Page 1

Part of Møns Klint Resort

Møns Klint is één van de parels van de Deense natuur. Hier steekt de oertijd met zijn witte, gegroefde gezicht boven de Oostzee uit. In het achterland van deze parel liggen het landgoed Klintholm en Camping Møns Klint, op één van Denemarken’s prachtigste locaties!

Kåret til Årets Plads 2006 af ANWB Campsite of the year 2006 by ANWB

Klintholm Gods

Nominated

Children’s Campsite of the Year 2011


Møn is een voor de hand liggend reisdoel – een oase van tijd en ruimte Welkom op het mooiste eiland van Denemarken, met een grootse unieke natuurattractie; de witte kliffen die loodrecht oprijzen vanuit de blauwe zee. Het bijbehorende bos met de beschermde natuurgebieden waar een groot aantal wilde orchideeën leeft, evenals vele soorten bijzondere vogels. Het kleine slot Liselund, één van NoordEuropa’s cultuurparels. Het IJslandse Paarden Centrum, vanwaar men alles vanaf een paardenrug kan bekijken. Een kajak centrum, zodat men alles vanaf zee kan bekijken, en een mountain bike roete. Klintholm Haven met heerlijke badstranden, vismogelijkheden en restaurants. Het uit de middeleeuwen stammende handelsstadje Stege. Een vogelparadijs op Nyord, een mooi stadje waar het restaurant Lollesgård en het whisky-huis “Noorbo Handelen” een bezoekje waard zijn. Midden op het eiland een 18-holes golfbaan, en in de bossen bij Møns Klint dé attractie: Geocenter Møns Klint, waar u alles aan de weet kunt komen over het ontstaan van Denemarken. Het landgoed Klintholm met zijn voorname cultuur heeft een duidelijke invloed gehad op het hele omliggende terrein, en mede daarom

is Camping Møns Klint één van de meest unieke campings van Denemarken. De camping ligt in een groot natuurgebied, met natuurlijke begrenzingen en verschillende terrassen die onze gasten de mogelijkheid biedt voor ruimte en privacy. Bij aankomst heeft men de mogelijkheid om, in overleg, zelf een standplaats uit te kiezen. De standplaatsen zijn niet gemarkeerd of genummerd en liggen op een natuurlijke wijze in het terrein. Er zijn meerdere prachtige en bijzondere plekjes voor zowel caravans als tenten midden in de natuur. Het is er rustig en vredig, en toch zijn de faciliteiten altijd in de buurt. ”The world has become smaller. We travel and want to explore the world- the mountains, the desert, islands with white beaches, volcanos and hot springs. It is like we sometimes believe that out there in the big world we can really explore nature and its wonders. But we actually have a whole row of exciting nature experiences here at home, right outside our own front door ….“ From the book “Denmarks 7 Wonders Møns Klint”.

De camping biedt vele activiteiten Tennisbaan, minigolf, boccia, springkussen, multicourt, buitenzwembad, natuurwerkplaats met begeleiding, visvijver met bootverhuur, in het hoogseizoen dagelijks activiteiten voor kinderen. Tevens zijn er een groot aantal wandeltochten die naar Møns Klint voeren, een eldorado voor kinderen en hun ouders. Elk stukje krijt en elke steen kan sporen bevatten van de tropische zee die hier zo’n 75 miljoen jaar geleden heeft gelegen. Door een recente grote verschuiving (een deel van de krijtrotsen is in de zee gestort) is er nabij de camping een nieuw soort schiereilandje ontstaan, en hier is het spannend om “vrijetijdsgeoloog” te spelen!

Camps, evenementen en weekenden

Ook in 2012/2013 staan er weer populaire evenementen en boeiende themaweken op het programma, waaronder een fossielenworkshop, vliegerfestival, Hubertusjacht, circusschool, voetbalweek, kajak activiteiten veel. Bekijk het hele programma op moensklintresort.dk.

Møns Klint Resort, seen from above - close to the majestic cliff.


Een paviljoen, huisjes op de camping, schoolkamp accommodatie, zomer- en landhuizen en een huisje bij de vuurtoren Møns Klint Resort biedt verschillende mogelijkheden voor een verblijf, van kleine huisjes tot zomer- en landhuizen. Op een steenworp afstand van de camping liggen Pavillonen en Fiskerhuset. Op de mooiste plekken op het glooiende terrein van de camping staan 11 houten huisjes met eigen toilet en douche. Stengården, de conceptboerderij, ligt ten zuiden van het bos en Fyrhytten staat op de rand van de krijtrotsen naast de oude vuurtoren. Sandet ligt op een stille plek in een groot natuurgebied met veel vogels, 800 meter van een mooi badstrand. Alle informatie over onze zomer- en landhuizen en hun ligging staat op moensklintresort.dk

www.moensklintresort.dk

Camping on Møns Klint

Sportsfishing and Great Møn

Recharge Outdoor, Events

Klintholm Estate

GeoCenter Møns Klint

Summer- and Cottagehouses

Horses and Riding

Catch a Perfect Day

Houses for yearly rental

Prices, Awards, TV and Film

ActiviteitenPas voor GeoCenter Møns Klint Koop een ActiviteitenPas bij aankomst, zodat je er de hele week en de rest van het seizoen van kunt genieten. Met een ActiviteitenPas voor GeoCenter Møns Klint heb je vrij toegang tot een schat aan belevenissen! Expedities naar het fossielenstrand, boomklimmen met instructeur, mountainbiketochten, ’s ochtends hardlopen, de grote tentoonstelling over het geologisch ontstaan van Denemarken, de 3D bioscoop, de klimgrot, de gletsjerbioscoop, workshops en nog veel meer.

moensklint.dk


Activiteiten en mogelijkheden op Møns Klint Resort De receptie is dagelijks open van 8.00 – 22.00 uur in juli. De overige maanden hangen de openingstijden op de deur van de receptie. Nachtwaker Zie informatie op de deur van de receptie Camping winkel Dagelijks open in juli. De overige maanden hangen de openingstijden op de deur van de winkel. Mogelijkheid om verse broodjes voor ontbijt te bestellen. Café Pejsestuen Dagelijks open in juli. De overige maanden hangen de openingstijden op de deur van het café. Post U vindt een brievenbus op GeoCenter Møns Klint. Medische hulp Heeft U een arts nodig, kunt u kontakt opnemen met de receptie of zelf bellen. Noodoproep: bel 112 Slagbomen Om de nachtrust op de camping te waarborgen sluiten de slagbomen om 23.00 uur en openen de slagbomen om 7.00 uur. Indien u voor 7 uur vertrekt dient u de auto buiten de slagbomen te parkeren. Gasten dienen ook buiten de slagbomen te parkeren. Douchen Bij de receptie kunt u een magnetische kaart kopen voor douchen etc. Het hondenbos Een paradijs voor de honden met plassen en wildernis waar de honden kunnen spelen zonder riem of lijn. Het is een prachtig terrein, maar voor zowel hond als eigenaar is verblijf in het hondenbos geheel voor eigen verantwoordelijkheid.

Tennis Boek de tennisbaan bij de receptie voor 50 kr/uur. “Multi ground” We hebben een fijne nieuwe multi baan voor verschillende vormen van sportaktiviteiten. Een voetbal kun je lenen bij de receptie. Golf Midden op oost Møn ligt een 18 holes golfbaan. Als gast mag men graag proberen. Wij geven 10% korting op de greenfee. Minigolf is gratis. Tafel tennis Bij de receptie kun je bats lenen en balletjes kopen. Kajakken Beleef de immense kliffen vanaf het water. De indrukken stromen voorbij, terwijl de kajak over het water drijft. Voor beginners en gevorderden. Meer informatie verkrijgbaar bij de receptie.

Honden moeten aan de lijn binnen en buiten de camping. In het hondenbos mogen de honden vrij rondlopen/ rennen/spelen.

Boccia Naast de minigolf ligt een Boccia baan. Leen de ballen bij de receptie.

De wasserette Bij de receptie kunt U een magnetische kaart kopen voor de wasmachine en de droger.

Aktiviteiten Tijdens het seizoen organiseren we verschillende gratis aktiviteiten, speciaal voor de kinderen en hun ouders. Dit kunnen balspelen zijn, wandeltochten, vogelekskursies, sterrekijken, enz. Zie informatie bij de receptie.

Kinder badruimte In het grote sanitaire gebouw is er een aparte ruimte met bad en toiletten voor de kleintjes. Deze service is gratis. Baby badruimte In het grote sanitaire gebouw is er een baby ruimte met toilet en bad. Deze service is gratis. Droogkasten In de wasserette staan 2 droogkasten ter beschikking. Deze service is gratis. Infomats Aan de sanitaire gebouwen hangen infomaten. Hier kunt U uw tegoed op Uw kaart zien en eventuele andere mededelingen. Telefoon In het grootste sanitaire gebouw bevindt zich een telefoon die werkt op uw douche kaart.

Speelplaats met 2 trampolines

Natuur workshop Hier kan iedereen, kinderen zowel als volwassenen, meer leren over de natuur. Internet Er zijn verschillende manieren om op het internet aan te sluiten op de camping. Bij de receptie kunt u voor de code betalen en meer informatie hierover verkrijgen. Vissen Nabij de camping ligt het bosmeer de Hunosø. Hier kun je vissen en/of een bootje huren voor de ontspanning. Bij de receptie kun je een eendagsviskaart kopen voor 50 kr. De huur van een boot is 50,- kr/uur.

Bezoekers zijn verplicht een toegangsbewijs te kopen bij de receptie. Zij mogen daarvoor alle faciliteiten op de camping gebruiken inklusief het zwembad.

Vijver op de camping. Kinderen mogen hier gratis vissen.

Het zwembad 25 x 10 meter met apart kinderbad. Dagelijks open van eind juni tot eind augustus van 8.00 – 20.00 uur.

Afval en recycling Er zijn 3 afvalplaatsen op de camping. Bij de receptie, bij het zwembad en aan de overkant.

Paardeweien De camping heeft 3 paardeweien als je graag je paard mee wil nemen.


De omgeving van Camping Møns Klint De topattractie GeoCenter Møns Klint, met onder meer een 3D bioscoop, ligt in het bos op slechts 3 kilometer van de camping. In de nabije omgeving en niet meer dan een uur rijden van de camping zijn meerdere attracties die een bezoek waard zijn, zoals de burcht in Vordingborg, Labyrintparken, Knuthenborg Safari Park, het te gekke BonBon Land en Middelaldercenteret. Natuurspeelplaats 200 meter richting Grote Klint, links van de zandweg, vind je een grote natuurspeelplaats, “Havrelukke”. Tof voor de kinderen. Paardrijden Nabij de camping vind U het ijslandse paardencentrum die toeren met een gids aanbied. Boeken bij de receptie. Boottocht Iedere dag, gedurende het hoogseizoen, zeilt een plezierboot naar de Grote Klint. Een fantastische manier om de kliffen van Møn te zien. Boeken bij de receptie. Zandstrand Aan beide kanten van Klintholm Havn (3 km) zijn er fijne zandstranden. Het westelijke strand is kind­vriendelijk voor zonnen, badderen en zwemmen. Het oostelijke strand is zeer geschikt voor windsurfen. Wandelen Er zijn gemarkeerde wandelroutes in grote delen van het Klintebos en de nabije omgeving. De lengte kun je zelf bepalen. Gratis folders met wandelroutes in het Klintebos liggen bij de receptie. Kasteelpark Liselund, Mandemarke heuvels en Høvblege zijn enkele van de vele warm aanbevolen mooie plaatsen. Geologie De hele omgeving van Møns Klint is geschapen door kilometer hoge gletsjers in de ijstijd. Vanaf het strand rijzen de overweldigende 100 meter hoge, kilo­meters lange, witte krijt kliffen zich op. Langs het water is het mogelijk fossielen en ander bewijs van prehistorisch dierlijk leven te vinden. Je kunt een folder over de fossielen kopen bij de receptie. Archeologie Verspreid over het hele eiland Møn kun je meerdere relikwieën vinden uit de oude tijd. De meest bekende zijn de hunebedden: ”Kong Asgers Høj” en ”Klekkendehøj” op west Møn. Botanie ”Jydelejet” en ”Høvblege” horen onder de meest bekende gebieden in Denemarken voor hun botanie. Hier groeien meerdere orchidee soorten en andere zeldzame planten. Je kunt een folder over de 18 orchidee soorten alhier, kopen bij de receptie. Kerken Møn is beroemd voor zijn kerken met muur­schilderingen; Elmelunde, Kelby en Fanefjord. Smokehouse Rokerij In Klintholm havn vind je een visrokerij en restaurant. Aan het water, die vers gerookte vis verkoopt en serveert op het terras. Arts and Crafts Kunst en kunsthandwerk Møn is een eiland van de kunst en kunsthandwerk van velerlei aard. De receptie heeft folders van velen. Golf Midden op oost Møn ligt een 18 holes golfbaan. Als gast mag men graag proberen. Wij geven 10% korting op de greenfee. Klintholm Havn Van oudsher een actieve haven tot op vandaag met maritieme charme. Beslist een bezoek waard.

Liselund Romantisch kasteel en park van 1792. Een van Denemarken’s architectonische parels. Restauranten Er is een zeer gevarieerd aanbod op het eiland, voor ieder zijn smaak en stijl, om uit te eten. Enkele voorbeelden zijn: Liselund, Hyttefadet, Portofino, Røgeriet, Præstekilde Inn, Støberiet, Davids, Bryghuset en Frederik de 5de. Denkbankje Op de camping hebben wij een bankje om eens even ”bij de tijd stil te zitten”. Dit bankje heet ”denkbankje”, daar ze niet alleen geplaatst is om het uitzicht te genieten, maar om inspiratie te geven innerlijke rust te vinden en misschien even te denken over het leven als contrast tegen de drukke dagelijkse dag. Er staat een spreuk op het bankje waarover je na kan denken. In totaal staan er 25 van deze denkbankjes op Møn met verschillende spreuken. Er zijn 4 andere denkbankjes in de buurt van de camping, die je kunt proberen te vinden. Anders kun je bij de receptie vragen waar ze te vinden zijn. MTB Probeer de zwaarste en ruigste mountainbike route van Denemarken. De route ligt kort bij de camping. Meer informatie hierover bij de receptie.


LET OP: Er heerst rust vanaf 23.00 uur, de slagboom is gesloten van 23.00 uur tot 7.00 uur. Honden dienen aan de lijn gehouden te worden, binnen en buiten de camping. In het hondenbos kunnen de honden samen spelen zonder riem of lijn. Brommers zijn verboden. Radio en TV mogen andere kampeerders niet storen. Bij de receptie hangen de officiële campingregels. Als het regent, pak dan de paraplu en kom naar onze receptie; het personeel kan u een idee geven van wat er op Møn te doen is op een regenachtige dag. Bij de VVV in Stege kunt u ook terecht voor ideeën. In deze brochure hebben wij de belangrijkste informatie verzameld over de camping en de omgeving. Voor meer inlichtingen over bezienswaardigheden, bus- en treinverbindingen, geld wisselen, reservering van de veerboot, enz. kunt u ook bij de receptie terecht. Lees meer op: moensklintresort.dk

Møns Klint 1,5 km

Hunos¯ en Visvijver bootverhuur

Pavillon

18

Bloemen en Herbal veld

Entrance, Jydelejet

Youthhostel

Paardenweide

17

Slowstop Aborrebjerget Looke out post

17

16 1 14

44 5A 16 7

4 5a

13

Klinteskoven

16 17

Aborresø

2

Sport Vissen hut

Bospad

1 16

19

4

15

21

Hundebos

5A

6 3

Paardenweide 8

9 12

Paardenweide

22

10 11

Klinteskoven 5

100 meter 20

30

40

50

60

70

80

90

20

Vind ons op Facebook en Twitter en op onze You Tube-kanaal

In AppStore Download onze gratis app. Wij zijn de eerste camping in Denemarken, die zijn eigen app krijgt voor I-Phone en I-Pad.

moensklintresort.dk

Klintevej 544 • 4791 Borre, Møn Tlf. +45 55 81 20 25 camping@klintholm.dk campingmoensklint.dk

Design: www.lillie-grafisk.dk

1

Water Cabins Område GREEN Area YELLOW Area ORANGE Area RED Area BROWN Area PURPLE Area BLUE

Nummerbeschrijving 1 Receptie 2 Bushalte/ingang/parkeerplaats voor gasten en nachtparkeerplaats. 3 Kiosk 4 Sanitairgebouw en keuken 5 Keuken 5A Afval en recycling 6 Café “Pejsestuen“ 7 Camperstation 8 Comfort Camping 9 Tennisbaan 10 Springkussen 11 Speelplaats 12 Multi Court (sportbaan) 13 Zwembad 14 Meer 15 Tafeltennis 16 Afvoer voor chemische toiletten 17 Huisjes 18 Visvijver en bootverhuur 19 Hondebos 20 Pad naar GeoCenter Møns Klint 21 TV-ruimte 22 School camp / bike huts and communal

CMK-2012-HL  

camping moens klint

CMK-2012-HL  

camping moens klint

Advertisement