Page 1

Karl, Annabel, Henrik, Line Tvm 09 – 13 DMJX, Nov. 2012

Cross media noter, gruppe 7 I starten af vores cross media forløb var vi ikke sikre på, hvad vi skulle forvente, men det har været spændende, lærerigt og det har åbnet op for nye dimensioner, når der kommer til udvikling af nye TV-formater.

Uge 40 I den første uge af forløbet var der fokus på mobile platforme (tv, mobil, tablet, radio, net, print, smart tv, podcast), formater og brugeroplevelser. Erik N. Gravesen, redaktør i DR Medier åbnede forløbet og holdt et foredrag om de forskellige platforme, der kan anvendes til at udvide de produktioner, man arbejder på. En af hans vigtigste punkter var at han mente, at man skulle passe på at være til stede på alle platforme, fordi alle andre er det. Det skal give mening, når man fx laver en app som er del af et TV format/produktion. Han mente også at TV og internettet bliver en samlet enhed indenfor for en nær fremtid. Han mener, at det at give brugerne mulighed for at bruge sin mobiltelefon og tablet, så de kan blive en aktiv del af det, de ser på fjernsyn, er vejen frem. Vi har arbejdet udefra Henry Jenkins 7 principper for transmedia storytelling. Henry Jenkins 7 principper, viste sig at blive en stor del af det kommende forløb. Vi brugte hans principper til at analysere de produkter, vi selv skulle skabe og til at analyserer andres. De 7 principper har været meget nyttige værktøjer, til at forstå hvad vi vil og hvorhen vi vil med vores projekter. Vi gennemgik Cross media kommunikationsbegreberne, og hvordan de kunne gavne os, når vi skulle udvikle cross medie koncepter:

Stay / play – gameplay filosofi, skabe fremdrift ved hjælp af et spilkoncept bygget på samme karakterer.

Participatory – man føler sig som bruger som en del af programmet / indholdet. Ubiquity – allestedsnærværende – man skal være til stede på alle platforme, og skal kunne interagerer med produktet på alle tider af døgnet.

Pervasive - gennemtrængende – ex. Det talende køleskab teknologien kommer ind i alt omkring os. Det invaderer vores mailboks osv.

Transparency – teknologien skal være transparent. Så enkelt så muligt. Metamorphic – forvandling. Forandre sig i forhold til de omgivelser de er i. – Flash mops Tentpole - Det bærende udtryk / Primære medie der bærer cross media konceptet. TV-format såsom Forbrydelsen programmet kl. 20 søndag aften er tentpole.

Tie-ins – tilknytningspunkter: bog, figurer, merchandise, det giver reklame. Folk kan stige på eller gå i en eller anden retning. Nye universer eller samme karakterer. Inception – påvirke folks drømme - sætte noget i gang. Hvad kommer inden programmets koncept starter.

Cross media opsamling, gruppe 7  
Cross media opsamling, gruppe 7  

Cross media opsamling, gruppe 7. Her er vores noter og tanker om vores Cross media forløb på Mediahøjskolen, 2012

Advertisement