Page 30

ONDERNEMENDE STUDENTEN BANEN ZICH EEN WEG NAAR DE TOP tekst & foto's Quincy Edgerton

WTF is ACCIO? Waarvoor de afkorting precies staat, besparen we u. Belangrijker is: wat houdt deze Arteveldedienst in? Onze campussen barsten van gemotiveerde studenten die dromen van een leven als zelfstandige. ACCIO begeleidt die studenten en helpt hen om hun plannen te concretiseren. TANK ging op zoek naar enkele ondernemende studenten die verdomd goed bezig zijn.

Steven was behalve organisator van het evenement ook dj, maar hij heeft toen ondervonden dat dat geen optimale combinatie is. “Toen ik aan de draaitafels stond, had ik mijn gsm naast me gelegd. Ik kreeg zeker twintig sms’jes van mensen die om hulp of raad vroegen. Ook het lampje van mijn walkietalkie lichtte voortdurend op. ‘Er worden belangrijke dingen gezegd en ik kan het niet horen’, vloekte ik bij mezelf.”

SNEEUWBALLEN Tanguy Serraes (22), een student Marketing, gooit het dan weer over een andere boeg. Hij is sinds tien maanden eigenaar van zijn eigen snoepfabriekje, de confiserie Larmuseau. “Ik heb het bedrijf gekocht zonder tussenkomst van mijn ouders”, zegt Tanguy. “Ik ben gaan lenen bij de bank. De vorige eigenaar (Johnny Larmuseau, nvdr.) heeft me wel een opleiding gegeven.” Ondertussen staat Tanguy er alleen voor. Hij draait regelmatig werkdagen van vijftien uur. Geen pretje om dat nog te combineren met je studies. “Gelukkig helpt de school me goed”, vertelt Tanguy. “We zijn overeengekomen dat ik mijn stage bij mijn eigen bedrijf mag doen, ideaal toch? Bij een ander bedrijf kan ik misschien andere dingen leren, maar ik heb daar nu echt geen tijd voor.”

Steven Desmet

Tanguy Serraes brengt Gentse sneeuwballen aan de man, een snoepje dat exact honderd jaar bestaat. Het is een bol opgeklopte margarine, afgewerkt met een velletje fondant en poedersuiker. Het snoepje heeft zijn naam te danken aan zijn witte kleur en het krakerige gevoel dat het in

Steven Desmet (20), student Eventmanagement, hoopt later zijn eigen evenementenbureau op te starten. Hij wilde niet wachten op zijn diploma en begon er op eigen houtje al aan. Op 3 mei 2013 trof“IK MAG STAGE DOEN IN MIJN fen Steven en zijn medeEIGEN BEDRIJF, IDEAAL TOCH?” student Kevin Coppejans TANGUY SERRAES meteen raak. Op hun fuif One Night Stand feestten 1.300 mensen op dirty je mond geeft. “Het is alsof je op verse sneeuw house, hiphop, zwoele r&b en urban. loopt, dat kraakt ook een beetje”, aldus Tanguy. De gemotiveerde Gentenaar wil zijn product

30

Accio

versie 1 30

13/11/13 19:03

Tank magazine editie 6  
Tank magazine editie 6  
Advertisement