Page 1

Hvor Danmark blev født

Møns Klint er en af perlerne i den danske natur. Det er urtiden, der stikker sit hvide, furede ansigt direkte op af Østersøen. I baglandet af denne perle ligger Camping Møns Klint med Danmarks mest spændende beliggenhed!

Kåret til Årets Plads 2006 af ANWB Campsite of the year 2006 by ANWB

Nominated

Children’s Campsite of the Year 2011


Møn er et oplagt rejsemål – en oase i tid og rum Velkommen til Danmarks smukkeste ø, med Danmarks største unikke naturattraktion - de hvide klinter der rejser sig lodret fra det turkisgrønne hav. Klinteskoven med de fredede overdrevsom­råder og et stort udvalg af orkidéer samt et spændende fugleliv. Liselund, en af Nordeuropas kulturperler. Islænder Center, så man kan se det hele fra hesteryg. Kajak Center, så man kan se det hele fra havet, Mountain Bike bane, så man kan se og yde, Klintholm Havn med dejlige badestrande, fiskermiljø og restauranter. Den levende købstad Stege. Et fugleparadis på Nyord, med perle af en by hvor Restauranten Lollesgård og “Whisky hulen” Noorbo Handelen er yndede besøgsmål ... Midt på øen en 18-hullers golfbane samt den store attraktion; Geocenter Møns Klint, der kan fortælle om Danmarks fødsel. Klintholm Gods har igennem mere end 200 år sat sit præg på Høje Møn, herunder muligheden for at placere Camping Møns Klint som Danmarks mest unikke campingplads - beliggende

i selve bag­landet af Møns Klint. Pladsen er en stor naturgrund med naturlige skel og terrænforskelle som skaber en god mulighed for at give vore gæster den frihed og det rum de fleste sætter højt. Ved ankomsten til pladsen har man selv mulighed for at være med til at vælge sin plads, pladserne er ikke opdelt i båse, men naturligt indpasset i terrænet. Der er flere områder på pladsen der er helt enestående for både campingvogne og telte. For teltliggere der enten er i bil eller på cykel, kan vi tilbyde de flotteste teltpladser, midt i naturen. Fred, ro og uden at der er langt til faciliteter. ”Vores grundfilosofi bygger på at give individuelt rum og frihed i både børne og voksen højde, til fred og ro, i fin balance med kvalitetsaktiviteter. Denne filosofi er med til at skabe kontrast til dagligdagen, hvor oplevelser i og med naturen spiller en stor rolle”.

Pladsen tilbyder mange aktiviteter Tennisbane, minigolf, boccia, hoppepuder, udendørs svømmebassin, naturværksted, hundeskov, fiskesø med bådudlejning, Mountain Bike rute, multibane og et utal af vandreture der fører en ud til Møns Klint, et eldorado for børn og deres voksne. Hvert kridtstykke, hver sten kan inde­­holde spor fra det tropiske hav, der lå her for ca. 75 millioner år siden. I det nye store flotte klinteskred tæt på campingpladsen er det spændende at lege fritids­geolog. I høj­sæsonen er der arrangementer for børn.

Camps, events og weekender

Igen i 2011 og 2012 afholder vi vores meget popu­lære og spændende temauger og events, f.eks.:

Fossilværkstedet uge 29-31 - Drage­festival Hubertus Jagt - Vandrefalke uge - Nak og Æd Cirkus Skole - Fodbolduge - Kajak Tema Wellness. Se mere på www.campingmoensklint.dk

Campingpladsen set fra øst - liggende lige i baglandet af den majestætiske klint.


Den grønne ø i det blå hav

Lige i nærheden

På den grønne ø i det blå hav passer vi godt på natur og miljø. Naturen må gerne bruges, bare med omtanke. Møn er skabt til fred og ro og aktiv ferie. Til vandre-, ride- og cykelture. Til at dyrke strand og badeliv. Et paradis for børn, naturelskere, lyst­ fiskere, geologer, ornitologer og botanikere. Fra Klintholm havn er der i sæsonen dagligt bådture til Klinten. Er du golf­spiller, kan du nyde øens 18 hullers golfbane, der ligger direkte ned til Stege Nor.

Der er kun 3 km gennem skoven til den store topattraktion Geocenter Møns Klint, bl.a. med 3-D biograf. Indenfor en times kørsel fra pladsen ligger flere topattraktioner som er et besøg værd. Borgcentret i Vordingborg, Labyrintparken, Knuthenborg Safari Park, det skøre BonBon Land og Middelaldercenteret. Se mere på vores web-side om tema­uger, spændende arrangementer og yderligere oplysninger om attraktionerne.

Møns Klint Resort

Pavillonen

Camping hytter

Fyrhytten og Sandet

Ved siden af Hunosøen tæt på campingpladsen ligger der en gammel kulturperle af en skovpavillon fra ca. år 1900. I dag har vi renoveret dette gamle hus og givet det nyt liv. I denne pavillon kan I bo 3 familier med børn. Huset kan også bruges til konferencer og seminarer.

Vi udlejer 11 luksus hytter med eget toilet, bad og terrasse, smukt placeret i terrænet på campingpladsen. Hytterne er på 25 m2, indeholdende bla. sovepladser til 4 voksne og 2 børn på hems, køkken, bad og toilet. TV, internetopkobling, service til 6 pers., dyner og puder.

Under titlen ”derskerikkeenskid.dk” udlejer vi 2 unikt beliggende ejendomme. Den ene, ”Fyrhytten” som ligger lige på kanten af klinten ved siden af det gamle fyrtårn og ”Sandet”, som ligger helt for sig selv i et stort fugle naturområde og kun 800 meter fra en fin badestrand.

Læs mere på: www.campingmoensklint.dk

Læs mere på: www.campingmoensklint.dk

Læs mere på: www.derskerikkeenskid.dk

AktivitetsPas til GeoCenter Møns Klint Køb AktivitetsPas’et ved ankomsten og få glæde af det hele ugen og resten af sæsonen.

NYHED

Køb det v e ankomste d Gælder re n. ste af sæsone n n

Med et AktivitetsPas til GeoCentret får du fri adgang til et væld af oplevelser! Ekspeditioner til fossilstranden, træklatring med instruktør, Ture på Mountainbike, morgenløbeture, den store udstilling om Danmarks geologiske fødsel, 3D biograf, klatrehulen, gletsjerbiografen, skattejagt, workshops og meget andet.

I højsæsonen (27.6 – 28.8) gennemføres alle aktiviteter hver dag, bl.a. AKTIVITET Nordeuropas flotteste interaktive udstilling SEAREX3D – Ultimativ 3D film Gletsjerbiografen Workshops Klatrehulen Morgenløbetur på Klintekanten Ekspedition til fossilstranden Klatring – ekspedition i trætoppene, åben mellem På Mountainbike til klintens højdepunkter PRISER:

Barn 3-11 år, 70 kr.

Voksen, 115 kr.

Tid 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 18.00 10.00 – 11.00 11.00, 13.00, 15.00 12.00 – 16.00 14.00 – 16.00

Voksen +65 år, 90 kr.

Ta’ med os på ekspedtion


Aktiviteter og muligheder på Camping Møns Klint Reception Åben dagligt i juli måned fra kl. 8.00-22.00. Øvrige måneder, se opslaget på døren. Nattevagt Se opslag på døren i receptionen. Minimarked I højsæsonen er butikken åben dagligt. Udenfor højsæsonen, se venligst opslag. Café Pejsestuen & Pizzaria Der serveres pizza og andre retter. Udenfor højsæson se opslag for åbningstider. Post Postbudet kommer hver dag mellem kl. 10.00-11.00, undtagen søndag. Postkasse til forsendelser er ophængt ved receptionen og bliver tømt af postbudet. Læge Ønsker du læge, kan du henvende dig i receptionen eller ringe selv. Se opslaget i vinduet. Bommen Af hensyn til ro på pladsen i nattetimerne lukkes bommen i højsæsonen kl. 23.00 og åbnes igen kl. 7.00. Skal De tidligt af sted om mor­genen, må du huske at sætte bilen uden­for. Husk også at informere dine gæster om i tide at parkere udenfor bommen. Hundeskov Hundenes paradis, her er både vandhul og vildnis, hvor hundene kan boltre sig uden snor på. Det er et skønt område, men både mennesker og deres hunde skal huske at al færdsel sker på eget ansvar. Hunde på pladsen Hunde skal føres i snor både på og uden for pladsen. Dette gælder alle steder, men du er velkommen til at slippe din hund løs i vores hundeskov. Der er ikke kun pga af din nabo eller os - men også pga af vildtet og skovens dyr. Hundevask Ved informationsbygningen er der en hundevask når jeres hund er blevet glad men beskidt. Brusebade I receptionen får De indlagt penge på et magnetkort til bad og telefon. Børnerum I den store servicebygning er et børnerum med toiletter og bade til de små. Denne service er gratis. Babyrum I den store servicebygning er et babyrum med toilet og bad. Denne service er gratis. Vaskeri Betaling af vaskemaskine og tørretumbler foregår med dit magnetkort. Tørreskabe I vaskeri findes der 2 tørreskabe som du gratis kan benytte dig af. Infomater Udenfor baderummene er der infomater hvor du kan aflæse hvilket beløb der er tilbage på kortet samt evt. beskeder. Telefon Til korttele­fonen ved øverste toiletbygning bruges det samme magnetkort, som til bad. Renovation Der findes 3 renovationspladser, ved information, ved pool og på den anden side af vejen, se kort. Internet På pladsen er der flere muligheder for internetforbindelse. Hør nærmere i receptionen. Vi har god trådlød dækning på næsten hele pladsen og desuden TDC hotspot på en del af pladsen. Adgangskoden købes i receptionen.

Gæster Skal betale for at besøge campingpladsen men kan til gengæld benytte faciliteterne. Gæster bedes henvende sig på kontoret. Svømmebassin 25 x 10 m med separat børnebassin. Åbent ultimo juni, juli, til ultimo august. Multibane Vi har fået en flot ny multibane, kom og prøv den. Fodbolde kan lånes i receptionen. Tennis Der er tennisbane til rådighed og en time koster 50,-. Der kan reserveres bane i receptionen. Kajak sejlads Oplev klinten i al sin pragt, en tur i hav­ kajak er den ultimative måde at nyde klinten på, indtrykkene strømmer ind mens kajakken skyder sig igennem vandet. Både for begyndere og øvede. Få mere info i receptionen. Minigolf Pladsen har en minigolfbane med 12 huller. Det er gratis at spille, køller og bolde kan hentes i receptionen. Bordtennis Bat lånes i receptionen og bolde kan købes. Boccia Ved Minigolfbanen har vi anlagt en bocciabane. Kugler kan lånes i receptionen. Skovlegeplads Havrelukket. 200 meter ud af grusvejen mod Store Klint ligger der en stor skov­legeplads der er et besøg værd. Legeplads Med bl.a. to hoppepuder. Aktiviteter I højsæsonen vil der være aktiviteter af forskellig karakter især for børn og deres forældre. Der kan være boldspil, vandreture, fugleture, stjerne­ture osv. Se opslag ved receptionen. F.eks. Fossilværkstedet som har åbent i ugerne 29, 30 og 31. Sø på pladsen Børn er velkomne til at fiske i søen og det er gratis. Fiskeri Den nærliggende Hunosø er en skovsø hvor man kan fiske. Prisen er kr. 50,- for et dagskort. Robåde udlejes, 50,- pr. time. Langs Møn’s kyster er der et unikt havørredfiskeri. Vi har vores egen fiskeguide som kender de gode steder. Få mere at vide i receptionen. Hestefolde Pladsen har 6 hestefolde til rådighed hvis De som gæst ønsker at medbringe heste.


Lige i nærheden af Camping Møns Klint Ridning På Søgård Islændercenter og på Rent a Horse ved Hunosøgård er der mulighed for rideture med guide. Der rides med ryttere på alle niveauer. Booking via receptionen. Bådture Fra Klintholm Havn sejler der hver dag i høj­ sæsonen en turbåd til Møns Klint. En enestående måde at se klinten på. Booking via receptionen. Vandreture I hele Klinteskoven er der afmærkede vandreture og du bestemmer selv turens længde. En tur til Liselund Park og Slot. Prøv f.eks. Kridtstien. Den nye cykel- og vandresti der går fra campingpladsen ud til Geocentret. Geo-Center Møns Klint NYHED: AktivitetsPas til GeoCentret som giver dig fri adgang til et væld af oplevelser! Ekspeditioner til fossilstranden, træklatring med instruktør, mountainbike, morgenløb, udstilling om Danmarks geologiske fødsel, 3D biograf, klatrehulen, gletsjerbiografen, skattejagt, workshops mm. Geologi Alle steder hvor man kigger hen, ser man det kuperede terræn, der blev skabt af istidens kilometer høje gletschere. På stranden overvældes man af de over 100 meter høje hvide kridtklinter. I vandkanten er det muligt at finde de fossile beviser på fortidens dyreliv. Folder om fossiler/forsteninger kan købes på campingpladsen. Arkæologi På hele Møn findes der mange oldtidsminder, mest kendte er jættestuerne på Vestmøn, Kong Asgers Høj og Klekkendehøj. Botanik Jydelejet og Høvblege er nogle af Dan­marks mest kendte græssede overdrev med en stor rigdom på orkidéer og andre sjældne planter. Flere af de fredede orkidéer kan du finde og nyde på selve pladsen. Folder om Høje Møns 18 orkidé-arter kan købes på campingpladsen. Kirker Møn er kendt for sine mange kirker med kalk­ malerier. Elmelunde, Keldby og Fanefjord Kirker. Klintholm Havn En fiskerihavn hvor selve det maritime miljø er et besøg værd. Badestrand Ved Klintholm Havn (4 km) er der gode strande på begge sider af havnen. På vestsiden er forholdene bedst for familier med små børn og på øst­ siden er de bedste betingelser for at finde ro og plads. Kunsthåndværk Rundt på øen finder De kunst­hånd­ værkere af enhver art. I receptionen har vi foldere fra de fleste steder. Røgeri Ved Klintholm Havn findes der et røgeri med friske røgvarer som kan nydes på deres terrasse. MTB rute NYHED. Prøv Danmarks hårdeste Mountain Bike rute i Klinteskoven. Få en folder med ruten på kontoret. Golf Der er en 18-hullers golfbane midt på øen og den tilhørende drivingrange giver mulighed for at prøve spillet. Vi giver 10% rabat på greenfee.

Liselund Romantisk park og slot fra 1792, en af Nordens arkitektoniske perler. Et smukt og yndefuldt sted skabt for over 200 år siden. Spisesteder Der er mange spisesteder rundt om på øen. Liselund Ny Hotel, Portofino, Røgeriet, Bryghuset, Støberiet, Davids, Frederik d. 5. og Præstekilde kro og hotel, Lollesgård Nyord og Cafe Sommerspiret på GeoCenter. Tænkebænk På Campingpladen har vi en tænke bænk. ”Tænkebænk”, fordi den ikke kun skal bruges til at nyde udsigten, men skal også være en inspiration til at finde den indre ro og måske tænke lidt over livet, som modvægt til en stresset hverdag. Et påtrykt vers på et messingskilt kan inspirere til videretænk­ning. På Møn står der 25 tænkebænke med hvert sit vers. Tæt på campingpladsen står der yderligere 4 bænke - prøv at finde dem. Eller spørg i receptionen.


HUSK: Når du bor hos os: • Skal der skal være ro på pladsen kl. 23.00. Bommen er lukket mellem kl. 23.00-7.00. • Hunde skal føres i snor. Luftning bør altid foregå i randområderne. Lad din hund løbe frit rundt i Hundeskoven. • Knallertkørsel er forbudt på pladsen. • Radio og TV må ikke være generende for medcampister. Ved receptionen hænger de gældende ordensregler for campingpladser. Hvis det regner så find paraplyen frem, kom op på kontoret og personalet vil give dig idéer til hvad Møn tilbyder på en regnvejrsdag. Der er mange muligheder. Turistbureauet i Stege, har også forslag til aktiviteter. I denne brochure har vi samlet nogle af de vigtigste oplysninger om campingpladsen og området. Yderligere oplysninger om de mønske seværdigheder, bus- og togforbindelser, veksling af valuta, pladsbestilling til færger m.m. hjælper vi dig gerne med i receptionen. Eller læs selv på vores website: campingmoensklint.dk

Møns Klint 1,5 km Pavillon

19

Indgang, Jydelejet

Vandrehjem

Hestefold

18

Aborrebjerget Udsigtspost

18 1 14

44 5A

7

4 5a

13

Klinteskoven

17 18

Skovsti

1 16

20

4

17

5A

15

Aborresø

2 22 6

3

Hestefold 8

9

Hundeskov

12

Hestefold 10 11

Klinteskoven 5

100 meter 1

20

30

40

50

60

70

80

90

21

Vandpost Hytter Område GRØN Område GUL Område ORANGE Område RØD Område BRUN Område LILLA Område BLÅ

Tegnforklaring:  1 Reception/informa­tion  2 Busstop/Indgang/Iskiosk/ Nat-/gæsteparkering  3 Kiosk  4 Toiletbygning m. køkken  5 Køkken 5a Affald og genbrugsstation  6 Café Pejsestuen  7 Autocamperstation  8 Comfortpladser  9 Tennisbane 10 Hoppepude 11 Legeplads 12 Multibane (sport) 13 Badebassin 14 Sø/vandhul 15 Bordtennis 16 Internetcafé 17 Udslagskumme for kemisk toilet 18 Hytter til udlejning 19 Hunosø, fiskesø og bådudlejning 20 Hundeskov 21 Cykelsti/vandresti til GeoCenter Møns Klint 22 TV-stue

Find os på Facebook og Twitter og på vores egen You Tube kanal

I appstore kan du downloade vores gratis app. Vi er den første campingplads i Danmark der får sin egen app til I-Phone og I-Pad.

Klintevej 544 • 4791 Borre, Møn Tlf. 55 81 20 25 camping@klintholm.dk www.campingmoensklint.dk

Design: www.lillie-grafisk.dk

Hunosø Hunos¯ Fiskesø og bådudlejning

Cmk  

2010-2011 ja