Page 1

Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn

kattensvenner Nummer 2 • juni 2012

Sidste del

Et Dejligt katteliv Øremærkning

Pludselig genforening

Mis på plejehjem Kattens Værn arbejder

Baggårdskatte får drømmeliv


LEDER Af Michael Christiansen

Tak! Tak for den enorme støtte vi har modtaget fra alle jer medlemmer i de seneste måneder.

eningen er kommet igennem den første meget svære periode, hvor vi vidste, at pengekassen ville være under massivt pres.

Kattens Venner 2 2012 Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn Udkommer 4 gange årligt Oplag: 19.000 ISSN 0902-9745.

Michael Christiansen, direktør

Deadline Materiale til Kattens Venner nr. 3 skal være os i hænde senest 30.07. 2012. Bladet udkommer primo september 2012.

Layout og tryk

I bladet kan I læse referatet af generalforsamlingen, der blev afholdt den 26. april, i Kedelhallen på Frederiksberg. Kontingentstørrelsen blev fastholdt for det kommende år, trods forslag om en stigning fra salen. Herudover sagde Grethe Gren Jensen tak efter mange års dedikeret bestyrelsesarbejde, og universitetslektor Birthe Hansen blev valgt ind i stedet.

Essens Kommunikation ApS.

Indlæg Indlæg i Kattens Venner giver kun udtryk for indsenderens holdning. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte indsendte artikler. Indsendt materiale returneres ikke. Bladet kan ikke tage ansvar for manuskripter med videre, som indsendes uopfordret.

Ansvarshavende Mogens Wilbert, Formand for Kattens Værn.

Mogens Wilbert, bestyrelsesformand

Redaktør

De initiativer, vi har sat i gang for at strømline og slanke foreningen, bærer så småt frugt nu, så fremtiden ser en del lysere ud end tidligere på året og det kan I medlemmer i høj grad takke jer selv for – også foreningens bestyrelse, medarbejdere og alle de frivillige takker jer af et ærligt hjerte for jeres lyst til at hjælpe i en svær tid.

Michael Christiansen, mc@kattens-vaern.dk.

Mange tak for indsatsen gennem årene til Grethe – og velkommen til Birthe, som vi alle glæder os til at arbejde sammen med. Sommeren er på vej – det er de mange killinger også i skrivende stund, så vi hvæsser kløerne, om man så må sige og forbereder os på masser af arbejde i den kommende tid.

Eftertryk med kildeangivelse tilladt.

Medlemsblad for dyreværnsforeningen Kattens Værn

kattensvenner Nummer 2 • juni 2012

Sidste del

Et Dejligt katteliv Øremærkning

Pludselig genforening

Mis på plejehjem Katten Værn arbejder

Baggårdskatte får drømmeliv

Forsidefoto: Lika Ottosen

02

Kære medlemmer og andre læsere

Udover de vitale donationer af penge til foreningen, har en masse af jer budt ind med gode ideer og med tilbud om at udføre forskellige opgaver for Kattens Værn, enten nu eller senere. Dette har bl.a. resulteret i, at vores projekt omkring etablering af en Facebook profil lynhurtigt er blevet en realitet, med kæmpe stor hjælp fra et af foreningens medlemmer. Vi vil gerne vende tilbage med den historie i næste nummer af Kattens Venner. Jeres mange donationer og initiativer har gjort, at for-

Kattens Værn · www.kattens-vaern.dk · www.katteregister.dk

Endnu engang tak for jeres overvældende støtte, som er med til at motivere alle os andre i endnu højere grad. Og husk, at det ikke er de store donationer der forandrer en situation som den vi har været i. Det er de mindre, men til gengæld mange donationer, der har gjort hele forskellen for foreningen. Og endnu mere glædeligt er, at mange af jer har valgt at fortsætte med, hver måned, at give et mindre, men for os alle kærkomment, beløb til vores fortsatte arbejde for de mange ”værdigt trængende” katte rundt om i landet. Så kom solen alligevel til os på mere end én måde – glædelig sommer til jer alle.


nr. 2 juni 2012

kattensvenner

INDHOLD

14

Indhold nr. 2 2012

04 Den nye staldkat

Om dengang en en killing valgte at flytte ind

06 Havnens herreløse katte har det godt... Kattens Værn ser med andre øjne på kattevelfærd end Dyrenes Beskyttelse

14 Mis på plejehjem 15 Et dejligt katteliv 18 Før jeg anede det

Hvordan beslutter man sig for, at anskaffe en kat

08 Vild med dyr

20 Lille Grå og gamle Georg Sidste del af novellen

09 Baggårdskatte får et drømmeliv

En dejlig historie om vildlevende katte i København

24 Referat fra generalforsamlingen

11 Ny mulighed Støt Kattens Værn når du handler på nettet via YouMeShoping.dk

12 Åbent hus i internat på Frederiksberg 12 Flyttedag 13 Fundet ved et tilfælde

09

Øremærkning betaler sig

I hvert nummer 10 Støt kattene 22 Nyt fra foreningen 27 Lokalafdelingerne

Kattens Værn · www.kattens-vaern.dk · www.katteregister.dk

03


Den nye

staldkat

Januar i 2012 var meget kold og fuld af frost! Og en af de koldeste mandage i januar, var jeg i gang med min faste mandags aften fodervagt på Hedehusgården. Niogtyve heste skal have mad og wrap, og på dette tidspunkt også vand – automatvandingen var nemlig frosset til.

Tekst og billeder: Lika Ottosen, Hedehusene

Mens jeg var ved at give de meget utålmodige heste mad, hørte jeg en svag klynken, som et lille barn der græd. Jeg hørte det flere gange udenfor. Vi har på rideskolen to store killinger, som er anskaffet i sommer, og det kunne jo være dem, der var spærret inde et sted. Jeg gik efter lyden i mørket udenfor. Pludselig så jeg to små øjne lyse i mørket, det var ikke en af vores katte! Eller også havde vi fået en ny killing jeg ikke havde set før. En lille bitte (alt for tynd) killing kom mig i møde. Da jeg satte mig på hug, kravlede den op af mig og satte sine iskolde små poter inden for kraven på min varme staldjakke. Jeg puttede den inden for

04

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

jakken, og begyndte at spørge pigerne i stalden om de kendte denne lille killing! Det var der ingen der gjorde, men killingen gik fra barn til barn og bare spandt og spandt. Da jeg var færdig med at fodre alle hestene og rideskoleeleverne var gået hjem, blev der stille i stalden. Den lille killing fulgte efter mig på min sidste runde, var med til at slukke lyset og jeg lavede en lille seng ud af et heste-tæppe i saddelrummet, satte vand og kattemad ind og låste døren. Jeg kunne høre killingen mjave bag mig da jeg forlod stalden. Jeg vidste, at den lille killing kunne komme ud af sadel rummet via den kattelem som vi har etableret flere steder på gården, fordi katte på en rideskole jo har den funktion at de skal fange mus!

Jeg tog tidligt på gården dagen efter, for at se om killingen stadig var i stalden. Og det var den – stor modtagelse og gensynsglæde. Op på skulderen igen, så det faldt mig ind, at måske Hr. Nilsson var et godt navn til den lille grå killing. Men nu var det så tid til at finde ud af hvad vi skulle gøre med den lille tilløber. Jeg fandt ud af, at det jo var en hunkat og jeg fik så tag i et par af bestyrelsesmedlemmerne på rideskolen og fortalte, at vi havde fået en tredje kat i stalden. Det var ikke så velkomment, for det var flere udgifter til kattemad og så en hunkat. Nej det går ikke - killinger og hvad kan det ikke udvikle sig til. Nu har vi jo lige bekostet at få de to hankatte kastreret og det er endnu dyrere når en hunkat skal neutra-


Og så skulle vi pludselig til at forsøge tre staldkatte, da Misseline valgte at bo hos os.

liseres. Og ja, den er meget sød og kælen – så mon ikke nogen savner den…? Jeg gik i gang med en charmeoffensiv i stalden og fandt et par stykker foruden mig selv, som synes at den lille kælne killing passede godt til vores sted, og vi blev enige om, at den simpelthen havde valgt os! Ret hurtigt gik det fint mellem killingen og gårdens andre katte ”Kurt” og ”Mikkel”. De var søde ved den lille ny, som hurtigt fandt ud af, at hun ”styrede for vildt” som pigerne i stalden sagde. Nu var vi nået dertil, at hun havde været hos os en uges tid og navne begyndte at komme på banen! ”Grå miss”, ”Lille pigen” ”Misse” – ja, kært barn fik mange navne af alle de søde piger, som kommer på rideskolen hver dag, hele ugen. Killingen gik glad fra arm til arm hver eftermiddag, når der er liv og glade dage på rideskolen. Jeg er selv på gården næsten hver morgen og rider en tur på min egen hest. Her blev jeg også modtaget med stor opmærksomhed af den lille misse pige. Vi fik et helt specielt forhold og jeg fandt ud af at min hest syntes, at hun var en sød lille pudsig ting, som jeg satte på hendes ryg. Her rullede killingen sig sammen og spandt højlydt og hesten faldt nærmest i trance. Total hygge. Hvis jeg ikke havde haft to store Maincoon hankatte hjemme, havde jeg nok kidnappet den søde killing. Men det var jo også hos hestene hun var faldet til, og det kunne jeg jo ikke tilbyde hjemme. Hun var faldet godt ind i den daglige rutine, holdt pænt afstand når hestene morgen og eftermiddag løb ind og ud, når de skulle på fold. Når hestene så er ude af boksene, så er det tid til at vælge toilet! Så finder hun, med stor omhu, den pæneste boks,

hvor hun kan grave i hamp/tørv. Men tænk hvis nogen gik og savnede hende. Vi hængte sedler op i lokale supermarkeder og på lygtepæle og skrev om killingen på Facebook. Men ingen ville kendes ved hende. Jeg kontaktede så en bekendt ,som jeg ved havde haft kontakt til Kattens Værn, om løse katte i det boligområde, hvor hun bor. Hun sagde, at jeg skulle kontakte katteinspektør Helle fra Kattens Værn og høre om hun kunne hjælpe med måske at gøre killingen til en ”genudsætnings kat”, når hun var gammel nok til at blive neutraliseret. Da genudsætningen med tilskud kun kan ske med vildtlevende katte, fik vi en aftale i stand med Kattens værns dyrlæge, som til en symbolsk pris, ville sørge for at neutralisere vores killing, så hun ikke selv fik uønsket afkom – og hun skulle selvfølgelig øretatoveres og registreres i Det Danske Katteregister, så hun kunne identificeres, hvis hun en dag, af en eller anden grund, skulle blive fundet af fremmede, langt fra rideskolen. Nu var beslutningen taget – vi skulle til at forsørge 3 stald katte. Så kunne vi

Killingen styrede for vildt! Staldpigerne på Hedehusgården

godt være bekendt at gi’ ”Lille missen” et navn og en mandag aften hvor jeg igen var på fodervagt i stalden, var der en lille ”ridepige” der spurgte hvad den lille søde killing hed, svarede jeg ”hvad synes du den skal hedde?”. ”Det ved jeg ikke, hvad synes du”, svarede hun og der sad jeg så i saksen. ”Misseline”, røg det ud af mig, og pigen greb navnet med åbent sind – og så var det ”Misseline dit og misseline dat” og hun gentog nok navnet 20 gange inden for de første ti minutter, så til sidst synes jeg faktisk også selv, at det var da et godt navn. Misseline er nu fast ”musefanger” i Hedehusgårdens rideklub, har et herligt liv, fast job med op mod hundrede faste kælekammerater. Jeg er glad på ”Misselines” vegne, at vi kunne give hende en tryg tilværelse, ingen uønskede killinger, og et godt hjem, hvor hun er værdsat. Samtidig er jeg stor tak skyldig til Kattens Værn, for at de var med til at sikre, at vi kunne beholde ”Misseline” Vi er en lille, meget demokratisk styret rideklub, hvor alle medlemmer er medejere af de ti rideskole heste, som vi har på stedet. De resterende heste er i privat eje og blot opstaldet på stedet. Klubben driver så at sige en lille ”hestepension”. Men alle er med til at tage økonomiske beslutninger og det at have en ekstra kat er jo uvilkårligt en ekstra udgift på årsregnskabet. Jeg er derfor personligt meget glad for at vi fik mulighed for at gi’ den lille ”hittekilling” en ny start på livet. Hun vil nok blive ved at hedde en masse forskellige navne, for sådan er det jo tit med børn – men for mig vil hun altid være ”Misseline af Hedehusgården”

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

05


Havnens herreløse katte

har det godt... Med denne sætning cementerede Dyrenes beskyttelse deres tilsyneladende generelle holdning til herreløse katte.

Men Alex Petersen, som til at starte med havde alarmeret Dyrenes Beskyttelse, havde heldigvis ikke i sinde at lade sig spise af med den besked, når hun med egne øjne kunne konstatere, at kattene på ingen måde havde det godt. Så hun kontaktede Kattens Værn i stedet. Og efter at have kontaktet havnekontoret og kommunen, fik vi lov til at gå ind i sagen.

huller i pelsen og sår over hele kroppen. De blev fodret med fiskeaffald fra en butik på havnen, men heldigvis var der en dame, som arbejdede i nærheden, der supplerede med tørkost. Kattene havde på intet tidspunkt fået orme- eller loppekure, og der var tydelig indavl, så foderet var kun nok til med nød og næppe at holde dem i live. Flere katte var døde. Jeg fandt en død voksen kat samt 3 ca. 14 dage gamle killinger, der lå i en flamingokasse. Missemor har nok ikke haft næring nok til dem. Derudover havde Dyrenes beskyttelse fjernet ca. fem døde katte, da de var der. Den behjertede dame, der fodrede, fik i øvrigt en reprimande af Dyrenes beskyttelse og besked på at stoppe fodringen, så kattene ikke fik så store kuld! Hjælper det måske befolkningen i Afrika? Det eneste man opnår er, at hunkattene ikke har en chance for at holde liv i deres killinger eller i sig selv for den sags skyld. Så ja, det er en form for regulering, men hvor grusom er den ikke i forhold til, at man gennem neutralisering forhindrer, at der fødes så mange killinger.

Da jeg ankom til havnen, blev jeg mødt af et ynkeligt syn: magre katte med øjenbetændelse og en enkelt, der havde store

Ud af de 13 katte, der blev indfanget, var der kun 4, der havde det godt nok til blive neutraliseret og genudsat. Fiske-

Af Solvejg Johanning, katteinspektør

Efter at flere borgere havde observeret de magre, herreløse katte på havnen i Vejle og råbt vagt i gevær, da flere af kattene lå døde rundt omkring, kørte Dyrenes Beskyttelse nødtvungent ned på havnen, for at se på sagen. De havde deres egen dyrlæge med, som (på afstand) konkluderede, at kattene så sunde og raske ud, at de fungerede socialt og plejede deres pels! Åbenbart nok til at Dyrenes Beskyttelse herefter kunne afslutte sagen, og – endnu engang når vi taler udfordringer med katte – meldte hus forbi i forhold til at yde en dyreværnsmæssig acceptabel indsats.

manden var jo af gode grunde interesseret i, at der var katte på havnen, så de kunne holde mus og rotter væk, så der blev genudsat to hunkatte og to hankatte. Det var virkelig rørende at se dem, da de kom retur. Da de blev lukket ud af buret, fandt de sammen og hilste overstrømmende på hinanden, halerne lige i vejret, og så skulle hele området udforskes på lette kattepoter. Særligt ”patriarken”, der tydeligvis var far til de fleste andre, var rigtig stolt, da han gik tur med ”konerne” for derefter at samle familien for at slikke solskin. Sådan en stund under man enhver kat, men virkeligheden ser desværre helt anderledes ud for de fleste katte. Får vi mon nogensinde en verden, hvor empati for dyrene mere er reglen end undtagelsen? Vi må håbe det, men i øjeblikket virker det mere som om vi er ved at bevæge os ud på et skråplan, hvor respekten for levende væsener bliver mindre og mindre. Godt, at der findes mennesker, der er parate til at tage ansvar for de dyr, der ikke kan klare sig selv og dermed er afhængige af vores hjælp. Efterfølgende er vi blevet kontaktet af flere borgere i Vejle, der længe har været bekymrede for kattene og nu gerne vil takke for indsatsen. Jo, nu har havnens herreløse katte det godt!

Det var først efter Kattens Værns ankomst, at katte fik tålelige forhold.

06

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister


Active - til energiske eventyrere Vitalitet & Form Vitamin B og jern hjælper med at bibeholde et sundt stofskifte. Godt syn og klare øjne Vitamin A og taurin hjælper til med at bibeholde et klart syn og styrker nethinden.

TEST FORSKELLEN EMBLEM PERFECT FIT

TE

21

CE

Sund muskulatur DIFFER EN THE ST Vitaminer, mineraler og udvalgte proteiner hjælper med at styrke musklerne hos aktive katte. StyrkerDAYS kroppens naturlige forsvar www.perfect-fit.info Vitamin E og C, samt zink styrker kroppens naturlige forsvar.

21

T

TE

T

FORSKJE

21

N

N

21

DAGE

www.perfect-fit.dk

SKILLNA

DE LLE T A 21 DAges-testen. test FOrskellen MeD Pengene tilBAge gArAnti ST ES N

RSKEL LE T FO ES

Ønsker du som 900 andre skandinaviske katteejere at se forskel i din kats velbefindende og vitalitet? TM Så skal du teste PERFECT FITDAGER i 21 dage. Læs mere på www.perfect-fit.dk. DAGAR www.perfect-fit.se

www.perfect-fit.no

“Det er ikke Byttet Der er interessAnt, Det er

jagten”

Hvad optimal ernæring er for din kat, afhænger af dens personlighed og livsstil. Vi har derfor udviklet PERFECT FITTM ACTIVE som giver voksne aktive katte øget vitalitet og muskler. PERFECT FITTM er et nyt høj kvalitet tørfoder til katte udviklet af ernæringseksperter og dyrlæger på WALTHAM. Den nye tørfoder serie, baseret på 20 års forskning, er tilpasset kattes individuelle behov og findes derfor i 7 forskellige varianter. Prøv PERFECT FITTM og se en mærkbar forskel i din kats velbefindende og vitalitet. Du kan købe PERFECT FITTM i dit supermarked.

Udviklet af dyrlæger og ernæringseksperter

www.perfect-fit.dk


Vild med dyr messen Fredag d. 30. april kørte jeg af sted mod Fredericia og Vild med dyr 2012 messen. I bilen havde jeg pakket en masse blade, foldere og andet KV materiale, samt diverse fornødenheder. Af Katteinspektør Mette Wilstrup

Foran, på passagersædet lå Lille John (min kat) i sin transportkasse og ventede spændt på hvad køreturen ville bringe af nye oplevelser. Og spændende, det blev det. Først gik turen til Krybily Kro i Taulov, hvor der blev tjekket ind og derefter kørte vi til Messe C, hvor standen skulle sættes op. Et par gåture eller syv senere, sad jeg og hvilede armene mens jeg betragtede Lille John som sad i sin sturdi (et bur-telt) og kiggede med store øjne på sine omgivelser – en meget mystisk verden, syntes han at tænke. Skråt fremme mod højre var der en masse flotte fugle i volierer (Trekantens Fugleforening), skråt fremme til venstre stod der geder (Dansk Gedeunion), og lige til venstre for, stod der blandt andet høns og kaniner (Madsby Legepark). Det var noget ganske andet, end hvad han havde oplevet før – da han sidst var på udflugt, til Albertslund, var der kun andre katte omkring ham. Mens Lille John observerede sine mærke-

lige omgivelser, fik jeg sat standen op, så den var klar til åbningen af messen næste formiddag. Leif fra Hills (som sponsorerer foder til Kattens Værns internater) kom forbi med et stort flot roll-up banner, som de havde fået lavet til os – en rigtig flot gestus, som kunne pynte og reklamere. Da jeg var tilfreds med resultatet af opstillingen i standen, pakkede jeg Lille John og satte kursen mod hotellet og en velfortjent afslappende aften. Lørdag morgen vendte Lille John og jeg tilbage til Messe C, hvor der var en stemning af spændt forventning og travlhed for at få de sidste detaljer på plads inden Vild med 2012 messen blev åbnet for besøgende kl. 10. Om de besøgende har stået i kø foran dørene ved indgangen ved jeg ikke, men allerede få minutter efter åbningen var blevet annonceret i højttalerne, var der mange mennesker på gangene rundt om standene. Derfra gik tiden hurtigt; der var mange besøgende forbi vores stand; nogle havde spørgsmål til Kattens Værns økonomi eller til indfangning af vildtlevende katte, nogle havde konkrete oplevelser de gerne ville dele og andre morede sig over Lille John, som efter en formiddagslur var klar til at underholde og charmere. Ved 13-tiden kom bestyrelsesmedlem Pia Bisgaard, dyrlæge i Aalborg (Katdoktor, hedder hendes praksis) og hendes bror og hjalp mig med at besvare spørgsmål og dele ud af foldere og blade. Det var også min chance for at komme ud og se mig lidt omkring på den øvrige del af messen. Der var mange spændende stande, men især lagde jeg mærke til Min Ven Katten-standen, som var meget populær at dømme ud fra den mur af mennesker som stod tæt omkring den, hvorimod der var ret tomt omkring standen Kæledyrskister.dk, der ellers stod med et helt nyt og meget pænt koncept. Katteudstillingen i hallen ved siden af måtte jeg også lige runde, og sikke mange flotte racekatte jeg så, samt enkelte huskatte, som selvfølgelig var mindst ligeså smukke og unikke. Eftermiddagen i vores stand gik hurtigt, og kl. 17 var det var tid til at sige farvel og tak. Vi var alle positive over den opmærksomhed Kattens Værns stand havde modtaget i løbet af dagen, så det var med en god fornemmelse, at jeg pakkede en nu meget træt Lille John og kørte tilbage til hotellet.

08

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

Tidlig søndag morgen tjekkede vi ud fra hotellet og kørte hen til Messe C, i håb om at få en god parkeringsplads med tanke på når standen skulle pakkes sammen igen senere på dagen. Det lykkedes at parkere fordelagtigt og jeg havde god tid til både at få puslet med at gøre standen klar til dagens besøgende, samt få en kop kaffe, mens Lille John var så meget i hopla i sin sturdi, at jeg måtte fjerne kattebakken for at undgå grus over alt, når han kastede sig rundt efter legetøjet. Da der blev åbnet for besøgende kl. 10, var det et lidt mere afdæmpet og afslappet billede der tegnede sig, i forhold til dagen før. Der blev dog også besvaret spørgsmål og delt ud af informationsmaterialer, samt bolcher og andet godt. Og som dagen før blev raslebøssen også betænkt med både mønter og sedler. Det var rigtig dejligt at opleve. Også en større donation af håndklæder til internatet på Frederiksberg fandt vej til standen; vaskede og pakkede fint i papkasser, lige til at sætte i bilen – stor tak til John og Kirsten fra Vejle, for deres hjælp. Kl. 17, da messen lukkede og Vild med 2012 havde nået sin afslutning, blev standen pakket sammen. Heldigvis var der ikke mere at bære ud, end at det kunne klares uden at armene blev helt så lange, som om fredagen. Lille John var også blevet træt, men fulgte spændt med i begivenhederne mens jeg prøvede, at overtale ham til at bruge kattebakken inden køreturen hjem. Han havde dog mere travlt med at fortælle mig om alt hvad han så, og minde mig om ikke at glemme ham. Da alt var pakket i bilen igen, og Lille John sad trygt i sin transportkasse på passagersædet satte vi kursen mod Sjælland igen, og et par hviledage oven på weekendens spændende oplevelser. En stor tak til dem som hjalp mig undervejs; Pia Bisgaard og bror Nicolaus, Doris og Magnus fra Excellent Dogs I/S samt Jens og Lene fra Tanddyreklinikken.


Baggårdskatte får et

drømmeliv Katteinspektør Birgit Bærentzen modtog denne lille historie fra nogle søde mennesker, som er blevet foderværter for to halvvilde katte, der levede på må og få i det indre København.

Birgit indfangede kattene i fælder, bragte dem til dyrlægen, så de kunne blive neutraliseret, øremærket, tjekket for sygdomme og vaccineret. Derefter kom de tilbage til den hyggelige gård, hvor de var blevet indfanget. Det er altid rart at få en tilbagemelding om de katte, foreningen har været med til at hjælpe, så hér er historien, fortalt af én af foderværterne i ejendommen: ”Det var en lang vinter 2010-11. Med hård frost og dyb sne. Også for de vilde katte. To af dem må alligevel eller netop derfor have brugt deres sjette sans til det yderste, da de søgte sig vinterophold hos os i gården til Larsbjørnsstræde 20, som til overflod er beboet af mange katteelskere, der i forvejen til deling har 5 velnærede indekatte.

Vi kaldte den første tilløbne, lille sorte kat Lilleposen (til minde om en nu afdød og meget elsket sort kat, Storposen), og den senere tilkomne, Dublo, da han lignede den første på en prik bortset fra et penselstrøg af en hvid plet på brystet. Vi er helt sikre på, at de er søskende af samme kuld, hvor den første - mere menneskevante - inviterede sin mere mistroiske bror med ind i varmen. Først boede de i flamingokasser i gården, men det varede ikke længe, før vi satte en kattelem i døren ind til et træværksted, vi har nede i gården, så de kunne komme ind i varmen, mens vinteren rasede derude. Det viste sig dog at de af gammel vane holdt mest af at være udendørs, hvor de tumlede omkring i leg og munter kamp, uforstyrret af beboernes kommen og gåen. Med Kattens Værns professionelle hjælp og vejledning fik vi dem derefter indfanget, neutraliseret og genudsat, en opgave vi aldrig ville have kunnet klare alene. Nu holder kattene så til i vores gård og holder den fri for rotter og mus, sover i hver deres kurv i værkstedet, hvis de da ikke sniger sig ud i de rolige timer om

natten for siden at vende hjem igen. Og de hilser alle,der går gennem gården på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet med spinden og kælne lyde. På en måde er det blevet dém, der knytter alle de meget forskellige beboere i huset sammen og giver dem noget at snakke med hinanden om. Ligesom børn er dyr, man holder af, et uudtømmeligt emne. Om dagen finder vi dem rundt omkring i urtepotterne, højt oppe i træerne,hvor de med kendermine iagttager musvitter og solsorte, der yngler i redekasserne. Eller i beplantningen, liggende i solen på brostenene eller klatrende oppe i 1. og 2. sals højde foran dobbeltdørene i den gamle lagerbygning. I det hele taget er de mestre i af få det bedste ud af enhver situation, regn, sne, vind eller selvfølgelig den varme sol. Et eksempel til efterfølgelse for alle os andre. Og en særlig og varm tak til Kattens Værn og Birgit Bærentzen, som har lært os meget, vi aldrig før havde tænkt over. Mange kærlige hilsner fra Morten, Cleo og alle de andre i huset.”

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

09


Støt kattene

Det arbejde, som Kattens Værn udfører, kræver mange ansatte og en solid økonomi.

Testamente

Men også efter din bortgang kan du betænke de vildtlevende og herreløse katte, nemlig ved at oprette et testamente, hvor du betænker Kattens Værn.

Kattene og vi har brug for en økonomisk håndsrækning fra dig… Ved at støtte Kattens Værn økonomisk er du med til at opretholde vores arbejde. Du er med til at sørge for foder til herreløse katte, til dyrlægekontrol, øremærkning og genudsætning af vildtlevende katte, og til at vi har medarbejdere overalt i landet til at besvare dine telefonopkald.

Medlem

Kender du familie, venner eller kollegaer, der kunne tænke sig at blive medlem af Kattens Værn, så giv dem tilmeldingsblanketten nedenfor. Nye medlemmer skal naturligvis ikke opgive medlemsnummer.

Regelmæssige bidrag

Ønsker du at støtte Kattens Værn én eller flere gange om året, kan du tilmelde dig på blanketten nedenfor. Husk i så fald at afkrydse tilladelse til at vi videregiver dit cpr.nr. til SKAT, hvis du ønsker automatisk at få dit bidrag registreret som fradragsberettiget på selvangivelsen efter reglerne som er beskrevet i afsnittet om fradragsregler.

Jeg ønsker fremover at støtte Kattens Værn med:

Kattens Værn er den eneste organisation, der nationalt koordineret tager sig af de vildtlevende, herreløse katte. Dette arbejde koster mange penge. Hele dit testamenterede beløb går ubeskåret til Kattens Værns arbejde. Foreningen er godkendt efter §8A og betaler derfor ikke boafgift til staten. Testamentet oprettes gratis hos foreningens advokat: Jytte Holm-Larsen, Husen Advokater, Havnegade 29, 1058 København K, e-mail: jhl@husenadvokater.dk, Tlf.: 33 32 26 26.

Fradragsregler i 2012

Kattens Værn er fritaget for at betale bo- og gaveafgift. Dette betyder fra 1. januar 2012, at du får fuldt skattefradrag for de beløb du yder som gave eller bidrag til foreningen. (Tidligere var de første 500 kr. ikke fradragsberettigede). Det maksimale fradragsberettigede beløb pr. år er uændret 14.500 kr.

Betalingsservice

Betalingsservice (Nets) sikrer, at din årlige kontingentbetaling sker rettidigt og du sparer gebyret for giroindbetaling på posthuset. Hvis du som nuværende medlem ønsker at tilmelde din kontingentbetaling til Nets, findes der en vejledning til hvordan du gør det, både her i bladet og på vores hjemmeside. Nye medlemmer kan sende tilmeldingsblanketten nedenfor til os i en lukket kuvert til vores bogholder: Lisbet Palm, Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg.

50 kr.

Kontingent (240 kr. pr. år):

100 kr.

150 kr.

200 kr.

andet beløb:

Ja, jeg tillader mit cpr-nummer videregives til skat.

Det valgte beløb hæves i de afkrydsede måneder: jan. Startmåned:

feb.

marts

april

maj

juni

aug.

okt.

nov.

dec.

Adresse: By:

CPR-nr.

Pengeinstitut:

Reg. nr.:

Medlemsnummer*): .

Dato og underskrift:

*) Find medlemsnr. på bagsiden af dette blad, eller få det oplyst på tlf.: 3888 1200 eller kv@kattens-vaern.dk

10

sep.

År:

Navn: Postnr.:

juli

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

Kontonr.:

cpr-nr skal udfyldes!


Kattevelfærd

NY D E H G MULI

Støt Kattens Værn direkte når du handler på nettet

Ideen bag Youmeshopping er egentlig velkendt og afprøvet i mange andre sammenhænge Hvis rigtigt mange mennesker, bl.a. aktiveret gennem velgørende foreninger og hjælpeorganisationers netværk, handler gennem én fælles hjemmeside, på én fælles webhandelsplads, kan indkøb leveres med en vis rabat og der er plads til at donore mindre beløb pr. handel, til de førnævnte foreninger og organisationer. Youmeshopping virker som et gennemarbejdet projekt og med en rigtigt god platform, engagerede medarbejdere og et ærligt ment budskab, nemlig at handler du alligevel på nettet, så giv altid Youmeshop-

ping den første chance for at levere dine indkøb – det tjener både du og og foreningerne på. Så læs hermed Youmeshoppings egen velkomst til brugerne og hjælp gerne Kattens Værn, ved at handle gennem denne hjemmeside: ”Nu kan du få op til 75% rabat på kvalitetsvarer, når du handler på nettet – uanset om du vil købe tøj, accessories, bøger, gaver, FairTrade produkter eller økologi. MEN rabatten er ikke det eneste. Når du handler via www.youmeshopping.dk,

Den bedste service – FØR og EFTER skaden er sket...

10% RABAT til medlemmer af Kattens Værn

Mød os pa

Tlf.: 63 57 11 11 · www.dyrekassen.dk

Mød os pa

donerer virksomhederne også et beløb pr. handel til Kattens Værn. Kattens Værn handler selv ind på denne måde når det er muligt og håber at du vil gøre det samme.

Tilmeld dig gratis på: www.youmeshopping.dk ”Synes godt om” projektet på Facebook: www.facebook.com/YouMeShopping.


Ud over at være meget lækre, skaffede de dejlige kager også værdifulde midler til internatet.

Åbent hus

på internatet på Frederiksberg Lidt refleksioner fra internatsleder Tine Fosdal

stunden, for at hjælpe med først rengøring af internat og den vigtige aktivering af kattene, inden de skulle ” bures inde”, dernæst opsætning af borde med mere – her måtte vi desværre for første gang i mange år sande, at vejrguderne ikke var os venligt stemt, regnen satte ind og kulden hjalp heller ikke ligefrem – men med det sagt, så blev det en rigtig hyggelig dag, publikum tog kaffen og de hjemmelavede kager med rundt i bygningen. Et af årets faste højde punkter i KV er det årlige åbent hus-arrangement, i år lagt sidst i april pga. diverse helligdage i maj. Her på Frederiksberg mødte en stor trofast skare af frivillige ind fra morgen-

Kagerne var bagt af henholdsvis Sandra, frivillig her på internatet, og Birgit, tidligere katteinspektør, stor tak til dem – beløbet for købte kager løb op i over 1400 kroner, som ubeskåret går til ”kat-

Flyttedag Der har været en del omskiftelser i kattenes liv på det seneste. Omskiftelser, der har indebåret både flyttekasser og ditto mænd og biler. Ikke lige den slags roderi de synes allermest om. For livet skal jo helst være forudsigeligt og ligge fast - der på ruten mellem sofa og madskål. 12

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

teforbedringer”. Det blev til et par nye medlemmer i vores forening og ny hvervning af frivillige samt nye plejefamilier, rigtigt dejligt med alle tre dele. Sidst, men ikke mindst, fik Sazja, vores 10½ år gamle perser, charmeret sig ind i hjertet på et ægtepar, der kommer nu her til formiddag for, i rolige omgivelser, at hilse på hende igen. Vi havde iøvrigt besøg af Dyrekassen Danmark, hvilket gav folk mulighed for at få en snak om forsikring – begge repræsentanter fra Dyrekassen var begejstrede for arrangementet og de mange besøgende. Så en god oplevelse for os alle var dagen, og alt i alt en rigtigt hyggelig dag.

Af Lise Thorsen

Den lille tykke Thorbjørn, som aldrig har haft et overvældende antal brikker at flytte med, var egentlig den, jeg frygtede ville blive allermest forskrækket over tumulten. Men en gang imellem kan det være en fordel at være lidt langsom i opfattelsen. For der gik laaang tid før det gik op for Thorbjørn, at der stod flyttekasser i stuen – først i flade bunker og siden samlet og fyldt. For godt nok syntes han ikke om den uro, den slags uvægerligt giver. Men herregud – der blev jo stille igen efter et stykke tid, og så var han tilfreds og havde glemt det hele.


En lykkelig genforening da Tiger kom hjem til sin familie – reddet af sin øremærkning.

Fundet

ved et tilfælde Et bekymret ægtepar i et sommerhusområde havde bemærket nogle killinger, der spiste af det mad, de havde lagt ud til fuglene.

Af Katteinspektør Helle Nielsen

Det tydede på, at der var sket morkatten noget, for killingerne var meget sultne,

Du er alligevel min (s)kat

og hun var slet ikke at se. Vi fik indfanget killingerne og efter nogle dage ringede ægteparret og fortalte, at de havde set fodspor i sneen, og at de efterfølgende nu havde set en rød voksen kat, som også havde spist af fuglemaden. De havde ikke kunnet komme til katten, så vi aftalte at de prøvede at få den ind i mit indfangningsbur, og når den så gik i, skulle de ringe til mig.

lidt fraværende, så jeg spørger om hun da ikke er glad for, at han er fundet? Der er en pause, hun begynder at græde og svarer: du ved ikke hvor glad du har gjort mig. En familie blev rigtig glad for at deres kat blev fundet, via dens øremærke, 6,4 km væk. Hvordan den er havnet der, finder vi nok aldrig ud af, men Tiger er hjemme igen og bliver garanteret rigtig forkælet.

To dage efter går katten i og da jeg henter den, bemærker jeg hurtigt at katten er tam - og det viser sig, at den er øremærket. Da jeg får fat på ejeren, fortæller hun at Tiger, som katten hedder, har været væk siden oktober sidste år. Hun virker

Jeg samarbejder stadig med ægteparret om kattene i sommerhusområdet. Det kan være en barsk tid for både de herreløse vildtlevende eller forvildede tamkatte her om vinteren, så er der katte i nød, skal vi i fællesskab nok hjælpe dem.

”Du er alligevel min (s)kat” er en klumme, hvor vi – og gerne læserne – kan bidrage med små historier, der anskuer katten fra en anden side end almindeligvis.

Hans bror Pelle, derimod, der er noget mere kvik, er åbenbart også mere sart. Jeg ville have troet, at han var den, der straks ville gå i gang med at undersøge alt det nye og spændende. Hoppet ned i samtlige kasser bare for at se, hvordan det føltes at sidde der. Benyttet lejligheden til at splitte et par bøger ad og gnave i nogle potteplanter, nu hvor ingen alligevel ville opdage det. Han er nemlig helt klar over, hvad han må og ikke må, og ved også, hvornår ingen kigger, så han ubemærket kan overtræde reglerne. For eksempel ved han godt, at det er ok at sidde med ved bordet på en stol og se

på, når nogen spiser. Men han ved også, at han skal holde sig der, og at kattepoter på spisebordet absolut er forbudt. Derfor venter han også, til der er fri bane og ingen kigger. Og SÅ kommer der en forsigtig pote op, der liiiige skal pille nysgerrigt ved et eller andet på bordet. Så jo, han ved udmærket godt, hvad der står i husreglerne for katte. Men denne gang var der ingen spilopper i ham. I modsætning til sin bror var han nemlig fuldstændig bevidst om, at noget var i gære. Og det huede ham langt fra. Så han fortrak til de fjerneste gemakker, og der blev han. I hvert fald indtil sulten

eller trangen til at gå en lille tur rundt om huset, modvilligt fik ham til at finde madskålen - eller døren. Men nu er kattene installeret i det nye hus, og det går fint. Og nu er det igen Pelles tur til at være den, der er mest nysgerrig og mest fremme i skoene, mens Thorbjørn er lidt mere forsigtig og ikke synes, det haster med at kaste sig for hurtigt ud i noget nyt. Ganske som det plejer at være!

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

13


Mis

Mis er til stor glæde på Fjerritslev plejehjems demensafsnit Oasen.

på plejehjem Gensynsglæden var stor da Mis kom hjem til de vante omgivelser på plejehjemmet Solgården i Fjerritslev.

Tekst: Birthe Nyamba Tchana

Det hele begyndte sidste sommer hos en af medarbejderne på Solgården – hun havde en kat med et kuld killinger. Mormissen blev desværre dræbt i et trafikuheld og killingerne, der ikke var så gamle, måtte nu finde nye hjem i utide. Medarbejderen spurgte, om ikke det ville være en god ide at få en kat på demensafsnittet på plejehjemmet og Mis flyttede derfor ind i ”Oasen” på prøve. Det var jo personalet på afdelingen, der skulle passe katten og beboerne, der skulle have fornøjelse af dens selskab. Alle kom meget hurtigt til at holde af Mis, som den lille hunkat snart blev døbt. Mange af beboerne har i løbet af livet selv haft hunde eller katte og selv om demens er en sygdom, der rammer hukommelsen, minder katten de fleste om tidligere tider, når de ser den. Selv om man har svært ved at huske og dårligt kan finde ud af tingene, når man lider af demens, har man stadig følelserne inden i sig og Mis kan være med til, at man endnu en gang glædes ved at give et dyr en godbid eller ved at kæle lidt for det. Hun er med

14

til at sprede hygge og glæde hos beboerne og kan også være med til at skabe en ro i dagligdagen. Mis har mange hyggekroge rundt om på afdelingen; vi finder hende tit i en vindueskarm eller en sofakrog hos en af beboerne, bag computeren på kontoret, eller hun slænger sig midt på gulvet i fællesstuen ved frokosttid. Så kommer bemærkningen fra en af beboerne, der knapt kan huske om han selv har familie: ”Der er den jo igen!” ledsaget af et stort smil. Andre plejehjem har købt kunstige, batteridrevne hunde, katte eller sælunger til deres demente beboere. Det er en engangsinvestering, men en rigtig levende kat koster det jo en del penge at holde. Plejehjemmets budget er ikke rummeligt nok til at betale dyrlægeregninger og foder og derfor har vi været heldige at personale og pårørende i tidens løb har foræret os foder og kattegrus. Tiden kom, hvor det var nødvendigt at få Mis en tur til dyrlægen for at blive steriliseret – det er nok med én kat på afdelingen, men denne udgift rakte donationerne ikke til. Gode råd var

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

nu dyre og vi henvendte os til Kattens Værn i Aalborg. Og hvilken imødekommenhed blev vi ikke mødt med! Det er dejligt at andre også værdsætter, at en kat har en plads og et ”arbejde” på en demensafdeling. Kattens Værn formidlende kontakten til dyrlægen og Mis blev steriliseret, vaccineret og øremærket. Hun fik loppe- og ormekur og tilbragte nogle dag på internatet hos Kattens Værn for at komme sig oven på operationen, så nu har vi en toptunet og frisk kat, der kan se frem til mange gode år som selskab for ”Oasens” beboere. Gensynsglæden var stor, da Mis kom hjem og der vankede mange godbidder den dag! Beboere og personale på demensafsnittet ”Oasen”, plejehjemmet Solgården i Fjerritslev er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået til vor Mis fra Kattens Værn og Dyrehospitalet City Syd. Vi håber, at andre vil støtte Kattens Værn, så de også i fremtiden kan hjælpe katte, der har en plads at udfylde for ældre og svagelige mennesker, der bor på plejehjem.


Efter 22 dejlige år med vores elskede kat, har vi som en sidste gestus til vores kat, prøvet at beskrive årene, samværet og glæden ved at have et tæt forhold til sit kæledyr.

Et dejligt

KATTELIV

Tekst: Lone Andreasen, Hvalsø

Da mine ejere en dag kom hjem med to killinger som også skulle bo i MIT hjem, gemte jeg mig og syntes ikke det var rart at være der. Jeg hvæsede af dem og kunne ikke lide de var der. Jeg prøvede at lege med dem, men specielt den ene var meget dum og når jeg kom gående på gulvet kunne den finde på at sidde oppe på bordet og hoppe ned på mig.....den var dum. Jeg syntes faktisk, at det ikke var sjovt at være mig mere, så jeg løb væk hjemmefra. Jeg savnede mine ejere rigtig meget og løb mange gange dagligt ned til bakken, hvor jeg kunne se deres hus og stod og kiggede længselsfuldt efter dem. Mange gange kunne jeg se og høre de stod og kaldte på mig, men jeg vendte rundt og fandt et andet sted at bo. Jeg blev sørget godt for det nye sted, men det var ikke det samme og jeg savnede så meget alle dem jeg var vokset op med. Der gik hurtigt atten måneder og jeg gik en dag en tur i nærheden af mit gamle hjem, da jeg så så deres bil komme kørende. De så mig og de stoppede bilen.

2. og sidste del

smidt ud af mit hjem en gang til, så jeg bestemte mig for at fortælle dem, at jeg var kommet først og de skulle have respekt for det. Jeg skød ryg og hvæsede, når de kom for tæt på og det hjalp. Den yngste dreng var helt vild med mig og omvendt - og jeg blev brugt som hans levende sovedyr og sov med ham hver nat. Dejligt at være tilbage.

Jeg blev fotograferet som en anden royal mis og elskede at posere foran fotografen. Jeg nød i det hele taget at få den fulde opmærksomhed og elskede at kunne ligge midt i børnenes lektier og lege med dem. Jo jeg var en særlig kat med en stor personlighed. Jeg kunne både se og høre og jeg var glad for at blive behandlet så godt. Pludselig fik jeg problemer med at spise og måtte en tur til dyrlæge i august 2011 og fordi mine lever og nyre tal var så fine blev jeg lagt i narkose og fik ordnet min mund og jeg kunne igen spise.

Pludselig skulle vi flytte igen, og det lige nu hvor jeg havde fået det til at fungere med de to andre katte og alle tre børn var så glade for mig og jeg følte mig som husets dronning – Nå, men jeg flyttede gladeligt med. Jeg var jo ved at være en gammel dame, men selvom alderen trykkede og jeg var tæt på de 20 år, følte jeg mig stadig på mange måder som en legesyg killing. Jeg boede nu et sted med en meget stejl trappe, som jeg mestrede i løb og i et hus hvor andre omkring mig forkælede mig med rejer, min egen sofa, og hvor jeg stod mange gange og ventede på mine ejere kom hjem, helt nede ved bilen.

Jeg fik en god sommer, havde god appetit og alle var opmærksomme mod mig. Men jeg kunne mærke trætheden komme og jeg havde ikke så meget energi som tidligere. Tirsdag den 29. oktober 2011 lukkede jeg øjnene, mit hjerte kunne ikke mere. Men jeg har haft verdens bedste katteliv og er stolt af at jeg blev så gammel......

Jeg prøvede at løbe væk fra dem, men jeg kunne høre min gamle ejers velkendte stemme og gik hende derfor i møde. Jeg var ikke glemt og så var jeg lige pludselig rigtigt hjemme. De andre to katte skulle ikke få mig

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

15
Før jeg anede det… Det var sommeren 2010. Min mand havde snakket om at få kat et halvt års tid, men jeg havde holdt lidt igen og nu var sommeren jo kommet, så jeg fik skudt spørgsmålet hen med ”lad os vente til efter sommerferien”.

Tekst: Irene Bjørnbæk

Sommerferien kom og ferien blev afsluttet med et familiebesøg på Ærø. Under dette besøg kom kattesnakken op igen og vores familie kunne fortælle at Kattens Værn var åbnet med en afdeling i forbindelse med dyrehospitalet i Svendborg og at de netop havde været i lokalavisen, hvor de søgte nye hjem til en masse killinger på internatet. Vi skulle hjem den efterfølgende dag og jeg indvilligede i at vi godt kunne tage forbi og kigge, hvis de havde åbent når vi kom til Svendborg med færgen . Jeg var stadig lidt tilbageholdende og huskede min mand på, at ”vi kigger kun”. Vi kom ind for at blive præsenteret for kattene og den første killing vi ser, sidder i et bur til opvågning efter neutralisering. Min mand bliver straks dybt forelsket i killingen og ingen af de andre katte er nær så søde. Altså, den måtte bare med hjem på trods af at der lå en 1½ time køretur foran den – stakkels killing neutrali-

18

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk


seret + nyt hjem på samme dag, sikken en omvæltning. Killingen faldt rigtig hurtigt til og det eneste den ikke er helt tilfreds med, er den killing, som bor inde i spejlet. Killingen er sprængfyldt med energi og der skal bare ske noget hele tiden, dens svaghed er legetøjsmus, de er bare de bedste. Derfor ender killingen, som jo er en lille misling som elsker mus, med at hedde Musling. Navnet hænger stadig ved i dag, to år efter, og legemus er stadig det primære legetøj, det bedste er når han får en ny, som rasler på en helt ny og spændende måde. Månederne gik og Muslings energi niveau faldt ikke, der skulle bare ske noget hele tiden og hvis vi ikke ville være med til at lege, hoppede han bare op på de forbudte steder og begyndte at miave, så han var sikker på at få opmærksomhed. Vi begyndte at være kede af, at vi ikke bare havde taget to katte med det samme, så de kunne have leget og hygget sig sammen, så vi snakkede hurtigt om at få en kat mere. Da det var slutningen af november, besluttede vi at vente til efter jul, da vi skulle på en lille juleferie hjem til familien. Det var rigtig koldt i slutningen af december og sneen havde allerede lagt sig i et pænt tykt lag, hvilket var et stor glæde for Musling, for det var da bare super sjovt at jage snebolde i sneen. Men en dag lige før det blev mørkt, gik jeg hen og kiggede ud af havedøren og der,

ude under fuglehuset, gik 3 små bitte killinger i sneen og spiste fuglefrø. Ingen morkat var at se og efter et par minutter, hvor vi vurderede, om de kunne overleve natten i 10 graders frost, blev en redningsaktion sat i gang. Da vi kom ud til dem, gemte de sig under en busk, hvor vi var så heldige at få fat i den ene killing. Den var klart vild og selv om den var meget lille, hvæsede og spruttede den, og var næsten ikke til at styre. Den kom ind på badeværelset, så vi kunne fokusere på at få fat i de 2 andre. Men selv om vi prøvede til vi var helt dybfrosne, lykkedes det os ikke. Ej heller næste dag, hvor de stadig var i området, lykkedes det at få fat på dem, selv om vi brugte timer på det – og pludseligt var de væk. Nu havde vi altså en ”lille snebold” inde på badeværelset, en lille nuttet trefarvet hun. Hun var meget sulten og meget pjusket, men accepterede sin situation efter noget tid. Der ud over havde hun diaré og orm og var meget bange for verden. Hun kom selvfølgelig i behandling for orm næste dag, straks dyrlægen åbnede. Vi fremlyste hende alle de steder vi kunne, men da hun jo var langt fra tam og imødekommende, var der tilsyneladende ingen som savnede hende – eller heldigvis for os, for vi havde jo tænkt på at få endnu en kat. Efter nogle dage måtte hun til dyrlægen pga. meget hurtig, unormal vejrtrækning, dyrlægen kunne konstatere at oven på dårlig mave var hun også meget forkølet. Killingen, som

vi valgte at kalde Snowy, blev vurderet til at være omkring 4 uger af dyrlægen. Musling var knap så begejstret for killingen som min mand og jeg, men i det mindste kedede han sig ikke længere, for der kunne gå lang tid med at kigge på hende og ligge på lur efter hende, noget hun i starten var lidt uvant ved, for sådan en stor hankat killing på ½ år, som ikke helt kan styre sine lange lemmer, kan godt virke meget farlig når man er så lille. I dag, atten måneder senere, accepterer de to katte hinanden, i hvert fald det meste af tiden. Det hjælper også, at de har opdelt huset mellem sig og derfor undgår at se hinanden for tit. De er to modsætninger, Musling opfører sig som om han ejer hele verden, han ligger hvor det passer ham og når der kommer gæster er det ”se mig, se mig”. Snowy er lige modsat, hun kommer ikke ud fra sengen før gæsterne er gået. På trods af, at Musling næsten er to år, er hans energiniveau endnu ikke faldet og en næsten syv kg tung hankat, som bare farer rundt på græsplænen eller gennem stuen efter en legetøjsmus, virker stadig meget overvældende på Snowy, som er blevet en lille bitte, nuttet hunkat på kun 3,5kg. Selv om jeg var lidt skeptisk ved at skulle have kat, har jeg da ikke fortrudt det eet sekund, for kedeligt bliver det da aldrig med sådan to pelsklumper i huset.

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

19


Klumme Novelle

En novelle for børn i 3 afsnit

Lille Grå og Gamle Georg Forfatter: Isabella Comas Illustrator: Isabella Comas

Kapitel 3 Der var ved at brede sig en tyk sort røg i bryggerset. Det gjorde ondt i lungerne, når han trak vejret, og det sved i øjnene. Men han holdt vejret, fandt med sit gode kattesyn vej gennem mørket til køkkenet, hvor en stor gryde på komfuret brændte, og ind gennem huset til soveværelset, hvor Gamle Georg og hans kone lå og sov.

Lille Grå miavede så højt han kunne, men Gamle Georg og hans kone bevægede sig ikke. Så forsøgte han at springe op på sengen, men der var alt for højt op for sådan en lille killing som ham. Nu måtte han tænke hurtigt, inden ilden bredte sig. I fodenden hang noget af dynen udover sengen. Og længere henne mod vinduet stod en skotøjsæske. Lille Grå asede og masede. Fik skubbet skotøjsæsken hen under dynesnippen og klatrede med stort besvær op på skotøjsæsken og videre op ad dynen, til han nåede op på sengen. Han var ved at være udmattet af alle strabadserne. Men han tog sig ikke af sin egen træthed og møvede sig i stedet op på brystet af Gamle Georg, som snorkede højlydt, og begyndte at slikke ham i hovedet med sin ru tunge. Først skete der ingenting, men så vågnede Gamle Georg endelig. Han satte sig op i sengen med et forvirret udtryk. Hvorfor havde Lille Grå dog vækket ham midt om natten? Han skulle lige til at skælde ud, men lagde så mærke til lugten af brand. Så gik det op for ham, hvad der var ved at ske. Og nu gik det pludselig stærkt. Gamle Georg fik vækket sin kone, gav hende Lille Grå i favnen og hjalp dem udenfor, og

20

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

stormede dernæst ud i køkkenet og slukkede branden ved at kaste et tykt tæppe over den brændende gryde. Hvis der var gået et par minutter længere, var det gået grueligt galt. I ugerne efter ”grydebranden”, som Gamle Georg kalder den, var alle naboer og sågar lokalavisen på besøg for at høre om den modige, lille killing, som havde reddet Gamle Georg og hans kone og deres hus fra ildebranden. Så det endte med, at Lille Grå kom i avisen alligevel – med billede og det hele – ikke for at blive givet til mennesker inde i byen, men for at blive berømt. Og der var nok en og anden, der ærgrede sig over ikke at have lagt mærke til den lille, grå kat, da de var ude at se på killinger hos Gamle Georg. ”Man kan få gode musefangere mange steder, men så snarrådig en kat som Lille Grå er en stor sjældenhed”, lød det anerkendende rundt omkring. Men det er alt sammen længe siden. Nu er Lille Grå voksen og blevet en stor, flot kat. Han kan ikke længere være inde i Gamle Georgs hænder – ikke engang hvis Gamle Georg bruger dem begge to på een gang. Men han ligger stadig og daser i en solstribe på skødet af Gamle Georg hver aften om sommeren ude på bænken på terrassen – og om vinteren inde foran pejsen. Hans mor er meget stolt af ham, og det er Gamle Georg og hans kone også – også selvom han aldrig tnogensinde har fanget en mus.


Din kat ved, når det ikke er Oliver’s Har du først én gang serveret Oliver’s for din kat eller hund for den sags skyld, skal du være påpasselig med at servere noget andet. De har det nemlig med at huske, hvor godt det smager. Den norske laks, lammet fra New Zealand, de friske æg, blåbærrene, æblerne og den grønne the. Det er noget, de kan li’, og de kan derfor blive utilfredse, hvis der pludselig er noget andet i skålen. Nu er du advaret. Bestil inden det er for sent på olivers.dk.

Bestil yndlingsmad til hunde og katte på www.olivers.dk eller på 43 64 13 64. Vi leverer til døren inden for 48 timer.


nd e til t de r os på kunne :k intere v@ ssere vores katt ens-va ern.dk

TA VLEN

O P S L AG S

ra lle et e d er ide de Har d e n d o e s u information, g du katteglade læsere, kan

Kattens Værn takker

Oliver’s Petfood

Tusind tak for det foder m.m., som vi har modtaget fra Oliver’s Petfood. Vi har bla. valgt at give videre til de mennesker, som vælger at få steriliseret/kastreret og genudsat de vildtlevende katte, da de gør et stort stykke arbejde. De er meget taknemmelige for det og de har alle meldt tilbage, at kattene er rigtig glade for maden. De tørrede fisk er der dog ikke så mange af kattene, der har

vist interesse for. Hunden på billedet var dog vild med dem ;-) Håndtaget på siden af sækken er en rigtig god ide. Det gør det meget nemmere at håndtere dem, når de er så tunge. Kattene på billederne er dem vi har været med til at indfange, køre til vores dyrlæge og genudsætte igen.

Nyt fra foreningen DONATIONER/BIDRAG OG CPR. NR.

Alle jer medlemmer, der har været med til at støtte foreningen i de forgangne måneder, kan jo trække jeres bidrag til os fra i skat. Dette kræver dog, at vi har koblet jeres cpr. nr. sammen med jeres bidrag. Mange af jer har allerede husket at give os nummeret, men for dem af jer, der gerne vil kunne trække jeres bidrag fra i skat, men ikke har været opmærksomme på, at vi skal bruge jeres cpr. nr.: ring eller send os en mail, så sørger vi for at jeres bidrag bliver indberettet til Skat.

E-mail adresser

Vi vil gerne gentage opfordringen til jer alle om at sende os jeres e-mail adresse, hvis I har en sådan. På længere sigt, kan vi spare masser af penge, hvis vi kan kommunikere med vores medlemmer via e-mail og vi har mulighed for at informere langt hurtigere og bedre, end hvis vi blot bruger bladet. Send jeres e-mail adresse til kv@kattens-vaern.dk og husk at skrive jeres navn og medlemsnummer, eller navn og adresse, så sørger vi for at registrere e-mail korrekt.

Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem

Birthe Hansen er nyt medlem af Kattens Værns bestyrelse. Læs mere under referatet fra generalforsamlingen.

Birthe Hansen

FACEBOOK

Så er Kattens Værns officielle Facebook side oppe at køre. Hvis I vil følge lidt med i, hvad der sker i foreningen mellem udgivelserne af Kattens Venner, så kom ind og besøg os på www.facebook.com/kattensvaern Husk at trykke på Synes godt om og del gerne siden med venner og bekendte. Mange hilsner fra Kattens Værns Facebookteam

22

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

Julekonkurrencen fra Belys.dk Nissemissen blev fundet over 250 gange.

Før jul fik vi lov til lave en lille konkurrence i samarbejde med Kattens Værn, hvor alle medlemmer fik mulighed for at finde Nissemissen, som havde gemt sig på vores hjemmeside www.belys.dk. Vi var selvfølgelig pavestolte og glade for, at Kattens Værn også syntes at det kunne være en sjov ide, men også lidt bekymrede for, om det var noget medlemmerne ville bruge tid på at deltage i. Vi kunne dog hurtigt se på vores hjemmeside, at der var mange deltagere og flere af dem begyndte at kigge på vores mange forskellige produkter. Og der blev brugt længere tid på vores hjemmeside end sædvanligt, simpelthen for at finde Nissemissen. Da konkurrencen var slut havde over 250 personer fundet nissemissen og deltog i præmielodtrækningen, via den email, de havde sendt til os. Alle vindere var glade for deres præmier, og vi på Belys.dk vil gerne sige tusinde tak til Kattens Værn, og alle der har deltaget i konkurrencen. Vi håber meget, at vi kan gentage successen til næste Jul.


Gratis foder til de vildtlevende genudsætningskatte Gennem en af Kattens Værns mange kontakter, dyreværnsforeningen DFA, har dyrlæge Christina Jespersen (som har egen klinik i Frederiksund) tilbudt et større parti kattefoder, fra Specific. Med tanke på alle vores foderværter og

deres sultne genudsatte katte, sagde vi naturligvis straks ja til Specifics flotte tilbud, som oven i købet indbefattede at få foderet leveret til et sted, hvor vi kunne ha’ seks paller med foder stående. I øvrigt er det kun fair, at når foderværterne har været med til at betale for dyrlægebehandling m.v. af de vildtlevende katte, før de bliver genudsat, gør Kattens Værn sit bedste for, at der ind i mellem falder lidt gratis kattemad af til foderværterne. Nå, det med lagerplads var straks en større udfordring. Men med hurtig hjælp, god service og et godt lagertilbud fra en anden Christina, med efternav-

FORÅRSTILBUD

net Holm, fra DHL i Brøndby, fandt stedet, hvor vores katteinspektører kan køre til og fylde deres biler op og hvor pallerne kan stå godt og trygt, uden at Kattens Værn bliver ruineret af regningen. Om kattene kan li’ foderet – Yeps, det kan de, siger foderværterne. Og så kan historien jo ikke ende mere lykkeligt.

til Kattens Værns medlemmer: RØGALARM CLASSIC SOLO Nr. 8485000355 Pas godt på ALLE i familien, med denne højkvalitetsalarm

Normal pris: 91,- kr.pr stk.

Kattens Værn medlemmer får 2 stk for 149,(spar 33 kr.)

DENNE RØGALARM HAR FORBRUGERRÅDET KÅRET TIL “BEDST I TEST” Se mere på http://taenk.dk/test/jo-el-rogalarm-classic-solo. Bestil den online på www.belys.dk og skriv i bemærkningsfeltet “Kattens Værn“ så retter vi prisen ned. Du kan også kontakte os på e-mail: info@belys.dk

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

23


Generalforsamling 2012

Generalforsamling

– Dyreværnsforeningen Kattens Værn, 2012 År 2012, d. 26. april, kl. 15:30, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Kedelhallen, Nyelandsvej 75 A, 2000 Frederiksberg. hvorefter han konstaterede, at 46 medlemmer var mødt – heraf 2 ved fuldmagter. Generalforsamlingen var lovligt varslet og indkaldt og fuld beslutningsdygtig.

Ad. 2 – Indlevering og godkendelse af fuldmagter Der var følgende dagsorden i henhold til vedtægternes § 6:

1. Valg af dirigent 2. Indlevering og godkendelse af fuldmagter 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse af revideret årsregnskab til godkendelse 5. Indkomne forslag 6. Fastsættelse af kontingent 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter 8. Valg af revisor og revisorsuppleant 9. Eventuelt

Ad. 1 – Valg af dirigent

Direktøren for Kattens Værn; Michael Christiansen, bød velkommen, og oplyste indledningsvis, at det var meningen, at formanden; Mogens Wilbert, i stedet skulle have budt velkommen til den årlige generalforsamling, men Mogens Wilbert var desværre blevet syg, hvorfor Michael Christiansen også ville afgive beretningen på formandens vegne i henhold til aftale med Mogens Wilbert. Advokat, Thomas Damsholt, blev foreslået som dirigent og blev herefter valgt,

24

Der var indleveret 2 fuldmagter til generalforsamlingen, jf. ovenfor.

Ad. 3 – Bestyrelsens beretning Direktør Michael Christiansen aflagde beretningen på bestyrelsens vegne i stedet for Mogens Wilbert.

Der er fortsat samfunds- og dyreværnsmæssigt behov for Kattens Værns arbejde med at sikre flest mulige vildtlevende og herreløse katte en tålelig tilværelse. Kattens Værn samarbejder med så mange af landets kommuner som muligt, og det er fortsat et af fokusområderne – dels med de nuværende samarbejdskommuner og dels med at motivere de øvrige kommuner til at indgå et samarbejde om et meningsfyldt dyrevelfærdsarbejde. Desværre indebærer den økonomiske virkelighed i samfundet, at tilgangen af kommuneaftaler er afløst af en svag tilbagegang i antallet af kommuneaftaler. De kommuner, der har opsagt samarbejdet i 2012, har alle begrundet opsigelserne i besparelser på de kommunale budgetter. Det Danske Katteregister - hvor Kattens Værn er medejer - fungerer fortsat

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

upåklageligt, og ved udgangen af 2011 er mere end 475.000 katte registeret, heraf en forventet tilvækst på knap 25.000 katte i løbet af året. Det er offentligt kendt, at foreningen i årene 2005 til 2008 indgik, omlagde og fornyede leasingaftaler på blandt andet kopi- og it-udstyr. Aftalerne var af en karakter, der efterfølgende viste sig at være mere end tvivlsomme. Aftalerne var desværre kun lukrative for selskabet, der formidlede leasingkontrakterne, og foreningens daværende ledelse har efterfølgende haft svært ved at forklare incitamentet til indgåelse af kontrakterne. Endvidere blev der i 2007 projekteret og igangsat et dyrt byggeri på foreningens internat og internatgrund i Ålborg uden tiltrækkelig sikring af financieringen inden byggeriets start. Udgifterne på den løbende drift til disse to områder har været med til at udhule foreningens egenkapital væsentligt. Dette sammenholdt med et par år med faldende indtægter fra både arv, legater og løbende donationer fra foreningens medlemmer, har bragt foreningen i en situation, hvor foreningens eksistens i yderste konsekvens er truet. Med henblik på at tilpasse Kattens Værns økonomi til de nye realiteter, har det været nødvendigt at opsige samarbejdet med katteinternatet på Herning Dyrehospital og Svendborg Dyrehospital pr. 30. juni 2011, og efterfølgende med Odense internatet samt internatet i Sønderborg pr. 31. december 2011. Samtidig blev Kat-


teværnstjenesten (KVTJ) reduceret med 1 medarbejder medio 2011 - oprindelig ansat til at varetage region Midtjylland. Herudover er der gennem året gennemført besparelser de steder, hvor det indlysende var rentabelt – ligesom alle breve bliver afsendt som B-post og en del teleaftaler er genforhandlet. På indtægtssiden steg tilgangen af arv, mens de donerede beløb for gaver og legater faldt tilsvarende. Med de ovennævnte besparelser er der totalt set sparet 1,5 mill. kr. på udgifterne i 2011, hvor de igangsatte besparelser i øvrigt først fuldt ud slår igennem i regnskabet for 2012. Samtidig var 2010-driften belastet af en engangsudgift på 2,5 mill. kr. til indfrielse af to af de oprindelige tre leasing-arrangementer med foreningen som debitor. Dette - incl. virkning af besparelserne i 2011 samt højere nettoomkostninger på foreningens finansieringsbehov i løbet af året - har medført et driftsunderskud på ca. 1,1 mill. kr. – eller ca. 3,6 mill. kr. bedre end driftsresultatet i 2010. Der er nu udarbejdet budgetter for 2012 og 2013, og disse budgetter har taget højde for en mindre indtægt via arv end budgetteret i tidligere år, og tilsvarende mindre tilgang af midler via gaver og legater m.v. De løbende tiltag til reduktion af udgifterne er afstemt med foreningens bankforbindelse, som er blevet løbende orienteret om foreningens økonomi samt udsigterne for foreningens økonomi i årene fremover. Kattens Værn ønsker at fastholde aktivitetsniveauet, men er nødt til at neddrosle på visse områder. Dette er årsagen til, at internatsdriften er halveret. Det kan oplyses, at det gennemsnitligt koster ca. 3.500,- kr. pr. kat, at katten føres gennem internatet incl. dyrlægeregninger og tilsyn i hele forløbet incl. den salgspris, der opnås for katten, når den finder en ny ejer. Huslejen og arbejdskraften er store poster på budgettet for katteinternaterne. Der er endvidere opnået besparelser for Kattens Værn, idet en aftale om genudsætning indgået mellem Praktiserende Dyrlægers Arbejdsforening (PDA) og Kattens Værn er blevet opsagt af foreningen til

udløb pr. 30. april 2012. Aftalen var blevet for dyr for foreningen, og det var svært at kontrollere, om alle elementer i aftalen blev overholdt. Kattens Værn vil fremover indgå separat aftaler med de dyrlæger, der ønsker at arbejde for et bedre dyreværn sammen med Kattens Værn. Besparelsen på området forventes at udgøre ikke under 500.000,- kr. om året - samtidig med en højere kvalitet i behandlingen af hver enkelt vildtlevende kat til genudsætning. Siden 2008 er den daglige ledelse af foreningen blevet styrket – ledelsen af bestyrelsen er styrket blandt andet ved tiltrædelse af Mogens Wilbert som formand – ligesom ansvaret for den daglige håndtering af foreningens bogføring og finansiel rapportering er styrket ved ansættelse af Lisbet Palm som bogholder. Foreningens kontrolprocedure er løbende blevet revideret. Afslutningsvis skal det bemærkes, at foreningen arbejder på at afhænde ejendommen på Dronning Olgas Vej/Mariendalsvej. Afhændelsen kan resultere i en efterfølgende flytning af foreningens administration og internat, men også i et salg hvor foreningen i en længere årrække lejer sig ind i ejendommen, og således sikrer en kommende køber en ansvarlig lejer, der vil betale en almindelig markedsbestemt leje. Årets resultat er som budgetteret og isoleret set tilfredsstillende, men overordnet er det naturligvis ikke ønskeligt, at foreningens arbejde giver underskud flere år i træk, og således udhuler foreningens egenkapital. De igangsatte besparelser og omlægninger af foreningens økonomi resulterer da også i, at budgettet for de kommende år udviser en tilfredsstillende drift. Foreningens mål efter år 2012 er at kunne afvikle driftskreditten i foreningens pengeinstitut over de efterfølgende 36 måneder, og således blandt andet minimere de årlige finansielle omkostninger og sikre henlæggelse af kapital til styrkelse af foreningen. Kattens Værn er nødt til at blive bedre til at gøre opmærksom på sig selv. I 2012 vil der blive meget fokus på økonomien. Der er nu tegn på, at det ser lysere ud i 2013 og årene fremover. Michael Christiansen afsluttede med at takke alle, der har været med til at støtte

foreningen med økonomiske bidrag i en svær situation – ligesom han takkede for interessen fra de fremmødte medlemmer. Der var herefter spørgsmål fra forsamlingen til bestyrelses beretning: Der var blandt andet spørgsmål vedrørende den tidligere ledelse og de udtalelser, der er fremkommet i den forbindelse. Der var endvidere spørgsmål vedrørende opførelsen af ejendommen i Ålborg – herunder en beboelsesbygning. Pia Bisgaard fra bestyrelsen forklarede, at dette var nødvendigt med henblik på at sikre internatsbestyreren et sted at bo, således at han også er til rådighed i weekender. Der er således knyttet et boligkrav til internatet. Generelt fra forsamlingen blev der ytret ønske om en bredere orientering af Kattens Værns økonomi. Det kunne oplyses, at et meget ungt medlem af Kattens Værn havde doneret ekstra 1.000,- kr. samt tilbudt at udvikle Kattens Værns Facebook-side, hvilken nu er gjort til stor tilfredsstillelse. På et spørgsmål om, hvor mange eksemplarer der bliver trykt af medlemsbladet, blev det oplyst, at der bliver omdelt 14.500 eksemplarer, hvoraf 11.000 går til medlemmerne. Resten går til biblioteker og dyrlæger samt nye medlemmer og til Borgerservice i kommunerne, hvor bladet bliver flittigt læst. På denne måde er det med til at reklamere for Kattens Værns virksomhed og et muligt medlemskab af Kattens Værn. Kattens Værn modtog mange donationer efter marts måneds artikel i 2012 i medlemsbladet. Det samlede bidrag var på ca. 750.000,- kr., som faldt på et særdeles tørt sted. Stor tak til alle medlemmer for disse ekstraordinære bidrag. Da der herefter ikke var yderligere, blev bestyrelsens beretning taget til efterretning.

Ad. 4 – Forelæggelse af revideret årsregnskab til godkendelse

Direktør Michael Christiansen gennemgik regnskabet, og oplyste, at Svendborg og Herning internater ville være væk med virkning fra 30. juni 2011. Der var tale om

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

25


stigende indtægter i Katteværnstjenesten, og i 2011 havde man modtaget 2,2 mill. kr. mere i arv end tilfældet var i 2010. Der var herefter forskellige spørgsmål til regnskabet, som blev forklaret undervejs. På grund af portoomkostninger er regnskabet ikke udsendt til medlemmerne, men dette vil fremover blive lagt på KV’s hjemmeside. Regnskabet blev udleveret til de fremmødte på generalforsamlingen. Herefter blev regnskabet enstemmigt godkendt af generalforsamlingen.

Ad. 5 – Indkomne forslag

Der var ikke indkommet forslag til generalforsamlingen.

Ad. 6 – Fastsættelse af kontingent

Bestyrelsen foreslog uændret kontingent til 240,- kr. pr. år ved tilmelding til Betalingsservice – og 300,- kr. pr. år ved manuel opkrævning. Forskellen på 60,- kr. årligt er udtryk for de direkte omkostninger, som KV’s administration har med manuelt at opkræve – herunder porto og håndtering. Der udspandt sig herefter en længerevarende drøftelse i forsamlingen om, hvorvidt kontingentet skulle tilrettes – ligesom man drøftede muligheden for at alene rundsende bladet i elektronisk form. Dette sidste var bestyrelsen betænkelig ved, da det

ikke er det samme at læse et medlemsblad direkte fra en skærm, og da opsætningen ikke egner sig til det. Det vurderes, at KV’s medlemmer sætter pris på bladet, og man vil således fortsætte med at distribuere bladet på denne måde.

Ad. 8 – Valg af revisor og revisorsuppleant

Efter en yderligere drøftelse vedrørende kontingentets størrelse, blev generalforsamlingen enstemmigt enig om at fastsætte kontingentet som foreslået af bestyrelsen til henholdsvis 240,-/300,- pr. år. Kontingentet er således uændret.

Ad. 9 – Eventuelt

Ad. 7 – Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

På valg til bestyrelsen var formanden Mogens Wilbert, som på forhånd havde erklæret sig villig til genvalg. Mogens Wilbert blev genvalgt med akklamation. Grethe Gren Jensen var ligeledes på valg, men havde på forhånd tilkendegivet ikke at modtage genvalg. Bestyrelsen havde på forhånd indstillet Birthe Hansen, lektor i statskundskab ved Københavns Universitet, som nyt bestyrelsesmedlem. Birthe Hansen blev herefter valgt som nyt medlem af bestyrelsen, hvilket skete med akklamation. På valg som suppleant til bestyrelsen var Karen-Margrethe Bloch, som havde erklæret sig villig til genvalg. Karen-Margrethe Bloch blev genvalgt med akklamation.

Kattens Værn

En rettelse I sidste nummer kom vi ved en fejl til, at kreditere Maria Skov for tekst og billeder til artiklen om Veterinært speciale om FIV og FelV. Den korrekte kreditering er naturligvis Dyrlæge Rikke Lindgaard Thomsen, som her er vist på billedet. Kattens Værn beklager fejltagelsen.

26

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

Revisor blev genvalgt. Der blev ikke valgt revisorsuppleant, hvilket man heller ikke plejer i foreningen.

Der var forskellige spørgsmål om kampagne vedrørende trafikdræbte katte. Katteejerne bør være mere opmærksomme på risikoen. Falck har pligt til at køre ud, når katte er påkørt, og Vejdirektoratet skal kontaktes, hvis påkørsel af en kat sker på motorvej. Mange er ikke bekendt med, at katte er mærket, eller kan være mærket i ørene. Der var herefter en debat om chipning og øremærkning af katte, og det blev oplyst, at chipning af katte ikke kan stå alene, da man ved for eksempel trafikdræbte katte ikke kan se chippen, og derfor er det i denne situation vigtigt, at katten er øremærket, så ejeren kan blive underrettet. KV anbefaler, at katte øremærkes så vel som at der sker chipning. Da der herefter ikke var yderlige til generalforsamlingen, hævede dirigenten denne i god ro og orden. Dirigent: Thomas Damsholt


Lokalafdelinger Internater 1.

Samarbejdspartnere

Kattens Værn Frederiksberg Internatsleder Tine Fosdal Dronning Olgas Vej 4, 2000 Frederiksberg, telefon 38 88 12 00, telefontid mandag til torsdag 10–13. Åben for formidling: onsdag og fredag kl. 13-18, første lørdag i måneden kl. 13-16. E-mail: frederiksberg@kattens-vaern.dk

4. Vorup Dyrehospital Sallingvej 5, Vorup, 8940 Randers SV www.vorupdyrehospital.dk Telefon: 29 90 80 90, Telefontid mandag til fredag 9-13 5. Herning Dyrehospital

2.

Kattens Værn Aalborg Internatsleder Christian R. Poulsen Struervej 80, 9220 Aalborg Ø Telefon: 98 15 12 88 Åben for formidling: fredag kl. 14-17 og lørdag kl. 12-15, eller efter aftale. E-mail: aalborg@kattens-vaern.dk

3.

Hedelandsvej 27, 7400 Herning. www.herningdyrehospital.dk Telefon: 97 12 77 20 Telefontid: Man-, ons-, tors- og fredag kl. 11-12.

6.

Svendborg Dyrehospital Ryttervænget 6, 5700 Svendborg Telefon: 63 21 61 66 Telefontid: 12 og 13 alle hverdage undtagen onsdag. Formidling: Torsdag 15-17, Lørdag 10-12. E-mail: svendborg@kattens-vaern.dk

Slagelse Dyrehospital A/S Internatsleder Bettina Petersen Rugvænget 12, 4200 Slagelse www.slagelsedyrehospital.dk Telefon: 58 50 51 44 Telefontid: mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 13-15. Åben for formidling: onsdag kl. 15.30-17.30. Lørdage i lige uger kl. 12-15. E-mail: kattens@slagelsedyrehospital.dk

7. MinVenKatten Internatsleder Sonja A. Nielsen Nr. Lyndelsesvej 2, 5260 Odense S. Telefon: 65 95 71 75 www.minvenkatten.dk 8.

Sønderborg og Omegns Kattelaug Formand: Solvejg Johanning Damgade 92 A, 6400 Sønderborg www.kattelaug.dk Telefon: 74 42 13 10

Kattens Værn Butik www.kattens-vaern-butik.dk Telefon: 38 88 12 00 Telefontid man. til fre. kl. 10-14

Kattens Værns bestyrelse • Mogens Wilbert, formand • Birthe Hansen • Ib Rasmussen • Helle Christiansen • Pia Bisgaard Andersen, dyrlæge • Bent Hermann • Tom Schantz Kristensen, dyrlæge

Suppleant • Karen-Margrethe Bloch

Kattens Værns administration Administrationschef Tina Johansen E-mail: tj@kattens-vaern.dk

Kattens Værn: • Driver internater • Har landsdækkende formidling af katte fra vores internater • Støtter genudsætning af vildtlevende herreløse katte via en katteinspektør • Er medlem af foreningen Det Danske Katteregister • Giver professionel rådgivning om katte

2

Gavebeløb og medlemskab Kattens Værn er godkendt til gave- og boafgiftsfritagelse. Det skattefradragsberettigede bidrag er for 2012 14.500 kr. årligt. OBS: Du kan finde flere oplysninger på www.skat.dk. Det koster 300 kr. at være medlem af Kattens Værn. Ved betaling over Betalingsservice 240 kr.

4 5

1 3 7

Gaver og kontingenter kan indbetales på giro 1 02 98 00, med Dankort på foreningens hjemmeside www.kattens-vaern.dk eller du kan få tilsendt et girokort ved at henvende dig til Kattens Værns sekretariat. Du kan også tilmelde dig Betalingsservice via kuponen på side 10. Husk altid at skrive navn, adresse samt om der er tale om et gavebeløb eller et kontingent på din indbetaling.

6 8

Kattens Værn er medlem af Dyrenes Dags Komité og Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation kaldet DOSO

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister.dk

27


Udgiveradresseret Maskinel Magasinpost

ID: 42244 Al henvendelse til: Kattens Værn, kv@kattens-vaern.dk Ændring af abonnement, tlf. 3888 1200

Kattens Værns sekretariat Åbent mandag til fredag Klokken 10 – 15

Sekretariatets adresse: Mariendalsvej 5, 2000 Frederiksberg Telefon: 38 88 12 00, Fax: 38 88 12 05 Telefontid mandag til torsdag 10 – 15 Telefontid fredag 10-14 (gældende fra 01.10.08) Dog lukket mellem 12 – 12.30 e-mail: kv@kattens-vaern.dk · www.kattens-vaern.dk