Page 16

Cliché 4: onderwijsdirecteurs zoeken altijd de duurste restaurants op en eten het liefst oesters op een bedje van kaviaar met een magnumf les champagne erbij. Maar wat is uw lievelingsgerecht?

“Oesters met kaviaar en champagne zal ik alleszins niet afslaan. Voor de rest lust ik bijna alles, zolang het maar niet te zwaar is. Ik heb liever een mager stukje vis dan een dik, vettig biefstuk op mijn bord. Ik drink ook liever wijn dan bier bij mijn eten, al is er één trappist die ik niet snel zal weigeren: Orval. Al sinds mijn studententijd kan ik ongelooflijk genieten van een goede Orval. Ik ben geregeld in de buurt van de abdij van Orval en dan sla ik daar toch altijd een voorraad in. Al drink ik eigenlijk minder bier dan de gemiddelde Vlaming.”

penningmeester van een natuurvereniging en studentenvertegenwoordiger van mijn faculteit Geografie. Ik was meer met die dingen bezig dan met zuippartijen, al kwamen "IN DE ABDIJ VAN ORVAL KOOP IK die laatste ook wel eens voor. Mijn favoREGELMATIG EEN VOORRAAD TRAPPIST" riete café was trouwens de Ad Fundum.” GUIDO GALLE “Toen ik in 1976 afstudeerde, kreeg ik een job als leerkracht aardrijkskunde op een Laatste cliché: onderwijsdirecmeisjesschool, waar ik de enige mannelijke teurs gaan op vakantie naar dure leerkracht was. Van daar ben ik stukje bij beetje resorts op exclusieve locaties, zoopgeklommen. Eigenlijk was het zelfs nooit als Hawaï en de Côte d’Azur. Maar mijn bedoeling om in het onderwijs te stappen. hoe ziet uw ideale vakantie eruit? Mijn doel was een job te vinden in stedenbouw “Ik ben een geograaf, dus ik wil dingen meemaen ruimtelijke ordening. Dat vind ik trouwens ken en plaatsen zien waar ik nog niet geweest nog steeds erg interessant. Maar ik hou van ben. Tijdens onze vakantieperiodes doorkruimijn huidige job, ik denk dat dit mijn passie sen mijn vrouw en ik momenteel Frankrijk. is. Zelfs als ze mij niet betaalden, zou ik deze Deze zomer zijn we naar de Charente Maritime functie nog doen.” geweest, in het westen van Frankrijk. Absoluut niet toeristisch, maar wel een ongelooflijk Cliché 3: onderwijsdirecteurs doen mooie streek. Daar gaan we dan wandelen, niet aan sport, want dat is te volks. lekker eten, dingen bezoeken, iets langer slapen Een spelletje golf niet te na ge… De normale dingen die een mens op vakantie sproken. Maar bent u eigenlijk een doet. Onze volgende bestemming is Corsica, sportief man? want daar ben ik nog steeds niet geweest.” “Ik kan alvast zeggen dat ik niet golf, maar of ik sportief ben? Ik probeer in ieder geval veel te bewegen, want ik denk dat het erg belangrijk is voor mensen met een belastende job, zoals ik, om een fysieke paraatheid te hebben. Je kan je niet veel zwakke momenten permitteren. Ik maak in mijn vrije tijd dus graag een wandelof fietstocht en ik parkeer mijn wagen op een kwartiertje lopen van mijn kantoor. Zo heb ik zeker mijn dagelijkse portie beweging. Ik werk ook graag in de tuin en ravot er met mijn kleinzoon. Hij is net vier geworden en ik leer hem voetballen.”

16

Guido Galle

versie 1 16

13/11/13 19:03

Tank magazine editie 6  
Tank magazine editie 6  
Advertisement