Page 1

Kig ind til kastrup


FORORD Danskerne skifter vinduer som aldrig før. Ikke bare for at kunne nyde udsigten, men fordi vinduer og døre er et centralt element i husets energiregnskab. En lav årlig kvadratmeterudgift til opvarmning giver luft i familiens budget. Den er det bedste salgsargument, hvis du på et tidspunkt vil afhænde huset. Prisbevidste huskøbere forlanger at se energirapport og varmeregnskab nærmest før, de har studeret salgsopstillingen. KASTRUP vil ikke konkurrere på pris. Du kan sagtens finde vinduer, der er billigere end vores, men så er de ofte produceret i udlandet, og det kan være svært at vurdere, om produkterne opfylder de gældende krav. Vil du sammenligne priser, er du nødt til at vurdere det i et langtidsperspektiv.

2

KASTRUP VINDUET

KASTRUP producerer vinduer og døre, der holder form og funktion mange år frem – måske resten af din levetid. KASTRUP satser på kvaliteten. Hos os køber du vinduer og døre, der er udviklet, designet, produceret, serviceret og solgt i Danmark. Vi er certificeret efter Dansk Vindues Verifikation (DVV), der er en garanti for, at vores ledelse af virksomheden og vores produktion - materialer, udførelse og kontrol – lever op til strenge krav. Sagt på dansk er vore medarbejdere professionelle til fingerspidserne, og du kan altid få fat i os. Vi påtager os kun de opgaver, som vi ved, vi kan løse. Vi holder de aftaler, vi indgår. Og vi går aldrig på kompromis med kvaliteten.


INDHOLDSFORTEGNELSE Vinduer og døre side 4 Vinduer og døre i træ

side 6

Vinduer og døre i komposit og plast

side 8

Vinduer og døre i træ/alu

side 10

Kastrup Miljø side 12 Kastrup Natur side 13 Kastrup Kultur side 14 Kastrup Standard side 15 Vinduer skaber huse side 16 Og mange, mange flere

side 18

Typeoversigt side 20 Sådan tjener du pengene ind igen

side 22

KASTRUP VINDUET

3


VINDUER OG DØRE

Vinduer og døre Vinduer og døre er husets åndehuller. De trækker solen ind og fordeler lys og skygge over vægge, møbler og mennesker. Og det er gennem vinduerne, vi orienterer os og henter inspiration og frisk luft fra omverdenen. Giv dit hus nye vinduer – eller vælg vinduer til dit nye hus. Takket være teknologien er det valg både blevet lettere og sværere. Moderne vinduer og døre er en aktiv del af husets klimaskærm, hvilket gør det muligt at åbne huset op med glaspartier og udgange ud mod alle verdenshjørner. De mange muligheder for at vælge størrelse, placering, stil, udformning, profilmateriale, glastype og energiegenskaber betyder samtidig, at man som køber skal tænke sig godt om. Det vil KASTRUP gerne hjælpe dig og din håndværksmester/arkitekt med. KASTRUP producerer vinduer og døre med profiler i fire materialer, træ, komposit, plast og træ/ alu. Det er det første valg, du skal træffe, og det kan du læse mere om på de følgende sider. Uanset hvilket materiale, du foretrækker til karm, ramme og sprosser, vil du få produkter med høj æstetik, stor stabilitet og holdbarhed og fremragende energiegenskaber. Også det fortæller vi mere om.

4

KASTRUP VINDUET


?

?

VINDUER OG DØRE

?

”KASTRUP? Er det ikke en lufthavn?” ”Det er det – også. Når det gælder vinduer og døre, er KASTRUP en dansk virksomhed bestående af tre højteknologiske vestjyske vinduesfabrikker. Startet af den erfarne tømrer Carsten Kastrup i 1995 og nu med hans søn Lasse Kastrup bag roret. Produktudvikling, salg og kundekontakt er placeret tæt på produktionen. Det betyder, at KASTRUP kan operere med en leveringstid på kun tre uger. Du får en dansker i røret, når du eller din håndværksmester henvender dig med spørgsmål, og I får en kontaktperson, som tager hånd om ordren lige fra vejledning til levering.”

KASTRUP VINDUET

5


VINDUER OG DØRE I TRÆ

Vinduer og døre i træ

Træ går aldrig af mode. Fornemmelsen af naturens levende materiale indvendigt såvel som udvendigt får mange til, at vælge vinduer og døre i træ. Ikke mindst ved renoveringer af ældre huse. KASTRUP Træ vinduer og døre er et avanceret produkt. Til produkter i fyrretræ benyttes knastrent kernetræ, der skæres op og fingersamles for at undgå, at materialet slår sig. I mahogniserierne anvender KASTRUP udelukkende træsorten Sapele-mahogni på grund af dens store naturlige olieindhold, der er med til at forlænge holdbarheden. Træ er et forgængeligt materiale, og netop derfor bør du ikke udelukkende fokusere på prisen, når du vælger døre og vinduer i træ. Hos KASTRUP betaler du for et kvalitetsprodukt med gennemtænkte detaljer. Som eksempel kan nævnes, at de sårbare glaslister bliver fremstillet i aluminium.

6

KASTRUP VINDUET


?

?

VINDUER OG DØRE I TRÆ

?

”Hvis jeg vælger træ, skal jeg så bruge min sommer­ ferie på at male vinduer hvert andet år?” ”Nej, du kan roligt nyde sommeren. KASTRUP produkter i fyrretræ bliver overfladebehandlet med maling tilsat fungicider, der beskytter mod råd og svamp. Det er en miljøvenlig løsning som et alternativ til imprægnering. Men vælger man vinduer i træ, må man gøre sig klart, at de på et tidspunkt skal have opfrisket overfladebehandlingen. Og så er det måske ikke så smart, hvis man har trævinduer på svært tilgængelige kviste og høje gavle.”

KASTRUP VINDUET

7


VINDUER OG DØRE I KOMPOSIT OG PLAST

Vinduer og døre i KOMPOSIT og Plast

Komposit er et stærkt fiberarmeret materiale med en UV bestandig overflade af plast, som er fantastisk velegnet til vinduer og døre. Det er uforgængeligt og bevarer sit udseende med et minimum af vedligeholdelse i form af sæbe og vand. Kompositten holder formen og kan designes i alle tænkelige formater og profiler.   Med KASTRUP Komposit vinduer og døre sparer du udgiften til maling og pensler – og besværet. Komposit er den ideelle løsning til dig, der foretrækker at nyde fritiden uden at bekymre dig om, hvorvidt vinduerne i helårsboligen eller sommerhuset trænger til en omgang. I etageejendomme er mange udgifter sparet ved at vælge KASTRUP Plast vinduer og døre, hvilket er en af årsagerne til, at mange boligforeninger foretrækker dette uforgængelige materiale ved renoveringsprojekter.   Også når det gælder komposit og plast, er købsprisen på vinduer og døre ikke den reelle pris. KASTRUP går ikke på kompromis med kvaliteten i råvarer, fremstilling og finish. Det kommer du til at værdsætte, som årene går.

8

KASTRUP VINDUET


?

?

VINDUER OG DØRE I KOMPOSIT OG PLAST

?

”Plastvinduer? Er det ikke lidt kikset?” ”Se selv! Selv på tæt hold er det i praksis umuligt at afgøre, om et KASTRUP vindue er fremstillet i plast, komposit, træ eller træ-alu. Hos KASTRUP har arkitekter i tæt samarbejde med produktionen udviklet og raffineret profilerne, så plast og kompositvinduer og –døre i dag har et udseende, der fuldt ud kan måle sig med de traditionelle materialer. Det lette og lyse, nordiske look, der kendetegner mange KASTRUP produkter, skyldes meget ofte, at der er brugt komposit og plastprofiler. Så valget af komposit eller plast er reelt et ønske om få at produkt uden sidste salgsdag, som samtidig er æstetisk smukt og særdeles energivenligt.”

KASTRUP VINDUET

9


VINDUER OG DØRE I TRÆ/ALU

Vinduer og døre i træ/alu

Kombinationen af træ og aluminium anses i dag for at være den mest eksklusive vinduestype. Det er også den, flertallet af KASTRUPs kunder foretrækker. På ydersiden er vinduet nærmest vedligeholdelsesfrit med en skalbeklædning af pulverlakeret, og modstandsdygtigt aluminium. Indvendigt får du træets varme og naturlige udstråling. Råmaterialet er kernetræ af nordskandinavisk fyr, der er scannet for knaster, skåret op og sat sammen i stærke fingersamlinger. I færdigmalet form matcher de to materialer hinanden perfekt. Det samme er tilfældet, hvis man foretrækker mahogni som træsort i kombination med aluminium. KASTRUP Træ/alu vinduer og døre er et eksklusivt produkt, hvor profiler i blandt andet karmfalsen er fremstillet i et højisolerende, formstabilt kompositmateriale.

10

KASTRUP VINDUET


?

?

VINDUER OG DØRE I TRÆ/ALU

?

”Er træ/alu vinduer ikke en dyr løsning?” ”Ikke hvis du tænker langsigtet. KASTRUP Træ/alu vinduer og døre er i to serier blevet certificeret i Energiklasse A efter den nye Energimærkeordning for vinduer. Det vil i praksis sige, at vinduet tilfører huset mere energi, end det slipper ud. Det er noget, der kan mærkes på varmeregningen. Og så luner det jo også, at man har købt et fremtidssikret produkt, der har en positiv indflydelse på CO2- regnskabet.”

KASTRUP VINDUET 11


KASTRUP MILJØ

KASTRUP Miljø – til den ældre byggestil og til reno­ vering i fyr eller mahogni Er det murermestervillaen fra halvtredserne eller slægtsgården fra forrige århundrede, der skal renoveres? Er det nybyggeri med stemningsfuld arkitektur med stuklofter og dannebrogsvinduer? Så falder vinduesvalget uundgåeligt på KASTRUP Miljø-serien. Profilerede, smalle palæsprosser, udvendig pyn-

12

KASTRUP VINDUET

tekeling ved glasfals og indvendig på såvel rammer, karme, poste og sprosser, samt gammeldags anverfere og stormkroge. Alternativt kan der vælges kantstanglås med greb og grebstyret bremse. KASTRUP Miljø-serien leveres i materialerne træ, komposit og træ/alu.


KASTRUP NATUR

KASTRUP Natur – moderne dansk vinduesstil En vinduesserie, der i konstruktion og udførelse ligger tæt på Miljø-serien – dog uden pyntekelinger. Udvendigt designet med en elegant skråfals, der giver vinduet sit helt eget look. Indvendigt med elegant afrundet softline keling. Rammer og beslag er udført efter ægte danske byggetraditioner. Der er flere valgmuligheder af beslag så du kan fuldende designet, som passer din stil.

KASTRUP Natur vinduerne leveres som sidehængte, tophængte og topstyrede. Du kan også vælge dem som enten top- eller sidevendte, så de kan pudses indefra. KASTRUP Natur-serien leveres i materialerne træ, komposit og træ/alu.

KASTRUP VINDUET 13


KASTRUP KULTUR

KASTRUP Kultur – moderne vinduesserie med mahogni Kastrup Kultur er et specielt flot vindue, der flytter naturen helt ind i stuen. Her kombineres de flotte mahogni-trærammer med pulverlakerede, vedligeholdelsesfrie alukarme. en sammensætning, der giver Kastrup Kultur sit helt eget visuelle udtryk.

14

KASTRUP VINDUET

Mahognitræets naturligt høje olieindhold minimerer risikoen for svamp og råd angreb, hvilket gør denne træsort specielt velegnet til vinduer og døre. KASTRUP Kultur-serien leveres i træ/alu.


KASTRUP STANDARD

KASTRUP Standard – topkvalitet til etagebyggeri Enkelt design kombineret med høj funktionalitet. KASTRUP Standard-serien er et prisgunstigt kvalitetsvindue, der passer perfekt til etageejendomme og boligblokke. Kip/drejefunktionen betyder, at vinduet kan åbnes indad med kipstilling i top, som giver en god ventilationsmulighed. Dreje-stillingen åbner vinduet

sidevejs indad. Dette udgør en mulig redningsåbning og gør vinduet nemt at vaske indefra. Designmæssigt kan KASTRUP Standard udformes, så vinduer og døre matcher det aktuelle byggeri. KASTRUP Standard-serien leveres i plast og træ-alu.

KASTRUP VINDUET 15


16

KASTRUP VINDUET


KASTRUP VINDUET 17


18

KASTRUP VINDUET


KASTRUP VINDUET 19


Typeoversigt

15.09.2010

VINDUER

TRÆ Bredgade 52 · 7480 Vildbjerg Tlf. 9621 4000 · Fax 9621 6000 trae@kastrupvinduet.dk

TRÆ-ALU Fabriksvej 5 · 7800 Skive Tlf. 702 66 702 · Fax 702 26 702 traealu@kastrupvinduet.dk KASTRUP A/S

CVR-nr: 25473434

PLAST Mosebyvej 40 · 7500 Holstebro Tlf. 9742 1500 · Fax 9742 3000 plast@kastrupvinduet.dk


DØRE


pengene ind igen

Sådan tjener du pengene ind igen Energistyrelsens nye energimærkning af vinduer gør det lettere for dig, at finde frem til de producenter, der gør mest for, at du kan holde din varmeregning nede og samtidig gavne klima og miljø. En af de første, der har opnået certifikater efter ordningen, er KASTRUP. Vinduer inddeles i en skala fra A til F med A som det mest energi-effektive. Foreløbig har 10 KASTRUP serier af vinduer og døre opnået certifikat i Energiklasse A, B eller C. Du kan selv

studere listen og læse mere om ordningen på www.energivinduer.dk. Der er store besparelser at hente, ved at udskifte vinduerne i et ældre hus med KASTRUPs klassificerede produkter. Eksempelvis kan man i et hus på 200 kvm. med vinduer fra 1980, skære 8.000 kr. pr. år af udgiften til opvarmning med oliefyr ved, at investere i nye vinduer. Er der tale om et hus fra 1995 på 120 kvm. opvarmet med el-varme, lyder besparelsen på 6.000 kr.


?

?

pengene ind igen

?

”Er vinduer i energiklasse A altid de bedste?” ”Ikke nødvendigvis. Det kommer helt an på det enkelte projekt. Er der tale om renovering eller nybyg? Skal hele huset efterisoleres eller er der kun tale om en vinduesudskiftning og kan det så betale sig at købe A mærkede vinduer? Spørgsmålene er mange og det kan være vanskeligt at forstå det hele. Vi vil meget gerne vejlede dig med hensyn til, hvilke vinduer du bør vælge, så det passer bedst til netop dit hus.”

Prisen? Den kender du om 20 eller 30 år

KASTRUP VINDUET 23


Hvorfor vælge Kastrup Vinduet: • Danmarks korteste leveringstid • 100 % dansk produceret • Fantastisk isoleringsevne • Høj kvalitet og finish • Flot design • Professionelt, hurtigt og med godt humør!

KASTRUP TRÆ/ALU

Fabriksvej 5

7800 Skive

Tlf. 7026 6702

Fax 7022 6702

KASTRUP TRÆ

Bredgade 52

7480 Vildbjerg

Tlf. 9621 4000

Fax 9621 6000

KASTRUP KOMPOSIT

Mosebyvej 40

7500 Holstebro

Tlf. 9742 1500

Fax 9742 3000

www.kastrupvinduet.dk

Kastrup Brochure  

Find inspiration til nye vinduer og døre.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you