Page 1

Mix & Match


Herformulering


Wat ga ik doen? Ga op zoek naar een mediavormgever of beeldend kunstenaar uit je eigen cultuur en een vormgever uit een voor jou nog onbekende cultuur. Welke mediaui ng bepaal jij. Conclusie Doe onderzoek naar de achtergrond van deze vormgevers; breng hun werk in beeld en zoek overeenkomsten en verschillen. Beschrijf onder het kopje CONCLUSIE welke veschillen en overeenkomsten jij in je onderzoek bent tegen gekomen. Product Je gaat de twee vormgevers/mediauitngen nu passend combineren. Jij ontwerpt een product, een mediauiting waarin de twee culturen herkenbaar zijn maar dat echt een nieuw, uniek resultaat oplevert. Werk in de trand van maar kopieer niet; maak je werk ‘autheniek’. Jij bent ‘geestelijk eigenaar’ van jouw werk. Dat betekend dat het uniek is. Hierop is copyright: © van toepassing. Niemand mag het werk ‘commercieel’ namaken. Plan je werk. Maak een overzicht van het aantal uren dat je aan de opdracht gewerkt hebt. Inleveren: - Verzameldocument - Conclusie - Product - Process - Urenplanning


Urenplanning


5 4 3 2 1 0,5 Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

4 WEKEN LANG.


Onderzoek


Malika Favre Malika Favre (29) is een Franse kunstenaar gevestigd in Londen. Haar gedurfde, minimalistische stijl - of ook wel Pop Art meets OpArt - is een opvallende les in het gebruik van de positieve / negatieve ruimte en kleur. Haar onmiskenbare stijl heeft haar gevestigd als een van de UK’s meest gewilde grafische kunstenaars. Malika klanten zijn onder meer The New Yorker, Vogue, BAFTA, Sephora en Penguin Books, onder vele anderen.


Dick Bruna

Hendrikus Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927) is een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboeken over nijntje. Dick Bruna begon zijn loopbaan met het ontwerpen van boekomslagen. Tussen 1952 en 1972 ontwierp hij er circa 1800, waaronder veel in de Zwarte Beertjes-reeks, voor de thrillers van de Nederlandse schrijver Havank (Inspecteur Carlier, bijgenaamd De Schaduw) en de schrijvers Georges Simenon (Commissaris Maigret), Leslie Charteris (de Saint), Jean Bruce (OSS 117) en Ian Fleming (James Bond). Ook ontwierp hij talloze affiches, zowel voor de uitgeverij als voor andere instellingen.


Conclusie


Overeenkomsten - Malika en Dick werken beide met vectoren. - Gebruik van veel kleurvlakken - Ze werken beide met kleurloze lichamen.

Verschillen - Malika houd van het menselijke lichaam en vorm, Dick houd dit erg simpel. -Bij Dick gaat het om verhaaltjes, bij Malika is het voor magazines. -Dick houd alles erg simpel, Malika werkt in detail. -Dick werkt vooral voor kinderen, Malika meer voor bladen, -Dick werkt niet met diepte en schaduwen, Malika wel. - Malika werkt meer naar het realistische ideale beeld en Dick werkt erg makkelijk.


Resultaat


Eindresultaat


Proces Ik vond mijn eerste twee ontwerpen niet mooi. Te makkelijk, het paste voor mij niet bij het concept. Dus ik begon overnieuw. Ik keek een beetje rond op internet en zag dat er veel leuke achtergronden werden gebruik zoals zee, bos, huizen, strand en veel meer. Dit wilde ik ook toepassen om meer in de Malika genre te komen. Zo koos ik er voor om huizen te combineren met Nijntje, een van de bekendste ontwerpen die D. Bruna heeft gemaakt. Het geeft een verhaal die je zelf kunt verzinnen maar toch ook het simpele van Bruna. Voor mij bleef het te kaal dus heb ik er planten en vogels aan toegevoegd. Ik begon eigenlijk meteen met het ontwerp maken en veranderde dingen tijdens het ontwerpen als ik er niet tervrede mee was. Zo ben ik tot dit ontwerp gekomen.


Mix & Match  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you