Page 15

DIRECTEUR ONDERWIJS EN STUDENTENBELEID GUIDO GALLE ONTKRACHT DE CLICHÉS OVER DIRECTEURS

“ZELFS ALS ZE ME NIET BETAALDEN, ZOU IK DEZE JOB NOG DOEN” Arthur De Zutter - foto's Cédric Maes

Wie is Guido Galle? De naam en functie van deze man staan onderaan elke mail of brief van de Arteveldehogeschool, maar het lijkt alsof geen enkele student hem ooit ontmoet heeft. Zien we onze directeur onderwijs en studentenbeleid zo weinig omdat hij de hele dag sigaarrokend aan zijn bureau ondergeschikten zit uit te kafferen? Is Guido Galle (60) met andere woorden de verpersoonlijking van het cliché van de harde, ongezellige topfunctionaris? Of toch niet?

Cliché 1: Onderwijsdirecteurs zitten voortdurend aan hun bureau, ondertekenen af en toe een belangrijk document en gedragen zich de rest van de tijd onuitstaanbaar tegenover hun ondergeschikten. Maar wat houdt uw functie nu echt in? Guido Galle: “Op de Arteveldehogeschool zijn er eigenlijk vier directeurs: een algemeen directeur, eentje die zich bezighoudt met financiën en personeel, een directeur die zich ontfermt over gebouwen en ICT en een directeur onderwijs en studentenbeleid. Ik ben die laatste.” “Ik houd me bezig met alle voorzieningen die studenten nodig hebben. Zo zijn mijn medewerkers en ik verantwoordelijk voor de mediatheken op alle campussen, studentenhuisvesting, catering, sportvoorzieningen en studenten die psychosociale problemen hebben. We zijn ook actief in domeininternationalisering. Dat wil zeggen dat wij alles in goede banen leiden wat betreft studenten en docenten die naar het buitenland gaan of die uit het buitenland komen. En dat is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg.”

"HET WAS NOOIT MIJN BEDOELING OM IN HET ONDERWIJS TE STAPPEN" GUIDO GALLE

Cliché 2: onderwijsdirecteurs waren op de schoolbanken stille, hardwerkende jongetjes, die hun neus hooguit een keer om de twee weken in de cafés staken. Maar hoe zag uw studententijd eruit?

“Dat cliché is zeker niet van toepassing op mij. Ik was misschien niet zo’n feestbeest dat elke avond achter de meisjes aan ging, maar ik engageerde me wel sterk. Ik was Chiroleider,

15

Guido Galle

versie 1 15

13/11/13 19:03

Tank magazine editie 6  
Tank magazine editie 6  
Advertisement