Page 1

www.winkelhartspijkenisse.nl

WINKELHART MAGAZINE voorjaar 2012 - nr 1

Het magazine van het Winkelcentrum van Spijkenisse

Winkelcentrum Spijkenisse hoort bij top 5 van Nederland!

Winkelen doe je in Spijkenisse Iedere eerste zondag van de maand koopzondag 30 april

19 mei

3 juni

WINKELHART Spijkenisse - Verrassend nieuw


Inhoud

13

Voorwoord Ed Jongeneel..........................................................................0 Winkelcentrum Spijkenisse hoort bij top 5 van Nederland!.................7-9 Even voorstellen: Amami, Helleborus, Bovendeert..............................11 Food en drinks..............................................................................13-15

17

19

Even voorstellen: Street One.............................................................17 In de spotlights: Hannes, Electro World Van Rij..............................19 Koninginnedag belooft weer top te worden!.............................20-21 Moederdag bloemendag...............................................................23 Agenda...................................................................................24-25 Even voorstellen: Bruna, Perry Sport, Van Uffelen.....................27

29

In de spotlights: Home Sweet Home, Name It..........................29

57

Kaart Winkelgebieden.......................................................30-31 ErOpUit Spijkenisse...........................................................32-45 Vier winkels ondergaan make-over.................................46-47 Bloemen- & tuinplantenmarkt......................................48-49 Standwerkersconcours in Spijkenisse winkelhart.........50-51 In de spotlights: Ritel, Handyman...................................53

Colofon Editie 1 – voorjaar 2012 Uitgever: PBA van Dommelen | Ossewei 93, 3238 XM Zwartewaal T 0181-775176 | E info@pbavandommelen.nl In opdracht van Winkeliersvereniging het Winkelhart Spijkenisse

Ristorante Pappagallo....................................................55 In de spotlights: Supercoop..........................................57 Puzzel..........................................................................59

Met dank aan: Winkeliersvereniging het Winkelhart Spijkenisse, Gemeente Spijkenisse. Cok de Coninck (coverfoto) Vormgeving: Lievaart Vormgeving & Communicatie | www.lievaart-vc.nl Drukwerk: Quatro Advies Oplage: 70.000 exemplaren Magazine wordt verspreid in: Gemeente Spijkenisse, Hoogvliet, gemeente Brielle, gemeente Bernisse en diverse andere gemeenten Informatie advertenties PBA van Dommelen | T 0181-775176 | E info@pbavandommelen.nl Advertentietarieven op aanvraag Verspreiding: Quatro Advies Overname of vermenigvuldiging uit deze uitgave is alleen toegestaan na toestemming van de uitgever. De makers van Winkelhart Spijkenisse kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele spel-, plaatsing- of drukfouten.

volg PBA van Dommelen @pbavandommelen

3


SPIJKERHARD SPIJKERHARD VOORDEEL VOORDEEL BESTE BESTE ASSORTIMENT ASSORTIMENT LAAGSTE LAAGSTE PRIJZEN PRIJZEN OPEN OPEN MA-ZA 7-22 UwSupercoop Supercoopvindt vindtuuin inde deDamstraat Damstraat27, 27,Spijkenisse. Spijkenisse. Uw ee Het Het11 uur uurkunt kuntuuGRATIS GRATISparkeren parkerenin inde deparkeergarage parkeergarageKolkplein Kolkplein GRATIS GRATIS (bij (bijbesteding bestedingvan vanminimaal minimaal€€20.-) 20.-)


Voorwoord Laatst ontving ik een leuk magazine over een collega-winkelcentrum. Tijdens het lezen van het voorwoord bekroop mij steeds meer het gevoel dat ik deze woorden ook gezegd kon hebben. Ik zal u uitleggen waarom dat gevoel ontstond. Het ging namelijk over de concurrentie van het internet en de gevaren die gepaard gaan met deze moderne manier van ‘winkelen’. Want wist u bijvoorbeeld wat wereldwijd de grootst groeiende markt is op dit moment? Dat is de internetcriminaliteit! Het nieuws zat er de afgelopen tijd vol mee. Gehackte wachtwoorden, persoonsgegevens die op straat belandden, klantgegevens die zomaar werden verkocht aan andere webwinkels, spookfacturen, webwinkels die opgedoekt worden en plots onvindbaar zijn, financiële gegevens van KPN-klanten die gehackt worden… Het is slechts een kleine greep uit de vele verontrustende nieuwsberichten. En misschien krijgt u ook wel eens nepmailtjes die zogenaamd door de bank worden verstuurd en waarin wordt gewaarschuwd om toch echt uw wachtwoord even te laten verifiëren, want anders is internetbankieren niet meer mogelijk. De moraal van het verhaal? Het is echt niet veiliger achter de computer! Gelukkig zijn de winkeliers in Spijkenisse bestand tegen dit soort aanvallen van webwinkels. Deze winkeliers staan nog elke ochtend vroeg op om de etalages in orde te maken, voorraden aan te vullen, de winkel schoon te houden of de koffiemachine voor de klanten te ontkalken. Stuk voor stuk winkeliers die ook nog vanuit hun vakmanschap gevoel hebben voor service, kwaliteit en voor een lange termijn relatie met u als consument. Die een product aanbieden dat u kunt zien, voelen en ruiken. En misschien wel het mooiste: bij aanschaf krijgt u het ook nog eens gelijk mee, zonder dat de bankgegevens op straat liggen. Waarom dan risico lopen op het internet?! Ik zou dus willen zeggen: kom lekker naar het centrum! Dat hier weer voldoende te zien en beleven is, vertellen wij u graag in deze editie. Veel lees- en winkelplezier gewenst!

www.winkelhartspijkenisse.nl

Ed Jongeneel

5


Glamstores Spijkenisse - Nieuwstraat 163-165 - 3201 EE Spijkenisse Glamstores Ridderkerk - Ridderhof 92 - 2981 ET Ridderkerk www.glamstores.nl

volg ons ook op


Winkelcentrum Spijkenisse hoort bij

top 5 van Nederland!

Dat het winkelhart van Spijkenisse het mooiste en gezelligste centrum van de regio is, was eigenlijk wel al bekend. Sterker nog, door de inspanningen van de winkeliersvereniging, de gemeente en de winkeliers fluisterden bezoekers al regelmatig dat Spijkenisse misschien wel het beste centrum van het hele land heeft. Dat zij er niet ver naast zitten, bleek recent. Want Spijkenisse was, samen met vier andere gemeenten, genomineerd voor de NRW Jaarprijs voor het beste winkelcentrum van Nederland! Het betekent dus dat Spijkenisse sowieso bij de top 5 van ons land hoort.

NRW Jaarprijs NRW staat voor Nederlandse Raad van Winkelcentra. Deze instantie houdt zich bezig met de winkelmarkt in het algemeen en winkelcentra in het bijzonder. Jaarlijks reikt NRW een prijs uit voor het beste winkelcentrum van Nederland. Een professionele jury beoordeelt de vijf genomineerden op een groot aantal criteria, zoals marktpositionering, prestaties, basics en duurzaamheid. De jury staat onder leiding van Ron Cijs van PlusPoint. Het beoordelen van de genomineerden is natuurlijk een hele klus, waarbij de juryleden alle plussen en minnen verzamelen en tegen elkaar wegstrepen, om zo de winnaar te bepalen.

jaar met extra aandacht gekeken naar het Stadsplein / Theaterplein. De vier concurenten waren de gemeente Assen met de Kloosterveste. De Middenwaard in Heerhugowaard, de Markthof in Hoofddorp en De Promesse in Lelystad. Stuk voor stuk fraaie centra.

Spijkenisse Wij weten natuurlijk wel waarom Spijkenisse in onze ogen een goede kans maakte om ook daadwerkelijk tot winnaar te worden uitgeroepen. De komst van diverse nieuwe winkels heeft ervoor gezorgd dat het aanbod nu nog groter is, waardoor er eigenlijk niets meer te bedenken valt dat de Spijkenisser niet in het eigen centrum kan vinden. Voeg daar nog de vele leuke evenementen, de aanwezigheid De concurrentie Spijkenisse had concurrentie van vier andere van diverse bijzondere speciaalzaken op gemeente op deze prestigieuze prijs. Hoewel met name de Voorstraat en de uitstekende fantastisch centrum dat zo mee kan doen om het totale centrum werd beoordeeld, is dit horecagelegenheden aan toe en er staat een de prijzen.

7


OUD

OUD

OUD

NIEUW

NIEUW

NIEUW

8


Een klein stukje historie De nominatie voor de NRW Jaarprijs is een mooi stuk erkenning voor de vele geleverde inspanningen. Want het spreekt voor zich dat een dergelijk mooi en gezellig centrum niet zonder slag of stoot tot stand is gekomen. Het is een proces van jaren geweest. Jaren van hard werken, soms geduld hebben, ontwikkelingen in de gaten houden, inspelen op de eisen van de tijd en telkens de ogen open houden voor mogelijke verbeteringen. Het is nu, zeker voor de jongere inwoners, misschien moeilijk voor te stellen hoe het er ooit uit heeft gezien. Maar dat er veel veranderd is, zal duidelijk zijn. Op deze pagina’s blikken wij aan de hand van diverse foto’s terug op hoe het ooit was en hoe het nu is. Het mooiste is dat het allemaal niet voor niets is geweest, zoals blijkt uit de nominatie!

OUD

OUD

OUD

NIEUW

NIEUW

NIEUW

9


KRUITHOF

OPTIEK

modebrillen en contactlenzen Brillen zijn hot. Hippe, opvallende monturen creëren een eigen identiteit. Helemaal passend bij jouw leefstijl, kleding en look. Retro invloeden en vlinderbrillen zijn dé trend van dit jaar.

EEN BRIL ALS MODEACCESSOIRE Was het montuur een paar jaar geleden nog onopvallend en vaak een ‘noodzakelijk kwaad’, die tijd is echt geweest. Tegenwoordig is een bril niet meer weg te denken uit het modebeeld! Bij Kruithof Optiek liggen de nieuwste trends in brillenmode voor je klaar. Onze adviseurs weten precies welk montuur bij welk gezichtstype past. Heb jij een ovaal, rond of hoekig gezicht? Wij helpen je graag om een montuur te vinden dat jouw blik accentueert. Kom naar één van onze vestigingen en laat je inspireren!

WWW.KRUITHOFOPTIEK.NL

Je bril zegt wie je bent!

ROTTERDAM Keizerswaard 60 T (010) 479 41 14

ROZENBURG Raadhuisplein 2 T (0181) 21 30 96

BARENDRECHT Van Beuningenhaven 37 T (0180) 62 54 30

SPIJKENISSE Zuid Passage 33 T (0181) 62 63 29


Even voorstellen In het Winkelhart Spijkenisse vestigen zich regelmatig nieuwe winkels. Op deze pagina’s stellen wij er graag een aantal aan u voor.

Bovendeert Schoenen Bovendeert Schoenen is een nieuwkomer in de Kopspijker. De naam verklapt al dat in deze winkel schoenen verkocht worden. Zowel dames, heren als kinderen slagen hier prima in hun zoektocht naar mooie, kwalitatief goede schoenen. In de collectie bevinden zich gerenommeerde merken als Ara, Gabor, Wolky, Ecco, Floris van Bommel, Mephisto en Rohde. De laatste trends op het gebied van schoenmode worden nauwlettend gevolgd en krijgen een plaats in de collectie. Voor elk is wel wat wils te vinden, variĂŤrend in een brede prijsklasse van 5 tot 250 euro. Ook de accessoires, zoals sokken, tassen en onderhoudsproducten zijn altijd scherp geprijsd. Kortom, wie de schoen past, trekt hem aan bij Bovendeert Schoenen!

Bloemenstudio Helleborus Bloemen houden van mensen, mensen houden van bloemen. Dus wie op zoek is naar een mooi boeket, kan vanaf nu terecht bij Helleborus in de Kopspijker. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en omvatten ook fleurige bruidsboeketten en met persoonlijke aandacht verzorgde rouwarrangementen. Dagelijks staan er vele soorten boeketten klaar, van klassiek tot modern. De medewerkers helpen u graag bij het maken van een voor u juiste keuze. Er is ook een eigen bezorgservice. Verras eens iemand met een bloemetje en stap even binnen bij Helleborus. Ook de zakelijke klant slaagt hier trouwens prima.

11


www.degullegaper.nl

Al 25 jaar een begrip in Spijkenisse! Voor lunch, diner en borrel

Voorstraat 56 3201 BB Spijkenisse

et

Tel. 0181 - 62 08 10

l n . f j i l o enbij

T

19 0 6 1 8 01

66

lunch 7 dagen per week geopend!

tapas

diner

catering

zaalverhuur

Voorstraat 54 3201 BB Spijkenisse E info@etenbijolijf.nl


Food en drinks maken een dagje winkelen in Spijkenisse compleet!

Het gezellige centrum van Spijkenisse is prima geschikt om een dagje te winkelen. Het winkelend publiek wordt er namelijk op de wenken bediend. Het ruime aanbod en de gezellige sfeer zijn belangrijke trekpleisters. Spijkenisse combineert eigenlijk alles wat het publiek zoekt. Grotere winkelketens gaan hand in hand met echte specialistische winkels. Zeker op de Voorstraat, die almaar gezelliger wordt, is het aanbod aan speciaalzaken groot. Vol enthousiasme en passie helpen deze winkeliers u verder als u op zoek bent naar iets bijzonders. Of dat nu houten speelgoed of een bruidsjurk is. Met de zomer in aantocht begint het ook weer te kriebelen om de garderobe aan te vullen met nieuwe kleding. Ook in dat geval is een bezoek aan Spijkenisse de moeite waard. Het aantal leuke boetiekjes in het centrum is namelijk bijzonder groot en dat betekent dat iedereen er eigenlijk wel kan slagen. Van jong tot oud, mannen en vrouwen, liefhebbers van de laatste mode of de meer klassieke mode. Zo’n dag shoppen is natuurlijk reuze gezellig. Het is ook heel goed mogelijk om er echt een dag van te maken, want de vele horecagelegenheden bieden genoeg mogelijkheden om even uit te rusten onder het genot van een drankje. Er zijn volop gezellige terrassen waar het goed toeven is, zeker als de zon straks weer aangenaam schijnt.

13


14


Food en drinks

De inwendige mens kan al net zo goed worden verzorgd. Een snelle hap, een uitgebreide lunch, een heerlijk diner, het kan allemaal. De gezellige restaurants hebben diverse specialiteiten, van de Italiaanse tot de Griekse keuken. Wie geen zin heeft om lang te gaan zitten, kan op tal van plaatsen terecht voor een takeaway maaltijd. Kortom, food en drinks maken een dagje winkelen in Spijkenisse compleet! Op deze pagina’s een impressie van de vele gezellige horecagelegenheden in het centrum. Kom gerust eens langs en proef zelf!

Het rondje Voorstraat en Nieuwstraat zijn ook zeer de moeite waard.

15


Nieuwstraat 2, Spijkenisse T 0181 61 70 43

16

Voorstraat 35, Brielle T 0181 41 00 54

www.lebonton.nl bonton@lebonton.nl


Vertrouwde gezelligheid in

Even voorstellen

Street One Een bezoekje aan Street One aan de Stadhuispassage was voor veel vrouwen uit Spijkenisse en de regio altijd vaste prik tijdens een rondje door het centrum. Er werd dan ook teleurgesteld gereageerd toen bleek dat de winkel halverwege december 2011 stopte. Veel klanten lieten weten dit zonde te vinden. Daarin stonden zij niet alleen, want het team deelde die mening. Het was voor Linda aanleiding om de sprong te wagen en verder te gaan met Street One. Op 15 maart opende de vernieuwde winkel de deuren.

Mooi merk Dat Linda deze keuze maakte, was wellicht niet zo verrassend. Street One is namelijk een veelgevraagd merk en de oude klanten komen dan ook massaal terug naar de winkel. “De verhouding tussen prijs en kwaliteit is erg goed,” kan Linda de populariteit al enigszins verklaren. “Daarnaast is het zeer modieuze en goed draagbare kleding. Je kunt er al je ‘rollen’ als vrouw in vervullen, want in Street One kun je naar je werk, maar ook de kinderen uit school halen en prima gekleed naar feestjes.” De doelgroep van Street One bestaat uit vrouwen vanaf ongeveer 25 jaar en de collectie omvat de maten 34 tot en met 44.

Sterk Een ander sterk punt is het feit dat de collectie heel snel wisselt. “Street One kent twaalf collecties per jaar. Die worden maandelijks ingekocht. Met die inkoop kun je wekelijks voor een andere loop in de winkel zorgen. Hier hangen dus eigenlijk dagelijks nieuwe spullen, dus wanneer je ook komt kijken, je vindt altijd weer iets anders,” legt Linda uit. De kleuren zijn bovendien altijd goed te combineren en er zijn altijd basisartikelen als shirtjes en broeken in drie verschillende lengtematen aanwezig.

die gezelligheid. Zo organiseren we geregeld een high tea op koopzondagen.” Die vertrouwde gezelligheid geeft Linda zelf ook een goed gevoel. “Het is natuurlijk best spannend om een winkel over te nemen, maar ik heb veel vertrouwen in het merk, de klant en het team. Daarom fiets ik elke dag met plezier hierheen en dat geldt ook voor al mijn collega’s. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om zelf eens te komen kijken!”

Sfeer Met alleen een sterk product ben je er echter nog niet. Linda: “Nee, zeker niet. Ik ben ervan overtuigd dat de sfeer erg belangrijk is in een winkel. Wij hebben als team altijd veel plezier in ons werk gehad en willen dat met dezelfde mensen voortzetten. Door onze uitstraling willen we bereiken dat mensen niet benauwd zijn om binnen te lopen en lekker even rond te snuffelen. Als ze ons om advies vragen, zijn we daar altijd eerlijk in. Daar bereik je het meest mee en dan kun je ook leuk werken. We investeren ook veel in

Street One | Stadhuispassage 5a

17


nieuw in de collectie

FitFlop

De Reinis Centrumconcierge heeft hart voor uw winkelplezier!

Kopspijker Spijkenisse Binnenban 97 Hoogvliet

www.reinis.nl

www.bovendeertschoenen.nl

n繳

49,

95

Zilveren z 覺 n z 覺 ringen verkrijgbaar in blauw, wit, roze, zwart, champagne en paars.

Van 69,95 n繳 49,95 p.st.

Winkelhart Spijkenisse Nieuwstraat 170, 3201 EE Spijkenisse Telefoon: 0181 626243 Email: info@juwelierjongsma.nl

18


Het winkelhart van Spijkenisse biedt plaats aan tal van winkels. Speciaalzaken, ketens, te veel om op te noemen. In dit magazine zetten wij er graag een aantal extra in de spotlights!

In de spotlights…

Hannes speelgoed en cadeautjes

Een leuke speciaalzaak op de Voorstraat is Hannes speelgoed en cadeautjes. In haar winkel verkoopt Hanne Griffioen kwaliteitsspeelgoed, prentenboeken en originele cadeautjes voor alle leeftijden. Terwijl we met haar een rondje door de winkel lopen, kijken we onze ogen uit. Wat een hoop keuze en wat een leuke dingen! Nostalgisch speelgoed staat op een leuke manier uitgestald in de winkel. Enthousiast vertelt Hanne honderduit over de mooie originele handpoppen van Living Puppets, de dieren van Schleich, de bewezen merken Siku en Brio, het originele en creatieve Kids on Roof, de knuffels van Moulin Roty en de stoffen artikelen van Lilliputiens of Fagus, volgens Hanne de ‘Rolls Royce onder het houten speelgoed’. Het is nog maar een kleine greep van de vele leuke spullen die zij in haar winkel heeft staan. Ouders kiezen steeds bewuster voor houten speelgoed. Het heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. De leuke cadeautjes in de winkel zijn bovendien prima geschikt voor Moederdag of verjaardagen.

Vanwege haar onderwijsachtergrond is Hanne tevens zeer goed in staat om een leuke collectie prentenboeken samen te stellen. Dat blijkt wel als we de wand met prentenboeken bekijken. Een mooie mix van klassiekers en moderne boeken. Woeste Willem en Kikker zijn maar een paar voorbeelden uit het ruime aanbod. Deze winkel is een echte aanwinst voor het centrum en verdient zeker een bezoekje. Ongetwijfeld kijkt ook u er uw ogen uit!

Electro World Van Rij

Op de Voorstraat bevinden zich tal van speciaalzaken. Daar hoort Electro World Van Rij zeker bij. Het familiebedrijf bestaat al bijna zestig jaar. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Sinds zeventien jaar is Electro World Van Rij gevestigd in Spijkenisse, waarvan het laatste half jaar aan de Voorstraat. Het bevalt het team daar prima. De beleving op de Voorstraat spreekt aan en de klanten weten de zaak goed te vinden. Overigens, wist u dat er een voor- en achteringang zijn en dat deze altijd geopend zijn voor de klant? Rond lopen is dus niet nodig! Bij Electro World Van Rij vinden de klanten wit- en bruingoed. Denk aan televisies, wasmachines, koelkasten en inbouwapparatuur. Electro World Van Rij heeft A-merken als Miele, Siemens, Electrolux, AEG, Samsung, Philips, Sony en Sharp in huis. Als speciaalzaak onderscheidt Electro World Van Rij zich door de aanpak, waarin deskundig en persoonlijk advies voorop staat. Een ander sterk punt is de snelle bezorging door de bezorgdienst met eigen personeel. Wie voor

12.00 uur iets koopt, krijgt het nog dezelfde dag geleverd. De medewerkers installeren het product bovendien voor u, dus wie bijvoorbeeld een televisie aanschaft krijgt deze kant en klaar in huis en kan direct kijken. Maar er is meer. Om de paar weken wordt op de eigen keukenafdeling een demonstratie verzorgd door een topkok. Die kookt op de inductiekookplaat en de aanwezige mensen kunnen direct vragen stellen en uitleg krijgen over deze producten. Dit zijn altijd

zeer gezellige dagen, waarop vaak zo’n honderd mensen aanwezig zijn. Tekenend voor de aanpak van Electro World Van Rij, dat u graag verwelkomt om zelf eens met eigen ogen te komen kijken.

19


!

!

Programma Koninginnedag 2012 Spijkenisse Tijd;

Waar;

08.00

Winkel Centrum Rondje dorp

Activiteit; Aanvang

kinderrommelmarkt

(tot 16.00 uur)

Vanaf 07.00 uur kleedje plaatsen in het Centrum. Reserveren niet mogelijk, kosten â‚Ź 3,- per kleedje Controleurs komen langs voor kaartverkoop 09.00

Voorzijde Stadhuis

Vlaggen hijsen waaronder; - Nederlandse vlag - Vlag Gemeente Spijkenisse - Vlag Scouting Ruwaard van Putten Wilhelmus gespeeld door muziekvereniging Togido

en

begeleiding door koor Elementair. Openingswoord door Gemeente Spijkenisse Toespraak door Burgemeester en officiĂŤle opening 09.00

Marrewijklaan en

Gezellige braderie met diverse kramen (tot 16.00 uur)

1 Heulbrugstraat e

09.00

Theaterplein (nieuwe

Kinderspelen waaronder; luchtkussens, schminken,clown,

gedeelte winkelcentrum)

blikgooien, plingo, hengelen, grabbelton, touwtje

naast Supercoop/Saturn

trekken,doel schieten, ringgooien en nog veel meer. Begeleiding door Scouting Ruwaard van Putten

11.00

15.00

22.00

!

20

Winkelcentrum

Looporkest de flaterbende en optreden brassband

Winkelhart

Diverse optredens en demonstraties tot 16.00

Pleintje Versteeg

Diverse soorten (live)muziek op 3 verschillende horeca

Uitplein

pleinen. (tot 20.00 uur buiten, hierna zal het feest naar

Havenplein

binnen worden verplaatst)

Maasboulevard

Groots Vuurwerk


Koninginnedag belooft weer top te worden! Koninginnedag is een begrip in Spijkenisse. Bijna elke Spijkenisser komt op 30 april gezellig naar ’t dorp om daar samen met anderen Koninginnedag te vieren. Wat de ingrediënten op die dag zijn? De traditionele vrijmarkt, gezellige horeca en heel veel (live)muziek! Maar meer nog dan dat is het centrum op Koninginnedag een echte ontmoetingsplaats. Je ontmoet er de ene na de andere bekende. “Soms doe je een uur over een stukje van vijftig meter, omdat je steeds weer iemand anders tegenkomt en dan even stopt voor een praatje,” tekenden wij op uit de mond van een Spijkenisser. Ook in 2012 belooft Koninginnedag in Spijkenisse weer top te worden. Benieuwd naar het programma op één van de gezelligste dagen in het jaar? Lees dan verder op deze pagina’s en bekijk vast de foto’s voor een impressie van eerdere Koninginnedagen.

Programma Merz op het Uitplein Live muziek op het Uitplein va 13.30 uur met medewerking van: 13.30 uur: Company Live, de beste covers waarbij je niet stil kan blijven staan. Van George Michael tot Anouk, ze spelen het allemaal met een ongekende passie. 16.00 uur Livid, coverband die het stevige genre heeft omarmd; van U2 tot Nickelback maar ook The White Stripes, Nirvana en the red hot chilli peppers ontbreken natuurlijk niet! Kijk voor meer info op de site: www.cafemerz.nl of twitter @cafemerz

de Keijzer Beach and lounge muziek op het terras vanaf 14.00 uur gedraaid door DJ Kimberly. kijk voor meer info op de site: www.cafedekeijzer.nl of twitter: @dekeijzertweets.

HAVENPLEIN Op maandag 30 april 2012 bent U van harte welkom op ons feestelijk versierde Havenplein! De gehele dag staan alle ondernemers op het Havenplein klaar om er voor U een gezellige dag van te maken. Vanaf 12:00 uur gaat de feestelijke muziek aan en gaan de voetjes van de vloer, onder het genot van een hapje en een drankje. ‘s Avonds kunt U voor één van de vele heerlijke Koninginnedag-gerechten terecht op het Havenplein bij Maxima Dos en gaat het feestje verder in Woodies, Westkade 23 en Bar TOPS! Zorg, dat je erbij bent!

Pleintje Versteeg 10.00 - 20.00 uur DJ met gezelige muziek 13.00 - 13.45 uur Andre(a) Hazes vrouwe lijke look a like 14.30 - 18.30 uur K-Beng feestband

21


Hortensiamand

Bij elke besteding van € 7,50 krijgt u 1 spaarmunt cadeau. Bij inlevering van 10 spaarmunten krijgt u in de week van 7-5 t/m 12-5 een prachtige hortensiamand in wit/ blauw/roze van € 17,95 voor € 9,95 Zolang de voorraad strekt. Stadhuispassage 7, Spijkenisse • ’t Plateau 13, Spijkenisse Kinheim 305 B Hoogvliet • Turfkade 10-11, Brielle Middenbaan 52, Barendrecht

Vanaf 1 april zijn we elke dag

geopend tot 21.00 uur

Zie voor openingstijden onze website Op de hoogte blijven van onze nieuwe smaken of leuke aanbiedingen, volg ons op of Iets te vieren?

Huur een ijskar! Ook voor evenementen, bruiloften, scholen, bedrijfsopeningen, jubilea

Freddy’s ijssalon | Nieuwstraat 105a | Spijkenisse 06-12775567 | www.freddysijssalon.nl |


Moederdag

bloemendag

Verras je moeder met een bloemetje op Moederdag. Zondag 13 mei staat ongetwijfeld al met rood omcirkeld in de agenda. Het is die dag namelijk Moederdag, de dag waarop moeders eens lekker in het zonnetje gezet worden. Een ontbijtje op bed, een leuk cadeautje. Natuurlijk hoort daar ook een bosje bloemen bij! In het centrum van Spijkenisse zijn er diverse mogelijkheden om een bloemetje te kopen. Zowel bij Flower Works, Bloemenstudio Helleborus, Bloemen & Coop (inpandig bij Supercoop) als Stoopman bloemen staan al de nodige kleurige bloemen uitgestald. Het ruikt er heerlijk en ziet er door alle kleuren erg gezellig uit. Natuurlijk kun je er in eerste instantie op zoek gaan naar de lievelingsbloemen van je moeder. Eventueel kun je ze bestellen, zodat je zeker weet dat je ze op tijd hebt. Rozen, orchideeën, vrolijke tulpen, irissen en lelies. Het zijn allemaal populaire bloemen voor Moederdag. Maar wist je dat de anjer dé Moederdagbloem is? Dat komt omdat dit de favoriete bloem was van de moeder van Anja Jarvis. Het was Anja die er in het begin van de twintigste eeuw voor zorgde dat Moederdag een officiële feestdag werd. De diverse kleuren van de anjer zouden ook nog een speciale betekenis hebben. Rood staat voor trots, liefde en bewondering, roze voor de liefde van een moeder en wit voor pure liefde en onschuld. Dit zijn dan ook de meest verkochte kleuren. Maar natuurlijk staat je eigen keuze en gevoel voorop. Kom je er niet uit? De medewerkers van de bloemenspeciaalzaken in het centrum helpen je graag op weg. Stap dus eens binnen en verras je moeder straks met een prachtig boeket!

23


Het is een feest om in Spijkenisse te zijn! Er wordt volop geïnvesteerd en keihard gewerkt om het centrum van Spijkenisse aantrekkelijk te maken. Dat is het natuurlijk al, zo bewezen de vele evenementen die inmiddels achter ons liggen. De braderie en najaarsmarkt bijvoorbeeld. Vanwege het grote succes van vorig jaar, worden deze evenementen dit jaar nogmaals gehouden. Maar omdat de winkeliersvereniging van mening is dat het nog altijd beter kan, is er ook al weer volop nagedacht over nieuwe evenementen. Zo vindt dit jaar voor het eerst een bloemetjesmarkt en een looporkestenconcours plaats. Op deze pagina’s vindt u de agenda voor de komende maanden en diverse foto’s als impressie van de vele gezellige activiteiten uit het recente verleden. De foto’s bewijzen dat het een feest is om in Spijkenisse te zijn!

24


Agenda

30 april

Koninginnedag activiteiten/muziek in het gehele centrum

12 mei

Moederdag, gezellige muziek

19 mei

Winkelhart geranium/bloemen en plantenmarkt in het het winkelhart (op de pleinen) is omgetoverd in een bloemenzee met muzikale omlijsting looporkest en brassband, modeshow etc etc.

2 juni

Braderie (rondje dorp) veel kinderactiviteiten, muziek door het gehele centrum en een groot podium met een korencaroussel etc. etc.

3 juni

Braderie (rondje dorp) veel activiteiten met o.a. voorronde nederlands kampioenschap standwerken en veel muziek.

16 juni

Spijkenisse achter de schermen Voorstraat/Nieuwstraat /Noordeinde Op meer dan 30 locaties optredens.

1 en 2 september

najaarsmarkt (rondje dorp) met veel activiteiten en muziek. Op de koopzondagen (de eerste zondag van de maand) diverse kinderactiviteiten aanwezig o.a.grote draaimolen,springkussen, schminken, knutselen en muziek. Zo zal er op diverse zaterdagen sfeeroptredens zijn looporkesten, brassband, dixie etc. etc.

25


HET AANTAL SUBWAY® RESTAURANTS GROEIT SNEL! NU AL 100 RESTAURANTS IN NEDERLAND

100

AY® S U BW RANTS

En meer dan 36.231 wereldwijd!

RESTAU

Groningen

Leeuwarden Drachten Sneek

Assen

Heerenveen

Emmen Hoogeveen Heerhugowaard Alkmaar Kampen Lelystad

Haarlem

Amsterdam

Almere

Zwolle

Harderwijk

Almelo Oldenzaal Deventer

Hilversum Wassenaar Rijswijk

Utrecht

Zoetermeer

Ede

Veenendaal

Gouda

Delft

Enschede

Amersfoort

Leiden

Den Haag

Uitstraat 20A, 3201 EN SPIJKENISSE

Apeldoorn

Hengelo

Arnhem

Doetinchem

Rotterdam Spijkenisse

Capelle a/d ljssel Nijmegen Oss

Heesch S’ Hertogenbosch Oosterhout

Middelburg Goes Vlissingen

Breda Etten-Leur Roosendaal

Alkmaar 2x• Almelo • Almere • Amersfoort • Amsterdam 8x • Apeldoorn 2x • Arnhem 2x • Assen

Uden Tilburg Helmond Eindhoven Venlo

Valkenswaard

Weert Roermond

Sittard

Maastricht

Brunssum Landgraaf Heerlen Valkenburg Kerkrade

Derde partijen merkrechten worden met licentie-overeenkomst gebruikt. ©2012 Doctor’s Associates Inc. SUBWAY® is a registered trademark of Doctor’s Associates Inc.

• Breda 2x • Brunssum • Capelle a/d Ijssel • Delft 2x • Den Haag 7x • Deventer • Doetinchem • Drachten • Ede • Eindhoven • Enschede • Emmen • Etten-Leur • Goes • Gouda • Groningen 4x • Haarlem • Harderwijk • Heerenveen • Heerhugowaard • Heerlen • Heesch • Helmond • Hengelo • Hilversum • Hoogeveen • Kampen • Kerkrade • Landgraaf • Leeuwarden • Leiden • Lelystad 2x • Maastricht 2x • Middelburg • Nijmegen 2X • Oldenzaal • Oosterhout • Oss • Rijswijk • Roermond • Roosendaal • Rotterdam 5x • S‘-Hertogenbosch 2x • Sittard • Sneek • Spijkenisse • Tilburg 4x • Uden • Utrecht 3x • Valkenburg • Valkenswaard • Veenendaal • Venlo • Vlissingen • Wassenaar • Weert • Zoetermeer • Zwolle


Even voorstellen Bruna

Op de plek waar voorheen boekhandel Edel zat gevestigd, zit nu Bruna. Deze bekende keten heeft een uitgebreide collectie boeken, magazines, wenskaarten, strips, inktcartridges en school- en kantoorartikelen als pennen, potloden, agenda’s etc. Er wordt hard gewerkt om de winkel aan de Breestoep een steeds mooiere inrichting te geven. Boekenliefhebbers kunnen in elk geval hun hart ophalen. Wie wil weten welke boeken populair zijn, kan altijd een blik werpen op de tafels waar de zogenaamde top 10 per genre (literatuur / romans, spanning, jeugd en informatief & cultuur) staat opgesteld. Altijd leuk om cadeau te doen of zelf lekker te gaan lezen!

Perry Sport

Bewegen is gezond. Omdat sporten een leuke manier van bewegen is, doen veel mensen dit graag. Sinds kort kunnen sportliefhebbers voor de aanschaf van sportartikelen terecht bij Perry Sport in De Kopspijker. Klanten vinden bij Perry Sport een breed assortiment met daarin topmerken als Le Coq Sportif, Helly Hansen en huismerk INQ (I Never Quit). Via tablets in de winkel kan het volledige assortiment bekeken worden. Als een artikel niet op voorraad is, kan dit eenvoudig worden besteld. Zelfs thuis bezorgen is mogelijk! Verder vinden we in Spijkenisse een groot assortiment voetbalschoenen en een uitgebreid outdoorassortiment, zoals kampeer- en wandelartikelen. Dat laatste is niet zo vreemd, want Perry Sport geldt als outdoorspecialist. Kom snel eens kijken en volg de nieuwsbrief voor acties, zoals de speciale koopavonden die vier keer per jaar worden gehouden.

Van Uffelen

Met diverse filialen in de Randstad is dames- en herenmodezaak Van Uffelen al meer dan zestig jaar een begrip. Sinds kort is ook een vestiging aan het Uitplein geopend. Deze winkel combineert de nieuwe collectie met een grote collectie outlet artikelen. Voordelig shoppen dus, want op deze artikelen ontvangt de klant 20 tot 70 % korting! De collectie bevat merken als Gerry Weber, Expresso, Betty Barclay, Gaastra, Geisha, Frank Walder, Mac, Vanguard, State of Art en Van Gils. Wie wil profiteren van de aantrekkelijke prijzen en benieuwd is naar de wekelijkse nieuwe items, moet snel eens langs komen. In principe blijft Van Uffelen namelijk tot 1 augustus.

27


Handyman Spijkenisse

Ook in winkelcentrum Kopspijker!

GRATIS

Double A Premium Printpapier Bij aankoop van 2 of meer cartridges naar keuze

+ 1 euro retour*

ark, Canon of Dell cartridge bij inlevering lege Hp, Lexm

met printkop.

inktpatroon. 5 retour* bij inlevering leeg

â‚Ź0,2

*bij aankoop van een nieuwe

cartridge.

Nieuwstraat 137, 3201 EE SPIJKENISSE. Tel. (0181) 620 700. spijkenisse@handyman.nl | www.handyman.nl

Elke week een nieuw en heerlijk

3-gangen Stadshartmenu

en elke koopavond een mooi geprijsde daghap!

28

Voorstraat 1

T 0181 - 61 21 82

E info@dekrom.nl

3201 BA Spijkenisse

F 0181 - 61 08 38

W www.dekrom.nl


In de spotlights… Home Sweet Home

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Een vaak gebezigde kreet. We maken het nu eenmaal graag gezellig in huis en dat kan op allerlei manieren. Home Sweet Home op de Noordpassage biedt hiervoor tal van mogelijkheden. Deze gezellige interieurzaak verkoopt de leukste dingen voor in en om het huis. Home Sweet Home is een inspiration shop voor het bekende merk Riverdale. Het betekent dat er een brede collectie artikelen te koop is. Vanaf april is de hoogzomer collectie binnen, waar ook de tuin nadrukkelijk bij wordt betrokken. Andere trekpleisters zijn de meubelen van Braxton en de zeer geliefde Countryfield-artikelen. Deze zijn ook leuk voor in de tuin en perfect geschikt als cadeautje, bijvoorbeeld voor Moederdag. Bij Home Sweet Home wordt speciale krijtverf verkocht om op wanden en meubels de sfeer van het klassieke Engelse interieur weer op te roepen. Mat en eggshell zijn hierin de bepalende tinten. Deze speciale Painting The Past verf is een echte aanrader! Voor advies kunt u altijd in de winkel terecht. Inmiddels heeft Home Sweet Home al een grote klantenkring opgebouwd, niet in de

laatste plaats door de leuke evenementen die het organiseert, zoals Ladies Nights. Op de kerstmarkt had Home Sweet Home eind vorig jaar volgens de onafhankelijke jury de mooiste kerstkraam neergezet. Misschien niet zo vreemd, want deze kraam vol sfeervolle lichtjes en kaarsjes paste prima bij de gezellige sfeer in de straat en was natuurlijk een perfect visitekaartje. Immers, alles wat binnen wordt verkocht, kon buiten leuk worden gepresenteerd. Kom dus snel eens kijken bij Home Sweet Home. Het team en de vrolijke hond Bruce verwelkomen u graag!

Name It

Kinderstemmen komen ons tegemoet vanuit Name It, gevestigd aan de Breestoep. Dat is niet zo gek, want binnen zien we veel moeders en oma’s met (klein)kinderen. Vertederd en enthousiast snuffelen zij rond in de leuke collectie baby- en kinderkleding van maat 50 t/m 152. De kleding van het merk Name It is eigenlijk de kindervariant van Jack & Jones en Vero Moda. Alles wordt gepresenteerd

in een kindvriendelijke omgeving, waar de kinderen zich tijdens het wachten ook kunnen vermaken. Er is volop keuze uit spijkerbroeken, shirts met leuke teksten als ‘Born in 2012’, ‘Mijn papa is de stoerste’ of ‘Mijn mama is de liefste’ en allerlei andere kleding. Enkele keren per jaar organiseert Name It een zogenaamde VIP Day. De vaste klanten worden hiervoor per mail uitgenodigd, maar uiteraard is iedereen welkom om op deze dagen te profiteren van leuke kortingen. Vaste klanten hebben natuurlijk ook de spaarkaart in hun bezit. Per besteding van 20 euro ontvangt de klant een spaarpunt, bij tien punten is de kaart vol en ontvangt de klant tien euro korting. Name It is ook buiten de winkel enthousiast en betrokken. Zo staan er op Koninginnedag altijd twee vrolijke kramen en bij de kerstmarkt eind 2011 was Name It de winkel met de leukste en mooiste kerstboom. De onafhankelijke jury roemde vooral de snelheid waarmee deze was opgetuigd. Binnen vijf minuten stond de boom vol met knuffels al buiten. Kom zeker eens kijken bij deze gezellige winkel!

29


A

Winkelgebieden Stadhuispassage:

• Hi......................................... B3

`t Oude Centrum

Kolkplein en omgeving:

• Andy`s Haarstudio ............B/C5

• Hobby Voordeel................... B4

• Amazone.............................A2

• Action..................................D3

• Hunkemöller........................A4

• Anita mode..........................A3

• BCC.....................................D3

• Boekenvoordeel................... B5

• IFactors................................A4

• Art4life................................A3

• Beddenreus..........................D3

• Bonita mode........................ B5

• Intersport Ted Moritz............A4

• Black and White optics.........A3

• Carpet Right........................D2

• Bristol.................................. B5

• Intertoys...............................A3

• Bravenboer..........................A3

• Franc`s dierenshop...............D3

• Coster Herenmode............... B5

• Irene`s naaimachines............A4

• Brocante La Trouvaille...........A3

• Halfords...............................D3

• De Hek keurslager................ B4

• Jack & Jones.........................A4

• Deco Home van de Engel.....A4

• Piet Kerkhof.........................D3

(aan overzijde passage)

• De Tuinen............................ B5

• Jeans Centre........................A4

• Electroworld van Rij..............A3

• Runnersworld.......................D3

• Eye wish Groeneveld............ B4

• Juwelier Jongsma................. B3

• Gert’s feestwinkel.................A2

• Scapino................................D3

• Flower Works....................... B5

• Kaldi....................................A4

• GSM shop Spijkenisse..........A3

• Foto Klein............................ B5

• Kennedy..............................A3

• Hannes speelgoed................A3

Kopspijker:

• Hema................................... B5

• KPN..................................... B3

• Hempel feestartikelen..........A2

• Ako .................................... B3

• Hoortzo ..............................C5

• Kruidvat...............................A4

• Hempel verf en wonen.........A2

• Bovendeert schoenen........... B3

• La Chica...............................A4

• Huisje Mak...........................A2

• Glam lifestyle....................... B3

• ICI Paris XL........................... B4

• Le Bon Ton...........................A3

• Humpie Dump.....................A3

• Handy man.......................... B3

• J. Kok groenten en fruit....... B4

• Lion Beddenshop................. B3

• In den Bieschenschuur..........A2

• Helleborus bloemen............. B3

• Jamin................................... B5

• M & S Mode........................ B4

• Kennedy`s keldertje..............A3

• Hizi hair............................... B3

• Livera................................... B4

• Melkert Lederwaren............. B3

• Kunstgalerie RAR.................A2

• Kijkshop............................... B4

• Multivlaai............................. B5

• Men at Work.......................A4

• Lord of Magic......................A3

• Lucardi................................. B3

• Schoenmakerij `t Centrum....C5

• Merken outlet......................A4

• Luna tabakshop...................A2

• Perry Sport........................... B3

• Street One........................... B5

• Miss Etam............................ B4

• Merwede tapijten.................A3

• Rutten Schoenen.................. B3

• Van den Breggen bakker...... B4

• Mosterd Juweliers................ B4

• Michell`s Haarmode..............A2

• Shoetime............................. B3

• Witteveen............................ B5

• Name It................................A4

• Milly`s crea en deco..............A2

• Space lederwaren................. B3

• Nelson.................................A4

• Miniz kleding.......................A3

• Spijkpas winkel.................... B3

Winkelhart

• Olivier..................................A4

• Miss Sylly.............................A3

• Zedna ................................. B3

• Adam Menswear.................. B4

• Only.....................................A4

• Mons fietsen........................A3

• Aktiesport............................ B4

• Openbaar toilet.................... B4

• Mother Earth creations......... B2

• Au bon Marche....................A3

• Palet....................................A4

• Petite Boutique....................A3

Theaterplein en Noorden Zuid-passage:

• Barbershop..........................A3

• Pearle Opticiens................... B3

• Rami`s kapsalon...................A4

• Beter Horen.........................C2

• Bart Smit..............................A3

• Phonehouse......................... B3

• Ray`s hair.............................A3

• Big Bazar..............................C2

• BelCompany........................A3

• Prenatal .............................. B3

• Saers....................................A3

• Duifhuizen...........................C2

• Bijou Brigitte........................A4

• Primera ’t Stadshart.............. B4

• Slijterij van Genderen ..........A3

• Home Sweet Home..............C2

• Blokker................................ B4

• Promise................................ B4

• Stephanie`s bruids-

• Invito...................................C2

• Bruna...................................A3

• Ritel .................................... B4

boutique..............................A2

• C&A..................................... B4

• Sandwich.............................A3

• Stoopman............................A2

• Chouette chocolatier............A4

• Schoenenreus...................... B4

• Tropische winkel Shar...........A2

Spijkenisse...........................C3

• Claire`s.................................A3

• Score...................................A4

• Urban & Chic.......................A3

• Manfield..............................C2

• V/dMeer en van Leenen

• New Yorker..........................C3

(aan overzijde passage)

• Shape Supply.......................A3 • Sisters Woondecoraties........A4

IJzerwaren

• Pieces...................................C3

• Copy Center........................ B5

• Sport 2000........................... B5

en gereedschap....................A2

• Saturn..................................C2

• Cosmo Hairstyling ............... B3

• Steps.................................... B3

• Vadeko kreatief....................A3

• Sneakers..............................C2

• De Computerkrakers............ B3

• Superfly...............................A4

• Van Genderen......................A2

• Supercoop...........................C2

• Delvino................................A3

• Ter Stal................................. B4

• Wereldwinkel.......................A2

• The Sting.............................C3

• Dixons.................................. B4

• T-Mobile shop......................A4

• Wings dump........................A1

• Vila Clothes.........................C2

• Dolcis . ................................ B3

• Van Haren............................ B4

• Zeepatelier Het Ambacht......A2

• Vero Moda...........................A4 • Voskamp.............................. B3

Cityplaza:

• Esprit...................................A4

• Warning...............................A4

• Albert Heijn..........................C3

• Etos .................................... B4

• We Men............................... B4

• Apotheek.............................C4

• Fichi..................................... B3

• Wibra.................................. B3

• Brain Wash..........................C3

• Freddy`s IJssalon................... B3

• Wim Majoor........................A3

• Galerie en kadowinkel

• Free Record Shop................. B3

• Xenos.................................. B4

Hofman ..............................C4

• Frerichs muziekwinkel..........A4

• Ya Moda..............................A4

• Gall & Gall...........................C3

• Gamestore E-plaza............... B4

• Yep kidswear....................... B3

• Schoonenberg

• Goudsbloem........................A3

• Zeeman................................A4

• H&M.................................... B4

• Ziengs.................................. B4

• Hans Anders........................ B3

hoorcomfort........................C3

3

• Kruithof Optiek

• Coach..................................A5

• Douglas............................... B4

2

• Kapperazzi...........................C2

• Coolcat................................ B4

• Dynabyte............................. B4

1

4

5


B

C

D


Winkelen / Winkelcentra / Woonboulevard / Weekmarkt / Parkeren

Winkelen

Spijkenisse heeft een gevarieerd winkelaanbod. Behalve winkels voor de dagelijkse boodschappen, zijn er gespecialiseerde winkels, bouwmarkten, winkels met elektronica, etc. Er zijn grote en kleinere winkelcentra in diverse wijken. Vooral het aanbod van winkels en horeca in het centrumgebied heeft een stedelijke allure. Ze trekken niet alleen veel bezoekers uit Spijkenisse zelf, maar ook uit de regio. Het winkelgebied is groot en divers en strekt zich uit van de Stadhuispassage tot aan de authentieke Voorstraat en het nieuwe Theaterplein. Het centrum telt op dit moment meer dan 250 winkels. Er zijn ook tal van horecagelegenheden. Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten. Informatie is te vinden op www.winkelhartspijkenisse.nl.

In Spijkenisse zijn er de volgende winkelcentra: • ‘t Oude Centrum • winkelhart Spijkenisse • winkelcentrum De Akkerhof • winkelcentrum Maaswijk • winkelcentrum Groenewoud • winkelcentrum ‘ t Plateau • winkelcentrum Sterrenhof • winkelcentrum Waterland

Woonboulevard Met 26 toonaangevende en trendsettende woonwinkels is

Koopavond en koopzondagen

Woonboulevard Spijkenisse een ‘eyecatcher’ in het winkel-

Donderdagavond is in Spijkenisse koopavond. De meeste winkels

aanbod van Spijkenisse. Op ongeveer 36.000 vierkante meter

zijn dan tot 21.00 uur open. Iedere eerste zondag van de maand

kunnen bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied

zijn in het centrum en op de Woonboulevard van Spijkenisse de

van wonen vinden, voor binnen en buiten.

meeste winkels open van 12.00 tot 17.00 uur.

Omdat het complex op de hoek van de Groene Kruisweg met de

www.woonboulevardspijkenisse.nl

N218 naar de snelweg ligt, is het makkelijk bereikbaar. Ook voor iedereen van buiten Spijkenisse. Parkeren is gratis.

32

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013


Weekmarkt Dinsdag (09.00 – 16.30 uur) en zaterdag (09.00 – 16.00) uur zijn in Spijkenisse marktdagen. Beide dagen is er markt met ongeveer tachtig kramen. Op de lege plekken mogen goede doelen, hulp-organisaties en particulieren tweedehands spullen aanbieden. De markt is tijdelijk gevestigd op het parkeerterrein aan de Breestraat. Als de werkzaamheden op de Markt en het Vredehofplein zijn voltooid keert de markt weer op haar oude vertrouwde plaats, naast de Dorpskerk, terug. Naar verwachting is dit eind 2012 het geval. www.marktspijkenisse.nl

Parkeren In en rondom het centrum van Spijkenisse zijn naast gelegenheden voor kort of lang betaald parkeren, ook blauwe zones (winkelcentrum Akkerhof en Oberonweg). Rondom het winkelgebied zijn er vijf grote moderne parkeer­ garages en een aantal dag-parkeerterreinen. Daarvoor moet wel een dagkaart worden gekocht bij de parkeerautomaten.

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

33


g Zon da il 2 9 a pr Konin

! t h c a ginnen

Plaatstaal

M a a n da g 3 0 a pril

Alleen de beste Nederlandse rock!

cafemerz.n

l

! g a d e n n i Koning p le in !

Aanvang 22.00 uur Entree € 5,-

@cafemerz

www.

U it L iv e o p h e t

Company Live LIVID

Café Merz Uitstraat 141 Spijkenisse t 0181 - 613 177

Vakkundig gebrachte oude en nieuwe dans- en feesthits.

Aanvang 13.30 uur Toegang gratis

De beste rockcovers die er sinds ’90 gemaakt zijn.

Aanvang 16.00 uur Toegang gratis

29.04.2012 e k j i l r e z Het Keij neCOPYCAT n i g Konin AANVANG 21.30 UUR TOEGANG GRATIS weekend g zondag

Het repertoire is zó breed dat zo’n beetje alles wel voorbij zou kunnen komen. Eén ding is zeker, stilstaan is er niet bij!

maanda

LOUNGE & BEACH tunes van

30.04.2012

DJ Kimberly DeLuxe AANVANG 13.30 UUR TOEGANG GRATIS

Laat de rest van Spijkenisse maar hossen; op het terras van De Keijzer is het chillen geblazen!

blijf op de hoogte!

@dekeijz eets facebook.com/dekeijzerertw spijkenisse Voorstraat 15 3201 BA Spijkenisse

34

www.cafedekeijzer.nl


>> Evenementen

Evenementen

In 2012 staan veel evenementen op stapel. Een overzicht van de grootste evenementen (onder voorbehoud):

April

21 en 22 april Kunstroute 23 t/m 26 april Mini avondvierdaagse 30 april Koninginnedag

Mei

5 mei Geraniummarkt 19 mei Bloemetjesmarkt en diverse modeshows

Juni

2 en 3 juni Braderie, popkoren, kinderactiviteiten 2 juni Openluchtbioscoop 3 juni Vliegerfestival 4 t/m 7 juni Avondvierdaagse

16 juni Spijkenisse achter de Schermen

Juli / Augustus

30 juli t/m 10 augustus Kindervakantiespelen 23 t/m 26 augustus Spijkenisse Festival

September 1 september Woonbeurs

1 en 2 september Najaarsmarkt en straattheater 8 september Open Monumentendag en Kunstmarkt 8 september Politie Triathlon Spijkenisse

Oktober

13, 17 en 20 oktober Kidsweek (kinderattracties) Rond 31 oktober Halloween Maaswijk en Waterland

November

24 november Intocht Sinterklaas

December

9 december Spark marathon 14 en 15 december (datum onder voorbehoud) Kerstmarkt 16, 23 december Extra koopzondag Raadpleeg voor actuele informatie over evenementen de website van de gemeente Spijkenisse: www.spijkenisse.nl.

6 oktober Shantyfestival

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

35


n e s s a t r é é M ! t e i n e j d vin

Bezoek onze webshop

www.duifhuizen.nl

Ristorante Pappagallo is 7 dagen per week geopend vanaf 16.30 uur!

www.pappagallo.nl

Italiaanse keuken

Zaalverhuur

Catering

Genieten van de échte Italiaanse keuken! Karel Doormanstraat 6 3201 CG Spijkenisse Tel. 0181 - 61 02 21 36


>> Rondvaarten / Wandelen

Fluisterboot De IJsvogel Fluisterboot De IJsvogel wordt aangedreven door een elektromotor

Openingstijden:

die de natuur niet verstoort. De IJsvogel vaart van mei tot en met

maandag t/m vrijdag: 13.00 en 15.30 uur, behalve op maandag.

september. Een gids vertelt onderweg over het verrassende natuur-

Groepen vanaf tien personen kunnen ook om 10.00 uur varen.

gebied. Op afspraak is het mogelijk dat de gids in natuurgebied

Reserveren is noodzakelijk. Arrangementen op aanvraag.

Het Oostenrijk de boot aanlegt bij wijngaard de Agthuysen.

Volwassenen 5,00 euro per persoon - 4,50 euro per persoon voor

Tijdens een wandeling door de wijngaard krijgt u dan uitleg

groepen. Kinderen 2,50 euro per persoon - 2,00 euro per persoon

over de biologische teelt van druiven. De fluisterboot vaart vanaf

voor groepen. De boot is rolstoeltoegankelijk.

de aanlegsteiger naast het gemaal De Leeuw van Putten (zijde Molenlaan) door de Vierambachtenboezem langs

Rondvaarten

Staalmeesters, De Hoek en De Vierambachten, de polders

Rederij Fortuna organiseert met de partyschepen Fortuna

van Spijkenisse en Geervliet naar Het Oostenrijk en weer terug.

(tot 100 personen) en Marlina (tot 500 personen) vaartochten; waaronder dagtochten, brunch- en moonlightcruises.

De polders van Spijkenisse en Bernisse zijn een ongelooflijk mooi

De partyschepen zijn ook te huur voor bijvoorbeeld groepen,

stukje Nederland, waarvan al veel mensen hebben genoten.

bruiloftsfeesten en bedrijfsfeesten.

In het voorjaar en in de zomer ziet u er overweldigend bloeiende weidevelden, paarden, grazende Hollandse koeien, Schotse Hoog-

Rederij Fortuna BV

landers en vele roofvogels, weidevogels en watervogels.

Postbus 342 | 3200 AH Spijkenisse Tel.: (0181) 626 126

Noordeinde 93 | 3201 AK Spijkenisse

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.00-17.00 uur

Tel.: (0181) 600 099 | www.fluisterbootspijkenisse.nl

e-mail: info@partyschepen.org

Wandelen

Ook voor de wandelaar zijn er in Spijkenisse en in de onmiddellijke omgeving leuke routes.

Wandelroute ‘Polder Simonshaven pad’ Deze wandelroute leidt vanuit Spijkenisse door Simonshaven. De route heeft een lengte van ongeveer 9 kilometer. Het is mogelijk een doorsteek te maken waardoor de lengte 5 kilometer wordt.

Wandelroute ‘Park- en dijkroute Zuid’ Samen met de ‘Park- en dijkroute Noord’ vormt deze route een natuurhistorische rondwandeling door parken en over dijken langs de rand van Spijkenisse. De wandelaar maakt daarbij kennis met de ‘groene longen’ van de stad. De route laat tevens een stukje geschiedenis zien. De lengte van de route is ongeveer 15 kilometer.

Wandelroute ‘Park- en dijkroute Noord’ (zie bovenstaande route) Alle wandelroutes zijn te downloaden van de websites www.spijkenisse.nl/milieuhuis

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

37


>> Fietsen / Architectuur / Skaten

Fietsen

Spijkenisse en omgeving zijn uitstekend per fiets te verkennen. Daarvoor zijn zes leuke fietsroutes ontworpen, ieder met een eigen thema. De routes kunnen worden gereden aan de hand van fraaie routekaarten die zijn geïllustreerd met foto’s van bezienswaardigheden onderweg. De fietstochten variëren van 7,5 tot 33 kilometer. Een van de fietsroutes voert door de parken in en rond Spijkenisse. Deze route is 24 kilometer lang. Een andere route, ‘de Bloesemroute’ van 20 kilometer, bij voorkeur te rijden in het voorjaar, kan ook in twee delen worden gefietst. Deze route is bovendien heel geschikt als scootmobieltocht. Ook voor architectuurliefhebbers is er een speciale fietsroute. Deze tocht van 33 kilometer geeft veel informatie over bouwstijlen en achtergrond van diverse gebouwen in de stad. Deze routebeschrijving is opgenomen in het boekje ‘Architectuurfietsroute door Spijkenisse’.

boekje alleen af te halen bij Stadhuis. • Stadhuis De Monumentenroute voert door Spijkenisse en Heenvliet. Deze 30 kilometer lange tocht leidt de fietser langs molens, het gemaal, oorlogsmonumenten, de trambaan, bruggen, boerderijen en kerken. Bij de route ‘Door Jonge Polders’ rijdt de fietser hoofdzakelijk buiten de gemeentegrenzen. Langs de voormalige trambaan van de RTM komt men tot aan de grens van het dorp Oudenhoorn. De lengte is 33 kilometer. Tenslotte is er nog een korte route van 7,5 kilometer. Deze route is geschikt voor mensen die niet lang kunnen fietsen of voor families met kinderen. De route is ook geschikt als scootmobieltocht. Al zijn er wel enkele wildroosters te overbruggen. Alle fietsroutes zijn verkrijgbaar bij, of te downloaden van de websites www.spijkenisse.nl/milieuhuis

Huren van een OV-fiets Om gebruik te kunnen maken van OV-fiets heeft u een speciaal abonnement nodig. Dat abonnement is online af te sluiten en kost 10,00 euro per jaar. Wie een abonnement heeft, kan OV-fietsen huren bij metrostation Spijkenisse Centrum.Voor meer informatie: www.ov-fiets.nl/abonneeworden.

Metrostation Spijkenisse Centrum Fietsenstalling OMIJ Centrumlaan 2 | 3201 GL Spijkenisse Openingstijden maandag - vrijdag: 06.00 - 19.00 uur zaterdag en zondag: gesloten

Fietsveer Tussen Rhoon, Klein Profijt, Oud-Beijerland en Spijkenisse vaart het Rhoons Veer, een voet- en fietsveer. De opstapplaats in Spijkenisse ligt bij de Beerenplaat aan het Spui (nabij Evides). www.rhoonsveer.nl.

38

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013


Architectuur

De laatste decennia is in Spijkenisse als groeistad veel gebouwd. Er is daarbij niet altijd sprake geweest van ‘doorsnee’ bouwwerken en woonwijken. Er zijn ook diverse staaltjes van bijzondere architectuur te bewonderen. Om daarop de aandacht te vestigen, heeft de gemeente Spijkenisse een speciale prijs ingesteld: de Architectuurprijs Spijkenisse. De prijs werd in 2007 toegekend aan woon- en winkelcentrum City Plaza. In 2010 werd opnieuw een prijsvraag uitgeschreven. Toen heeft de Gelinckschool gewonnen. De andere genomineerde gebouwen waren De Zomertuinen en het winkelcentrum aan de Uitstraat. In 2013 vindt de volgende verkiezing plaats. Een mooie fietsroute langs de meest bijzondere gebouwen van Spijkenisse is opgenomen in de Architectuur Fietsroute door Spijkenisse. Verkrijgbaar in het stadhuis en bij het Milieu Huis. Voor meer informatie zie hoofdstuk fietsroutes.

Skaten

De skaters komen aan hun trekken bij de voor hen uitgezette route ‘de Dijken’ Deze skateroute voert over de dijken in en rondom Spijkenisse. De lengte van de route is ongeveer 20 kilometer. Het is mogelijk een doorsteek te maken waardoor de route ongeveer 15 kilometer telt. De fietsroutes, wandelroutes en de skateroute zijn samengesteld door het Milieu Huis en Milieu Groep Spijkenisse.

Milieu Huis Markt 40 | 3201 CZ Spijkenisse | Tel.: (0181) 600 099 www.spijkenisse.nl/milieuhuis Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur.

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

39


NEW COLLECTIONS INSTORE NOW!! CONVERSE - VANS - QUICK - BIRKENSTOCK - HUB BK - NIKE - REPLAY - GSTAR - ADIDAS - PUMA REEBOK - MUNICH - LACOSTE - DIESEL - LAGEAR

10% KORTING

OP AL ONZE INBOUWAPPARATEN

GELDIG VAN 15 TOT 30 APRIL

Inbouwapparatuur vervangen? “Er komt een moment dat ik mijn inbouwapparatuur echt moet vervangen”. En dan wil ik zeker weten dat het goed zit. Het moet naadloos passen en ik wil dat mijn keuken niks te lijden heeft. Voor die zekerheid ga ik naar Electro World van Rij. Die levert vakwerk!

AEG F55062VIO INBOUW VAATWASSER • • • • • •

Volledig geintegreerd Capaciteit 12 standaard couverts 5 Programma’s Starttijduitstel Looptijdindicatie AquaStop

1KO0RT% ING ZUIDPASSAGE 8 SPIJKENISSE

VAN RIJ V O O R S T R A AT 4 6 — S P I J K E N I S S E — 0 1 8 1 - 6 2 2 1 0 3

ELECTRO WORLD. DE WERELDZAAK DIE JE KENT

Inbraakbeveiliging • Brandbeveiliging Camerasystemen • Toegangscontrole Ohmweg 14 3208 KE Spijkenisse Tel: 0181-62 63 83 info@rijnmondsecuritysystems.nl

www.rijnmondsecuritysystems.nl 40

ELECTROWORLD.NL


>> Kinderen

Kinderen Pannenkoek De Molen

Dit pannenkoekenrestaurant biedt vanwege de locatie, in molen Nooit Gedacht, een sfeer足volle en authentieke ambiance. U kunt kiezen uit verschillende ambachtelijke pannenkoeken, allemaal van eigen gemalen meel. Tijdens een kinderfeestje kunnen kinderen op een eigen bakplaatje hun pannenkoek bakken (onder begeleiding). Noordeinde 99 | 3201 AK Spijkenisse | Tel.: (0181) 629 011 | www.pannenkoek-demolen.nl

Kinderboerderij De Trotse Pauw Tussen metro- en busstation Spijkenisse Centrum en het winkelhart van de stad ligt het Centrumpark, met daarin de kinderboerderij. Op de kinderboerderij zijn vele dieren te bekijken en voeren zoals geiten, varkens, schapen, kippen, konijnen, paarden en koeien. Ook is er een fraaie vlindertuin. Bij de boerderij worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Een bezoek aan de kinderboerderij is gratis. Marrewijklaan 101 | 3201 BH Spijkenisse | Tel.: (0181) 615 491 Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.00-16.30 uur. Zaterdag en zondag: 13.00-16.30 uur. www.kinderboerderijspijkenisse.nl

Party- en Bowlingcentrum Spijkenisse Kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Op woensdagmiddag is het extra gezellig want dan verzorgt het bowlingcentrum een kinderdisco met videoclips op megaschermen. Voor de allerkleinsten tot en met 8 jaar zijn er speciale automatische gootbumpers, dan blijft de bal zeker op de baan. Hoogwerfsingel 2 | 3202 SP Spijkenisse | Tel.: (0181) 610 656 | www.bowlingspijkenisse.nl

Zorgboerderij Moed en Vertrouwen De zorgboerderij is vijf dagen in de week geopend en vrij toegankelijk. Het is een kleinschalig gemengd bedrijf met melkkoeien, akkerbouw en tuinbouw. Het is prachtig gelegen aan de Oude Maas en wordt aan de andere kant begrensd door een schitterend natuurgebied met grienden. Op de boerderij zijn koeien, kippen, konijnen en er is een winkel. Beerenplaat 15 | 3207 LB Spijkenisse | Tel.: (0186) 615 489 | www.moedenvertrouwen.nl

Natuurspeeltuin Park Braband In Park Braband ligt een kindvriendelijke natuurspeeltuin. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur. Zaterdag en zondag: 12.00-17.00 uur. Tel.: 06-51387189 | Speeltuinparkbraband.hyves.nl

Indoor survivalbaan De survivalbaan bestaat uit twee parkoersen van ruim dertig meter lang met veertien verschillende hindernissen aan het zeven meter hoge plafond. Racketcentrum Halfweg bv Einsteinweg 6 | 3208 KK Spijkenisse | Tel.: (0181) 616 095 of 06-48549528 www.hollandindoorsport.nl

Rivierabad Het Rivierabad is een van de grotere zwem- en recreatie- accommodaties in de regio Rotterdam. Het zwembad omvat drie bassins: een recreatiebad, een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad is tropisch en heeft een waterspeeltuin voor de allerkleinsten, glijbanen en een wildwaterbaan. Groene Kruisweg 21 | 3202 ST Spijkenisse | Telefoon: (0181) 624 600 www.optisport.nl/rivierabad

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

41


Ganzengors opmaak Garry

De lekkerste kroket van Nederland! U bent welkom voor onze dagelijks vers geproduceerde producten zoals onze kroketten, hamburgers, bami’s en speciaaltjes. Uniek is dat onze snacks nooit worden ingevroren en dat proeft u! Ook voor de lekkerste frites en roomijs bent u bij ons aan het juiste adres!

Kwaliteitsspeelgoed prentenboeken en originele cadeautjes !!

Febo Spijkenisse - Zuidpassage 24

Maandag 30 april is ons restaurant open en serveren we ’s avonds een oranje menu. Natuurlijk kunt u de hele dag plaats nemen op ons mooie gezellige terras.

Oranje-menu op maandag 30 april a.s. Proeverij van Zalm -*Asperge Traditioneel

Oranje actie! 25% korting op de gehele oranje collectie van Riverdale! (zolang de voorraad strekt)

-*Eendenborst met portsaus, jonge venkel en bleekselderij -*Sinaasappel creme brulee, bloedsinaasappel sorbetijs en schuim van sinaasappel De prijs van dit menu is € 37.50 p.p.

Reserveren: Restaurant ’t Ganzengors Oostkade 4 3201 AM Spijkenisse 0181-612578 of info@ganzengors.nl

42

25% korting

op windlichtjes van Riverdale gezien op rtl4! (zolang de voorraad strekt) Wees er snel bij want op=op

Home Sweet Home Noordpassage 13 3201 DE Spijkenisse T 0181-623660


>> Theater / Muziekpodium / Bibliotheek / Bioscoop

Theater

Bibliotheek

Spijkenisse en omgeving. Jaarlijks biedt het theater een gevarieerd

gereed. De Boekenberg is gehuisvest in een 26 meter hoge glazen

programma met cabaret, muziek, dans, jeugdtheater en toneel. Het

piramide met een oppervlakte van 1.575 m2. Door het glas ontstaat

theater is een tijdelijke locatie gebouwd voor een periode van een

het gevoel van een bibliotheek in de open lucht.

Theater de Stoep is dĂŠ ontmoetingsplaats voor de liefhebbers in

Sinds april 2012 is de nieuwe bibliotheek De Boekenberg Spijkenisse

aantal jaren totdat de nieuwbouw in Spijkenisse gerealiseerd is. Het theater beschikt over een sfeervolle zaal met 409 zitplaatsen en

Markt 40 | 3201 CZ Spijkenisse

bezit twee foyers met bar.

Tel.: (0181) 616 622 www.deboekenberg.nl

Groenoordweg 1 | 3201 LV Spijkenisse Tel.: (0181) 652 200 www.destoep.nu

Bioscoop

Muziekpodium

Arcaplex is een modern bioscoopcomplex, aan de rand van het

TexMex is voor jongeren hĂŠt muziekpodium van Spijkenisse.

ruime gratis parkeergelegenheid. Het complex heeft in het totaal

Er worden concerten, workshops en jamsessies georganiseerd.

meer dan 800 stoelen: twee zalen met 204 stoelen, een zaal met

Alle hedendaagse muziekstromingen komen aan bod, zodat er

127 stoelen en drie zalen met ongeveer negentig stoelen. Zaal 2 en

voor ieder wel wat wils is.

3 zijn volledig gedigitaliseerd en hebben de mogelijkheid om Digital

centrum, aan de Groene Kruisweg 19 (naast het zwembad). Het complex is goed te bereiken met openbaar vervoer en heeft een

3D films te vertonen. Vredehofstraat 12-14 | 3201 CV Spijkenisse Tel.: (0181) 601 000

Groene Kruisweg 19 | 3202 ST Spijkenisse Tel.: (0181) 602 444

Openingstijden: donderdag: 19.30 - 00.00 uur.

De kassa is dagelijks van 12.00 tot 20.30 uur; vrijdag en zaterdag

vrijdag: 19.30 - 00.00 uur.

van 12.00 tot 22.00 uur geopend. Op de dagen dat er ochtendvoorstellingen zijn, gaat de kassa al om 10.00 uur open. Tel.:(0181) 602 444/ 602 445 Zie voor verdere informatie de website: www.arcaplex.nl.

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

43


>> Taxi / Routebeschrijving / Kaart Spijkenisse

Routebeschrijving

Watertaxi

Via Botlektunnel / Hartelbrug:

een half uurtje in het centrum van

Vanaf de A15 afrit 16, Spijkenisse / Geervliet nemen. Na de Hartelbrug op de T-splitsing linksaf

Rotterdam. Wel dient er tevoren

de Groene Kruisweg op. Op de rotonde de Groene Kruisweg blijven volgen richting Ring,

een afspraak gemaakt te worden.

Centrum en Ziekenhuis . Bij het derde kruispunt rechtsaf richting “Centrum en Ziekenhuis”.

De aanmeerplaats ligt in de haven

de Schenkelweg op Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting Centrum, de Dr. J.M. den

van Spijkenisse.

Uyllaan op. Deze gaat na een kleine rotonde over in de Raadhuislaan. De linkerrijbaan gaat

Er zijn 37 verschillende afmeerplaat-

direct naar de ingang van parkeergarage Stadhuisgarage.

sen, waaronder bijvoorbeeld

Met de Watertaxi bent u binnen

de Kinderdijk Molens. Via Hoogvliet / Spijkenisserbrug: Komend vanaf de Beneluxtunnel of Rotterdam-Zuid afrit 17, Hoogvliet nemen. In Hoogvliet richting Spijkenisse aanhouden. Na de Spijkenisserbrug bij de eerste verkeerslichten linksaf, de Schenkelweg op. Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting centrum, de Dr. J.M. den Uyllaan op. Deze gaat na een kleine rotonde over in de Raadhuislaan. De linkerrijbaan gaat direct naar de ingang van parkeergarage ‘Stadhuisgarage’. Openbaar vervoer: Spijkenisse is zeer eenvoudig per metro te bereiken met de lijnen C (De Akkers) of D (De Akkers). Als u gebruik maakt van Randstadrail lijn E dan moet u op metrostation Slinge overstappen op lijn D. Vanaf metrostation Spijkenisse Centrum is het stadhuis ongeveer zeven minuten lopen, via het centrumpark aan de westzijde van het metrostation.

44

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

www.watertaxirotterdam.nl


Legenda 1. Metrostation centrum 2. Ruwaard van Putten Ziekenhuis 3. Theater de Stoep 4. Museumwoning Back to the Sixties 5. Politiebureau 6. Milieu Huis 7. Kinderboerderij de Trotse Pauw 8. Bibliotheek 9. Stadhuis 10. Boekenberg 11. Huisje Mak 12. Dorpskerk 13. Toekomstig theater (aanvang bouw eind 2012) 14. Cachot 15. Oude gemeentehuis 16. Gemaal 17. Fluisterboot de IJsvogel 18. Molen Nooit Gedacht, tevens pannenkoekenrestaurant 19. Watertaxi en Rederij Fortuna 20. Zwembad 21. Bioscoop Arcaplex 22. Atlas Hotel 23. Bowlingcentrum Spijkenisse 24. Carlton Oasis Hotel 25. Woonboulevard Spijkenisse

ErOpUit Spijkenisse 2012/2013

45


Shoetime Ook bij Shoetime staat men niet stil. Dat is maar goed ook, want hier vinden klanten producten waarmee gelopen kan worden. Schoenen dus, in alle soorten en maten en voor alle leeftijden. Shoetime heeft altijd een aantrekkelijke collectie en dat is in de vestiging in de Kopspijker al net zo het geval. Een collectie vol merken als Shoetime, Ecco, Patrick, Celtics, Marco Tozzi, Mustang, Monshoe, Ara, Vippys, Bugatti, Imac, Eve and Adam en J.P. Burkley, om maar enkele voor-

Eye Wish Groeneveld

beelden te noemen. Het team van Shoetime staat natuurlijk graag voor u klaar om u te

In de Stadhuispassage voelt de aanwezigheid

helpen bij al uw vragen, het passen en het

van Eye Wish Groeneveld natuurlijk als ver-

zoeken. Na de make-over hebben zij hier al-

trouwd. Eye Wish Groeneveld is niet zomaar

leen maar een fijnere omgeving voor gekre-

een optiek. Men streeft er namelijk naar om

gen. Stap dus gerust eens binnen!

de klant in alle rust en met oprechte interesse te helpen bij het vinden van een juiste bril. Dat betekent dat de opticiens nog echt de tijd voor u nemen. Zij beseffen dat een goede bril een kwestie van maatwerk is. Diverse factoren spelen hierbij een rol. Samen met u zoeken zij vervolgens naar een bril die past bij u en uw smaak. Een bril waarmee u gezien mag worden. De gevarieerde collectie wordt overzichtelijk gepresenteerd. In de vernieuwde winkel kan het team u nog beter van dienst zijn. Even de bril bij laten stellen of laten poetsen? Ook dat is geen probleem!

The Sting Was u al eens bij The Lady Sting aan de Zuidpassage geweest? In de vorige editie stelden wij deze nieuwkomer aan u voor. Inmiddels heeft deze winkel al een metamorfose ondergaan, in ieder geval in de collectie. Want The Lady Sting werd The Sting en dus zijn nu ook heren van harte welkom om er binnen te stappen voor het kopen van eigen kleding. The Sting heeft altijd originele merken in huis, zoals 55 Stage, April Evil, Mills Brothers, Cane & Cane, Red Rouge, Di Loren en Kiss Therapy. In een gezellige sfeer staan de medewerkers altijd voor u klaar. Zij zijn graag ieders personal shopper en helpen bij het zoeken naar een totaaloutfit. Nu dus niet alleen voor dames, maar ook voor heren! Nieuwsgierig? Kom dan gewoon eens kijken!

46


vier winkels ondergaan

make-over

Een viertal winkels in het Winkel-

Glamstores De Glamstores heeft een nieuwe look! Het zal de mensen die regelmatig in de

hart heeft in de afgelopen periode een make-over beleefd. Met een vernieuwde uitstraling hopen zij het

Kopspijker komen vast niet ontgaan zijn:

winkelend publiek nog meer te kun-

Glamstores heeft een nieuwe look gekregen!

nen bieden dan zij al deden. Op deze

DĂŠ winkel voor het creĂŤren van een leuke totaaloutfit ziet er nu nog aantrekkelijker

pagina melden wij u welke winkels

uit. Alle visuals en de etalage zijn veranderd

de komende tijd vol trots klaar staan

naar de huidige trend van het moment. De

voor u in hun veranderde zaak.

trend voor het voorjaar en de zomer is kleur! Veel felle tinten, die mooi bij elkaar passen. Kleur mag duidelijk weer. Het voordeel bij Glamstores is dat er exclusieve producten worden aangeboden, die snel wisselen Glamstores is net even anders dan anders. Bent u ook benieuwd wat zij voor u te bieden hebben, loop dan eens binnen in de kopspijker.

47


Nieuw

in het centrum:

Bloemen- & tuin De winkeliersvereniging houdt zich altijd bezig met het zoeken naar mogelijkheden om leuke, nieuwe evenementen te organiseren in het centrum. Aantrekkelijke evenementen, die zorgen voor gezelligheid en veel publiek. Het nieuwste initiatief voor dit jaar is de bloemetjesmarkt & tuinplantenmarkt. De bloemetjesmarkt staat op het programma in de week na Moederdag, op zaterdag 19 mei. Het belooft een enorm spektakel te worden. “We gaan letterlijk de bloemetjes buiten zetten,� glimlacht Ed Jongeneel, de voorzitter

48

van de winkeliersvereniging. Ed geeft aan dat lopen met karretjes naar de parkeerplaats, het idee is gebaseerd op de geraniummark- zodat de bloemen en planten alleen nog maar ten zoals die in bijvoorbeeld Den Bosch en in de auto hoeven te worden gezet. Groningen al jaren met veel succes worden georganiseerd. In Spijkenisse zijn het niet alleen geraniums die straks te bewonderen zijn. Allerlei kleurige bloemen zullen het centrum opfleuren. Het winkelen wordt extra gezellig tussen deze bloemenzee. Om het eenvoudiger te maken de bloemen bij de auto te krijgen, worden leden van de scouting ingezet. Zij


Flower(Works)plein

De Uitstraat / het Uitplein

nplantenmarkt het centrum in te vullen met mogelijk meer het goed doen. Net als met de kerstmarkt streef dan 1500 vierkante meter kleurrijke bloemen ik er dan ook naar om van de bloemetjesmarkt en planten! De Uitstraat / het Uitplein is een leuk en gezellig gebeuren te maken! Maar dan op 19 mei het Flower(Works)plein. daar is natuurlijk tijd voor nodig. We willen er Ook zal het Kopspijkerplein en het Stads/Thea- dus allereerst een terugkerend, fleurig, nieuw terplein worden gevuld . Kortom ,een geweldig en gezellig evenement van maken. Wie weet is aanbod om uw tuin weer gezellig te maken. daar in de toekomst ook nog een samenwerWe hopen er in de zomer natuurlijk vaak in king met Groei & Bloei bij mogelijk.” Voor een dergelijk initiatief is veel steun nodig. te zitten, dus is dit een mooie manier om Ed is dan ook zeer blij met de ondersteuning inspiratie op te doen! van Flower works. Deze bloemenspeciaalzaak uit Spijkenisse heeft toegezegd mee te willen Ed heeft hoge verwachtingen van dit nieuwe werken en het complete ‘lage gedeelte’ van evenement. “Als we iets organiseren, willen we Al die bloemen verdienen een passende omlijsting. Gezellige terrassen bijvoorbeeld en veel muziek. Er zullen onder andere een looporkest en een brassband in het centrum aanwezig zijn. Een aantal modezaken verzorgt daarnaast diverse modeshows. Zeker weten dat dit de sfeer flink gaat verhogen!

49


Zondag 3 juni 2012 STANDWERKERSCONCOURS Winkelhart Spijkenisse MET DE BESTE STANDWERKERS VAN NEDERLAND VAN 12 UUR TOT 17 UUR Organiseert dan een standwerkersconcours bij u op de markt Inlichtingen secretariaat afd: standwerkers 010-4217835 50


Standwerkersconcours in Spijkenisse winkelhart kers staan op gelijke hoogte met het publiek, bijvoorbeeld achter een kraam. Tot slot zijn er de zwemmers, die hun spullen vanaf een lagere positie aan de man brengen.

kampioenschap. In totaal worden er jaarlijks zo’n 120 georganiseerd door heel Nederland. De winnaar van het concours mag uitkomen in de finale op 22 september in Hardenberg.

Wat is standwerken? Een standwerker is een bijzondere verschijning op de markt. In hun kraampjes vind je artikelen die je waarschijnlijk niet zo één twee drie zult kopen. Maar daar komt het talent van de echte standwerker om de hoek kijken. Met een humorvolle en overtuigende presentatie weten zij hun waar dusdanig aan te prijzen, dat mensen dit toch willen aanschaffen.

Het is duidelijk dat het beroep van standwerker niet voor iedereen is weggelegd. Je moet het in je bloed hebben. Handelsgeest, reisbloed, welbespraaktheid, overtuigingskracht en timing, hiermee onderscheidt de echte standwerker zich. Wat zij zoal verkopen? Het aanbod is erg breed. Een kleine greep uit het verleden leert ons dat winnaars van concoursen onder andere verbanddozen, blikopeners, groenteklappers, autopoets, vlekkenzeep, messensets en snoeischaren.

Dit jaar is er dus ook een concours in Spijkenisse, waar de deelnemers het publiek zullen vermaken en het winkelhart omtoveren in het theater van de lach! Mis het niet!

De echte standwerker praat aan één stuk door en maakt grappen aan de lopende band. Daardoor wordt de sfeer op de markt enorm verhoogd. Er zijn drie soorten standwerkers. De hoogwerkers werken vanaf een verhoogd podium, zoals een vrachtwagen. De laagwer-

Concours Om dit unieke vak extra aandacht te geven is het NK Standwerken in het leven geroepen. Om te bepalen wie Nederlands kampioen wordt, zijn er eerst heel veel concoursen. Een concours is een voorronde van het nationaal

Een leuke, nieuwe activiteit die dit jaar op de agenda staat is het standwerkersconcours. Dit wordt gehouden op zondag 3 juni tijdens de braderie en het is nu al zeker dat tal van bekende standwerkers er een onvergetelijke dag van zullen maken in het winkelhart!

Meer weten? Zie www.standwerker.com

51


FASHION FOR FASHION FOR KIDS / TIENERS

KIDS / TIENERS

NIEUWSTRAATNIEUWSTRAAT 140 | 3201 EE | SPIJKENISSE 140 |

3201 EE | SPIJKENISSE TEL.: 0181 820302 www.yepkidswear.nl | info@yepkidswear.nl 140 | 3201 EE | SPIJKENISSE www.yepkidswear.nl | info@yepkidswear.nl L.: 0181 820302 SPRING/SUMMER FASHION FORCOLLECTIE KIDS / TIENERS 2012 wear.nl | info@yepkidswear.nl TEL.: 0181 820302 FOR KIDS / TIENERS

SPRING/SUMMER COLLECTIE 2012 BLUE PEPPER INDUSTRIES MER COLLECTIE 2012 NIEUWSTRAAT 140 | 3201 EE | SPIJKENISSE TEL.: 0181 820302 www.yepkidswear.nl | info@yepkidswear.nl FASHION FOR KIDS / TIENERS

TEL.: 0181 COLLECTIE 820302 SPRING/SUMMER 2012 www.yepkidswear.nl | info@yepkidswear.nl NIEUWSTRAAT 140 | 3201 EE | SPIJKENISSE

BLUE PEPPER INDUSTRIES SPRING/SUMMER 2012 PER INDUSTRIES BLUE PEPPERCOLLECTIE INDUSTRIES

VINGINO FOOTWEAR | COWBOYSBELT | COWBOYSBAG BLUE PEPPER INDUSTRIES

VINGINO FOOTWEAR | COWBOYSBAG VINGINO FOOTWEAR| |COWBOYSBELT COWBOYSBELT | COWBOYSBAG

stadhuispassage 5a • 3201 ES Spijkenisse

VINGINO FOOTWEAR | COWBOYSBELT | COWBOYSBAG

COWBOYSBELT | COWBOYSBAG

HET IS FEEST BIJ COSTER HERENMODE

mp Humpie Dufeestkleding Kinder Voorstraat 61a Spijkenisse Tel. 0181-620192

DAG E N GIN

G N I T KOR

NIN O K OP CTIE E L L E CO L E H GE E D OP

20%

Coster Herenmode Stadhuispassage 9 3201 ES Spijkenisse

52

T 0181 69 04 81 www.costerherenmode.nl

www.humpiedump.nl Bezoek onze winkel in winkelgalerij de Smidse.


In de spotlights… Ritel

Kent u nog iemand zonder mobiele telefoon? Het zal vast niet meevallen om die vraag bevestigend te beantwoorden. Anno 2012 kunnen we bijna niet meer zonder. Logisch dus dat er diverse speciaalzaken omtrent mobiele telefonie bestaan. Eén daarvan is Ritel aan de Nieuwstraat. Hier vindt de klant mobiele telefoons, heel veel accessoires, alle informatie over abonnementen en tablets van alle merken. Vrijwel elke keuze is dus mogelijk. De medewerkers staan altijd voor u klaar om een goed en gedegen advies te geven. Dit is een kwestie van maatwerk, benadrukken zij. Door goed en geïnteresseerd te luisteren naar de wensen van de klant, komen zij erachter wat de klant al heeft, wat deze nodig heeft en wat deze wil. Dit maakt het mogelijk een panklaar advies te geven, ook rekening houdend met alle regels omtrent netwerken. Samen met de klant wordt dan vervolgens bekeken welke mogelijkheden het best bij dit advies aansluiten.

Handyman

Handyman heeft ‘t. Het is de slogan van deze specialist op het gebied van accessoires en onderdelen. Dat die niet zo vreemd is gekozen, blijkt wel als we binnen stappen bij Handyman in de Kopspijker. Een kleine greep uit de mogelijkheden? Stofzuigeronderdelen, stofzakken, verlichting, cartridges, batterijen, pc- en audio-accessoires, audio- en videokabels, afstandsbedieningen. Jaarlijks worden er acties georganiseerd rond stofzuigers, inkt en verlichting, per onderdeel twee acties in

De trend van dit moment is de smartphone. Mensen kiezen hier bewust op. Tablets groeien eveneens in populariteit. Omdat de toestellen groter worden, is de vraag naar bescherming toegenomen. Ook hiervoor is Ritel het juiste adres. Hoezen en screenprotectors zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Als extra service helpt Ritel u ook bij het op de juiste wijze aanbrengen hiervan. Dus op zoek naar een nieuwe telefoon of aan het nadenken over een overstap? Komt gerust langs bij Ritel. Het team adviseert u graag op persoonlijke wijze en omdat Ritel alle merken aanbiedt, is men altijd onafhankelijk in de advisering.

koop van twee of meer cartridges een gratis pak papier. Lege cartridges kunnen worden ingeleverd, waarna de klant een vergoeding ontvangt bij aankoop van een nieuwe. Tevens kunnen lege batterijen worden ingeleverd. Handyman in Spijkenisse heeft zich daarnaast ontwikkeld tot specialist op het gebied van audio en video. De bedrijfsleider besloot zich hier in te verdiepen, omdat er erg veel mensen met vragen bij hem kwamen. Zo verkoopt Handyman nu al veel antennekabels voor o.a. UPC. Ook nieuw in het assortiment zijn aller-

hande schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor koffiezetters en filters. Er is dus met recht vrijwel niets te bedenken dat Handyman niet heeft. De klant is altijd gegarandeerd van uitstekende service en een klantvriendelijke benadering. De medewerkers zijn er namelijk zeker niet alleen om te verkopen, maar ook om te informeren. Dus zit u met een vraag of wilt u uitleg over een product? Schroom niet en vraag het gerust. Nog een tip? Houd de acties in de gaten!

het jaar. Standaard ontvangt de klant bij aan-

53


16 juni

Spijkenisse achter de Schermen 2012 Non-stop gratis voorstellingen op verassende locaties! Komt dat zien!

Na het succes van de eerste editie van Spijkenisse achter de schermen in 2011, staat het evenement dit jaar op zaterdag 16 juni 2012 gepland. Beleef onder het winkelen en lunchen de historie en kunst en cultuur die Spijkenisse rijk is! Begin met een concertje, wandel rustig door naar een kort toneelstukje, winkel even wat en bewonder vervolgens een dansvoorstelling. Geniet op een van de gezellige terrassen en ga dan nog luisteren bij een verhalenverteller of kijken naar een bandje. In restaurant De Olijf, Pannenkoek de Molen,op de zolder bij Vadeko Kreatief, tijdens een kopje koffie in lunchroom Giva, bij Van Genderen Wijnen, een kijkje bij groentewinkel Mak, iets spannends in het Chachot, beleef de historie op Noordeinde, het verhaal op de fluisterboot, geniet in Brocante La Trouvaille, muziek in cafÊ De Keijzer en nog meer ‌.. op zaterdag 16 juni 2012 kom je op

54

de Voorstraat en Noordeinde in de binnenstad van Spijkenisse op ongeveer 30 locaties non-stop voorstellingen tegen. Op een speciale routekaart zullen de locaties worden aangegeven en een korte beschrijving van hetgeen men ter plekke kan verwachten. De voorstellingen duren maar een aantal minuten dus je kunt veel verschillende voorstellingen zien ĂŠn beleven op deze unieke zaterdagmiddag. De voorstellingen worden uitgevoerd door de lokale zang -, theater- en muziekgroepen en door creatieve en getalenteerde inwoners van de gemeente Spijkenisse. Locaties die normaal niet te bezoeken zijn zoals monumenten, woningen van particulieren en andere verborgen plekken openen voor deze middag hun deuren. Met dank aan de medewerking van Centrum voor de Kunsten Spijkenisse en de bibliotheek Spijkenisse.

Houd de kranten en www.voornewiki.nl in de gaten voor meer informatie o.a. de routekaarten zullen hierin verschijnen. De routekaarten zijn vanaf half mei a.s. gratis te verkrijgen bij de deelnemende locaties, de gemeente Spijkenisse, de Bibliotheek en het centrum voor de Kunsten. De toegang tot de locaties en de voorstellingen is gratis. Voorne in alle straten is een project van Voorne in alle Staten, het samenwerkende cultuurprogramma in de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Bernisse, Westvoorne en Spijkenisse en Kunstgebouw en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.


Wie in Spijkenisse over de Voorstraat loopt, treft diverse vertrouwde gelegenheden. Daar is Eterij en Tapperij De Gulle Gaper er één van. Al ruim 25 jaar is De Gulle Gaper een begrip in Spijkenisse en omstreken. Iedereen is welkom in de laagdrempelige bistro voor de lekkerste, op Franse leest geschoeide menu’s. En dat zeven dagen per week! Gulle Gaper Het pand van De Gulle Gaper deed van origine dienst als apotheek. Inmiddels is het al weer meer dan 25 jaar een eterij en tapperij waar jong en oud graag naar binnen stapt. Of het nu gaat om stelletjes, vrienden­ groepen, families of bedrijven, iedereen vindt wel iets op de uitgebreide menukaart. Gezelligheid en kwaliteit gaan hand in hand bij De Gulle Gaper. Dit ziet de gast terug in het feit dat er alleen met vers vlees en verse vis wordt gewerkt. Of beter gezegd: dit proeven de gasten!

Maandmenu’s De Gulle Gaper werkt met een wisselend maandmenu. Telkens weer probeert het team een menu samen te stellen dat past bij de tijd van het jaar. Ook de menukaart wisselt regelmatig. Op de duidelijk herkenbare specialiteitenborden staan speciale gerechten die buiten de kaart om worden aangeboden. Het spreekt voor zich dat deze specialiteiten regelmatig variëren. De gasten laten zich graag verrassen door de chefs. Dit alles vindt plaats in een sfeervolle omgeving, met de open haard als belangrijke sfeermaker. Maar er is meer. Het voorjaar staat inmiddels voor de deur en dat betekent dat steeds meer mensen het terras van De Gulle Gaper weten te vinden. Dit staat op de Voorstraat, waar het na alle renovaties steeds gezelliger begint te worden. Voor de lunch is De Gulle Gaper op dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen al vanaf 11.00 uur het juiste adres!

Zakelijke gasten We schreven het al: de doelgroep van De Gulle Gaper is zeer breed. De zakelijke gast kan er dan ook prima terecht voor bijvoorbeeld zakelijke lunches, bedrijfs­borrels of diners. Op aanvraag kan het team aan al uw specifieke wensen voldoen. Sterker nog, De Gulle Gaper zit boordevol leuke ideeën om uw bijeenkomst tot een succes te maken. Vraag er gerust naar. In het restaurant kan gratis gebruik worden gemaakt van de Wi-Fi aansluiting, dus rond een afspraak nog even doorwerken is geen probleem.

Maatwerk De Gulle Gaper is bij uitstek geschikt voor het ontvangen van grotere gezelschappen. Het heeft de beschikking over een speciale ruimte om vergaderingen, feesten, afscheidsborrels en recepties te faciliteren. Daarbij neemt het alle organisatorische zorg uit handen, zodat u onbekommerd kunt genieten. Om dat te bereiken wordt iedere reservering of aanvraag persoonlijk behandeld. De Gulle Gaper werkt namelijk niet met standaardarrangementen, maar levert maatwerk. Daar hoort persoonlijk contact bij. Elkaar even leren kennen in een prettig gesprek en ontdekken wat de wensen zijn.

Informatie en reserveren Nieuwsgierig wat De Gulle Gaper voor u en uw bedrijf kan betekenen? Kijk dan eens op de fraai vormgegeven website voor de menukaart en de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact op met het team van De Gulle Gaper. Zij staan u graag te woord en denken met u mee! Eterij en Tapperij De Gulle Gaper Voorstraat 56 3201 BB Spijkenisse T: 0181-620810 E: info@degullegaper.nl I: www.degullegaper.nl Twitter @GulleGaper

55


Onbezorgd Onbezorgd autorijden start start in in autorijden onze showroom! onze showroom!

De Voorne-Putten Autogroep is al jarenlang het vertrouwde adres voor particuliere en zakelijke rijders op Voorne-Putten enAutogroep Goeree-Overflakkee. Methet een breed dienstenen servicepakket staan wij inrijders Spijkenisse De Voorne-Putten is al jarenlang vertrouwde adres voor particuliere en zakelijke op en Hellevoetsluis altijd voor u klaar. Kom ontdek hoe onbezorgd autorijden kanwijzijn! Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Metlangs een en breed dienstenen servicepakket staan in Spijkenisse en Hellevoetsluis altijd voor u klaar. Kom langs en ontdek hoe onbezorgd autorijden kan zijn!

Nieuw | Gebruikt | Service & Onderhoud | Lease | Schade | Accessoires Nieuw | Gebruikt | Service & Onderhoud | Lease | Schade | Accessoires

Wij staan voor u klaar in Spijkenisse ĂŠn Hellevoetsluis! Wij staan voor u klaar in Spijkenisse ĂŠn Hellevoetsluis!

Bedrijfswagencentrum Spijkenisse (VW & Audi) Hellevoetsluis (VW & Seat servicevestiging) VePreda Autostudio (Skoda) Schenkelweg 2, 3201 LL Spijkenisse Faradayweg 1, 3208 KS Spijkenisse Marconiweg 24, 3225 LV Hellevoetsluis Schenkelweg 2, 3201 LL Spijkenisse Bedrijfswagencentrum Spijkenisse (VW & Audi) Hellevoetsluis (VW & Seat servicevestiging) VePreda Autostudio (Skoda) Tel. 0181 - 78 15 50 Tel. 0181 - 65 00 88 Tel. 0181 - 31 45 22 Tel. 0181 - 65 06 70 Schenkelweg 2, 3201 LL Spijkenisse Faradayweg 1, 3208 KS Spijkenisse Marconiweg 24, 3225 LV Hellevoetsluis Schenkelweg 2, 3201 LL Spijkenisse Tel. 0181 - 78 15 50 Tel. 0181 - 65 00 88 Tel. 0181 - 31 45 22 Tel. 0181 - 65 06 70

www.vpautogroep.nl


In de spotlights…

Bij Supercoop bent u de Baas Een supermarkt opgericht voor en door klanten… Dat moet een succesformule zijn! Klopt inderdaad. De Supercoop in Spijkenisse is in trek. Wat is het geheim? Om te beginnen het formaat van de supermarkt. Met ruim 2400 vierkante meter is het de grootste Supercoop van Nederland! Ook de locatie mag er zijn. De moderne nieuwbouwvestiging is gelegen in het prestigieuze winkelcentrum De Kopspijker. De Supercoop is goed bereikbaar. Boven de winkel bevinden zich vier parkeerlagen waar klanten bij een boodschappenbesteding vanaf € 20,- het eerste uur gratis mogen parkeren. Andere pluspunten zijn de lage prijzen, scherpe acties en aanbiedingen die bij binnenkomst direct in het oog springen, het uitgebreide inter­ nationale assortiment, de ruimste openingstijden van Spijkenisse (maandag tot en met

zaterdag van 07.00 tot 22.00 uur) en het eigen- supermarkten die opereren onder de namen tijdse karakter van de winkel: fris, hypermo- CoopCompact, Coop en Supercoop. dern en vernieuwend. Alles onder één dak De gloednieuwe Supercoop, die op 15 september 2011 haar deuren opende, heeft een heldere, transparante en aantrekkelijke uitstraling. Mooie extra’s zijn de ambachtelijke slagerij, grote bloemenafdeling, citruspers waar klanten verse jus d’orange kunnen persen, de slijterij, koffiehoek, pinautomaat en het TNT Postkantoor. Alles onder één dak. Zo wordt boodschappen doen een uitje! Wat is voor u belangrijk? Bij Supercoop bent u de baas. Klanten kunnen zich aanmelden voor het online klantenpanel en zo hun stem laten horen. Iedere klant met een klantenkaart is automatisch lid van de coöperatie. Dit betekent dat u zeggenschap heeft binnen onze organisatie en mag meebeslissen over alles wat u belangrijk vindt. De Supercoop laat zich hierdoor inspireren. Het resultaat is een supermarkt waar het goed toeven is. Met brede en overzichtelijke gangpaden, plezierige verlichting, volle schappen en een uitgebalanceerd assortiment voldoet de winkel aan de huidige wensen van de Supercoop is de meest omvangrijke formule binnen de Coop-gelederen. De winkels zijn consument. onderscheidend door de moderne en dynaCoop Supermarkten is een Nederlandse mische uitstraling en de uitgebreide aansupermarktorganisatie met een coöperatie- dacht voor ambachtelijke en verse producten. structuur. Leden van de coöperatie zijn con- Supercoop staat bekend als een kwaliteits­ sumenten en ondernemers. Hun belangen supermarkt met super lage prijzen en fantaszijn verenigd in ruim 200 modern ingerichte tische aanbiedingen.

57


Jongeneel Openhaarden Oberonweg 2-4 3208 PE Spijkenisse T: 0181 63 82 88 F: 0181 63 72 48 E: info@open-haard.com

58


PUZZEL MEE... EN WIN 1

11

2

12

3

4

5

6

13

7

14

17

18

19

8

15

9

16

20

21 22

23

24

29

25

26

30

27

28

31

32 33

34

Verticaal: 1 palmboom, 2 deel van een vliegtuig, 3 tenger, 4 ogenblik, 5 vormen met klei, 6 Europeaan, 7 koffie, 8 afwasbak, 9 godsdienstig gebruik, 12 Indonesisch bouwland, 13 nieuwsgierige vrouw, 15 bijbelse figuur, 16 okerachtige verfstof, 18 mannetjesbij, 19 puntig staafje, 22 communicatiemiddel, 23 voorstel, 24 ooit, 26 schildknaap, 27 vrouwelijk dier, 28 berggeel, 30 ontkennend antwoord, 31 steenafval

Horizontaal: 1 voorlopige hechtenis, 6 blunder, 10 wijs, 11 dag en nacht, 14 naaktloper, 17 Aziatisch land, 18 desktoppublishing, 20 scheepstakel, 21 programmeertaal, 22 glas getapt bier, 25 snelle draf, 26 muziekinstrument, 29 zonder gezelschap, 31 zwemkleding, 32 mistig, 33 boksstoot, 34 ober.

Vul hier het antwoord in. 1.

14.

24.

...?

28.

28.

32.

Even lekker ontspannen met deze puzzel? Dat is natuurlijk al leuk, maar wat nog leuker is: er zijn prijzen te winnen! Wie de puzzel goed invult en de juiste oplossing vindt, kan één van de volgede prijzen winnen.

• Eerste prijs: Samsung Galaxy Y van de firma Ritel • Douglas 2 x Cadeaubon t.w.v. € 25,• ICI Paris 2 x Cadeaubon t.w.v. € 25,• Glamstores 5 x Cadeaubon t.w.v. € 10,• Freddy’s IJssalon IJstaart Pak dus snel potlood of pen en ga aan de slag! U kunt uw antwoord mailen naar info@pbavandommelen.nl Met als onderwerp puzzel winkelhart magazine. Voor de puzzelliefhebber zonder computer: insturen per post kan uiteraard ook: PBA van Dommelen, Ossewei 93, 3238XM Zwartewaal. Insturen van het antwoord per mail of post kan tot vrijdag 1 juni.

prijswinnaars vorige puzzel de familie Van Pelgrim uit Spijkenisse

59


Wonen met plezier. En prettig Wonen met plezier. En prettig Wonen met plezier. En prettig Wonen met plezier. En prettig kunnen leven. Dat wilt u toch kunnen leven. Dat wilt toch kunnen leven. Dat wilt toch kunnen leven. Dat wilt uuu toch ook? ook? ook? ook? Een eigen huis. U koopt het niet iedere dag. Wat zijn uw financiële mogelijkheden en welke hypotheek Een eigen U uw koopt het niet dag. uw financiële mogelijkheden en welke hypotheek eigen U bij koopt niet iedere dag. Wat zijn uw financiële mogelijkheden welke EenEen eigen huis. Uhuis. koopt hethet niet iedere dag. Wat zijn uwzijn financiële mogelijkheden en en welke hypotheek past hethuis. beste situatie? En iedere waar moet uWat nog meer rekening mee houden? Wonen is hypotheek meer dan een past het beste bij uw situatie? En waar moet u nog meer rekening mee houden? Wonen is meer dan past het beste bij uw situatie? En waar moet u nog meer rekening mee houden? Wonen is meer dan eeneen past het beste bij uw situatie? En waar moet u nog meer rekening mee houden? Wonen is meer dan een hypotheek alleen. Bij de Rabobank vindt u alle financiële oplossingen onder één dak. Want een hypotheek alleen. Rabobank vindt ufinanciële alle financiële oplossingen onder één dak. Want een hypotheek alleen. de Rabobank vindt uidee. alle financiële oplossingen onder dak. Want hypotheek alleen. Bij Bij de Rabobank vindt u alle éénéén dak. Want eeneen hypotheek moet bijBij u de passen. Dat is het Zo kunt uoplossingen als starter ofonder doorstromer wonen met plezier. hypotheek bij u passen. isidee. idee. Zo u als starter of doorstromer wonen met plezier. hypotheek moet bij u passen. Dat is het idee. Zo kunt u als starter of doorstromer wonen plezier. hypotheek bij u passen. Datgingen is Dat het Zo kunt ukunt als starter of doorstromer wonen metmet plezier. Meermoet dan 1moet miljoen klanten u alhet voor. Meer 1 miljoen klanten gingen al voor. Meer dan 1 miljoen klanten gingen aluvoor. Meer dan 1 dan miljoen klanten gingen u aluvoor.

Een hypotheek die bij u past. Een hypotheek die u past. Een hypotheek diebij bijubij upast. past. Een hypotheek die Dat is het idee. Dat is het idee. Dat het idee. Dat is ishet idee.

Rabobank. Een bank met ideeën. Rabobank. Een bank met ideeën. Rabobank. bank met ideeën. Rabobank. EenEen bank met ideeën.

Bel voor een afspraak (0181) 33 32 00 of kijk op www.rabobank.nl/hypotheken Bel voor een afspraak (0181) 33 32 00kijk ofopkijk voor een afspraak (0181) of op op BelBel voor een afspraak (0181) 33 33 32 32 00 00 of kijk www.rabobank.nl/hypotheken www.rabobank.nl/hypotheken www.rabobank.nl/hypotheken

Winkelhart Spijkenisse Glossy magazine  

Winkelhart Spijkenisse Glossy magazine

Winkelhart Spijkenisse Glossy magazine  

Winkelhart Spijkenisse Glossy magazine

Advertisement