Page 1

Katrine Skou Bonde Hold nr. 21A/K21

Assignment 2 Virksomhedskommunikation 2

Februar 2010 Helle Bettan

Kampen for det grønne Efter 14 lange år med utallige frustrationer, kunne Nike i juni i år stolt informere os alle om, at alle Nike produkter nu er fuldstændig frie for drivhusgassen SF6.

For 14 år siden blev Nike ramt af den ene skandale efter den anden og den der siden er arbejdet hårdt på, er den omkring SF6. En drivhusgas der på Nike's fabrikker udleder ligeså meget gas som én million biler. Men Nike gav ikke op, gassen måtte ud af skoene, så de igen kunne blive de førende indenfor løbesko og dermed formindske deres udslip af drivhusgasser.

Det var dog lettere sagt end gjort og Nike's team af omkring 60 designere og forskere havde et stort arbejde foran sig. Problemet for dem var at de stoffer de erstattede SF6 med, faldt fra hinanden endnu hurtigere end SF6. Problemet var stort og gang på gang måtte Nike skuffe miljøgrupperne der skulle tjekke op på sagen.

Men så lå løsningen forude for teamet, SF6 skulle udskiftes med en blandning af nitrogen og plastik, der kort fortalt skulle smeltes og omformes. Det blev et stort øjeblik, da teamet fandt ud af at de på denne måde skabte en endnu tyndere og lettere sål, som giver løberen bedre komfort og en lettere sko.

Det var en sej kamp, men nu er Nike igen de førende på markedet og for igen stående aplaus fra løbere og atleter for deres Air Max 360. Sidst men ikke mindst lever Nike nu op til kravene om udslip fra deres fabrikker og kan derfor gøre noget fro miljøet.

Virksomhedskommunikation2  
Virksomhedskommunikation2  

Oversættelse

Advertisement