Page 1

i n t e r i o r d e s i g n p o r t f o l i o


CONTACT:

KatiePeoples97@Gmail.com 832-948-4474

EXPERIENCE:

Harding University, Lab Attendant January 2017 - Present Monitor the lab and help students using the lab with software questions.

Chick-Fil-A, Team Member

March 2014 - August 2017 Communicated with co-workers and management. Took necessary steps to meet customer needs and effectively resolve issues.

Art Teacher

August 2014 - May 2015 Prepared daily lesson plans for activities and projects and encouraged students to develop their creativity

EDUCATION:

Harding University - Searcy, AR Bachelor of arts, Interior Design CIDA accredited Expected Graduation: May 2019

EDUCATIONAL EXPERIENCES:

ASID South Central Chapter Career Day: 2015, 2016 Dallas Residential Interior Design Trip: September 2017 Chicago Art and Design Trip: March 2017 Study Abroad in Italy, Spain, France, and England Summer 2016 studied art and architecture

ORGANIZATIONS:

ASID National Student Member: 2016- Present ASID Harding Student Chapter 2016- Present Office: Vice President


Digital Rendering Space Planning Hand Rendering Material Selection Conceptual Design Board Presentation Working Drawings

4. Wellness House 9. Loft 12.Fortune 500 14.Stick With Me

COMPUTER PROGRAMS: Proficient in: Revit Autocad Adobe Photoshop Adobe InDesign Familiar with: Adobe Illustrator Sketch Up

16.Hand Renderings 18.Commerical RFP

CONTENTS

SKILLS:

19.Photoshop Skills


PROJECT SUMMARY: Project Medium - Revit

WELLNESS HOUSE

4

Date of Completion - Nov. 2017 Project Type - Residential

The obesity epidemic in America has quickly grown over the last ten years. Andrew was recently told to lose weight to avoid a heart attack. Because of his lifestyle changes, his wife, Emma, also lost weight. They have a 10 year old daughter, that they would like to set a healthy example for. They have the budget to build their dream house and want the house to promote an active and healthy lifestyle using evidence based design. The goal of the project was to design a home that promoted overall wellness in both physical and emotional health The house is located in Mount Tabor, Portland, Oregon. They have chosen this location because Portland is one of the most active cities in the United States. The neighborhood offers breathtaking mountain views, hiking trails, and is an easy walk away from downtown Portland. It is the perfect place for the family to focus on living a healthy lifestyle.


LEVEL ONE

LEVEL TWO


LIVING ROOM SCHEMATIC SKETCHES


EXTERIOR ELEVATION - Blue backsplash was used because studies show that the color blue reduces appetite - More storage for fresh food was provided to encourage home cooking - Research shows that having glass doors on cabinets

KITCHEN

helps with memory loss and promotes aging in place


- Bright green tile was used in the walls to help energize the couple in the morning - Sufficient cabinet storage was provided to help keep counters clean - A 3-Form wall separates the wetroom from the vanity area and creates a spa-like luxury feel to encourage relaxation

MASTER BATHROOM

- Soft grays and blues were used to create a relaxing atmosphere - Sufficient storage was provided around the fireplace - Multiple seating areas gives the couple a variety of choices to sit down and relax at the end or beginning of the day - Personal Balcony with rocking chairs overlooks a beautiful mountain view

MASTER BEDROOM


LOFT PROJECT SUMMARY: Project Medium - Revit Date of Completion - May 2017 Project Type - Multi-Dwelling Unit

LIVING ROOM AND DINING ROOM

PROBLEM STATEMENT:

9

Johan Erikson is a systems consultant remodeling a luxury two-story loft building in downtown historic Boston. The building has a lobby and rental apartments on the half of the building and a personal apartment for Mr. Erikson on the other half. The client wants his space to be influenced by his Icelandic heritage as well as his modern, eclectic style.


OFFICE

MASTER BEDROOM

LOBBY


CONCEPT STATEMENT: When thinking about Icelandic culture, the most obvious characteristic is its connection with nature. With such beautiful landscape, it’s extremely evident to see how a group of people could love the space around them, but

their

appreciation

does

not

stop with the scenery. Everything in Iceland is open and accepting, from the environment, to interacting with neighbors, even down to political viewpoints. This is evident in their environmentally friendly design through the use of negative

spaces,

simplistic

KITCHEN

decor,

and large windows that create a considerable amount of light in a space and allow the users to appreciate the scenery. These principles of light, space, and line come together in harmony in the design of the loft apartment. A natural variety is found among the eclectic style of the apartment with the juxtaposition of texture, color, and size. In example, a modern staircase rises along the old-fashioned facade of the building and the very open lobby leads to small, enclosed entryways to each apartment.

MASTER BATHROOM


FORTUNE 500

12

In our introduction to Revit class each student was

given a set of construction documents of

an office building and were tasked to build it in Revit. Then they were each assigned a fortune 500 company and asked to design a lobby, private office, and conference room based off the design of the company they were assigned. I was assigned Amazon, I based the color pallet off their main colors (orange, teal, and black). I used the orange and teal throughout the furniture and wall colors and I used black as the accent color in the bookcases in the office and the lighting fixture in the conference room.

PROJECT SUMMARY: Project Medium - Revit Date of Completion - December 2016 Project Type - Corporate Office Building


OFFICE SPACE

RECEPTION AREA

CONFERENCE ROOM


STICK WITH ME

14

PROJECT SUMMARY: Project Medium - Hand Rendering Date of Completion - December 2016 Project Type - Small Boutique

PROJECT STATEMENT

The rise in tattoos becoming more mainstream and starting to show up in professional workplaces has resulted in a new demographic that is being explored in the world of tattoos. A more upscale tattoo experience is highly sought after by working professionals and young adults. Along with the rise of tattoo acceptability is a rise in people wanting to feel unique in a world that seems like it is mass producing everything. Tattoos are a great way to preserve a special memory or put a mark on yourself that is as unique as a thumb-print.

CONCEPT STATEMENT

Stick With Me is a modern, upper class tattoo parlor for people who are looking for a unique, more luxurious tattoo experience to enjoy. The colors used in the design are gunmetal black, white, a variety of cool grays, blush pink, soft teal, and navy blue. These different colors bring together the modern look of minimalism the client desires while also catering to both the feminine and masculine customers. The walls in the body scanning room are covered in textured wallpaper and glass creating a tactile environment, which is unique in the store compared to the other rooms. All the rooms are tied together through unity, creating a cohesive design using the same color palette throughout each room and by repeating the watercolor shape on the lobby wall in the studio rooms. A high contrast mixture of geometric and organic shapes are used throughout the store in the light fixtures, furniture, and wall art in the studios, and lobby.


16

HAND RENDERINGS


PROBLEM STATEMENT

Commercial RFP

18

AMD is seeking proposals for the design of their corporate offices located in a historic building near downtown. The local branch will include a reception area, meeting space, two

executive offices and workspace for employees. The company has leased the entire fifth-floor. Collaboration, efficiency, and innovation should be your guiding principles in the design and execution of this project.

PROJECT SUMMARY: Project Medium - Revit Date of Completion - December 2017 Project Type - Corporate office


Photoshop skills

AFTER ROOM TRANSFORMATION

For this assignment we were told to take a picture of a room and then use Photoshop to transform the space. The picture I used is one I took in the Poggen Pohl showroom in Dallas, TX.

BEFORE


Katie Peoples 832-948-4474 KatiePeoples97@Gmail.com

try 3  
try 3  
Advertisement