Kattendanskrant 2022-2023

Page 1

Kattendanskrant Seizoen 22/23 Jaargang 64 ◆ #1

Kattendanskrant

welkom

terug De Kattendans danst weer! Kattendansen komen voor in oude volksverhalen die zich afspelen rondom oude grafheuvels en urnevelden in heel Nederland, maar vooral in NoordBrabant. Midden in de bossen van Bergeijk ligt de Kattenberg. Op deze grafheuvel heeft het vroeger gruwelijk ‘gehekst’. ’s Nachts, na zonsondergang, dansten hier de heksen hand in hand. Of eigenlijk… pootaan-poot. Want om niet herkend te worden, veranderden de heksen in zwarte katten. Zij lieten op die plek een heksenkring van paddenstoelen achter. Binnenkort klinken er weer geluiden vanuit de Kattendans en kun jij weer als vanouds genieten van vele theateravonden!

Kattendans ◆ Eerselsedijk 4 ◆ 5571 CM Bergeijk

Het leukste avondje uit Ben jij ook zo gek op theater en altijd op zoek naar de leukste uitjes? De Kattendans is dé plek voor iedereen die van een leuke avond uit houdt. Terwijl onze verbouwing natuurlijk nog in volle gang is, zijn wij achter de schermen al een tijd druk bezig met alle voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen. Wij kijken ernaar uit om in september eindelijk onze deuren weer voor je te mogen openen en een nieuw, mooi theaterseizoen te gaan draaien in een splinternieuw gebouw! We zijn trotst op het theaterprogramma dat we je kunnen aanbieden. Een uniek en gevarieerd aanbod vol muziek, toneel, cabaret, dans en specials. Ook voor de kids ontbreekt het niet. Voor een leuk uitje in de vakantie of in het weekend hoef je dus niet altijd ver weg. Met het genieten van theater kun je niet vroeg genoeg beginnen! Wij kunnen niet wachten om je kennis te laten maken met ons nieuwe gebouw en je alle mooie aspecten die theater biedt weer te kunnen laten ervaren! We hopen je ook in het nieuwe seizoen weer vaak te mogen begroeten!

Bemachtig nu kaarten via kattendans.nl! Seizoen 22/23 ◆ Jaargang 64 ◆ #1


2 Kattendanskrant seizoen 22/23

Henry van Loon

Jannie The Show Dog

Guido Weijers

De Oudejaarsconference 2022 try out cabaret

Nienke Plas Postnatale Expressie

De evolutie van een vrouw is als een roos. De mooie dichte knop die uiteindelijk open bloesemt waarna ze op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemand zijn toilet hangt. Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen. Spijt van deze route? Ach ‘never look back’ tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijkspiegel begrijpt.

Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou.

zo 9 okt ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

vr 7 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

Sushilla Kouwen

cabaret

In vreemde tijden moet de hofnar nou eenmaal stevig van zich laten horen. Live is leuker dan op tv, dus graag tot in het theater!

3 & 4 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Freek de Jonge

De Schreef

cabaret

Ali Mousavi

Voor de 11e keer vat de cabaretier met de meest vooruitziende blik, de tijdsgeest pijnlijk grappig samen. Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Weijers 2022 tot op het bot. Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken. Wat er ook gebeurt, humor is het medicijn. Dus lachen zullen we!

Jouke Oosterhof

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan tien keer de oudejaarsconference op nationale tv mag doen. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record!

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

BOOM, like that!

Dire Straits Love over Gold and more

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Fuad Hassen Vogelvrij

‘Vogelvrij’ is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laidback comedy stijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma ‘Vogelvrij’.

In ‘De Schreef’ speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen. Of is hij het zelf?

Ook de pandemie heeft Fuad aan het denken gezet. Wat als vanzelfsprekend werd gezien bleek ineens niet meer te mogen. Nu de maatregelen zijn verdwenen vraagt Fuad zich af of we échte vrijheid wel aankunnen.

do 6 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal cabaret

muziek

Een echte stand-up show, die Fuad de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil. Op zijn manier en ‘Vogelvrij’, soms in clubsetting en soms in de reguliere theaterzaal gespeeld.

vr 14 okt ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta ‘Love over Gold’ uit 1982 wordt gezien als één van beste albums van Dire Straits. Hezt was het vierde studioalbum van de band en telt slechts vijf nummers. Een karakteristiek album met klassiekers zoals ‘Telegraph Road’, HÉT nummer voor de meeste fans, en ‘Private Investigations’, één van de grootste hits van Dire Straits. Maar ook ‘Love over Gold’, een prachtig meeslepend nummer met klassieke gitaar dat bijna nooit meer live ten gehore wordt gebracht. De 7-koppige band BOOM, like that! speelt het album integraal en helemaal live op hoogwaardig niveau. Precies zoals je het verwacht en precies zoals het op de plaat staat, aangevuld met heel af en toe een eigen sausje.

cabaret

Ngoc Chau

Marco Bakker

za 8 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required


Kattendanskrant seizoen 22/23

Nashville’s Country Café

muziek

cabaret

3

The greatest country stars

In ‘Nashville’s Country Café’ staan we stil bij de grootste hits die dit genre heeft voortgebracht. Dolly Parton, Carrie Underwood, Shania Twain, Miranda Lambert, Vince Gill, Rascal Flatts, Kelsea Ballerini en Lady Antebellum zijn oude alsook nieuwe countrysterren die grote successen scoren. Met maar liefst drie zangeressen wordt het publiek meegenomen in een avond vol mooiste songs uit de rijke historie van de country en western. Jordym Mallory, Pam Macbeth en Jacky brengen ieder afzonderlijk hun rijke repertoire.

do 27 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Bekant try out

Rob Scheepers is terug! In zijn nieuwe voorstelling ‘Bekant’ haalt Rob bewust alle glans af van dat wat het mooier maakt dan het in werkelijkheid is. In ‘Bekant’ rekent Rob genadeloos af met een praalwereld vol influencers. Met Gucci zonnebrillen en Louis Vuitton poepzakjes. Met alle uiterlijke opsmuk die het innerlijke verdriet moet verbergen. Waarom willen we alles toch maar steeds mooier maken dan het is? Is het niet veel interessanter om de werkelijkheid te zien? En laat dát nu het kenmerk zijn van kant… je kunt er vrij gemakkelijk doorheen kijken.

20 & 21 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Afslag Eindhoven Naar de overkant van de nacht

Afslag Eindhoven komt met een ontroerende en pakkende voorstelling, die de diepere laag van carnaval blootlegt: een fysiek bezinningsritueel.

Smells Like Nirvana is precies wat je verwacht. Het is een directe weg terug naar 1993. Een ‘trip down memory lane’ naar 18 november 1993 in New York, om precies te zijn. Het was deze legendarische concertreeks die Nirvana zelf de onsterfelijke status gaf. De unieke mix tussen die duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaven het concert een beleving die maar moeilijk is te evenaren. Maar Smells Like Nirvana doet het! Verwacht dus veel meer dan alleen muziek, verwacht een meeslepend verhaal! Sluit je ogen en laat je meenemen, terug in de tijd, naar deze muzikale passie.

muziek

vr 28 okt ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Lisa Ostermann

Femke Hoogland

Rob Scheepers

MTV Unplugged

Met z’n allen

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa weet één ding heel zeker, namelijk dat ze niks zeker weet. In haar eerste voorstell ing ‘Met z’n allen’ zoekt ze daarom naar duidelijkheid. Dat heeft vooralsnog weinig duidelijkheid opgeleverd. Wel scherpe grappen en mooie liedjes waarin Lisa wordt begeleid door een live-band/dansgroep die bestaat uit Lisa.

muziek

vr 28 okt ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal Aisha Zeijpveld

Nicole Minneboo

Smells Like Nirvana

In een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de 40-jarige stratenmaker Ralf zijn leven op de rails te krijgen, of juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert carnaval in Venlo. Voor het eerst sinds vijf jaar is hij weg van huis, weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara. Wat leert hij in die vloeibare nacht van saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt . Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest in de hoop gelouterd weer boven water te komen.

JW Roy Kouwe Kermis

De leegte die in afgelopen jaren soms voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen. Bijna twee jaar nadat de stilte in ons leven terug kwam, was er een album met acht persoonlijke maar vooral ook herkenbare liedjes, gebundeld in een boek waarin JW de verhalen achter de nummers blootgeeft. Maar waarin ook veel foto’s uit de Brabantse regio en persoonlijke geschiedenissen te lezen zijn die door iedereen herkend zullen worden. Wim Daniëls schreef een persoonlijk voorwoord.

Paul Beekhuis & Marc Koppen

20 & 21 okt ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ multifesta

cabaret

wo 9 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Lebbis

toneel

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar één ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde. Dus dat ga ik met je bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat ben je van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt ‘De Ziel’.

do 10 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 21,- ◆ theaterzaal

Martin Oudshoorn

De Ziel

cabaret


4 Kattendanskrant seizoen 22/23

Uit Het Hoofd

‘Uit Het Hoofd’ is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: “Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg”. Het wordt haar mantra. In ‘Uit Het Hoofd’ kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen. ‘Uit Het Hoofd’ is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

Gráinne Duffy Voodoo Blues

Als je een liefhebber bent van zangeressen met een gepassioneerd rauw geluid kan je absoluut niet om Gráinne Duffy heen! Een zangeres, singer-songwriter uit het Ierse Castleblayney, Co. Monaghan, die inmiddels aan haar vijfde album toe is. Haar zeer krachtige zang staat centraal op dit album en kan met gemak vergeleken worden met de al even gepassioneerd klinkende Beth Hart. Gráinnes band op dit album bestaat uit Paul Sherry (gitaar), Troy Miller (drums, Hammond orgel) en Dale Davis (bas). Deze band speelt een belangrijke rol met hun harde rauwe geluid.

zo 20 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal no dutch required muziek

toneel muziek

Sjoerd Derine

Loes Luca

Delft Fringe Festival On Tour

Ontdek de nieuwste generatie makers

RobImage

Koen Hauser

Elke zomer vult het Delft Fringe Festival de historische stad Delf t met voorstell ingen van nieuw, opkomend theatertalent. Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Dit jaar bestaat Delft Fringe Festival 12,5 jaar, dus het is tijd voor een feestje door het hele land!

do 17 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

SLÄPSTICK

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

The Roaring Twenties

‘The Roaring Twenties’: dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende en champagne proostende belevenis van het decennium komt naar het theater. Een avond als nooit tevoren! Een jubileumvoorstelling die de gloriedagen van de slapstick even fijnzinnig als elegant laat herleven! Wentel je wederhelft rond op de buzzing beat van de dansorkesten!

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Els de Schepper

vr 18 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 ◆ theaterzaal no dutch required komedie

Govert de Roos en Floris Liesker

Els de Schepper ziet ze vliegen

Dus: doe je feestkleding aan en betreed de rode loper! ‘The Roaring Twenties’ komt naar het theater en je bent van harte uitgenodigd!

Tis Hier Geen Hotel 2

Corné van der Stelt

Tappin-It Collective wonnen in 2021 de publieksprijs met een veelbelovend genre: theatrale tapdans. Operazangeres én komiek Sanne Vleugels voegde de Ad Vinkenprijs toe aan haar prijzenkast en laat samen met Sam Eggenhuizen zien dat opera écht niet stoffig en oubollig hoeft te zijn. Ook de winnaar van Delft Fringe Festival 2022 gaat mee op tournee. Wie dat is, weten we op 12 juni zodra alle publieksstemmen tijdens het festival zijn geteld.

za 3 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 19,50 ◆ theaterzaal no dutch required

Alles is hélemaal onder controle! Er kan echt hélemaal níks misgaan! Níets kan deze daverende jubileumavond in de weg staan!

muziek

Tijdens de ‘Delft Fringe Festival On Tour’ geniet je van een avondvullend programma met drie voorstellingen van dé publiekswinnaars van de afgelopen festivaledities.

Els de Schepper presenteert een gloednieuw spektakel, een turbulente vlucht uit de realiteit. Je zal worden meegevoerd in een wereld vol ontroering, glimlachjes en schaterbuien. Je komt binnen in een fictieve luchthaven waar je op een bijzondere manier zal worden ingecheckt. Je loopt door de douane en komt binnen in de wonderlijke wereld van EDS Airlines. Je zet je gsm in vliegtuigstand en dan start een dolle show vol gein en ongein. Laat je dus meevoeren op een expeditie tot in de diepste kern van Els haar hoofd. Een zoektocht met als belangrijkste vraag: waar zijn de liefde en de uitbundigheid gebleven? Je zal je innerlijke kind tegoed gedaan hebben en na afloop voel je een bevrijding alsof je werkelijk zelf twee uur hebt gevlogen op eigen kracht. Het zal het hart en de lachspieren deugd doen.

do 8 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 25,- ◆ theaterzaal

Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast; welkom bij ‘Tis Hier Geen Hotel 2’. In deze fonkelnieuwe voorstell ing laten cabaretières Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen. En waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert. Maar ook al worden we soms knettergek van onze pubers, we houden toch van ze en kunnen meestal hard met én om ze lachen. En zij om ons, want ‘OMG, wij zijn zó boomer’.

do 24 nov ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 27,- ◆ theaterzaal

cabaret


Kattendanskrant seizoen 22/23

Sadettin K & Het Nationale Theater

muziek

5

muziek

Citizen K

Bandeville

The music of Willy Deville Vorig jaar trad Bandeville al op in een volle Kattendans. Deze keer komen ze terug met een nieuw repertoire. Met Bandeville maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika’s meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek van jong tot oud.

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam-Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

za 10 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

Tijdens hun vorige show lieten The Bentleys zien en horen hoe de rock-‘n-roll van Amerika naar Engeland reisde, en terug. Maar waar waren eigenlijk de meisjes in dat verhaal? In de nieuwe muziekvoorstelling brengen The Bentleys een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s met swingende dansnummers, maar ook met liefde en romantiek.

Meer kan ik er niet over zeggen Teun schrijft voor ‘Dit Was Het Nieuws’, won de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en speelde op Paaspop en Lowlands. Teun van den Elzen denkt heel lang dat hij als enige snapt hoe de wereld werkt. Wat blijkt? Hij snapt het als enige niet.

toneel

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Erik van Muiswinkel

MOOJEN LIGJES IN DE LUGT Curly & Straight

Teun van den Elzen

Sanne Peper

Daarnaast brengt Bandeville eigen songs in dezelfde stijl Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers d ie iédereen wel aanspreken. Van romantisch melod isch met mooie samenzang tot swingend Zuid-Amerikaans.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

The Bentleys & The Bendellas The Ladies of the 50’s & 60’s

Een show vol americana muziek uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Daarnaast muziek van onder anderen Deville zelf en van muzikanten die hij bewonderde zoals John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, uitgevoerd in een eigen ‘hercreatie’ door Bandeville.

do 8 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 19,50 ◆ Multifesta no dutch required

Martin Dijkstra

De voorstelling ‘Citizen K.’ van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. En nu is ‘Citizen K.’ terug!

Bijgestaan door The Bendellas, drie fantastisch dansende zangeressen, laten zij zien dat de opkomende jeugdcultuur ook veel betekende voor de rol van meisjes en vrouwen. Zoals The Raelettes die Ray Charles de deur wijzen, Tina Turner die een megahit scoort zonder Ike en Nancy Sinatra die de benen neemt met haar lange laarzen. Muziek, dans en popcultuur uit de 50’s en 60’s; een feest van herkenning voor jong en oud!

vr 16 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

De Vriendendienst Andere Mensen

Finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival De Vriendendienst speelt hun debuut ‘Andere Mensen’. In hun eerste avondvullende programma tovert De Vriendendienst vreemde types, ongeziene helden en de meest rare snuiters uit hun hoge hoed. De Vriendendienst kan nu al niet wachten op jou en al die andere mensen. Dus kom kijken naar al die anderen!

Hij studeerde politicologie, maar verwacht geen politieke correctheid van deze vlijmscherpe comedian. Hij spaart niets of niemand, ook zichzelf niet. Waar zijn programma over gaat? “Seks en politiek. Meer kan ik er niet over zeggen.”

vr 9 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta cabaret Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. Maar de taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P, Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom… de taal is ook van de zesjarige heldin, die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem, van Geert Wilders en van Sifan Hassan.

Dit aanstormende cabaretduo trakteert je met veel plezier op een snelle mix van sketches, verhalen, dansjes, typetjes, fysieke uitspattingen en natuurlijk muziek, heel veel muziek. Terwijl Yuri over het toneel stuitert, vult Peer de zaal met zijn ronkende gitaar. Ze noemen dit spektakel Cabarock; lief, oprecht, absurd én hilarisch.

vr 16 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta

De taal reikt van de straat waar hij elke dag opnieuw gemaakt wordt tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en van Erik van Muiswinkel zelf. De taal is van ons allemaal. Van Muiswinkel zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

do 15 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 18,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆ cabaret

Brigitte Tops

cabaret


Spruijt en Opperman

Heimweeën

Peter Braakman

6 Kattendanskrant seizoen 22/23

2000 UNPLUGGED

muziek

2000 UNPLUGGED neemt je mee naar de sferen van de MTV Unplugged Sessions en de Top2000. Deze viermansformatie op gitaar, toetsen en percussie, brengt dé muziek die ons allen verbindt in een sfeervolle ambiance. Het is tevens een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over Top2000 artiesten, hun verhaal en over de noteringen in dé lijst der lijsten. Geniet van veelal Engelstalige liedjes en een aantal Nederlandstalige liedjes van grote hits en meezingers. De muzikanten hebben speciale en verrassende muzikale uitvoeringen uitgewerkt en zingen meerstemmig. Een muzikale reis met nummers van o.a. Nirvana tot De Dijk, van Elvis tot Prince, van Danny Vera tot U2 of en van The Eagles tot Coldplay. Laat je verrassen en geniet van de heerlijke sfeer tijdens deze avond.

‘Nog 3 nachtjes slapen tot je verjaardag.’ Hoe magisch was dát moment? Toeleven naar een dagje dierentuin of de grote vakantie. Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijtgeraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand die fantasie van de troon gestoten? Vanaf welke leeftijd wordt spelen kinderachtig? Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassenenmaatschappij. In ‘Heimweeën’ bezingen en bespelen Carlie Spruijt en Eva Opperman het verlangen naar een tijd waarin we ons nog lieten leiden door magie.

za 17 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta kleinkunst

27 & 28 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 18,50 ◆ multifesta no dutch required

The 70’s Unplugged

muziek

Songs for the road

De mooiste popsongs over onderweg zijn en thuiskomen en over alles wat je onderweg tegen komt.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Dutch Eagles New Horizon

The 70’s Unplugged heeft de pareltjes weten te vinden en de band vertolkt de liedjes op zijn eigen bekende ambachtelijke manier. Van Eagles tot Crosby Stills Nash & Young; van John Denver tot James Taylor; van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen. Een avond genieten voor de liefhebbers van pure popmuziek!

vr 23 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Dave van Hout

Jaap Reedijk

Hoeveel popartiesten hebben hier niet over gezongen? Het leven van het onderweg zijn is voor velen van hen altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor het maken prachtige, tijdloze popsongs.

cabaret

Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. ‘New Horizon’ is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Gearring

A Gearring Story

Zes bevlogen muzi kanten voeren je mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. Al vijftien jaar brengen zij hun passie voor deze muziek naar jou toe en dat zij niet stilstaan bewijzen ze wederom met ‘New Horizon’. Of het gaat om ‘Lyin’ Eyes’ of ‘Life In The Fast Lane’ of juist een onverwachte muzikale verrassing: The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren zeventig. Dat brengen ze met verve, zoals je van ze gewend bent. Beleef het zelf in ‘New Horizon’ van The Dutch Eagles.

Kiepfabriek

wo 21 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 29,50 ◆ theaterzaal no dutch required

Gearring speelt niet na, maar Gearring gaat haar eigen gang met de grenzen van muziek afgebakend door Nederlands grootste rockband ooit; The Golden Earring.

Maarten Westra Hoekzema Toen eindelijk alles lukte

Haal alles uit het leven, want je leeft maar één keer! Daar geloofde Maarten heilig in. Tot hij op een dag, kijkend naar de zoveelste Netflix-reeks, besefte dat zijn leven maar de helft was van wat het had kunnen zijn.

Zijn wij hun? Of zij ons? “We go as close as possible without the looks”, laten we het daar maar op houden. Wat wil je liever bij een tributeband? De beste look-a-likes of de beste muziek? Allebei is moeilijk. Wij gaan voor de muziek! Daar zijn we het beste in. Je krijgt een topband met een avondvullende reis door 50 jaar Earring. Uiteraard zitten alle toppers ertussen maar ontbreken hele mooie, voor velen, onbekendere nummers niet. Denk hierbij aan ‘Mad Love’ of het epische ‘Strange Wings’. Dat maakt Golden Earring voor ons ook zo’n fantastische band met hun gigantische oeuvre juwelen die niet onontdekt mogen blijven. Je krijgt een twee uur durende fantastische show. We hebben er zin in! “...We’ve got a thing that’s called radar love”.

29 & 30 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta no dutch required

muziek

Daniel Maissan en Chris Pedis

Hij nam een radicaal besluit: hij ging vol voor succes! En het lukte! Zijn zalen liepen vol, het geld stroomde binnen en er kwamen lovende recensies. Op een zondagochtend om 11 uur vond hij zichzelf terug in een jacuzzi van een Amsterdams tophotel naast een dronken Amerikaanse investeerder. Hij dacht: hoe ben ik hier beland? Is dit niet een beetje te veel doorgeslagen? In ‘Toen eindelijk alles lukte’ vraagt Maarten zich af wat ‘alles uit het leven halen’ betekent en waarom zo weinig mensen daarin slagen.

vr 23 dec ‘22 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta

muziek


Kattendanskrant seizoen 22/23

Odessa Festival Ballet

Back to the Country

De Notenkraker

Part 12

De magische avond voor Kerst. Alles blijkt anders dan op het eerste gezicht lijkt in dit wereldberoemde sprookje. Het meisje Klara mijmert over liefde en geluk en over haar lievelingspop De Notenkraker die na twaalven verandert in de prins van haar dromen. Het fantasierijke verhaal brengt Klara langs een strijd tussen tinnen soldaatjes met de muizenkoning, dansende sneeuwvlokjes en een kleurrijk snoepgoedland. Een fantasieland waar de vrolijke, internationale bevolking met onder meer dansende speculaaspoppen op geweldige muziek vreedzaam met elkaar dansen.

In show nummer 12 trakteren solist Dick van Altena en de band Savannah je weer op een reeks prachtige ‘nieuwe’ oude titels uit de rijke muziekhistorie. Populaire songs worden her en der afgewisseld met een onbekend juweelt je. Tevens schuwt men niet om op gepaste momenten de countrygrenzen lichtelijk te overschrijden met aanverwante muzieksoorten uit de sixties.

7

De ultieme feelgood kerstvoorstelling voor de hele familie. Onvergetelijk klassiek ballet uit Odessa, van één van de oudste ballethuizen van Europa. Uit Oekraïne, het land dat moedig tegen een brute bezetter voor zijn vrijheid vecht.

Met deze nieuwste, sprankelende muziektheaterproductie maakt de 7-koppige cast het dozijn vol. We kunnen hierbij gerust stellen dat de 11 voorgaande edities zeker een garantie bieden voor de toekomst, namelijk: Back to the Country part 12!

do 29 dec ‘22 ◆ 20.15u ◆ € 37,50 ◆ theaterzaal no dutch required

vr 6 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

muziek

Hagemeier Fotografie

Je zult merken dat dit niet alleen de herkenbaarheid maar ook je meezingdrang ten goede komt.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Fabian Franciscus

cabaret

Lekker Gezellig

PR Fabian Franciscus

Na twee zeer goed ontvangen shows is het tijd voor Fabian z ij n d e rd e. Met z ij n ke n m e r ke n d e sy m p at h i e k , ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens... maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk! Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig.

ballet

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Kim Schuddeboom

Steven Brunswijk

Geen Brabanders, Alleen Nederlanders

Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Ik houd van de mensen, de omgeving, maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots d ie vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

do 5 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

za 7 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

special

Ongeschreven

Kim Schuddeboom gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? Kim (Alkmaar, 1985) heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar, maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain. Dit voorjaar dubbelt K im met Ronald Goedemondt, speelt ze het voorprogramma van Jeroen Leenders en debuteert ze op televisie in ‘Avondshow Stand-ups’ (NPO1/VPRO).

Karin Jonkers

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Fabian zijn eerste twee voorstellingen waren zeer goed bezocht en nog beter ontvangen. Zijn show ‘Vlafeest’ is inmiddels op Netflix te zien en is uitgezonden op NPO3. Bovendien was Fabian te gast in diverse tv-programma’s en speelde hij op zowel het festival Zwarte Cross als op Lowlands.

do 12 jan ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta Manon van der Zwaal

MINOUX POW WOW

MINOUX organiseert een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat. Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

Steven Brunswijk

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke ontmoeting tussen ouders en kinderen met verschillende culturele achtergronden.

cabaret cabaret

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuw gedeelde zingeving, waarin het beste uit verschillende werelden samen wordt gebracht.

vr 13 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal


8 Kattendanskrant seizoen 22/23

Slow Pilot

cabaret

Jeff Buckley, a live rockumentary

tips van de programmeur

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.

om jouw keuze makkelijker te maken

◆◆◆◆◆◆◆

Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijg je een antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling.

10 12

za 14 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal no dutch required Carmen de Vos

Sadettin K & Het Nationale Theater

muziek

Wim Helsen

Lieven Dierickx

Niet mijn apen, niet mijn circus

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Stefano Keizers Hans Teeuwen

Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling ‘Hans Te e uwe n’. In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af.

wo 18 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal cabaret

Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat heb jij nodig? Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft, Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met jou - omdat hij je vriend is. Je eerlijke, echte, beste vriend. Luister, hij lijkt iets te zeggen:

29 12

Odessa Festival Ballet

“Niet mijn apen, niet mijn circus.”

11 02

do 19 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 21,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd BloodBitches

Theater Artemis

cabaret

Neer lands Hoop winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd verdiepen hun unieke bloederige band. Na het succes van ‘Gods Wegen’, dat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest Make Women Come, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouwzijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten. Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit, die hun ‘intensive experience’ tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie. Explosief, hi larisch, persoonl ijk en ontregelend: entertainment van de hoogste duikplank.

vr 20 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 20,50 ◆ theaterzaal

Julie Hrudova

cabaret

Gerrie Smits

Leendert Vooijce

Naakt

In ’Naakt!’ wil Gerrie de wereld zien zoals deze eigenlijk is; zonder masker, zonder geheimen, zonder accent, maar gewoon puur. Dit resulteert in een unieke voorstelling vol met ontboezemingen waarin hij het thema ‘vertrouwen’ vaak tegenkomt. Hij gaat hierin een stap verder; verder in comedy, in zijn ontwikkeling én verder dan zijn publiek van hem gewend is. Lukt het hem om te ervaren dat iedereen hetzelfde is en hij een beetje anders?

vr 20 jan ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 16,50 ◆ multifesta


Kattendanskrant seizoen 22/23

9

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Dana Winner

muziek

Miss You Most

Met meer dan 3.500.000 verkochte albums over de hele wereld is Dana Winner ongetwijfeld één van de allergrootste zangeressen in Benelux. Daarnaast hebben zich wereldwijd meer dan 145.000 l ief hebbers geabonneerd op haar YouTube-kanaal. Hier is de Vlaamse muziekcoryfee inmiddels 55.000.000 keer bekeken.

Huub Stapel Mijn Familie

Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

Dirk Alexander

Huub Stapel is terug. De man, d ie Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie.

Begeleid door vier muzikanten trekt Dana Winner in seizoen 2022-2023 langs de Nederlandse theaters met de show ‘Miss You Most’. Een intiem concert waarin je Dana Winner puur en van dichtbij kunt beleven. Met gloednieuwe nummers en haar grootste hits, waaronder ‘Westenwind’ en ‘One Moment In Time’, viert Dana de liefde voor muziek. Laat je meevoeren door de weergaloze stem van Dana Winner.

do 2 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 32,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

n00b

Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

cabaret

n00b speelt n00b

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) won vorig jaar het Amsterdams Kleinkunst Festival en ze namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. ‘n00b speelt n00b’ gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody.

do 26 jan ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 29,50 ◆ theaterzaal toneel

Mark Engelen

Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

vr 3 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 19,50 ◆ theaterzaal

Martijn Crins

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Nationaal

Theaterweekend

Theater voor een tientje

Nederland viert theater! Maak voor een kleine prijs kennis met theater. Het is nog een verrassing welke voorstellingen dit weekend te zien zijn. Het volledige programma van het Nationaal Theaterweekend wordt eind 2022 bekend gemaakt. Wil je verzekerd zijn van een plaats? Bestel dan nu alvast een kaartje en laat je verrassen!

Martijn Crins won de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival 2009, maar ging als acteur en muzikant verder. Zo trok hij de wereld in. Via theater, film, m u z i e k , v o e t b a l k a n t i n e s , d e n o d i ge k ro e ge n , natuurgebieden en gemoedstoestanden is hij terug als cabaretier.

cabaret

In ‘Mesthoop’ smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van feestterrein Ripupulo, Alfons de Moppenman, het bevrijden van een beer tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij. ‘Mesthoop’ is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

vr 3 feb ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta Vincent van den Hoogen

Mark Engelen

Mesthoop

Roger Cremers

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

27, 28 & 29 jan ‘23 ◆ € 10,- ◆ theaterzaal

André Manuel

De Zieke Geest

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keert je voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn d ie een baant je als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In ‘De Zieke Geest’. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog ‘Het Goddelijke Lichaam’ en ‘De Eenzame Ziel’. Maar dat komt nog. Nu eerst ‘De Zieke Geest’. Manuels 18e programma. Eindelijk volwassen!

za 4 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 18,50 ◆ theaterzaal cabaret


10 Kattendanskrant seizoen 22/23

Zoutmus Jungleprinter

Zoutmus is terug met hun voorstelling ‘Jungleprinter’! Een voorstelling in de tweede versnelling met méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes monopoly. Hoe gaat het met de maffia-slak? Goed? Is er nog steeds een aap die weggehaald moet worden? WE WETEN HET NIET! We weten wel dat de sceyenes steeds zullen ontsporen, dat er een hele serieuze vergadering-sceyene in zit, dat de muziek de boventoon voert en dat we nog dieper het zoute universum induiken. Zoutmus blaast je benen opeens helemaal weg. Sorry alvast. Je kunt al je bonnetjes declareren bij de eerste persoon die je in de foyer tegenkomt. Met hun nieuwe voorstelling gaat Zoutmus precies verder waar ze gebleven zijn. WAAR DAN? HELEMAAL NERGENS! De onnavolgbare wereld van Zoutmus blijkt een gat in de muur. Zoutmus neemt je mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat je lachen tot je tanden in de fik vliegen.

vr 10 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal

The Fortunate Sons

muziek cabaret

CCR, 50 years of rock‘n’roll history

Groninger Studenten Cabaret Festival

Het is in 2022 alweer vijftig jaar geleden dat aan het korte maar hevige bestaan van CCR een einde kwam. Dit jubileum is voor The Fortunate Sons de aanleiding geweest om in de voorstelling ‘CCR, 50 years of rock ‘n’roll history’ een halve eeuw terug in de tijd te gaan voor het complete verhaal van CCR. Het verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito die eind jaren ’60 uitgroeiden tot één van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Finalistentour

De finalistentour van het 36e Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Veel grote cabaretnamen hebben in hun studententijd deelgenomen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Onder meer Jochem Myjer en Theo Maassen behaalden de winst tijdens de finale van het Festival.

Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud! Hans Boddeke

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Gerard van Maasakkers

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan).

The Cosmic Carnival

Veel heeft hij niet nodig om je een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid.

Fleetwood Mac: The Incredible Story

Na zijn succesvolle voorstellingen ‘40 Jaar liedjes’ en ‘Ik loop’ laat hij zich ook nu weer begeleiden door Frank Cools en Bart de Win.

Camille van Beek

The Cosmic Carnival neemt je mee in het universum van het legendarische Fleetwood Mac. Eind jaren zestig werd de band opgericht door Peter Green, om eerst de wereld te veroveren met powerblues. De formatie overleefde talloze bezettingswisselingen en veranderingen van muzikale stijl, om uiteindelijk opnieuw muziekgeschiedenis te schrijven met Stevie Nicks en Lindsey Buckingham.

muziek

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Zald’mhebbe!

za 4 feb ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta

do 9 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

vr 24 feb ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

muziek

Gerard van Maasakkers, voor de gelegenheid met nieuw ko st u u m , n i e u we s c h o e n e n , h et ze l fd e ka p s e l . ‘Zald’mhebbe!’

do 2 maart ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Milène van der Smissen Voor mijn part Dolly

Milène is actrice, danseres, een hele goede zangeres en nog eens de allergrootste Dolly Parton fan! In haar voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ kom je dan ook van alles te weten over haar idool en luister je naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als ‘Jolene’ en ‘9 to 5’. Hoe werd Dolly Parton de wereldster die ze is? In deze voorstelling gaat Milène in gesprek met dit muziekicoon, die in 2022 maar liefst 76 kaarsjes uitblies. And she is still going strong! Het publiek neemt zij aan de hand van de tijdloze (country)muziek mee op een ontroerende en muzikale reis, vol foute mannen en sterke vrouwen.

vr 10 feb ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 16,50 ◆ multifesta no dutch required

muziek

Freekje Groenemans

Na een intensief traject waarin de studenten begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2022 de finale behalen een tour maken langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van d it jubileumjaar te aanschouwen?

muziek


Kattendanskrant seizoen 22/23

Joosen en de Jager

11

Opvliegers

Opvliegers Girls On Fire

Zwolle aan Zee

Na het overdonderende succes van de ‘Opvliegers’, komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met het leukste feelgoodconcert van het seizoen: ‘Opvliegers Girls on Fire’!

De hele wereld gaat een partij heerlijk naar de klote. Alles warmt op, overstroomt, smelt, vervuilt en lijkt hartstikke dood te gaan. Tenminste dat zeggen ze… Genoeg om te lachen dus!

Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals ‘I’m Every Woman’, ‘Respect’, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ en ‘Telkens weer’, afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen.

In een absurde, muzikale en stormachtige reeks scènes nemen Joosen en de Jager (finalisten Leids Cabaret Festival) je mee naar Zwolle aan Zee. Aan zee? Jazeker. Aan zee.

Dus heb je zin om mee te zingen, te dansen, maar zeker ook te lachen? Kom dan met je vriendinnen (en beste vriend) naar ‘Opvliegers Girls on Fire’!

do 2 mrt ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta

50+ and still on fire! (soms iets te veel, zet open dat raam!)

do 9 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 27,50 ◆ theaterzaal

muziek

ForEverly Brothers

Tribute to the Everly Brothers

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Maartje & Kine

Tijdens hun performance, waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, spat het plezier van het podium. Met hun tributeact laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek. Laat je verrassen en ‘let’s take a trip down memory lane!’

Hoge Noot

vr 3 mrt ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta no dutch required

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Je kunt ze kennen van diverse tv-programma’s en optredens op festivals.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Willem van Walderveen

toneel

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multiinstrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Victor Luis van Es De Lachende Derde

Als Victor vroeger spijbelde, deed hij dat om rondjes te kunnen lopen. De hele dag wandelde hij dan doelloos door de stad. Het enige wat hij deed was dagdromen over de toekomst en kijken naar de mensen op straat en fantaseren over later.

vr 3 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 18,50 ◆ theaterzaal

muziek

Dave van Hout

cabaret

Tigre Blanco

Nu hij ouder is, is de stad, maar ook de wereld veranderd. Hij wandelt en spijbelt nog steeds. Waarom staat hij soms volledig uit en waarom baart hem dat geen zorgen? Een persoonlijke voorstelling over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap, liefde, werk en het bestaan op zich.

vr 10 mrt ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 17,50 ◆ multifesta

Radio Blanco

Corné van der Stelt

Tigre Blanco presenteert nieuw geluid in ‘Radio Blanco’. Net zoals de witte tijger een zeldzame verschijning is in de natuur, wijkt het geluid van Tigre Blanco af van het muzikale landschap in de Lage Landen. Cajon, bas, gitaar en de mix van de jazzy vocalen van miss Kitty Kat met de rauwe stem van frontman Quintijn Lohman zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. Donker als de nacht en warm als smeulend vuur. Een oude buizen radio, van de firma Radio Bell uit de jaren ’30 lag jaren lang te verstoffen in een oud theater en is door Tigre Blanco nieuw leven ingeblazen. Een nieuwe stekker en wat liefde en de radio kwam na jarenlange stilte weer krakend tot leven. Het maakt niet uit aan welke knoppen je draait, steeds hoor je hetzelfde programma met die ene stem en hij wil maar een ding, je ziel!

za 4 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal no dutch required

cabaret

Jannick Hamberg

cabaret

Mar Engelen

Een swingende show met de aanstekelijke nummers van The Everly Brothers. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert met hun tribute act ForEverly Brothers garant voor staan.


Kattendanskrant theaterprogramma 2022/2023 oktober ‘22

za 12

Harmonie EDK 20.00u ◆ theaterzaal

27 & 28

2000 Unplugged 20.30u ◆ multifesta

3&4

Guido Weijers 20.15u ◆ theaterzaal

zo 13

Harmonie EDK 14.00u & 19.30u ◆ theaterzaal

do 29

Odessa Festival Ballet 20.15u ◆ theaterzaal

do 6

Freek de Jonge 20.15u ◆ theaterzaal

do 17

Loes Luca 20.15u ◆ theaterzaal

29 & 30

Gearring 20.30u ◆ multifesta

vr 7

Nienke Plas 20.15u ◆ theaterzaal

vr 18

SLÄPSTICK 20.15u ◆ theaterzaal

januari ‘23

za 8

BOOM, like that! 20.15u ◆ theaterzaal

zo 20

Gráinne Duffy 14.30u ◆ theaterzaal

do 5

Steven Brunswijk 20.15u ◆ theaterzaal

zo 9

Henry van Loon 20.15u ◆ theaterzaal

do 24

Tis Hier Geen Hotel 2 20.15u ◆ theaterzaal

vr 6

Back to the Country 20.15u ◆ theaterzaal

vr 14

Fuad Hassen 20.30u ◆ multifesta

25 t/m 27

Het Abele Spel 20.00u ◆ theaterzaal

za 7

Fabian Franciscus 20.15u ◆ theaterzaal

20 & 21

Rob Scheepers 20.15u ◆ theaterzaal

december ‘22

do 12

Kim Schuddeboom 20.30u ◆ multifesta

20 & 21

Afslag Eindhoven 20.30u ◆ multifesta

za 3

Delft Fringe Festival 20.15u ◆ theaterzaal

vr 13

MINOUX 20.30u ◆ theaterzaal

za 22

De Kempengalm 20.00u ◆ theaterzaal

do 8

Els de Schepper 20.15u ◆ theaterzaal

za 14

Slow Pilot 20.15u ◆ theaterzaal

zo 23

De Kempengalm 14.30u ◆ theaterzaal

do 8

Bandeville 20.30u ◆ multifesta

wo 18

Stefano Keizers 20.15u ◆ theaterzaal

di 25

Oortwolk 14.30u ◆ theaterzaal

vr 9

Teun den Elzen 20.30u ◆ multifesta

do 19

Wim Helsen 20.15u ◆ theaterzaal

wo 26

Het Laagland 14.30u ◆ theaterzaal

za 10

Sadettin K en HNT 20.15u ◆ theaterzaal

vr 20

Nina de la Parra 20.15u ◆ theaterzaal

do 27

Nashville’s Country Café 20.15u ◆ theaterzaal

do 15

Erik van Muiswinkel 20.15u ◆ theaterzaal

vr 20

Gerrie Smits 20.30u ◆ multifesta

vr 28

Smells Like Nirvana 20.30u ◆ multifesta

vr 16

The Bentleys & The Bendellas 20.15u ◆ theaterzaal

do 26

Huub Stapel 20.15u ◆ theaterzaal

vr 28

Lisa Ostermann 20.15u ◆ theaterzaal

vr 16

De Vriendendienst 20.30u ◆ multifesta

27 t/m 29

Theaterweekend 20.15u ◆ theaterzaal

za 17

Lennart Monaster & STIP 14.30u ◆ theaterzaal

november ‘22 4&5

WensMuziek 19.30u ◆ theaterzaal

za 17

Spruijt en Opperman 20.30u ◆ multifesta

zo 6

WensMuziek 14.30u ◆ theaterzaal

wo 21

Dutch Eagles 20.15u ◆ theaterzaal

wo 9

JW Roy 20.15u ◆ theaterzaal

vr 23

The 70’s Unplugged 20.15u ◆ theaterzaal

do 10

Lebbis 20.15u ◆ theaterzaal

vr 23

Maarten Westra Hoekzema 20.30u ◆ multifesta


februari ‘23

za 18

HNTjong 16.00u ◆ theaterzaal

21 & 22

WISH Entertainment 20.30u ◆ theaterzaal

do 2

Dana Winner 20.15u ◆ theaterzaal

22 t/m 24

Christel de Laat 20.15u ◆ theaterzaal

28 & 29

Slagwerkgroep EDK 20.00u ◆ theaterzaal

vr 3

n00b 20.15u ◆ theaterzaal

za 25

De Lustige Klanken 19.30u ◆ theaterzaal

zo 30

Slagwerkgroep EDK 14.00u ◆ theaterzaal

vr 3

Martijn Crins 20.30u ◆ multifesta

zo 26

De Lustige Klanken 13.30u ◆ theaterzaal

mei ‘23

za 4

André Manuel 20.15u ◆ theaterzaal

wo 29

Ukrainian National Ballet 20.15u ◆ theaterzaal

do 4

Jihad van de liefde 20.15u ◆ theaterzaal

za 4

Finalistentour 20.30u ◆ multifesta

do 30

Rapalje 20.15u ◆ theaterzaal

za 6

Lieven Scheire 20.15u ◆ theaterzaal

do 9

The Cosmic Carnival 20.15u ◆ theaterzaal

april ‘23

zo 7

Beumer & Drost 14.00u ◆ theaterzaal

vr 10

Zoutmus 20.15u ◆ theaterzaal

april

Wonka Comedy Festival 20.15u ◆ theaterzaal

do 11

Roué Verveer 20.15u ◆ theaterzaal

vr 10

Milène van der Smissen 20.30u ◆ multifesta

za 1

Seksklimaat 20.15u ◆ theaterzaal

vr 12

Jasper van Veen 20.15u ◆ theaterzaal

za 11

Theater Artemis 16.00u ◆ theaterzaal

di 4

Bas Birker 20.30u ◆ multifesta

za 13

De zus van Frida Kahlo 20.15u ◆ theaterzaal

do 23

Theater Sonnevanck 14.30u ◆ theaterzaal

do 6

Nabil 20.15u ◆ theaterzaal

zo 14

Juf Roos 14.00 & 16.00u ◆ theaterzaal

vr 24

The Fortunate Sons 20.15u ◆ theaterzaal

za 15

Harmonie EDK 20.00u ◆ theaterzaal

vr 19

Neil Diamond Memories 20.15u ◆ theaterzaal

zo 16

Harmonie EDK 14.00u ◆ theaterzaal

za 20

Pieter Verelst 20.15u ◆ theaterzaal

wo 19

Sinan Eroglu 20.15u ◆ theaterzaal

di 23

Ashton Brothers 20.15u ◆ theaterzaal

maart ‘23 do 2

Gerard van Maasakkers 20.15u ◆ theaterzaal

do 2

Joosen en de Jager 20.30u ◆ multifesta

vr 3

Maartje & Kine 20.15u ◆ theaterzaal

vr 3

ForEverly Brothers 20.30u ◆ multifesta

za 4

Tigre Blanco 20.15u ◆ theaterzaal

do 9

Opvliegers 20.15u ◆ theaterzaal

vr 10

Victor Luis van Es 20.30u ◆ multifesta

vr 10

Dorona Alberti 20.15u ◆ theaterzaal

za 11

Merijn Scholten 20.15u ◆ theaterzaal

zo 12

Monique Smit 13.00u ◆ theaterzaal

wo 15

Mark van de Veerdonk 20.15u ◆ theaterzaal

do 16

Leonard Cohen Tribute 20.15u ◆ theaterzaal

Bestel snel kaarten voor jouw favoriete artiesten via kattendans.nl!


14 Kattendanskrant seizoen 22/23

Dorona Alberti

Mark van de Veerdonk

Pearls

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is het podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij op weg naar de uitgang. Hij is vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Gaat hem dat lukken? Zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? ‘PODIUMBEEST ONTSNAPT!’ mag dan het laatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. Dat alles met zowaar een rooie draad! Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

wo 15 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 20,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Eric van Laarhoven

Aldwin van Krimpen

vr 10 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal no dutch required

PODIUMBEEST ONTSNAPT!

Cathrien van de Veerdonk

Dorona Alberti, die al bijna twee decennia op internationale podia te vinden is met Gare du Nord, het Metropole Orkest en haar (solo)programma’s, rijkt in haar nieuwe programma ‘Pearls’ een avond vol muzikale pareltjes aan. Artiesten als Prince, Kate Bush, Ella Fitzgerald, Gare du Nord, Roy Paci, Mme Curie, Shirley Bassey en Nina Hagen worden afgewisseld met Frank Sinatra, Talking Heads, Alabama Shakes en David Bowie. Reken geenszins op een avond vol covers, want Dorona houdt het spannend en maakt interpretaties zoals je ze nog niet eerder hebt gehoord. Wel hetzelfde verhaal , maar doorvlochten met haar herinneringen, rauw, puur, direct en zonder trucjes.

cabaret

muziek

Leonard Cohen Tribute Band Come Healing

Na een periode van relatieve rust komt de Leonard Cohen Tribute Band weer in de Nederlandse theaters. Het komende seizoen staat de muzikale beleving in het teken van de helende kracht van muziek.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Merijn Scholten TEAM SOLO

Muzikaal, snel en heel erg grappig. In ‘TEAM SOLO’ gaan Merijn en zijn alterego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens. De satirische filmpjes van Merijn Scholten gingen afgelopen jaar regelmatig viral. Micha Wertheim noemde hem derhalve “de grappigste man op Instagram”. Daarnaast maakte hij deel uit van het duo De Partizanen, dat de jury- en publieksprijs won op het Leids Cabaretfestival en de Neerlands Hoop ontving voor beste debuutprogramma. Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde ‘Het Leven an Sich’, schreef hij tekst en muziek.

za 11 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal

De Leonard Cohen Tribute Band brengt vele bekende en minder bekende songs in originele of gearrangeerde versie ten gehore. Het verbindend thema ‘Come Healing’ is de rode draad door een show met sprankeling, ontroering, luchtigheid en diepgang. Wij zijn blij dat u er bij bent: “Come Healing…”

do 16 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 ◆ theaterzaal no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Christel de Laat

Hoe dan?!

In ‘Hoe dan?!’, alweer haar derde voorstelling, is Christel de Laat opnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen. Zonder enige schaamte gooit Christel haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. Want Christel spaart niemand, ook zichzelf niet! Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes, waarna de toeschouwer met Christel verzucht: ‘Hoe dan?!’. 22 t/m 24 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

cabaret

Rijk in Beeld

cabaret

ballet The Ukrainian National Ballet

muziek

Leonard Cohen gaf in de vele teksten van zijn songs al blijk van een diepere blik achter de schermen van het leven. ‘The Future’, ‘In my secret life’ en ‘A Thousand kisses deep’ zijn daar sprekende voorbeelden van. Bij uitstek in deze woelige tijd van maatschappelijke veranderingen en transformatie, waarin het menselijke weer centraal komt te staan, kunnen we steunen op de helende kracht van Leonard Cohens muziek.

The Ukrainian National Ballet Swan Lake

Een onweerstaanbare combinatie van drama en tragedie afgezet tegen de strijd tussen goed en kwaad. The Ukrainian National Ballet of Odessa brengt een inspirerende versie van ‘Swan Lake’, het Zwanenmeer. Over de romantische liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette, koningin van de zwanen. Het is een van de beroemdste en meest geliefde werken. ‘Swan Lake’ is gebaseerd op de magische en mystieke uitvoering van Tsjaikovski. De werkelijk prachtige kostuums, decors en decoraties nemen je mee naar de danszaal van het paleis tot aan de waterkant van het meer.

wo 29 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 29,50 ◆ theaterzaal no dutch required


Kattendanskrant seizoen 22/23

Bas Birker

muziek

15

muziek

In Blijde Verachting

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Rapalje

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies d iepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Rapalje

Scotland´s Story

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

“We’re all Scotland’s story and we’re all worth the same”. Prachtige woorden met een diepe betekenis, direct uit de tekst van ‘Scotland’s Story’ en niets geeft beter weer waar deze nieuwe theater show van Rapalje over gaat.

di 4 apr ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 15,- ◆ multifesta

Rapalje gaat weer op reis langs de theaters in Nederland en België en neemt het publiek mee naar de hooglanden van Schotland met de vurige doedelzak, gevoelige ballades en stampende jigs & reels.

do 30 mrt ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 23,50 ◆ theaterzaal no dutch required

Wonka Comedy Festival

Op pure, ontroerende wijze vertolkt Sinan Brels nummers in het Nederlands en het Turks Op pure, ontroerende wijze zingt Sinan Eroglu de prachtige nummers van Jacques Brel. Sinan zingt afwisselend in het Nederlands en in het Turks, waardoor het repertoire van Brel bij een nieuw publiek gaat leven en het voor

wo 19 apr ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal no dutch required

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Kaat Pype

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Sinan Eroglu zingt Jacques Brel

Brel-liefhebbers een hele nieuwe lading krijgt. Naast Brel komen ook nummers van artiesten als Ramses Shaffy, Cem Karaca en Ahmet Kaya aan bod. De mix van culturen en Sinans persoonlijke vertolkingen van deze schitterende muziek zorgen in elke theaterzaal voor een bijzonder gevoel van onderlinge verbinding. Maak je klaar voor een magische avond vol kippenvelmomenten!

cabaret

Een gloednieuwe theatershow vol verhalen, muziek, zang en dans. Een feest der herkenning van klassieke Rapalje nummers als Caledonia en the Wild Rover gecombineerd met nieuw reper toire van hun gel ijknamige en spiksplinternieuwe cd ‘Scotland´s Story’.

Sinan Eroglu

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

In april 2023 organiseert Wonka Podia

Jihad van Liefde

Met Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

(samenwerkingsverband van 6 podia waaronder de Kattendans) het allereerste Wonka Comedy Festival. Een hele week bomvol Brabantse, Neder landse en internationale comedy-acts. Iconen en talenten. Voor iedereen!

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck

april ‘23 ◆ binnenkort meer!

Tony Lujien

“Omdat jouw verhaal het mijne is.” – Mohamed El Bachiri

cabaret

Nabil Absurd

Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

do 4 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 21,50 ◆ theaterzaal

do 6 apr ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

We zijn nog steeds vrienden, al escaleerde het bij ons af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar we vroegen door tot het ongemakkelijk werd en daarna stelden we ook die laatste, confronterende vragen. “Zit je mij nou de maat te nemen?”

za 1 apr ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

toneel

toneel

Casper Koster

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil? Wij hadden het over de klimaatcrisis. Soms te lang, vonden er twee van de drie. En dat irriteerde de derde.

Robin Vogel

Seksklimaat


Lieven Scheire Artificiële Intelligentie (A.I.)

Een entertainende theatershow over deze wonderlijke nieuwe vorm van software, die nu al overal om ons heen is.

Manon van der Zwaal

16 Kattendanskrant seizoen 22/23

cabaret

A Legend in Concert

Levende legende, icoon en ’s werelds bekendste en meest succesvolle singer-songwriter, Nei l Diamond kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière van ruim 50 jaar.

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of de spam uit je mails laat filteren.

De Neil Diamond Memories band eert het rijke oeuvre van de man die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht. Dé Nederlandse Neil Diamond zanger van dit moment, Marcel Mulders, neemt je samen met zijn 11-koppige band mee naar de glorietijd van de wereldster.

Wat is dat nu eigenlijk die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? In deze show maak je op een entertainende manier kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie.

za 6 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 20,50 ◆ theaterzaal

Neil Diamond Memories

Geniet van een fantastische show met passie, emotie, mooie herinneringen en muziek waarbij het publiek zeker gezellig mag meezingen. Nummers als ‘Sweet Caroline’, ‘Red Red Wine’, ‘I Am…I Said’, ‘Cracklin’ Rosie’ en vele andere hits passeren de revue. Kortom, een overweldigende muzi kale en visuele show met de mooiste hi ts, videobeelden en anekdotes vol met passie, emotie en herinneringen. Als liefhebber wil je deze show niet missen!

Jasper van Veen Niet gehinderd door enige kennis

19 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 ◆ theaterzaal no dutch required muziek

Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage h e r i n n e r i n ge n , d u b i e u ze a rg u m e nte n , s c h e r p e bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen.

theaterlezing

Jelle Vermeersch

Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Roué Verveer Gewoon Roué

Roué Verveer speelt d it seizoen alweer zijn 10 e cabaretvoorstelling ‘Gewoon Roué’. Het is tijd om dat te vieren! Met zijn charme verovert Roué inmiddels al meer dan twintig jaar de harten van het Nederlands publiek. Hij staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot. Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond. Of eigenlijk een avondje ‘Gewoon Roué’!

do 11 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 24,50 ◆ theaterzaal

Jasper (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Festival en sleepte in 2019 zowel de jury- als de publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling ‘Het dreigt volslagen goed te komen’. Dit voorjaar speelt hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.

vr 12 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 19,- ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆ ◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Seasession, Servaes Nelissen en Pieter Kramer De zus van Frida Kahlo

Muziekensemble Seasession, theatermaker Servaes Nelissen en regisseur Pieter Kramer maken deze bruisende muziektheatervoorstelling. Met opwindende livemuziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een bonte verzameling poppenfiguren. ‘De zus van Frida Kahlo’ is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianolacomponist Conlon Nancarrow weer tot leven. We zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals. Een bonte variétévoorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering.... met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Deze voorstelling is een feestelijk samenspel van muziek, theater en film.

cabaret

Raul Neijhorst

za 13 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 22,50 ◆ theaterzaal

muziek


Kattendanskrant seizoen 22/23

Pieter Verelst

17

show

Ten Aarzel

De Vlaamse krant De Standaard beschrijft de stijl van Pieter Verelst als “Briljant absurdisme” en ziet hem als de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd. Net als in zijn vorige voorstellingen ‘Mijn broer & ik’ en ‘Amai’, viert ook in ‘Ten Aarzel’ het absurdime hoogtij. Of zoals hij zelf zegt: “De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid”. Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken. In dat schuim steek ik een glimmende bit en dan stijger ik op. Zonder stijgbeugels! En Bruno voelt meteen “Hey, dit is mijn baasje. Deze meester mag mij wel berijden.” Wat een droom…

Coert Buiting

za 20 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 19,50 ◆ theaterzaal cabaret

Johannes van de Voorde

Ashton Brothers 🔺

Na het grandioze succes van hun zomerspektakel ‘Ashtonia’ zijn de Ashton Brothers terug in het theater!

In hun gloednieuwe jubileumshow ‘🔺’ gaan ze op zoek naar de kern van hun broederschap. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in één rechte lijn naar je hart. Rebels, onverschrokken, hilarisch, muzikaal en ongeëvenaard: The Ashton Brothers are coming back to town!

di 23 mei ‘23 ◆ 20.15u ◆ € 26,50 ◆ theaterzaal

jouw bezoek

Kattendans bedankt haar sponsoren!

BEMACHTIG NU KAARTEN!

Heb jij jouw favoriete artiesten al geselecteerd? Maak dan snel jouw bestelling in orde zodat je verzekerd bent van kaarten! Kaarten bestellen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week via onze website www.kattendans.nl. Totdat we weer open zijn is het uitsluitend mogelijk om enkel middels e-mail bij onze theaterkassa je reservering door te geven.

MULTIFESTA Wist je dat we na de verbouwing naast de theaterzaal beschikken over een multifunctionele zaal, de Multifesta? Een zaaltje met bar dat uitermate geschikt is voor o.a. bandavonden, comedysets en kleine theatervoorstellingen. Dat betekent dus nog meer voorstellingen! De zaal staat bij elke voorstelling vermeld.

HAPJES EN DRANKJES Bij ons begint een avond uit extra gezellig met een gratis kop koffie of thee voor aanvang van elke professionele voorstelling. Na afloop van de voorstelling ben je nog van harte welkom in de foyer, waar je nog kunt nagenieten van de voorstelling. Wellicht dat de artiest van de avond zelf ook nog even aanschuift! Maak je avond uit helemaal compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling lekker een hapje eten bij een van de horecagelegenheden in de buurt.

PIN ONLY Met ingang van het nieuwe theaterseizoen is het bij ons niet meer mogelijk om contant te betalen. Het is bij zowel de theaterkassa als de bar uitsluitend mogelijk om middels pin te betalen.

Heerlijk toch, zo’n krantje om relaxed te lezen deze zomermaanden? Wist je dat je ook online en via social media op de hoogte kunt blijven van ons theater? Bezoek onze website www.kattendans.nl en volg ons op social media.

DAK- EN GEVELBEKLEDING DAKBEDEKKINGEN

Op een team kun je bouwen WWW.KEMPENCLADDING.NL

Kennedylaan 10 5571 KC Bergeijk Postbus 4 5570 AA Bergeijk Telefoon 0497 551 551 Fax 0497 551 567 bouw@moeskops.nl www.moeskops.nl

Wijzigingen voorbehouden: onze programmakrant is voor aanvang van het theaterseizoen samengesteld. Kijk voor alle actuele informatie en eventuele programmawijzigingen op www.kattendans.nl.

Bouwen is luisteren. Luisteren naar de wensen van de klant en de eindgebruiker. Bouwen is inspelen op die wensen door actief en creatief mee te denken en de beste oplossingen aan te dragen. Maar bouwen is vooral organiseren en coördineren. Samenwerken met respect voor de belangen van iedereen. Teamwork door alle mensen en partijen die bij de bouw betrokken zijn, inclusief de eindgebruiker.


18 Kattendanskrant seizoen 22/23

6 PIONIERS IN ACTIE

3x theater voor € 33,Heb jij de ster al gespot in de krant? Voor slechts € 33,- kun je drie voorstellingen, die zijn aangeduid met deze ster, bezoeken in ons theater. Tof toch om op deze voordelige en laagdrempelige manier kennis te maken met het aanstormende talent in theaterland?

Ken jij Wonka Podia al? Als je onze website en social media goed in de gaten gehouden hebt afgelopen tijd, kan het zijn dat je deze

en leren we van elkaar. We zetten samen stappen om onze podia toegankelijker te maken en iedereen die dat wil – nog meer -

naam al een aantal keer voorbij hebt zien komen. Wonka Podia is de overkoepelende naam van het samenwerkingsverband

welkom te kunnen heten. We vinden elkaar in overkoepelende thema’s als inclusie, internationalisering en educatie.

van 6 podia uit de Brainportregio: De Schalm in Veldhoven, Het Speelhuis en de Cacaofabriek in Helmond, Het Parktheater in Eindhoven, Theater De Hofnar in Valkenswaard en De Kattendans

Zo organiseren we komend seizoen onder meer de Wonka Jeugdtheaterdagen (herfstvakantie) en het Wonka Comedy Festival (april 2023).

in Bergeijk. Binnen Wonka Podia delen we ervaringen

Meer over Wonka Podia, de programma’s en projecten vind je op wonkapodia.nl.

WONKAPODIA.NL De Kattendans Bergeijk | Theater de Schalm Veldhoven | Parktheater Eindhoven Theater De Hofnar Valkenswaard | Het Speelhuis Helmond | De Cacaofabriek Helmond

A number of shows in our program have been labeled ‘No Dutch Required’. These shows can be easily understood by those who don’t speak Dutch. No words are needed to understand the international language of music and dance! Meer informatie en actievoorwaarden:

kattendans.nl

Please note that most artists are Dutch. They might share anecdotes or stories during these shows in their own language. However, we are convinced this will not affect the overall enjoyment of these shows. We are happy to welcome you to our ‘No Dutch Required’ shows!


Kattendanskrant seizoen 22/23

19

Theater Artemis

5+

De onzichtbare man Verstoppertje spelen op filosofisch niveau

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want wie speelt er op die piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien of moet je dat maar geloven?

4+

De voorstelling werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en Gouden Krekel en stond in de selectie van Het Theaterfestival.

Oortwolk

za 11 feb ‘23 ◆ 16.00u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Theater Sonnevanck

Behoorlijk Boos

Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader…

7+

di 25 okt ‘22 ◆ 14.30u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Het Laagland

weggespoeld en hij moet haar redden.

23 feb ‘23 ◆ 14.30u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

Boel Gevoel

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Een revue voor Lachebalkjes en Huilebekkies Je kunt ineens fietsen zonder zijwieltjes. Je broertje krijgt een groter cadeau dan jij. Je vader luistert niet. Er zit een draak onder je bed. Oma wil je steeds knuffelen. Je cavia is doodgegaan. Gevoelens zijn er altijd en overal. Superhandig, omdat ze je laten weten wat je wilt én wat je niet wilt. Maar stel dat je nog niet weet wat je precies voelt, of wat je ermee moet. Als zo’n boel gevoel ineens naar boven komt: wat doe je dan? Tetsuro Miyazaki

◆◆◆◆◆

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is

Monique Smit

Naar Toon Tellegens ‘Is er dan niemand boos?’ bij Querido.

Benning & Gladkova

Liegebeesten

‘Behoorlijk Boos’ is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt.

4+

Kurt van der Elst

Jesse Hanssen

‘De onzichtbare man’ gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden.

3+

‘Boel Gevoel’ is een uitbundige muzikale ontdekkingstocht naar je gevoelens, wat je ermee kunt en wat er gebeurt als je ze tot in je tenen doorvoelt. Een ongeremde revue voor alle Lachebalkjes en Huilebekkies van 4 tot 104!

wo 26 okt ‘22 ◆ 14.30u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Lennart Monaster & STIP

Monique Smit

Van Hamelen & The Rats

KidsPop

Een muzikaal sprookje met een staartje

Monique Smit is bekend als zangeres en presentatrice en heeft al diverse Nederlandstalige hits op haar naam staan. Twee jaar geleden lanceerde de Volendamse haar eerste boek met cd van een nieuw concept: KleuterPop. Het album bevat tien liedjes en een bonustrack. Speciaal voor de theatershow van KidsPop worden daar een aantal nieuwe en exclusieve nummers aan toegevoegd.

Van Hamelen is de grootste popster ooit met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. Natuurlijk gaan ze mee met wat hij van ze vraagt, hij is immers de rattenvanger! Ook de jonge rat Tara is dolblij als ze als nieuwste bandlid mee mag doen. Tot ze voor een keuze staat die ze nooit meer terug kan draaien. Het hele achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de rattenvanger gek? Of zijn zij gek?

Voor kinderen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor de kleintjes, brengt Monique een geweldige nieuwe show! Vergezeld door twee danseressen, een DJ en boordevol interactie tussendoor, is het één groot en vrolijk feest voor iedereen. KidsPop staat garant voor een show vol vrolijke en opzwepende melodietjes voor kids en hun ouders! Arthur Mebius

za 17 dec ‘22 ◆ 14.30u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

7+

zo 12 mrt ‘23 ◆ 13.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal


20 Kattendanskrant seizoen 22/23

Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Juf Roos

10+

Juf Roos gaat op avontuur Wegens het overweldigende succes van de eerste theatershow met overal uitverkochte zalen komt Juf Roos terug naar het theater met een nieuwe theatershow. In deze nieuwe show maken Juf Roos en Gijs zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan… gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Zou het ze lukken om dit voor elkaar te krijgen? Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.

zo 14 mei ‘23 ◆ 14.00u & 16.00u ◆ € 19,50 ◆ theaterzaal

HNTjong

STOM

‘STOM’ is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehante hoofdpersoon. Voor iedereen die er af en toe helemaal klaar mee is. Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Intussen gaat ze gewoon naar school, feestjes, muziekles, maar helemaal stil. Hoe heb je een gesprek met iemand die niks terug zegt? Is het dapper of loopt ze aandacht te trekken? Heeft ze een zeldzame ziekte? Heeft ze iets vreselijks meegemaakt? Of moet ze gewoon een beetje normaal doen. Haar vrienden, haar ouders, de psycholoog waar ze verplicht naartoe moet, nouja, eigenlijk iedereen heeft er iets over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Ook als haar ouders wanhopig worden, ook als haar vrienden geen zin meer hebben om iets met haar te doen. Wat als Ziggy helemaal niet meer wil meedoen?

za 18 mrt ‘23 ◆ 16.00u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Toneelschap Beumer & Drost Het Ding

2+

Meneer P bevindt zich in de behandelkamer van een psychiater. Om de herinnering aan hem levend te houden, maakt P met deze docteur een reis naar zijn zoekgeraakte vader: een uitvinder, wetenschapper, musicus en een spion tegelijk. Rondkijken in het brein van Meneer P? Het ding geeft je daar in deze eclectische voorstelling de mogelijkheid toe. Zoals dat gaat in een brein, schiet je daarbij alle kanten op. Met muziek en filmbeelden komen de hersenspinsels en het verlangen van P kleurrijk tot leven. Acteren op film en toneel vloeien buitelings in elkaar over. Het gebeurt voor je ogen. Magisch. Dat is het ding in ‘Het Ding’.

zo 7 mei ‘23 ◆ 14.00u ◆ € 9,50 ◆ theaterzaal

8+

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Sudoku, maar dan voor de kleintjes! Kleine speurneuzen opgelet! Kun jij het raadsel van de kindersudoku oplossen? Elk vormpje mag slechts 1x te vinden zijn in elke rij, kolom én rooster bestaande uit vier vakjes. Puzzelen maar!

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆


Kattendanskrant seizoen 22/23

Toneelvereniging De Kempengalm Zonde van de zusters

Klooster Parc is een klooster dat zijn deuren heeft opengesteld om hun gasten het rijke katholieke leven te laten ervaren. Inclusief wonder, kloosterkaas en kloosterbier. Er moet echter ook belasting betaald worden en daar was niet aan gedacht. Gelukkig heeft Disney World Parijs interesse in een kloosterpretpark, maar wat dan te doen met de zusters? Met die zusters is sowieso van alles aan de hand. Eén is er in de overgang en maakt avances naar de pastoor. De ander is BHV’er… en hoe! Weer een andere zuster wil een groentetuin. Ook een zuster is in de war en bezorgt om Sint Juttemis. Maar wat hebben die hospitante en die journaliste in het klooster te zoeken? En die pastoor, dat is me er toch ééntje! Kortom, een dolle boel in het klooster. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de Belastingdienst moet wachten op de centjes tot Sint Juttemis. Of toch niet??? Een blijspel geschreven door Ton Davids en geregisseerd door William Houbraken. za 22 okt ‘22 ◆ 20.00u ◆ € 9,- ◆ theaterzaal zo 23 okt ‘22 ◆ 14.30u ◆ € 9,- ◆ theaterzaal

21

Harmonie Echo der Kempen

Najaarsconcert

Dit jaar niet één, maar drie najaarsconcerten van het harmonieorkest van Echo der Kempen. Het orkest pakt dan ook flink uit met lichte muziek, zang en dans. Concerten voor jong en oud! Hoe de invulling van deze laagdrempelige concerten er precies uit gaat zien blijft nog even geheim. Houd onze website en de social media kanalen van Harmonie Echo der Kempen in de gaten. Dan blijf je helemaal op de hoogte. Laat je verrassen door Harmonie Echo der Kempen en bestel alvast kaarten!

toneel

za 12 nov ‘22 ◆ 20.00u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal zo 13 nov ‘22 ◆ 14.00u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal zo 13 nov ‘22 ◆ 19.30u ◆ € 17,50 ◆ theaterzaal muziek

Toneelvereniging De Kempengalm

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Het Abele Spel

Het Minnespel der Maagden van schrijver D.J. Eggengoor

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Een heerlijk onbekommerd avondje uit en ouderwets genieten van deze doldwaze plattelandskomedie!

Natuurlijk, wat nu weer?

vr 25 nov ‘22 ◆ 20.00u ◆€ 10,- ◆ theaterzaal za 26 nov ‘22 ◆ 20.00u ◆€ 10,- ◆ theaterzaal zo 27 nov ‘22 ◆ 20.00u ◆€ 10,- ◆ theaterzaal

WensMuziek

In Luchtland zorgt Windroos ervoor dat de seizoenen worden gedraaid door de seizoenblazers. Aan het hoofd van elk seizoen staan een koning en koningin, die zijn aangesteld door Moeder Natuur. Nadat het al een paar keer flink mis is gegaan, besluit Windroos om helemaal opnieuw te beginnen. Ze stelt nieuwe winden aan en er komen nieuwe koningen, koninginnen en nieuwe bewoners van de seizoenen De Zomerse Zussies hebben pret voor tien. De Keurig Kleurige bosbewoners zijn druk in de weer. De Eskimo Squad zorgt ervoor dat de Winter op rolletjes loopt en de Wuivende Weidewopjes en de Blije Bijenbende maken de Lente fleuriger dan ooit.

theater

Zou het deze keer dan eindelijk wel goed gaan? Maar wat zijn de ScienceSkyers aan het doen? Ze waren toch weggestuurd? En wat hebben de oude bomen te vertellen? Ben je benieuwd hoe dit afloopt? Kom dan kijken en luisteren naar het nieuwe zelfgeschreven muzikale verhaal van WensMuziek. De 75 kids van WensMuziek nemen je mee in een gloednieuw avontuur.

vr 4 nov ‘22 ◆ 19.30u ◆ € 14,50 ◆ theaterzaal za 5 nov ‘22 ◆ 19.30u ◆ € 14,50 ◆ theaterzaal zo 6 nov ‘22 ◆ 14.30u ◆ € 14,50 ◆ theaterzaal

toneel

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆


22 Kattendanskrant seizoen 22/23

muziek

WISH Entertainment Opgedoekt

In dit huis staat de deur altijd open. In dit huis is het gezellig! Nou ja, meestal dan… Soms… Laat maar… In dit huis mag je overal zitten, als het maar op je eigen

theater

stoel is. In dit huis zijn we samen alleen.

De Lustige Klanken

Renaissance ‘d Amelie l’impresson de la renaissance du futur fabuleux Accordeonmuziek oubollig? Nou, die uitdaging gaan we met jullie aan! In deze voorstelling laten wij je beleven welke mogelijkheden het accordeon allemaal te bieden heeft. Je zult genieten van de eerste tot de laatste noot.

za 25 mrt ‘23 ◆ 19.30u ◆ € 12,50 ◆ theaterzaal zo 26 mrt ‘23 ◆ 13.30u ◆ € 12,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Harmonie

Echo der Kempen

Voorjaarsconcert

Lief hebbers van klassieke muziek opgelet! Het harmonieorkest van Harmonie Echo der Kempen trakteert je tijdens haar voorjaarsconcerten op enkele prachtige werken waarvan er minimaal één ook wordt gespeeld tijdens het concours later het jaar in Veldhoven. 2023 is dus een concoursjaar voor het harmonieorkest. Een jaar waarin zij weer moet bewijzen dat het tot de top van Brabant behoort. Tijdens de voorjaarsconcerten zal één van de concourswerken voor het eerst ten gehore worden gebracht aan het grote publiek. Kom dus genieten van die prachtige concoursmuziek en bestel snel kaarten!

za 15 apr ‘23 ◆ 20.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal zo 16 apr ‘23 ◆ 14.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal muziek

In dit huis is Google de enige die je kunt vertrouwen. Wij zijn WISH Entertainment. Een creatieve en enthousiaste groep die je telkens weer versteld laat staan. Wij heten je van harte welkom bij onze nieuwe productie ‘Opgedoekt’.

vr 21 apr ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 16,50 ◆ theaterzaal za 22 apr ‘23 ◆ 20.30u ◆ € 16,50 ◆ theaterzaal

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆

Slagwerkgroep Harmonie Echo der Kempen Percussion meets Art

De slagwerkgroep van Harmonie Echo der Kempen is na twee jaar weer terug. En hoe! Na diverse prachtige shows in het verleden is de groep in 2023 terug met een avondvullend programma ‘Percussion meets Art’! De slagwerkgroep vertelt in deze voorstelling het verhaal van een mysterieuze diefstal van een beeldje genaamd ‘El Baterista’ oftewel ‘Ut Tamboerke’. Een geluksbeeldje van weinig tot generlei waarde. Twee rechercheurs vertrekken naar een kunstwijk in Barcelona om de vreemde diefstal op te lossen en de dief te ontmaskeren. Het is een spannend avontuur met verrassende afloop waarbij de raakvlakken tussen percussie en kunst voortdurend worden opgezocht. Een theatershow zoals je van ons gewend bent, vol percussie, blaasmuziek, zang en voorzien van de nodige humor.

vr 28 apr ‘23 ◆ 20.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal za 29 apr ‘23 ◆ 20.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal zo 30 apr ‘23 ◆ 14.00u ◆ € 15,- ◆ theaterzaal

muziek

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆


Kattendanskrant seizoen 22/23

23

Maak kans op twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze! Applaus Backstage Cabaret Comedy Week Coulissen Foyer Gezelligheid Guido Weijers Kattendansen

Me On Stage Ploegfestival Première Rietveld Tryout Verbouwing Welkom terug Wonka Podia

Oplossing

Los de puzzel op en stuur jouw antwoord voor 1 juli naar stan@kattendans.nl


24 Kattendanskrant seizoen 22/23

we zien je snel weer!