Page 18

STUDENTE DEBBIE JACOB (20) WORDT MISSCHIEN ‘DE BESTE SINGER-SONGWRITER VAN VLAANDEREN’

“DEZE TALENTENJACHT IS ME OP HET LIJF GESCHREVEN” Elke Gillis en Jarah Van Acoleyen - foto’s Francis Vanquickelberghe

Televisiezender Vier is op zoek naar De beste singer-songwriter van Vlaanderen. Met wat meeval wordt dat studente Journalistiek Debbie Jacob (20), die deel uitmaakt van de 21 geselecteerde kandidaten. “Er zijn weinig deelnemers die in het Nederlands zingen en pianospelen, dus ik denk dat ik een kans maak om te winnen.” is, reageerde heel blij. Eindelijk iemand die ze kennen die op tv komt! Ik voel mij alleszins gesteund door mijn vrienden en familie.”

Kom je uit een muzikaal nest?

“Ja, toch wel. Mijn papa is dj en volgde vroeger nog pianoles. Mijn mama is minder met muziek bezig, maar zingt wel graag. En met mijn broer waag ik me soms aan een concertje voor vrienden of familie, want hij speelt elektrische gitaar. Dat ligt hem heel goed, maar ik denk niet dat hij zal verdergaan in de muziekwereld.”

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor deze muziekwedstrijd?

Debbie Jacob: “Ik had eens het filmpje gezien van Maaike Ouboter, die het tot in de finale van de Nederlandse wedstrijd schopte. Toen ik op Facebook zag dat er een Vlaamse versie kwam, dacht ik ‘oh nee, opnieuw een talentenjacht en deze keer móet ik zeker deelnemen’. De wedstrijd is me op het lijf geschreven, want ik ben een singer-songwriter. Ik heb vroeger nog meegedaan aan Idool en The voice van Vlaanderen, maar daar heb ik nu spijt van, omdat ik toen contracten ondertekend heb waarin staat dat die programma’s geld van me krijgen als ik later een cd uitbreng.”

Hoe reageren je vrienden en familie op het feit dat je geselecteerd bent?

“Mijn ouders, broer en vriend zijn natuurlijk erg trots. Voor mijn papa is het een droom die uitkomt. Ook het kleine groepje vrienden dat al op de hoogte

Hebben je ouders je gestimuleerd om met muziek te beginnen?

“Ze hebben mij nooit gepusht, maar hebben altijd voor honderd procent achter mij gestaan. Onrechtstreeks ben ik wel door mijn ouders in muziek geïnteresseerd geraakt. Vroeger stond er in onze woonkamer een digitale piano waarin een diskette stak. Ik vond daarop een prachtig pianostukje, dat ik ook zelf wilde leren spelen. En zo is het begonnen. Had die piano er niet gestaan, zou ik dat liedje nooit gehoord hebben.”

OPPERVLAKKIGE TEKSTEN Hoe oud was je toen je zelf nummers begon te schrijven? “Na de eerste vier jaar muziekschool mocht ik begeleidingspraktijk volgen. Daarbij heb ik veel akkoorden geleerd en hoe je die mooi aaneenschakelt. Vanaf dan ben ik echt begonnen met muziek componeren. Ik was toen twaalf jaar.”

18

Debbie Jacob

versie 1 18

13/11/13 19:03

Tank magazine editie 6  
Tank magazine editie 6  
Advertisement