Page 14

En historie om

frimærker ...og om 50 års samlermani samlet i tre kasser

Af: Michael Christiansen

Vejret var koldt – sne, slud, blæst og mørke. En rigtig typisk februar måned og dermed også en måned, hvor en vis tristesse langsomt sniger sig indenfor i selv den varmeste stue. Men så var det, at der kom en mail fra Sunds, fra Ingolf Andersen, som gav alle i Kattens Værn lidt ekstra brændstof og varme.

desværre lade livet hos dyrlægen sidste år i november efter kort tids sygdom, fortalte Ingolf, stadigvæk tydeligt påvirket af tabet af en meget tæt ven, kan man vist roligt sige, uden at træde andre i familien over tæerne. En kat som var så anderledes og ”menneskelig” i sin opførsel, at Ingolf og hans kone har besluttet sig for, at de ikke vil have kat igen, for ikke at sammenligne og blive skuffede over en ny kats adfærd.

Ingolf ville gerne donere sin store europafrimærkesamling til foreningen, i håb om at samlingen kunne realiseres og derved skaffe penge til vores fortsatte arbejde for landets mange vildtlevende og herreløse katte. Den 11. marts kørte jeg så mod Sunds, spændt på at møde Ingolf og spændt på at høre Ingolfs historie. Ingolf og hans kone har boet i Sunds i rigtigt mange år – deres hus ligger for enden af en lille, hyggeligt signalerende villavej. Og der var kaffe og kage i udestuen da jeg ankom, en udestue som Ingolf og gode venner selv havde været med til at bygge, for den jyske omtanke for økonomi fornægtede sig heller ikke hos familien Andersen. Familien har gennem mange år holdt katte, men den længstlevende kat måtte

14

Kattens Værn • www.kattens-vaern.dk • www.katteregister

Frimærkerne var en helt anden historie, naturligvis. Ingolf har været samler de sidste 50 år og har derfor en imponerende samling af europæiske mærker, både som enkeltmærker og blokke, smukt sat op i albums. Tre kasser med frimærker blev det til, da Ingolf havde pakket samlingen ned. At give samlingen væk til Kattens Værn, var Ingolf ikke et sekund i tvivl om. Og da Ingolfs syn ikke er hvad det har været, har han ikke længere glæde af at sidde med samlingen eller med at vedligeholde eller udvide den. Så hellere lade samlingen gøre noget godt frem for at lade den stå og samle støv på en reol, synes filosofien at være. God vind med den fortsatte torsdags-undervisning af områdets ældre PC-brugere og med strømpeproduktionen. Du er en mand med mange talenter og det er nok en stor fordel, når hverdagen som efterlønner skal fyldes ud. Tak for at du betænkte os, Ingolf – og tak til din kone for at støtte dig i beslutningen. Hvor er det dejligt som forening at modtage en sådan gave fra et menneske med holdninger til dyrevelfærd og at du giver gaven på et tidspunkt, så du fortsat kan følge det arbejde, du er med til at støtte.

Kattens Venner Juni 2011  
Kattens Venner Juni 2011