Page 1


SPECIAL BELGE

6

6 TARWEBIER 7 GEUZE 8-13 BLOND TRIPEL

14-19

AMBER

20

21-23 BRUIN DUBBEL

24-25

TRAPPIST

26-28

29 QUADRUPEL 30-31 STOUT 32-33 IPA 34 SAISON 35 MENGBIER FRUITBIER

36-37


KONINCK

BROUWERIJ DE KONINCK

5,2% vol

€3

Het wordt gemaakt met Tsjechische Saaz hop en honderd procent zuivere mout.

TROUBADOUR SPÉCIALE

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

5,7vol%

€3

Troubadour Spéciale is een amberkleurig bier met een licht kruidig, moutige eerste aanzet, een lichte body met toetsen karamel, dat doet denken aan een ‘Engelse Ale’ of Spéciale Belge gevolgd door een droge, bittere afdronk.

PALM

5,4% vol

PALM BREWERIES

€1,7

Palm is een amberkleurige Spéciale Belge met een alcoholpercentage van 5,4% . Wanneer u palm proeft zult u lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid waarnemen.

SEEFBIER ANTWERPSE BROUW COMPAGNIE

6,5% vol

€3

Seef of Seefbier is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier. Het werd verkocht tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Antwerpse Brouw Compagnie heeft het op 9 maart 2012 opnieuw op de markt gebracht; een troebel blond bier met een kruidige smaak.

SPECIAL BELGE & TARWE 6


MORT SUBITE GEUZE

4,5% vol

BROUWERIJ ALKEN-MAES

€1,9

Mort Subite Gueuze wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic uit mout, tarwe en hop. Dit artisanale Lambic bier rijpt langzaam in eikenhouten vaten

OUDE GEUZE BOON

7% vol

BROUWERIJ BOON

€6

Oude Geuze Boon is een monument van smaak en heeft een alcoholvolume van 7%. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek, die zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.

GEUZE BOON MARIAGE PARFAIT

8% vol

€7

BROUWERIJ BOON Geuze Boon Mariage Parfait heeft een alcoholvolume van 8%. Het bestaat uit 95% malse lambiek van minstens 3 jaar oud speciaal hiervoor gereserveerd en 5% jonge lambiek. Die laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.

OUDE GEUZE 3 FONTEINEN BROUWERIJ 3 FONEINEN

7% vol

€6

Oude Geuze 3 Fonteinen is een oude geuze met een alcoholpercentage van 7%. Het is een volledig natuurlijk bier, een menging van jonge en oude lambiek (samengesteld uit 1-, 2- en 3-jarige lambiek), gerijpt op eiken vaten. Nadien is de geuze nog minstens 6 maanden gerijpt en hergist op de fl es.

GEUZE 7


CUVÉE DES TROLLS

7% vol

BROUWERIJ DUBUISSON

€3

Door de toevoeging van gedroogde sinaasappelschillen tijdens het kookproces krijgt dit bier een heel aangenaam fruitig aroma dat perfect past bij de ronde en verfijnde smaak.

HOPUS

8% vol

BROUWERIJ LEFEBVRE

€3

De aanzet is eerlijk en geeft direct een gevoel van bitterheid begeleid door een festival van hoptoetsen. In de mond herstellen de fruitige aroma’s van de hoge gisting en de mout perfect het evenwicht zonder de aanzet weg te drukken. De proever is zodoende voorbereid op het eindboeket: de na-bitterheid. Die afdoen als sterk, zou de waarheid tekort doen.

PATER LIEVEN BLOND

BROUWERIJ VAN DEN BOSSCHE

6,5% vol

€3

Het bier geurt aangenaam: mout en bloemen vechten om de aandacht, terwijl ook een lichte kruidige bitterheid waarneembaar is. De smaak is lichtzoet en zacht bitter tegelijk. De afdronk is droog en wordt gekenmerkt door een scherpe bitterheid die aan pompelmoes doet denken.

DULLE GRIET

6,5% vol

SCHELDEBROUWERIJ

€3

Een eerder bescheiden fruitige neus. De smaak is vooral zoetig van drop met een bitterig tintje nadien. Redelijk wat prikkeling op de tong. De nasmaak is bitterig en de afdronk droog.

BLOND 8


LA CHOUFFE

8% vol

BROUWERIJ ACHOUFFE

€3

Het is een aangenaam bier met een fruitige, gekruid met koriander en lichte hopsmaak.

MANNENBLUSSER

6,5% vol

BROUWERIJ HET ANKER

€3

Mechelaars hebben ons sinds eeuwen veel jolijt gebracht. Om hen te eren vonden we het kies om een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen dat voldoende pit in zich heeft. Na grondig proeven werd gekozen voor Maneblusser : een blond bier van 6 % Alc.Vol., gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting met hergisting op fles.

GRIMBERGEN-GOUD

8% vol

ALKEN-MAES

€3

Het traditionele Grimbergen recept is bij Grimbergen Goud 8° verrijkt door het gebruik van aromatische hop, wat het bier zijn verfijnde bitterheid en hoppig karakter geeft. Een prachtig resultaat voor al wie een sterk blond bier kan waarderen

GRIMBERGEN

6,7vol%

BROUWERIJ ALKEN-MAES

Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier ten zeerste geapprecieerd.

BLOND 9

€3


MALHEUR 6

6% vol

BROUWERIJ DE LANDTSHEER

€2,7

Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

MALHEUR 8

8% vol

BROUWERIJ DE LANDTSHEER

€3,3

Malheur 8° is een blond bier gebrouwen volgens de methode van onze grootouders. Met een alcoholgehalte van 8% volume alcohol hergist op fles rijpt dit bier op 100% natuurlijke wijze gedurende twee maanden in onze kelders.

MALHEUR 10

10% vol

BROUWERIJ DE LANDTSHEER

€3

Het aroma van de blonde Malheur 10° als “rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk.

HEKSEMIE BIER

6,2% vol

SCHELDEBROUWERIJ

Een helder goudblond bier met een fijn aroma, bijzonder door het gebruik van Amerikaanse hop. Een bier met een rijk prikkelende smaak.

BLOND 10

€3,2


VIVEN BLOND BROUWERIJ VIVEN

6,1% vol

€3

6% vol

€3

Viven blond is een beetje zomer in je glas!

MOUTEN KOP DE GRAAL VOOR HOBBYBROUWERIJ DE HOPJUTTERS

Er werd voor het 1ste bier van de hobbybrouwerij gebruik gemaakt van kardemom. Het viel in de smaak bij de jury van de brouwland biercompetitie. Mouten Kop won de wedstrijd voor hobbybrouwers 2010 en mocht zo enkele liters commercieel laten brouwen. Dit was ook de aanzet om het bier op de markt te brengen.

WILDEREN GOUD

6,2% vol

BROUWERIJ WILDEREN

€3

Wilderen Goud is een goudkleurig Belgisch bier van hoge gisting. Stoer en onweerstaanbaar... Jong van karakter. Wilderen Goud is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier van 6,2% Vol.Alc. Het vormt een perfect alternatief voor een dorstlessende pils of een licht abdijbier.

TROUBADOUR BLOND

BROUWERIJ THE MUSKETEERS

6,5% vol

€3

Troubadour blond is een zeer verfrissend bier met een fruitig en hop- kruidig aroma. De volmondige smaak is licht moutig en kruidig gevolgd door een milde bitterheid en zachte afdronk.

BLOND 11


AUGUSTIJN BLOND

BROUWERIJ VAN STEENBERGE

7,5% vol

€3

Volmondig en mild met opnieuw moutigheid en hop en een lichte vanilletoets.

BRUGSE ZOT

6% vol

BROUWERIJ DE HALVEMAAN

€3

Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Brugse Zot is een levend bier met smaakevolutie

KEIKOPPENBIER

6,1% vol

BROUWERIJ DE PLUKKER

€3

Keikoppenbier is een donkerblond bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen met 3 verschillende hopsoorten waaronder Golding en Cascade. De combinatie van deze hopvariëteiten geeft het bier een complexe hoppigheid die goed in balans is met de gebruikte mouten.

BERSALIS KADET

4,5% vol

BROUWERIJ OUD BEERSEL

€2,5

Smaakt als een tripel, drinkt als een pils! Bersalis Kadet is een licht en verfrissend bier van hoge gisting vol van smaak. De edele smaak van het gerstemout wordt afgerond met een fruitige toets en een hoppig karakter.

BLOND 12


AUGUSTIJN GRAND CRU BROUWERIJ VAN STEENBERGE

6,7vol%

€3,5

7,3% vol

€3

Zeer vol mondgevoel met toetsen van mout.

PETRUS BLOND BROUWERIJ BAVIK

Zeer astringent en vineus, droog, appelzurig fris, een echte brut de brut. Er is een verwijzing naar sherry (nootachtig zoals de Palo Cortado) en fruit. Op het einde is de klassieke zurigheid van de bierstijl te herkennen.

WITKAP PATER STIMULO BROUWERIJ SLAGHMUYLDER

6% vol

€3

In de neus krijgt men het fl orale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor de Witkap·Pater. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgen we een smaaksensatie gaande van een fl uweelzacht mondgevoel via verfrissend tot een lekkere bittere afdronk.

AFFLIGEM BLOND

6,8% vol

BROUWERIJ ALKEN MAES

Fruitig aroma met zoetig trekje. Lichte smaakaanzet met aangenaam bittere afdronk.

BLOND 13

€3


HOP RUITER

SCHELDEBROUWERIJ

8% vol

€3

8% vol

€3

Een licht droge afdronk met een bijzonder hoparoma.

PATER LIEVEN TRIPEL

BROUWERIJ VAN DEN BOSSCHE

Een kruidige bitterheid overheerst de geur, aangevuld met fl orale toetsen. Eerst komen lichtzoete accenten van mout en alcohol opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intense bitterheid die ook de lange afdronk overheerst.

TRIPLE D’ANVERS

8% vol

BROUWERIJ DE KONINCK

€3

Volmondig, zoals een echte tripel, en tegelijk zeer doordrinkbaar. De Triple d’Anvers is een bier van hoge gisting met een blonde tot zeer lichte amberkleur. Zijn absolute pluspunten? Het fruitige aroma en het subtiele samenspel tussen bleke- en karamelmouten.

HOFNAR

9,5% vol

‘T HOFBROUWERIJKE

€3

Droog maar toch fruitige aanzet die langzaam overgaat in bitter. Hierbij komt ook een fijne scherpte opzetten die lang blijft nazinderen. Dit laatste effect heeft de hofnar te danken aan de gebruikte whiskey mout.

TRIPEL 14


BOSPROTTER

‘T HOFBROUWERIJKE

8,5% vol

€3

9% vol

€3

Goudblond brouwsel met een volmondige moutsmaak, een lichte karamel toets en een verfrissende bittere afdronk.

GOUDEN CAROLUS TRIPEL BROUWERIJ HET ANKER

Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen. Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier.

KARMELIET

8,4% vol

BROUWERIJ BOSTEELS

€3

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.

LAMME GOUDZAK

9% vol

SCHELDEBROUWERIJ

€3

In de smaak komt daar een weldoende hopbitterheid bij. Lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

TRIPEL 15


DELIRIUM TREMENS

8,5% vol

BROUWERIJ HUYGHE

€3

Linke portie alcohol, sterk kruidig, lichte bitterheid. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitterig.

LA GUILOTINE

8,5% vol

BROUWERIJ HUYGHE

€3

Geur: In deze complexe geur, ontwaren we een citrusachtig aroma, gevolgd door hoparoma’s zoals Saaz, Brewers Gold en Amarillo. Smaak: De eerste aanzet is zoetig, komende van de aanwezige alcohol. De intense smaak en volmondigheid maskeren de aanwezigheid van de hoge bitterheid.

STRAFFE HENDRIK

9% vol

BROUWERIJ DE HALVE MAAN

€3

Straffe Hendrik is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 9% en is gebrouwen met een subtiele mengeling van 6 speciale moutsoorten. Het bier is stevig gehopt met Saaz- en Styrian Golding-hop van zeer goede kwaliteit. Hergisting in de fles zorgt voor een langere houdbaarheid.

SINT-BERNARDUS TRIPEL BROUWERIJ ST-BERNARD

8% vol

St.Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak.

TRIPEL 16

€3


MOEDER OVERSTE

8% vol

BROUWERIJ LEFEBVRE

€3

Moeder Overste draagt een goudkleurig kleed en parfumeert zich met kruiden, hout- en fruitgeuren gemengd met mout en een fijne bitterheid.

NOVICE BLACK TRIPEL BROUWERIJ DE LANDTSHEER

8,5% vol

€3

Bier dat een droge, zoetige smaak en een aangename citrus bittere nasmaak heeft. Het behoort tot de creatieve bieren die organoleptisch afwijken van de klassieke bierstijlen. De geur is moutig en doet denken aan de korsten van vers gesneden grof brood met een vleugje caramel.

WITKAP PATER TRIPEL BROUWERIJ SLAGHMUYLDER

7,5% vol

€3

Een helder goudgeel bier, zeer complex van smaak met een fruitige neus en een mooie lange afdronk.Een delicaat bier voor fijnproevers. Dit wordt bevestigd door de ‘New York Times’: In de rangschikking van de beste bieren ter wereld prijkt Witkap·Pater Tripel op een bijzonder knappe achtste plaats.

LITER VAN PALLIETER

8% vol

BROUWERIJ ACHILLES

Een typische tripel met een krachtige smaak en met een bijzonder mooie schuimkraag. De zachte bitterheid wordt mooi aangevuld met nuances van een zoet-kruidig bloemenaroma.

TRIPEL 17

€3


PETRUS GOUDEN TRIPEL BROUWERIJ BAVIK

7,5% vol

€3

Petrus Tripel is het paradepaard van Bavik, een blond bier van 7,5% vol. alc. met hergisting in de fl es. Een resultaat van vakmanschap in het brouwen van bier.

WATOU TRIPEL

7,5% vol

BROUWERIJ ST- BERNARD

€3

Watou Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (7,5% alc. vol). Dit blonde-amberkleurige bier is een beetje zoeter en minder bitter dan de St.Bernardus Tripel.

PILAARBIJTER BLOND

8,5% vol

BROUWERIJ BAVIK

€3

Blond bier met nagisting op de fles, gemaakt in opdracht van het Bisdom Brugge (cum licentia Dioecesis Brugensis). Serveren tussen 8°C en 12°C. Pilaarbijter: vlaamse uitdrukking voor een schijnheilige “Ghelije als vander achterspraken eenighe sotten die niet en dorren(durven) in die kercke ter offerhande gaen of aelmoesen gheven.”

BERSALIS TRIPEL

9,5% vol

BROUWERIJ OUD BEERSEL

€3,2

Bersalis tripel is een blonde tripel met uitgesproken karakter. De volle smaak van de tarwemout evolueert tijdens het drinken van een fruitige bittere toets naar een ronde zoetige dronk. Haar kruiden laten een aangenaam gevoel in de mond achter.

TRIPEL 18


GAULOISE

9,7vol%

BROUWERIJ DU BOCQ

€3

Bier met een zeer fruitige neus en een bedwelmende balans met de frisheid van tarwe.

ST-FEUILLIEN DE GRAND CRU BROUWERIJ ST-FEUILLIEN

9,5% vol

€3

Dit bier onderscheidt zich in het bijzonder door de afwezigheid van kruiden. Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid. De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

AREND TRIPEL

8% vol

BROUWERIJ DE RYCK

€3

Arend tripel heeft een intense en volle smaak en wordt gekenmerkt door een gebalanceerde combinatie van subtiele hopbitterheid en aangename fruitigheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

DE QUINTINE BLONDE BROUWERIJ ELLEZELIOSE

8% vol

€3

Quintine blond is een blond bier van hoge gisting, niet gecentrifugeerd, niet gefilterd, niet gepasteuriseerd, hergist in fl es, dus natuurlijk saturée naturellement”

TRIPEL 19


SERAFIJN GRAND CRU ‘T HOFBROUWERIJKE

9% vol

€3

De parel van het Serafijn pallet. Het is een licht amberkleurig bier met een alcoholrijk bouquet. Dit stevig en rijk bier heeft een lichte hopbitterheid en een volle, lange afdronk. Degustatiebier.

GOUDEN CAROLUS AMBRIO BROUWERIJ HET ANKER

8% vol

€3

Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische kruidige aroma’s combineert de volmondigheid van bruine bieren met de frisheid van blonde bieren. Deze frisse doordrinker mag lekker koel geschonken worden. En met veel brio geledigd worden.

AMBER 20


GULDEN DRAAK

BROUWERIJ VAN STEENBERGE

10,5% vol

€3

12% vol

€3

Zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, caramel en alcohol.

MALHEUR 12

BROUWERIJ DE LANDTSHEER

Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken.

GRIMBERGEN DUBBEL BROUWERIJ ALKEN-MAES

6,5% vol

€3

Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije .... ?

WESTMALLE DUBBEL ABDIJ O-L-V VAN HET HEILIG HART

7% vol

De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.

BRUIN 21

€3


PIRAAT

BROUWERIJ VAN STEENBERGE

10,5% vol

€3

8,5% vol

€3

Licht zoet en warm, complex en rijk, hopbitter.

GOUDEN CAROLUS CLASSIC BROUWERIJ HET ANKER

De Aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier. Door zijn hoge densiteit van 19° Plato wordt Gouden Carolus geklasseerd onder de speciale bieren. Het is dan ook uiterst geschikt voor culinaire doeleinden

LIEFMANS OUD BRUIN

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

5% vol

€3

Liefmans oud bruin word gebrouwen met speciale mouten die de typische smaak en kleur geven. Na gisting in open gistkuipen zal het gedurende 4 tot 8 maanden in de lagering rijpen.

LIEFMANS GOUDENBAND BROUWERIJ LIEFMANS

8% vol

€6

Bijzonder kruidig, een droge licht gecarameliseerde mout smaak. Fruitige toetsen die aan noten en gedroogde rozijnen doet denken.

BRUIN 22


VANDERGHINSTE OUD BRUIN BROUWERIJ BOCKOR

5,5% vol

€3

De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.

PETRUS OUD BRUIN

5,5% vol

BROUWERIJ BAVIK

€3

Gedurende 24 maanden rijpt dit bier op eiken vaten. Daardoor bekomt Petrus Original (in Vlaanderen “Oud Bruin” genoemd) die vineuze, edele smaak met een licht zurig karakter. Het matige alcoholgehalte maakt van dit bier de perfecte dorstlesser.

SINT-BERNARDUS ABT

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

10% vol

€3

Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.

KEIZER KAREL ROBIJN ROOD BROUWERIJ HAACHT

8,5% vol

€3

Robijn Rood staat symbool voor de zonsondergang. Dit bier werd in 1999 op de markt gebracht ter vervanging van de oorspronkelijke donkere Keizer Karel.

BRUIN 23


MC CHOUFFE

8% vol

BROUWERIJ ACHOUFFE

€3

Mc CHOUFFE is een bruin, niet gefilterd bier, zowel in de fl es als in het vat hergist. Het heeft een fruitig boeket met een licht bittere bijsmaak.

KWAK

8,4% vol

BROUWERIJ BOSTEELS

€3

Kwak is een amber Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte (8.4%), waar kandij  aan wordt toegevoegd. Het wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout, die reeds zes generaties in familiehanden is. Pauwel Kwak is een hoog gistendbier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak.

PATER LIEVEN BRUIN

BROUWERIJ VAN DEN BOSSCHE

6,5% vol

€3

De geur verwijst naar zwarte chocolade met vulling van nootjes, havermout, rozijntjes enzovoort, bestrooid met een weinig cacaopoeder. In de intense smaak komen die chocomadebitterheid en de cacao terug, aangevuld met een weinig drop. De afdronk heeft een nasmaak van cacao.

BRUGSE ZOT DUBBEL

BROUWERIJ DE HALVE MAAN

7,5% vol

€3

Brugse zot dubbel wordt gebrouwen met 6 speciale moutsoorten, die het bier een uniek en rijk aroma geven. Er werd gekozen voor de wereldvermaarde Tsjechische Saaz hop uit Zatec, wat het bier een unieke bittere toets geeft. Brugse Zot Dubbel is een volmondig en zwaarder bier dat de liefhebbers aanspreekt.

DUBBEL 24


AREND DUBBEL

6,5% vol

BROUWERIJ DE RYCK

€3

Arend dubbel heeft een verwarmende karamelsmaak in combinatie met een zachte hopbitterheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

ST-FEUILLIEN BRUIN RÉSERVE BROUWERIJ ST-FEUILLIEN

8,5% vol

€3

De typische neus weerspiegelt een grote diversiteit van ingrediënten. De fruitgeuren ontstaan door gisting, vormen een rijke harmonie met het dominant aanwezige zoethout en de gebrande suiker. De smaakstructuur steunt op een stevig moutfundament. De delicate bitterheid is het resultaat van een complexe wisselwerking tussen fijne hopsoorten en bijzondere moutsoorten. Ze geven het bier een eigen specifieke toets van fondantchocolade.

DUBBEL 25


RODE CHIMAY

7% vol

BROUWERIJ BOSTEELS

€3

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.

CHIMAY TRIPEL

ABDIJ NOTRE-DAME DE SCOURMONT

8% vol

€3

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht Het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop: we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, en zelfs rijpe appels.

BLAUWE CHIMAY

ABDIJ VAN NOTRE-DAME DE SCOURMONT

9% vol

€3

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.

ROCHEFORT 6

ABDIJ NOTRE-DAME DE SAINT-RÉMY

7,5% vol

€3

Dit bier heeft een groot karakter maar is iets minder dik en rijk dan zijn 2 broers. De smaak is zacht en fruitig, lichtjes kruidig, moutig, zoet ook want het heeft een beetje caramel en op het einde komt de bitterheid opsteken

TRAPPIST 26


ROCHEFORT 8

ABDIJ NOTRE-DAME DE SAINT-RÉMY

9,2% vol

€3

De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.

ROCHEFORT 10

ABDIJ NOTRE-DAME DE SAINT-RÉMY

11,3% vol

€3,5

De eerste smaak is karamel, dan donker fruit (zwarte bessen, rozijnen), karamelkoekjes, drop en hints van chocolade en geroosterde amandelen. Smaak is zeer rijk, bijna overweldigend met alcohol.

ACHEL BLOND

8% vol

ABDIJ ACHELS KLUIS

€3

Zoet-moutig en florale toetsen, van de Saaz-hop. Smaak en afdronk: wat in de geur aanwezig was, komt terug in de smaak: zoete aanzet die overgaat in een lange, droge afdronk. De zachte mouttoetsen temperen de bitterheid.

ACHEL BRUIN

7,5% vol

ABDIJ ACHELS KLUIS

€3

Smaak is het zelfde van de aroma’s maar met een prachtig scala aan snoep zoete karamel samengesmolten met de donkere vruchten (vijgen en pruimen). Het gist karakter is erg dominant.

TRAPPIST 27


LA TRAPPE BLONDE BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

6,5% vol

€3

Licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud.

LA TRAPPE TRIPEL

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

8% vol

€3

Het bier dankt haar frisse en kruidige karakter aan het gebruik van onder andere koriander en de nagisting op de fl es. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid.

WESTMALLE TRIPEL BROUWERIJ OLV VAN HET HEILIG HART

9,5% vol

€3

Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk. De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd.

ORVAL

ABDIJ NOTRE-DAME D’ORVAL

6,2% vol

€3

Jonge Orval, net uit de brouwerij, heeft een hoppig en verfrissend aroma en smaak, naast fruitige toetsen. Op een leeftijd van vier tot vijf maanden krijgt het een enorme schuimkraag. De fruitigheid ruimt plaats voor een zurigheid; bijna alle restsuikers zijn verdwenen.

TRAPPIST 28


LA TRAPPE QUADRUPEL

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

10% vol

€3,5

De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Quadrupel gist na op de fl es en heeft aroma’s van onder andere banaan, amandel en vanille.

STRAFFE HENDRIK QUADRUPEL BROUWERIJ DE HALVE MAAN

11% vol

€3,5

Straffe Hendrik Quadrupel is een rijk en intens donker bier van hoge gisting. Het is gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale mouten die het bier een extreem donkere kleur en volmoutig complex karakter geven. Deze Quadrupel combineert een zuivere droogheid met een volmondig gevoel en toetsen van fruit.

QUADRUPEL 29


ZWET

BROUWERIJ: 3 FONTEINEN

7% vol

€3,5

8,2% vol

€3

Romige in de mond, chocolade toets, niet zoet, licht zuur in afdronk.

TROUBADOUR OBSCURA BROUWERIJ THE MUSKETEERS

De smaak heeft een krachtig moutig karakter door de combinatie van 4 mouten waarmee dit bier wordt gebrouwen. Ontdek de verschillende toetsen van een Stout: roost, chocolade, koffie, vanille,... Een echt milde stout met een aangenaam en mooi uitgebalanceerd Belgisch tintje.

VIVEN PORTER

7% vol

BROUWERIJ VIVEN

€3

Viven Porter is een tamelijk bitter porterbier, met mooie gerookte toetsen. Voor de bierkenner een staaltje kracht in een bierglas. De finesse in de afdronk en de romige schuimkrans doen velen biertanden.

NOIR DE DOTTIGNIES BROUWERIJ DE RANKE

9% vol

€3,5

Beschrijving: met een zeer rijke smaak door het gebruik van maar liefst 6 verschillende moutsoorten. Deze geven hem tevens zijn rijke, diepe, bijna zwarte kleur. De royale dosis Challenger en Saaz hop zorgen voor het evenwicht tussen zoet en bitter.

STOUT 30


OESTERSTOUT

8,5% vol

SCHELDEBROUWERIJ

€3,5

De smaak is een ideaal huwelijk van zacht van caramout, bitter van gebrande mout, bitter van hop, en een onbestemd vleugje oester. Lange nasmaak, waarin alle componenten blijven meespelen

BUFFALO STOUT

9% vol

BROUWERIJ HET ANKER

€3

Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen. Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier.

STOUT HERCULE

9% vol

BRASSERIE DES LEGENDES

€3

Zeer moutig en nootachtig boeket, geur van gedroogd fruit, gebrande koffie, chocolade, kruidig gist, alcohol, zoethout. Ruikt fantastisch. Smaak: geroosterde mout soorten, fruit, chocolade, moutbitterig, zoetig maar heel lekker, een tikje gebrand: een perfecte zoetige moutige licht gebrande stijlvaste stout.

STOUT 31


PALM HOP SELECT PALM BREWERIES

6% vol

€3

9% vol

€3

PALM Hop Select, de jongste telg in het PALM-assortiment, is een bier voor echte levensgenieters!

TROUBADOUR MAGMA BROUWERIJ THE MUSKETEERS

Troubadour Magma is een Amberkleurig bier met het kruidig en bitter karakter van een American Indian Pale Ale maar verzacht met de smaak van een Belgische Tripel. Geniet van de explosie van fruitige geuren afkomstig van de dry-hopping.

VIVEN IMPERIAL IPA

8% vol

BROUWERIJ VIVEN

€3

Dit bier doet vele bierliefhebbers harten sneller slaan. Het is een bittere bonk met een prachtige balans van citrustoetsen (vooral roze pompelmoes) en fl orale tinten. Een ware belevenis voor de zintuigen viven Imperial IPA is afkomstig van de west-kust van Amerika. Dit recept, gekoppeld aan de Vlaamse brouwkunst, heeft een schitterend resultaat.

XX BITER

6,2% vol

BROUWERIJ DE RANKE

€3,2

XX Bitter of extra extra bitter is een blond, bitter bier van 6,2 % vol. alc. Het is vermaard is door zijn uitgesproken en intens bittere smaak. De XX wordt vervaardigd met bleke pilsmout en zeer veel hoppebloemen van de rassen Brewers Gold en Hallertau.

IPA 32


BUFFALO BITTER

BROUWERIJ VAN DEN BOSSCHE

8,5% vol

€3

Eerst komt de geur van CO2 opzetten, gevolgd door een hoppig aroma. De smaak is vol bitter met een lange hoppige afdronk.

CHOUFFE HOUBLON

9% vol

BROUWERIJ ACHOUFFE

€3

Het is een bier van het type « Indian Pale Ale », met een harmonieus evenwicht tussen een uitgesproken bittere smaak – er worden drie verschillende soorten hop gebruikt – en een aangename fruitsmaak. Houblon Chouffe is niet gefilterd en zowel in de fles als het vat hergist.

HOPJUTTERS TRIPEL HOP

DE GRAAL VOOR HOBBYBROUWERIJ DE HOPJUTTERS

7,3% vol

€3

Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten creëerden we een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk. Bekroond met de zilveren medaille op de “Brussels beer challenge ‘12” en een 5de plek op het Zythos beer festival ‘12. Het is uitstekend geschikt als aperitiefbier of gewoon om lekker van te genieten.

IPA 33


SAISON1900

7% vol

BROUWERIJ LEFEBVRE

€2,5

Het is een natuurlijk verzuurd bier waarbij de brouwer probeert het perfecte zoetzure evenwicht in de smaak te leggen. Het amberkleurig bier bevat 7% vol. alc. en kan uitstekend verouderen.

SAISON ST-FEUILLIEN

BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

6,5% vol

€2,5

Als streekbier bij uitstek, kent Saison zijn oorsprong in de boerderij-brouwerijen in het zuiden van België. De Saison van de brouwerij St-Feuillien is een bier van hoge gisting, met nagisting op fles, en heeft een warme goudblonde kleur. Het bier heeft een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk. Een echte klassieker.

SAISON DUPONT

6,5% vol

BROUWERIJ DUPONT

€2,5

Nog steeds wordt onze “Saison Dupont” beschouwd als “de klassieker onder de Belgische seizoenbieren”! Koperblond, de fijnste hoparoma’s en een uitgesproken droge bitterheid maken dit bier tot een ongeëvenaarde dorstlesser, zoals het oorspronkelijk was. Onze selectie van gisten leent zich tot specifieke aroma’s en een typerende smaak.

SAISON 34


CUVEE DE RANKE BROUWERIJ DE RANKE

7% vol

€3

7,3% vol

€3,2

Het is een natuurlijk verzuurd bier waarbij de brouwer probeert het perfecte zoetzure evenwicht in de smaak te leggen. Het amberkleurig bier bevat 7% vol. alc. en kan uitstekend verouderen.

PETRUS AGED PALE BROUWERIJ BAVIK

Massa’s esters zonder zwavelcomponenten. Zeer, zeer ver uitgegist. Zeer astringent en vineus, droog, appelzurig fris, een echte brut de brut. Er is een verwijzing naar sherry (nootachtig zoals de Palo Cortado) en fruit. Op het einde herken je de klassieke zurigheid van de bierstijl.

MENGBIER 35


MORT SUBITE XTREME KRIEK BROUWERIJ ALKEN-MAES

4,3% vol

€1,9

Mort Subite Xtreme Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten. Hieraan worden de sappigste en rijpste krieken toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige kriekensmaak geeft.

MORT SUBITE XTREME FRAMBOISE

4,3% vol

€2,2

BROUWERIJ ALKEN-MAES Mort Subite Xtreme Framboise wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten. Hieraan wordt het sap van de rijpste frambozen toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige frambozensmaak geeft.

OUDE KRIEK BOON

6,5% vol

BROUWERIJ BOON

€6

De basis oude en jonge lambiek die op eiken foeders gerijpt is. Maar hier voegen we aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar per liter 400 gram echte krieken toe. Er ontstaat dan een nieuwe gisting in de foeders.

KRIEK BOON MARIAGE PARFAIT

7,5% vol

€6

BROUWERIJ ALKEN-MAES Kriek Boon Mariage Parfait bestaat uit zware lambiek van 1 jaar, op smaak gebracht met 400 gram overrijpe echte krieken per liter. Een extra rijping op grote en kleine eikenhouten vaten geeft hem zijn speciale smaak. We brengen de lambiek bij het bottelen weer op gistingstemperatuur en plaatsen de fl essen in een geklimatiseerde ruimte waar we ze 6 maanden op fl es laten nagisten. FRUITBIER 36


DELIRIUÙM RED

8,5% vol

BROUWERIJ HUYGHE

€3

Zacht fruitig aroma, met hints van amandel, mild zure krieken en kersen in de neus. Smaak: Zoete en zacht fruitige aanzet, mooie equillibratie tussen zoet – zurig. Zeer goed dessertbier

PÊCHE MEL BUSH

8,5% vol

BROUWERIJ DUBIOSSON

€3,5

Sinds 2009 wordtPêche Mel Bushin de brouwerij Dubuisson gebrouwen volgens dezelfde strikte regels als de andere Bush bieren en op basis van een origineel recept met natuurlijke perzikextracten. Een waar genot voor alle liefhebbers van fruitige karakterbieren. De natuurlijke aroma’s en fruitextracten passen perfect bij de originele bitterheid van Bush Amber, voor een bier met een volle en evenwichtige smaak.

APPLEDOCQ

3,1% vol

BROUWERIJ DU BOCQ

€3

Neus: schommelend tussen appel en kaneel met een gekruide basis van koriander en bittere sinaasappel. Smaak: eigenschap van lichtzure appel (oude variëteit). Zoet product met een tintje tarwe

FRUITBIER 37


Biergids Bier Festival Kontich  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you