Kattens Venner December 2011

Page 1

Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn

kattensvenner Nummer 4 • december 2011

Mad! Aslan – løven der ville

være menneske

Lær at børste kattens tænder En rigtig katteven

Lokomotivfører belønnet efter katteredning


LEDER Af Michael Christiansen

Til alle medlemmer af foreningen og andre interesserede læsere! I samarbejde med dyrlægeforeningen, sektion hund, kat og smådyr, et bredt udsnit af landets dyreværnsorganisationer under DOSO samt Dyrenes Beskyttelse. Kattens Venner 4 2011 Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn Udkommer 4 gange årligt Oplag: 17.500 ISSN 0902-9745.

Vi er også i gang med at forhandle med PDA (Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening), som er vores samarbejdspartner i forhold til genudsætning af vildtlevende katte og dermed den genudsætningsaftale, der danner rammen for dyrlægernes indsats, før en vildtlevende kat genudsættes.

Deadline Materiale til Kattens Venner nr. 1 skal være os i hænde senest 01.02.2012. Bladet udkommer primo marts 2012.

Layout og tryk Essens Kommunikation ApS

Indlæg Michael Christiansen, direktør

Indlæg i Kattens Venner giver kun udtryk for indsenderens holdning. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte indsendte artikler. Indsendt materiale returneres ikke. Bladet kan ikke tage ansvar for manuskripter med videre, som indsendes uopfordret.

Ansvarshavende Mogens Wilbert, Formand for Kattens Værn.

Redaktør Michael Christiansen, mc@kattens-vaern.dk. Eftertryk med kildeangivelse tilladt.

Mogens Wilbert, bestyrelsesformand

Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn

kattensvenner

Velkommen til den kolde tid – vi er derude for kattene og vi løber stærkt her sidst på året, hvor der er rigtig mange både killinger og voksne katte, der trænger til en håndsrækning af den ene eller den anden slags.

Nummer 4 • december 2011

Mad! Aslan

– løven der ville være menneske

Lær at børste kattens tænder En rigtig katteven

Lokomotivfører belønnet efter katteredning

Forsidefoto: Familien Gregersen, Viby Sj.

02

For at flest muligt katte kan få glæde af de midler, som Kattens Værn hvert år får doneret, er vi i gang med en undersøgelse blandt vores dyrlæger. Vi vil gerne sørge for, at alle behandlinger af dyrene er ens og således indeholder de samme ingredienser, altså omfang, hyppighed og midler, for blot at nævne nogle få af ingredienserne. På længere sigt vil denne undersøgelse være et af de værktøjer vi kan bruge, når vi forhandler priser med dyrlægerne og dermed de ydelser, der skal leveres for en given pris.

Kattens Værn · www.kattens-vaern.dk · www.katteregister.dk

Sammen med bladet vedlægges den årlige opfordring til at støtte arbejdet i Dyrenes Dag Komite, som blandt andet sørger for at hjælpe med tilskud til dyrlægeregningen, hvis man er dyreejer og af en eller anden årsag ikke kan betale hele regningen. Komiteen yder også støtte til anbringelse af hunde, katte eller andre dyr i pension, indtil betryggende forhold kan gives dem, herunder at betale dyrs forplejning under ejers sygdom, hospitalsophold eller lignende, såfremt ejeren er økonomisk vanskeligt stillet, og komiteen yder støtte til dyreværnsorganisationer, hvis virke henhører under komitéens formål. Kattens Værn er medlem af Dyrenes Dags Komite. Og mens julefreden sænker sig i løbet af måneden, så tænk på de katte der løber rundt i mørket, er sultne og har svært ved at finde husly. De har brug for at vi hjælper og det kan vi endnu bedre gøre, hvis vi får en mild regn af julegavepenge, gerne via SMS til nummeret 1241, med teksten KV. Så støtter du vores arbejde for kattene med 100,00 kroner. Skal vi i den sammenhæng tage vores nationaløkonomers ord for gode varer, så er pengene til stede, de ligger bare lunt i borgernes lomme. Tøm gerne et hjørne af lommen og vær med til at gøre en forskel !! Midtersiderne er i dette nummer fire fotos, sendt ind i forbindelse med at vi efterlyste læsernes egne kattebilleder. Fotograferne er Stephen Berg, Merle Matthiesen, Tom Reher og Ulla Larsen. Tak for jeres bidrag, som vi synes skal deles med bladets øvrige læsere. Vi håber, at I tager godt imod bladets indhold og ønsker jer alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.


nr.4 september 2011

INDHOLD

23

kattensvenner Indhold nr. 4 2011

04 En rigtig katteven Lokomotivfører belønnet efter katteredning

05 Mad Mad Mad 08 Mødet med Pjuske

En adoptionshistorie

19 Mao og jeg

20 Lille Grå og gamle Georg

En novelle for børn

22 Historien om Aslan

Den lille løve der ville være menneske

24 Sådan børster du din kats tænder

Gode råd fra dyrlægen

25 Stort & Småt fra foreningen 26 Julekonkurrencer

I hvert nummer 10 Støt kattene 12 Skyd på dyrlægen 27 Lokalafdelingerne

Kattens Værn · www.kattens-vaern.dk · www.katteregister.dk

03


Kattens ven

Lars Erik Andersen bliver kærligt drillet af kollegerne efter, at han fik reddet katten. ”De kan finde på at sige”Er det nu, man skal mjave”, når jeg kommer forbi”siger han med et smil.

04

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk


Kattens Værn har givet Lars Erik Andersen et kro-ophold, efter han slog alarm, da han fik øje på en kat, der sad fast i en dåse. Direktør Michael Christiansen vil gerne belønne en handling, hvor Lars Erik Andersen har udvist stort overskud i en atypisk situation.

Lokomotivfører belønnet efter

katteredning Tekst og foto: Maria Skov

På trods af sin store rolle i redningsarbejdet med en lille kat er lokomotivfører Lars Erik Andersen en beskeden mand. Da han modtager et gavekort til et kroophold og takkebrev fra Kattens Værn, udbryder han: ”Det havde jeg slet ikke regnet med. Det er utroligt flot, men jeg havde virkelig ikke forventet noget.” Men selvom Lars Erik Andersen ikke helt kan forstå, hvorfor han skal belønnes for noget, der i hans øjne er en lille ting, er det vigtigt for Kattens Værn at vise, at den omtanke, Lars Erik Andersen udviste i juli, er ekstraordinær.

En kat i pine

Det kunne nemlig være gået rigtig galt for en stakkels kat, der sad fast med hovedet i en dåse. Den havde fået sig forvildet ud på sporene i Grejsdalen, hvor Lars Erik Andersen, der er lokomotivfører hos DSB, en juliaften kom kørende forbi og fik øje på den. ”Først troede jeg, at det var noget plastik, der flagrede i vinden, men da jeg kom helt tæt på, kunne jeg se, at det var en stor killing. Den sad og bevægede hovedet

voldsomt, sikkert for at forsøge at komme fri,” siger han. Lars Erik Andersen fortsætter mod Fredericia, hvor han har en times pause, før han skal køre tilbage mod Struer, hvor han bor.

Godstoget stoppede

”Jeg kunne ikke slippe tanken om katten, så jeg besluttede at holde øje med den på vej tilbage. Jeg var 100 procent sikker på, at det var en kat, jeg havde set, men jeg var ikke 110 procent sikker. Ellers havde jeg indrapporteret det,” fortæller han. På vej tilbage tager Lars Erik Andersen farten af toget der, hvor han så katten, så han kan springe ud og hjælpe den fri. Men den er væk, så han sætter farten op igen. 500 meter længere nede af sporene sidder katten mellem skinnerne stadig med dåsen over hovedet, og denne gang er Lars Erik Andersen ikke det mindste i tvivl, men han kan ikke bremse toget igen. ”Jeg tog i stedet kontakt til fjernstyringscentralen, hvor jeg fik fat i Jan Møller Jensen. Han ringede til politiet, der ikke havde mulighed for at rykke ud, så i stedet fik han et godstog, der skulle passere stedet kort efter til at stoppe op og hjælpe katten. Jeg kunne jo fortælle dem præcis,

hvor den var, så de ikke behøvede at lede. Han ringede mig op bagefter og fortalte, at den var sluppet fri, ” siger Lars Erik Andersen. Han er glad for, at historien endte godt. ”Det ville have været en grusom død. Det bryder jeg mig slet ikke om at tænke på. Den kunne jo sidde der i flere uger, før den døde af sult og tørst, og larmen fra togene har nok skræmt den fra vid og sans. Jeg er meget glad for, at den slap fri,” siger han.

Fortjener belønning

Lars Erik Andersen mener ikke, at han har gjort noget ekstraordinært, da han valgte at hjælpe killingen, men hos Kattens Værn ser man anderledes på det. ”Fra vores synspunkt er det utroligt flot gjort af Lars Erik Andersen. For os er det meget bekræftende, når vi oplever at andre går ligeså meget op i dyrs velfærd som os selv, så det vil vi gerne belønne, siger direktør i Kattens Værn Michael Christiansen. ”Med al den fokus der er på problemer alle andre steder i verden, er det ikke så skidt endda, hvis vi engang imellem udviser overskud til at hjælpe og tage ansvar i vores egen lille andegård,” siger han.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

05


Klumme

Tekst: Lise Thorsen

Man kommer ikke uden om, at mad spiller en stor rolle for alle husets tre katte. En meget stor rolle. Og det på trods af, at ingen af dem nogensinde har været bare i nærheden af sultegrænsen. Hvilket især den ene – Thorbjørn – bærer præg af. Ikke fordi han egentlig spiser mere end de to andre, der begge pænt holder den slanke linje. Men fordi han ikke bevæger sig mere end allerhøjst nødvendigt. Og derfor bliver hans mave bare ved og ved……. Nå, men tilbage til maden. Som sagt – de mangler ikke noget. Men alligevel gør de gerne opmærksom på, at NU er de altså ved at dø af sult. Flere gange om dagen. På hver deres måde. Den gamle kat laver egentlig ikke så meget larm. I stedet sætter han sig bare. Lige midt i køkkenet, hvor han er allermest i vejen, og spinder højt og gennemtrængende. Kigger sig lidt åndsfraværende omkring. Og når man så for tredje gang falder over ham og irriteret beder ham om at humme sig, ser han med

06

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

forstilt overraskelse på en. Sådan ”jamen dog er du også her, det havde jeg slet ikke set. Nå, men nu du alligevel er her, så fyld lige min skål op”– agtigt. Den slags finere metoder ligger til gengæld ikke til den stribede kats temperament.

jamen dog er du også her, det havde jeg slet ikke set. Nå, men nu du alligevel er her, så fyld lige min skål op Han kan ligge i sin sødeste søvn oppe på første sal. Men i samme øjeblik han hører en køkkenskuffe blive åbnet, er han der som en mis. Spæner ned ad trappen

så hurtigt poterne kan bære ham, ræser ind i køkkenet og hugger så bremserne i, lige inden han rammer væggen. Imponerende dramatisk entre! Og så går kværnen ellers i gang. Hylen og mjaven og cirklen rundt, for ingen bør være i tvivl om, at her er en kat, der kun lige akkurat har overlevet indtil nu. Og som forresten har brugt sine næstsidste kræfter på at slæbe sig ind over dørtærsklen……. Sidste mand er Thorbjørn. Godheden selv. Nærmest selvudslettende. Men også han kan finde temperamentet frem nede fra dybet. Så piver han med en fistelstemme, der slet ikke står mål med hans øvrige volumen. Øjnene skyder lyn, og han ser MEGET vred ud. For det er VIRKELIG længe siden, han har fået noget at spise, og er jeg overhovedet klar over, hvor ond jeg egentlig er?? Jamen dog. Rolig nu! Tænker jeg. Og enten hælder jeg noget mad op til dem, eller også hælder jeg dem ud af køkkenet. For det ER altså mig, der bestemmer. Tror jeg nok…


Katte fristes af

NY forbedret smag* og nøje sammensat ernæring. Uden kompromis.

hillspet.dk

Vets’ No.1 Cho Choice oice Worldwide™

*sammenlignet med sammensætningen i den tidligere Hill’s™ Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken i smagstesten 2011 Varemærker ejes av Hill’s Pet Nutrition, Inc. ©2011


Mødet med

PJUSKE

Af Lisbeth

Det var sensommeren 2008

Jeg arbejdede på et værested for døgnanbragte børn. Børnene boede i en mindre afdeling med have. Pludselig en dag tittede et forskræmt og forpjusket hoved af en slags skovkat frem fra buskene. Det gentog sig flere gange i løbet af de næste dage, og et af børnene ville gerne give katten mad. Og som sagt, så gjort: Vi købte kattemad, og Pjuske, som vi nu kaldte ham, fik mad hver dag. Han fik tun og makrel fra dåse, og han kunne li’ det. Men lige så snart vi forsøgte at række en hånd frem mod ham, forsvandt han – enten helt væk eller ind i en stor busk ved siden af huset. Pjuske gik altid med halen slapt slæbende efter sig og havde ingen selvtillid overhovedet. Vi lagde også mærke til, at han tit rystede på hovedet. Han var fyldt med knuder i pelsen og havde et stort sår på ryggen. Ganske langsomt blev han dog mere og mere tillidsfuld, men alligevel gik der et halvt år, før jeg kunne røre lidt ved ham. Efter syv måneder fik jeg at vide, at ”projekt kat” måtte stoppe p.g.a. nogle kollegiale hensyn, og at Pjuske derfor skulle aflives!!! Det kunne hverken jeg eller børnene holde ud bare at tænke på. Nu var han så

08

tillidsfuld, og det hele var gået godt, og så…… hjælp!! Jeg besluttede mig for at tage Pjuske med hjem, skønt jeg allerede havde en forkælet kat, Simba, derhjemme. Simba var dengang fem år gammel. Eftersom jeg ikke havde bil, og Pjuske jo ikke havde haft særlig meget nærkontakt med mennesker, kontaktede jeg Kattens Værn og fortalte hans historie. Vedkommende, jeg talte med, forbarmede sig over os, og vi aftalte en dag, hvor Pjuske skulle indfanges. Han blev lokket med makrel i tomat, men det var som om, at han kunne mærke, der var noget besynderligt i gære. Det gik slet ikke.. Til sidst brugte vi et bur, hvor toppen kunne løftes af, og jeg tog vanter på, så han hurtigt kunne blive puttet ned i fælden.. Han kom på dyrehospitalet, og her blev han vaccineret, øremærket, steriliseret, behandlet for øremider, og klippet alle de steder, hvor der var store knuder i pelsen.

Hårdt at få nyt hjem

Det var hårdt for Pjuske at få et helt nyt hjem, og i lang tid boede han mest under min seng. Simba hvæsede af Pjuske, strintede lidt i gangen og på mine sko, og var i det hele

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

taget godt træt af, at jeg havde taget en logerende med hjem. Hver dag gik jeg og småsnakkede, kravlede ind under sengen og tog Pjuske med ud, og nussede og snakkede med ham – dels alene og dels i samme rum som Simba. Da der var gået et par måneder, og Pjuske stadig gemte sig, og Simba fortsat var sur, begyndte en veninde til mig at snakke om, at hun da kendte nogen, der lige havde mistet et dyr, og de ville da sikkert gerne ha’ Pjuske. Men nej – han skal ha’ tid, var mit svar, det skal nok komme. Jeg kunne da godt forstå Pjuske: Tænk at vi havde en kasse, som pludselig kunne tale og spille musik. Dørklokke, mobiltelefon, støvsugeren – alt var underligt, og så den gnavne kat, som gik og surmulede. Men gradvist blev det hele bedre på hjemmefronten. Pjuske lærte at blive helt renlig. Kattene skiftedes til at have territorier – ovenpå/nedenunder – og Pjuskes tålmodighed og udholdenhed gjorde, at Simba blev nødt til at ændre syn på ”den lille ny”. Allerede efter et halvt år fik Pjuske sele på ligesom Simba, og fik lov til at komme ud i haven i snor. Pjuske måtte igennem en del dyrlægebesøg, før han endelig var helt på toppen. Øremiderne var svære at få bugt med, sårene på ryggen krævede en slags antibiotika indsprøjtninger, og han blev ved med at hænge med især det ene øre. Da han skulle revaccineres, bad jeg dyrlægen kigge på hans tænder og mund, fordi han altid havde en fæl ånde. Dyrlægen opdagede, at Pjuske manglede en del tænder, og der var i hvert fald fire, som skulle rykkes ud (betændte og huller i

Han blev lokket med makrel i tomat, men det var som om, at han kunne mærke, der var noget besynderligt i gære.


tænderne). Hans ører var fine – ingen mider – så det var sandsynligvis tandpinen, der gjorde, at han hang med det ene øre. Men allerede to måneder efter var den gal igen med hans dårlige ånde, og dyrlægen sagde, at der ikke var noget at gøre, så det bedste ville være at rykke alle tænder ud. Jeg fik at vide, at han sagtens kunne leve et anstændigt og normalt liv alligevel. Dyrlægen, som oprindelig tog imod Pjuske, da han skulle til at være indekat, skulle operere ham, og en ”rig onkel” kom som sendt fra himlen og reddede Pjuske, hans pine og mine pengeproblemer. Det var jo en kostbar affære. Men alt gik godt og Pjuske er nu en meget kælen kat. Han trives, så man skulle tro, at han altid har boet herhjemme.

Tålmodighed, omsorg og kærlighed

Kattene kommer ud i haven hver dag og ad flere omgange, og de kan begge gå frit rundt, lege gemmelege og bare nyde det! De sover i min seng begge to, og Pjuske

får lov til at markere sig over for Simba og omvendt. De respekterer hinanden, og Pjuske strutter af selvtillid og går med halen højt hævet hver dag Hans manglende tænder generer ham overhovedet ikke – han er den, der først kaster sig over tørkosten, og når han bider for at lege, siger jeg av! Som jeg altid har gjort.

Det, jeg ikke har kunnet ændre på endnu, er, at Pjuske ikke vil snakke med andre mennesker. Han gemmer sig ovenpå og kommer først frem igen, når gæsterne er gået Og på samme måde hvis vi er ude i haven, og jeg går ind for at hente noget og sætter haspen på døren, ja, så kommer han stormende og ser ud som om ”hele verden bryder sammen” – og vil ind med det samme!! Han er simpelthen bange for at blive lukket ude. Hvis jeg skal sammenfatte det hele med få ord, så er tålmodighed, omsorg og kærlighed nøgleordene, når man påtager sig ansvaret som adoptivmor for en forhutlet og genudsat kat. Min veninde sagde i starten til mig: ”Hvor er han da heldig, at han fandt netop dig!” – Jeg vil nu hellere vende den om og sige, hold op hvor er jeg glad for, at jeg mødte Pjuske den septemberdag for tre år siden. Han er bare en kærlig ”bette” kat med en skøn personlighed på trods af alle de svigt, han har oplevet i sit liv. Og han har beriget mit og Simbas liv.

10% rabat

dyrekassen.dk Hvis uheldet er ude...

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

wiegaarden.dk

til medlemmer af Kattens Værn

09


Støt kattene

Det arbejde, som Kattens Værn udfører, kræver mange ansatte og en solid økonomi.

Testamente Men også efter din bortgang kan du betænke de vildtlevende og herreløse katte, nemlig ved at oprette et dyretestamente. Kattens Værn er den eneste organisation, der nationalt koordineret tager sig af disse katte. Dette arbejde koster mange penge. Hele dit testamenterede beløb går ubeskåret til Kattens Værns arbejde. Foreningen er godkendt efter §8A og betaler derfor ikke boafgift til staten.

Kattene og vi har brug for en økonomisk håndsrækning fra dig… Ved at støtte Kattens Værn økonomisk er du med til at opretholde vores arbejde. Du er med til at sørge for foder til herreløse katte, til dyrlægkontrol, øremærkning og genudsætning af vildtlevende katte, og til at vi har medarbejdere overalt i landet til at besvare dine telefonopkald.

Medlem Kender du familie, venner eller kollegaer, der kunne tænke sig at blive medlem af Kattens Værn, så giv dem tilmeldingsblanketten nedenfor. Nye medlemmer skal naturligvis ikke opgive medlemsnummer.

Regelmæssige bidrag Ønsker du at støtte Kattens Værn én eller flere gange om året, kan du tilmelde dig på blanketten nedenfor. Husk i så fald at afkrydse tilladelse til at vi videregiver dit cpr.nr. til SKAT, hvis du ønsker automatisk at få dit bidrag registreret som fradragsberettiget på selvangivelsen efter reglerne som er beskrevet i afsnittet om fradragsregler.

Testamentet oprettes gratis hos foreningens advokat: Jytte Holm-Larsen, ADVODAN, Toftebæksvej 2, 2800 Lyngby, e-mail: jyhl@advodan.dk, Tlf.: 45880555.

Fradragsregler i 2012 Kattens Værn er fritaget for at betale bo- og gaveafgift. Dette betyder fra 1. januar 2012, at du får fuldt skattefradrag for de beløb du yder som gave eller bidrag til foreningen. (Tidligere var de første 500 kr. ikke fradragsberettigede). Det maksimale fradragsberettigede beløb pr. år er uændret 14.500 kr.

Betalingsservice Betalingsservice (Nets) sikrer, at din årlige kontingentbetaling sker rettidigt og du sparer gebyret for giroindbetaling på posthuset. Hvis du som nuværende medlem ønsker at tilmelde din kontingentbetaling til Nets, findes der en vejledning til hvordan du gør det, både her i bladet og på vores hjemmeside. Nye medlemmer kan sende tilmeldingsblanketten nedenfor til os i en lukket kuvert, til vores bogholder: Lisbet Palm, Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg.

Jeg ønsker fremover at støtte Kattens Værn med:

50 kr.

Kontingent (240 kr. pr. år):

100 kr.

150 kr.

200 kr.

andet beløb:

Ja, jeg tillader mit cpr-nummer videregives til skat.

Det valgte beløb hæves i de afkrydsede måneder: jan. Startmåned:

feb.

marts

april

maj

juni

aug.

okt.

nov.

dec.

Adresse: By:

CPR-nr.

Pengeinstitut:

Reg. nr.:

Medlemsnummer*): .

Dato og underskrift:

*) Find medlemsnr. på bagsiden af dette blad, eller få det oplyst på tlf.: 3888 1200 eller kv@kattens-vaern.dk

10

sep.

År:

Navn: Postnr.:

juli

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

Kontonr.:

cpr-nr skal udfyldes!


Dyrenes Dag Dyrenes Dags Komité Skolegyden 4 5854 Gislev CVR-nr. 11 62 51 34

Dyrenes Dags Komités landsindsamling Hjælp til trafikskadede dyr

September 2011

Når et dyr bliver kørt ned i trafikken, koster det ofte ejeren mange penge for dyrlægebehandling. Men det må aldrig være økonomien, som sætter grænser for optimal behandling af dyret. Mange dyreejere har alligevel ikke råd til at betale dyrlægeregningen, som kan løbe op i mange tusinde kroner. Dyrenes Dags Komité hjælper hvert år mange mindrebemidlede dyreejere fra hele landet med tilskud til dyrlægeregninger, men specielt ved trafikskader bliver udgiften så stor, at tilskuddet ofte ikke rækker. Derfor denne landsindsamling til de trafikskadede dyr, som kan give os mulighed for at give flere og større tilskud. Det må ikke være økonomien, som afgør om dyret skal leve eller ej.

Med venlig hilsen Peter Mollerup Formand for Dyrenes Dags Komité

Dyrenes Dags Komité Dansk Dyreværn Århus · Dyrenes Venner · Dyreværnet - Værn for Værgeløse Dyr · Kattens Værn · Landsforeningen Husdyrenes Vel Fyn Girokort KA73:Layout 1

07/07/10

12:19

Side 1 Afrives inden indbetaling

Reg.nr.

Kontonr.

INDBETALINGSKORT Kan betales i pengeinstitut og på posthuse

Indbetaler

Kreditornummer og beløbsmodtager

Meddelelse til modtager

Øre

.

.

,

Til maskinel aflæsning – Undgå venligst at skrive i nedenstående felt

Måned

Kreditornummer og beløbsmodtager

10 46 44 20

Dyrenes Dag

Dyrenes Dag

Dyrenes Dags Komité Skolegyden 4 5854 Gislev

Dyrenes Dags Komité Skolegyden 4 5854 Gislev

Betalingsdato

Dato

Checks og lignende accepteres under forbehold af at pengeinstituttet modtager betalingen. Ved kontant betaling i pengeinstitut med terminal er det udelukkende pengeinstituttets kvitteringstryk der er bevis for hvilket beløb der er indbetalt.

10 46 44 20

Underskrift ved overførsel fra konto

Kroner

KVITTERING

KA 73

Kvittering

Kroner

År

FIK 731 (08.05) 594-1000

Øre

.

.

,


Brevkassen

Skyd på

dyrlægen... Skriv til Kattens Værns dyrlæge Tom Schantz Kristensen og få svar på dine spørgsmål omkring katte.

?

Hej brevkasse,

Jeg fandt denne mailadresse på et forum, hvor de skrev, at man altid kan skrive til jer, hvis man har brug for hjælp eller råd til sin kat, så jeg håber at det er okay, at jeg skriver. Jeg har fået mig en fin lille hunkat, som lige har rundet de 4 måneder. Noget tid efter at jeg havde fået hende, begyndte hun at sutte, hun gjorde det ikke til at begynde med, men det kom stille og roligt. Hun sutter helst på mine ører og også mine øjenbryn, hvis hun kan komme til det, og jeg gætter på, at det er fordi, der er hår!? Men altså, jeg skubber hende væk og siger nej, men hun bliver ved - hvis hun så opgiver det til sidst, begynder hun i stedet at sutte på mit tøj eller armbånd (lavet af garn). Hun gør det i løbet af dagen, men også om natten, hvor jeg simpelthen bliver vækket ved, at hun ligger og sutter på mit øre. Hvorfor gør hun det, og er der en måde, hvorpå jeg kan vende hende af med det? Med venlig hilsen, Marlene

12

!

Hej Malene, Tak for din mail til Kattens Værn.

Når din killing sutter på dig, skyldes det, at den ikke har fået lagt den medfødte adfærd fra sig. Måske er den taget for tidligt fra moderen eller har været moderløs.Killingen fødes med en sutterefleks, som gør at den hurtigt kan die sin moder. Adfærden er stærk i den første killingetid og klinger så af. På et tidspunkt omkring 12 ugers alderen, vil moderen normalt afvise sine killingers trang til at sutte. Det gør den ved at daske dem over næsen eller ved at nappe dem i nakken. Sutteadfærden kan dog vare ved, helt op til 2 års alderen. Sutteriet kan udøves på andre killinger i kuldet, oftest på ører, maveskind eller hale. Killingen kan så også begynde at sutte på mennesker og vil normalt foretrække netop de steder, du nævner.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

Der er ingen tvivl om, at det samtidig er en behageadfærd. Den hygger sig og spinder ofte samtidig. Hvis ikke du er generet af adfærden, så lad den bare. Det holder normalt op med tiden. Hvis du vil have den til at holde op, så kan du gøre som moderkatten. Giv den et lille dask med en finger på næsen eller nap den i nakkeskindet med et par fingre og sig ”føj”. Et sprøjt med en vandforstøver kan også forsøges. Med venlig hilsen Tom Schantz Kristensen


www.kattens-vaern.dk

Foto: Merle M. Matthiesen

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

13


Foto: Ulla Larsen

www.kattens-vaern.dk


Foto: Finke Stephen Berg


Foto: Tom Reher

www.kattens-vaern.dk


Klumme

Mao og jeg Af Kirsten Nilsson

Jeg bor på 2.sal i et etagebyggeri. En dag jeg kiggede ned på græsplænen, så jeg en kat løbe rundt med resterne af en sele , der var gledet ned og sad og strammede om maven foran bagbenene. Jeg for ned og bad en underbo hjælpe mig. Jeg tog en transportkasse med (jeg havde selv kat), men så snart mis så transportkassen, forsvandt den ind i noget buskads og var væk. Det var i november/december måned og jeg kiggede dagligt efter mis; men så den ikke og så tænkte jeg, at den nok havde fundet hjem.

Der skulle gå 6-7 måneder og pludselig så jeg ham igen, stadig med den sele om maven. Den dukkede også op de følgende dage, så jeg satte en annonce i avisen og fremlyste katten; men ingen reagerede. Vi fodrer nogle vildtlevende katte, som har løbet her i nabolaget et stykke tid og pludselig stod han der også. Han havde en slem infektion, hvor selen havde gnavet, kunne jeg se. Jeg ville hjælpe ham, men hver gang, jeg forsøgte at klippe i selen, sprang han af sted. Ellers kunne jeg godt nusse ham. Jeg fik lånt en speciel saks og det lykkedes til sidst at få klippet selen af. Glad var både mis og jeg. Han kom stadig

hver aften kl. ca. 21 og havde jeg været i byen eller kom senere, stod han og ventede på mig. Nogle gange, når det havde regnet var han drivvåd: men han kom trofast. Han var blevet tryg ved mig og flere gange, når jeg gik fulgte han med. På et tidspunkt satte jeg mig ind i min bil, som holdt i nærheden; men mis hoppede ind i bilen, op på mit skød og lå og spandt. Det var rigtig svært at gå fra ham; men jeg havde en gammel, syg kat, så jeg kunne ikke tage ham med; men jeg tænkte: ”Vi holder jo kontakten, så må vi se”. Et par dage efter sad jeg som sædvanlig og ventede på ham; men han dukkede ikke op!!! Den følgende tid, sad jeg hver dag og ventede i flere timer; men han var forsvundet. Ad uransagelige veje stødte jeg på en medarbejder fra Kattens Værn, som efter vi havde snakket katte, fortalte, at de havde fået fat i en kat, som godt kunne være ham. Jeg gik ind på hjemmesiden og der sad mis fremlyst. Jeg ringede og forhørte mig om mis og fik at vide, at han havde et stort sår på maven og at man ville behandle det. Jeg fortalte til gengæld historien om selen, der havde siddet på ham. Jeg havde en positiv og god kontakt til internatslederen Tine på Kattens Værns internat på Frederiksberg, som lovede, at passe på ham. Desværre måtte jeg i mellemtiden tage afsked med min egen elskede kat, som var syg, så da Tine kom tilbage efter 3 ugers ferie, kørte jeg ind og hentede Mao, som mis nu var blevet døbt…. Vi skal nu lære hinanden at kende - han er ikke nogen årsunge; men det er jeg jo på den anden side heller ikke. Tusind tak for en fin og nænsom behandling af både Mao og Mig.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

17


Butiksvarer 25,-

pr. stk

.

Is skraber I kraftig pvc, der ligger godt i hånden. Mål: 22x9 cm. Vægt: 49 gram.

Småt og godt

25,-

l Spillekort l Refleksbånd til voksne og børn l Polet til indkøbsvogne

39,Krus Hverdagskrus af en solid kvalitet, der tåler maskinopvask.

59,Flotte t-shirts Lækre t-shirts af 100% økologisk bomuld, der er ekstra glatte og ensartede i vævningen. Forkrympede, så de stort set ikke ændrer sig i vask. Str.: S –XXL NB: Hvis du er af hunkøn, så skal du vælge en størrelse mindre, end du normalt bruger – så passer den.

3.5st,k- .

pr

Drikkedunke

Kroge

Fri for phtalater Kan kommes i opvaskemaskinen Lås i tuden og EU-godkendt Mål: Ø 7,5 cm x 25,3 cm

Hårde plastkroge med assorterede kattemotiver. Selvklæbende pude på bagsiden. Mål: 4 x 5 cm.

Alle salgspriser er inkl. moms, men ekskl. porto/fragtomkostninger. 18 Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

45,-


37,50

135,-

Madkasser

2 krus i sæt m/ske

Halvgennemsigtig. Logoet tåler ikke maskinopvask. EUgodkendt. Fri for phtalater! Mål: 15 x 12 x 4,8 cm. Producent: Rosti Mepal.

Ren luksus for den der vil have sit eget krus i unik kvalitet – sælges som sæt med tilhørende porcelænsskeer. Tåler maskinopvask.

112,50

165,Luksusmadkasser Luksusmadkasser med forseglende gummiring, der holder maden frisk og velsmagende. Logoet tåler ikke maskinopvask. EU-godkendt. Fri for phtalater! Mål: 12 x 6,5 x 12 x 17 cm (19 cm inkl. håndtag). Producent: Rosti Mepal.

Termokander Det er nu lykkedes os at få skaffet de eftertragtede termokander, der tidligere har været en del af vores merchandise sortiment. De holder rigtig godt på varmen, skulle vi hilse og sige fra ejere af termokanden.

Vær opmærksom på, at denne bestillingsseddel kun kan bruges sammen med en check. HUSK at lægge kr. 70,00 til porto oveni det samlede beløb.

Bestilling – Husk at skrive med blokbogstaver Navn: Adresse: Postnr.:

By:

Telefonnr. (dag):

Telefonnr. (aften):

So

rt Bl å G rø n Rø d Vi nr ø O d ra n H ge vid Sø lv

E-mail:

stk. Spillekort á kr. 25,-

stk. T-shirts á kr 59,- Str.:

stk. Refleksbånd á kr. 25,-

stk. Drikkedunke á kr. 45,-

stk. Polet á kr. 25,-

stk. Drikkedunke á kr. 45,-

stk. Krus á kr. 39,-

stk. Termokander á kr. 165,-

stk. Krus i sæt m/ske á kr. 135,-

stk. Termokander á kr. 165,-

stk. Isskraber á kr. 25,-

Li

O

ra

stk. Plastkroge á kr. 35,-

ng m e e Li grø lla n Bl å G ul Pi nk

stk. T-shirts á kr 59,- Str.:

stk. store madkasser á kr. 112,50 stk. små madkasser á kr. 37,50 OBS: Vi sender kun indlandspakker.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

19


Klumme Novelle

En novelle for børn i 3 afsnit

Lille Grå og Gamle Georg Forfatter Isabella Comas Illustrator Isabella Comas

Kapitel 1 Maven var tung og fyldt med mælk, da han langsomt bevægede sig hen over fliserne op mod terrassen. Han elskede at være dér, når de sidste stråler fra solen lyste gennem bladene på de store træer. Det gav sådan et dejligt, lunt lys. Og det var dejligt at ligge og dase i, når man lige havde spist. Han kunne ligge i timevis på skødet af Gamle Georg. Hans søskende legede voldsomme lege og øvede sig i at fange mus sammen med deres mor, men Lille Grå kunne slet ikke følge med. Det gik alt for hurtigt, når de løb af sted og det var lige før han var bange for musene, som han syntes var næsten lige så store som ham selv.

20

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

Han havde nået terrassen og fortsatte hen mod den lille bænk ved husmuren. Det var her Gamle Georg plejede at sidde med ham på skødet, når han røg sin aftenpibe. Han var så rar. Han havde store hænder og kunne lave en hule ved blot at lukke sin ene store hånd, som Lille Grå så kunne gemme sig i. Han spandt det bedste han havde lært, når Gamle Georg sad og talte med ham om dagen, der var gået - brumm, brumm lød det nede fra hans lille strube. Men i aften var han ikke alene på terrassen – de fleste af hans søskende var der også. De boltrede sig glade med hinan-


den, sloges for sjov og legede fange mellem blomsterkummer, træsko og menneskefødder. ”Vi må finde ud af, hvad vi skal gøre med killingerne,” råbte Gamle Georgs kone til ham inde fra huset. ”Jooh”, svarede Gamle Georg modstræbende. ”Der kommer nogen i aften og kigger på dem. Hvis vi er heldige, tager de to,” råbte hans kone tilbage.

Så køn som sine søskende er han jo ikke, og næsten kun halvt så stor.” Gamle Georg bukkede sig ned, smilede til ham og kildede ham under hagen. Lille Grå fik en mærkelig fornemmelse indeni. Det strammede i hans mave på en underlig måde. Jamen, skulle det ikke være sådan

her altid? Lille Grå blev pludselig meget forvirret. Men Gamle Georg blinkede til ham, tog ham op på skødet og hviskede: ”Tag du det kun roligt, det ordner sig alt sammen”.

”Åh” sagde Gamle Georg, da han fik øje på killingen ved sine fødder ”Dér har vi jo min lille grå ven. Tror du overhovedet, der er nogen, der vil tage ham med?

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

21


Historien om

ASLAN

”Aslan – den lille løve, der ville være menneske. Eller hvad der sker, når man køber PIZZA hos Kattens Værn.

22

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk


Af Bent Helgestad

Hvis du nu, kære læser, er helt forvirret, er det fuldt forståeligt. Er jeg da blevet rablende gal? Læs videre og døm selv. Det hele begyndte med, at min kone og jeg måtte tage afsked med vores dejlige colourpoint, Malou, som havde været medlem af familien i et langt og godt katteliv på 18 ½ år. Det var selvfølgelig et hårdt slag, og det tog os en tre måneders tid at komme så meget til hægterne, at vi kunne begynde at fokusere på en ny kat. Men nu skulle det være, og vi drog håbefulde af sted til Kattens Værns internat på Frederiksberg. Jeg må lige indskyde, at vi i forvejen var blevet enige om, at hvis vi valgte en hankat, skulle han hedde

Aslan ligesom løven i den kendte fortælling om eventyrlandet Narnia. Og da vi trådte ind ad døren til killingerne, fik vi straks øje på ham. Han lå for sig selv på et stort tæppe midt på gulvet, som om han var dyrenes konge, der holdt hof for sine medskabninger omkring sig. Han var omkring 16 uger, og hans pels var rød og hvid med et smukt tabby-mønster. Jeg tog ham og lagde ham på ryggen i mine arme for at afprøve hans reaktion. Han stirrede mig vurderende ind i øjnene et øjeblik. Så puttede han sig ind til mig og begyndte at spinde. Jeg var godkendt! Og selv om min kone havde et godt øje til en hankat i voksenafdelingen, var hun heldigvis enig med mig i, at det var ham her, der skulle være vores Aslan. Internatets navn til ham var i øvrigt det samme som en populær italiensk madspecialitet, så vi kan med lidt god vilje sige, at vi købte en pizza og kom hjem med en løve. Og jeg skal da ellers lige love for, at der kom liv i kludene, så snart vi var hjemme og lukkede ham ud af transportkassen. Nu skulle huset tjekkes af, og det kunne kun gå for langsomt. Han løb fra det ene rum til det andet, og alt blev grundigt undersøgt. Han var ikke til at nå hverken med ord eller hænder – i forbifarten fik vi lige et blik, der sagde: Jeg har ikke tid, men jeg har modtaget beskeden, og jeg kommer, når jeg er færdig!

Jo, selvfølgelig er han også ind imellem en ganske almindelig killing, der hænger i gardinerne, kradser i tæpperne, river ting ned

En god times tid efter, da alt var tjekket og registreret – helt ud til nullermændene i de fjerneste kroge af huset – faldt han endelig til ro, og madskåle og kattetoilet blev indviet uden problemer. Og så fik vi lov til at opleve hans sande temperament og karakteregenskaber: Aslan er en utrolig glad, kærlig og kælen kat, der spinder næsten dagen lang. Han elsker nærkontakten til sine mennesker. Hver aften springer han f.eks. op i min favn i sofaen, når der bliver tændt for fjernsynet, og så bliver der set tv, hvis noget fanger hans interesse, eller bare råhygget til akkompagnement af en høj spinden. I det hele taget er det utroligt, som han prøver at være og gøre som os og tilpasse sig vores rytme, både når vi er aktive og

når vi slapper af. Når vi går i seng om aftenen, har han lige fra første dag insisteret på, at han vil ligge og sove mellem vores hoveder. Så fandt vi en lille dukkehovedpude og lagde mellem vores egne puder, og nu ligger han hver nat med hovedet på puden ligesom os. Og bortset fra en lille tur til madskålen elle kattetoilettet – i daglig tale kaldet pruthuset – bliver han liggende hele natten og står først op, når vi gør det, uanset hvor sent det sker. Jo, selvfølgelig er han også ind imellem en ganske almindelig killing, der hænger i gardinerne, kradser i tæpperne, river ting ned osv. – fuld af alle de numre, der hører alderen til. Det skal man jo også leve op til! Han har tilmed indført et nyt begreb: Aslan-ekspressen. Det er, når han tordner hele vejen ned gennem huset og tilbage igen med noget, der ligner 120 km. i timen. Der er tit op til flere afgange om dagen! Vores nye familiemedlem har afgjort givet os et mere spændende og underholdende indhold i tilværelsen, og vi glæder os til at følge Aslans videre udvikling til en voksen ”løve”. Dette var en sandfærdig beretning fra det virkelige liv – eller som vores gamle eventyrdigter ville sige: Det er ganske vist! Hørte jeg nogen sige: Det var kattens!?”

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

23


Dyrlægen

Sådan børster du din kats tænder Det er videnskabeligt bevist, at tandbørstning er den mest effektive måde at undgå tandproblemer hos katten. Hvis der allerede er dannet tandsten, skal det renses væk med en ultralydstandrensning hos dyrlægen. Derefter kan man starte forfra med at forebygge dannelsen af ny tandsten. Men det er jo altid bedre – og billigere – at forebygge, end at behandle. På www.kattens-vaern.dk kan du se en film, der viser nedenstående fremgangsmåde.

Motivér i starten katten med lækre godbidder

Tekst og foto: Maria Skov

Find ud af, hvad din kat bliver motiveret af Brug evt. nogle meget små godbidder, som din kat er rigtig glad for. Godbidderne skal være meget små, for at det ikke skal tage for lang tid for katten at tygge sig igennem og I kan genoptage øvelsen. Katten skal være ekstra glad for godbidderne, fordi den skal komme til at forbinde tandbørstningen med den ekstra lækre belønning. I starten skal du ikke være nærig med godbidderne, men efterhånden som katten bliver dygtigere til at få tænderne børstet, skal du bruge færre og færre godbidder for at motivere den. Væn katten til, at du må røre ved dens mund, løfte op i dens kind og åbne dens mund Tilvænningen skal ske meget langsomt og gradvist. Det kan tage uger eller måneder. Tvang og straf er forbudt!

Smagen af dyretandpastaen gør det lettere for katten at acceptere tandbørstningen. Pres tandpastaen godt ned i børsten, så den ikke falder af. Start øvelsen med at lokke katten hen til dig med en godbid -Eller ved at ryste med æsken med godbidder. Det er bedst, at katten selv kommer hen til dig, da al tvang opfattes negativt. Giv katten en godbid, når den kommer hen til dig. Lad katten snuse til, slikke på og evt. tygge lidt i børsterne på tandbørsten Hvis katten er meget svær at motivere, kan du starte med at smøre noget særligt lækkert på tandbørsten, f.eks. sovsen fra et sundt vådfoder. Når katten er blevet meget interesseret i tandbørsten, kan du skifte over til dyretandpasta. Når katten er vant til at tygge i tandbørsten, kan du med rolige bevægelser begynde at børste forsigtigt frem og tilbage på tænderne. Kindtænderne langs tandkødsranden er det vigtigste sted at holde rent

Tandbørstningen skal være en positiv oplevelse, både for dig og for katten. Øv Jer i meget kort tid ad gangen (ca. 1 minut) og stop altid, mens legen er god. Gå først videre med næste skridt, når I er rigtig gode til det forrige. Brug en helt blød baby-tandbørste med et meget lille børstehoved og en dyretandpasta med f.eks. leversmag

24

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

Børst lidt på kattens tænder og stop, mens legen er god. Giv den straks en godbid og fortsæt derefter børstningen.

Ros katten når den forholder sig i ro, mens du børster. Tiden øges lidt dag for dag. Giv katten godbidder som belønning for at være rolig regelmæssigt under hele øvelsen Børst forsigtigt på kattens fortænder. Undlad dette, hvis katten ikke bryder sig om det Tandkødet omkring fortænderne er mere følsomt end ved kindtænderne. Vær forsigtig og hvis katten bliver urolig, så stop. Godbid! Prøv, om du kan få lov at lukke kattens mund op og børste på den side af tænderne, der vender ind mod tungen. Undlad dette, hvis katten ikke bryder sig om det Ca. 80% af tandstenen sidder ud mod kinden, så hvis katten ikke bryder sig om det, så er det ok, at lade være med at børste den side, der vender ind mod tungen. Godbid! Slut altid børstningen af med leg med kattens yndlingslegetøj eller en anden aktivitet, som katten synes rigtig godt om. På denne måde kan den ud over godbidderne også forbinde tandbørstningen med det gode, der skal ske bagefter. Du får den bedste effekt af tandbørstningen, hvis du gør det til en fast daglig rutine, men et par gange om ugen, har også en god effekt. Hvis tandbørstningen ikke fungerer for Jer, findes der forskellige fodertyper, som forebygger dannelsen af tandsten. Problemer? Spørg din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske til råds


Stort og småt fra foreningen

STORT & småt fra foreningen Kattens Værn orienterer

Mailadresser Vi har spurgt om det før og nu husker vi igen vores medlemmer på det – vi vil rigtigt gerne have jeres mailadresser oplyst. Send os en mail, så sørger vi for at registrere din mailadresse korrekt under dit medlemskab. Mailadresser kan hjælpe os til at forbedre

kommunikationen mellem os og jer: for eksempel kan vi forenkle af opkrævningen af kontingenter, videregive vigtige meddelelser eller blot almindelige orienteringer fra foreningen. E-mailadresse: tj@kattens-vaern.dk Følg med i vores arbejde: www.kattens-vaern.dk

Fra 1. Januar 2012 kan varer fra Kattens Værns Butik, kun købes via vores netbutik på www.kattens-vaern.dk eller via indsendelse af kupon med tilhørende check. Vi har således ikke længere mulighed for at ekspedere ved personlig henvendelse på foreningens kontor på Frederiksberg.

Pengegaver Husk at bundgrænsen på kr. 500,ved gaver til foreninger, der er godkendt efter skattelovens §8A (det er Kattens Værn og skal således ikke betale afgift til staten ved arvesager) bortfalder pr. 1. januar 2012. Man kan altså trække hele det beløb fra, som man yder i gave til Kattens Værn.

Portrætmuligheder med lasergravering

Kattens Værn synes at læserne skal have mulighed for at stifte bekendtskab med muligheden for at få deres kat foreviget i 3D. Danmarks førende inden for 3D lasergravering i glas findes på Bornholm. Steen Gornitzka siger: ”Det er nu teknisk muligt, fra et alm. foto at lave en 3D gravering i glas. Det 3 dimensionelle billede

skydes med hundredetusinder af prikker ind i glasset. Det giver et meget livagtigt resultat. Portrætter, personer eller dyr alt kan lade sig gøre”…. Der findes flere glasfaconer og størrelser. Et portræt som vist ca. 9,5x9,5x4 cm koster 675,- + alm porto. Se alle mulighederne på www.granitten. com, ring og hør nærmere på telefon 5648 1214 eller send en mail med dine spørgsmål eller bestillinger på adressen granitten@mail.dk

Historier og fotos Vi vil stadig meget gerne ha’ læsernes egne historier og gerne med fotos til illustration. Send os en mail med din historie og vedhæft dine billeder, så finder vi plads til historien i et af de kommende numre af Kattens Venner. Mailadresse mc@kattens-vaern.dk Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

25


EfterDansere navn

Knive

Bryg

Tone

Tvivle

Kattens Værn julekryds

Land

5

Begreb

Send kodeordet til:

Selskab

Billede

Kattens Værn,

Stemning 3

1

Udyr

Køre væk 6

Pattedyr

eller på E-mail til al@kattens-vaern.dk og deltag i lodtrækningen om to af foreningens specialfremstillede termokander og 3 eksemplarer af den helt nye udgivelse “Alle mine katte”, omtalt i næste nummer af bladet.

Land

Område

Knægten Endelse

Organisation

Navn

Komp. fornavn

Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg

Spise

Tillæg

Trist

Juletegninger med katte

Mindre hårdt 2

7

Grunde 4

Dæmpe

Vi har brug for alle de juletegninger vi kan få – vi trækker lod om t-shirts, drikkedunke og madkasser, blandt alle der sender os en tegning. Og vi udvælger fire tegninger, som kommer i bladet som midtersider, lige til at tage ud og hænge op.

Belys.dk præsenterer i samarbejde med Kattens Værn:

Julegavejagten med NisseMissen NisseMissen er taget på julegavejagt på hjemmesiden www.Belys. dk, og nu gemmer den sig imellem alle de gode julegave tilbud.

Hvis du kan finde et eller flere steder hvor NisseMissen gemmer sig, kan du selv vinde flotte julegaver. Og da det jo er jul og Belys.dk har rigtigt mange sider med gode produkter at kigge på, får du lidt ledetråde til hvor NisseMissen gemmer sig: Sådan her sagde den, inden den tog på julegave jagt på www.belys.dk • Jeg elsker at lege i sne’en • Det er dejligt med en lur hvor der er varmt • Det kan være svært at finde vej, når det bliver mørkt udenfor Og husk, at jo flere steder du finder NisseMissen, jo flere chancer har du for at vinde. For at deltage i konkurrencen, skal du gøre følgende: Send en E-mail til info@belys.dk med dit navn og telefonnummer, og

26

skriv hvor på hjemmesiderne under www.belys.dk du har set NisseMissen gemme sig. Mærk din mail med: ”NisseMissen” og glæd dig til at få muligheden for at vinde én af de mange præmier.

Blandt alle der deltager i konkurrencen, trækker vi herudover lod om 2 stk. ”Snepakker” som indeholder en Zink Lysbro sneskraber, 20 kg Urea vejsalt og saltskovl, hver pakke til en værdi af kr. 549.

1. Præmie. Gavekort til julegaver.

Værdi: 1500 kr.

2. Præmie. Discos 51 stue pendel i sort.

Værdi 799 kr.

3. Præmie. Udendørs Sirius isjuletræ

m/200 led lys. Værdi 464 kr.

ALLE VINDERE TRÆKKES FREDAG DEN 16 DECEMBER.

Vinderne får direkte besked, og offentliggøres efterfølgende på www.belys.dk Alle præmier kan byttes til gavekort til både www.Belys.dk og www.LagerVVS.dk. Medarbejdere fra Belys ApS og KattensVærn administation kan ikke deltage i konkurrencen.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk


Lokalafdelinger Internater 1.

5. Sønderborg og Omegns Kattelaug

Kattens Værn Frederiksberg Internatsleder Tine Fosdal Dronning Olgas Vej 4, 2000 Frederiksberg, telefon 38 88 12 00, telefontid mandag til torsdag 10 – 13. Åben for formidling: onsdag og fredag kl. 13 til 18, første lørdag i måneden kl. 13 til 16. E-mail: frederiksberg@kattens-vaern.dk

2.

Kattens Værn Odense Internatsleder Sonja A. Nielsen Nr. Lyndelsesvej 2, 5260 Odense S. Telefon: 65 95 71 75, telefontid onsdag til lørdag kl. 13 – 15 Åben for formidling: onsdag til torsdag kl. 15 – 17, fredag kl. 15 – 19 og lørdag kl. 15 – 17. E-mail: odense@kattens-vaern.dk

Formand: Solvejg Johanning Damgade 92 A, 6400 Sønderborg www.kattelaug.dk Telefon: 74 42 13 10 Åben for formidling: onsdag kl. 19 – 21, lørdag kl. 14 – 16. E-mail: soenderborg@kattens-vaern.dk

6.

Slagelse Dyrehospital A/S Internatsleder Bettina Petersen Rugvænget 12, 4200 Slagelse www.slagelsedyrehospital.dk Telefon: 58 50 51 44 Telefontid: mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 13 – 15 Åben for formidling: onsdag kl. 15.30 - 17.30 Lørdage i lige uger kl. 12 – 15 E-mail: kattens@slagelsedyrehospital.dk

3.

Kattens Værn Aalborg Internatsleder Christian R. Poulsen Struervej 80, 9220 Aalborg Ø Telefon: 98 15 12 88 Åben for formidling: fredag kl. 14 – 17 og lørdag kl. 12 – 15, eller efter aftale. E-mail: aalborg@kattens-vaern.dk

Samarbejdspartnere

7. Herning Dyrehospital v/ veterinærsygeplejerske Heidi Jensen Hedelandsvej 27, 7400 Herning. www.herningdyrehospital.dk Telefon: 97 12 77 44 Telefontid: Man-, ons-, tors- og fredag kl. 11 – 12. Åben for formidling hverdage kl. 13-16, eller efter aftale.

4. Vorup Dyrehospital Kattens Værn Randers ved/ veterinærsygeplejerske Grete Garbus Sallingvej 5, Vorup, 8940 Randers SV www.vorupdyrehospital.dk Telefon: 29 90 80 90, telefontid: mandag til fredag kl. 9 – 13 og lørdag kl. 9 – 11. Åben for formidling alle hverdage kl. 9 – 16 samt lørdage kl. 9 – 11. E-mail: vorup@kattens-vaern.dk

8.

Svendborg Dyrehospital Ryttervænget 6, 5700 Svendborg Telefon: 63 21 61 66 Telefontid: 12 og 13 alle hverdage undtagen onsdag. Formidling: Torsdag 15.00 - 17.00, Lørdag 10.00 - 12.00 E-mail: svendborg@kattens-vaern.dk

Kattens Værn Butik www.kattens-vaern-butik.dk Telefon: 38 88 12 00 Telefontid man. til fre. kl. 10-14

Kattens Værns bestyrelse • Mogens Wilbert, formand • Grethe Gren Jensen • Ib Rasmussen • Helle Christiansen • Pia Bisgaard Andersen, dyrlæge • Bent Hermann • Tom Schantz Kristensen, dyrlæge

Suppleant • Karen-Margrethe Bloch

Kattens Værns administration Administrationschef Tina Johansen E-mail: tj@kattens-vaern.dk

Kattens Værn: • Driver internater over hele landet • Har landsdækkende formidling af katte fra vores internater • Støtter genudsætning af vildtlevende herreløse katte • Er medlem af foreningen Det Danske Katteregister • Giver professionel rådgivning om katte

Gavebeløb og medlemskab Kattens Værn er godkendt til gave- og boafgiftsfritagelse. Det skattefradragsberettigede bidrag er for 2011 14.500 kr. årligt. Bidrag til den enkelte forening skal andrage mindst 500 kr.

3

OBS: Du kan finde flere oplysninger på www.skat.dk. Det koster 300 kr. at være medlem af Kattens Værn. Ved betaling over Betalingsservice 240 kr.

4 7

1 6 2

Gaver og kontingenter kan indbetales på giro 1 02 98 00, med Dankort på foreningens hjemmeside www.kattens-vaern.dk eller du kan få tilsendt et girokort ved at henvende dig til Kattens Værns sekretariat. Du kan også tilmelde dig Betalingsservice via kuponen på side 10. Husk altid at skrive navn, adresse samt om der er tale om et gavebeløb eller et kontingent på din indbetaling.

8 5

Kattens Værn er medlem af Dyrenes Dags Komité og Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation kaldet DOSO

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

27


Udgiveradresseret Sorteret Magasinpost

ID: 42244 Al henvendelse til: Kattens Værn, kv@kattens-vaern.dk Ændring af abonnement, tlf. 3888 1200

Kattens Værns sekretariat Åbent mandag til fredag kl. 10.00-15.00

Sekretariatets adresse: Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg Telefon: 38 88 12 00, Fax: 38 88 12 05 Telefontid mandag til torsdag kl. 10.00-15.00 Telefontid fredag kl. 10.00-14.00 Dog lukket mellem kl. 12.00-12.30 E-mail: kv@kattens-vaern.dk · www.kattens-vaern.dk


Kattens Værns sekretariat Åbent mandag til fredag kl. 10.00-15.00

Sekretariatets adresse: Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg Telefon: 38 88 12 00, Fax: 38 88 12 05 Telefontid mandag til torsdag kl. 10.00-15.00 Telefontid fredag kl. 10.00-14.00 Dog lukket mellem kl. 12.00-12.30 E-mail: kv@kattens-vaern.dk · www.kattens-vaern.dk