Page 18

HRD: keskustelupalstalta kehään

Tässä sarjassa Suomen derbyliigat saavat esittäytyä ja kertoa historiastaan sekä ideologiastaan. Yksi maa, yksi laji – monta lähestymistapaa.

”HRD sai alkunsa maaliskuussa 2009, kun Estrogeena (Geena) Davis muutti takaisin Suomeen Bostonista. Amerikassa Geena oli luistellut kaksi vuotta New Hampshire Roller Derbyssä ja halusi jatkaa harrastustaan myös täällä. Asiassa oli vain yksi pulma: Suomessa ei vielä ollut roller derby –seuraa. Sellainen oli siis perustettava, ja mikäpä olisikaan oivallisempi foorumi moiselle tehtävälle kuin keskustelupalsta. Suomi24.fi -sivuilta tieto levisi bodymodificationssivustolle, josta ystäväni Suvi nappasi tiedon uudesta lajista ja soitti minulle. Treenit aloitettiin kesällä 2009 ja itse liityin mukaan saman vuoden elokuussa”, Tigre kertoo. Ja vaikka derbyä pelataankin toistaiseksi ensisijaisesti naisluistelijoin, on myös miehillä tärkeä tehtävänsä lajin parissa: ”Geena toi mukanaan Bostonista TestosteRon Jeremyn, josta tuli Helsinki Roller Derbyn ensimmäinen head ref.” Tällä hetkellä HRD:n tärkein tavoite on päästä

TEKSTI: Kata Salaspuro KUVAT: Miika Karttunen ja Marko Niemelä

S

ARJAN AVAA itseoikeutetusti Suomen ensimmäinen liiga, Helsinki Roller Derby. Äänen HRD:lle antaa väsymätön derbyapostoli, yksi lähes alusta saakka mukana luistelleista HRD:läisistä sekä Torontoon tähtäävän Team Finlandin assistant coach, Tigre Force.

rttunen

Kuvat: Miika Ka

18 KARU

Katu Asenne Roller derby Unelma Kova Arpi Rullat Underground Katse Aloittaa Rakkaus Ura Kaverit Antoisa

KARU 1/2011  

Roller derby -lehti

KARU 1/2011  

Roller derby -lehti

Advertisement