Page 1

travel En av Europas fineste perler...

Tenerife

TOPP 3 strender Hotellguiden som garanterer deg den perfekte turen

Attraksjoner -

som passer perfekt for deg

En spansk matverden •våre tips •mattradisjoner •resturanter


travel

Innhold

4 10 TENERIFE 4 6

OM TENERIFE HVORFOR TENERIFE?

12

ATTERAKSJONER 8

10 12 14

ATTERAKSJONER PLASSER OG BESØKE SIAM PARK TOPP TRE STRENDER

VÅRE ANBEFALINGER 16 MAT PÅ TENERIFE 18 HOTELLER PÅ TENERIFE

2

16


3


travel

Tenerife

Drømmer du om en solfylt romantisk ferie med kjÌresten eller en actionfylt eller avkobling med dine aller nÌrmeste venner? Da er Tenerife et bra alternativ for deg.

4


7 rste av de ø t s n e d r ed enerife e yen og m iø r a n a K e bebodd nias nest a p S e if r e er Ten 2034 km² i Atlanter r e g g li a y Ø største øy. meter fra o il k 0 0 3 rmere havet næ ysten, og k t s e v d r o nske n en den afrika innelse. D r p p o k s n a er av vulk Cruz de a t n a S n e rovins spanske p tter øyene a f m o e if r Tene omera og G a L , a a Palm Tenerife, L edstaden v o H . o r r El Hie rovinsen: p m o s e samm heter det Tenerife. e d z u r C a Sant

T

5


travel

Hvorfor Tenerife? Klima

Temperaturen nord på Tenerife ligger stort sett mellom 17 og 18 grader i januar og februar, og 22-23 grader i den varmeste tiden, som er august og september. Sør på Tenerife er det svært tørt, mens i nord er det en hel del nedbør.

Natur

Naturen på Tenerife er svært variert, og øya har flere nasjonalparker, blant annet Las Cañadas, Mascadalen og Anangahalvøya.I liket med de andre Kanariøyene er den bygd opp av vulkanske bergarter. På Tenerife finner du vulkanen Teide, som er 3718 meter høy og Spanias høyeste fjell. Fjellene er godt egnet for vandring. Nord på Tenerife har de op-

6

prinnelige strendene svart lavasand. I dag fins det også flere kunstig anlagte strender med lys sand.

Samfunn Tenerife er et moderne samfunn med alt hva du kan vente deg av varer og tjenester. Elektrisitets- og vannforsyningen er stabil, kloakksystemene fungerer stort sett bra, du kan få tak i det meste av matvarer, klær og andre konsumentprodukter, og helsetjenestene er utmerkede. Tenerife har to internasjonale flyplasser, en i sør og en i nord. Drosjer er det flust av i byene og på turiststedene på Tenerife. Drosjetakstene på Kanariøyene er de billigste i Spania og blant de billigste i Vest-Europa.

Fakta Tenerifes areal: 2034 km2 Høyeste punkt: 3718 moh Tenerifes kystlengde: 342 km Innbygger på Tenerife: 897 582 Turistbesøk fra utlandet: 3 118 852 Største by på Tenerife: Santa Cruz de Tenerife Klima på Tenerife: Subtropisk

Natur på Tenerife: Hovedsakelig vulkanske fjell


Turisme dominerer på Tenerife Turisme er svært viktig for Tenerifes inntekter. I 2010 kom det 3 118 852 turister til Tenerife. De fleste reiser til den tørre, sørlige delen av øya. Særlig mange velger å feriere på Playa de las Américas og Los Cristianos. Tenerife har noe for alle, fra de gylne sansstrendene i sør til det dramatiske månelandskapet i Teide nasjonalpark og alt imellom. Det herlige klimaet trekker folk til øya hele året. Kanskje du ønsker en avslappende og romantisk ferie for deg og kjæresten? Eller planlegger du en morsom tur med vennegjengen? Uansett hva du planlegger er Tenerife en plass å vurdere. Du vil helt klart få de moro, enten du er interessert i vannsport, festing, avslapping på stranden, oppdage skjulte perler, utforske typiske kanariske landsbyer eller ta en kabelvogn opp til Spanias høyeste fjelltopp er Tenerife plassen.

7


BEACHES

travel

Strenden på Tenerife er noen av de fineste strendene i Europa. Flere av dem har myk, gyllen sand med varmt, turkist vann som er ideelt å bade i. Strendene ligger i hovedsak rundt de store turiststedene. De fleste oppfyller europeiske karv til renslighet, har dusjfasiliteter, solsenger, parasoller og de fleste tilbyr vannsport, inkludert jetski og vindsurfing i tillegg til spennende båtturer.

SIAM PARK Er du klar for fart og spenning med en vennegjeng eller avslapning på en hvit sandstrand med kjæresten da er Siam Park plassen for deg. Siam Park er en av Europas største vannparker og åpnet dørene i 2008. Vannparken ligger sør på Tenerife, nærmere sagt like utenfor Playa de las Americas. Siam Park har 185.000 m2 med eksotisk orientalsk arkitektur, spennende vannsklier, bølgebasseng og vakre hageanlegg. Er man lei av fart og spenning, kan man slappe av og sole seg på den vakre Siam Beach. Vannparken har café og restauranter samt shoppingområde.

8

ATTR


AKSJONER 9


travel På “taket” av Tenerife Da er El Teide er en perfekt atteraksjon for deg. Fjellet ligger på Tenerife med sine 3718 meter er det Spanias høyeste fjell. Opp til 3555 meter kan alle som vil komme, enten med gondolbane eller til fots. Gondolbanen koster 50 euro og bringer deg fra foten av vulkanen på 2356 meter og opp til et lite platå på 3555 meter eller velger du den langt mer sporty varianten å gå, er stien opp 9,7 kilometer lang og høydeforskjellen 1199 meter. Dette er en veldig populær topptur som du ikke burde gå glipp av!

Las Americas Playa de las Américas er festhovedstaden på Tenerife. Tusenvis av festende lever livet på dette vibrerende og fargerike feriestedet som er kjent for sine 24-timers feiringer, og er et av de mest populære stedene å besøke i hele Europa.

Los Cristianos Den hyggelige og rolige feriebyen Los Cristianos passer godt for deg som vil ha tilgang til et godt tilbud av restauranter og butikker og gøye atteraksjoner som tennis, squash, padling, windsurfing og vannski eller dykking. I havna ligger fiskebåtene fortøyd, og i den gamle bydelen like ovenfor er det mange sjamerende smågater med gode bakerier og diverse butikker.

i 10

Det er noe for en hver smak på Tenerife. Enten du liker fart og spenning eller bare liker å slappe av på stranda.

Vi har plukket ut litt av hvert for at aktivitetene skal passe for alle og en hver. Håper du finner noe du vil prøve.


Eventyrlysten ? Hvis du er mer av den eventyrlystne typen, og elsker følelsen av frihet og vektløshet, er det mange selskap på øya som tilbyr disse spennende idrettene, veldig ofte inkludert kurs både for nybegynnere og de mer erfarne. F.eks. flyging, fallskjermhopping, hanggliding eller paragliding

Vannsport Det klare og tempererte vannet langs Tenerifes kyst har et rikt havliv og er en drøm for dykkere hele året. Med mang dykkesentre og dykkesteder for alt fra nybegynnere til profesjonelle dykkere. Tenerifes herlige vær og vind gjør øya ideell for vannsport som surfing, vindsurfing og seiling. Mer eventyrlystne reisende kan prøve paragliding eller kitesurfing. Det også muligheter for fantastiske båtutflukter fra øyas mange havner.

For mer info gå inn på våre nettsider eller send oss en mail.

i 11


travel

Siam Park

Et badeeventyr for alle Tower of Power

Tør du å prøve deg på det 28 meter høye Tower of Power som går gjennom et basseng med haier? Her vil du garantert få kjenne på adrenalinet.

Mekong-fossene

Spar skrikene til denne utrolige raftingopplevelsen, som overraskende hurtigt fører deg gjennom fossefallene, for til sist å ende opp i det store bassenget.

Naga

Liker du å konkurere selv i vann? Nå kan du surfe om kapp, ta med deg vennene dine opp i den 30 meter lange bølge sklien Naga med hele seks sklier i en

Wave Palace

Vil du slappe av i Siam Park kan vi anbefale den hvite sandstranda Wave Palace. Dette er en kunstig sandstrand med restaurat like ved. På restauranten selger de alt du måtte ønske av mat og drikke. Den kunstige sandstranda har også bølger. Faktisk verdens høyeste kunstige bølger. Det er noe som er verdt å få med seg.

12


Fakta om Siam Park • Vannparken har 120 attraksjoner. • Vannparken har hele fem verdensrekorder på lista. • Siam Park ble kåret til Spanias aller beste vann park av Tripadvisors. • Vannparken kom også med på lista over verdens ti beste temaparker. • Alt du ser i parken er inspirert av thailandsk kultur. Parken ble åpnet første gang i 2008 av den thailandske prinsessen Maha Chakti Sirindhorn. • Siam Park er også verdens første grønne badepark Vannet i badeattraksjonene er sjøvann som blir destillert på stedet og seinere brukt til å vanne alle plantene i parken.

13


travel

three of the best BEACHES

På Tenerife er det mange fine badestrender, her er våre anbefalinger.

14

1.

PLAYA DE LAS VISTAS

Playa de Las Vistas Dette er en av de vakreste strendene på Tenerife og ligger i Los Cristianos sør på øya. Det er til tider ganske fullt på stranda, da det strømmer folk fra Los Cristianos og Playa de Las Americas hit. Det er selvfølgelig varierende etter når på årstiden

man besøker den. Det er mange barer og restauranter like i nærheten av Playa de Las Vistas, og det gjør den enda mer attraktiv. Liker du strender med lite turister på, så er ikke dette den riktige stranda for deg.


2.

PLAYA LA TEJITA

Dette er faktisk den største sandstranden på Tenerife med en lengde på omtrent 1,5 kilometer og bredde fra 100 til 300 meter. Playa la Tejita er en naturlig strand på Tenerife og sanden har blåst fra Sahara og over til Tenerife. Det kan bli litt vind til tider på denne stranden ettersom vinden kan komme inn fra alle ret-

ninger her. Playa la Tejita ligger like i nærheten av flyplassen. En liten del av Playa la Tejita er naturiststrand hvor man kan bade naken. Her soler og bader begge kjønn seg nakne. Naturiststranden ligger litt skjult til, og er en av flere naturiststrender på Tenerife.

3.

PLAYA DE LAS AMERICAS/PLAYA CAMISON

Playa de Las Americas er en av de mest kjente strendene på Tenerife, og har et rikt utvalg av barer og restauranter like i nærheten. På stranden er det også vannski, muligheter for å snorke på korallrev, kjøre vannscooter og på flotte båtturer som er tilgjengelig på stranden Playa de Las Americas. Båtturene kan

innebære en tur med sjørøverbåt eller en katamaran. Dette er ei strand som passer for alle aldersgrupper.

15


travel

Restauranter på Tenerife

Generelt om mat på Tenerife

Anbefalinger

Noe av det morsomste med å reise er å oppleve den lokale maten. Du kan, hvis du vil, spise norske kjøttkaker, hamburgere og tacos på Tenerife. Dette er enkelt å få tak i, på og rundt de største turisthotellene for Skandinaviske (og britiske) charterturister.

Spise i Puerto de la Cruz Her finner du din restaurant, uansett om du foretrekker vegetarmat, middelhavsmat, det klassisk spanske kjøkken, sjømat, tradisjonell kanariøymat eller italienske restauranter.

Vi synes i alle fall at du skal forsøke mer enn turistfellene og turistbarene, og spise dine middager på en av de mange “ordentlige” restaurantene på Tenerife. De fleste restaurantene på øya serverer spansk mat, og naturligvis finner du utallige tapasbarer.

Spis i Los Cristianos Har du lyst på på god norsk hjemmelaget mat, kanskje sild eller gravlaks på Tenerifeferien? Da er Cafe Camilo i Los Cristianos svaret.

Den lokale maten på Kanariøyene er slett ikke uvant kost for de fleste av oss. Her spises mest grillet kjøtt, som for eksempel gris, lam, kylling eller storfe. Men beligenheten tilsier naturlig nok at fisk også er populært, ofte servert til salte stekte poteter. Hvorfor ikke ta turen vekk fra badedestinasjonen hvor du bor, f.eks. Playa de las Americas, og heller besøke en øyas sjarmerende småbyer for god mat og hyggelig uteliv?

16

Casa Pache Er en herlig restaurant i hjertet av Ranilla-distriktet. Sjarmerende lokaler bestående av små rom med hver sin stil. Kreative kokker gir deg deilig spansk mat. Også et pluss for masse deilig vin og tapas-spesialiteter. Noria-distriktet. Her finner du en rekke spennende og gode restauranter, ikke minst i den trendy gaten Calle Antonio Dominguez Alfonso.


17


travel

Hotell på Tenerife Romantisk tur for to Roca Nivaria Gran Hotel 5-stjerners ☆☆☆☆☆ Avslappende og luksuriøst hotell Det bortgjemte hotellet gir deg et opphold med fredlig luksus, enten du ønsker å nyte et glass nypresset juice ved bassenget, eller nyte den fantastiske utsikten mens du slapper av i den store utendørs jaccuzien. Hotellet har stor plass til sport, og dette området inkluderer tennis- og padlebaner. Det er mulighet for å nyte fullstendig avslapning i det utsøkte og romantiske Spaet Azules de Nivaria, som gir deg timer med ro, behandlinger og massasjer som er godt for kropp og sjel! Med forskjellige restauranter, vakker utsikt, guddommelige hager, et treningssenter og en rekke fritidsaktiviteter, finnes det noe for enhver smak på Roca Nivaria.

Billig kjærlighetstur La Siesta i Arona 4 stjerners ☆☆☆☆ Sentralt og rimelig hotell Hotellet ligger nærme Playa de Las Americas som har ett bra uteliv og diverse butikker. Dette hotellet har 4 stjerner og er rimelig og greit! Slapp av på stedets spa, hvor du kan nyte kroppsbehandlinger og ansiktsbehandlinger. Det er også helsestudio, utendørsbasseng og badstue på hotellet. Hotellet har dessuten trådløs Internett-tilgang (tilleggsgebyr), resepsjonstjenester og spillerom. Dette hotellet har en restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. Det er også mulig å spise på stedets kaffebar/kafé. Besøk stedets bar/lounge eller bassengbar og slapp av med din favorittdrink. Gjestene tilbys buss til og fra flyplassen (tilgjengelig på forespørsel), mot et tilleggsgebyr. Parkering er også tilgjengelig i nærheten.

18


Rimelig vennetur Las Piramides Resort Tre stjerners ☆☆☆ Sentralt og billig hotell Las Piramides Resort er et hotell som ligger sentralt i det livlige feriestedet Playa de Las Americas i Tenerife. Stedets sentrum, der du kan finne et yrende natteliv og et stort antall butikker, barer og restauranter. Hotellet ligger ca 20 km fra Tenerife South flyplass, som vil si ca 20 minutter fra flyplassen til hotellet. På hotellet er det et stort svømmebasseng, restaurant, kafé, bar, internett, valutaveksling, et TV-område, biljardbord og et supermarked. Resepsjonen på hotellet er oppe hele døgnet, dersom du skulle ønske å sjekke ut nattelivet i Playa De Las Americas. Tenerife har solskinn året rundt, utmerkede strender med deilig varmt vann, og utrolig mange aktiviteter både på og utenfor stranden, som for eksempel jeep-safarier, utflukter, båtturer og golfbaner. For en vellykket vennetur til Tenerife anbefaler vi The Water Park, go-kart, hesteriding og kanskje en tur i dyrehagen.

Unik vennetur Gran Hotel Del Duque Resort Fem stjerners ☆☆☆☆☆ Hotellet som har alt Gran Hotel Bahia Del Duque Resort ligger ved stranden i Adeje. Gran Hotel Bahia Del Duque Resort har et spa med full service, 4 utendørs svømmebasseng, et helsestudio og en badstue og spatjenester. Det er gratis tilgang til trådløst Internett i fellesområdene. Dette er ett 5-stjerners hotell som vil garantere deg en super vennetur. Spisealternativene på dette hotellet består av 9 restauranter i tillegg til en kaffebar/kafé, en bassengbar og en bar/lounge. Gjestene får servert gratis frokost. Det er gratisparkering på området noe som kan være greit visst dere skal kjøre rundt på øya. Rommene har balkonger. De 356 gjesterommene med luftkondisjonering på Gran Hotel Bahia Del Duque Resort har minibar og safe. Rommene har LCD-TV med kanaler. Dette er stedet for en litt mer luksuriøs vennetur.

19


travel

Travel Magazine  

Travel magazine about Tenerife