Page 1

Bungalowpark Hoenderloo Expl. Mij. Parkveld B.V. Krimweg 140 7351 TM Hoenderloo T  T 055 378 1808 info@bungalowpark-hoenderloo.nl www.bungalowpark-hoenderloo.nl www.hetbestevandeveluwe.nl

Overheerlijke bietensoep Overheerlijke bietensoep Benodigdheden voor 4 personen · · 2 rauwe bietjes, zonder blad · · 2 aardappelen van ongeveer dezelfde grootte als de bietjes · · 250 ml rode bietensap (natuurwinkel of Zonnatura) · · 1 sjalotje · 11 flinke teen knoflook flinke teen knoflook · · een ruime liter groentebouillon (ongeveer 1,25 liter) · · een potje crème fraîche · · twee eetlepels truffelolie · · 4 sneetjes witbrood · · een paar strengen bieslook · · sap van een halve citroen · olijfolie · olijfolie · · peper & zout

Een heerlijke winterse soep die onze kok vaak maakt in De Boskantine. Een keer wat anders dan erwtensoep en toch lekker na een frisse winterse wandeling. Kijk hoe u de soep ook zelf kunt maken.

Werkwijze

Schil de bietjes en de aardappelen. Snijd een van de bietjes doormidden en houd deze helft even apart. TIP: schil alles onder water, dus met uw handen en de knollen in een bak water. Dat voorkomt dat uw handen knalroze worden! Snijd de rest van de bietjes en de aardappelen in kleine blokjes, de bietjes half zo groot als de

Deze wilde zwijnen zijn op zoek naar voedsel tijdens de koude wintermaanden.

De Nieuwe Wildernis, een indrukwekkende film die één van de mooie natuur­ gebieden van Nederland laat zien, de Oostvaardersplassen. Een goed bedachte g­gelijknamige elijknamige campagne van Staatsbosbeheer zorgt voor aandacht en publiciteit voor de natuur. Zoals u waarschijnlijk merkt; ‘de natuur is weer cool’.

De film De Nieuwe Wildernis laat een klein stukje natuur zien dat is ontstaan doordat de mens er even geen aandacht aan heeft gegeven. Dit in tegenstelling tot de Veluwe waar voorheen de mens altijd de natuur probeerde te beheersen. Staatsbosbeheer probeert nu ook op de Veluwe de natuur de komende vijftig jaar rust te geven. Omgewaaide bomen blijven liggen, waardoor de onderbegroeiing en ander leven opbloeien. De menselijke invloeden in de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe hebben ook veel moois

gebracht. Zo is het Kootwijkerzand de grootste zandverstuiving in Europa en biedt de Hoog Buurlose heide schitterende vergezichten op het markante zendstation Radio Kootwijk. Naast de mooie natuur heeft de Veluwe ook vele culturele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Denk hierbij aan Paleis Het Loo waar nu vele interessante exposities te zien zijn. Neem bijvoorbeeld Wij Willem, een bijzondere, moderne expositie over de ontstaansgeschiedenis van de monarchie in Nederland. Of breng een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe dat met 5400 ha. het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa is. Kortom, de Veluwe is, ook in de winter – een prachtplek om te genieten van natuur en cultuur.

In restaurant De Boskantine kunt u genieten De Boskantine van diverse gerechten. Onze chef-kok werkt voornamelijk met de beste ingrediënten uit de omgeving. Ook serveren wij, passend bij het seizoen, een aantal streekgerechten. Onze chef-kok aan het woord: Onze chef-kok aan het woord: Ik ben Arnoud, de chef-kok van De Boskantine. Mijn streven is u een culinair en ontspannen verblijf te bezorgen. Zelfs als u geen zin heeft om uit eten te gaan, kunt u toch genieten van een heerlijk ‘Boskantine gerecht’. Veel van onze gerechten zijn namelijk mee te nemen naar uw Bungalow. Hiernaast treft u een selectie uit onze menukaart aan. Naast deze gerechten serveren wij nog veel meer. Voor pizza’s en frites kunt terecht in het Boskantine Café. Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over recepten, onze gerechten, of over iets anders dat met eten of drinken te maken heeft, kom dan gerust even langs.

De inhoud van de Veluwe bucket box verandert Veluwe bucket box met de seizoenen en is te koop bij de receptie.

Eet smakelijk!

Ik ben alweer voor het tweede jaar in de vakantie­ eriodes op dit mooie bungalowpark! vakantiepperiodes Samen met jullie en het animatieteam gaan we lekker knutselen, spelletjes spelen en gekkigheid uithalen.

Een heerlijk varkenssateetje Een heerlijk varkenssateetje Met frietjes en appelmoes Met frietjes en appelmoes voor €7,50 voor €7,50

In de vakantieperiode ligt er bij de receptie een programma klaar met daarin allemaal leuke activiteiten. Ook staan de ­pperiodes eriodes die ik er ben op: www.bungalowpark-hoenderloo.nl. Om een beetje in de stemming te komen, heb ik alvast een mooie kleurplaat voor jullie afgedrukt. Veel kleurplezier!

Gebakken wilde eend

Nu er zo weinig voedsel in de natuur te vinden is, gaan veel dieren in de ruststand, omdat ze niet zoals de vogels naar warmere streken kunnen uitwijken. Naar voedsel zoeken gebeurt nu weinig. Het kost hen meer energie dan dat het oplevert.

Van de onderstaande attractieparken verkopen wij kortingskaarten: • ­ Zoo • Burgers’ urgers’ Zoo • ­ Park De Hoge Veluwe • Nationaal ationaal Park De Hoge Veluwe • ­ Het Loo • Paleis aleis Het Loo • ­ Malkander • Zwembad wembad Malkander • ­ Dierenpark • Ouwehands uwehands Dierenpark

Veluws stoofpotje

warm hoofdgerecht

geserveerd met verse groenten

warm hoofdgerecht

geserveerd met salade

4,50

14,50

rode wijn

14,95

veluws schavuyt

vegetarisch

gevogelte

wild

Slibtongetjes met verse groenten

Dat geldt lang niet voor alle dieren. Veel vogels zijn naar het warme zuiden getrokken, omdat er geen voedsel voor hen is. Ook ons roodborstje is daarheen gegaan. En degene die nu in onze tuin zit is zijn neef, uit het Noord-Oosten van Europa.

Kortingskaarten voor attractieparken

Een greep uit de Boskantine menukaart, met seizoens- & streekgerechten van topkwaliteit!

Heerlijk grillen!

Voor de afwisseling is het mogelijk om wat geitenkaas of feta in de soep te doen.

Bericht van de Boswachter

Schrijf u snel in op de website en ontvang ieder kwartaal gratis de kalender thuisgestuurd.

geserveerd met parmezaan

Verdeel de soep over de borden en maak af met een theelepel crème fraîche, de bieslook en de gebakken bietenblokjes. Eindig met wat truffel­ lie. Serveer de croutons er in een truffeloolie. schaaltje bij. Als u ze meteen in de soep doet, worden ze slap.

Ekkie’s kindermenu van dit seizoen Ekkie’s kindermenu van dit seizoen

Hallo ik ben Ekkie!

Veel plezier op de Veluwe!

Om wegwijs te worden uit de vele activiteiten en bezienswaardigheden die de Veluwe rijk is, hebben wij ook de Veluwe bucket box gemaakt. Een Veluwe bucket box gemaakt. fysieke belevingsbox waarin een aantal activiteiten, bezienswaardigheden en typische Veluwse streek­ producten zitten. Denk bijvoorbeeld aan toegangs­ kaarten voor het Nationale Park de Hoge Veluwe, een handige knooppuntenkaart van de Veluwe en een overheerlijke Schavuyt.

warm voorgerecht

Snijd de bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter. Pureer het aardappel-bietenmengsel na ongeveer een half uur. Knijp er een halve citroen boven uit en maal er flink wat zout en peper boven. Proef! Nog wat extra peper of zout? Ietsje te ‘bieterig’? Voeg dan wat bouillon toe.

Tevens zijn er diverse wandel- en ­fi etskaarten van de directe omgeving fietskaarten verkrijgbaar. Wij staan u graag te woord.

Er nog niet van overtuigd dat wij de Veluwe kennen? Kijk dan voor nog meer activiteiten op www.hetbestevandeveluwe.nl.

Vier keer per jaar zullen wij De leukste De leukste ­a ctiviteiten van de Veluwe-kalender uitgeven ctiviteiten van de Veluwe-kalender waarin wij alle unieke activiteiten in de directe omgeving belichten. Naast deze kalender hebben wij ook de website www.hetbestevandeveluwe.nl gemaakt. Deze www.hetbestevandeveluwe.nl gemaakt. website – die dagelijks up to date wordt gehouden – geeft actuele informatie over alle activiteiten op de Veluwe.

Romige tomatensoep

Ondertussen maakt u zelf croutons! Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Schep de blokjes in een ovenschaaltje, of op een bakplaat om met een flinke scheut olijfolie, peper en zout en zet op 170 graden in de oven.

De receptie is dagelijks geopend voor veel informatie over de omgeving. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie kunt u de vele folders doorspitten of gewoon een krantje lezen.

Wij zijn erg trots op onze omgeving en willen dit graag met u delen. Wij nemen de tijd om u te adviseren en willen er alles aan doen om u de perfecte Veluwe-beleving te bieden. Om het kiezen voor u te vereenvoudigen, hebben wij voor u deze ‘leukste activiteiten van de Veluwe kalender’ gemaakt. Een kalender die ieder kwartaal verschijnt en die wij helemaal zelf samenstellen met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden die u ‘moet’ hebben gezien.

Ontdek nog veel meer Veluwe! Ontdek nog veel meer Veluwe!

Maak kennis met De Boskantine en De Boskantine onze chef-kok!

Voeg de bouillon en het rode bietensap toe en breng het aan de kook. Laat een half uur zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen de overgebleven helft van het bietje in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Bak ze aan op een laag vuurtje en laat een kwartiertje zachtjes bakken.

Receptie als bezoekerscentrum

Ontdek de mooie Veluwe op Bungalowpark Hoenderloo De Veluwe is na de Waddenzee het grootste natuurgebied van Nederland. 150.000 jaar geleden werd de bebossing door toedoen van de mens omgetoverd tot een landschap bedekt met stuifzand. Uiteindelijk heeft de aanplant van dichte grove dennenbossen hieraan een eind gemaakt.

aardappelblokjes. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit het sjalotje in wat olijfolie in een soeppan en doe er na een minuutje de knoflook bij en weer na een minuutje de aardappel- en bietenblokjes.

Warm kersendessert

trager, de hartslag gaat naar nog maar een paar slagen per minuut. De temperatuur gaat naar beneden tot soms net boven het vriespunt. Ze verbruiken bijna geen brandstof en het beetje brandstof dat ze gebruiken, halen ze uit hun vetlaag. Ook het lieveheersbeestje houdt een winterslaap. Er zijn immers geen bladluizen om van te leven. Zelfs de wormen gaan in winterslaap, want door bevroren grond kunnen zij zich niet bewegen. Kikkers, padden en salamanders, allemaal gaan ze in winterslaap. Winterrust De das heeft geen winterslaap. Hij houdt winterrust. Om de paar dagen wordt hij wakker. Scharrelt wat eten bij elkaar en slaapt weer verder. Natuurlijk teert hij ook op zijn opgebouwde vetvoorraad. De eekhoorn doet hetzelfde. Hij heeft zijn wintervoorraad al aangelegd. Meestal in de grond.

tip ns oe iz Se

Boswachter Roel

De herten blijven op vaste verscholen plekken rust houden. De geweidragers en de hinden ieder in hun eigen roedel. De wilde varkens liggen in hun ketels verscholen onder laaghangende dennen- en sparrentakken. Moeder met de kinderen in de ene kuil, de keiler alleen in een andere kuil. Het grofwild heeft in de herfst een flinke speklaag opgebouwd, waar het nu op kan teren.

Het is winter. De natuur ademt stilte en rust. De bomen en struiken hebben hun bladeren laten vallen. Zelfs de lariks heeft zijn naalden verloren. Maar gelukkig hebben de sparren en dennen hun groene naalden behouden. De mezen zijn druk bezig tussen de naalden naar overwinterende insecten te zoeken. Zij kunnen het op deze manier nog wel aardig redden.

Winterslaap Vleermuizen eten zich vol met heel veel insecten. De egel met vruchten, zaden, slakken en wormen. Op hun vetvoorraden zullen ze de winter moeten doorkomen. De egel trekt zich terug onder een houtvoorraad of in een hoop bladeren. De vleermuizen hangen in groten getale bij elkaar in ijskelders, grotten of spouwmuren. Zo gaan ze in winterslaap. De ademhaling is

*** voucher ***

*** voucher ***

*** voucher ***

Koffie met appelgebak voor maar € 4,50

50% korting op de fietsknooppuntenkaart

50% korting op een saunabezoek

Laat deze bon afstempelen bij de receptie Deze bon is geldig t/m 30 april 2014

Laat deze bon afstempelen bij de receptie Deze bon is geldig t/m 30 april 2014

Laat deze bon afstempelen bij de receptie Deze bon is geldig t/m 30 april 2014

Gelukkig blijft het meeste wild ook in deze magere tijden tevoorschijn komen, om wat spaarzaam voedsel te zoeken. Van die momenten wil ik graag met u getuige zijn, tijdens een wandeling, een fietstocht of een Nordic walking. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten.

Komt u nog eens terug? warm hoofdgerecht

geserveerd met sauzen, stokbrood & salade

warm hoofdgerecht

geserveerd met botersaus

warm & koud nagerecht

17,50 p.p.

rode wijn

13,50

witte wijn

6,00

5 soorten vlees

vis

softijs

geserveerd op een wafel

De Veluwe heeft ontzettend veel te bieden, te veel om in één bezoek te ontdekken. Boek daarom snel uw volgende verblijf op ons park en ontdek meer bezienswaardig­ heden die de Veluwe te bieden heeft. Reserveer een bungalow online op www.bungalowpark-hoenderloo.nl of telefonisch via 055-3781808. 055­3781808.

Parkkant winter 2014 def digitaal  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you