Page 1

L A V I T S E F K I V ER

KOP

12. - 15. JUNI 2013

AV I S F O R KO P E R V I K F E S T I VA L 1 2 . - 1 5 . J U N I 2 0 1 3

Innspilling av Live-CD under festivalen Humbucker kommer til Kopervik Festivalen, og de spiller inn sin nye Live-CD under fredagens konsert.

31

Ta bølgen

Med sans for mat Der er atter en gang duket for Jentebølgen. Bli med på årets mest sporty 5 kilometer.

10

Det Europeiske Marked kommer. Opplev fantastisk mat og europeisk kultur onsdag til lørdag.

6


KOPERVIK FESTIVAL 2013

1

TAKKER FOR MEG MED ÅRETS FESTIVAL Nå er det klar for årets Kopervik Festival, dette er den 4 i rekken som ledes av undertegnede, og etter snart 5 år i stillingen så er det på tide å levere stafettpinnen videre til Siv Haugvaldstad, som overtar som daglig leder fra Høsten av.

Foto: Kristian Eidesvik

2

Det har vært 5 svært spennende og givende år. Å være daglig leder av Byen vår Kopervik er en «annerledes» jobb. Ingen dag er lik, og etter hvert så har også engasjementet fra «folk i gaten» blitt større og større. Er selvsagt umulig å gjøre alle til lags, men jeg føler at vi har fått til en spennende utvikling i Kopervik de siste

Hilsen fra Karmøy kommune Kjære festivaldeltakere og arrangører! Etter en lang vinter er det nå herlig at det endelig går mot sommer og festivalenes høysesong.

årene. Men å jobbe med utvikling av byer, og der er Kopervik intet unntak, er ikke noen jobb som blir «ferdig». Det vil alltid være utviklingspotensiale. Det vil alltid være områder vi må jobbe videre med. Det vil alltid være noe som kan gjøres på en annerledes og bedre måte. Men jeg føler at vi har fått noe til under mine 5 år i stillingen. Kopervik Festival har etter hvert blitt større og større, og omsetningen under selve festivalen er 3 ganger så stor som resten av omsetningen i vår organisasjon. Byen vår Kopervik har også vokst. Fra rundt 60 medlemmer i 2008 når jeg startet, har vi vokst til rundt 140 medlemmer. Det er svært gledelig at de fleste bedriftene på «Bygnes», eller Kopervik Næringspark også er medlem av vår organisasjon. For det er også en del av Kopervik, og omsetningsmessig er det suverent det sterkeste området i Kopervik. Men å drive festival er risikosport, det er det ingen tvil om. Mange festivaler rundt om i Norge har ikke overlevd, og det er ikke til å legge skjul på at det har vært noen tøffe år med å bygge opp Kopervik Festival de siste årene. Det tar tid å komme seg opp på samme størrelse som for eksempel våre gode naboer i sør har klart med Skudefestivalen. Vi har hatt et par år med overskudd, men også et par år med underskudd, så det er en tøff oppgave å få økonomien i festivalen og i Byen vår Kopervik til å gå rundt. Vi skal jo ikke nødvendigvis tjene penger, men vi bør ikke tape penger heller , og eventuelle overskudd vil jo bli brukt tilbake til Kopervik. Men jeg føler at vi har et meget godt utgangspunkt for årets festival, og de fleste «grunnsteinene» for fremtidens festivaler er lagt. Så derfor håper jeg du bruker tilbudene våre under årets festival. Besøk bodene i sentrum og ta for deg av oster og skinker fra bodene. Besøk butikkene og benytt deg av de gode tilbudene. Kom på arrangementene, og få med deg gode kulturelle opplevelser. For det er det lille akkurat DU kan gjøre for å sørge for at Kopervik Festival fortsetter den fine utviklingen vi har hatt i de årene vi har drevet. Og det er også etter min mening svært viktig for både Kopervik som by, og ikke minst som Byen vår Kopervik som organisasjon. Jeg vil til slutt takke alle medlemmene i Byen vår Kopervik, og ikke minst våre fantastiske sponsorer som år etter år stiller opp, og er med på å gjøre det mulig å arrangere en festival. Uten de hadde det rett og slett ikke gått. Så se på logoene på annonsene våre, samtlige av disse er bedrifter som absolutt tar sitt lokale ansvar alvorlig, og jeg kan ikke gjøre annet en å be dere bruke disse når dere skal gjøre deres valg. Til høsten er det altså Siv Haugvaldstad, som har jobbet som markedskoordinator i Byen vår Kopervik det siste året, som overtar som daglig leder. Jeg er helt sikker på at hun kommer til å gjøre en kjempegod jobb, og ønsker henne lykke til. Ha en flott festivaluke alle sammen, og takk for meg.

w w w. ko p e r v i k . n o

Festivalpublikumet i Karmøy har veldig mye å glede seg over dette året! Kopervikfestival er tidlig ute i rekken av festivaler, og på årets program er det lagt opp til gode opplevelser for både store og små. Arrangementet som startet under Karmøy i fest, et blitt ett av de største enkeltarrangement i hele kommunen. Det er fjerde gangen festivalen arrangeres i sin nåværende form. Kopervikfestivalen har som mål å være en allsidig kulturfestival for hele familien. I fokus står både musikk, kunst og idrett, og det er aktiviteter for alle aldersgrupper hver dag. Det blir marked, ballspill, seiling og skumparty og mange andre aktiviteter. Årets program inneholder også noe for en hver musikksmak, jeg nevner Postgirobygget, Colors turned red, Roger Pedersen, Plumbo, Metall kveld og Backbeat - med bl.a. Norwegian Beatles. Vrimledagen er også et veldig kjekt innslag. Det er også mange som setter stor pris på Jentebølgen. For noen er dette en fin anledning til å få trimmet litt og samtidig ha det sosialt og gøy. Noen kjenner nok også på konkurranseinstinktet. For å få til å lage festival må det både være ildsjeler, samhold og dugnadsinnsats. Mange må engasjere seg og hjelpe til for å få dette til. Til gjengjeld vil de gode opplevelsene og fellesskapet bidra til å styrke dette samholdet og tilhørighetsfølelsen. Opplevelsene en får under en festival er ofte noe man tar med seg resten av året. Det er ikke rart at mange gleder seg og stiller opp på Kopervikfestivalen år etter år. Lykke til med årets festival! Aase Simonsen Ordfører

Utgiver: Graf isk produksjon: Trykk: Opplag: Distribusjon:

Byen vår Kopervik - www.kopervik.no RGB design as - www.rgb-design.no Bladet Sunnhordland 16.000 Edda Mediateam


KOPERVIK FESTIVAL 2013

KJØP NÅ, BETAL I OKTOBER SPØR OSS OM RENTEFRI KONTO DATAHJELP

Trenger du hjelp til oppgradering, eller installasjon på din PC. Ta kontakt for prisoverslag.

Asus X501U bærbar 15,6”

2999,-

IL NETTBRETT T IS KAMPANJEPR ENKEL. VAKKER. MER ENN SMART.

1699,- - Lett å ta med seg. Nexus 7” nettbrett

Windows 8 Home Premium. 4GB ram. 320GB HD. DVD brenner. Kamera. Bluetooth

Tilbyr den beste Google-opplevelsen du kan få på et nettbrett. Perfekt for spill, bøker, filmer og nettlesing. 32Gb minne.

2999,-

2999,Whirlpool kjøleskap 240 liter. 5 glasshyller. Energiklasse A+. H/B/D: 143/55/60

2999,-

2999,- 2999,Whirlpool oppvaskmaskin

Beko kombinert frys-/kjøleskap

4 programmer, 3 temperaturer. H/B/D: 145/55/60. Volum frys: 51 liter, kjøl Fleksibel innredning. 179 liter.

Lekker innbygningsovn

2999,-

Whirlpool vaskmaskin

Beko komfyr

Energiklasse A. 6 programmer. 5 kilo. Hurtigprogram.

4 plater. Vanlig Over-/undervarme og grill.

Ovnsvolum 65 liter. Display, timer og AquaClean

Beko topp sjons Induk jening. bet Touch

2999,-

litet med suveren bildekva TV på r te he ny ns re vå Kom inn og opplev

999,7 12999,NYHET

3999,Samsung 43” Plasma TV

PHILIPS 55PFL4508, 55” 3D LED SMART-TV

600 Hz. 2xHDMI. Skarpt og flott bilde. Innebygget RiksTV

Pixel Pluss HD. Integrert WiFi. Skype™ for enkle tale- og videosamtaler på TVen. 3D max. Nettleser og apper.

GRUNDIG 50” LED SMART TV Flott 50” LED Smart TV med innebygget satelittmottaker. Flotte bilder. Full-HD. God lyd. USB recording gjør at du kan ta opp programmer når du ikke er tilstede. 4 HDMI, 2 USB.

IPHONE 5, GALAXY S4, NYE IPAD, SAMSUNG OG ASUS NETTBRETT - VI HAR DET iPhone5 HD-videoopptak. Multitasking. Fullt fokus på alt. Bruk flere programmer samtidig – uten at det går ut over batteribrukstiden. FaceTime.

Ha det gøy og la kreativiteten blomstre med bilder og videoer. Kameraet har 13 megapiksler og helt nye fotofunksjoner, for eksempel Dual Shot som tar bilder med begge kameraene samtidig.

1499,-

999,FLOTT SAMSUNG DIGITALKAMERA 16 megapiksel, 25 mm vidvinkel. 5 x optisk zoom. Med veske og minnekort.

APPLE TV

SAMSUNG GALAXY S4

DORO KLAPPTELEFON MED STORE GODE KNAPPER OG GOD SKJERM. ENKEL I BRUK.

TESTVINNER NYE APPLE IPAD Med den fantastiske Retina-skjermen. iSightkamera på 5 megapiksler. Og superrask trådløs forbindelse.

SAMSUNG GALAXY NOTE 10,1” ASUS Transformer Infinity

APPLE TV

Samsungs nye nettbrett. Gjør notater, tegn skisser osv. med Samsung Spenn. Quad Core 1,4 Ghz og 2 GB RAM gir deg den kraften du trenger.

Stream dine filmer, musikk og bilder til TV. Se YouTube filmer. Egen Netflix app. Full-HD

Grundig Glattetang

499,-

699,Samsung Galaxy Y Touch telefon m/Kort & Kontant fra Telenor.

Nettbrett med medfølgende tastatur, slik at det blir som en mini PC. 10,1” Skjerm. 4 kjerners prosessor. Full-HD. 1 GB ram, 64 GB minne.

Philips barbermaskin

299,-

449,-

Bosch Strykejern

Med vaskbart skjærehode.

V i l i ke r å t a va re p å ku n d e n e vå re ! Kolbeinsen Elektrosenter as RGB design

Anna Eegsgt. 1, 4250 Kopervik - Tlf. 52 85 11 88 Europas største elektrokjede

Åpningstider: man-fre: 9-18, lør 9-15

3


4

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Gratisshow på Sparebank 1 Arena Satser etter Idol Ingebjørg Andrea Vik ble for alvor «kjent» etter hun var med i Idol i årets sesong på TV2. Men hun har drevet med musikk mye lenger en det. Starten på Ingebjørg´s artist karriere startet da hun var 14 år gammel i et av Rogalands beste gospelkor (Voice Of Joy). Noen år senere dukket hun opp på TV2, som et av kormedlemmet i vinner laget Team Hanne (Korslaget), og fikk være med på mange konserter og reiser sammen med koret. Så i 2013 dukket det opp en ny

mulighet for å få enda raskere fart på artistkarrieren, da i Idol. Dessverre ble det ikke finalerunde på henne, men var veldig nær. Ettersom Idoleventyret ble over er hun nå klar for å ta karrieren i egen hender og satser sammen med duen Rabbagast (Bent Stølås og Jan Inge Kvilhaugsvik). Rabbagast har 30 års fartid fra underholdningsbransjen og spilt sammen med artister som Heine Totland, Busserulls og mm. Foruten egne låter som hun også er i ferd med å spille inn i studio, har de også egne tolkninger fra

artister som Eva Cassidy, Sting, Bjørn Eidsvåg, Pink og Bruno Mars. Noen av disse vil du garantert få høre under gratis konserten på Sparebank 1 SRBank sin nye «arena-bank» torsdag 13.juni.

noen av sine kjente karakterer frem. Han tar sikkert en prat med «broren sin» . Gratisshowet starter kl. 13 i Sparebank 1 SR-

bank sine nye lokaler. Jobber du i Kopervik denne dagen, så har du en fin anledning til å ta deg en lang og morsom lunsjpause.

Gammel klovn i ny Bank Lasse Pedersen er en av Karmøys «store» artister, og han har drevet med underholdning i over 60 år, det er ikke verst for en som ikke er blitt 70 enda. Han ble for alvor kjent gjennom Busserulls, som han var med i fra starten, men etter dette så har han drevet med underholdning hele tiden. Revy er kanskje det som har ligget han nærmest hjertet, og han markerte dette med å arrangere sin aller siste helaftens revy etter 40 år som revyartist, for 2 fulle hus i Karmøy Kino nå like før påske. På revyscenen får vi nok ikke se Lasse mer, men hele Karmøy sin klovn går ikke 100% inn i pensjon helt enda. Under Kopervik Festival er vi så heldige å få et lite gratis show av Lasse, der han tar

«Mellom Oss» - årets festivalutstilling «Mellom Oss» - årets festivalutstilling av Linda Skare og Sverre Skjold. Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Det er en glede å kunne introdusere Linda Skare og Sverre Skjold som årets festivalutstillere. «Mellom Oss» er en tegneutstilling, og arrangeres av Karmøy Kunstforening i samarbeid med Kopervik Kulturhus. Både Linda Skare og Sverre Skjold er godt forankret på Haugalandet og har et imponerende resymé. Linda Skare har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og debuterte med sin separatutstil-

ling i 1999. I 2001 ble hun medlem i Tegnerforbundet, og mottok samme år, Haugesund Kunstforenings kunststipend. For det meste så arbeider Skare med tusj/penn og blyant. Hun er opptatt av det spontane og enkle. Det er ofte den første streken som blir utgangspunktet for resten av tegningen. Motivet og innholdet blir til etter hvert. Samspillet med det bevisste, ubevisste og den stadige undring over livet går igjen i hennes arbeider. Sverre Skjold debuterte som kunstner i 1998 og har gjennom årene deltatt på en rekke utstillinger. Arbeidet hans har blitt stilt ut på blant annet Haugesund Billedgalleri, Tegnerforbundets galleri i Oslo og på Grafill i Oslo. Skjold sine arbeider er preget av kontrasten mellom realisme og abstrahert merkliggjøring. Han bruker både blyant, penn, akvarell og oljemaling i sine arbeider.

FAKTA Linda Skare Bakgrunn innen Visuell Kommunikasjon og Kunstskolen i Rogaland. Medlem av NBK. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Haugesund Billedgalleri og Otto Johannessens forbund. www.lindaskare.com

Sverre Skjold Utdannet allmennlærer fra Stord. Bachelor of Arts fra England. Har siden 1999 jobbet som grafisk designer, illustratør og billedkunstner. Underviser i dag ved medielinjen på Vardafjell videregående skole. Skjold er medlem av NBK, BKFR og Tegnerforbundet. Innkjøpt av Sjøfartsdirektoratet, Tysvær Kommune og Haugesund Billedgalleri. www.sverreskjold.com

Salgsutstilling ved Bildeklubben Det vil under festivalen bli salgsutstilling ved Bildeklubben i Knut Even Medhaug sine lokaler på kaien. Bildeklubben holder til i Haugesund og er en fotoklubb med glade og kreative amatører. Knut Even Medhaug sine bilder har du sett om du har besøkt 1866. Foto: Knut Even Medhaug.

Besøk Kaien 11 lørdag 15.juni mellom 11:00 – 16:00.

Musikk quiz Onsdagen under festivalen blir det arrangert den populære «Musikk-Quiz’en» på 1866. Her blir det stilt spørsmål til musikken som trubadur Ingvald Alvseike spiller, og lagene som består av 2-6 personer skal da finne svarene. Her er det åpent for alle til å være med, så trom sammen dine venner til en uformell og morsom Quiz. Det hele starter kl. 21, og varer i ca. 2 timer. Det er flotte premier til de 3 beste lagene. Og det beste av alt, det er helt gratis å være med!


KOPERVIK FESTIVAL 2013

NB! EKSTRA ÅPNINGSTIDER I KOPERVIK: ONSDAG-FREDAG 10-19, LØRDAG 10-16.

5


6

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Med lidenskap for mat og marked

AV: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

rykte for sine flotte kvalitetsprodukter.

Det finnes noen ting her i livet man rett og slett ikke klarer seg uten, mat er en av disse tingene. Vi må ha mat for å overleve og er også ofte et tema når vi mennesker samles.

Familiebedrifter er bærebjelken for de fleste produktene. Her kommer produktene fra små gårder fra de landene produktene kommer fra. Og det Europeiske Markedet lever virkelig opp til navnet sitt, her kommer produkter fra hele Europa.

Få ting smaker bedre enn Franske crêpes og Nederlandske vafler. Kanskje Spansk paella eller Italiensk skinke er det gir gir deg vann i munnen og får smaksløkene til og våkner til liv ved tanken.

Markedet åpner onsdag kl. 09:00 og holder åpent til 19:00 om kvelden hver dag under festivalen. Vi fyller opp både gågaten og sidegatene med disse flotte bodene.

Vi har fått et annerledes forhold til mat, de fleste av oss. Vi ser til andre land og andre kulturer for inspirasjon og kulinariske opplevelser. Under Kopervik Festivalen i år trenger vi dere imot ikke se så langt, da kommer nemlig matopplevelse i rekke og rad på besøk til oss. Det Europeiske Marked har besøkt oss to ganger før, og kommer i år tilbake i enda større utgave. De har preget hele sentrum med sin tilstedeværelse under sine besøk, og har etablert seg et godt

Matprodukter: Fransk, nederlansk, italiensk og engelsk ost Italiensk deli (Parma skinke, pasta, olivenolje, sylktetøy, honning, sauser etc.) Korsikansk, italiensk, spansk salami og skinke Engelsk kjeks Spansk Paella Engelsk sjokolade Tysk grill Tørket frukt og nøtter fra midtøsten Franske crèpes Gresk oliven og antipasti Fransk frukt og grønnsaker Sveitsisk karamellisert sukker Coucous fra marokko

Tartiflette fra de franske alper

Andre produkter: Engelsk porcelin Polsk rav smykker Italiensk pachmina og kasjmir Italienske klokker Nederlandske blomster Polsk håndverk Med mye mer.


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Festivaltilbud

÷25% VINTERVARER

PÅ ORDINÆRE PRISER F.o.m mandag 10.06 t.o.m lørdag 15.06

FESTIVALTILBUD

Alle Kawasaki høy/lav

349,-

÷20% tilbudet gjelder kun fredag 14. og lørdag 15. juni.

Alle ordinære varer hele uken!

÷15% Masse andre gode tilbud!

DAME - UNGDOM - DAME - UNGDOM

Hovedgt. 52 - Kopervik Tlf: 52 85 50 05

Alle ord. varer

Hovedgt. 32 •

Tlf: 52 85 85 20

Hovedgt. 21, Kopervik • Tlf. 52 85 55 05

Med mobilbank fra SpareBank 1 kan du betale regninger, sjekke saldo, godkjenne eFaktura og mye mer, uansett hvor du er. Siste versjon av mobilbank laster du gratis ned i App Store, Google Play eller Windows Marketplace. Søk etter «mobilbank» eller «SpareBank 1». Du kan også gå via nettadressen: m.sparebank1.no.

Følg oss på Facebook

Apple, the Apple logo and iPhone are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc.

Betal regningene fra det minste bankkontoret i Kopervik

4250 Kopervik •

+ mange gode tilbud gjennom hele festival uken!!

7


8

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Vår ekspertise bedrer din livskvalitet! Bandakjeden formidler hjelpemidler på blåresept og fører et rikt utvalg av helseartikler for velvære og komfort.

SOMMERSALG Tempur tilbehørkolleksjon til kontoret, hjemme og på reise. - sitte/støtteputer, reise-produkter, sykkelseter m.m.

Camino - skinnsandal til jobb og fritid med 6 mm trykkavlastende EnergySole® Str: 36-43 Farge: sort, grå, rød, gul

-20%

MPE 100 - det profesjonelle alternativet

Lipidro Cream for pleie av tørr, sensibel og hard hud.

799,-

Veil 950,-

Beurer manikyr- og pedikyrsett

MPE 60

699,-

NÅ Veil 899,-

1699,-

NÅ Veil 1999,-

150,-

Veil 210,-

75 ml + 20 ml

Farge: rød og svart

Farge: blå og svart Skinnsandaler for følsomme føtter - med hælkappe - med og uten lukket tå

999,-

NÅ Veil inntil 1250,-

Nye medi Travel - både for han og henne! - markedets beste reisestrømpe? - str. S-XXL - standard og kort lengde Farger: Women - svart og pudder, Men - svart og grå Intropris

Nettbutikk: www.banda.no/nettbutikk På Bygnes • Vestheimvegen 35, 4250 Kopervik www.rdh.as • post@rdh.as Tlf. 52 84 45 00

279,-

Prisene gjelder til 22.06.2013

Følg oss på Facebook/bandakjeden


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Drømmer du om å kunne gå på vannet?

AV: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Nå kan du endelig få muligheten til å oppleve akkurat det. Nytt av årets festival er Zorbing (funbalz) vannball i parken. Her blir det satt opp et basseng hvor det blir mulighet for Zorbing. Noen har kanskje sett eller vært med på aktiviteten i badeland eller i Karmøyhallen her i Kopervik. De som har prøvd vet at det er en utrolig morsom aktivitet for store, vel som for små. Her vil du garantert få deg en god latter, og det er jo noe komisk over det hele. Det handler jo i bunn og grunn om å trå inn i en stor gummiball og prøve å holde seg på bena. Zorbing bassenget åpner fredag 14. juni kl 14:00 og utover. Lørdag åpnes det klokken 10:00 og utover dagen/kvelden. Velkommen til festivalens morsomste aktivitet, og garantert latterbombe.

9

Åpningsseremoni onsdag 12. juni Onsdag den 12. juni kl. 17:30 går startskuddet for årets Kopervik Festival, 4 gang i sin nåværende form. Vi har vært så heldige å få Ordfører Aase Simonsen til si noen ord, og Akrobaten Guli vil gi oss en oppvisning utenom det vanlige. AKROBATEN Guli, eller Gulnigar som hun egentlig heter, er uigurer og kommer fra byen Urumqi. Hun er 25 år gammel og driver med akrobatikk, noe hun har gjort i nesten tjue år. Hun begynte på akrobatskole da hun var 6 år. Balansekunst, trapes og rockering var noen av fagene som sto på timeplanen. Hun ble profesjonell i en alder av 16, og med sirkuset sitt turnerte hun

metropoler som Tokyo, Hong Kong og Beijing.

utfordrende. Og fingerspråket er jo også internasjonalt!

For tida er hun elev ved Karmøy voksenopplæringssenter, hvor hun lærer norsk sammen med elever fra mange land. Hun synes norsk er vanskelig, særlig det å holde styr på alle substantivene og verbene med kjønn, former og bøyninger. Men skal man dømme etter uttalen hennes, som er forbausende bra etter bare noen få uker på skole, har hun ikke så mye å frykte. Hun har allerede fått seg norske venner, som hun praktiserer språket sammen med. Dette synes hun er spennende og

Hun trener to-tre timer hver dag, noen ganger hele dagen. I yrket hennes er total kroppsbeherskelse og konsentrasjon grunnleggende. Guli har allerede etablert kontakt med Kulturskolen, og de som har sett henne opptre er virkelig blitt imponert.. Publikum på Kopervikfestivalen har så avgjort noe å se fram til! (fifo) Rett etter åpningen er det på nytt klart for jentebølgen, 5 km løp, kun for jentene og det blir felles oppvarming på låket kl. 18:00.

Fotomodeller i sikte! 

Hovedgaten 39. - 2. Etg. SENTRUMSGÅRDEN 4250 KOPERVIK www.studioeidesvik.no post@ studioeidesvik.no


10

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Jentene tar bølgen i Kopervik AV: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Jentebølgen har i en årrekke vært et arrangement som har blitt arrangert landet rundt i regi av Bislettalliansen. I høst bestemte de å trekke seg ut av arrangementet, men ga alle lokale aktører klarsignal til å fortsatt bruke navnet «Jentebølgen» på sine lokale arrangementer i årene fremover. Kopervik IL har i samarbeid med Byen Vår Kopervik og Spar Kopervik arrangert Jentebølgen i 4 år, og fortsetter med det. I år er jentebølgen i Kopervik et rent lokalt arrangement med orientering, friidrett og KIL damefotball som arrangør, dette sammen med Byen Vår Kopervik og Spar Kopervik. Arrangementet er det første under Kopervik Festivalen, direkte etter åpningsseremonien. Ettersom det nå er de lokale arrangørene som bestemmer er også kontingenten blitt kraftig redusert i forhold til tidligere år. 150,- for alle over 16 år og 50,for 16 år og yngre. Det vil nok gjøre det mulig for flere å kunne delta. Det er satt en begrensning på 700 deltagere og alle som er med får selvsagt medalje. Det vil i

Jentebølgen er det første arrangementet under Kopervik Festivalen, direkte etter åpningsseremonien.

år som tidligere år bli trekning av gavepremier gitt av butikker i Kopervik og omegn. Det har alltid vært mange premier, så det blir mange vinnere.

skolen og ned til sentrum igjen.

Løypa, som er på 5 km, vil være den samme som før. Start fra Kopervik sentrum, opp til Eide, inn på lysløypa og tilbake til Stangelandsfeltet via Ungdoms-

Onsdag 12. juni felles oppvarming kl. 18.00. Løpsstart 18.30.

Det er ingen tidtaking på løpet, og en kan bruke så lang tid som en ønsker. Her kan alle delta, ja, så lenge du er jente da.

LLeilighetshotell eilighetshotell i Kopervik! Kopervik! 6 fflotte lotte lleiligheter eiligheter i tto o sstørrelser tørrelser (K1 (K1 og og K2), K2), fullt fullt m øblert m ed u kentlig sskift kift aavv sengetøy sengetøy o møblert med ukentlig ogg h åndklær. SStrøm, trøm, internett internett og og kabel-TV kabel-TV inkludert. inkludert. håndklær.

K1: 890,-/døgn, 890,-/døgn, 4000,-/uke, 4000,-/uke, 12000,-/mnd 12000,-/mnd K1: K2: 1190,-/døgn, 1190,-/døgn, 4290,-/uke, 4290,-/uke, 13900,-/mnd 13900,-/mnd K2:

SStue tue m med ed å åpen pen kkjøkkenløsning jøkkenløsning

K Karmsundgata ar msundgata 2 208 08 - 5 52 27 72 26 60 00 00 0

Bad Bad m/dusj m/dusj Soverom Soverom med med TV TV og og og toalett toalett dobbeltseng dobbeltseng internett internett og


KOPERVIK FESTIVAL 2013

BUSSTURER

buss@08181.no

www.08181.no

Har ditt firma, lag eller institusjon et transportbehov? Gi oss utfordiringen ̶ vi har ganske sikkert en løsning!

Vi kan for eksempel hjelpe med skoleturer, dagsturer, venneturer, idrettslag, blåturer for bedrifter eller mannskapsbytte.

NY

Prøv vår Prøv vår nye nye app a pp til iiPhone Phone og og Android Android telefoner telefoner til Finn den til din telefon på

eller

HE T

!

11


12

KOPERVIK FESTIVAL 2013


KOPERVIK FESTIVAL 2013

13

To enkle sjeler med lidenskap for naturens motiver Knut Egil Nes og Magnus Jonas Fjell drikker kaffe og prater lidenskapelig om sin hobby, naturfotografering. Verden de beskriver er langt fra de hvite veggene og papirhaugene på kontoret mitt. Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

De forteller om hobbyen som tar dem landet rundt, og av og til utenfor våre grenser, på jakt etter det perfekte motivet, den vakreste Hønsehauk og det ubeskrivelige møtet med bjørn. De er klare på at fotografi bare er en hobby for dem, at de er to enkle sjeler, og at de ikke prøver å utgi seg for noe de ikke er, men at de likevel alltid går inn i sine prosjekter med hud og hår. Det å fotografere har vært en lidenskap siden konfirmasjonsalderen og som har tatt dem på en reise i ulendt terreng og gjort dem tusenvis at bilder rikere.

Magnus Jonas Fjell Er oppvokst på Sandve på SørKarmøy. Han bruker det meste av tiden langs sjøen på Sandve, eller i marka på jakt etter motiver og kortreiste naturopplevelser. Han har de siste årene vært på turer til Finland, Hornøya og andre steder i Norge, også her lokalt, på jakt etter nye motiver, både store og små. Magnus Jonas har også holdt flere foredrag og en utstilling med lerret bilder av, sjø, sand og motiver fra Sør-Karmøy.

Knut Egil Nes Er oppvokst på Stokkastrand, og bor fortsatt i Kopervik. Han bruker mesteparten av tiden ute i naturen i Kopervikområdet der målrettede prosjekter i fokus. Han har også vært på tur til Finland samt flere andre steder i Norge, på jakt etter motiver. Knut Egil holder foredrag for lag og foreninger og han har gitt ut kalendere med motiver fra Karmøynaturen.

og deres verden. Gjennom et gratis foredrag og en utstilling vil deres verden komme til live og det vil bli mulighet for å kjøpe bildene. Det vil bli nærmere møte med ulv, bjørn, Kongeørn, rev og

Foredrag og utstilling Torsdag 13. juni kl.17:00 -20:00 vil publikum få mulighet til å bli bedre kjent med de to fotografene

T-skjorte St.Louis i Jubilee bi l T

Dugnad - Dugnadsarbeid må være enkelt, raskt og uten risiko. - Det må kunne gjøres flere ganger og gi uttelling hver gang. - Det må være verd jobben.

28,-

iinkl. nkl. e enfarget n f ar g e t ttrykk r ykk 1993-2013 1993 1 9 9 3 -2 013 013 2200 År Å r i bran bransjen! b r a n sj s j een! n!

0 G 54 SEL KER! K PA STE

NE

TJE FOR

,-

00 5 . 3 1

Produkt Vi har laget noen pakker som gir dere alt dette. Sjokoladepakker med konfektsjokolade. Kuler med mørk, hvit og melkesjokolade rundt en kjerne av hasselnøtt. De er så gode at de kan selges flere ganger på samme dørr. Design Vi lager et spesielt omslag kun for dere. Gjerne med klubbfargene, klubblogo og bilde etter ønske.

31,50

fra iinkl. nkl. e n f ar g e t ttrykk r ykk enfarget

til både å kjøpe og selge.

ingspunnet Jubilee T er en n rringspunnet 0g k jemmet T-skjorte i 150g kjemmet er k e de sømmer, sø m mer, bomull, forsterkede als moterik tig h forkrympet, moteriktig hals a n d e x , ffantastisk antastisk med ribb i spandex, r y kk . overflate tilpasset as se t ttrykk.

T LGE TVA K.NO U E S YK MTR KAR

Lørdag 15. juni vil det bli utstilling og salg. Knut Egil Nes sin kalender for 2014 «Bilder fra mine Naturopplevelser» vil også være tilgjengelig for salg.

Foredraget og utstillingen vil finne sted i 3. etasje på Hillesland bygget i Kopervik sentrum, tidligere: Gnist treningssenter. Inngang fra baksiden på bygget.

LLOKALEHELT OKA ALEEHELT LTAR.NO R O

kampanje! fra

mye annet vår natur har å by på.

ene s ort o g hv it , Leveres i fargene sort og hvit, ele P olybag m ed selges kun i hele Polybag med um 1 00stk p 10 stk, minimum 100stk prr ordre.

100-199 1 100-1 00-1 199

200-299

300-499

500-999 9

1000-1999

2000-

Hvit m/ 1 farget Hvit farget trykk x 1

38,38,

36 36,

34 50 34,50

31 50 31,50

29 2 29, 99,

28 28,

Sort m/ 1 farget Sort farget trykk x 1

44,,,-

42,-

39,90

35,50

32,32,-

31,50

ER PRIS LLING .NO I TAR EST & B LEHEL STE A OK TJENE ! W.L WW OD FOR RISIKO G EN ING

Tr y k k ut u t over o ve r dette d e t t e følger f ø l g e r vanlig v a n l i g prisliste. p r i s l i s t e . Film F i l m og o g oppstart o p p s t a r t tilkommer. t i l k o m m e r. Prisene P r i s e n e er Trykk e r eks. e k s . mva mv a og og frak t . T i l b u d e t g jelder j e l d e r så s å langt l a n g t lageret l a g e r e t rekker! r e k ke r ! frakt. Tilbudet

Dette er et produkter fra

hhåp åper de fa faller i sm

Vi Vi har et godt utvalg i profilartikler og mye i vårt showroom - www www.karmtrykk.no .karmtrykk.no - post@karmtrykk.no - 52 84 86 86 - Fotveien 3 - Kopervik industriområde - 4250 Kopervik


14

KOPERVIK FESTIVAL 2013

KAFFIBAREN - KOPERVIK FESTIVAL 2013

Onsdag 12. juni – kl. 21.00

Vise og Lyrikkaften Med Reidar Larsen, Børge Øgård mfl. Bill kr. 150,Torsdag 13. juni – kl. 21.00

Stand up Med Kurt M. Johannesen og Hugo Sørbø Bill kr. 150,-

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

U Utt å fl fly? y? VEL VELKOMMEN KOMMEN TIL TIL

Helgepriser Helgepriser fra fra 745,-

VÅR BOUT BOUTIQUE IQUE HOT HOTELL ELL I HJERTET A AV V HAUGESUND! HAUGESUND!

Ditt Ditt s sommerhotell ommerhotell i H Haugesund! augesund! Som Sommerpriser merpriser er p erson i d obbeltrom 375,- pper person dobbeltrom

PARK PARK SL SLEEP EEP FLY! F LY! Y INN HAUGESUND PARK P ARK INN HAUGESUND AIRPORT AIRPORT Helganesveien 24, Helganesveien 24, 4262 4262 Avaldsnes Avaldsnes T elefon Telefon 52 86 10 90 E-post: E-post: info.haugesund@rezidorparkinn.com info.haugesund@rezidorparkinn.com www.parkinn.com/airporthotel-haugesund www.parkinn.com/airporthotel-haugesund

F FIRST IRST H HOTEL OTEL H HENDERSONS ENDERSONS C CITY ITY STRANDGATA STRANDGATA 161, 161, 5525 5525 HAUGESUND HAUGESUND FOR BOOKING T TELEFON ELEFON 52 70 41 70 E-PO E-POST ST RESERVATIONS.CITY@HENDERSONS.NO R ESER RVATIONS.CITY@HENDERSONS.NO WWW.FIRSTHOTELS.NO W WW.FIRSTHOTELS.NO

HJERTELIG HJERTELIG VEL VELKOMMEN KOMMEN T TIL IL O OSS! SS! RADISSON RADISSON BLU BLU HOTEL HOTEL HAUGESUND HAUGESUND Ystadveien Ystadveien 1, 1, 5538 5538 Haugesund Haugesund T elefon Telefon 52 86 10 00 E-p E-post ost

reservations.haugesund@radissonblu.com reservations.haugesund@radissonblu.com www.radissonblu.com/hotel-haugesund www.radissonblu.com/hotel-haugesund


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Det fins flere måter å drive bank på Hos oss kan du tømme sparegrisen din.

Vi holder deg oppdatert Du trenger ikke timebestilling

Du får valuta

Vi er aldri langt unna

Du får god service

Tlf: 03361 - www.skudeaakra.no

15


16

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Mr. Blues til Vise & Lyrikk aftenen Vise & Lyrikk aftenen har vært et svært populært arrangement i de årene Kopervik Festival har blitt arrangert. Det har så å si hver gang vært en «stappfull» bakgård hos Kaffibaren, som har hygget seg med god musikk og både morsomme og underfundige lyriske innslag, under Hans Erik Lundberg sin mer eller mindre faste ledelse. I år er vi så heldige å få besøk av ingen ringere enn Reidar Larsen, som tar turen over fjorden fra sørfylket.

Reidar Larsen ble født i Oslo i 1955, flyttet til Stavanger 5 år gammel og har bodd der siden. Som sønn av en pianobygger/tekniker/-stemmer var det vel nærmest naturlig å ta pianotimer fra ca. 7 års alderen. Dette la fundamentet for å bli med på banddannelse på ungdomsskolen omkring 1968, og første ”offisielle”  spillejobb i Stavanger 17. mai 1970. På denne tiden ble også en særlig interesse for bluestradisjonen vekket,  først gjennom engelske bluesbaserte band, og etterhvert gjennom anskaffelsen av ”svarte ameri-

Reidar Larsen.

Børge Øgård.

kanske” plateutgivelser. Deretter fulgte diverse band innen både pop, rock og dansemusikk, og perioder som både  halv- og helprofesjonell musiker. For eksempel ble året 1974 preget av første plateinnspilling med pop- og dansebandet Staccato, samt medvirkning til oppstarten av Stavangerensemblet.

I dag snakker vi om 12 egne albumutgivelser, hvorav 2 registrerte gullplater, medvirkning til en rekke andre utgivelser og ca. 100 konserter årlig gjennom mange år. Og kanskje har det ikke vært mer oppmerskomhet og positiv respons enn akkurat nå. Foruten Reidar Larsen vil det også være lokale musikalske inn-

slag. I år har vi fått en utflyttet Koperviking på besøk, nemlig Børge Øgård. Han bor og arbeider i Oslo, men har fartet land og strand rundt med gitaren sin både som trubadur og med diverse band. Denne kvelden vil han blant annet fremføre noen Cornelis Vreeswijk viser som han har oversatt til ekte «Kopervik dialekt».

Mens du er på festival i sommer, kan vi bygge badet ditt!

Rørleggerbutikkene på Bygnes og Raglamyr Åpningstider Karmøy Mandag - fredag 9.00 - 16.30 Torsdag 9.00 - 18.00 Lørdag 10.00 - 14.00

Karmøy Sundveien 26 52 84 80 60 karmoy@comfort.as

Haugesund Longhammarveien 7 52 84 80 70 haugesund@comfort.as

Åpningstider Haugesund Mandag - fredag 10.00 - 18.00 Torsdag 10.00 - 18.00 Lørdag 10.00 - 14.00


KOPERVIK FESTIVAL 2013

JERNIA STORMARKED KARMØY HAGEGRUPPE MADRID

m/putesett

÷-4000,-

SJEKK PRISEN

8.990,Gaver og interiør

Vi graverer skilt! Spør oss om utvalg og muligheter, vi har mange nye modeller. Skiltene sendes bort for gravering, noe leveringstid må beregnes.

Bygnes, Karmøy Tlf. 52 85 06 00

Åpent: man-fre 09-19 (10-16)

DekkHotell i verdensklasse vå Er du lei a ke r ø sove i m e ig t og fuk ? r e omgivels

her får alle ypperste service og våre hotellansatte er dedikert til å gjøre ditt opphold best mulig. egen spa-avdeling med dusj. nb! frokost er ikke inkludert.

n unn deg e s u s lang luk ferie

ikke ligg bortgjemt bak garasjen i år også - BESTILL DRØMMEFERIEN DIN ALLEREDE I DAG!

r Hos oss få alle 5 stjerners g! behandlin

bookingtelefon: 52 84 68 00 Bygnes karmøy • www.bilgummilageret.no

17


18

KOPERVIK FESTIVAL 2013

ÅRETS MAGASIN FOR HUS & HAGE FINNER VÅRE BUTIKKER DU I V ÅRE B UTIKKER PÅ ELLER BLA I DET P Å WWW.BYGNESBYGG.NO WWW .BYGNESBYGG.NO PÅ FACEBOOK ELLER P ÅF ACEB ACEBOOK

INSPIRASJONSMAGA

FOR HAUGALANDET

SIN

2013

KARMØY • RAGLAMYR

møbel som

VARMER!

ovner & peiser s. 24-36

STØTTEMUR

trenger hagen en oppstra

mm kantstein, støttemur, gra ing? nitt s. 4-8HUS HAGE

FLISER & BAD, • utefliser s. 15-22

SKIFER & NATURSTEIN

• brudd • tråkkhelle r • trappeskifer • rox skiferpanel • takskifer

WWW.BYGNESBYGG

.NO

RAGLAMYR • TELEFON 52 71 31 40 LONGHAMMARV. 22 (v/Fargerike Raglamyr) HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 10-19 LØR 10-15

WWW WWW.BYGNESBYGG.NO .BYGNESBYGG.NO

KARMØ ØY • TELEFON 52 85 18 00 POSTBOKS 183 - 4291 KOPERVIK POST@BYGNESBYGG.NO ÅPNINGSTIDER: MAN-FRE 08-16.30 TORSD. 08-18 • LØR 09-14


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Stand up med Kurt & Hugo Torsdag kveld er det nok en gang klart for Stand-up på Kaffibaren under Kopervik Festival. Denne gangen har vi fått to lokale karer som garantert får trimmet lattermusklene, nemlig Kurt M. Johansen og Hugo Sørbø. Hugo er en godt voksen og jordnær mann, som er både dyktig komiker og musiker. Hugo har spilt i flere band og konstellasjoner siden han var en guttunge, og vært med på utrolig mye i komikkens verden. Her kan nevnes større og mindre humorshow, store revyer, kabareter og humoristiske musikaler m.m. Han er også meget god som standuper, toastmaster og konferansier og klarer seg utmerket alene samme hva og hvor det måtte være. Hugo er en mann med teft for god og folkelig humor, og får publikum til å knekke i sammen av latter samme hvilken scene han måtte befinne seg på. Kurt M. Johansen fra Karmøy, er en artist som har holdt på med humor og allsidig underholdning siden midten av 70 tallet.

Han har vært fast medlem i humorguppa ”Synth Å Le” fra 1986 og i 3 Busserulls fra 2005. I tillegg har han også reist mye alene med Standup show, som konferansier, toastmaster og med dansemusikk. I showsammenheng, i Synth Å le og Busserulls, er han mest kjent for sine verbale og sang-parodier av lokale og nasjonale kjendiser, samt sine rollefigurer som ”Pensjonisten”, ”Ungkaren”, tøffelhelten” m/flere. Det som kjennetegner hans humor, er at det er jordnært og lett gjenkjennelig i forhold til hva publikum opplever i sine lokalmiljøer, enten man kommer fra Karmøy, Kristiansand eller Kirkenes.

Lang erfaring Kurt har lang og solid erfaring med alt fra større eller mindre revyoppsetninger, offshoreunderholdning, cruiseskip, firmasfester, blåtturer, bygdehusarrangementer, julebord, åremåls / jubileumsfester, dansebandfestivaler, brylluper, restaurante, puber, utendørsarrangementer m.m. Han har bl.a. jobbet i sammen med artister som Jon Skolmen,

Per Inge Torkelsen, Jostein Hveding, Kikki Danielsson, Kenneth Sivertsen, Dag Schreiner, Steinar Lyse, Karl Magnus Sjøen, Kristian Valen, Kari Svendsen, Mia Gundersen, Jasmin Aasland og Gunnar Andersen m. fl. Kurt har også bidratt ved flere anledninger på TV som NRK, TV2, TV-Norge og TV3 og lokale TV og radio-stasjoner. I tillegg har han medvirket og bidratt på lokale TV og radiostasjoner over det ganske land. Så det er 2 erfarne, dyktige og morsomme «entertainere» som skal få deg til å le denne torsdagskvelden i kaffibaren sin hyggelige bakgård.

19


20

KOPERVIK FESTIVAL 2013

E L M I VR TILBUD Artdeco mascara KUN

En del Dame & Herre dufter Max 3 pr. kunde - Kun lørdag

Våre alltid like populære

LYKKEPOSER verdi opptil kr. 200,-

Telefon: 52 85 23 50 Hovedgt. 40 - 4250 KOPERVIK

Torsdag 13. juni kl. 19:00 er det duket for «syng med oss» på Ungdoms og Alderssenteret i Kopervik. I år er det Kopervik Korforening som står for sang og musikk, og glade toner serveres til publikum.

99,Uansett Førpris

Syng med oss med Kopervik Korforening

Alle er selvsagt velkommen til å synge med. Som seg hør og bør blir det også kaffe og kaker, samt en utlodning. Av tidligere år så har det vært veldig mye folk på disse arrangementene, så vær tidlig ute. Dørene åpner kl. 18:00.

Trial oppvisning

Fredag 14. juni kl. 17:00 blir det trial oppvisning på Festplassen. Trial er den eneste motorsykkelsporten der det ikke handler om å kjøre fortest, men om å samle færrest prikker. Dette gjøres ved å holde balansen mens man forserer hindrene. Dette er en sport som krever disiplin og tilstedeværelse. Ta turen ned på Festplassen for en fartsfylt og oppvisning utenom det vanlige.

Gratis kino på lørdag På lørdag kl. 15.30 blir det gratis kino for alle, da vises filmen Rive-Rolf helt gratis. Rive-Rolf (Asgeir Borgemoen) lengter etter å bli like elsket som den snille fyren i spillet hans, Fikse-Felix (Alexander Nyhagen). Problemet er at ingen elsker en skurk. Men de elsker helter... så når et moderne skytespill kommer med den beintøffe Sersjant Calhoun (Suzanne Paalgard), ser Rive-Rolf det som sin mulighet til å oppnå heltemot og lykke. Han lurer seg inn i spillet med en enkel plan; å vinne en medalje, men ødelegger snart alt, og ved et

uhell slipper han løs en dødelig fiende som truer alle spill på arkaden. RiveRolfs eneste håp, Vanellope von Schweetz (Sigrid Bonde Tusvik), en ung bråkmaker- en ”glipp” fra et kart racing-spill som kan være nettopp

den rette til å lære Rive-Rolf hva det innebærer å være en snill fyr. Men vil han innse at han er god nok til å bli en helt før det er ”Game Over” for hele arkaden?

Vi har Norges største utvalg av terrassemarkiser MARKISER

FASADEPERSIENNER

PLISSÈGARDINER

LEVEGG

PERSIENNER

INSEKTSNETTING

ALU. CLASSIC

LAMELLGARDINER

Gratis motor motor og og fjernkontroll fjernkontrollved vedkjøp kjøpav av Swingline eller Trendline terrassemarkise. utvalgte modeller terrassemarkiser. Vi utfører service på gamle persienner/markiser for bedrifter og private. Vi skifter også duk på dine gamle markiser.

Ta kontakt for et uforpliktende besøk og gratis tilbud.

Håkon Larsen Rune Vadstø Tlf.901 9070756496 884

Hovedgt. 6, Kopervik,Tlf. Tlf. 52 85 07 06 70 • www.scandic.no Hovedgt. 6, Kopervik, 901 496 • www.scandic.no


KOPERVIK FESTIVAL 2013

3 1 0 2 L A V I T S E F K I PERV

KO

12. - 15. JUNI 2013

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

Standup Torsdag 13. juni – kl. 21.00 Med Kurt M. Johannesen og Hugo Sørbø Bill kr. 150,-

KO

3 1 0 2 L A V I T S E F K I V PER 12. - 15. JUNI 2013

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

Vise og lyrikkaften Onsdag 12. juni – kl. 21.00 Med Reidar Larsen, Børge Øgård mfl. Bill kr. 150,-

21


22

KOPERVIK FESTIVAL 2013

FESTIVALTILBUD Lett fjellsko

Fleece jakker

Softshell jakke Mod. Nusfjord

249,-

999,-

Barn

Veil. 1499,-

599,-

299,-

T-skjorter

Dame

Voksen

Veil. 1.000,-

Div. sko / fjellsko

Alle jakker Voksne/barn

79,Veil. 300,-

Kopervik

399,-

÷20%

Tlf. 52 85 12 88 Åpent: 09-18 (09-15)

Pris fra kr.

Stort utvalg i kjoler fra

ᵤᵣᵱᵲᵧᵴᵟᵪᵲᵧᵪᵠᵳᵢ onsdag, torsdag:

 % på alle varer fredag, lørdag: Kjempegode tilbud i hele butikken. Se egen annonse iAlle klær

 

Følg oss på

10 - 18 (10-15) Tlf. 52 85 07 24


KOPERVIK FESTIVAL 2013

23

Med blikket mot havna

AV: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Bli med på publikumsseiling og «seilsportens dag» torsdag til og med lørdag under festivalen. Torsdag 13. juni tilbys publikum en tur ut på sundet for å prøve en tur i seilbåt. Dette er i en såkalt storbåt, med plass til flere. Her vil du få god informasjon om seiling

generelt, og de som ikke har vært på seiltur før vil få oppleve roen og stillheten. Fredag 14. og lørdag 15. juni inviteres publikum ut på seiltur igjen. Denne gangen vil det bli i store joller, og dette er mer for de som ønsker å lære å seile. I disse båtene er det bare plass til to barn eller en voksen og barn sammen med instruktør. Jollene er de

samme som brukes til seilkurs, og er veldig populære. Har du f.eks. bestått seilkurs kan man låne en av foreningens båter å seile stort sett når det passer. Ønsker du å lære mer om seilsporten ta turen ned i havnegata torsdag til lørdag.

Design: www.steinariversen.no Photo: www.oyvindsatre.no

Energi virvler opp tanker og ideer som bringer oss videre.

Norsk gass til Europa >> pålitelig og framtidsrettet www.gassco.no


24

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Vassbakk & Stol sin visjon er:

I forkant Det forplikter!

Kåret til årets bedrift! Vassbakk & Stol støtter Kopervik Festival!


KOPERVIK FESTIVAL 2013

3 1 0 2 L A V I T S E F K I V PER

KO

12. - 15. JUNI 2013

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

Metall kveld Fredag 14. juni – kl. 21.00

Kråke, Humbucker og Tømmermenn Bill. kr. 250,-

KO

3 1 0 2 L A V I T S E F K I V PER 12. - 15. JUNI 2013

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

Konsert med Roger Pedersen m/band og Colors Turned Red Fredag 13. juni kl. 22.00 Kr. 150,-. (Fri adgang med festivalpass)

25


26

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Colors Turned Red og Roger Pedersen

Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Torsdag 13. juni er det duket for konsert med Colors Turned Red og Roger Pedersen inne på 1866. THE COLORS TURNED RED er popvårens mest overraskende norske suksess! ”Den beste på norsk på engelsk”, skrev Kjetil Rolness i Nye Takter.

Mindre forurensning – vårt felles ansvar Solstad Offshore jobber aktivt for å redusere selskapets klimagassutslipp. Gjennom miljøprogrammet ”Solstad Green Operations” reduseres forurensende utslipp, samtidig som vi bevarer regnskog i samarbeid med Regnskogfondet. Miljøinnsatsen fra våre sjøfolk, har også gjort det mulig for oss å tilby klimanøytrale operasjoner på alle våre skip.

Det nye soloalbumet hans «More is More» inneholder 13 låter, der 12 av dem er avanserte instrumental låter. Hans første solo-album fikk en god del omtale og gode anmeldelser verden over, og TV2 laget en «hjemme hos» reportasje som ble sendt i Lørdagsmagasinet deres. Musikken hans er også brukt i et NRK1 TV program som omhandlet 100 årsjubileet til Det Norske Flyvåpentet.

”De spiser a-ha til frokost”, erklærte Torgrim Eggen i BEAT.

Det vil også bli premiere på Pedersen sin nye musikkvideo til melodien ”Say my name”. Videoen er produsert av Studio Eidesvik og opptakene er gjort ved smeltehytta på Visnes.

”The Colours Turned Red” består av 10 refrengsterke som fortsatt føles forbløffende relevante.

Gjør deg klar for en god dose galskap en helt vanlig torsdagskveld, her blir det musikkopplevelser å skrive hjem om.

Musikken spreller av en kreativitet, kraft og glød som reflekterer at de fem haugesunderene knapt var fylt 20 da de gikk i studio i København. Nå relanseres debutalbumet på vinyl (m/CD) + streaming og nedlastning. Med kraftig forbedret, remastret lyd. Låtene fremføres live og i kronologisk rekkefølge. Gruppas kombinasjon av 60-tallspoppige Rickenbacker-gitarer og 80-tallsflashy Fairlightskader får ”The Colors Turned Red” til å høres ut som ingen andre norske plater. Platen solgte 4500 eksemplarer på noen uker i `88 - noe som var ganske hyggelig i datidens marked. Nå spiller de altså på torsdag under årets Kopervik Festival. Kom og opplev bandet som har fått en rekke utmerkelser fra våre kritikere. Roger Pedersen sin musikk blir ofte beskrevet som «shredding» - en imponerende måte å spille gitar på som involverer en imponerende teknikk og virtuositet.


KOPERVIK FESTIVAL 2013

FOR OSS ER KARMØY

LIDENSKAP

Lærer anmeldt for misbruk av elev

Klar til avspark etter alvorlig skade

En mannlig lærer fra Karmøy er suspendert fra sin stilling etter at han i sommer ble anmeldt for seksuelt misbruk av en skoleelev.

For kopervikspilleren Glenn Helge Thomsen ble fjordåret et eneste langt skademareritt. Mot alle odds er sevlandsbuen klar for et sensasjonellt comeback.

SIDE 7

1 meter mai 201 ARMØY - Baro MEST LEST I K VI ØNSKER ALLE BEST LIKT OG

Januartilbud Dørmatter

SIDE 18-19

Kinorekord på Karmøy

÷15%Lokal e profiler om 2012

en økning på 25 Karmøy Kino hadde i 2011 45 034 besøkende. prosent i kinobesøket, med

rekke profilerte innbyggere Karmøynytt har spurt en for seg selv og kommunnen om hvilket ønske de har dette året.

HELE KARMØY’S LOKALAVIS

Jobb & Næring:

Talentfulle dommere fra Karmøy

RTS med ny teknologisuksess

ET RIKTIG GODT NYTTÅR!

Oliver Amland, Ole Johannes

Skartveit og Alf Olav Rossland satser på en dommerkarrie re. De blir sett på som så store talenter at de er blitt med i en utviklingsgruppe i regi av Rogaland Fotballkrets.

SIDE 10-11

SIDE 19

Nydelig eikeparkett SIDE 12-13

ØY - Nr. 1 LOKALAVIS FOR KARM

Vindusblotter har skremt folk på Åkra:

- 5. januar 2012 - 2.

årgang

LOKALAVIS FOR KARMØ Y - Nr. 4 - 25. januar 2012

Karmøys nye lensmann

Tlf. 52 81 12 46

TATT PÅ FERSKEN

over natten:

Karmøy er næringsvinner i Nord-Rogaland

SIDE 21

405 56000

– Lykkelig uten hår

Kan ha brutt arbeidsmiljøloven

Privatskole på Kvalavåg

e barn på feil Leverte funksjonshemmed

Vil være synlig

En natt i desember våknet en 16 år gammel jente av at en mann stod utenfor soveromsvinduet hennes på Åkra og onanerte.

Omfattende adresse: slitasje på ferje

Drosjeselskap innrømmer tabber SIDE 29

Nytt båtsenter:

Karmøyjenter reiser jorden rundt

SIDE 10-11

SIDE 4-5

1.no

1/2 pris

SIDE 28-29

SIDE 20-21

Avaldsnes IL: Klar for 3. divisjon SIDE 20-21

Nyheter, sport, debatt, bildeserier, video.......

virvelvind fra 40-tallet «Pophistorien – en musikalsk på forestillingen. Den var og fram til i dag» var tittelen dager på Håvik skole. resultatet av mange travle

1/2 pris

SIDE 4-5

SIDE 4-5

men! .no Velkom | www.oasenstorsenter

10.00 - 20.00 (18.00)

Telefon:

LOKALAVIS FOR KARMØY - Nr. 11 - 14. mars 2012 - 2. årgang

ØY - Nr. 12 - 21. mars

LOKALAVIS FOR KARM

79-åring bor i campingvogn ved Røyksund:

2012 - 2. årgang

Ung karmøygründer kan

Får æren for cruisesuksessen

SIDE 6

SIDE 16

millioner sjøfolk

89,-

OG VI GIR NATURLIGVIS

- 2. årgang

Se våre eiendommer i dagens avis. Side 23-26

405 56000 Halv pris Telefon:

5 års kamp for lastebilene

MNEF

n.no www.desig nakjoekke

Du finner oss nå i Deco Bygget på Raglamyr! Longhammarveien 28 5536 Haugesund post@urbanhus.no www.urbanhus.no

49,-

Umbro genser Barn før 399,-. Voksne før 499,-

Ryggsekk

199,Barn og voksne

KARMØY Vivian Steensnæs Eiendomsmegler M: 934 55 446

MNEF - fagansvarlig

E: vivian.steensnes@

em1.no

1.no

CLASSIC TOP SELECTION IS INTRODUKSJONSPR

57.995,Prisen er inkl. benkeplate og underlimt vask

r

mer i dagens avis. Se våre eiendom Side 23-27

Påskemysteriet er løst

- 2. årgang

KARMØY Vivian Steensnæs

RIS

57.995,-

Prisen er inkl. benkeplat er og underlimt vask

Åkra Vi har flyttet d! 92 92 til Sevlan Tlf. 52 83

10-19 (10-15) Åpent:men! Velkom www.mx-aakra.no

Se våre eiendo mmer i dagens avis. Side 19-23

Eiendomsmegler MNEF - fagansvarlig M: 934 55 446 E: vivian.steensnes @em1.no

I finværet rett før og i påskedagene opplevde karmøy-buer billeinvasjo mange de sjeldne. En rekke steder kom insektene n av CLASSIC TOP SELECTIO i hundrevis og i tusenvis. INTRODUKSJONSP N

SIDE 6

2

pr. m

Velger familien foran politikk

SIDE 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12,

Jan Erik Østbø Eiendomsmegler MNEF M: 464 23 323 E: jan.erik.ostbo@em1 .no

13, 24, 25, 26, 27, 28 og

Tilbyr skolemat og Mac

Søppelskandale i Kar

møy Kommu

10 år med ulovlig du ne: mping

Med kall til å hjelpe SIDE 21

Visjonær skolesatsning på Torvasta d

29 Se våre eiendom mer i dagens avis. Side 19-23

SIDE 10

BOLIGER FOR ALLE

KARMØY Jan Erik Østbø Eiendomsmegler M: 464 23 323

Boliger med gunstig

Blink huskatalog!

MNEF - fagansvarlig Eiendomsmegler M: 934 55 446 1.no E: vivian.steensnes@em

i dagens avis. Se våre eiendommer Side 19-23

Se egen Glade-maida

SIDE 8

LEVENDE • LOKAL • ENG ASJERT NÅ KUN 750,-

Telefon: 52 81 12 40 • 905 63 737 • andor@hjr.n o • www.hjr.no Du finner vårt kontor i Coop bygget i Åkrehamn

Åkraveien 125B, Åkrehamn Tlf. 52 81 10 60 o post@aakrasement.n

ger avis!

FØLG OSS PÅ NETTET PR M2

Nyheter, sport, debatt,

Husbank-finansiering vi boligen! Be om vår

KARMØY Vivian Steensnæs

o

K ORD. 900,GARDSTEIN KNEK

prosjekter

Har du tomten, har

D 40 DESIGNA HAUGESUN D . TLF. 48 32 33 PÅ RAGLAMYR . HAUGESUN 36 - I BERG SENTERET LONGHAMMARVEGEN

KARMØY Strønstad Kristine Thoresen MNEF Eiendomsmegler M: 959 26 702 1.no E: kristine.stronstad@em

MNEF

E: jan.erik.ostbo@em1.n

under utvikling i: • Åkrehamn - Presta vegen, Kyrkjevegen og Årvollsvingen • CK Boligpark • Ferkin gstadtunet

funksjone i høy kvalitet. Både kan derfor godt er et stolt kjøkken å bli verdsatt. Vi Et Designa kjøkken design og det fortjener Vi har nok også prissatt det et. estetisk er det lekkert har blitt litt fornærm forstå at våre kjøkken Unnskyld... til hva de er verdt. skarpt nok i forhold

SIDE 4-5

KARMØY Vivian Steensnæs Eiendomsmegler MNEF - fagansvarlig M: 934 55 446 E: vivian.steensnes@e m1.no

Pr. m.

SUPERWEEKEND I KOPERVIK

DESIGNA HAUGESU ØY - Nr. 16LONGHAM MARVEGEN 36 ND - 4. mai SENTERET PÅ RAGLAMYR 2011 -I BERG 1. årgan . HAUGESUND . g TLF. 48 32 33 40

I ti år har Karmøy kommu sør for Åkra. Da Karmøy ne disponert en fylling ved Ådnafje ll nytt la frem bevis for brukt i strid med foruren at området ble singsloven ble det Kommunens egne folk har etter det Karmøy tatt affære. at det ble dumpet privat avfall på stedet. nytt erfarer kjent til gravd over av deres Etter hvert ble dette egne ansatte. SIDE 4-5

ITETSKJØKKEN VÅRE LEKRE KVAL DE SYNS VI SELGER ER FORNÆRMET For tiden har vi bolig llt og DEM FOR BILLIG...

78,-

Et Designa kjøkken er et stolt kjøkken estetisk er det i høy kvalitet. Både lekkert funksjonellt og forstå at våre kjøkken design og det fortjener å bli verdsatt . Vi kan derfor godt skarpt nok i forhold har blitt litt fornærmet. Vi har nok også prissatt til hva de er verdt. det Unnskyld...

LOKALAVIS FOR KARM

Lokaloppgjør uten hovedtrenere

KARMØY Kristine Thoresen Strønstad Eiendomsmegler MNEF M: 959 26 702 E: kristine.stronstad@e m1.no

TERRASSEGRESS

VÅRE LEKRE KVA Per Inge Eriksen er leder av Åkrehamn Vekst. LITE Vi har slått av en prat TSK med hanJØK ER FORNÆRMET i «portrettetKEN » denne uken. DE DEM FOR BILL SIDE 12-13SYNS VI SELGER IG...

Tlf. 52 81 12 46

ole på Karmøy: Starter privat ungdomssk

SIDE 12-13

KARMØY Strønstad Kristine Thoresen MNEF Eiendomsmegler M: 959 26 702 em1.no E: kristine.stronstad@

89,-

KARMØY Kristine Thoresen Strønstad Eiendomsmegler MNEF M: 959 26 702 E: kristine.stronsta d@em1.no

SIDE 22-23

SE BILDER FRA HELE KARMØY:

E: jan.erik.ostbo@em

SIDE 16-17

Sjokkert over budsjettsprekk

SIDE 4-5

Eiendomsmegler M: 464 23 323

2, 2.5 og 4 mtr. bredde.

ganger sett De fleste av oss har mange hennes flotte hennes vakre bilder og lest av landets dikt. Innimellom har vi i flere hennes noe aviser også kunnet lese om turbulente liv.

Y - Nr. 20 - 23. mai 2012 LOKALAVIS FOR KARMØ

Store investeringer i Kopervik

KARMØY Jan Erik Østbø

Ingen dans på roser

s Terrassegres Flere farger

SIDE 24-25

TV-pastor til Skudeneshavn

SIDE 6

1.no

÷30-50%

Folkefest i uværet

KARMØY

KARMØY Vivian Steensnæs Eiendomsmegler MNEF - fagansvarlig M: 934 55 446 E: vivian.steensnes@em1.no

E: vivian.steensnes@em

Henriette Myge i herre. Ferkingstad IL med daglig leder drakter til hele spissen satser friskt med nye idrettslaget.

SIDE 4-5

SIDE 4-5

Eiendomsmegler M: 934 55 446

MNEF - fagansvarlig

o

UTLEIE AV FORSKALINGDiv. vintersko

Valgfag gir ekstraregning

KARMØY Kristine Thoresen Strønstad Eiendomsmegler MNEF M: 959 26 702 E: kristine.stronstad@em1.no

Barn, dame og

pr. m2

uten å gå på kompromi s

40% RABATT PÅ ALT

DESIGNA HAUGESUN LONGHAMM ARVEGEN D 36 - I BERG HAUGESUND . TLF. SENTERET PÅ RAGLAMYR 48 32 33 40

E: jan.erik.ostbo@em1.n

SIDE 10

• Tilbudt millioner for eiendom • Kan få plass på aldershjem • Stortrives i campingvogn KARMØY Jan Erik Østbø Eiendomsmegler MNEF M: 464 23 323 E: jan.erik.ostbo@em1.no

SIDE 6

Vi tilbyr 29 forskjellige skyvedører, fra farget eller transparent glass Vår innredning er i til flotte tresorter. 22 mm hvit luksusmel amin med flotte avrundede mulighet for en masse kanter og spennende tilbehør.

SIDE 8

Parkettsuksess på Bygnes

SIDE 10-11

kvalitet eller utvalg.

MNEF

KARMØY Vivian Steensnæs

Optimismen tilbake gstad IL Ferkiner Vinterjiakk

Både dirigent Svein Inge Pedersen Helt frem til den 28. og de 34 januar gir vi 40% korpsmusikan rabatt på teneClassic i Tuastadskyvedøre Vormedal r og individuelle mål. Så innredning med du kommer langt skolekorps virket ekstra stolte i år. for pengene hos Designa med hverken

LOKALAVIS FOR KARMØ Y - Nr. 19 - 18. mai 2012

Tlf. 52 81 12 46

bli rik på oppfinnelse:

– Jeg har alt jeg trenger Skal trimme 1,2 issen: - Avaldsnes er spydsp

Sildestemning på aldershjemmet

40% på skyvedører og innredning

Inspirasjon i hverdagen! 405 56000

Karmøyungdommer drikker mindre

SPAR

Eiendomsmegler M: 464 23 323

KARMØY Strønstad Kristine Thoresen MNEF Eiendomsmegler M: 959 26 702 1.no E: kristine.stronstad@em

Eiendomsmegler MNEF M: 464 23 323 E: jan.erik.ostbo@e m1.no

avis. eiendommer i dagens

IS Vvåre L O K A L ASe Side 25-29 HELE KARMØY’S

KARMØY Jan Erik Østbø

Årets

KARMØY Jan Erik Østbø

SIDE 4-5

SIDE 32

dirigent på Terrassegress Tuasta EDNIN og 4 mtr. og Vormed G IdINDIV al LE2, 2.5 IDUEL MÅL bredde. Flere farger

Like sikkert som at nasjonaldagen kommer den 17. mai hvert år, så er det at «Gunvald med kårjå» dukker opp på Ferkingstad denne dagen.

Vi har flyttet til Sevland!

UTLEIE AV FORSKALING

H E L E K A R MSeØvåre Y ’ Seiendom L O K mer A L Ai dagens V I S avis. Side 22-26

Hyllet dugnadsånden på 17. SKYV mai EDØRER OG INNR

Partikjøp tepper

SIDE 28

KARMØY

Vivian Steensnæs Eiendomsmegler MNEF - fagansvarlig M: 934 55 446 E: vivian.steensnes@e m1.no

kken.no

E: jan.erik.ostbo@em

Musikalsk virvelvind

em1.no

KARMØY Kristine Thoresen Strønstad Eiendomsmegler MNEF M: 959 26 702 E: kristine.stronstad@e m1.no

www.des ignakjoe

Partikjøp tepper

E: vivian.steensnes@

Jan Erik Østbø Eiendomsmegler MNEF M: 464 23 323 E: jan.erik.ostbo@em1 .no

i dagens avis.

RGB design

FØLG OSS PÅ NETTET!

MNEF

våre eiendommer

MNEF - fagansvarlig

rabatt

i Vedavågen IL

Jarle Eilertsen fra Kopervik tar mester-utdanning som murer i Spania i regi av Folkeuniversitetet i Haugesund.

Blir mester i Spania

Eiendomsmegler M: 464 23 323

Eiendomsmegler M: 934 55 446

Kan ikke kombineres

Karmøystudenter i utlandet:

KARMØY Jan Erik Østbø

KARMØY Vivian Steensnæs

Tlf. 52 81 12 46

eneshavn:

Hobbyfisker (75) omkom

- Båtmesse hele året

SIDE 14

med annen form for

SeI S S L O K A L A VSide 14-18 HELE KARMØY’

KARMØY Strønstad Kristine Thoresen MNEF Eiendomsmegler M: 959 26 702 em1.no E: kristine.stronstad@

Ju helt la vare r ik gjør til på helle ske, ke og r ik de ke pris t ene!

Satser på

LEVENDE • LOKAL • ENGASJERT islandsk suksess

SIDE 4-5

SIDE 20-21

HELE KARMØY’S LOKALAVIS

Båt gikk ned ved Skud

n

KARMØY

SIDE 4 og 5

SIDE 15

ar 2012 - 2. årgang

Nei til kontantstøtte

Får ikke barnevern-penger

SIDE 27

Foto: Karmøy kommune

Velkommen!

ØY - Nr. 9 - 29. febru

SIDE 6-7

SIDE 8-9

sen: Portrett med Aase Simon

LOKALAVIS FOR KARM

- 2. årgang

SIDE 6-7

Avslørte søppelsvindlere

SIDE 2

Vi har flyttet til Sevland!

Telefon:

Y - Nr. 6 - 8. februar 2012 LOKALAVIS FOR KARMØ

Stort tapet og teppe

SIDE 12

UTLEIE AV FORSKALING

SIDE 7

SIDE 22-23

Humor som overlevelsesfaktor

Kurt M. Johansen er humoristen og underholderen som kan glede seg over mer enn gode vitser.

SIDE 26-27

SIDE 12

Telefon:

– Overgrep fra barnevernet

SIDE 8-9

Byggestart på Ferkingstad

HELE KARMØ Y’S LOKALAV IS

SK Nord:

- Vil kjempe i toppen

Våg å være sexy, var klærene i sin videoSporsem da han forrige uke kastet parodi på Tone Damli Aaberge.

Etter å ha rykket stadig fremover klart at Skudenes prioriteringsliste ble det nylig millioner kroner i støtte. Rytterlubb mottar rundt 1,4

405 56000

- 2. årgang

Marthe ble lokalkjendis

lt i Trolig flere miner skju øy rm sandstrendene på Ka

Avaldsnes satser mot toppserien

Kopervik Terje Klar foroppfordringen fra komiker

SIDE 17

LOKALAVIS FOR KARMØY - Nr. 1 - 12. januar 2011 - 1. årgang Tlf. 52 81 12 46 • torsigurd@hjr.no

Stort tapet og teppe

Satser på stand-up

UTLEIE AV FORSKALING

Vi flytter vårt trelastutsalg til Sevland.

Mistet sønnen i trafikken

godt nyttår!

SIDE 21

Vi flytter

m/mattlakk. Pris pr. m2.

Trafikkofrenes dag:

LOKALAVIS HELE KARMØY’S

Bygger ridehall til 4,5 millioner på kommunes

Vi ønsker alle et riktig

bildeserier, vide o.......

www.aakrasement.no

GRATIS PÅ PAPIR OG GRATIS PÅ NETT

!

27


28

KOPERVIK FESTIVAL 2013


KOPERVIK FESTIVAL 2013

29

BackBeat fredag 14. Juni

The Teddy Bears: A Tribute to Elvis Av Kjell Olav Leirvåg

Første band ut på årets BackBeat er The Teddy Bears. Gruppen består av kjente karmøymusikere med Jan Einar Valhammer som vokalist. I tillegg stiller Karl Erik Lie på bass, Svein Enerstvedt, gitar, Sten Arve Nornes, keyboard og Georg Lie på trommer. Georg og Karl Eriks døtre Helga Elise og Henriette stiller som korister. Konserten har fått tittelen ”A Tribute to ELVIS” og vil ha form som en Elvis-konsert slik ”The King” framsto i Las Vegas. Sangene vil bli hentet fra hele hans karriere. Konserten åpner slik Elvis åpnet sine konserter med ”Also sprach Zaratustra” og avsluttes på samme måte med ”Can’t Help Falling in Love”.

Det er ikke første gang disse musikerne opptrer på BackBeat, men det er første gang de spiller på festivalen. BackBeat hadde et utsolgt arrangement lørdag den 20. februar 2010 på 1866 med samme gjengen. Dette ble en stor suksess med fullt hus og stormende jubel for et arrangement som publikum enda snakker om.

var vel den svakeste perioden i Elvis sitt artistliv. Mange trodde da at Elvis var ferdig som artist.

For Jan Einar Valhammer blir det fjerde gangen han opptrer på BackBeat – to ganger med The Hooligans og en gang med Begerswingers. Han har aldri lagt skjul på sin beundring av Elvis og synger sjelden offentlig uten å ha et par Elvis- låter på repertoaret.

Han var en stor artist på tidlig 70-tall og hadde mange flotte innspillinger. Selv på slutten av sin karriere beholdt han sin fantastiske stemme. Hans framføring av ”Unchained Melody” på sitt siste show i Las Vegas var utrolig bra. Du kan se Elvis er sjuk, men stemmen var fortsatt fantastisk.

Hva er det med Elvis, Jan Einar? Han hadde først og fremst en fantastisk stemme og en magisk utstråling. Jeg fikk min første Elvis-plate – Ain’t That Loving You Baby- til 16-årsdagen min i 1962. Siden har han bare blitt større og større for meg. Du var med å starte Hooligans i 1965. Da spilte dere de sangene som var populære da og lite fra Elvis sitt repertoar? Ja det gikk mye på The Beatles, The Hollies, Kinks og Rolling Stones. Elvis var da i Las Vegas og spilte inn filmer. Han holdt ikke en eneste konsert mellom 1962 og 1968. Platene han ga ut, var hentet fra filmene hans og det

Derfor ble jeg ble veldig imponert når Elvis kom tilbake med sitt ”Comeback ’68 TV program.. Hans sang ”If I Can Dream” gjorde et uslettelig inntrykk på meg. Elvis var tilbake for fullt!

Når opptrådte du for første gang på en scene? Jeg debuterte på scenen på Utgarden på en juletilstelning i første klasse på realskolen. Der debuterte jeg sammen med Arne Kristiansen som gikk i 3. Klasse

Dette er en fantastisk flott gjeng og flinke musikere å spille med. De stiller alltid godt forberedt og det er bare finpuss og samspill når vi møter til øving. Alle stiller godt forberedt både til øvelser og spillejobber. Derfor er det en topptrimmet gjeng som stiller på BackBeat. Du mottok BackBeats Ærespris for tre år siden. Betyr den noe for deg?

Bandet Teddy Bears er av nyere dato. De består av en grunntrio med Jan Einar, Svein og Karl Erik. Disse opptrer stadig i ulike sammenhenger som brylluper og bursdager. På større oppsetninger stiller de med utvidet mannskap.

Den er jeg veldig stolt av! Det er jo bare Harald Pettersen og Arne Kristiansen som har fått denne prisen i tillegg til meg. Jeg føler med i veldig godt selskap.

Hvordan er det å spille med denne gjengen i forhold til andre band du har samarbeidet med?

God vokal og gode melodier er viktig for meg. Derfor har jeg liten sans for rap og moderne

Hva med dagens musikk?

musikk uten skikkelig sang og melodiføring. Jan Einar var på Graceland i år 2000. Han bodde på Heartbreak Hotell. Dette var stort for meg – jeg var knapt nedpå de dagene der. Jan Einar er ”tidligere pensjonist” som stadig stiller som lærervikar når anledningen byr seg. I tillegg til musikk har han også spilt fotball. Det ble vel gjerne slik at det ble halvveis musikk og halvveis fotball. Skulle en eller annen finne på å skrive Jan Einar sin historie en gang ville den nok hete: ”Elvis, Spurs og Fatosten!” Tottenham er favorittlaget og Fatosten er det kraftigste uttrykket han har i sitt vokabular.

The Norwegian Beatles Av Finn W Fosen

Du befinner deg på konsert med The Norwegian Beatles, som er godt inne i George Harrisons klassiske ”While my guitar gently weeps”, og plutselig er den bare der. Sitringen. Fornemmelsen av at noe er på gang. Noe stort. Noe du aldri har opplevd før. Et enslig gitarriff flerrer lufta, før dalende toner legger seg rundt deg, mykt som silke. Deretter nesten fullkommen stillhet. Men gitaren syder av liv, strengene vibrerer sakte, og blir etter hvert rødglødende når høgtalerne eksploderer i kaskader av vellyd. Regnbueakkorder slynges ut i alle retninger. Du er alene, på vei til eventyrland. En reise gjennom skog og fjell, elver, daler og fosser, langt og lengre enn langt, gjennom ukjent, men du verden så vakkert landskap. Den lavmælte, ålende gitaren fører deg vestenfor sol og østenfor Soria Moria, der huldra står klar til å forføre deg med lidenskap og skjønnhet. Akkurat i det øyeblikket du er i

ferd med å bli bergtatt, og skal møte din skjebne, hører du igjen refrenget fra ”While my guitar gently weeps” stige opp fra det fjerne. Bassen og trommene kommer inn som gamle venner, og ønsker deg velkommen tilbake. For det var stort sist gang dere spilte på BackBeat, gitarist Håvard Pedersen? Ja, det var kjempegøy og stor stemning. Vi likte oss svært godt! Hva har dere gjort siden sist? Vi har reist rundt en del siden da, og besøkt land som Frankrike, England og USA. Vi er nettopp kommet hjem fra Kentucky, der vi opptrådte på Abbey Road on the water, som er verdens største Beatlesfestival. Hva var det som gjorde The Beatles så store? De kom med noe helt nytt, hadde stor entusiasme og spillerglede, og de lagde sjølsagt noen nydelige låter. Hvilken musikk liker du ellers? Det går mye i 60 og 70-talls musikk, rock og blues. Men i

grunnen hører jeg på mye forskjellig, er nokså altetende. Lytter også til nyere ting. Mens de andre medlemmene i bandet har hatt Beatles-dilla siden guttedagene, ble Håvard hekta for 10-12 år siden. Som 18åring vant han en musikkonkurranse, og har siden ikke sett seg tilbake. Han ga ut sin første solo-CD, ”Never felt so good”, for noen år siden. Her spiller han sammen med fetteren John Norum, gitarist og grunnlegger av den svenske tungrockgruppa Europe, og Ronni Le Tekrø fra

TNT. Både egenkomponerte melodier og coverlåter. Blant annet finner vi en artig versjon av Pussycats ”Just a little teardrop”. Resten av karene har holdt det gående i ca. 30 år. Det begynte i 10-11 års alderen da de gikk rundt i Alta og sang Beatles, diskuterte Beatles, drømte Beatles. VAR The Beatles. Det tok ikke lang tid før instrumentene begynte å sitte skikkelig, dyktigheten overgikk sjenansen, og de bestemte seg for å spre det glade budskap for hele nasjonen – og vel så det. Og vi kan bare

takke! Til årets BackBeat kommer den samme, heidundrende gjengen som var her i 2010: Kjetil Linnes (bass og vokal), Bjørn Conrad Berg (gitar og vokal), Kai Henning Skimelid (trommer), Vegar Johansen (keyboards) og Håvard Pedersen (gitar). THREE MEN ELECTRIC JAM er en kortversjon av gruppa, og skal avslutte til dans. De spiller coverlåter av forskjellige artister, inkludert nyere melodier. Og fot, det kommer du GARANTERT til å få!


30

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Galleri Lise

Litt skum, mer skum, masse skum

GRATIS INNMELDING! Rent senter

v/Lise Forland og Haldis Munkejord Vi er et senter som samarbeider med Antidoping Norge. Vi ønsker at du som medlem slutter opp om vår tydelig holdning mot doping.

Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Åpent torsdager fra kl 18-21 ellers åpent etter avtale

Alle som besøker oss torsdag under festivalen er med i trekningen av et bilde.

Fredag 14. juni braker det løs med skumparty på Åsebøen. Det blir en kombinasjon av musikk, dans og massevis av skum, alt sammen i et telt ved klubbhuset på Åsebøen, et arrangement som garantert ikke går i glemmeboken med det første.

Sommer kampanje: Meld dere inn NÅ, og dere trener GRATIS til og med juli måned.

Det er heller ikke bare litt skum det er snakk om, det er masse skum, tidvis gjerne helt opp til halsen. Ta på deg sommertøyet, noe som tåler litt vann vel og merke og litt godt med såpe. Til jentene så kan det jo være lurt med vannfast sminke, men mest av alt, ta med det gode humøret og bli med på årets happening for ungdom. Dette er gøy for alle aldersgrupper, men på årets skumparty er det de fra 13 – 17 år som ønskes velkommen. Detter er et rusfritt arrangement, og ruspåvirkede personer vil bli bortvist fra området. Det vil bli salg av brus og chips.

Tlf 52 85 20 16 mob 90 54 72 33 / 95 08 66 93

Arrangementet starter klokken 18:00 og frem til 23:00. Ønsker du å kjøpe billetter kan dette gjøres i døren eller på forhånd. Forhåndssalg foregår på følgende skoler: Stangeland Ungdomsskole, Åkra Ungdomsskole og Skudeneshavn Ungdomsskole. Billettpris: 100,-

Sundv. 181, Skår, Kopervik

www.gallerilise.no

KARMØYS BESTE BOLIGKJØP? NY LEILIGHET PÅ 93 M2 BOA

NORDSTOKKE

Kun 1.990.000,+ omk.

80% Husbankfinansiering

Kun 1 stk igjen! Klar for innflytting nå!

DENNE MÅ DU SE!

Tlf: 52 85 85 14

• • • • • •

3 soverom Kjøkken m/ hvitevarer Varmepumpe Stor terrase Høy standard Flislagt bad


KOPERVIK FESTIVAL 2013

31

Metal kveld med spenn fra lokal orkestral black metal til egenartet tungrock Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

Samme dag som det er Backbeat, fredag 14. juni, er det også klart for musikk av det litt hardere slaget. Årets «Metall-kveld» har en spennende line-up og en spennvidde som garantert vil tilfredsstille metalens trofaste tilhengere. Bandet som er først ut på scenen er det lokale bandet Kråke. Kråke er fra Kopervik, men det er faktisk første gang de spiller på hjemmebane. Kråke spiller symfonisk og ikke minst orkestral metal. Det betyr at i dette tilfellet ligger det et tungt synth-teppe over det ellers ganske aggressive uttrykket.

tyngdepunkt som ligger uendelig mye høyere enn for de aller fleste band. Det kan trekkes noen syltynne likheter mellom Tømmermenn og massive Soundgarden og ærverdige Seigmen, spesielt da de også hadde norske tekster i tidligere dager og var litt grunge-influerte. Tømmermenn er kjent for å levere svært gode konserter, og noen vil nok garantert oppleve tømmermenn søndag morgen også. Tredje band og siste band denne kvelden er Humbucker. Etter en kjempekonsert i her i Kopervik i høst kommer de til-

bake for å gi liv til festivalen, og samtidig spille inn en live-CD. Humbucker ble startet i 1998 og holdt på frem til 2002. De hadde deretter en pause på åtte år, men da de bestemte for å starte opp igjen i 2010 gikk det forferdelig fort. De lanserte sin debutplate «R.O.C.K.S» til strålende kritikker i 2011. Humbucker leverer eget materiale som garantert får rocke-foten til å trampe i takt. Samtidig sper bandet på med kalssikere fra ACDC, Quit Riot, The Rods og sanger du kanskje hadde glemt eksisterte, men aldri vil glemme igjen.

Tømmermenn

Med dette kommer en naturlig nedtoning av tempoet og stemningen rundt musikken blir en del annerledes enn hva du får i såkalt primitiv black metal. Det mest kjente bandet innenfor denne sjangeren er nok Dimmu Borgir. Tungrockbandet Tømmermenn er et band som havner i en egen liten genre mellom metal og hardrock, men med et

Kråke

Humbucker

Postboks 264, 4291 Kopervik Tlf. 52 84 61 60, E-post: adm@karmoy.fhs.no

TINOVA DEKKENDE Trebeskyttelse til bruk på utvendig panel, vinduer, lister m.m.

648,-

www.karmoy.fhs.no

10 ltr.

TILBUD VRIMLEDAG LØRDAG 15. JUNI

Stålbestikk, barn 4 deler. Ord. pris 498,-

alle farger

188,-

Kun kr.

PR. M2

198,-

Reisekurs 2013/2014

NYHETER: Vietnam • Myanmar • Tibet

UNIVERSA GULVPLATE Vedlikeholdsfritt gulv til balkonger, terrasser, garasjer og kalde kjellergulv.

Nå kun

198,Album, barn

Rosa/blå. Ord. pris 297,-

For mer info, se våre hjemmesider:

www.karmoy.fhs.no Vi markerer 10 års jubileum med Karmøy Vandrerhjem onsdag 19. juni! Åpent 1. juni - 10. august hver sommer.

10 ÅRS JUBILEUM 19. JUNI KL 17-19

Selskapslokaler for små og store anledninger.

Nå kun

Stort utvalg utetepper Flatvev teppe som kan ligge ute hele året.

98,-

Kun kr.

498,-

Merk! Tilbudene gjelder kun Vrimledagen, og 1 sett i hver farge pr. kunde

Masse andre gode tildbud gjennom hele festivalen! Velkommen til en trivelig handel!

Gullsmed

Uniton Kopervik - Tlf. 52 85 14 92

Kopervik - Tlf. 52 85 08 61


32

KOPERVIK FESTIVAL 2013

3 1 0 2 L A V I T S E F K PERVI

KO

12. - 15. JUNI 2013

FOLKEFESTEN Lørdag 15. juni, dørene åpner 19.00

Creedence Clearwater Rewinded Går på scenen 20.30

Postgirobygget Går på scenen 22.00

Plumbo Går på scenen 23.45

Kr. 500,+ avgift Havnascenen I vårt store festivaltelt

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Hvem blir årets Koperviking?

33

Fotomodell for en dag Under årets festival kan du prøve deg som fotomodell i studio! Studio Eidesvik arrangerer en uformell modellkonkurranse der alle kan få prøve seg foran kamera. Dette er en høyst uformell konkurranse hvor alle over 12 år kan delta. Møt opp lørdag mellom klokken 10 – 15.00 i Studio Eidesvik sine lokaler. Les mer om premie i annonsen.

Festival Discgolf Det er 2 år siden siste gang vi hadde kåringen ”Årets Koperviking”. Under årets vrimledag vil vi nok en gang dra frem en person som fortjener denne utmerkelsen. Årets Koperviking er en markering som skal fremheve en person som over tid har vært med på å gjøre en solid innsats for Kopervik, og ikke minst kunne identifiseres i formålsparagrafen til Byen vår Kopervik.

I år har vi altså kommet frem til at det er en person som gjør seg fortjent til nettopp dette. Hvem det blir får du vite kl. 12 fra scenen i gågaten i sentrum.

Tidligere ble denne delt ut hvert år, men nå deles den bare ut når byrådet i Byen Vår Kopervik føler at det er personer som fortjener en slik utmerkelse.

Personen vil få diplom og nedlagt bronseplate med inngravert navn, ved Gustav i Gågaten, og vil være ”Æresborger av Kopervik”.

Denne formålsparagrafen lyder som følger: ”Arbeide for at Kopervik skal være en trygg og livskraftig by som kan tilby sitt publikum de handels-, service- og kulturtilbud som det er behov for, samt arbeide for at alle aktører i Kopervik skal ha best mulig rammevilkår.”

I Liarlund ligger Kopervik Discgolfbane Karmøy. Banen ble påbegynt på senhøsten 2012, og etter noen få måneder var de første 9 hullene klare. Hver kurv er sponset av en

Tildelt tidligere: • Leiv Stangeland • Annemor Lind • Johan Brudvik • Unni Altern Wathne • Odd Kvalevåg • Hildur Skår • Valter Vorraa • Lars T. Halvorsen • Torstein J. Torbjørnsen • Torstein Flatebø • Evy Blom Kalstø • Ivar Clausen

lokal bedrift i Koperviksområdet. Flere sponsorer meldte sin interesse og banen har nå 18-hull. Under festivalen kan alle som ønsker få en liten prøvesmaking på hva discgolf er, og hva som venter hvis de tar turen opp på banen i Liarlund. Hva er discgolf egentlig lurer du kanskje på? Discgolf har mange likheter med vanlig golf. Man bruker en disc i stedet for ball, og hiver den i stedet for å slå den. Målet er å treffe hullet, på færrest mulig antall kast. Den offisielle åpningen av Kopervik Discgolf Karmøy er lørdag den 15. juni.

3 1 0 2 L A V I T S E F K I V PER

KO

12. - 15. JUNI 2013

Bill. kjøpes på Shell stasjonene eller scanticket.no

BACKBEAT Fredag 14.juni – for 9.gang Dørene åpner kl. 19.00

Teddy Bears Går på scenen 20.15

Norwegian Beatles Går på scenen 21.45

Three men Electric jam Går på scenen 23.30

Kr. 300,+ avgift Havnascenen I vårt store festivaltelt


34

KOPERVIK FESTIVAL 2013

Idyll med Postgirobygget Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

tallet oppsto bandet nærmest som en tilfeldighet i Trondheims studentmiljø. Siden den gang har Jeg sitter ne’ på berget bandets låter gått som tydelige og ser utover havet landeplager sommer etter En solskinnsdag i sommer. ferien min. I sommer skal jeg surfe stå på Det har imidlertid vært stilt på vannski og bade. Ja denne ferien platefronten de siste fire årene. Nå er de endelig tilbake med nytt tror jeg blir fin materiale og singelen «Sommer i Det finnes vel knapt noen strofer Norge» ble sluppet 2. mai, som forbindes mer med sommer, albumet med samme tittel med sol og ferie enn tekstene til slippes 10. juni, akkurat i tide til Postgirobygget. Synonymt med at vi kan lære oss tekstene på de godt humør, herlig idyll, latter og nye sangene også. sang har Postgirobygget gjennom årene bragt sommeren til nye Skulle det være noen som mot formodning ikke kjenne til høyder for de fleste av oss. norges sommerband så skal det Det er med stor glede at vi kan sies at de solgte 160 000 presentere Postgirobygget som eksemplarer «Melis». De er kjent årets «headliner» under Kopervik for sin rufsete viserock, med Festivalen, og ved å gjøre om på finurlige og småfilosofiske tekster teksten våger jeg meg ut å si som mange kan kjenne seg igjen i. «Denne festivalen tror jeg blir De er nok mest kjent for sangene fin». Bohemen Leve, Idyll, En solDet blir solnedgang, det blir latter skinnsdag, Sløv uten dop, og det blir sang, det er sommerfri, Luftmadrass og Tidløs for å det er sjø og magi. nevne noen. Dette blir første gang bandet gjester Kopervik, og de trenger vel nesten ikke noe nærmere introduksjon. På midten av 90-

Her blir det garantert god stemning og det finnes vel nesten ikke en mer perfekt måte å starte sommeren 2013 på.

Mr. ”Fogerty” Johnsen fra Creedence Clearwater Rewinded:

Plumbo er tilbake

Taktekkeren som tekkes dansefolket

Av Finn W Fosen

Av: Siv Asbjørnsdotter Haugvaldstad

De vant spellemannsprisen for «Årets hit» for så å bli korsfestet for å si feil ord, men da de besøkte Kopervik i mars i fjor så ikke dette ut til å ha preget eller gått inn på noen av de fremmøtte. Undertegnede var selv på konserten og ryktene svirret på Facebook om at billettene var blitt solgt på svartebørsen for flere tusen kroner. Vanskelig å skjønne kanskje, at et

norsk band kan sette et helt lokalsamfunn på hode, men det klarte de uten tvil. Allerede fra de første strofene eide Plumbo sitt publikum i Kopervik, og da hiten «Møkkamann» sto for tur eksploderte det i konsertlokalet på 1866. Nå kommer de tilbake for å avslutte årets festival. De har tatt allsangen til nye høyder her i Norge og den blir sikkert ikke noe lavere når de tar oss inn i de avsluttende timer lørdag.

Odd Ivar ”Fogerty” Johnsens første store helt het Elvis. Da han senere skulle øve inn sanger av Creedence, innså han likheten med vokalisten, John Fogerty. Odd Ivar har sansen for folkeligheten i musikken deres, og ingenting er mer takknemlig enn å kjøre karusell til melodier som ”Proud Mary” og ”Travelin’ band”. Det fikk vi bevis på sist han besøkte Kopervik, under BackBeat 2010, mer kjent som Slaget om dansegulvet, for da var det trangt! Men det er slik han helst vil ha det, Mr. Standin-Fogerty, full trøkk, hæla i taket og tenna i veggen, sorry teltduken, fra første tone og helt til endes.

Han har en annen jobb å passe hjemme i Alta, i gruppa Odds & Sods, med pubrock og blues som spesiale. Men ikke verre enn at han ofte må opp igjen grytidlig neste morgen, i høyden, for å ta grepene sine som taktekker. Han inspireres av Muddy Waters og John Lee Hooker, Emmylou Harris og Bonnie Riatt. Odd Ivar komponerer egne låter, men føler at dette går i bølgedal, fordi både tid og inspirasjon må være godt tilstede. For noen år siden ga han ut CDen ”Leve hær” (produsert av Ketil Linnes), og når man hører melodiene, slår det en at kanskje er avstanden fra finnmarkskysten til sumprocken i sørstatene ikke så stor likevel? Mye fint, meningsfulle tekster! Backingbandet til Mr. Johnsen er også denne gangen The Norwegian Beatles. De hører du på BackBeat fredag.


KOPERVIK FESTIVAL 2013

Kopervik Festival på 1866 Onsdag 12.juni Kl. 2100:

Torsdag 13.juni Kl. 22.00:

Musikk Quiz med Ingvald Alvseike Gratis adgang

1866 åpner kl. 12.00

1866 åpner kl. 12.00

Konsert med Roger Pedersen m/band og Colors Turned Red Kr. 150,- (fri adgang med festivalpass)

Fredag 14.juni:

Backbeat

Teddy Bears, Norwegian Beatles, Three men electric Jam Kl. 20:30. Kr 300,Fri adgang med Festivalpass

Fredag 14.juni:

Metal Kveld

Kråke, Humbucker og Tømmermenn 21:00. Kr. 250,Fri adgang med Festivalpass

1866 åpner kl. 12.00

1866 åpner kl. 12.00

Lørdag 15.juni:

Folkefesten

Postgirobygget, Plumbo og Creedence Clearwater Rewinded 1866 Kl. 20.00. Kr. 500,åpner kl. Fri adgang med Festivalpass

12.00

HOS 1866 FÅR DU:

- God mat til hyggelige priser - Live underholdning - Konserter - Diskotek - Alle rettigheter

www.1866.no • Telefon 99 22 18 66 • www.facebook.com/1866kopervik

35


3 1 0 2 L A V I T S E F K PERVI

KO

12. - 15. JUNI 2013

Program 2013 Alle dager 12.00 Festivalutstilleråpning - Linda Skare og Sverre Skjold, Kulturhuset. Åpent: Lør. 8/6 12-16, søn 9/6 13-16, ons 12/6 17-19, tor 13/6 13-16, fre 14/6 14-17, lør 15/6 12-16, søn 16/6 13-16.

Onsdag 12. juni 09.00 Det europeiske marked åpner, Gågaten 17.30 Åpningssermoni med Åse Simonsen, Parken 18.30 Jentebølgen, Sentrum 21.00 Vise / lyrikk aften med Reidar Larsen, Kaffibaren 21.00 Musikk Quiz med Ingvald Alvseike, 1866 18.30 Jentebølgen 2012 starter 21.00 Stand up med Lasse Pedersen og Anne Marith Sandhåland på Kaffibaren Torsdag 13. juni 09.00 Det europeiske marked åpner, Gågaten 13.00 Underholdning med Lasse Pedersen , Sparebank 1 SR-Bank 17.00 Seilsportens dag. Kom og få en tur i en stor seilbåt, Gjestebryggen 17.00 Fotoutstilling og foredrag med Magnus Jonas Fjell og Knut Egil Nes, 3 etg. Hillesland 17.00 Gratiskonsert med Ingebjørg Andrea Vik Trio, Sparebank 1 SR-Bank 18.00 Syng med oss (Kopervik Korforening), Kopervik Ungdoms og Aldersssenter

21.00 Standup med Kurt Johannesen og Hugo Sørbø, Kaffibaren 22.00 Colors turned red + Roger Pedersen, 1866 Fredag 14. juni 09.00 Det europeiske marked åpner, Gågaten 14.00 Zorbing ball i parken, Parken 17.00 Publikumsseiling i vågen med 2Krona båter, Gjestebryggen 17.00 Oppvisning Trial, Festplassen 18.00 Ungdomsarr - Skumparty + disko, Åsebøen 19.00 Backbeat med Teddy Bears og Norwegian Beatles, Havnascenen 20.00 Metal kveld med Kråke, Tømmermenn og Humbucker, 1866 Lørdag 15.juni 09.00 Det europeiske marked åpner, Gågaten 10.00 Zorbing ball, Ved parken 10.00 Modeller i sikte, Studio Eidesvik 10.00 Vrimledagen med stands i gatene fra lag og foreninger, Parken 11.00 Fotoutstilling Knut Even Medhaug, Kaien 11.00 Publikumsseiling i vågen med 2Krona båter, Gjestebryggen 12.00 Kåring av årets Koperviking, Gågaten 13.00 Discgolf miniturnering, Parken 15.30 Gratis Kino - Rive Rolf, Kinoen 20.00 Den store Folkefesten Postgirobygget, Plumbo og Creedence CR, Havnascenen

Metal kveld Backbeat

Plumbo d Colors Turned Re

Jentebølgen Zorbing Trial

Europeisk marked

MØTESTEDET I KOPERVIK

KARMØY AS

www.kopervikfest.no

Publikumsseiling

Kopervik Festival 2013  
Kopervik Festival 2013  

Avis for Kopervik Festival 2013.

Advertisement