Page 1

K AT E MASSEY INTERIOR DESIGNER


K AT E MASSE Y

KEY SKILLS Keep up to date with current styles, trends and colours; openminded to new ideas Organise and prioritise tasks to meet deadlines and stay within budget Translate artistic vision into sketches Polished communication skills; liaise with trade professionals on a daily basis Strong research and written ability; gained a first class dissertation mark

QUALIFICATIONS

Mid-weight interior designer with 2 years of experience in creating a diverse range of aspirational interiors for housing developers; completing all projects to specified time and budget. Seeking a junior designer position within the hospitality and leisure sector. Ambitious and dedicated skilled in AutoCad, Sketchup and the Adobe suite.

Sheffield Hallam University 2011 - 2014 BA (HONS) Interior design 2:1 Cockshut Hill Technology College Sixth Form 2009 - 2011 Product Design A Media Studies A Business Studies C Cockshut Hill Technology College 2004 - 2009 12 GCSE’s - Ranging from A-C Including Maths and English

EMPLOYMENT Interiors by Abode Mid-Weight Interior Designer 2017 - Present day Deliver a diverse range of functional and inspiring interiors for several happy clients in the residential market Produce all projects to set budgets, short deadlines and to the client’s brief Design entire houses and apartments from initial concept to completion, including drawing up bespoke pieces. Work independently on projects but within a team that constantly share ideas

The Space* Studio Interior Design Experience November 2016 Assisted the director and architect with a live two week project to transform the current courtyard within the Parkside building at BCU into an interesting social learning space to seat a larger number of students. The project was presented as was part of an on-going discussion

Spencers Estate Agents Design Consultancy Project November 2012 Working with an interior designer from 93ft Ltd, I lead a team to redesign and rebrand Spencer’s estate agents in Sheffield. Our idea won the “Best design for us” award and aspects of our design have been used to rebrand Spencer’s.

IRENDER

PHOTOSHOP

SKETCHUP

ILLUSTRATOR

WINDOWS & MAC OS

AUTOCAD

INDESIGN

VECTORWORKS

BUDGETING

MICROSOFT OFFICE


PR O J EC T S ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


A BODE At Abode I work on projects independently until they are handed over to the stylist to complete. I design to a variety of briefs and budgets to tight timescales as turnaround times are short. I am responsible for the project from pulling fabric, wallpapers and inspiration together to finalising the finished mood boards to be presented to the client, to the job fitting. As well as sourcing the most appropriate furniture for the scheme, I also draw up bespoke pieces to personalise the design. More work examples can be found @katemassey.design on instagram

Hand drawn concept sketches, edited using photoshop


Final Moodboards


A BODE Modern three bedroom family home using charcoal, ochre and brass detailing. A vibrant scheme with bespoke made furniture designed to suit a young family.

Living room

Living room


Kitchen / Dining

Bedroom one

Bedroom one


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


T HE SPACE S T U DIO

C D 1

C F 1

C T 2

EXTENDED WORKSPACE

During my two weeks at The Space* Studio I took on a live project to increase the space for classrooms and accommodate more students in the Parkside Building within Birmingham City University; Along with this I was given the task of transforming the current courtyard into an interesting social learning space to seat a larger number of students.

BOSS DESIGN MARNIE CHAIR

STANDING BENCHES

C R C R

2

0

C A

112 STUDENTS AS CLASSROOM

7

C A

9

C A

8

C A

6

14061

FAUX GRASS 8

800

C R

C R

T 1

4

1

C R

C R

2

3

C S

R C0 R

3

C T 6

1

C C

4

4

C F

C T

4239

D

3

C C

4

1

C S

FAUX G

6

C C 4

C W 1

PARKSIDE

24318

C F 7

C C 7

C B

5496

After attending a site visit with the director, I worked with interior designers and architects to create a feasibility report for the proposed design.

C S 7

JAMES BURLEIGH WALDO/45 BENCHES

POSSIBLE TABLE LAYOUT 2

C C

C B

1

2

C C

C C

5

C R 4

C

REMOVED WINDOWS TO CREATE WALKTHROUGH TO EXTENDED SPACE

C C

C 2 L003 PROPOSED PLAN A 1:200 @ A3

C

5

C R 800

C R

0

7

C R 1

C C

C S

C L

C L

3

7

7

C R 2

BREAKOUT SPACE C SECTIONED OFF AREA USING WOODEN SLATS

16 STUDENTS AS CLASSROOM

All drawings and designs therein are the copyright of the space studio and must not be copied without the expressed written permission of the Company. This drawing should not be scaled from and written dimensions must only be taken from this drawing. All dimensions must be checked on site and any discrepencies must the designers before proceeding.


proposed

proposed

C D

C E

2

C D

C S

C G C E

0

3

C R

7

C R

C F

1

9

C R

1

8

C T

C R

C R

1

4

C C 3

C F

C F

C V

5

9

1

C V

C V

8

7

C R

C R

2

3

C D

C S

1

C R

C T

0

6

C C 4

C C

C F

3

2

C A

C C

C C

C C

C C 5

C A

8

5

3

C A

3

C S C R

C R

1

2

3

3

C D 3

3

C C

2

4

C A

C R

3

2

C R

C R

C R C0 R

8

1

C C

C C

1

8

POSSIBLE TABLE LAYOUT 1

C F 4

1

C T 9

6

C R 4

1

C C

C T 9

C S C F 8

1

C R

3

3

4

C T

1

C R 1

0

C G

5

9

C R

C D

3

C R

C R

2

1

7

C A 3

C R

6

C F

C F

9

C S

C G

5

1

2

C S

2

8

1

C H

1

C C C D 1

C C

C C

C W 1

C S

C F 8

C S

C V

C C

C C

C V

1

1

C C

5

5

6

C A 6

C V

C B

1

6

6

C F 1

C F

C V

C V

7

6

C A 7

8

C C 4

C W

C M

1

C F 7

8

C C 7

1

C V

C V

1

8

C R 0

C C 5

3

C R

C C

4

9

C R

C R

0

0

C R

2

C A

C R

1

2

C A

2

C R 3

C S

C A

2

C D 3

8

C R

9

2

C R 1

C F 1

7

C L

C S

C C

C M 7

C A 6

C L

7

3

C C

C C

C F

7

5

2

112 STUDENTS AS CLASSROOM

C R

7

2

C D 0

C R

C F

8

C S

7

1

1

C F

7

2

2

3

C S

1

6

C A

3

1

C L 1

C C

C L 7

C L

1

C C

1

C C

2

C R

C I

C R

1

4

8

C R

C R

C R

1

2

3

D

3

3

C C

5

8

8

C C

C C

1

1

C C

D

6

GRASS C V

C B

1

6

FIXED SWING SEATS

24318

C C 4

C C 7

C V 8

7

t be reported to

0

7

7

C R

C S

C L

C L

C R

3

7

7

2

C B

C A

2

6

C C

C C

7

5

C R 2

C R

BREAKOUT SPACE C SEATS 12 AS MEETING ROOM

REMOVED WINDOWS TO CREATE WALKTHROUGH TO EXTENDED SPACE

C R 4

C C 2

C A

L004 PROPOSED PLAN 8 1:200 @ A3

C

FEATURE STARICASE/ SEATING

C C 4

C R

C R

C R

0

1

C S

C C 7

C

C S

C L

C L

C R

3

7

7

2

SHAPE SIMILAR TO PARKSIDE ENTRANCE

All drawings and designs therein are the copyright of the space studio and must not be copied without the expressed written permission of the Company. This drawing should not be scaled from and written dimensions must only be taken from this drawing. All dimensions must be checked on site and any discrepencies must be reported to the designers before proceeding.

C A 2

0

C R

C S 8

C S

C A

3

C R

C F

1

5

7

C M 1

C H

C F

C C

2

2

1

1

C A

C R 7

C S 3

4

C 0 R 1

C C C F

7

3

C C

C C

C B

R

1 C F

C L

C D

6

C R

1

C S

6

1

C L

2

2

24 STUDENTS AS CLASSROOM

C S 7

1

6

C

0

C R C R

4

C R

0

C R

8

C C R R

9

C C

4

C R

C A

2

4

3

C A

BREAKOUT SPACE D

7889

C C 7

C C

POD STYLE BOOTHS

C C

C C 5

C C

C R

C R

2

1

C F

C C 2

8

TABLED WORKSPACE

C R

C C

C C 8

C C

6

C M C F

C C

C A

C R 0

C R

C S 8

7

6

2

8

2

5

4

C C

C A

C A

C R

C F

C B

C C C B

C V 1

C F

7

C A

3

4

EXTENDED WORKSPACE

C F

3

PARKSIDE

C F 1

C A

C M

C C

2

C A 4

C A 1

C B 5


T HE SPACE S T U DIO Programs used: Vectorworks 2016, Google Sketchup, IRender & Photoshop CS6

“Kate Massey worked at the space* studio on a two week work placement. During this time she worked on a live project for a University client and prepared a feasibility document for the retrofit of several areas. Kate’s work included precedent studies, plans, and visuals. The work was presented to the client and is now part of an on-going discussion.” Professor Kevin W Singh RIBA SBID NTF FRSA Director, the space* studio

VIEW OF THE PROPOSED COURTYARD UNDER MEZZANINE. AREA CONSISTS OF STANDING TABLES, BENCHES, TABLES AND CHAIRS, SOFT SEATING AND FIXED SWINGS TO ACCOMODATE A LARGER NUMBER OF STUDENTS. ETFE ROOF WILL BE INSTALLED TO COVER THE COURTYARD.

All drawings and designs therein are the copyright of the space studio and must not be copied without the expressed written permission of the Company. This drawing should not be scaled from and written dimensions must only be taken from this drawing. All dimensions must be checked on site and any discrepencie the designers before proceeding.


es must be reported to

VIEW OF THE FEATURE STAIRCASE IN THE PROPOSED COURTYARD. AREA CONSISTS OF TABLES AND CHAIRS, INDIVIDUAL WORK SPACES AND SOFT SEATING. FEATURE STAIRCASE ALLOWS STUDENTS TO SIT UPON IN, MAKING THE MOST OF THE SPACE. ETFE ROOF WILL BE INSTALLED TO COVER THE COURTYARD.

All drawings and designs therein are the copyright of the space studio and must not be copied without the expressed written permission of the Company. This drawing should not be scaled from and written dimensions must only be taken from this drawing. All dimensions must be checked on site and any discrepencies must be reported to the designers before proceeding.


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT K I N N E C T T H E S PA C E S T U D I O PICASSO’S SPENCERS


IMPRIN T

‘CHILL’ AREA

BOOTH

IMPRINT is a project designed to address the economic and social issue of the UK High Street‘s decline. Based on the research I gathered for my dissertation titled “How can new digital technologies be implemented in retail to enhance the experience of brick and mortar stores, to curb the decline of the British high street?”, I created an interior designed to bring shoppers back to physical shops. Through the use of 3D printing and digital technologies, I created an experience that cannot be found shopping online. IMPRINT takes users on a journey through the store, allowing customers to design and produce their own 3D printed items of clothing in an interactive and user focused environment. The concept takes advantage of RFID, Augmented reality and 3D printing technology.

ENTRANCE FOR USERS TO WALK ALONGSIDE VIRTUAL CATWALK. OVERLOOKS ENTRANCE


‘EXPERIENCE AREA’ VIRTUAL CHANGING ROOMS

‘PRODUCE’ AREA Ideas sketching


V ISUA LS Programs used: AutoCad 2014, Google Sketchup, IRender & Photoshop CS6

EXERIOR VIEW

‘PRODUCE AREA’


ENTRANCE


PL A NS GROUND FLOOR

CREATE AREA This area is fitted with clothing display units which react with digital screens when specific items are lifted off. Users in this area can scan materials, textures and colours to then create their desired clothing on wall mounted screens

FIRST FLOOR VIRTUAL CHANGING ROOMS Equipped with large virtual screens to scan the users body size. The screens are large enough for users to try on clothes with friends as well as on their own. ‘PRODUCE AREA’ ‘CREATE’ AREA

ENTRANCE ‘INSPIRE’ AREA This area welcomes users into the store. It contains clothing displays and a virtual catwalk. The area also holds a helpdesk/welcome desk to help users through the digital experience to enable all ages and abilities to use the store.

VOID

Void looking over the ‘INSPIRE’ entrance


SECOND FLOOR

‘PRODUCE’ AREA This area is equipped with 3D printers which cutomers can operate themselves to print off their desired clothing. The area contains seating to wait for their clothes to be printed. FAST FOOD BAR This sushi style bar allows users to enjoy 3D printed food for a shorter stay. Users can grab freshly printed food faster than in the dining area. DINING AREA This area has been designed to allow users to create their own food using digtal table tops, then print it off using the 3D printers placed at the end of the tables.

BOOTH AREA This area holds booths and digital screens where users can enjoy drinks from the bar and watch catwalk footage of 3D printed items that have been created in the store. CHILL OUT AREA The chillout area enables users to relax whilst they wait for their customised clothes to be printed. The area has virtual augmented reality headsets hanging from the ceiling to enhance the experience whilst waiting.


V ISUA LS Programs used: AutoCad 2014, Google Sketchup, IRender & Photoshop CS6

CHILLOUT AND DINING AREA

The design uses industrial materials to contrast against the modern technologies.


BAR AREA


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


K INNEC T KINNECT is a service design that helps people address the worklife balance that also facilitates collaboration. It is an interior design solution that supports a change in the way that people work. The concept focuses on how work, life and play will overlap in the future, by combining exercise and work. The pod aims to improve the health and well being of its users by overcoming common problems that workers face, for example, stress and backache; this also creates an active and interesting atmosphere. KINNECT addresses sustainability issues that current offices face, concerning energy consumption. The pod contains exercise machines, kinetic hand grips on a rock climbing wall and kinetic floor tiles to generate energy to power the pod; it also uses solar panels on the roof to increase energy levels, allowing KINNECT to be a self-sufficient temporary workspace.


SOLAR PANELLED ROOF KINETIC HAND GRIPS COLLABORATIVE HOT DESKING

P OW ER /CO LL A BO R AT E

BIKE TO GENERATE KINETIC ENERGY LOUNGING NET REFUEL AREA KINETIC FLOOR TILES

P OW ER / R EFUEL / LOU N G E

NATURAL LIGHTING INDIVIDUAL WORK DESKS

FO CUS


PL A NS A ND SEC TIONS Programs used: AutoCad 2014, Google Sketchup, IRender & Photoshop CS6

G ROUND FLO OR

FI RS T FLO O R

FRO N T FACA D E


FRO N T P O D S EC T I O N

S ECO ND P O D S EC T I O N

T H I R D P O D SEC T I O N


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


PICAS SO’S Picasso’s is a bar, restaurant and art gallery mix designed to connect people through food and community, as the drive to enhance public space and local engagement is on the rise. The space focuses on showcasing the local talent Sheffield has to offer in a relaxed and social environment.


BA R A R E A


V ISUA LS, PL A NS A ND SEC TIONS Programs used: AutoCad 2014, Google Sketchup, IRender & Photoshop CS6

SEC T I O N

OPEN PLAN LAYOUT

THE SPACE IS DIVIDED INTO THREE FLOORS, CONNECTED WITH A VOID

FLOOR FOR CREATIVE CLASSES

G RO UND FLO O R

FI RS T FLO O R

SECO ND FLO OR


AREA DEDICATED TO SHOWCASING LOCAL TALENT

GA LLERY

BLACKBOARD WALL

DARK COLOURS AND WOODS, COMBINED WITH SPOTLIGHTING, DRAWS THE USER IN TO FOCUS ON THE ARTWORK

DINING AREA

THIS CONCEPT ENHANCES PUBLIC ENGAGEMENT BY ENCOURAGING THE PUBLIC TO GET INVOLVED WITH LOCAL ACTIVITIES, IN A RELAXED RESTAURANT ENVIRONMENT


ABODE T H E S PA C E * S T U D I O IMPRINT KINNECT PICASSO’S SPENCERS


SPENCERS This was a project to redesign and rebrand Spencers estate agents in Sheffield. As a small group we were given the task of working to the client’s brief and budget; during that time we had a site visit, a meeting with an interior designer and two pitches with the client. Our group won the “Best design for us” award and aspects of our design has been used in the rebranding of Spencers. From the designs we provided, Spencers decided upon our ‘Skyline of Sheffield’ idea and the colour scheme we chose as it met the brief of creating a sophisticated feel for the older buying market whilst keeping it modern for first time buyers.


The space is open plan but has been sectioned off into three areas for functionality

The room has been created with storage in mind. As well as hidden storage, recycled lockers are made a feature.

The interior has been designed to have an eclectic style, combining old and new, to appeal to a wider audience


T H A N K YO U 0 [+44] 7505134517 k a t e m a s s e y. d e s i g n @ g m a i l . c o m

Profile for Kate Massey

Kate Massey - Portfolio  

Advertisement