Page 1

PORTFOLIO KATARZYNA KULCZYCKA

PORTFOLIO ARCHITEKT WNĘTRZ


PROJEKT SKLEPU Z ODZIEŻĄ DZIECIĘCĄ


Ideą projektu było stworzenie przestrzeni wspólnej dla rodziców z dziećmi, aby robienie zakupów stało się nie tylko obowiązkiem, ale również formą zabawy i przyjemności. Meble zostały zaprojektowane w taki sposób, aby pełniły funkcję magazynowo-ekspozycyjną i jednocześnie stały się placem zabaw dla dzieci. Inspiracją i motywem przewodnim tego wnętrza jest wesołe miasteczko (karuzela, kolejka górska, diabelski młyn). Wszystkie te elementy odnajdujemy we wnętrzu. Zaprojektowane meble zbudowane są z sześciu modułów, które możemy łączyć ze sobą na wiele metod. Jest to idealne rozwiązanie dla sklepów sieciowych posiadających swoją markę, które naogół mają wiele lokali, w różnych miastach czy krajach. Modułowy zestaw mebli daje wiele możliwości w aranżowaniu przestrzeni o różnych kształtach i gabarytach. Każda część może zostać powielona bądź połączona ze sobą w rozmaity sposób. Którekolwiek projektowane wnętrze będzie się od siebie wyróżniać układem bryły, natomiast we wszystkich zostanie zachowana spójność i idea.Każdego dnia będą promować swoją markę, staną się placem zabawa dla dzieci, wesołym miasteczkiem i kolejką górską „Diabelski młyn” ulubiona karuzela każdego dziecka. W moim projekcie znalazła zastosowanie do prezentowania obuwia. Korzystać z niej mogą rodzice wraz z maluchami, które sięgną po każdego buta obracając koło świetnie się przy tym bawiąc. Obrotowy wieszak na ciuchy stał się również karuzelą dla dzieci. W jednym czasie rodzic swobodnie przegląda nową kolekcję odzieżową a jego pociecha kręci się siedząc wygodnie na kolorowych krążkach czując się jak w wesołym miasteczku.


PROJEKT HOSPICJUM DLA DZIECI


Tematyką aranżacji przestrzeni hospicjum było hasło„ pałac dla króla i królowej”. Mali pacjenci, podczas leczenia powinni się czuć choć odrobinę jak w pałacu. Wszystkie sale dla dzieci są bardzo jasne, słoneczne, na białych ścianach pojawiają się intensywne ilustracje z krainy baśni pałaców, księżniczek i królów. Wspólny hol jest również zachowany w bielach. Został podzielony linearnymi ilustracjami przedstawiającymi barwne pałace i zamki. Różnice kolorów wyznaczają sale.


D

250

h=250

wieszak

D

300

h=1400

800

800

h=1300

stojak na lampion

komoda

40

600

800

40

h=1400

komoda

h=850

380 40

h=1400

skrzynka na kamienie

stojak na lampion

komoda

800

żaluzje drewniane

40

800

stolik

tkanina typu Organtyna

klimatyzator kasetonowy

40

40 420 40

380

2130

skrzynka na kamienie umywalka kamienna

stojak na lampion

600

PROJEKT GABINETÓW DO MASAŻU

łącznik: LED1, LED2 300

h=250

520

GABINET ARJUWERDYJSKI

800 800

500

h=250

250

40

250

2700 2350

18 300


GABINET KOSMETYCZNY GABINET DO MASAŻU


T NI

ĘTRZ


PROJEKT KOMUNIKACJI KORYTARZ


PROJEKTY KUCHNI


PROJEKTY WNĘTRZ KUCHNIA SYPIALNIA


PROJEKTY KUCHNI


PROJEKTY WNĘTRZ KUCHNIA SALON


PROJEKT WNĘTRZA KAWALERKA


PROJEKT ナ、ZIENKI


PROJEKT MIESZKANIA SALON SYPIALNIA


PROJEKT STOJAKA NA ROWERY KONKURS POSTAW NA STOJAK

Stojak rowerowy swoją formą nawiązuje do policjanta, strzegącego przypięte rowery. Wykonany z profili 30x30 mm lub 40x40 mm ze stali odpornej na chlorki. Stal ta zapewni długoletnią ochronę przed warunkami atmosferycznymi i solami sypanymi zimą. Stojak został pomalowany farbą luminescencyjną i zamknięty lakierem ochronnym. Stojak jest zamocowany w ziemi na stałe, za pomocą poprzecznie wstawionego stalowego pręta kotwiącego. Zabezpiecza to przed wyrwaniem Kształt jest nowoczesny, zabawny i użyteczny. Pozwala na przypięcie rowerów o różnej wielkości i budowie.


PROJEKT STOLIKA KAWOWEGO PRACA KONKURSOWA „STŁOIK”


Adres: Podgórna 12/6 61-829 Poznań Telefon: (+48) 883 047 520 E-mail: katarzyna_kulcz@wp.pl


Portfolio wnętrza katarzyna kulczycka  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you