Page 1

SPECIAL BELGE

2

2 TARWEBIER 3 GEUZE 4-9 BLOND TRIPEL

10-15

AMBER

16

17-19 BRUIN DUBBEL

20-21

TRAPPIST

22-24

25 QUADRUPPEL 26-27 STOUT 28-29 IPA 30 SAISON 31 MENGBIER FRUITBIER

32-33


Koninck

brouwerij de koninck

5,2% vol

€3

brouwerij de Koningshoeven

4,5% vol

brouwerij Alken-maes

Het wordt gemaakt met TsjechischeSaaz- hop en honderd procent zuivere mout.

Troubadour Spéciale

Mort Subite Geuze

?% vol

€1,9

Mort Subite Gueuze wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic uit mout, tarwe en hop. Dit artisanale Lambic bier rijpt langzaam in eikenhouten vaten

€?

OUDE GEUZE BOON

7% vol

brouwerij boon

€6

Troubadour Spéciale is een amberkleurig bier met een licht kruidig, moutige eerste aanzet, een lichte body met toetsen karamel, dat doet denken aan een ‘Engelse Ale’ of Spéciale Belge gevolgd door een droge, bittere afdronk.

Oude Geuze Boon is een monument van smaak en heeft een alcoholvolume van 7%. Het bestaat voor 90% uit malse lambiek van 18 maanden oud, 5% karaktervol bier van 3 jaar en 5% heel jonge lambiek, die zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.

Palm

GEUZE BOON MARIAGE PARFAIT

5,4% vol

palm breweries

€1,7

8% vol

€7

brouwerij BOON

/ ???

Geuze Boon Mariage Parfait heeft een alcoholvolume van 8%. Het bestaat uit 95% malse lambiek van minstens 3 jaar oud speciaal hiervoor gereserveerd en 5% jonge lambiek. Die laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.

SEEFBIER ANTWERPSE BROUW COMPAGNIE

6,5% vol

€3

Seef of Seefbier is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier. Het werd verkocht tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Antwerpse Brouw Compagnie heeft het op 9 maart 2012 opnieuw op de markt gebracht; een troebel blond bier met een kruidige smaak.

SPECIAL BELGE & TARWE 2

Oude Geuze 3 Fonteinen Brouwerij 3 foneinen

7% vol

€6

Oude Geuze 3 Fonteinen is een oude geuze met een alcoholpercentage van 7%. Het is een volledig natuurlijk bier, een menging van jonge en oude lambiek (samengesteld uit 1-, 2- en 3-jarige lambiek), gerijpt op eiken vaten. Nadien is de geuze nog minstens 6 maanden gerijpt en hergist op de fl es.

GEUZE 3


Cuvée des Trolls

7% vol

Brouwerij dubiosson

€3

La chouffe

brouwerij ACHOUFFE

Door de toevoeging van gedroogde sinaasappelschillen tijdens het kookproces krijgt dit bier een heel aangenaam fruitig aroma dat perfect past bij de ronde en verfijnde smaak.

Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.

HOPUS

Mannenblusser

8% vol

Brouwerij Lefebvre

€3

brouwerij het anker

8% vol

€3

6,5% vol

€3

De aanzet is eerlijk en geeft direct een gevoel van bitterheid begeleid door een festival van hoptoetsen. In de mond herstellen de fruitige aroma’s van de hoge gisting en de mout perfect het evenwicht zonder de aanzet weg te drukken. De proever is zodoende voorbereid op het eindboeket: de na-bitterheid. Die afdoen als sterk, zou de waarheid tekort doen.

Mechelaars hebben ons sinds eeuwen veel jolijt gebracht. Om hen te eren vonden we het kies om een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen dat voldoende pit in zich heeft. Na grondig proeven werd gekozen voor Maneblusser : een blond bier van 6 % Alc.Vol., gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting met hergisting op fles.

PAter lieven blond

GRIMBERGEN-GOUD

Brouwerij van den bossche

6,5% vol

€?

8% vol

Alken-Maes

€?

Het bier geurt aangenaam: mout en bloemen vechten om de aandacht, terwijl ook een lichte kruidige bitterheid waarneembaar is. De smaak is lichtzoet en zacht bitter tegelijk. De afdronk is droog en wordt gekenmerkt door een scherpe bitterheid die aan pompelmoes doet denken.

Het traditionele Grimbergen recept is bij Grimbergen Goud 8° verrijkt door het gebruik van aromatische hop, wat het bier zijn verfijnde bitterheid en hoppig karakter geeft. Een prachtig resultaat voor al wie een sterk blond bier kan waarderen

Dulle griet

Grimbergen

6,5% vol

scheldebrouwerij

€?

Een eerder bescheiden fruitige neus. De smaak is vooral zoetig van drop met een bitterig tintje nadien. Redelijk wat prikkeling op de tong. De nasmaak is bitterig en de afdronk droog.

BLOND • 4

6,7vol%

Brouwerij Alken-Maes

Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier ten zeerste geapprecieerd.

BLOND • 5

€3


MALHEUR 6

6% vol

Brouwerij De Landtsheer

€2,7

VIVEN BLOND brouwerij viven

Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

Viven blond is een beetje zomer in je glas!

MALHEUR 8

Mouten Kop

8% vol

Brouwerij De Landtsheer

€3,3

De Graal voor Hobbybrouwerij De Hopjutters

Malheur 8° is een blond bier gebrouwen volgens de methode van onze grootouders. Met een alcoholgehalte van 8% volume alcohol hergist op fles rijpt dit bier op 100% natuurlijke wijze gedurende twee maanden in onze kelders.

malheur 10

Brouwerij De Landtsheer

10% vol

€3

6,1% vol

€3

6% vol

€3

Er werd voor het 1ste bier van de hobbybrouwerij gebruik gemaakt van kardemom. Het viel in de smaak bij de jury van de brouwland biercompetitie. Mouten Kop won de wedstrijd voor hobbybrouwers 2010 en mocht zo enkele liters commercieel laten brouwen. Dit was ook de aanzet om het bier op de markt te brengen.

wilderen goud

6,2% vol

brouwerij wilderen

€?

Het aroma van de blonde Malheur 10° als “rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk.

Wilderen Goud is een goudkleurig Belgisch bier van hoge gisting. Stoer en onweerstaanbaar... Jong van karakter. Wilderen Goud is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier van 6,2% Vol.Alc. Het vormt een perfect alternatief voor een dorstlessende pils of een licht abdijbier.

HEKSEMIE BIER

Troubadour Blond

6,2% vol

scheldebrouwerij

Een helder goudblond bier met een fijn aroma, bijzonder door het gebruik van Amerikaanse hop. Een bier met een rijk prikkelende smaak.

BLOND • 6

€?

Brouwerij The Musketeers

6,5% vol

€?

Troubadour blond is een zeer verfrissend bier met een fruitig en hop- kruidig aroma. De volmondige smaak is licht moutig en kruidig gevolgd door een milde bitterheid en zachte afdronk.

BLOND • 7


Augustijn blond

brouwerij van steenberge

7,5% vol

€3

6% vol

Brouwerij de halvemaan

brouwerij van steenberge

6,7vol%

€3,5

7,3% vol

€?

Zeer vol mondgevoel met toetsen van mout.

Volmondig en mild met opnieuw moutigheid en hop en een lichte vanilletoets.

BRUGSE ZOT

Augustijn grand cru

€3

Petrus blond

Brouwerij Bavikwerij Bavik

Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Brugse Zot is een levend bier met smaakevolutie

Zeer astringent en vineus, droog, appelzurig fris, een echte brut de brut. Er is een verwijzing naar sherry (nootachtig zoals de Palo Cortado) en fruit. Op het einde is de klassieke zurigheid van de bierstijl te herkennen.

keikoppenbier

Witkap·Pater Stimulo

6,1% vol

Brouwerij De Plukker

€3

Brouwerij Slaghmuylder

Keikoppenbier is een donkerblond bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen met 3 verschillende hopsoorten waaronder Golding en Cascade. De combinatie van deze hopvariëteiten geeft het bier een complexe hoppigheid die goed in balans is met de gebruikte mouten.

Bersalis Kadet

4,5% vol

Brouwerij Oud Beersel

€?

In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor de Witkap·Pater. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fl uweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk.

€2,5

Smaakt als een tripel, drinkt als een pils! Bersalis Kadet is een licht en verfrissend bier van hoge gisting vol van smaak. De edele smaak van het gerstemout wordt afgerond met een fruitige toets en een hoppig karakter.

BLOND • 8

6% vol

Affligem blond

6,8% vol

Brouwerij alken maes

Fruitig aroma met zoetig trekje. Lichte smaakaanzet met aangenaam bittere afdronk.

BLOND • 9

€3


HOP RUITER

8% vol

scheldebrouwerij

€?

Een licht droge afdronk met een bijzonder hoparoma.

Pater lieven tripel

Brouwerij Van den bossche

bosprotter

‘t hofbrouwerijke

8,5% vol

€?

9% vol

€3

Goudblond brouwsel met een volmondige moutsmaak, een lichte karamel toets en een verfrissende bittere afdronk.

8% vol

€?

Gouden Carolus Tripel brouwerij het anker

Een kruidige bitterheid overheerst de geur, aangevuld met fl orale toetsen.Eerst komen lichtzoete accenten van mout en alcohol opzetten, maar vrij snel evolueert de smaak naar een intense bitterheid die ook de lange afdronk overheerst.

Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen. Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier.

triple d’anvers

Karmeliet

8% vol

Brouwerij de koninck

€?

8,4% vol

brouwerij bosteels

€?

Volmondig, zoals een echte tripel, en tegelijk zeer doordrinkbaar. De Triple d’Anvers is een bier van hoge gisting met een blonde tot zeer lichte amberkleur. Zijn absolute pluspunten? Het fruitige aroma en het subtiele samenspel tussen bleke- en karamelmouten.

Karmeliet is een complex goud- tot bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien.

Hofnar

lamme goudzak

9,5% vol

‘thofbrouwerijke

€?

Droog maar toch fruitige aanzet die langzaam over gaat in bitter. Hierbij komt ook een fijne scherpte opzetten die lang blijft nazinderen. Dit laatste effect heeft de hofnar te danken aan de gebruikte whiskey mout.

TRIPEL 10

9% vol

scheldebrouwerij

€?

In de smaak komt daar een weldoende hopbitterheid bij. Lange nasmaak die langzaam uitvloeit.

TRIPEL 11


Delirium tremens

8,5% vol

Brouwerij Huyghe

€3

MOEDER OVERSTE

8% vol

Brouwerij Lefebvre

€3

Linke portie alcohol, sterk kruidig, lichte bitterheid. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitterig.

Moeder Overste draagt een goudkleurig kleed en parfumeert zich met kruiden, hout- en fruitgeuren gemengd met mout en een fijne bitterheid.

La guilotine

Novice black tripel

8,5% vol

Brouwerij Huyghe

€?

Brouwerij de landtsheer

8,5% vol

€3

Geur: In deze complexe geur, ontwaren we een citrusachtig aroma, gevolgd door hoparoma’s zoals Saaz, Brewers Gold en Amarillo. Smaak: De eerste aanzet is zoetig, komende van de aanwezige alcohol. De intense smaak en volmondigheid maskeren de aanwezigheid van de hoge bitterheid.

Beschrijving:dat een droge, zoetige smaak en aangename citrus bittere nasmaak heeft. Het behoort tot de creatieve bieren die organoleptisch afwijken van de klassieke bierstijlen. Novice Black Tripel *** heeft 8,5% volume alcohol. De geur is moutig en doet denken aan de korsten van vers gesneden grof brood met een vleugje caramel.

Straffe hendrik

WITKAP PATER TRIPEL

9% vol

Brouwerij de halve maan

€3

Brouwerij Slaghmuylder

7,5% vol

€?

Straffe Hendrik is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 9% en is gebrouwen met een subtiele mengeling van 6 speciale moutsoorten. Het bier is stevig gehopt met Saaz- en Styrian Golding-hop van zeer goede kwaliteit. Hergisting in de fles zorgt voor een langere houdbaarheid.

Een helder goudgeel bier, zeer complex van smaak met een fruitige neus en een mooie lange afdronk.Een delicaat bier voor fijnproevers. Dit wordt bevestigd door de ‘New York Times’: In de rangschikking van de beste bieren ter wereld prijkt Witkap·Pater Tripel op een bijzonder knappe achtste plaats.

Sint-Bernardus tripel

LITER VAN PALLIETER

brouwerij st-bernard

8% vol

St.Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak.

TRIPEL 12

€3

8% vol

????

Een typische tripel met een krachtige smaak en met een bijzonder mooie schuimkraag. De zachte bitterheid wordt mooi aangevuld met nuances van een zoet-kruidig bloemenaroma.

TRIPEL 13

€?


Petrus Gouden Tripel Brouwerij Bavik

7,5% vol

€3

GAULOISE

brouwerij du bocq

Petrus Tripel is het paradepaard van Bavik, een blond bier van 7,5% vol. alc. met hergisting in de fl es. Een resultaat van vakmanschap in het brouwen van bier.

Neus : heel fruitig. Smaak : bedwelmende balans met de frisheid van tarwe.

watou trippel

St-Feuillien De Grand Cru

7,5% vol

Brouwerij st- bernard

€3

Watou Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (7,5% alc. vol). Dit blonde-amberkleurige bier is een beetje zoeter en minder bitter dan onze St.Bernardus Tripel.

Pilaarbijter blond

8,5% vol

Brouwerij Bavik

€3

Brouwerij st-feuillien

9,7vol%

€?

9,5% vol

€?

Dit bier onderscheidt zich in het bijzonder door de afwezigheid van kruiden. Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid. De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

AREND TRIPEL

8% vol

BROUWERIJ DE RYCK

Blond bier met nagisting op de fles, gemaakt in opdracht van het Bisdom Brugge (cum licentia Dioecesis Brugensis). Serveren tussen 8°C en 12°C. Pilaarbijter: vlaamse uitdrukking voor een schijnheilige “Ghelije als vander achterspraken eenighe sotten die niet en dorren(durven) in die kercke ter offerhande gaen of aelmoesen gheven.”

Arend tripel heeft een intense en volle smaak en wordt gekenmerkt door een gebalanceerde combinatie van subtiele hopbitterheid en aangename fruitigheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

Bersalis TripeL

De Quintine Blonde

9,5% vol

Brouwerij oud beersel

€3,2

Bersalis tripel is een blonde tripel met uitgesproken karakter. De volle smaak van de tarwemout evolueert tijdens het drinken van een fruitige bittere toets naar een ronde zoetige dronk. Haar kruiden laten een aangenaam gevoel in de mond achter.

TRIPEL 14

brouwerij ellezeliose

8% vol

€?

€?

Quintine blond is een blond bier van hoge gisting, niet gecentrifugeerd, niet gefilterd, niet gepasteuriseerd, hergist in fl es, dus natuurlijk saturée naturellement”

TRIPEL 15


SERAFIJN GRAND CRU ‘t hofbrouwerijke

9% vol

€?

GULDEN DRAAK

Brouwerij van steenberge

De parel van het Serafijn pallet. Het is een licht amberkleurig bier met een alcoholrijk bouquet. Dit stevig en rijk bier heeft een lichte hopbitterheid en een volle, lange afdronk. Degustatiebier.

Zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, caramel en alcohol.

Gouden Carolus AMBRIO

Malheur 12

brouwerij het anker

8% vol

€3

Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische kruidige aroma’s combineert de volmondigheid van bruine bieren met de frisheid van blonde bieren. Deze frisse doordrinker mag lekker koel geschonken worden. En met veel brio geledigd worden.

10,5% vol

€3

12% vol

€3

Brouwerij de landtsheer Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken.

Grimbergen dubbel Brouwerij Alken-Maes

6,5% vol

€3

Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije .... ?

Westmalle dubbel abdij O-L-V van het Heilig Hart

7% vol

De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.

AMBER 16

BRUIN 17

€3


Piraat

Brouwerij Van steenberge

10,5% vol

€3

Brouwerij Bockor

Licht zoet en warm, complex en rijk, hopbitter.

Gouden carolus classic brouwerij het anker

VanderGhinste Oud Bruin

?% vol

€3

De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk.

8,5% vol

€3

Petrus Oud Bruin

5,5% vol

Brouwerij Bavik

€3

De Aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier. Door zijn hoge densiteit van 19° Plato wordt Gouden Carolus geklasseerd onder de speciale bieren. Het is dan ook uiterst geschikt voor culinaire doeleinden

Gedurende 24 maanden rijpt dit bier op eiken vaten. Daardoor bekomt Petrus Original (in Vlaanderen “Oud Bruin” genoemd) die vineuze, edele smaak met een licht zurig karakter. Het matige alcoholgehalte maakt van dit bier de perfecte dorstlesser.

Liefmans oud bruin

Sint-Bernardus Abt

brouwerij de Koningshoeven

5% vol

€3

brouwerij de Koningshoeven

10% vol

Liefmans oud bruin word gebrouwen met speciale mouten die de typische smaak en kleur geven. Na gisting in open gistkuipen zal het gedurende 4 tot 8 maanden in de lagering rijpen.

Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.

Liefmans goudenband

keizer karel robijn rood

Brouwerij liefmans

8% vol

€?

Bijzonder kruidig, een droge licht gecarameliseerde mout smaak. Fruitige toetsen die aan noten en gedroogde rozijnen doet denken.

BRUIN 18

brouwerij haacht

8,5% vol

€3

€?

Robijn Rood staat symbool voor de zonsondergang. Dit bier werd in 1999 op de markt gebracht ter vervanging van de oorspronkelijke donkere Keizer Karel.

BRUIN 19


MC CHOUFFE

8% vol

brouwerij ACHOUFFE

€?

arend dubbel

6,5% vol

brouwerij de ryck

€?

Mc CHOUFFE is een bruin, niet gefilterd bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het heeft een fruitig boeket met een licht bittere bijsmaak.

Arend dubbel heeft een verwarmende karamelsmaak in combinatie met een zachte hopbitterheid. De pittige afdronk maakt van dit bier een eigentijds bier van hoge gisting.

kwak

St-Feuillien Bruin Réserve

8,4% vol

brouwerij bosteels

€?

Brouwerij St-feuillien

Kwak is een amber Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte (8.4%), waar kandij  aan wordt toegevoegd. Het wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout, die reeds zes generaties in familiehanden is. Pauwel Kwak is een hoog gistendbier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak.

Pater lieven bruin

brouwerij van den bossche

6,5% vol

Brouwerij De halve maan

7,5% vol

€?

€3

Brugse zot dubbel wordt gebrouwen met 6 speciale moutsoorten, die het bier een uniek en rijk aroma geven. Er werd gekozen voor de wereldvermaarde Tsjechische Saaz hop uit Zatec, wat het bier een unieke bittere toets geeft. Brugse Zot Dubbel is een volmondig en zwaarder bier dat de liefhebbers aanspreekt.

DUBBEL 20

€?

De typische neus weerspiegelt een grote diversiteit van ingrediënten. De fruitgeuren ontstaan door gisting, vormen een rijke harmonie met het dominant aanwezige zoethout en de gebrande suiker. De smaakstructuur steunt op een stevig moutfundament. De delicate bitterheid is het resultaat van een complexe wisselwerking tussen fijne hopsoorten en bijzondere moutsoorten. Ze geven het bier een eigen specifieke toets van fondantchocolade

De geur verwijst naar zwarte chocolade met vulling van nootjes, havermout, rozijntjes enzovoort, bestrooid met een weinig cacaopoeder. In de intense smaak komen die chocomadebitterheid en de cacao terug, aangevuld met een weinig drop. De afdronk heeft een nasmaak van cacao.

Brugse zot dubbel

8,5% vol

DUBBEL 21


Rode chimay

7% vol

brouwerij bosteels

€?

Rochefort 8

abdij Notre-Dame De Saint-Rémy

9,2% vol

€3

Dit bier met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.

De smaak is lichtjes zoet en vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Lichtzoet en beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.

chimay tripel

Rochefort 10

8% vol

‘t hofbrouwerijke

€?

abdij Notre-Dame De Saint-Rémy

11,3% vol

€3,5

In dit goudgele bier vinden zachtheid en bitterheid een zeldzaam evenwicht Het aroma van het bier in de mond is afkomstig van de reukstoffen van hop: we merken een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, en zelfs rijpe appels.

De eerste smaak is karamel, dan donker fruit (zwarte bessen, rozijnen), karamelkoekjes, drop en hints van chocolade en geroosterde amandelen. Smaak is zeer rijk, bijna overweldigend met alcohol.

Blauwe chimay

achel blond

abdij van notre-dame de scourmont

9% vol

€3

8% vol

abdij achels kluis

€?

Dit authentiek Belgisch bier waarvan de geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een lichte rozenachtige bloementoets, is bijzonder aangenaam om te drinken. Het aroma dat men proeft wanneer het bier wordt gedegusteerd, accentueert de heerlijke geur terwijl ook een lichte maar aangename gekaramelliseerde smaak vrijkomt.

Zoet-moutig en florale toetsen, van de Saaz-hop. Smaak en afdronk: wat in de geur aanwezig was, komt terug in de smaak: zoete aanzet die overgaat in een lange, droge afdronk. De zachte mouttoetsen temperen de bitterheid.

ROCHEFORT 6

achel bruin

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

7,5% vol

€3

Dit bier heeft een groot karakter maar is iets minder dik en rijk dan zijn 2 broers. De smaak is zacht en fruitig, lichtjes kruidig, moutig, zoet ook want het heeft een beetje caramel en op het einde komt de bitterheid opsteken

Trappist 22

7,5% vol

abdij achels kluis

€3

Smaak is het zelfde van de aroma’s maar met een prachtig scala aan snoep zoete karamel samengesmolten met de donkere vruchten (vijgen en pruimen). Het gist karakter is erg dominant.

trappist 23


LA trappe blonde brouwerij de Koningshoeven

6,5% vol

€3

LA trappe qUAdrupel

brouwerij de Koningshoeven

10% vol

Licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud.

De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Quadrupel gist na op de fl es en heeft aroma?s van onder andere banaan, amandel en vanille.

LA TRAPPE TRIPEL

STRAFFE HENDRIK QUADRUPPEL

brouwerij de Koningshoeven

8% vol

€3

Het bier dankt haar frisse en kruidige karakter aan het gebruik van onder andere koriander en de nagisting op de fl es. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid.

Westmalle tripel

9,5% vol

?????

BROUWERIJ DE halve MAAN

abdij Notre-Dame d’Orval

6,2% vol

€?

€3

Jonge Orval, net uit de brouwerij, heeft een hoppig en verfrissend aroma en smaak, naast fruitige toetsen. Op een leeftijd van vier tot vijf maanden krijgt het een enorme schuimkraag. De fruitigheid ruimt plaats voor een zurigheid; bijna alle restsuikers zijn verdwenen.

Trappist 24

€3,5

Straffe Hendrik Quadrupel is een rijk en intens donker bier van hoge gisting. Het is gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale mouten die het bier een extreem donkere kleur en volmoutig complex karakter geven. Deze Quadrupel combineert een zuivere droogheid met een volmondig gevoel en toetsen van fruit.

Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk. De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd.

Orval

11% vol

€3,5

QUADRUPPEL 25


ZWET

7% vol

Brouwerij: 3 fonteinen

€3,5

Brouwerij The Musketeers

8,5% vol

scheldebrouwerij

€?

De smaak is een ideaal huwelijk van zacht van caramout, bitter van gebrande mout, bitter van hop, en een onbestemd vleugje oester. Lange nasmaak, waarin alle componenten blijven meespelen

Romige in de mond, chocolade toets, niet zoet, licht zuur in afdronk.

Troubadour Obscura

Oesterstout

8,2% vol

€?

buffalo stout

9% vol

brouwerij het anker

€?

De smaak heeft een krachtig moutig karakter door de combinatie van 4 mouten waarmee dit bier wordt gebrouwen. Ontdek de verschillende toetsen van een Stout: roost, chocolade, koffie, vanille,... Een echt milde stout met een aangenaam en mooi uitgebalanceerd Belgisch tintje.

Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen. Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier.

VIVEN PORTER

stout hercule

7%vol

brouwerij VIVEN

€3

Viven Porter is een tamelijk bitter porterbier, met mooie gerookte toetsen. Voor de bierkenner een staaltje kracht in een bierglas. De finesse in de afdronk en de romige schuimkrans doen velen biertanden.

Noir de dottignies brouwerij de ranke

9% vol

9% vol

Brasserie Des Legendes

Zeer moutig en nootachtig boeket, geur van gedroogd fruit, gebrande koffie, chocolade, kruidig gist, alcohol, zoethout. Ruikt fantastisch. Smaak: geroosterde mout soorten, fruit, chocolade, moutbitterig, zoetig maar heel lekker, een tikje gebrand: een perfecte zoetige moutige licht gebrande stijlvaste stout.

€3,5

Beschrijving: met een zeer rijke smaak door het gebruik van maar liefst 6 verschillende moutsoorten. Deze geven hem tevens zijn rijke, diepe, bijna zwarte kleur. De royale dosis Challenger en Saaz hop zorgen voor het evenwicht tussen zoet en bitter.

STOUT 26

€?

STOUT 27


Palm hop select

6% vol

Palm Breweries

€3

Brouwerij The musketeers

8,5% vol

brouwerij Van den Bossche

€?

Eerst komt de geur van CO2 opzetten, gevolgd door een hoppig aroma. De smaak is vol bitter met een lange hoppige afdronk.

PALM Hop Select, de jongste telg in het PALM-assortiment, is een bier voor echte levensgenieters!

Troubadour Magma

BUFFALO BITTER

?% vol

€?

Chouffe houblon

???

Brouwerij achouffe

9% vol

€?

Troubadour Magma is een Amberkleurig bier met het kruidig en bitter karakter van een American Indian Pale Ale maar verzacht met de smaak van een Belgische Tripel. Geniet van de explosie van fruitige geuren afkomstig van de dry-hopping.

Het is een bier van het type « Indian Pale Ale », met een harmonieus evenwicht tussen een uitgesproken bittere smaak – er worden drie verschillende soorten hop gebruikt – en een aangename fruitsmaak. Houblon Chouffe is niet gefilterd en zowel in de fles als het vat hergist.

Viven Imperial IPA

Hopjutters tripel hop

8% vol

Brouwerij Viven

€3

Dit bier doet vele bierliefhebbers harten sneller slaan. Het is een bittere bonk met een prachtige balans van citrustoetsen (vooral roze pompelmoes) en fl orale tinten. Een ware belevenis voor de zintuigen viven Imperial IPA is afkomstig van de west-kust van Amerika. Dit recept, gekoppeld aan de Vlaamse brouwkunst, heeft een schitterend resultaat.

XX BITER

6,2% vol

Brouwerij de ranke

De Graal voor Hobbybrouwerij De Hopjutters

€3

Door gebruik te maken van een intensieve aroma- en dryhopping met 3 hopsoorten creëerden we een smaakvol bitter bier, met een fantastisch fruitige geur en heerlijk hoppige afdronk. Bekroond met de zilveren medaille op de “Brussels beer challenge ‘12” en een 5de plek op het Zythos beer festival ‘12. Het is uitstekend geschikt als aperitiefbier of gewoon om lekker van te genieten.

€3,2

X Bitter of extra extra bitter is een blond, bitter bier van 6,2 % vol. alc. Het is vermaard is door zijn uitgesproken en intens bittere smaak. De XX wordt vervaardigd met bleke pilsmout en zeer veel hoppebloemen van de rassen Brewers Gold en Hallertau.

IPA 28

7,3% vol

IPA 29


Saison1900

7% vol

Brouwerij Lefebvre

€?

Cuvee de ranke Brouwerij de ranke

Het is een natuurlijk verzuurd bier waarbij de brouwer probeert het perfecte zoetzure evenwicht in de smaak te leggen. Het amberkleurig bier bevat 7% vol. alc. en kan uitstekend verouderen.

Het is een natuurlijk verzuurd bier waarbij de brouwer probeert het perfecte zoetzure evenwicht in de smaak te leggen. Het amberkleurig bier bevat 7% vol. alc. en kan uitstekend verouderen.

Saison St-Feuillien

Petrus aged pale

brouwerij de Koningshoeven

6,5% vol

€?

Als streekbier bij uitstek, kent Saison zijn oorsprong in de boerderij-brouwerijen in het zuiden van België. De Saison van de brouwerij St-Feuillien is een bier van hoge gisting, met nagisting op fles, en heeft een warme goudblonde kleur. Het bier heeft een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk. Een echte klassieker.

saison dupont

6,5% vol

Brouwerij DUPONT

brouwerij bavik

€3

7,3% vol

€3,2

Massa’s esters zonder zwavelcomponenten. Zeer, zeer ver uitgegist. Zeer astringent en vineus, droog, appelzurig fris, een echte brut de brut. Er is een verwijzing naar sherry (nootachtig zoals de Palo Cortado) en fruit. Op het einde herken je de klassieke zurigheid van de bierstijl.

€?

Nog steeds wordt onze “Saison Dupont” beschouwd als “de klassieker onder de Belgische seizoenbieren”! Koperblond, de fijnste hoparoma’s en een uitgesproken droge bitterheid maken dit bier tot een ongeëvenaarde dorstlesser, zoals het oorspronkelijk was. Onze selectie van gisten leent zich tot specifieke aroma’s en een typerende smaak.

SAISON 30

7% vol

MENGBIER 31


Mort Subite Xtreme Kriek brouwerij alken-Maes

4,3% vol

€1,9

Deliriuùm Red

8,5% vol

brouwerij Huyghe

€?

Mort Subite Xtreme Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten. Hieraan worden de sappigste en rijpste krieken toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige kriekensmaak geeft.

Zacht fruitig aroma, met hints van amandel, mild zure krieken en kersen in de neus. Smaak: Zoete en zacht fruitige aanzet, mooie equillibratie tussen zoet – zurig. Zeer goed dessertbier

Mort Subite Xtreme Framboise

Pêche mel bush

4,3% vol

€2,2

brouwerij alken-Maes

8,5% vol

Brouwerij dubiosson

€3,5

Mort Subite Xtreme Framboise wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten. Hieraan wordt het sap van de rijpste frambozen toegevoegd wat dit artisanale bier zijn zéér fruitige frambozensmaak geeft.

Sinds 2009 wordtPêche Mel Bushin de brouwerij Dubuisson gebrouwen volgens dezelfde strikte regels als de andere Bush bieren en op basis van een origineel recept met natuurlijke perzikextracten. Een waar genot voor alle liefhebbers van fruitige karakterbieren. De natuurlijke aroma’s en fruitextracten passen perfect bij de originele bitterheid van Bush Amber, voor een bier met een volle en evenwichtige smaak.

OUDE KRIEK BOON

appledocq

6,5% vol

BRoUWERIJ BOON

€6

brouwerij du bocq

De basis oude en jonge lambiek die op eiken foeders gerijpt is. Maar hier voegen we aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar per liter 400 gram echte krieken toe. Er ontstaat dan een nieuwe gisting in de foeders.

Kriek Boon Mariage Parfait

7,5% vol

3,1% vol

Neus: schommelend tussen appel en kaneel met een gekruide basis van koriander en bittere sinaasappel. Smaak: eigenschap van lichtzure appel (oude variëteit). Zoet product met een tintje tarwe

€3

brouwerij alken-Maes Kriek Boon Mariage Parfait bestaat uit zware lambiek van 1 jaar, op smaak gebracht met 400 gram overrijpe echte krieken per liter. Een extra rijping op grote en kleine eikenhouten vaten geeft hem zijn speciale smaak. We brengen de lambiek bij het bottelen weer op gistingstemperatuur en plaatsen de fl essen in een geklimatiseerde ruimte waar we ze 6 maanden op fl es laten nagisten. FRUITBIER 32

€?

FRUITBIER 33


Biergids 1:6  
Biergids 1:6  
Advertisement