyt parikymmentä vuotta. Korhonen metsästää ruutiaseen lisäksi myös jousella. Kohteena ovat sorkkaeläimet ja villisika.

Erä’s Peten kalastus- ja metsästysmatkoista voi tiedustella Petri Korhoselta, puh. 040-536 8830.  • Japanilaisilla kalastusmatkailijoilla some laulaa, kun iso kala tarttuu saaliiksi, Petri Korhonen naurahtaa.

sä retkeilyriippumatoissa on kiinteät hyttysverkot. Saatavilla on myös irrallisia hyttysverkkoja, joilla saa tavallisesta riippumatosta retkeilyriippumaton. Sateelta suojaudutaan katoksella, riippumattokielellä tarpilla. Susanna Ekblad muistuttaa riippumattoilijoita käyttämään makuualustaa tai alushuopaa lämpöeristeenä. Makuualusta laitetaan riippumattoon sisälle, tai tuplapohjaisessa riippumatossa makuualustan voi laittaa kerrosten väliin. – Ilman makuualustaa tai aulushuopaa on aivan kuin nukkuisi yön ulkona olevalla penkillä; siinä tulee kesäyössäkin kylmä. Eristeenä toimivia, erilaisia makuualustoja on markkinoilla suuri määrä, vaihtoehtoina ovat muun muassa solumuovi- ja ilmapatjat. – Mukavin valinta lämpöeristeeksi on alushuopa, joka laitetaan riippumaton alapuolelle, eli maan ja riippumaton väliin.

YKSI TÄRKEÄ asia aloittelevilta riippumattoilijoilta usein unohtuu: puunhalaajat. Susanna kehottaa niitä käyttämään, koska luonnossa tulisi liikkua jälkiä jättämättä. Puuhalaajaksi sopii mikä tahansa leveämpi nauha, esimerkiksi vanha kuormaliina, jos ei raaski ostaa kaupallista tuotetta, joka maksaa noin 12-25 €. Puunhalaaja kietaistaan puun ympärille ja remmeihin laitetaan riippumaton narut kiinni karabiineilla. Näin puun pinta ei vahingoitu. Lisäsuojana voi käyttää esimerkiksi routamaton palaa puuhalajien ja puun välissä. RIIPPUMATTO ON vanha keksintö, jonka uskotaan olevan peräisin Maya-intiaaneilta Väli-Amerikasta. Espanjalaiset siirtolaiset Christopher Columbuksen myötä toivat riippumaton mukanaan Eurooppaan 1400-luvulla, ja sieltä se levisi muuallekin maailmaan. Laivastoissa, kuten Britannian Kuninkaallisessa laivastossa, riippumatot alkoivat yleistyä merimiesten käytössä 1500-luvun lopulla. Retkeilykäyttöön soveltuvat riippumatot syntyivät 2000-luvun alussa. Tom Hennessy (Hennessy Hammock) ja Jack Tier (Jack’s ‘r’ Better) kehittivät matot ja ripustukset keveistä materiaaleista. Jack Tier lienee myös retkeilykäyttöön soveltuvan alustäkin idean takana. Aikaisemmin Clark oli valmistanut riippumattoja raskaampaan viranomais- ja retkikuntakäyttöön, mutta myös Clark alkoi valmistaa varsinaisia retkeilymattoja – vaikkakin edelleen järeitä – vasta hieman ennen 2000-luvun alkua.  •


36

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

Aloita matkasi meiltä!

0€

9 74.9

2€

0 73.2

90€

00 60.3

52 67.9

71.3

86 59.3

Knaus Sun Ti 700 MEG -17 Knaus Live Wave 650 MF -18 Knaus Live Ti 650 MEG -18 Weinsberg CaraSuite 650 MF -19 Weinsberg CaraLoft 600 MF -19 Esittelyauto kattavilla varusteilla Tyylikäs Knaus kattavilla varus- Huippuvarusteltu Knaus erillisSuosittu kampanjamalli huippu- Suosittu kampanjamalli huippu-varusteilla! Parivuode, nyt huippuhintaan! teilla! Parivuode, Automaatti. vuoteilla! Alde, Automaatti.. varusteilla! Pari- ja ylävuode!

30€

58.4

Weinsberg CaraTour 630 ME -19 Automaatti, 150 hv! Tyylikäs retkeilyauto erillisvuoteilla!

0€

9 26.9

Arto 690G Fiat 2.8 TD, 126hv 03 164tkm, Alde, Markiisi, Laskettava ylävuode, Vetokoukku..

90€

14.9

Elnagh Clipper 580 MAO Fiat-03 120tkm, Näppärä, ikäisekseen siisti auto! Markiisi, Stereot..

00 23.9

Knaus Travelino 400 QL -19 Tyylikäs ja kevyt vaunu - paino vain 750kg! Makuupaikat 4:lle!

39€ 57.7

Weinsberg CaraBus 600ME -19 Weinsberg CaraBus 601K Fire-19 Tyylikäs retkeilyauto erillisvuo- Upea kampanjamalli kerrospariteilla! Automaatti! vuoteella! Kattavat varusteet!

0€

9 25.9

0€

Autoroller 41 Fiat 1.9 TD -00 113tkm, Näppärä alkovi! Tilava pöytäryhmä + takakeittiö!

00 23.9

LMC Scandica 561D -11 Huippuvarusteet! Alde, Moover, Kaasu-uuni, Erillinen suihku..

90 44.9

Weinsberg CaraTour 600MQ -19 Näppärä retkeilyauto parivuoteella! 150hv!

0€

0€

LMC T 582 Liberty Fiat 2.3 -05 McLouis Lagan 252 Fiat 2.0 -05 129tkm, Juuri katsastettu! Mar- 191tkm, Näppärä auto parivuokiisi, PP-teline, Parivuode teella! Webasto, Markiisi

00€

13€

00 29.9

Dethleffs Globe T6401 130hv -11 EuraMobil T 692 HB Fiat 2.3 -04 72tkm, Parivuode, Markiisi, Pe69tkm, Parivuode, Tilava ruutuskamera, Alde, PP-teline takatalli,

90 18.9

9 24.9

9 25.9

Dethleffs I 6976 Premium -02 Dethleffs T6611 FIat 2.8JTD -04 109tkm, Parivuode + laskettava 135tkm, Webasto, Markiisi, Vetoylävuode, Tuplapohja, Markiisi! koukku, Erillisvuoteet!

11.90

18€ 52.6

66 57.3

Weinsberg CaraBus 600MQ -19 Tyylikäs retkeilyauto kattavilla varusteilla! Parivuode.

90 15.9

Weinsberg Komet 595LE -00 274tkm, Pari&ylävuode, Aurinkopaneeli, Peruutuskamera

90€

0 9.90

42.8

26.9

24.9

Ci Fiat -96 202tkm, Näppärän kokoinen alkovi! Takakeittiö + ylävuode.

Knaus Südwind 650 PEB -19 Tyylikäs vaunu erillisvuoteilla! Alde, TV, Alumiinivanteet..

Cabby 620 -13 Siisti, hyvin pidetty vaunu parivuoteella!

Knaus Südwind 580 EU -14 Tyylikäs, hyvin pidetty vaunu erillisvuoteilla! Alde!

00€

90€

18.9

15.9

Dethleffs 750 Camper -07 Tilava vaunu pari- ja kerrosvuoteella! Alde, Lattialämmitys..

90€

10.9

-00 Hobby 650 KFU -05 Polar 560 GS Siisti vaunu parivuoteella! KwhPari- ja kerrosvuoteet! Alde, mittari, kaasun ulostulo, stereot Lattialämmitys, Kaasu-uuni..

YLIVIESKA

Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska

www.procaravan.fi

JUHA TIMLIN

020 728 9221 juha.timlin@procaravan.fi

0 9.29

Solifer Goldie 530 -99 Alde, Sähköpatruuna, Parivuode, Ylävuoteet!

TIMO KATAINEN

020 728 9220 timo.katainen@procaravan.fi


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

37

AUTOT JA LIIKENNE

Asuntoautolla kohti kauneimpia paikkoja Teksti ja kuvat: Lauri Pajula

S

inne, missä aikojen saatossa vesi on hionut kalliot sileiksi ja lampaat laiduntavat ilman tietoa mannerten murheista. Kalastusvene lipuu hiljalleen rantaan kevyiden ilta-aaltojen saattelemana. Purjehtijat ovat ankkuroineet veneensä ja tulleet luodoille lepäämään merimatkojensa välissä. Punainen puusauna veden rajassa lämpenee auringon alkaessa rakentamaan kauniin oranssia siltaa meren ylle. Tässä ja nyt on kaikki, mitä onneen tarvitaan.

SAAVUIMME neljän hengen kaveriporukalla, ensimmäisellä asuntoauto-matkalla, ulkosaariston onnen ja kauneuden keskelle. Pro Caravanin ekologinen Weinsberg-matkailuauto, josta meille muodostui koti pienen loman ajaksi, ylitti odotukset moninkertaisesti. Juuri sopivan kokoinen auto mahtuu mukavasti luodoilta toiselle autoja kuljettaviin lauttoihin. HENKEÄSALPAAVAT maisemat niittyjen takaa avautuvalle merelle kutsuivat meitä pysähtymään. Muutamassa minuutissa leiri oli valmis, sillä kokoon taitettava ruokaryhmä

löytyi Weinsbergin sivulokeroista. Emme olleet aiemmin ymmärtäneet, kuinka asuntoautolla matkatessa kokonainen keittiö ja koti kulkevat kätevästi mukana. Me itse saimme päättää matkalla kodin paikan. ILTANUOTION hehkussa pohdimme, kuinka ekologinen matkustusmuoto asuntoauto on esimerkiksi isopäästöisiin lentomatkoihin verrattuna. Karavaanareiden matkustustavassa on paljon muitakin hyviä puolia, sillä matkan aikana voi katsella maisemia ja pysähtyä nauttimaan ikimuistoisista ja unohtumattomista

Pro Caravanin ekologinen Weinsberg-matkailuauto, josta kaveriporukallemme muodostui koti ulkosaaristoon suuntautuneen loman ajaksi, ylitti odotukset moninkertaisesti. Juuri sopivan kokoinen auto mahtuu mukavasti luodoilta toiselle autoja kuljettaviin lauttoihin.

Punainen puusauna veden rajassa kruunasi matkamme annin.

paikoista. Ennen kaikkea asuntoauto- velun matkailuauto ja -vaunuliikkeesmatka on matkustamisen vapautta. tä löydät laajan valikoiman käytettyjä sekä uusia matkailuajoneuvoja. JOS SUUNNITTELET lomamatkaa kavereiden tai perheen kanssa, niin PROCARAVANIN edustamat merkoko sydämellä voi suositella asun- kit ovat Knaus, Weinsberg, Tabbert, toautoa vuokrattavaksi. Vuokra- ja Rapido ja Dreamer. Lisäksi palveluipolttoainekulut sekä ruokalaskun voi hin kuuluvat kaikkien matkailuajohelposti jakaa matkaseuralaisten kes- neuvojen huolto-, korjaus- ja varusken. Tulimme siihen tulokseen, että telutyöt. Nummelan toimispisteestä myös oman matkailuauton hankinta löytyy tarvikemyymälä, jossa on on tulevaisuudessa edessä. kattava valikoima perustarvikkeita. Aloita matkasi ProCaravanilta. Lisätietoja myytävistä tai vuokToimipisteet sijaitsevat Ylivieskassa rattavista liikkuvista kodeista hinKeski-Pohjanmaalla ja Nummelassa tatietoineen osoitteessa www.proläntisellä Uudellamaalla. Täyden pal- caravan.fi •


38

KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

VIIKKOAINEISTO Vihan hedelmät

U Martti Huhtamäki m.h.huhtamaki@gmail.com

Viikon 30 ristikko

Viikon 28 ratkaisu:

Kolumni

uden hallituksen kiristynyt ulkomaalaispolitiikka huolestuttaa. Muun muassa lupiinin, kurtturuusun, majavan ja supin päivät ovat Suomessa luetut. Maanteitämme ja rautateitämme reunustavat ja kaunistavat lupiinit saattavat kasvaa puolitoistametrisiksi. Niitä on ilmestynyt myös pihapiireihin. Pian hallitus on käynyt niiden ylitse, eikä niitä enää näy. *** Enää ei riitä, että ulkomaalaisiin suhtaudutaan vihamielisesti perussuomalaisten piirissä. Nyt asialla on Kokoomusta ja kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta koko Suomi. Enää ei torjuta tulijoita pelkästään Lähi-idästä ja Afrikan sarvesta. Presidentti Trumpin rakastama lupiini on kotoisin Yhdysvalloista, jossa se on hurmannut erityisesti läntisiä osavaltioi-

ta Alaskasta Wyoymingin kautta Kaliforniaan. Wyoymigiin matkustetaan kaukaa maailman ääristä ihailemaan lupiineita, samaan tapaan kuin Hawaijille valaita. Suomessa ei lupiinin kauneutta siis ymmärretä. Ne pitäisi poistaa myrkyttämällä ja sakon uhalla. *** Atlantin takaa Suomeen hivuttautunut muukalainen on Kanadasta Suomeen uinut majava. Se tekee luonnonpuistoissa lumoavia rakennelmia ja patoja, mutta kun ne eivät hae, eivätkä noudata kunnan rakennusmääräyksiä, purku toteutetaan viranomaisten pikapäätöksellä. *** Piisamilla on samanlainen kohtalo. Se on tullut kylmään Suomeen liittyäkseen turkiseläinten jaloon kaartiin. Nyt kun turkistarhaus lopetetaan,

sekä piisamin että minkin elämältä puuttuu tarkoitus. Supi on ollut jo kauan nationalistisen vainon kohteena. Niitä ajetaan autolla kuoliaiksi, vaikka Komsomolskaja Pravda on jo kauan leimannut Venäjältä lähteneen eläinparan kohtelua rasismiksi. Hallituksemme on ottanut käyttöön kaikkein kovimman keinon. Turkiseläimet pitää ampua tarvittaessa. Meillä on metsästysaseita väkilukuun verrattuna toiseksi eniten heti USA:n jälkeen. *** Kurtturuusun liittämisen tuohon maahan muuttaneiden joukkoon hyväksyn. Ei ole mukavaa, kun ojentaa esimerkiksi uudelle ylioppilaalle pitkävartisen, punaisen ruusun, ja kaikki lähellä olevat huomaavat heti sen olevan kurtussa.

TV-tärpit Mikä vetää ruudun ääreen? Poimintoja viikon tv-ohjelmista. Toimittanut Patrik Mattsson. la 27.7. klo 9:00, (7) Nelonen

Spark (Kanada/EteläKorea/USA/Kiina 2016) Koko perheen vauhdikkaassa animaatiossa Spark -nimisen apinan kotiplaneetta Bana on tuhoutunut lähes kokonaan kenraali Zhongin hyökkäyksen jäljiltä. Kun, ilkeä ja mielipuolinen kenraali Zhong on uhannut ottaa käyttöönsä maailman vaarallisin ase, on pian koko universumi vaarassa tuhoutua ilman vastatoimia.

su 28.7. klo 19:00 (7) Sub

Hei kliffaa hei! (Suomi 1985) Aikanaan pienellä budjetilla toteutetussa Spede-elokuvassa hölmöilevät stadilaiset Auvo ja Kultsi. Alunperin parivaljakko tuli tutuksi Spede Show’n Mänttien TV-asema -sketsin henkilöhahmoina. Rikastumisen toivossa Auvo on tottunut tekemään monenlaista bisnestä. Nyt on kuitenkin kiikarissa isot perintömiljoonat.

ma 29.7. klo 20:30 Nelonen

Tankkaustarinat Uudessa sarjassa tutustutaan ABC-liikennemyymälöiden arkeen. Ensimmäisessä jaksossa ollaan Porissa, jossa maailman vahvin mies haastetaan vetämään linja-autoa. Jaksossa tutustutaan myös pesäpallon saloihin ja selvitetään ketkä ovat tehneet ilkivaltaa asiakasvessassa. Sarjaa on kuvattu Porin lisäksi Vaajakoskella ja Lohjalla.

pe 2.8. klo 17:00, Yle TV2 la 3.8. klo 18:15, Yle TV2 su 4.8. klo 14:30. Yle TV2

Kalevan kisat Yleisurheilun Suomen mestaruuksista taistellaan tänä vuonna Lappeenrannan Kimpisen kentällä, jossa Kalevan Kisat järjestettiin edellisen kerran vuonna 2007. Perjantain tv-lähetys huipentuu kutkuttavan jännittävään naisten 100 metrin aitafinaaliin. Selostus Jussi Eskola ja Kimmo Porttila.


KauppaSuomi | viikko 30 / 2019

39

RIVIKAUPPA HELENA NÄKIJÄ,TAROTTULKINTA,MEEDIO, Ajanvaraus 0403670019. Soittele LATTIA - JA SEINÄLAATAT 1/2 -hintaan eurokymppi.fi

Myydään

K AT TOHUOPA A HUIP PUEDULLISESTI Lumijoella! 050-4381741

LATTIA - JA SEINÄLAATTOJA

YLI 2000

MALLIA

HETI VARAS-

TOSTA! ALE

VAROITUS! NAUHAT eivät kestä aikaa. Siirrämme muistosi tur vaan digiaik a an tie dostomuoto on . VHS,8mm,DV,KAITAFILMIT IL M ANVAIHTOKONEET jne. WWW.DIGITOI.FI p.050LÄMMÖNTALTEENOTOL- 3079355 LA ja nopeudensäätimellä alk. 355€,www.isec.fi/kauppa p. 045 OTA UUSI suunta elämääsi! Luotettava auttaja/ennustaja 133 8567 myös unien tulkintaa, ti-su, klo. HARMONIKKOJEN HUOL- 10-24, 1,99€/min. Sari 0700 84 TO- ja virityspalvelut ammat- 444. Ota talteen titaidolla. Katso hinnat ja yhteystiedot www.haitari.net. Saat Vuokrataan minut myös puhelimitse kiinni 044-5032050 VUOKRAA SAVOTTAKÄMPMETSURITYÖT AMMATTI- PÄ Pyhännältä. Sopii loma, TAIDOLLA. 0407405683 me- juhlat, marjastus, metsästys. Googlaa esite: Salmijärven rilapinmetsajapiha.com kämppä. Alk.90e. Puh 040 754 9356.

30-80

%

Eurokymppi Oy, Pyhäntaantie 3 15230 Lahti. Avoinna ma-pe klo 10-18. Kätevästi verkosta EUROKYMPPI.FI

TAVOITA ASIAKKAASI TEHOKKAAMMIN! ”YLI MILJOONA

KAUPANTEOSTA KIINNOSTUNUTTA LUKIJAA”

POHJOINEN

161 500

Sekalaista

ROKUA . LOM AOSAKE , S E LVÄ N Ä K I J Ä- M E E D I O HEALT&SPAN vieressä.puh. PÄIVI Alanen vastaanotto eri 0405901428 paikkakunnilla ja puhelimessa 045 1296806 tai päivystysnu- KAKSIO KUUSAMON tropiimerossa 0700 81888 2,38e/min. kissa ajalle 31.8.-7.9. hinta 390€ 0400-771721 www.paivialanen.fi VUOKRATAAN ASUNTOAUTOJA. Rek. neljälle. Isot jääkaapit, suihku, ilmastointi yms. Vuokra-aika ma-su, alkaen 650€. Ylivieska. Varaa heti 0401751557.

KESKI-POHJANMAA

76 000

KESKI-SUOMI

124 000 ETELÄINEN

104 600

V U O K R A T A A N M AT K A I L UAU TO J A . TRIMMAUSTA YLIVIESKAN Ylivieska. P. 040-3465602 KUONOKOMEROSSA la 10.8. ja 31.8..Pienet ja keskikokoiset HYVIN VARUSTELTU lokoirat.Ajanv. 045-6309663 soit- ma-asunto Kiuruvedellä, pieto/txt Trimmaamo Tassutaikuri nen järven rannalla. Vuokranet. fi ID 810. P. 050-3516915

Varaa ilmoitustilasi:

Samuli Savela 050 420 2059 samuli.savela@kauppasuomi.fi

tkö

dä Tie

Kolmen sukupolven tietovisa

näm ä? 1) Sappeen kesäteatteri toimii a) Ikaalisissa b) Pälkäneellä c) Uukuniemellä d) Luvialla?

P1

P2 P3

2) Sveitsin kaupunginosa on a) Keuruulla b) Kuusamossa c) Hyvinkäällä d) Pelkosenniemellä?

P1

P2 P3

3) Bloody Mary on a) Englannin entinen kuningatar b)sotalaiva c) kurikkalainen ravihevonen d) alkoholipitoinen cocktail?

P1

P2 P3

4) Reetta Hurske on a) Tampereen Pyrinnön aitajuoksija b) operettitähti c) eläinpuiston EU:n tilintarkastaja d) saarnaaja?

P1

P2 P3

5) Saslikki on a) ruokaa vartaalla b) Viipurin Teatteri c) ravintola Vantaalla d) yrtti?

P1

P2 P3

6) Venga on a) BMW:n b) Fordin c) Opelin d) KIA:n malli?

P1

P2 P3

7) Trump Tower sijaitsee a) Miamissa b) New Yorkissa c) Los Angelesissa d) Bostonissa?

P1

P2 P3

8) Lumi ja Pyry ovat a) jäänmurtajia b) Ähtärin eläinpuiston pandoja c) presidentti Tarja Halosen kissoja d) moottorikelkkamalleja?

P1

P2 P3

9) Lofoottien saariryhmä on lähes a) 50 b) 150 c) 200 d) 300 kilometriä pitkä?

P1

P2 P3

10) Professori Jorma Panula on kotoisin a) Kauhajoelta b) Jurvasta c) Pellosta d) Porista?

P1

P2 P3

11) Karesuvanto sijaitsee a) Suomen b) Ruotsin c) Norjan d) Venäjän Lapissa?

P1

P2 P3

12) Opiskelijoiden MM-kisat järjestettiin tänä kesänä a) Barcelonassa b) Osakassa c) Napolissa d) Tampereella?

P1

P2 P3

Laati: Martti Huhtamäki

Oikeat vastaukset:1b, 2c, 3c, 4a, 5a, 6d, 7b, 8b, 9d, 10a, 11c, 12c. •

Säästä rahaa! Jätä RiviKauppa-ilmoituksesi osoitteessa www.rivikauppa.fi

Löydät sen Kärkkäiseltä

10€ 15€ 20€

5€ 10€ 15€

OHJEET: (Y)

100000

Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

Valitse alue: Valitse osasto:

Keski-Pohjanmaa Eteläinen Pohjoinen Keski-Suomi Myydään Myydään moottoriajoneuvoja Ostetaan Vuokrataan Sekalaiset Halutaan vuokrata

10€

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

Yli 100 000 eri tuotetta ja yli 2500 tuotemerkkiä 30 osastolla

100% riskitön kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

15€

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

20€ Yhteystiedot (eivät näy rivi-ilmoituksessa) Nimi: Puh:

tilata uutiskirjeemme PS: muista myös ivulla! Karkkainen.com etus

Lähetä osoitteeseen: J. Kärkkäinen Oy Rivikauppa Ollilanojankatu 2, 84100 Ylivieska

• Kirjoita tekstaten, yksi merkki/ruutu, jätä tyhjä ruutu sanojen väliin. • Ilmoitus oltava perillä viimeistään lehden ilmestymisviikkoa edeltävänä perjantaina klo 15. • Lähetä lomake ja raha kirjeessä tai tuo lomake Kärkkäisen info-pisteeseen. • Voit myös maksaa ilmoituksen etukäteen tilille FI6255340520020888. Käytä tilille maksettaessa viitenumeroa 1009. Liitä kopio maksutositteesta ilmoituksen mukaan.

HUOM!

• Emme julkaise viihdepalveluilmoituksia. • Emme vastaanota ilmoituksia puhelimitse. • Jos haluat ilmoituksesi useammalle alueelle, niin maksa silloin alueiden määrän mukainen hinta (esim. 3xlomakkeen määrittämä hinta) • Kuvalliset ilmoitukset tulee jättää osoitteessa www.rivikauppa.fi. Kuvallisen ilmoituksen lisähinta on 15€.

Täytä oheinen kuponki ja toimi ohjeiden mukaisesti. Määräaikaan Pe 3.8.2019 klo 15.00 mennessä saapuneet rivi-ilmoitukset julkaistaan Ke 7.8.2019 ilmestyvässä lehdessä.


LÜydät sen Kärkkäiseltä

100000

Karkkainen.comin valtavassa valikoimassa jo yli

tuotetta – ja lisää tulee päivittäin!

Yli 100 000 eri tuotetta ja yli 2500 tuotemerkkiä 30 osastolla

100% riskitĂśn kauppa: Kotimainen perheyritys jo vuodesta -88

Nopeat toimitukset: jopa 1–3 arkipäivää

Aina edulliset hinnat kestävät vertailun

Tervetuloa edullisille ostoksille Karkkainen.comiin!

e tilata uutiskirjeemm PS: muista myĂśs sivulla! Karkkainen.com etu

  Â?Â?Â?Â?Â?Â? ­ Â? Â?Â?­­€ „Â?  Â?Â?Â? 

  › ” 

Âœ †žˆ€ “ Â?

 

     Â?Â? Â?Â?Â? Â? Â?Â?    ­€Â? ‚ƒ

OHJAUSTEHOSTIN

 

     Â  Â?

6790

 Â?

    Â?Â?„

…†‡ˆÂ?Â?‚‰Šƒ‚‚Â? Â?Â?Â?  Â? ‰ ‰‚‚€ Â?   Â? Â?

‹ 

  

Â?  

Â?

 

 Â?Â? „ 

‹” 

—

Â?Â?Â?   Â?Â? „    Â?Â? Â?­ €€‚‚ƒ „Â? ŒŒŒŽ‘’‰ Otamme vaihdossa mĂśnkijät, mp:t ym.

 “

„  Â?Â?„ 

   Â? Â? ÂŽƒÂ?Â?‘  Â?Â? Â?Â? ­­ Â?€‚ ƒÂ?„Â? Â… †ƒ‡ ­­ Â… ‡  ÂŽ €‡ ÂŒƒÂ? €Â? 

‹ 

Â?ˆ†‚ Â?Â? Â? Â?Â? Â?

Â?Â? Â?Â’Â?Â?Â?“†Â?†Â?‘”

TILAA HETI OMASI!

•Â?ˆ Â?ˆ ‘ ‚†‡ …€†–

Â?ˆ‰­˜‰‡ƒ­ Â?ˆÂ?Š —ÂŽ €€Â?€ €˜     ™ š›œ™ƒ€—‘ Â…€™Â?€š›œ‘ ÂŒˆ ™Â?€“š—›œ‘

Â?Â?Â?† ­  Â?‡ Â?ˆ ‡ˆ ˆÂ?   Â?Â?Â?  ‰Š †Â?€€‹ Â… Â?‡ –•…—•› 

 Â?Â? „ ÂŒ ž  „ŒÂ&#x;  ‚ ƒ „„„€Â?Â? €… ÂŽ ŠÂ?ÂĄÂ?Â? ‘

‰Š€��‰‚‚�™˜ �‹š

  

�˜šƒ­Š�˜Š‰�‰­Š€…žŠ˜˜ƒˆ‰

„Â?

¾ ¹ 

š Â?ˆˆ‘Â? ۠€ € Â?Â?Â?› –‹ˆ  • „ ‰Š‹ ‹  Š Â?‡ ­ ‰Š‹ ‹ ” Â?š­ƒ€ 

†† ۠‚‚Â?

   •– —

�ˆ‰­˜‰‡ƒ­…‰ƒ­˜‰­ ��  ��ŠŠ‰

 ™˜‚‚Â?ŠÂ?Â?   Â?™Â?Â?‰‚šÂ?­ Â?™˜˜ˆ‰Â? Â?Â?Â?›

˜ ƒ‰‚‚ƒ Â&#x; ÂĄ   Â’  ”

 

 

 Â?Â&#x; ÂĄ „ Â?Â?Â?  Â? „Â?„ Â?Â?  

 Â?Â&#x; ÂĄ „

“   ¢   Â?

› Â?Â?

Â?šžÂ?–€ŠŠŠ

Lisä-

ÂŒƒˆ “

‹ Â?š ÂŽš – €€

†š Â…€ š €Â?

 ÂŁ Â?Â?   Â?Â? „‹ 

Â? varusteita:

•˜ˆš– —

‹ 

 Â’”   —

tai s-postilla myynti@rally.fi

 ““

Profile for KauppaSuomi

KauppaSuomi 30/2019 (P)  

KauppaSuomi 30/2019 (P)