Page 2

Her er en kort beskrivelse af de aldersgrupper, vi har delt vores medlemmer op i FDF står for Frivilligt Drenge- og Pige Forbund, og er en ungdomsorganisation med 24.000 medlemmer fordelt på 400 kredse rundt i Danmark.

Pusling

Tumling

Pilt

Væbner

Børnehaveklasse-alderen (5-7 år) Puslinge er FDFs spilopmagere og er lige startet i skolen, og har fuld fart på. Puslinge laver dukketeater, stearinlys, bygger huler, får historier og meget meget mere.

1. og 2. klasse (7-9 år)

Som tumling skal du til at lave snobrød over bål, og er selv med til at tænde det. Du kommer også på løb og du lærer måske hvordan man ringer 1-1-2 hvis der sker en ulykke. Hvis du ikke som pusling har været på besøg på den lokale brandstation, sker det nok nu.

3. og 4. klasse (9-11 år) Pilte snitter i træ, laver bål, og lærer så småt at bygge med rafter. Det er også som pilt du kommer på længere ture, og du sover måske under åben himmel når I er på lejre.

5. og 6. klasse (11-13 år) Som væbner er du en rigtig raftebygger, og kommer meget tæt på naturen, hvor du sover i bivuak, og løber efter kompas. Du kommer med på FDFs landslejr, der finder sted hvert femte år, og du er selv med til at planlægge mødeaftnerne.

7. og 8. klasse (13-15 år) Seniorvæbner

FDF har sine rødder i den danske folkekirke og udgangspunktet for FDF er det kristne livssyn. Vi tror, at alle mennesker er lige meget værd og mener at alle skal mødes med respekt. Det er ikke et krav, at man tror på Gud for at gå til FDF. Det er vigtigt for os at der både er plads til tro og tvivl

Senior

En Seniorvæbner er en “færdiguddannet væbner”. Du kan selv lave weekender sammen med dine ledere, og du planlægger måske arrangementer for de mindre FDFere. I nogle kredse får seniorvæbnerne ansvaret for en del af kredsen udstyr (f.eks. telte).

9. klasse og opefter (op til 18 år)

Seniorer hygger ved bålet sammen med de andre, imens de drikker kaffe og spiller guitar. Seniorklassen tager i svømmehallen, på weekender, og mødes med andre seniorer. I langt de fleste kredse bliver seniorer tilbudt at være assistenter på en klasse med mindre FDFere, for at forberede sig på at være leder i FDF. Af samme grund kan du som senior deltage i Landsforbundets kurser, som normalt bliver betalt af kredsen.

Det handler om børn og unge - og det at være sammen. At give mod på livet. Tillid til sig selv og hinanden. I FDF ønsker vi, at piger og drenge skal erfare livets mange muligheder. At de gennem leg, fantasi og aktiviteter i naturen lærer og oplever en masse om sig selv, om andre og får nogle Konkrete færdigheder. I FDF mener vi, at børn skal mærke, der er noget, de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet, og at deres evner kan bruges.

Fdf esbjerg 3 velkommen flyer 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you