Page 1


kattuska Š Minden jog fenntartva. 2013


“A gyerekszobát nem csak a bútor, hanem az abban fellelhető összes játék is öltözteti, alakítja. Amikor a gyermek az első játékával vagy akár a gyerekszoba berendezésével találkozik, már formálódik az ízlése. Tapintásával, látásával és minden érzékszervével impulzusokat gyűjt be a külvilágból, melyeket elraktároz, majd a későbbi élete folyamán ezek az emlékképek meghatározóak lehetnek a számára. Ezért fontos a gyermek megszületésétől kezdve az őt körülvevő tér kreatív kialakítása, annak legpraktikusabb és ízléses berendezése.”

Tóth Kata, tervező


A KATTUSKA olyan formatervezett gyerekjátékok és az ezekhez tartozó kiegészítők tárháza, amelyek között a játszadozó gyerek fantáziája szabad teret kap, miközben tiszta forma és összhang veszi körül.

A KATTUSKA Kastély és Hajó fantáziadús szórakozást nyújt minden kisgyermek számára.

A játékok kiváló minőségű, környezet– és gyerekbarát anyagok felhasználásával készülnek.


A KATTUSKA játékok formavilága

A gyerekek méreteihez igazodik a játékok ergonómiája. A forma csipetnyit szürreális „szabálytalansága” teszi elvarázsolttá a játékokat. A redukált formai elemek teret hagynak az alkotó fantáziának. Lágy, legömbölyített sarkok biztosítják a balesetmentes játékot. A könnyű összeszerelhetőség is fontos szempont volt a forma kialakításánál. Fontos, hogy a szülők és a pedagógusok is könnyen tudják összeállítani és a tároláshoz szétszedni a játékokat.


KATTUSKA ÉS A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A játékok kiváló minőségű, természetes, eredetigazolt alapanyagok felhasználásával készülnek. Vegyi felületkezelés helyett több lépcsős finom tapintást biztosító csiszolást alkalmazunk a natúr felületen. Így a gyermek nem találkozik semmilyen vegyi anyaggal és játék közben a természetes faanyaggal való közvetlen érintkezés élményét élheti át. A játékok a kialakításuknak és az anyaghasználatnak köszönhetően igen tartósak, közösségi helyeken is bizonyítottak már, családban akár több generáción át használhatóak. A termékciklus végén környezetterhelés nélkül, hőenergiájukat hasznosítva lehet megsemmisíteni.


KASTÉLY ...mert kuckózni minden gyerek szeret!


A KATTUSKA játékok formavilága

A KATTUSKA játékok formavilága


A Kattuska Kastély egy játszóház, melynek összeállítása nem igényel szerszámot, az oldalak puzzle szerűen kapcsolhatók egymásba.

A Kastély belsejében lévő pad klassz ülőkét biztosít a gyerekeknek egyben rögzíti az oldalakat.

A Kastély alján szilikon pánt biztosítja a kellő tapadást, hogy a játékot a gyerekek ne tudják eltolni és a padló védve legyen.


A Kattuska Kastély több, mint egy egyszerű játszókuckó, mert...

néhány perc alatt összeállíthatod és a játszást követően ugyanennyi idő alatt el is rejtheted a szekrény mögé vagy az ágy alá. táblafestékkel is választhatod a hátsó oldalát, hogy a gyerekek szabadon alkothassanak. bábszínházként használható az egyik oldala, hogy erősítsük a színészi vénájukat is. fehér színben is kapható, hogy legyen választási lehetőséged! terveztünk egy külön tartóelemet a bábszínházas oldalhoz, hogy az magában is használható legyen.


A Kastélyhoz néhány kiegészítőt is készítettünk! Kastélytető // A 4 db akasztóval könnyedén a kastély tetejére illeszthető

1.

Bábszínház függöny // tépőzáras elkötővel

2.

Zászló // 3 féle egyedi mintával

3.

Kard // Corianból készült markolatkosárral

4.


1.

2.

3.

4.


HAJร“ ...mert hintรกzva รกlmodozni jรณ!


A Kattuska Hajó két üléssel rendelkező hinta, melyben egy vagy akár két gyermek is hintázhat egyszerre.

A Hajó alján szilikon pánt biztosítja a kellő tapadást és a padló sérülésmentességét

A kapaszkodónak köszönhetően állva is lehet hajtani a hintát.

A könnyen beakasztható evezőkkel mókás hajóútra indulhatnak a legkisebbek.


A Hajó nem csak egy egyszerű hinta, mert...

a gyerekek csodás vízi kalandokat élhetnek át és a játék végén mindenki száraz marad. a kalóz zászlót egy mozdulattal kitűzheted az árbocra! fehér színben is kapható, hogy legyen választási lehetőséged! lapra szerelve szállítjuk, így bárhova eljuttatjuk hozzád a világon


ÍGY KÉSZÜLNEK A JÁTÉKOK

A gyártás teljes egészében Magyarországon történik. Vidéki partnerüzemünk programvezérelt technológiával (CNC) vágja ki a játékok alap elemeit, majd ezt követően kerülnek át Budapestre, a legmodernebb gépekkel felszerelt asztalosipari üzemünkbe, ahol további kézi munka során nyerik el végső formájukat. A termékek készen állnak a nagy szériában történő gyártásra is. A pontos műszaki dokumentációk alapján biztosítani tudjuk sorozatgyártásnál is ugyanazt a minőséget. A tervekből először mindig prototípus készül, majd az kerül tesztelésre és a visszajelzések és módosítások után születik csak meg a végleges játék. Ez igen hosszú folyamat, de a minőség és hogy kipróbált, jól működő termékeink legyenek, ez elsődleges szempont nálunk. A játékokat több kiállításon, rendezvényen, sőt még egy magánóvodában is több tucat gyerek próbálta ki, tesztelte. Az óvodai tesztelés során, kérdőíven keresztül mind a szülők mind az óvodai pedagógusok több szempont szerint pontozták a játékokat. Minden kritériumnak megfeleltek a játékaink, a strapabírásukat tekintve törhetetlennek nyilvánították azokat.

Főbb rendezvények és kiállítások: 2012. március 2-4: Lakástrend - madeinhungary design szekció, a márka első bemutatkozása 2012. október 11 - 14: Projekt Showroom pop up gyerekbolt 2012. november 16-18: Gyerekvilág élményhétvége, Sportaréna 2012. december 8-23: Design Terminál, Deák tér - karácsonyi design kiállítás és vásár 2013. március 9-16: Bécs, Wohnen&Interieur - magyar stand, HITA támogatásával


RÓLUNK Tervező házaspárként az inspirációnkat saját gyermekeink igényeiből merítjük. Szülőként, két kisgyermekünk nevelésében is nagy hangsúlyt helyezünk a kreativitásra, a design iránti érdeklődés felkeltésére. Azt valljuk, hogy a fantáziának semmi sem szabhat határt, a szülők feladata ennek a szabad áramlásnak utat adni. Hagyni, hogy a gyermek minél jobban kibontakozhasson a játék közben.


Tóth Kata, tervező Születési hely, idő: Kaposvár, 1980 Tanulmányok: 1998-2002 (Budapest) Általános Vállalkozási Főiskola, Képzés: kereskedelem és marketing szakirány „Minden gyerekkori emlékemben ott van a kreativitás, amit szüleim folyton alkotni vágyó személyisége nyomott bélyegként rám. Közgazdász végzettségemmel és design iránti elkötelezettségemmel jó csaptatot alkotunk férjemmel a játéktervezésben. A Hajó például úgy született, hogy hintalovat kerestem a gyerekeknek. Sokat nézelődtem, de nem találtam olyat, ami igazán tetszett volna és mind a két gyerek tudja használni. Addig-addig ötleteltem, rajzolgattunk, hogy milyen lenne a számunkra ideális hintaló, amíg végül nem is az lett belőle, hanem egy kétüléses hintahajó. Ezzel mind a két gyerek egyszerre is tud játszani, nem számít még a pár év korkülönbség sem.”

Horváth Attila, tervező Születési hely, idő: Sopron, 1975 Tanulmányok: 2002-2004 (Sopron) Nyugat-Magyarországi Egyetem, Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) Képzés: bútortervező és termékfejlesztő szak 1998-2000 (Sopron) Nyugat-Magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar Végzettség: gazdasági szakmérnök 1995-1998 (Sopron) Nyugat-Magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar Végzettség: faipari mérnök „Hiszünk abban, hogy a minőségre és az egyedi tervezésre koncentrálva a játékaink nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is megállják a helyüket. A játékainkat nemcsak a gyerekeknek, hanem azoknak a szülőknek is készítjük, akik nem szeretnék, hogy gyermekük megszületésével az addigi szép és rendezett otthonuk átváltozzék egyből egy kusza kavalkáddá. Szeretnénk, ha ezek a felnőttek a gyerekkort nem ízlésficamként, hanem egy új és élvezetes világ felfedezéseként élnék meg.”


KÖSZÖNJÜK NEKTEK

A kattuska nem jöhetett volna létre, ha nincsen a két csodálatos gyermekünk Hanga és Soma, akik minden ötletünk inspirálói. Ők tesztelik elsőként a játékainkat és komoly kritikusok is egyben. Őszinte véleménynyilvánításukkal hozzájárulnak, hogy a legtökéletesebb végeredmény születhessen minden esetben. Külön köszönjük nekik, hogy a fotózások során olyan lelkesen öltözködtek át vagy húszszor a kedvünkért és pózoltak még lelkesebben a kamerának.

A fotókért hálásak vagyunk Végh Andreának, azaz Van Di-nak, mert olyan pillanatokat tudott lencsevégre kapni, amiktől életre kelnek a képeken a játékainkat. Ezeknek a fotóknak köszönhetően már Európán kívül is terjed a hírűnk a blogszférában és tudom, hogy a szuper képek miatt vették meg az első Hajónkat Ausztráliából.

Ezt a csodaszép katalógust és még sok más kreatívot köszönünk Nyári Eszternek, a grafikusunknak. Aki friss, fiatalos és színes látásmódjával már az első találkozásunkkor magával ragadott.


JÁTÉKOK PARAMÉTEREI KASTÉLY A Kastély négy panel egyszerű összeállításából kialakítható játszókuckó. méretek alapterület: 90 cm × 90 cm magasság: 134 cm súly: 25,5 kg választható alapanyag natúr bükk rétegelt lemez fehér MDF szállítási információk karton doboz mérete: 134 cm × 90 cm × 5 cm Összeszerelési útmutató a dobozban. javasolt kor 1-10 éves figyelmeztetés csak benti használatra Magyar termék. Garancia 1 év. Kastély alaptartozék/elemkészlet: 1. Kapuoldal 2. Bábszínház oldal 3. Ablakos oldal 4. Hátsó oldal 5. Bábszínház párkány 6. Pad felső része 7. Pad alsó része

Cikkszám: KK-1001


HAJÓ A Kattuska Hajó két üléssel rendelkező hinta, mely fantáziadús szórakozást nyújt minden kisgyermek számára. méretek hossz: 104 cm szélesség: 42 cm magasság: 81 cm súly: 9,8 kg teherbírás 50 kg választható alapanyag natúr bükk rétegelt lemez fehér MDF szállítási információk kartondoboz mérete: 110 cm × 90 cm × 5 cm A termék lapra szerelve kapható. Az összeállításhoz szükséges útmutató és csavarok a csomagban. javasolt kor 2-8 éves figyelmeztetés csak benti használatra Magyar termék. Garancia 1 év. Hajó alaptartozék: 1. Hajó oldal, 2 db 2. Hajó ülőke, 2 db 3. Hajó ülőketartó, 2 db 4. Hajófenék, 1 db 5. Kapaszkodó rúd, 1 db 6. Konfirmátor csavar, 16 db 7. Imbusz kulcs, 1 db 8. 2 db evező

Cikkszám: KH-2001


Elérhetőségek Web: Videók: Facebook: Kontakt:

www.kattuska.hu http://vimeo.com/kattuska https://www.facebook.com/www.kattuska.hu hello@kattuska.hu 1047, Budapest Attila u. 58. +36 20 577 87 90


Kattuska makes kids happy  

The KATTUSKA toys were designed with one main idea in mind, to offer imaginative play and creative fun for every children at all ages. The d...

Kattuska makes kids happy  

The KATTUSKA toys were designed with one main idea in mind, to offer imaginative play and creative fun for every children at all ages. The d...

Advertisement