Page 1

Opgave 6 Tegn og/eller fotoregistrér den danske klædedragt fra en selvvalgt periode, samt undersøg litteraturen omkring den. Omsæt klædedragten til et simpelt udtryk, bestående af én beklædningsdel med et forenklet udtryk.

Jeg har valgt perioden 1950’erne som udgangspunkt for opgaven. Moden satte i 1950’erne fokus på at suge maven ind og skyde brystet frem, gerne via taljekorsetter og spidse brysteholdere. Det var tiden hvor Christian Dior var modegeneral og New Lookstilen dikterede halvlange kjoler med meget vidde, der fremhævede barm, hvepsetalje og ben i nylonstrømper. I løbet af 50erne nedtrappes New Look-stilen og kjolerne blev igen knækorte, og den stærke markering af barm og talje forsvandt. I stedet så man pludselig løsthængende sækkekjoler og trapez-kjoler hvilket signalerede en større afslappethed. Todelte spadseredragter var også almindelige.


1950’erne


Klædedragt fra 1950’erne omsat til et forenklet udtryk.

Jeg har valgt at mixe forskellige dele af den danske klæderagt fra 1950’erne til en kjole med et forenklet og nutidigt udtryk. 50’er elementerne der danner rammen for mit design er den klassiske krave, det A-formede skørt og plisseringer. Det forenklede udtryk ses i de få, minimalistiske detaljer designet byder på, kjolens silhuet, som sætter mere fokus på længde frem for talje og de lange ærmer frem for de korte.Mit kjole design er minimalistisk, stinggent og nutidigt, men med tydelig inspiration fra 50’ernes klædedragt.

studietur opg 6  
studietur opg 6  

studietur opg 6

Advertisement