Page 1

“Veilig op sociale media� Handboek


Inhoudstabel H1: Een korte introductie in de sociale media

p.3

1.

Definitie

p.3

2.

De belangrijkste sociale media

p.3

3.

Welke sociale media gebruik je waarvoor?

p.4

H2: Starten met Facebook

p.5

1.

p.5

Een profiel aanmaken

H3: Safety First op Facebook

p.8

1.

Algemene accountintellingen

p.8

2.

De beveiligingsinstellingen

p.9

3.

De privacyinstellingen en—functies

p.11

4.

Instellingen voor je tijdlijn en voor taggen

p.14

5.

Blokkeren

p.17

6.

Meldingen

p.18

H4: Waarom zijn de juiste privacyinstellingen zo belangrijk? 1.

Je onlinevrienden zijn niet noodzakelijk je “echte vrienden” p.19

2.

Sociale media zijn viraal

P.19

p.21

H5: Start 2 Tweet

p.22

H6: Woordenlijst

p.27

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

2


Een korte introductie in de sociale media 1.

Definitie

Sociale media is de verzamelnaam voor alle websites waarbij gebruikers zelf informatie met elkaar delen. Dit gaat op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Deze ‘informatie’ komt in de vorm van tekst (nieuws en artikelen), beeld (fotografie en video) en zelfs geluid (podcasts en muziek). Daarbij geeft het woord ‘social’ aan, dat het plaatsen van informatie alleen niet genoeg is. Op deze social websites vindt interactie plaats: de gebruikers reageren op elkaar en communiceren met elkaar. Het is geen eenrichtingsverkeer en juist dát maakt social media zo leuk. Maar sociale mediakanalen dienen met het nodige gezond verstand gebruikt te worden, want anders kan je privacy en die van je gezin ernstig in het gevaar komen.

2. De belangrijkste Sociale Media De meesten zijn vertrouwd met Facebook en Twitter, maar er bestaan nog tal van sociale mediakanalen. Zo kan je via Foursquare je vrienden en kennissen op de hoogte brengen op welke unieke locaties je geweest bent. Op Instagram kan je foto’s delen van je ontbijt, je nieuwe schoenen, een mooie zonsondergang… Via Youtube kan je dan weer filmpjes delen en bekijken. Op Last-FM en Spotify kan je muziek beluisteren en je vrienden hiervan op de hoogte brengen. Voor de professionelen onder ons bestaat er LinkedIn waarmee je vaardigheden en je profiel in de kijker kan werken bij toekomstige werkgevers.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

3


3. Welke Sociale Media gebruik je waarvoor? Het is belangrijk dat je het juiste kanaal kiest wanneer je informatie online wilt zetten. Onderstaande beslissingsboom geeft aan welke informatie je via welk sociale mediakanaal dient te versturen. Het geeft ook aan welke informatie je absoluut niet met “het wereldwijde web” mag delen, om latere problemen te vermijden. Een gouden regel dient steeds in het achterhoofd gehouden te worden: “Plaats nooit op sociale media wat je anders ook niet zou vertellen tegen vreemden in de supermarkt, op een plein, of een andere publieke ruimte .”

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

4


Starten met Facebook 1.

Een profiel aanmaken

Om een Facebookpagina aan te maken moet je slechts een paar stappen doorlopen.

Eerst en vooral surf je naar www.facebook.com.

Hier moet je je eerst registreren. Dit doe je door alle gevraagde gegevens in te vullen.

Vervolgens klik je op de knop “registreren”.

TIP: Noteer je wachtwoord dat je ingevuld hebt ergens zodat je het niet onmiddellijk vergeet!

Je komt terecht op een pagina waarop je nog drie stappen dient te doorlopen.

In de eerste stap kan je ervoor kiezen om vrienden en kennissen aan je Facebook toe te voegen vanuit je e-mailadressenbestanden of vanuit je Windows Live Messengeraccount.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

5


et is belangrijk dat je het juiste kanaal kiest wanneer je informatie online wilt zetten. Onderstaande beslissingsboom geeft aan welke informatie je via welk social mediakanaal dient te versturen. Het geeft ook aan welke informatie je absoluut niet met “het wereldwijde web” mag delen, om problemen te vermijden. Een gouden regel dient steeds in het achterhoofd gehouden te worden: “Plaats nooit op sociale media wat je anders ook niet vertellen tegen vreemden, in de supermarkt, op een plein, of een andere publieke ruimte.”

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

6


In de tweede stap vraagt men je om een persoonlijke informatie te geven over je middelbare school/ werk, de gemeente waar je bent opgegroeid en je huidige woonplaats. Dit vraagt men om ervoor te zorgen dat je later sneller “oude bekenden” kan terugvinden via Facebook.

TIP: Klik op het icoontje met de wereldbol en het pijltje. Zorg ervoor dat je de standaardstatus van “openbaar” minstens wijzigt in “vrienden”. Zo kan niet eender wie deze gegevens bekijken.

In de derde en laatste stap moet je een profielfoto instellen. Belangrijk om weten is dat profielfoto’s en omslagfoto’s altijd openbaar zijn. Iedereen kan deze foto dus bekijken en dikwijls duiken deze foto’s ook op in Google als je je naam intypt. Hou hier rekening mee bij het uitkiezen van een foto.

Proficiat: Je hebt nu een eigen Facebookprofiel! Ga er verstandig mee om.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

7


Safety First op Facebook We overlopen stap voor stap de zaken die je dient te nemen om je profiel te beveiligen. Rechts bovenaan op je pagina zie je een stervormig icoontje. Hierop dien je te klikken. Vervolgens klik je op “instellingen”.

1. Algemene accountinstellingen Eerst bekijken we de “algemene accountinstellingen”, waaronder je je naam, gebruikersnaam, je e-mailadres en wachtwoord terug vinden. Hier moet je dus ook zijn als je je wachtwoord wenst aan te passen of te wijzigen. Je klik dan op “Bewerken”.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

8


2. De beveiligingsinstellingen Dan zijn de “Beveiligingsinstellingen” aan de beurt. We overlopen deze instellingen:

“Veilig browsen”: Via deze weg kan je instellen dat Facebook altijd een beveiligde verbinding (https) zal gebruiken. Normaal staat dit standaard aangevinkt. Je moet hier dus niets aan wijzigen.

“Meldingen over aanmelding”: Je kan aan Facebook vragen dat men je op de hoogte brengt wanneer er geprobeerd werd om toegang tot jouw account te krijgen vanaf een computer of een ander mobiel apparaat die je normaal niet gebruikt. Dit kan ofwel via een e-mail ofwel via een SMS– of pushbericht.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

9


“Aanmeldgoedkeuringen”: Je kan een code ingeven die men moet indienen als er toegang gevraagd wordt tot je account vanuit een onbekende browser.

“Codegenerator”: Voornamelijk nuttig als je via je mobiele apparaat gebruik maakt van een Facebook-app. Je kan via de codegenerator dan je wachtwoord opnieuw instellen of een beveiligingscode genereren voor aanmeldgoedkeuring.

“Toepassingswachtwoorden”: Aanmeldgoedkeuring werkt niet altijd wanneer je toepassingen probeert te gebruiken waarbij je je Facebook aanmeldt, zoals Xbox, Spotify en Skype. Je kan je veiliger aanmelden bij deze apps via een appwachtwoord in de plaats van je accountwachtwoord voor Facebook.

“Vertrouwde contacten”: je kan een vooraf een aantal personen opgeven die je zeker en vast zullen verder helpen. Bijvoorbeeld als je ooit je wachtwoord vergeet, je account gehackt is… Dit moeten personen zijn die je 100% vertrouwt met jouw persoonlijke gegevens.

“Vertrouwde browsers”: Je kan een aantal apparaten registreren die je vaak gebruikt om toegang te krijgen tot je Facebookaccount.

“Wanneer je was aangemeld”: Hier kan je terugvinden via welke locaties je aangemeld bent geweest op je Facebookaccount. Indien je vermoedens hebt van misbruik kan je hier nakijken of er geen vreemden zich toegang hebben verschaft tot je account.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

10


3. De privacyinstellingen en—functies Na de algemene beveilingsinstellingen zijn de privacyinstellingen en –functies aan de beurt. Ook deze overlopen we één voor één:

“Wie kan mijn inhoud zien?”:

Hier kan je kiezen wie je toekomstige berichten kan zien. Standaard staat dit op “vrienden”. Dit zijn al degenen die jij hebt toegevoegd aan je Facebookprofiel. Ja kan dit ook strenger instellen door te kiezen voor “alleen ik” of “aangepast”. Bij aangepast kan je voor een beperkte groep kiezen zoals “collega’s” of “familie”. Kies nooit voor minder beveiligde opties zoals “openbaar” of “vrienden van vrienden”. De kans dat vreemden dan persoonlijke informatie van je te lezen krijgen is veel te groot. Via je activiteitenlogboek kan je alle statussen en foto’s bekijken waarin je werd getagd. Zo kan je makkelijk ongewenste tags verwijderen. Indien je al geruime tijd actief bent op Facebook kan het interessant zijn om berichten uit het verleden, die je toen wel openbaar deelde, nu toch te beperken voor je vrienden of openbaar. Dit kan via “eerdere berichten beperken”.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

11


“ Wie kan contact met mij opnemen?”:

Je kan ervoor kiezen dat “iedereen” je een vriendschapsverzoek kan sturen ofwel enkel “vrienden van vrienden”. Welke instelling je ook kiest: voeg niet zomaar wie toe, ook niet als je die persoon al wel eens gezien hebt in de realiteit. Bij de keuze “Van welke afzender moeten de berichten in mijn postvak IN worden gefilterd?” volstaat de basisinstelling “basisfiltering”. Zo krijg je in de eerste plaats enkel berichten van vrienden en mensen die je kent.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

12


“Wie kan me opzoeken?”:

Heel belangrijk hierbij is ervoor te zorgen dat je ervoor zorgt dat je de standaard instelling van “openbaar” minstens verstrengt tot “vrienden”. Vreemden hoeven noch je e-mailadres, laat staan je GSM-nummer te kennen. Voor personen die + 18 jaar zijn is het nuttig om te weten dat vanaf het ogenblik dat ze 18jaar zijn hun profiel kan opduiken in zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

13


4. Instellingen voor je tijdlijn en voor taggen Taggen is het aanduiden van een persoon op een foto of in een status. Zo kan iemand anders bijvoorbeeld jou ‘taggen’ op een foto van een feestje of in een status waarin staat dat je mee bent geweest naar een concert. Soms wil je echter niet dat iedereen van je Facebookvrienden deze foto te zien krijgt of weet waar je de avond voordien gezeten hebt. De instellingen voor taggen zijn dus niet onbelangrijk.

“ Wie kan inhoud aan mijn tijdlijn toevoegen”:

Zorg ervoor dat alleen “vrienden” berichten op je tijdlijn kunnen plaatsen. Schakel ook de “tijdlijncontrole” aan. Standaard staat deze uitgeschakeld, maar door de controle in te schakelen vermijd je dat er ongewenste foto’s op jouw tijdlijn verschijnen.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

14


“ Wie kan dingen op mijn tijdlijn zien?”:

Via “controleren wat andere mensen op je tijdlijn zien” kan je een naam ingeven van iemand en eens kijken wat die persoon kan bekijken op jouw profiel. Zo kan je nakijken of je je profiel goed beveiligd hebt en er geen informatie naar ongewenste ontvangers gaat. Zorg er ook voor dat enkel je vrienden berichten op je tijdlijn zien waarin je getagd werd. Indien je dit verkiest kan de instellingen zelfs nog verstrengen naar “alleen ik” of “aangepast”. Ook wanneer je vrienden iets op je pagina plaatsen kan jij kiezen of je iedereen laat meelezen (wat af te raden is) of dat je dit beperkt voor enkel je goede vrienden of familie. Dit kan via “bewerken”.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

15


“ Hoe kan ik de tags die mensen toevoegen en de tagsuggesties beheren”:

Indien je eerder de “tijdlijncontrole” al activeerde staat deze instelling al op “aan”. Je kan hier ook de instelling uitschakelen dat mensen tagsuggesties van jou krijgen wanneer er een foto opduikt waarop jij staat of van iemand die op je lijkt.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

16


5. Blokkeren Zijn er mensen die je niet wenst toe te voegen aan je Facebook, maar die je wel telkens vriendschapsverzoeken blijven versturen? Dan heb je twee opties: 1.

Ofwel voeg je de gebruiker toe aan de lijst ‘”niet toegankelijk”. Ze zien dan enkel nog de informatie die jij “openbaar” plaatst. Ofwel blokkeer je de gebruiker door zijn naam of e-mailadres in te geven.

2. 3. Je kan hier ook de uitnodigingen voor apps en evenementen blokkeren. Zo blijft je Facebookpagina beheerbaar en beheersbaar zonder dat je constant lastig gevallen wordt met verzoeken tot het spelen van spelletjes etc.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

17


6. Meldingen Krijg jij dagelijks e-mails van Facebook? Zorg ervoor dat je mailbox niet vol loopt met onnuttige e-mails door je “instellingen voor meldingen” aan te passen. Ga naar “E-mailadres” en zorg ervoor dat je in plaats van “ de meeste meldingen” alleen nog “meldingen over je account, beveiliging en privacy” krijgt. Zo blijft je mailbox ordelijk! Je kan daarnaast ook kiezen of je op de hoogte gehouden wordt van de activiteiten van je vrienden. Deze instellingen hebben geen weerslag op je privacy of beveiliging. Kies dus gerust zelf hoeveel meldingen je wenst te krijgen, en vooral: van wie.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

18


Waarom zijn de juiste privacyinstellingen zo belangrijk? 1. Je onlinevrienden zijn niet noodzakelijk je “echte vrienden” Hoeveel vrienden hebt u op Facebook? En hoeveel echte vrienden hebt u in het dagelijkse leven? De kans dat u eenzelfde antwoord geeft op beide vragen is bijna onbestaande. Het is daarom belangrijk dat u ook in uw “Facebookvrienden” structuur brengt. U deelt immers niet dezelfde informatie met uw vrienden van de lagere school, met uw zus of met uw collega’s.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

19


Klik op de rubriek “vrienden” onder je omslagfoto. Je lijst met vrienden verschijnt. Naast je vrienden staat een thickbox. Wanneer je hierop klikt kan je ervoor kiezen om een vriend in een bepaalde keuzelijst te stoppen. Voorbeelden zijn:

Collega’s

Goede vrienden

Kennissen

Familie

Het kost heel wat tijd om orde te brengen in je vriendenlijst, maar het is de investering waard. De kans dat er verkeerde informatie bij de verkeerde personen terecht komt is dan bijna onbestaande.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

20


2. Sociale Media zijn viraal

Op Sociale Media doen we niets anders dan “liken” en “sharen”. Wanneer je per ongeluk een genante foto op je pagina plaatst of informatie prijs geeft die vertrouwelijk is dan kan deze snel ‘uitlekken’ via de Sociale Media. Zelfs met goede privacy—en beveiligingsinstellingen blijft het belangrijk om twee keer na te denken vooraleer je iets post op Facebook/ Twitter/ You Tube...

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

21


Start 2 Tweet Je hoort er steeds vaker iets over: Twitter. Maar hoe moet je starten met Twitter, met tweeten, retweeten, ….? We hebben een simpel stappenplan opgesteld. In slechts zes stappen kan je beginnen met Twitteren. 1. Kies een naam Om te beginnen moet je natuurlijk een naam hebben, kies een naam die herkenbaar is en waarmee je niet de indruk wekt een bedrijf te zijn (twitter gaat om personen). De meeste mensen kiezen als twitternaam simpelweg hun eigen naam, al is dat helaas niet altijd mogelijk. Onthoud hierbij wel dat deze keuze permanent is (je kan het eventueel wel wijzigen maar dat is niet handig voor jouw volgers en bekendheid). Een paar veel gebruikte voorbeelden: · Alleen je voornaam (An of Anneke ) · Voornaam + Achternaam (AnPeeters) · Achternaam + Voornaam (PeetersAn) · Je bedrijfsnaam, of ‘nickname’ (Anneman) · Een afkorting/samenvoeging van bovenstaande (A_Peeters) 2. Kies een “avatar” Twitter gaat om mensen, het is dus gewenst dat je een foto van jezelf gebruikt als jouw ‘Avatar’. Kies een foto waarvan jij het prima vindt als mensen je op die manier herkennen. Als jij een serieuze, professionele, indruk wilt maken is het waarschijnlijk niet handig om een foto te plaatsen van toen je dronken op een feestje was. 3. Beschrijf jezelf in je bio Nog vóór je iets Tweet of iemand gaat volgen moet je iets over jezelf vertellen door middel van je bio, als je dit niet doet weet niemand iets over je en maak je het hen lastiger om te besluiten of jij leuk genoeg bent om te volgen. Voor je bio heb je 160 tekens ter beschikking waarmee je mag doen wat je wilt, zorg dat je een goede eerste indruk maakt. 4. Begin met Tweeten Tweeten betekent simpelweg ‘iets op twitter zetten’. Dit kan heel divers zijn: een mening, een opinie, een doorverwijzing naar een website, een foto van een activiteit, een beschrijving van een situatie die je op dat ogenblik meemaakt of net hebt meegemaakt…

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

22


5. Vind mensen om te volgen Nu pas kan je starten met het volgen van mensen en andere Twittergebruikers. Als je ervoor gezorgd hebt dat ze jouw naam/ foto en bio kunnen lezen én je interessante tweets post zullen ze jou ook volgen. Dan pas ben je écht sociaal op Twitter en zit je niet enkel alles in de gaten te houden. Maar waar vind je leuke mensen die jij zou willen volgen?

     

 

Bovenaan bij Twitter.com staat ‘Find People‘, hier heb je de optie voor ‘Find Friends‘ daarmee kan je jouw email adresboek laten controleren op mensen die jij kent en al op Twitter zijn. Kranten/tijdschriften/media: Zo ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Je kan ook simpelweg zoeken naar mensen met dezelfde interesses als jou (bv. Een bepaalde sport, …) Je kan je gemeente/stad volgen. Bij ‘Find People‘ heb je ook de optie ‘Find on Twitter‘, hiermee kan je de naam intypen van iemand die jij zou willen volgen. Kijk op (persoonlijke) websites die jij vaak interessant vindt, meestal vermelden auteurs hun Twitter daar wel, zo kan je meer over die mensen te weten komen. Bij ‘Find People‘ heb je de optie ‘Browse Suggestions‘, hier vind je vooral celebrities en andere bekende koppen. Last but not least, misschien een tip die pas écht werkt als je al een tijdje twitter hebt: kijk bij de mensen die jij volgt over wie zij het vaak hebben, wie wordt er regelmatig geReTweet, deze mensen zijn dan waarschijnlijk ook interessant voor jou.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

23


6. Leer de termen Goed, je bent nu fanatiek aan het Twitteren, dan is het waarschijnlijk ook wel handig dat je de termen kent zodat je ook weet waar andere mensen het over hebben als ze over Twitter praten.

   

Twitter: Dit is de website/dienst.

Direct Message (DM): Dit is een bericht gericht naar een specifiek persoon, zonder dat anderen dat kunnen zien. Let op, dit kan alleen als jullie elkaar volgen.

ReTweet (RT): Dit is de term voor een bericht dat origineel niet van jezelf was, maar wel door jou herhaald wordt zodat jouw netwerk het ook kan zien, vaak handig om snel een leuk/belangrijk bericht door te geven aan veel mensen.

Mention (@): Als je het @-teken + gebruikersnaam (@Katrien_DK) gebruikt ergens in jouw Tweet dan is die een Mention, hiermee kan je bijvoorbeeld iets over iemand zeggen.

Hashtag (#): Vaak lees je de term Hashtag, dit betekent simpelweg het hekje (#), door een hashtag in je tweet te zetten kan je aangeven over welk onderwerp het gaat.

Trending Topics: Trending Topics zijn gedeeltes van Tweets die vaak gebruikt worden op het moment, Twitter houdt deze automatisch bij en zo kan je snel zien wat het laatste nieuws is, zo is het bijvoorbeeld op het moment zo dat Haïti al een tijdje als Trending Topic staat.

Tweet: Elk bericht dat jij op Twitter plaatst. Avatar: Dit is jouw plaatje/ afbeelidng op Twitter. Reply: Dit is een publiekelijk bericht gericht naar een persoon, gebruikt met een @teken + gebruikersnaam (@Katrien_DK) gevolgd door het bericht.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

24


7. Keep it safe op Twitter: 10 tips 1)Let op wat je zegt. Het is leuk om te twitteren over waar je bent en wat je aan het doen bent. Maar let op: dit soort schijnbaar onschuldige informatie kan door kwaad-willigen gebruikt worden om een beeld te krijgen van waar je bent en wat je wanneer doet. Fraudeurs kunnen hiervan misbruik maken. 2) Klik niet op alle links. Wees voorzichtig met links die je krijgt toegestuurd. Vrijwel iedereen gebruikt URLverkorters op Twitter, dus vaak kan je onmogelijk zien waarop je klikt. Bij twijfel: klik niet! 3)Wees op je hoede. Wees alert op verdachte activiteit in je Twitterfeed. Als je vreemde berichten of DM’s (Direct messages) krijgt of verstuurt naar anderen, is het de moeite waard na te gaan of je account niet is gehackt. In dat geval moet je direct je wachtwoord veranderen. 4) Denk voor je tweet. De hele wereld kan zien wat je tweet. Schrijf dus niets waar je later spijt van kan krijgen. Hoewel je tweets kan deleten, blijven die op het web opzoekbaar. 5) Wees niet te naïef. Je weet nooit zeker of de vreemde met wie je via Twitter contact hebt, ook degene is voor wie die zich uitgeeft. Sluit niet te snel vriendschappen met onbekende twitteraars die misschien niet het beste met je voor hebben. 6) Controleer applicaties van derden. Er zijn tienduizenden applicaties voor Twitter. Voor je daar gebruik van maakt, controleer of ze wel veilig zijn. Dat kan je bijvoorbeeld doen door berichten te zoeken over die applicaties op websites die je vertrouwt. Voor veel applicaties moet je inloggen bij Twitter, dus wees extra voorzichtig voordat je deze informatie deelt. 7) Gebruik meer dan 1 wachtwoord. Gebruik verschillende wachtwoorden voor de diverse sociale netwerken. Het is zelfs aan te raden om ook verschillende e-mailadressen te gebruiken. Als je met je account stopt, kun je op die manier ook de e-mailaccount verwijderen.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media”

25


8)Log in op een veilige manier. Controleer je browser als je computer gebruikt die je met anderen deelt. Zorg ervoor dat in dat geval je inloggegevens niet worden opgeslagen. 9) Let op phishing. Twitter is steeds vaker het doelwit van phishing. Klik dus niet op onduidelijke links en controleer het webadres voordat je inloggegevens ergens intikt. Hackers worden inventief en maken soms de interface va, 10) Voorzichtig met je smartphone. Als je een mobiele telefoon gebruikt om te twitteren, wees dan voorzichtig. Als je een applicatie gebruikt om mobiel te tweeten, sluit die dan altijd af als je klaar bent.

Handboek “Veilig omgaan met Sociale Media�

26


Woordenlijst App / appstore Een mobiele applicatie of kortweg app (spreek uit: èp) is een kleine applicatie die draait op een smartphone of een tablet. Met behulp van een app is het mogelijk om eenvoudig extra functies aan een mobiel apparaat toe te voegen, zoals WhatsApp. Een mobiele telefoon was in eerste instantie vooral bedoeld om mee te bellen en sms'en, maar smartphones en tablets zijn met behulp van applicaties uit te breiden tot multifunctionele communicatieapparatuur. Attwicted Een twitter verslaafde. Backlink Inkomende link naar een website. Links zijn voor zoekmachines een belangrijke graadmeter, waaraan bepaald kan worden dat een website belangrijk is of niet. Hierbij geldt dat een link belangrijke site (authority) zwaarder telt dan een startpagina met honderden links. Banner Een banner (Engels voor wimpel, banier) is een grafische reclame-uiting op het internet. Door op een banner te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. De banner is oorspronkelijk uitgevonden door "Sidney Suyat". Bereik / Reach In de social media geeft het bereik het aantal unieke gebruikers / lezers aan die een bericht heeft bereikt. Bitcoin Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de opensourcesoftware die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres. Blog Een blog is de afkorting van weblog. Dit is een website die geregeld vernieuwd wordt en waarop alle informatie op chronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. De nieuwste bijdragen (blogposts) van een weblog staan bovenaan in de voorpagina.

27


Bouncerate Bouncerate is het percentage van de gebruikers die op een website komt en deze weer verlaat zonder andere pagina’s te bekijken. Deze gebruikers hebben of meteen gevonden wat ze zochten of juist het tegenovergestelde: de website voldeed niet aan de verwachtingen. Boven de vouw Ook wel ‘Above the fold’ genoemd. Het zichtbare deel van een website dat de bezoeker kan zien zonder te hoeven scrollen. Dit is voor de adverteerder de meest gewilde positie voor de banners, want dit ziet de bezoeker het eerst voordat deze begint te scrollen. Browser Een programma waarmee u kunt navigeren op het world wide web, dat HTML-documenten en afbeeldingen laadt en weergeeft en dat verwante taken afhandelt. Wordt ook wel webbrowser genoemd. Cloud De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud. De details van de informatietechnologische infrastructuur worden aan het oog onttrokken en de gebruiker beschikt over een "eigen", in omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur. De cloud is dus een begrip dat onlinediensten aanduidt. Community Een groep mensen die een gezamenlijk doel, belang of interesse hebben. Content Onder content worden berichten, artikelen, foto's en video's verstaan die op Social Media worden geplaatst.

28


Cookies Cookies is eigenlijk een geheugenplaats die door een webpagina wordt opgeslagen of wordt opgevraagd. Deze kan informatie bevatten over de gebruiker van de webpagina. Dit heeft als voordeel dat de gebruiker herkend kan worden bij zijn volgend bezoek. Direct Messages (DM’s) Bied je de mogelijkheid “Prive Berichten” te sturen. Dode link / Doodlopende link Een dode link is een hyperlink naar een webpagina die niet (meer) bestaat. Domeinnaam Een internetnaam die een of meer IP-adressen identificeert. Domeinnamen worden in URL’s gebruikt om webpagina’s aan te geven. Downloaden Downloaden is het ophalen van een bestand van een andere computer en het op de eigen computer plaatsen. Het tegenovergestelde van downloaden is uploaden. Dropbox Dropbox is een bekende clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten en ze tegelijkertijd delen met vrienden. Embedden Embedden is het kopiëren van informatie, foto's of video's door het insluiten van de URL of HTML code en deze vervolgens ergens anders plaatsen. Evernote Evernote is een digitaal notebook. De digitale versie van een schrift waarin je foto´s plakt en opschrijft wat je niet wil vergeten. Facebook Facebook is een sociaalnetwerksite waarop gebruikers naast recente gebeurtenissen en nieuwsberichten ook foto's kunnen plaatsen. Anno 2013 heeft Facebook ongeveer 1 miljard gebruikers.

29


Facebook Timeline Dit is de pagina in Facebook waarin alle gebeurtenissen, status updates, foto's, video's, reacties, likes en apps in chronologische volgorde worden weergeven. Fans Dit zijn gebruikers die je Facebook pagina leuk vinden. Favorite Je kunt ook tweets als favoriet markeren. Gebruik deze optie bijvoorbeeld voor leuke, opmerkelijke, of interessante tweets die je tegenkomt op Twitter. Flickr Flickr is een website voor het delen van foto's en videofragmenten. Net als Delicious wordt het gezien als een Web 2.0-applicatie die tagging (trefwoorden) gebruikt om een niet-hiĂŤrarchische classificering mogelijk te maken (folksonomie). Followers Dit zijn de twitter gebruikers die jou volgen. Following Dit zijn de twitter gebruikers (ook wel tweeps genoemd) die jij volgt. Foursquare Foursquare is een web- en mobiele applicatie die geregistreerde gebruikers de mogelijkheid biedt om vrienden te updaten over hun locatie (venue). Wanneer gebruikers inchecken op locaties, verdienen zij hiermee punten. Gebruikers kunnen deze zogenaamde check ins delen met de wereld via Twitter, Facebook of een combinatie daarvan. In versie 1.3 van de iPhone applicatie van Foursquare is het ook mogelijk om pushberichten in te stellen, deze pings worden weergegeven wanneer een van je vrienden ergens incheckt. Geo tagging Geotagging (ook wel geschreven als GeoTagging) is het proces om media te voorzien van gps-coĂśrdinaten. Onder media kan worden verstaan een foto, video, website, sms of RSS feeds. Meestal wordt geotagging gebruikt voor

30


foto's. De gps-coördinaat die wordt toegevoegd bestaat meestal uit een lengte- en breedtegraad, maar ook hoogte, richting, nauwkeurigheid van de gps-meting kan via deze techniek vastgelegd worden. Google + Google+ (ook bekend als Google Plus of G+) is een sociaalnetwerksite dat draait op Google-technologie, en dat door Google wordt beheerd en uitgebaat. Google lanceerde Google+ in 2011. De lancering werd door verschillende experts gezien als een poging om de dominante positie van Facebook aan te vallen[1], maar dat heeft Google nooit bevestigd. Er zijn meer dan 500 miljoen mensen aangemeld op Google+, waarmee Google+ het op één na grootste sociale medium is. Groups Groepen in Facebook en LinkedIn zijn besloten ruimtes waarin meerdere personen over gezamelijke interesses kunnen communiceren. Hashtag Een hashtag is een woord of zin met als prefix het #-symbool, een woord dus inclusief het kardinaalteken oftewel hekje als voorvoegsel. Door deze combinatie wordt een bericht eenvoudig gevonden. Momenteel worden hashtags gebruikt bij verschillende populaire socialemediawebsites zoals Twitter en Google+. Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Deze aanduiding kan bestaan uit slechts één woord of meerdere woorden al dan niet gescheiden door een underscore in plaats van een spatie. Homepage De startpagina of voordeur van een site. Hootsuite Hootsuite is een social media dashboard waar in 1 pagina alle social media kanalen gemonitord en bediend kunnen worden evenals berichten geprogrammeerd kunnen worden. HTML HTML staat voor HyperText Markup Language. De programmeertaal voor WWW-pagina’s. Browsers interpreteren HTML en vertalen het in pagina’s die bekeken kunnen worden. 31


HTTP HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol, het protocol dat voor WWWpagina’s wordt gebruikt. Het adres van een webpagina begint officieel met ‘http://’ om aan te geven dat het een WWW-pagina betreft. Hyperlink Een hyperlink is een stuk tekst of een image dat een verbinding bevat naar andere informatie elders. Door op de hyperlink te klikken wordt die informatie opgeroepen. Hyperlinks kunnen zowel intern als extern zijn, oftewel verwijzen naar een andere plaats binnen hetzelfde document of naar een geheel ander document. Instagram Instagram is een gratis softwareprogramma (app) om foto's gemaakt met bijvoorbeeld een mobiele telefoon uit te wisselen. Gebruikers kunnen er foto's mee maken, ze digitaal filteren en uitwisselen op sociale netwerksites, zoals die van Instagram zelf.[1] Instagram levert in tegenstelling tot de standaard langwerpige foto's van mobiele telefoons (met een beeldverhouding van 4:3) vierkante foto's af, net als de Kodak Instamatic en de Polaroidcamera. Internetprovider Een bedrijf dat verbinding met internet biedt. Klikfraude Klikfraude wordt veroorzaakt door softwareprogramma’s die een klik op een gesponsorde koppeling simuleren, waardoor de adverteerder onevenredig veel kosten kwijt is. Het gevolg hiervan is dat het budget voortijdig opraakt, waardoor de advertenties van de getroffen adverteerder niet meer worden getoond. Klout Een klout-score is een score tussen 0 en 100 die je invloed op social media meet. Like / vind ik leuk Berichten op Facebook kunnen "geliked" worden. Dit betekent dat een persoon het bericht wat geplaatst is leuk vindt.

32


Linkedin LinkedIn is een online sociaal netwerk, actief sinds 5 mei 2003, dat gericht is op vakmensen. Op LinkedIn maakt men een profiel aan met persoonlijke kennisgegevens als werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Listed / lijsten Twitter biedt je de mogelijkheid lijsten aan te maken voor de twitteraars (tweeps) waarvan jij hun tweets wilt volgen. Lijsten zorgen ervoor dat je overzicht kunt behouden over degene die jij zelf volgt. Je kunt bijvoorbeeld een lijst met collega’s, of potentiële klanten aanmaken. Lijsten kunnen openbaar of privé zijn. Mobiele website Een mobiele website is een verkleinde versie van een normale website speciaal ontworpen voor mobiele internetgebruikers. Mobile device Een mobiel apparaat. Mobile use Mobiel gebruik. Myspace Myspace is een sociaalnetwerksite met een groot aantal gebruikers die onder meer weblogs, profielen, groepen en dergelijke bijhouden. Een dergelijke website wordt ook wel een virtuele gemeenschap of community genoemd. Picasa Google Picasa is een gratis service en programma van Google waarmee foto's bewerkt en gedeeld kunnen worden. De foto's kunnen in een online webalbum (Picasa Web Albums) worden gezet, afgedrukt, of via e-mail worden verstuurd. Pinterest Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte "moodboards" plaatsen.

33


QR code Een link naar een webpagina die is verwerkt tot tweedimensionale streepjescode die kan worden afgelezen met een QR- scanner. Een QR-scanner is als app te downloaden op iedere smartphone. Repeatweet Een tweet die meer dan eens wordt verstuurd ivm een achterliggende marketingreden Retweet Het opnieuw versturen van een tweet die geplaatst is door een andere twitter gebruiker naar jouw volgers (followers). Met een “Retweet” kun je bijvoorbeeld andere helpen die vraag gesteld hebben waarop jij denkt dat je volgers (followers) het antwoord weten. Selfie Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een digitale camera, een smartphone of webcam, waarbij de foto is genomen door de persoon die erop afgebeeld staat. Een van de typische kenmerken is dan ook dat op de foto te zien is dat de persoon die is afgebeeld de camera vasthoudt. Het gebruik is populair bij jongeren. Share Het delen van berichten op Social Media. Skype Skype (uitspraak: skaɪp) is een VoIP-programma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren. Smartphone Een smartphone is een mobiele telefoon die uitgebreidere computermogelijkheden biedt. Een smartphone kan ook beschouwd worden als een handcomputer die tegelijk ook een telefoon is. SPAM Op internet wordt spamming gebruikt als term voor ongewenste reclamemail in grote hoeveelheden.

34


Spotify Spotify is een Zweeds bedrijf dat in 2006 is opgericht en dat muziek als stream aanbiedt. Gebruikers kunnen uit een database van miljoenen nummers bepalen welke muziek ze willen beluisteren. Om opbrengsten te genereren wordt de uitzending door reclame onderbroken, maar tegen betaling is dit afkoopbaar. De dienst wordt gezien als alternatief voor iTunes. Tablet Een tablet-pc is een computer die in de hand kan worden gebruikt. Hij kan worden gezien als een grote, krachtigere pda, of als een kleine laptop. Het begrip is een geesteskind van Microsoft, maar het idee stamt al uit de jaren 60. De eerste tablet-pc verscheen begin jaren 90 op de markt. Thumbnail Een thumbnail is een verkleining van je profielfoto. Trip advisor TripAdvisor is een internationale website waarop leden beoordelingen en foto's kunnen toevoegen over een accommodatie, restaurant of bezienswaardigheid. Jaarlijks verschijnen er ook de Travelers Choice Awards voor de bestbeoordeelde hotels, wereldwijd. TumbIr Tumblr is een Microblogging-systeem om tekst, stilstaande en bewegende beelden, citaten, links en geluidsopnamen in een „tumblelog“ openbaar te maken. Twalker Een stalker op Twitter. Twantrum Een irritatietweet. Tweet Een tweet is een twitterbericht van maximaal 140 tekens waarin naast gebeurtenissen en activiteiten ook foto's, video's en url's gedeeld kunnen worden.

35


Tweet cred Een conversatie aangaan met een invloedrijk persoon op Twitter om volgers te werven of je merk te promoten. Tweetdeck TweetDeck is een gratis Adobe AIR-applicatie voor Twitter, Facebook, LinkedIn, Google Buzz, Foursquare en MySpace. Het is eigendom van Twitter. De applicatie is beschikbaar voor Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS-apparaten als de iPhone en iPad. Tweetup Een bericht via meerdere mensen verspreiden om een event of feest te promoten. Twillionaire Een persoon die rijk is geworden door zijn Twitter skills. Twitter Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Het is een sociaal netwerksite waarop men zichzelf, zoals bij Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten. Het logo van Twitter is een vogeltje. Twitteren komt neer op in real time communiceren via een microweblog op een pc, gsm, smartphone of andere mobiele apparaten met een internetaansluiting. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het microblogging genoemd." Twittertaal B4- Before b/c, bc- Because BRB- Be Right Back BTW- By The Way CU- See You DM- Direct message, persoonlijke boodschap. Anderen kunnen deze niet lezen. EM or EML- Email Fab- Fabulous, geweldig FB- Facebook FF- Follow Friday (#followfriday) De vrijdagse aanbevelingen! F2F (en dan ook maar meteen B2B, B2C): face to face, Business to business, Business to Consumer (Business to Community) 36


FYI- For Your Information, ter info, je hoeft er niet op te reageren Gr8- Great GTG, G2G- Got To Go H/T- Hat tip: compliment IC - I See, ik begrijp ICYMI- In case you missed it IDC- I don’t care, ik geef er niets om IDK- I don’t know, weet ik niet IM- Instant Message JK or J/K- Just Kidding (grapje) L8- Late LI- LinkedIn LMAO- Laughing My A** Off LMK- Let Me Know, laat me weten LOL- Laughing Out Loud MT- Modified tweet (als je iets hebt veranderd) OMG- Oh My God OMW - On My Way ORLY- Oh Really?!! P2P- Person to person ROFL- Rolling On The Floor Laughing RT- ReTweet SMH- Shaking My Head TBH- to be honest Thx or Tx- Thanks TL;DR- To long, did not read TMI- Too Much Information, teveel informatie, te persoonlijke informatie TTYL- Talk To You Later W/ - With WTF - What the fuck YT- YouTube Twurvey Een onderzoek / graadmeter via Twitter. Twypo Een verkeerd gespeld woord dat de bedoeling van je tweet compleet verandert. Uploaden

37


Uploaden is het overbrengen van een bestand naar een andere computer. Het tegenovergestelde van uploaden is downloaden. URL URL staat voor Uniform Resource Locator, een uniek Internetadres. Een URL is opgebouwd uit het protocol (bijvoorbeeld http:// of ftp://) dat van toepassing is, het adres van de computer (bijvoorbeeld ‘zoeken-en-vinden.nl’) en eventueel een bestandsnaam met de directory-aanduiding. Vimeo Vimeo is een videowebsite waar gebruikers video's kunnen uploaden, delen en bekijken, ze moeten daarvoor afstand doen van hun exclusieve rechten op het beeldmateriaal en alle andere inhoud die ze uploaden. De website laat enkel video's toe die door de gebruiker zelf gemaakt zijn en die niet voor commerciële doeleinden zijn.[2] Web Afkorting voor World Wide Web. Wordt ook wel (ten onrechte) ‘het net’ genoemd. Het web is een wereldwijd hypertextnetwerk, bestaande uit tientallen miljoenen webpagina’s. Het web is het grafische deel van het internet. Web 1.0 Web 1.0 wordt beschouwd als het web van de documenten.

Web 2.0 Web 2.0 verwijst naar de ontwikkeling van internet tot een interactief medium waarbij gebruikers informatie kunnen uploaden en niet enkel downloaden. Internetgoeroe Tim O'Reilly bedacht de term en situeert de omslag omstreeks 2001, na het uiteen spatten van de internetzeepbel van het Web 1.0. Bij die aanvankelijke populariteit van het internet hoorde een 'nieuwe' economische euforie die eind jaren negentig in de dotcomhype eindigde. Web 3.0 Web 3.0 behelst de trend waarbij internettoepassingen meer op elkaar zijn afgestemd, kunnen samengaan of geïntegreerd kunnen worden. Web 3.0 wordt beschouwd als de derde fase in de ontwikkeling van het internet en

38


daarmee een vervolg op Web 2.0. Critici daarentegen spreken van Web 3.0 als slechts een marketingterm. WhatsApp Whatsapp is een berichtenapp voor mobiele telefoons. De applicatie is ontworpen voor smartphones en maakt het mogelijk om gratis met elkaar te sms'en, chatten en bestanden zoals foto's met elkaar te delen. Wordpress WordPress is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Veel weblogs maken gebruik van WordPress. Yammer Yammer is een microblogging-webdienst gelanceerd in september 2008. Gebruikers kunnen berichten (post-updates) plaatsen, post-updates van anderen volgen, onderwerpen 'taggen' etc. Yammer richt zich op bedrijven. YouTube YouTube is een website waar de gebruiker filmpjes kan publiceren en in ruil daarvoor zijn exclusieve vermenigvuldigings- en auteursrechten afstaat. Zoekmachine Een zoekmachine is een zoekprogramma (een softwaretool) waarmee men via trefwoorden naar webpagina’s kan zoeken. Een zoekmachine bestaat uit drie onderdelen: 1. Een spider die via links over het Web reist en pagina’s voor de database verzamelt. 2. Een database waarin deze pagina’s worden opgeslagen. 3. Een interface met zoekmechanisme waarmee gebruikers naar informatie in de database kunnen zoeken. Zoekterm, keyword Bij zoeken: keyword, zoekterm, zoekwoord. Een van de termen waaruit een zoekopdracht (query) is samengesteld. Zoekvraag Zoekopdracht voor een zoekmachine. Kan bestaan uit een enkel woord, meerdere woorden eventueel gecombineerd met syntactische elementen, zoals Booleaanse operatoren e.d.

39


Notities ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………... ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………... ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………... ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………... ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………... ………………………………………………………………………………………………………

40

Veilig op sociale media  

Handleiding bij interne opleiding rond sociale media. De DO's & DONT's om je te beveiligen op sociale media. Focust vnl. op Facebook. Klein...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you