Page 1

   

Exam

: Lotus 190-955

Title

: IBM WebSphere Portal 6.1 Deployment and Administration

Version : R6.1

www.Prepking.com    


Prepking - King of Computer Certification Important Information, Please Read Carefully Other Prepking products A) Offline Testing engine Use the offline Testing engine product to practice the questions in an exam environment. B) Study Guide (not available for all exams) Build a foundation of knowledge which will be useful also after passing the exam. Latest Version We are constantly reviewing our products. New material is added and old material is updated. Free updates are available for 90 days after the purchase. You should check your member zone at Prepking and update 3-4 days before the scheduled exam date. Here is the procedure to get the latest version: 1.Go towww.Prepking.com 2.Click on Member zone/Log in (right side) 3. Then click My Account 4.The latest versions of all purchased products are downloadable from here. Just click the links. For most updates,it is enough just to print the new questions at the end of the new version, not the whole document. Feedback If you spot a possible improvement then please let us know. We always interested in improving product quality. Feedback should be send to feedback@Prepking.com. You should include the following: Exam number, version, page number, question number, and your login ID. Our experts will answer your mail promptly. Copyright Each PDF file contains a unique serial number associated with your particular name and contact information for security purposes. So if we find out that a particular PDF file is being distributed by you, Prepking reserves the right to take legal action against you according to the International Copyright Laws. Explanations This product does not include explanations at the moment. If you are interested in providing explanations for this exam, please contact feedback@Prepking.com.

www.Prepking.com    


1. Jeremy has connected his WebSphere Portal instance to an IBM Tivoli Directory Server repository for authentication purposes. However, while the majority of users are able to authenticate, certain users are not. Jeremy confirmed that the users are attempting to authenticate with the correct user id and password. What is the most likely cause of this issue? A.The users should log in with an email address instead of a user id. B.The location of the accounts in the LDAP tree is outside the scope of where Portal looks for accounts. C.The accounts are not members of the All Authenticated Portal Users group. D.The LDAP bind password is configured incorrectly. Answer: B

2. Members of a WebSphere Portal cluster exist on multiple physical machines to distribute the workload of a single logical WebSphere Portal image. What is this called? A.Vertical scaling B.Horizontal scaling C.Multi-machine design D.HTTP server separation Answer: B

3. Your WebSphere Portal environment is supposed to access a remote LDAP directory that is supported by another group in your organization. However, they will not allow changes to be made to their LDAP directory structure. Portal has requirements that cannot be met by their structure. Which of the following is the best possible solution? A.Do not utilize the remote LDAP directory and create a local Cloudscape directory B.Utilize the remote LDAP directory and disable all features that require customization C.Utilize the remote LDAP directory and create a look-aside database for additional profile information D.Copy the remote LDAP directory into a local LDAP source and make the necessary customization needed to utilize the local source Answer: C

4. A user requires privileged user permission in order to interact with a portlet in which way?

www.Prepking.com    


A.In order to see the portlet on a page B.In order to configure the portlet C.In order to edit the portlet settings D.In order to move the portlet to a different column on the page Answer: C

5. Which of the following statements is true with regards to LTPA? A.LTPA allows single sign-on across servers when browser cookies are disabled. B.LTPA can only allow WebSphere servers to communicate credentials to other properly-configured WebSphere servers. C.LTPA can only allow WebSphere servers to communicate credentials to properly-configured Lotus Domino servers. D.LTPA can allow WebSphere servers to communicate credentials to both properly configured WebSphere and Lotus Domino servers. Answer: D

6. Utilizing the Manage Applications portlet, you have made a change to a portlet application in the virtual portal for Europe on your Portal server. That change is now being seen by all other virtual portals on the server. Which of the following best represents the steps necessary to restrict only Europe to seeing these changes? A.Create an additional portal scope and move the Europe users to this new resource B.Utilize PAC to remove all users access, outside of Europe users, for the portlet application C.Create a copy of the portlet application, assign it to Europe and apply the changes as needed D.Create an additional virtual portal for just this portlet application and copy the Europe user access Answer: C

7. What are the steps required to delete a portlet that is common across clusters? A.Delete the portlet using xmlaccess and run the /ConfigEngine/ConfigEngine.[bat|sh] update-configuration task B.Uninstall the EAR file using the WebSphere Administration console

www.Prepking.com    


C.Delete the portlet using the WebSphere Portal Administration page D.Delete the portlet using xmlaccess then uninstall the EAR file Answer: D

8. When an administrator uses an xml export from a complete page and changes the create-oids to "true", which of the following occurs when the xml file is imported again? A.All portlets are deleted from the page and the layout is created again B.XMLaccess commands will issue an an error because it cannot find the page C.All portlets are deleted from the page and the layout is created again unless the administrator has also set preserve-old-layout="true" D.All portlets that are referenced in the xml file and are already on the page, remain untouched, additional portlets are put on the page in their place from the portlet catalog Answer: C

9. The Portal Scripting interface provides the following advantage over the XML Access Interface ? A.Portal scripting uses the easy to learn Xquery language B.You can set up a super administrator to run all scrips C.XMLAccess only work in Interactive mode D.It allows easy separation of distributed portal administration Answer: D

10. Charlie has setup syndication on a new library between the Authoring server and the portal, Cindy in Sales cannot see the content from the new library. What does Charlie need to do? A.Check the box include security settings on syndicator B.Setup Sales group access permissions on Library before syndication C.Check the box include security settings for syndication on the Library on the Authoring server D.Setup up access permissions on the new library on the portal for the Sales Group Answer: D

11. In case of errors occur during the WebSphere Portal installation, which of the following log files will

www.Prepking.com    


contain the trace information for diagnosing the installation issues? A.installmessages.txt B.installtraces.txt C.wpsinstall.log D.wpinstalllog.txt Answer: D

12. Juan is attempting to configure connectivity with Sametime from the Portal. In the process of troubleshooting why he is unable to make a connection, he learns from the Sametime administrator that Sametime is using port 8080, not port 80 as Juan initially thought. In which WebSphere Portal configuration file does Juan need to make this port number correction? A.stlinks.properties B.ConfigService.properties C.Sametime.ini D.CSEnvironment.properties Answer: D

13. Which of the following statements correctly describes how WebSphere Portal's functionality is implemented on the WebSphere Application Server? A.WebSphere Portal is deployed as a stand-alone Java application using WebSphere Application Server client libraries. B.WebSphere Portal is deployed as an Enterprise Application on the WebSphere Application Server C.WebSphere Portal is a stand-alone web server framework and is not related to WebSphere Application Server D.WebSphere Portal is deployed as a portlet to WebSphere Application Server's Portlet Container Answer: B

14. Which of the following describes a scenario that is a good fit for WebSphere Portal?? A.Organization needs a desktop application with collaboration capabilities B.Organization needs a website that consists largely of static content

www.Prepking.com    


C.Organization needs a website to aggregate content, and various applications D.Organization needs a mobile application that integrates with its order entry system Answer: C

15. Jim is designing a set of Portal environments for his companys public website which has a mixture of both dynamic web content as well as applications. Users want to be able to create content and develop applications without interrupting service on the site. Which of the following describes the correct architecture for his needs? A.A single environment, production, in which all work is performed B.Two environments, a production environment and a disaster recovery environment C.Three environments, a development environment for creating applications, a staging environment for assembling content, and a production environment D.A environment for each user so that their changes do not affect any other user Answer: C

16. As the Portal administrator, you are exporting and transferring a document library from a staging system to a production system. You have successfully created an empty shared directory to hold the exported document library. Both the staging and production servers have write access to the shared directory. When you move the document library from the staging system to the production system, which of the following occurs to private drafts? A.They are converted to submitted drafts B.They are transferred without modifications C.They will all be converted to the same UUID D.They are appended a new document version number Answer: B

17. Don is designing a highly available, secure, high traffic public website for his company. If he wants to use WebSphere Portal, what components should he consider? A.Dynamic Cache and a stand-alone Portal server with disaster recovery B.An Authentication and Authorization solution, A load balancing solution, a Portal cluster with HTTP

www.Prepking.com    


servers handling static content, and clustered LDAP servers and database servers C.A Portal Cluster, Stepup Authentication, Network-Attached Storage devices D.An authentication and authorization solution, a business process engine, and a Portal cluster Answer: B

18. Matt is creating a Portal solution for a client who mentions that they would like to expose information from their mainframe system to Web users. What should Matt do? A.Ignore the question because WebSphere Portal does not support mainframe systems B.Agree with the requirement because WebSphere Portal supports mainframe systems such as System Z C.Proceed cautiously because mainframe integration could affect the performance of other portal applications D.Explain that portal is an interface service in his larger Service Oriented Architecture design and should be used to expose data from backend systems such as the mainframe Answer: D

19. In order to implement a highly available END-TO-END security solution for a production portal environment, which of the following sets of components would be most useful? A.Netegrity SiteMinder, Credentials vault, Dynamic Cache, Deployment Manager hot standby B.Tivoli Access Manager, Load Balancing Edge component, Portal Cluster, LDAP server cluster C.Tivoli Access Manager, Portal Cluster, Credential vault, Network-Attached Storage devices D.Tivoli Access Manager, Netegrity SiteMinder, WebSphere Information Integrator, LDAP server cluster Answer: B

20. Composite applications can be defined by which of the following? A.A group of applications that share a common theme B.A list of applications available to the personalization server C.A cluster of WebSphere Portal servers that share a common database D.A compiled set of components that address a particular business need Answer: D

www.Prepking.com    


21. Sunil is designing a portal cluster for production. If he is using a 32-bit version of Portal and has several multi-processor servers with 16GB of memory, what type of cluster configuration should he use? A.A vertical cluster because it ensures minimal latency between cluster members B.A horizontal cluster because it provides fault tolerance C.A combination of vertical and horizontal cluster to gain the benefits of both configuration types D.A multi-production cluster because it meets both high availability and high performance criteria Answer: C

22. Which of the following best describes the difference between horizontal and vertical clustering? A.Vertical clustering takes full advantage of the resources of a multiprocessor system; horizontal clustering provides fault-tolerance and scalability by adding additional servers B.Vertical clustering allows for users to authenticate against multiple LDAP sources; horizontal clustering allows multiple servers to act as one server C.Horizontal clustering replicates the back-end database in real-time; vertical clustering takes advantage of multiple Websphere servers as a single cell D.Horizontal clustering allows multiple HTTP servers to serve in a failover scenario; vertical clustering allows Portal servers to combine processor and memory into one virtual server Answer: A

23. David is planning to apply a service pack to the production portal cluster but does not want to interrupt service to users, what must he do to ensure that portal remains functional during the service pack process if he has no additional hardware resources to leverage for the upgrade process? A.Install and create an additional Portal cluster on a new machine. Perform the service packs upgrade on this new machine and route traffic to this machine to serve the user load. Once the new installation is complete, remove the current cluster and machine from the network. B.It is not possible to maintain service during a service pack application, only during minor fixes, David must choose a time when there is not likely to be many users of the system. C.Stop one Portal node from the cluster to perform service packs upgrade, while maintaining another Portal node running to serve the user load. Restart the upgraded node and stop the other node to perform service packs upgrade. Restart deployment manager once upgrade completes to synchronize changes.

www.Prepking.com    


D.On a node-by-node basis, remove the node from servicing requests, upgrade the node, redirect traffic to the upgraded node and upgrade remaining nodes in the same way. Answer: D

24. Ronnie is designing a WebSphere Portal environment for her company in which multiple organizations within the company want to provide different portal environments to distinct user groups. What feature of Portal should she leverage to meet this need? A.Virtual Portals with separate user repositories and administrations to minimize hardware costs and configuration effort. B.Multiple clusters in the same cell to avoid duplicate portal installations. C.Multiple portal installations on the same hardware using server virtualization to reduce hardware costs. D.Shared portals to avoid duplicate effort between each portal. Answer: A

25. Which of following statements about the standard portlet lifecycle is true? A.The initConcrete() and destroyConcrete() methods are used to initialize and clean up individual portlet instances. B.The default method called when a page loads a portlet for the first time is processAction(). C.It is not possible to perform a server-side redirect to a different URL from anywhere in the portlet lifecycle since portlets only make up fragments of the page, which begin processing after the HTTP response has already been committed. D.The render phase is typically the most-used phase in the standard portlet lifecycle. Answer: D

26. WebSphere Portal allows branding in which of the following areas? A.Image files B.Style sheets C.All visual elements D.Only the masthead and navigation areas Answer: C

www.Prepking.com    


100% Pass Guaranteed or Full Refund Word to Word Real Exam Questions from Real Test Buy full version of exam from this link below http://www.prepking.com/190-955.htm

Pass4sure 190-955 dumps  

190-955,190-955 exam,190-955 exam questions,190-955 dumps

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you