Issuu on Google+

KATIMOSS INTERIOR DESIGN PORTFOLIO


Kati Moss Interior Design Portfolio 706.936.6128 katimoss1@gmail.com


TABLE OF CONTENTS 01 Thesis

High Five Healing Center.......................................................................................01

02 Hospitality

Shinjuku Hotel........................................................................................................13

03 Retail

Massarutto.............................................................................................................25

04 Corporate

Pinson and Nole Law Firm....................................................................................35

05 Residential

Wisconsin Boathouse.............................................................................................45

06 Professional

Stanton Way Renovation........................................................................................49 Cullen and Company Branding.............................................................................51


HEALING Center at Children’s Healthcare of Atlanta To provide an outlet to those facing disease at a young age.


01 SENIOR THESIS


Inspired by the principles of kinetic architecture, The High Five Healing Center is composed of transformative spaces and objects to encourage an interactive healing process between the building and its occupants. Healing for the mind, body, and spirit are achieved through creation, play, and interactions with nature.

BUILDING ELEVATION

BUILDING SECTION

3 Thesis


Art Studio/Gallery (2 yrs.+)

FIRST FLOOR PLAN

Art Studio/Gallery (12 yrs.+)

Play Room

SECOND FLOOR PLAN

Lavender Room 4


ART STUDIO

Art therapy aids in resolving conflicts, improving interpersonal skills, reducing negative stress, and achieving personal insight. Two art studios are located on the first floor of the healing center, one for teens/adults, and one for small children.

5 Thesis


LIVING ART TABLE DIAGRAM

ART GALLERY

Due to the design of The Living Art Table, the studios are highly versatile. The Living Art Table is easily converted into a gallery wall, transforming the studio into a gallery to hold benefits/exhibitions for the families at Children’s Healthcare of Atlanta.

6


LIVING HINGE Tiny slits that allow the wood to bend at a 90 degree angle.

LIVING ART TABLE LASER CUT MODEL SCALED TO 1/4” = 1’0” PLYWOOD

7 Thesis

PRELIMINARY SKETCH

ART STUDIO


Efficiency in production for the small scale working model was a priority in the overall design. Making sure to use as little material as possible, the table is made out of a single slab of plywood. By using a series of slits that allow the wood to bend at a 90 degree angle made efficient production possible.

PRELIMINARY SKETCH

ART GALLERY8


PLAYROOM

9 Thesis


The act of play aids in a child’s cognitive, emotional, physical, and social development. Children dealing with illness are often removed from typical social situations. The Playroom is designed to promote social interactions, build self-confidence, encourage imagination, and release negative emotions.

10


The Lavender Room is a space for patients to rest in a natural environment. Lavender and the gentle rocking motion of a hammock, have both been proven to make people fall asleep faster and experience a greater quality of sleep. 11 Thesis


LAVENDER ROOM The top portion of the room is composed of a large net that serves dual purposes. It provides a place for patients to bask in the direct sunlight and it also acts as a shading device for the patients below.

12


To give travelers a tranquil, pure, and sublime experience as they settle in from there travels.


02 HOSPITALITY


Each year the Great Egret, a migratory bird, resides in the wetlands of Japan. Pure, tranquil, and rhythmic are words that encompass the ancient Japanese culture, as well as the Great Egret. Located in the Heart of Tokyo, the Shinjuku Hotel acts as an escape from the busy city and embodies all aspects of the Great Egret as well as its naturalistic habitat. The rhythmic structures in the lobby lead the guests up to the spa floor to find tranquility and rest in the nest-like guest rooms.

INSPIRATIONAL IMAGES

15 Hospitality

CONCEPTUAL MODELS


BUILDING SECTION

16


17 Hospitality


LOBBY REFLECTED CEILING PLAN 0m

5m

10m

20m

LOBBY FLOOR PLAN

LOBBY

0m

5m

10m

20m

18


DELUXE A & B

0m

DELUXE B FLOOR PLAN

DELUXE A FLOOR PLAN

DELUXE A

1m

2m

5m

Provides a tranquil resting place for a tired traveler. Glass walls allow the space to flow effortlessly with the view of the city always in sight. 19 Hospitality


20


PRESIDENTIAL SUITE

Ceiling structure is meant to mimic the feeling of a nest where the Egret finds rest at the top of a tree. 21 Hospitality


PRESIDENTIAL SUITE

FLOOR PLAN

REFLECTED CEILING PLAN

MASTER BATH

Preliminary Sketch

MASTER BATH ELEVATION 22


Toko

Bar and Sushi Restaurant Toko is a Japanese Grill inspired by the Cultivation of Japan’s main crop; rice. Rice is cultivated on parcels of flooded land built into steep hillsides as terraces also known as rice paddies. The aerial view of the contour lines that frame the paddies are striking. Toko is designed to pay homage to the Japanese culture by incorporating key elements of the rice paddies such as the contour lines and the terraced levels.

TOKO RCP

23 Hospitality


INSPIRATIONAL IMAGES

TOKO ELEVATION

TOKO FLOOR PLAN

24


To transform a local store in Cortona, Italy into an international brand.


03 RETAIL


BRANDING

27 Retail


Antonio Massarutto is a jewelry designer living in Cortona, Italy with an extensive background in art. He began making jewelry in Arezo, a region known for gold working techniques of great Etruscan origin as well as the world famous Chianina Cow. In order to pay homage to the origin of the brand, the Chianina Cow is incorporated into the Massarutto logo as well as a new line of clutches made from the hide of the cow. The space is designed to compliment the original architecture of the building and to mimic the industrial, inventive, and rural designs of Antonio Massarutto. LEFT AND RIGHT SIDE ELEVATION CLOSED

TOP VIEW CLOSED

Massarutto Merchandise

TOP VIEW WHEN OPENING IS IN PROGRESS.

FRONT VIEW WHEN OPENING IS IN PROGRESS.

(POP BARS OFF OF NAIL HEADS, PULL OUT, TWIST 180 DEGREES, AND PUSH BACK DOWN ON NAIL HEADS TO OPEN AND CLOSE.)

LEFT AND RIGHT SIDE ELEVATION OPEN Massarutto Packing Designed to reflect the industrial, iventive, and rustic look of the brand.


29 Retail


BUILDING SECTION

Angled walls were designed using the golden section method and reflect the brand as well as guide customers through the store.

CONFERENCE ROOM

SAFE USED TO STORE BOXES OF JEWELRY

FLOOR PLAN

30


AXONOMETRIC VIEW POINT OF PURCHASE DISPLAY

Display cases were designed first making versatility a top priority in order to easily transform any space into a Massarutto store.

PLAN VIEW

31 Retail

FRONT ELEVATION

RIGHT ELEVATION

LEFT ELEVATION

SKETCH OF PULLEY SYSTEM


32


KIOSK FLOOR PLAN

MASSARUTTO KIOSK Designed to reflect the Massarutto brand and to display Massarutto merchandise in malls, trade shows, and other various places.

33 Retail


34


PINSON + NOLE Real Estate Law Firm To create an atmosphere that promotes efficiency in a healthy work environment providing a range of collaborative settings.


04 CORPORATE


RECEPTION

LONGITUDINAL SECTION

SPACE ADJACENCY


Floor Plan honors a traditional hierarchical system while employing current trends in the work space. Public spaces are located near the front of the building keeping private spaces in the back.

FLOOR PLAN

38


Drawing inspiration from elements in the existing building and incorporating them into the design is the underlying concept throughout the Law Firm. Located across from the conference room, the chevron wall is designed to break up sound, create interest, and pay homage to the building by mimicking the zig-zag shapes found in the original trusses. The same concept is used to design the receptionist desk.

CHEVRON WALL

39 Corporate

3ds Max Rendering

RECEPTION DESK Also inspired by the trusses, designed to create interest, break up sound, and pay homage to the original building


CONFERENCE ROOM

Easily accessible to clients. Dropped ceiling gives the space a sense of privacy, provides additional lighting, and acoustic control.


Partner Office

Two corner offices house both Pinson and Nole, partners of the firm. The larger corner offices reinstate a sense of hierarchy. All offices are equipped with custom credenzas suited for each lawyer. A mobile, three foot return is incorporated into each credenza to easily transport books and files to various locations.

41 Corporate

PARTNER CREDENZA


TRANSVERSE SECTION

Each Employee has a three foot return that doubles as a cart to easily transport books, files, etc.

The Library is also a hallway that cuts through the center of the building providing efficient circulation throughout. LIBRARY ELEVATION

42


WISCONSIN BOATHOUSE Make innovative use of natural surroundings and provide daily needs of a livable space.


05 RESIDENTIAL


BOATHOUSE

45 Residential

WISCONSIN BOATHOUSE Owned by a lawyer and an author, the renovation of the Wisconsin boathouse needed to include a work space for each owner with a lake front view, provision for light meal preparation, and overnight sleeping arrangements for four or more adults. By utilizing the concept of a jungle gym, their new Wisconsin Boathouse has inventive means of navigation, multiple levels, and unique resting places.


View from the Sofa looking out onto the deck equipped with a fireplace for entertaining.

Operable windows allow for visual and tactile interactions with nature.


STANTON WAY RENOVATION Renovation of a tired, old house located in the heart of Athens, Georgia, into a lively new home that reflects local architecture. CULLEN AND COMPANY BRANDING Branding of a small interior design firm to include graphics that accommodate a studio/shop.


06 PROFESSIONAL


Stanton Way Renovation Approached by local investors to renovate a neglected home in Athens, Georgia, Cullen and Company Interior Design recognized great potential in the tired house. Inspired by local architecture, the updated facade gives the home a lovely personality that welcomes potential buyers.

Before

49 Professional

Proposed Exterior Elevation


To see the process of the renovation please visit the link below. http://www.cullenandco.com/category/blog

50


ORIGINAL GRAPHICS

51 Professional

PRELIMINARY SKETCHES FOR NEW LOGO


Exterior Elevation with new Cullen and Company Interior Design signage.

52


THANK YOU Kati Moss Interior Design Portfolio 706.936.6128 katimoss1@gmail.com


Interior Design Portfolio