Issuu on Google+

2011 - 2014


3


THE WALL | action space of samuel beckett

| “action space” is created through the sequential spaces along the wall | a house for the playwright Samuel Beckett

3


4


SHIFTING CONCEPT MODEL

| wood panels are fixed restricted to shift in three direction in space; | on one side, wood panels are fixed; on the other side “movable� panels shift out from the voids | an issue of mass vs. planes is emphasized on both sides of the model Collaborator: Kyle Wu

5


6


7


BOAT HOUSE | geographical evolutions of Onondaga Lake Perspective Section

| the mass structure is stacked by pieces of stones stacked and fabricated at local Ononadaga Lake, NY | the stones are carved out to create spaces for tourists to walk | erosion of stones occurred from water dripping from the roof and lake water | the stones react to the rain and lake water by erosion evolution, it would probably disappear in the future 100 years

50 years in the future: stone breaks and bigger craccks, plants started to grow

water drips from the slanted roof and down through the curved surface

30 years in the future: stone starts to get little cracked and weathered

presence: shale is cut into paneled and stacked up

see through steel mesh

Section

10


11


12


ON THE ROAD... | I-90 highway| Montana | Road House that serves people who are traveling on I-90 highway in Montana | local textures of the landscape are being observed and analyzed: irrigation field vs. dry weed grass | Road House responds to the landscape by channeling rain water with concrete panels and allowing them to flow down to ground to create another type of landscape pattern | water flows from the channels on the roof to the ground to be part of the earth

start- rainfalls

two major types of textures were existent in the landscape: Dendrentic and Irrigation Patterns Man-made vs. Natural

water flows

future-

13


Plan

60 year

30 year


15 0 year


8


Street in New York City

Street in Roosevelt Island

“Street in the Sky” | Roosevelt Island, NY

| series of communal spaces and the housing units are connected by the “street” | the “street” as a series of social networks is explored | second level is public where the street connects to the exterior gardens


Interior Communal Space

Gallery Corridor

| the street extends into the “garden� area of the housing units | a foldable door is in the garden to create flexibility of the space of the garden and connection between two parallel units

Exterior Playground

Residence Block

sectional axon of two units: one bedroom family unit and micro housing unit


views of the sequence of the ground floor traveling up to the roof


Urban Housing in the Slope | Porta San Niccolo, Florence, Italy | a continous occupiable wall bends and cuts into the ground | housing units are inserted behind the wall where communal space is on the other side | an addition of a flexible facade can fold and open up creating views of the city


| flexible facade is constructed by steel frames which could fold out and in for different usages | along with the long corridor, a sense of communal space is introduced


a b

Case Study | Michelangelo’s Fortification Drawings

| analysis of the structural, geometric diagrams of Michelangelo’s Fortifications Drawings | a series of projective of the drawings are being explored

Manual Geometric Analysis of b


Analytic Sketches | Italy


COLLAGE | THE SEAM... | High Line & 20th street

| seams between the abadoned site and High Line are created | a seam of two different programmatic shifting operations | pieces are cut and shifted out of paper vs. a shift from the site to High Line

17


THANK YOU.

Module design for Road House


KATHY TENG PORTFOLIO 2014