Page 9

dat ik ’s avonds graag met een kameraad een pint ga drinken in de Overpoort of in een café in het centrum. Zeker op de laatste avond van de Gentse Feesten. Die avond is mijnen avond. Dan ga ik met vrienden naar soms wel twintig cafés om er pinten te drinken. Onderweg zie ik veel mensen met wie ik kan bijpraten. Ook in de Overpoort is het geestig: ik word er gewaar dat ik populair ben bij de studenten. Ze klampen me aan om te zeggen dat het wijs is dat ik eens langskom. Ik heb zelf niet gestudeerd (Termont behaalde een A2 diploma boekhouden en studeerde na zijn achttiende nooit verder, nvdr.), maar ik had wel veel studerende vrienden, met wie ik op café ging.”

N IS N

Heeft het nooit gekriebeld om toch nog verder te studeren? “Op dit moment kriebelt het meer dan ooit. Nu heb ik er behoefte aan om mij ergens in te verdiepen. Ik heb veel gehad aan zelfstudie. Het feit dat ik hier nu zit als burgemeester, dat ik de energiesector goed ken en daar een belangrijke rol in speel, heb ik aan zelfstudie te danken. Ik ben wel gestopt met school, maar ik heb mijn dossiers altijd gelezen tot

DE LIEVELINGSCAFÉS VAN BURGEMEESTER TERMONT “Als jonge gast zat ik vaak op café. Het soort cafés waar ik uitging, bestaat nu niet meer. De Britannia op het Sint-Baafsplein was mijn vaste stek. Aan de Heuvelpoort was er dan weer een café waar ik met vrienden naar de thé dansants ging om pinten te drinken en de meiskes te versieren. Lang geleden kon je me ook terugvinden in café De Vriendschap in Mariakerke, en we gingen soms ook naar de Wondelgemstraat of de Muide … Ik had zelfs een eigen clubhuis: het jeugdhuis aan de Muide dat nog altijd bestaat. Daar begon mijn avond meestal. Enfin, ik kan cafés blijven opnoemen. De sfeer die ik gemist heb omdat ik geen student was, heb ik ruimschoots goedgemaakt met vrienden op café.”

energierapporten tot het verschil tussen gewone en katoenen luiers. Je kan het zo gek niet bedenken. “ZONDER WEST-VLAMINGEN VALT GENT IN DUIGEN” Het helpt dat ik graag lees. Helaas heb ik DANIËL TERMONT alleen in de vakantie ik ze begreep. En als ik er niets van verstond, tijd om romans te lezen, want tijdens het jaar heb ik informatie gevraagd zodat ik toch wist ben ik permanent dossiers aan het lezen. Maar waarover het ging. Ook zonder een universiik ga ook niet op vakantie om alleen maar te taire basis ben ik erin geslaagd om de meest luieren. Twee keer per jaar ga ik skiën in Oosingewikkelde dossiers te doorgronden. Van tenrijk, want ik ben nog redelijk sportief.”

9

Daniël Termont

versie 1 9

13/11/13 19:02

Tank magazine editie 6  
Tank magazine editie 6  
Advertisement