Page 1

lauantaina 20.4.2013 klo 9-16

Tervetuloa messuille!

Lue lisää messuohjelmasta: www.viisasvalinta.fi

Messuille ilmainen non-stop-bussikuljetus Kontiomäestä ja Paltamon keskustasta! Bussiaikataulut ja lisätietoja tapahtumasta osoitteessa www.viisasvalinta.fi

Messupaikka: Kainuun Opisto, Tahvintie 4, Mieslahti www.viisasvalinta.fi

Tapahtuman järjestävät Paltamon kunta ja Paltamon työvoimayhdistys ry yhteistyössä Metsäkeskuksen, CEMIS-Oulun ja Kainuun Opiston kanssa.

www .palta

mo.fi


Siniset vaarat

Paltamo Golf

Oulujärven rannalla

Paltamon golfkenttää arvostetaan sen moninaisuuden ja kauneuden vuoksi. Paltamossa voi golfata vaikka läpi kesäyön. Golfkentän läheisyydessä on tasokasta majoitustilaa vuoden ympäri. www.paltamogolf.fi

Kuva Jättiläisenmaa

Paltamoa ympäröivät sinisinä hohtavat vaarat, joiden laelta aukeavat kauniit näkymät alas vesistömaisemiin. Kivesvaaran huipulla sijaitsevassa Jättiläisenmaassa on mahdollista ruokailla, majoittua, saunoa ja lepäillä luonnon katolla. www.jattilaisenmaa.fi

Paltamon Sydän

Paltamon Sydän on Paltamo Golfin ja alueen palvelujen ydin, josta voi tiedustella myös kalastus- ja risteilytuotteita sekä vuokraveneitä. Klubiravintolasta avautuu näkymä Oulujärvelle.

Uusi Caravan-alue

Tapahtumat

Toukokuiset Norssikarnevaalit, katettu kesäteatteri sekä muut pienemmät tapahtumat herättävät Paltamon eloon kesäisin.

Golfkentän viereen, järven rannalle valmistuu kesällä 2013 caravan-alue. Alueelta on upeat ilta-aurinkomaisemat Oulujärvelle. Uimaranta, vierasvenesatama ja Ravintola Paltamon Sydämen palvelut saunoineen ovat vieraiden käytössä.

eteliseis.com

Koti tai lomakoti

Oulujärven aavat ulapat lukuisine saarineen, metsäsuomen vehreä luonto ja sinisinä hohtavat vaarat kutsuvat aktiivista liikkujaa.

ngclub.fi Fishi va Ku

Miltä kuulostaisi lähteä golfaamaan, kelkkailemaan tai hiihtämään heti ulko-ovelta? Paltamossa on hyviä loma- ja asuintontteja vielä jäljellä. Lisätietoa tonttitarjonnasta ja rakentamiseen liittyvistä palveluista löytyy kunnan nettisivuilta.

M va Ku

Kuva KMS

Heinäkuun lopun Kuhakunkkuvetouistelukilpailu on Suomen suurimpia ja kutsuu vuosittain satoja osallistujia.

Pelaamaan

Paltamosta löytyy kaksi frisbee-golf -rataa joista toinen aivan Paltamon Sydämen läheisyydestä, Oulujärven rannalta. Metelin alueen tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös tenniskenttä.

www

.pal

tam

o.fi

Ympärillä puhdas luonto

Hyvät palvelut vesilläliikkujille

Vierasvenesatamasta löytyy mm. sähköpaikat, vesipiste ja septitankkien tyhjennyspiste. Tulevaisuudessa myös veneiden tankkausmahdollisuus. Satamasta on lyhyt matka veneiden vesillelaskuluiskalle tai vaikkapa Paltamon Sydämen ravintolaan.

Kanervan talossa Golftien varrella järjestetään näyttelyitä ja konsertteja idyllisessä pihapiirissä. Tapahtumista saat lisätietoa Eino Leino -aukion Info-pisteestä, joka on avoinna kesäisin tai netistä: www.paltamo.fi

Luontopolkuja ja retkeilyreittejä löytyy niin jalkaisin kuin hevosella vaeltajille. Oulujärven rannoilla ja saarissa on vesilläliikkujille rantautumispaikkoja tulisijoineen ja polttopuineen.

Kuva Hóll-talli


Paltamon työvoimayhdistys Paltamon työvoimatalon palveluja Myymälä Näprinki

Vanhalla ala-asteella sijaitseva myymälä Näprinki on avoinna arkisin 9-16. Tarjolla on mm. puu- ja tekstiilityöpajojen tuotteita, lahja- ja käyttöesineitä moneen tarpeeseen.

Leipomo Pullateria

Leipomossa valmistetaan monenlaisia herkkuja. Tilauksesta suolaista ja makeaa kahvileipää. Suosittuja leivonnaisia ovat mm. vaniljapullat, korvapuustit, erilaiset piirakat, täyte- ja voileipäkakut.

Puutyöpaja

Tilattavissa isoja ja pieniä puutuotteita. Henkilöstö auttaa myös tuotteiden suunnittelussa.

Tekstiilipaja

Valmistetaan tilauksesta kangaspuilla kudottavia tuotteita, neuleita, huovutustöitä ja muita tekstiilejä. Ompelupuolella korjataan käytettyjä vaatteita ja valmistetaan uusia. Ammattitaitoinen henkilöstö auttaa myös suunnittelussa.

Kirpputori

Työvoimatalon kirpputori toimii vanhan ala-asteen tiloissa. Jos sinulla on tavaroita joita haluat myydä, nyt se käy helposti. Vuokraa pöytä Kirppikseltämme. Voit tuoda sinne myytävät tuotteet ja järjestää pöydän haluamallasi tavalla. Me hoidamme myynnin ja tilitämme kertyneet varat sinulle vuokra-ajan päätteeksi.

Kierrätyskeskus Kiehrinki

Kierrätyskeskuksesta edullisesti vaatteita ja kodintavaroita. Sinne voi myös tuoda puhtaita ja ehjiä vaatteita sekä itselle tarpeettomia huonekaluja. Polkupyörät ja viherkasvit ovat myös tervetulleita. Ei sähkökojeita. Voimme myös noutaa tavarat sopimuksen mukaan.

ATK-Huolto

Työvoimatalon ATK-huoltopaja toimii vanhalla ala-asteella. Suoritamme tietokoneiden ja oheislaitteiden korjaukset, huollot, puhdistukset, varmuuskopioinnit. Virusten ja haittaohjelmien poistot, ohjelmien ja käyttöjärjestelmien asennukset sekä muut tietokoneisiin liittyvät työt nopeasti ja ammattitaidolla. Myös kotikäynnit. Asiakas vastaa omista tiedostoistaan.

Lisätietoa:

www.paltamontyovoimayhdistys.fi

Kainuun opisto Kainuun opisto on toiminut jo yli 100 vuotta. Opisto aloitti toimintansa vuonna 1909.Kainuun opisto on kaikille avoin ja monien mahdollisuuksien oppilaitos sekä kurssikeskus. Opisto sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Opistolta avautuvat silmiä ja sisintä rauhoittavat näkymät Oulujärvelle ja sinisille vaaroille tehden opistosta viihtyisän ja rauhallisen kokous-, koulutus- ja juhlapaikan. Kainuun Opiston toimintaa ohjaa avara kristillisen humanismin arvopohja.

Tilat

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille kokous- ja koulutuspalveluja, juhlatiloja sekä majoitus- ja ateriapalveluja. Retkiryhmille ja yksittäisille matkailijoillekin opisto tarjoaa tilauksesta oivat puitteet majoittumiseen ja ruokailuun sekä loman viettoon. Nykyaikaisin varustein kalustettuun auditorioon mahtuu 70 henkilöä. Muita kokoustiloja on 10 - 200 henkilölle. Muita tiloja on tarpeen mukaan; harrasteaineiden työtilat, ATK -luokka, ruokasali, juhlasali, ryhmätyötilat, liikuntasali, takkapirtti ja grillikatos. Majoitustilaa on päärakennuksessa 52 hengelle, joista 6 kpl 2hh invavarustuksella, Asuntolarakennuksessa on majoitustilaa n. 60 hengelle, joissa yhteiset sosiaalitilat.

Vapaa-aika

Metsäkeskus Suomen metsäkeskus on välillisen valtionhallinnon organisaatio, joka toimii maa- ja metsätalousministeriön alaisena. Uudistunut Metsäkeskus aloitti 1. tammikuuta 2012, jolloin entiset 13 erillistä metsäkeskusta yhdistyivät. Metsäkeskuksen julkiset palvelut tuottavat metsänomistajille ja metsäalan organisaatioille lakiin perustuvia palveluja, jotka liittyvät metsien hoitoon ja käyttöön, monimuotoisuuteen sekä metsiin perustuvien elinkeinojen edistämiseen. Tehtäviin kuuluu muun muassa metsävaratiedon keruu, metsäalan koulutus ja neuvonta sekä metsälakien valvonta ja kestävän metsätalouden rahoituslakiin (Kemera-lakiin) perustuvien tukien myöntäminen. Metsäkeskuksen Metsäpalvelut -yksikön keskeisiä palveluja ovat metsäsuunnittelu, metsäteiden rakentaminen, suometsien kunnostus ja luonnonhoito.

Neuvonta ja koulutus

Metsäkeskus opastaa, neuvoo ja kouluttaa metsäasioissa. Erityisosaamisalueita ovat metsänhoito, luonnonhoito, metsävaratiedon keruu ja metsään liittyvät viranomaisasiat.

Myös vapaa-ajan harrastuksiin on panostettu. Posti-Kallen vaellusreitti, valaistu pururata/hiihtolatu ja uimarannalle 2 km. Lisäksi voit harrastaa lento-, sulka- ja koripallo- sekä pingis- ja biljardi-pelejä. Myös Paltamon harrastepalvelut ovat käytössäsi muutaman minuutin ajomatkan etäisyydellä. Kainuun Opiston monipuolinen kurssitarjonta on ihanteellinen tapa viettää vapaa-aikaa ja hankkia uusia taitoja Myös suomen kielen koulutuksemme ovat suosittuja. Kysy lisää alkavista kielikursseista!

Paikallisesta metsäkeskuksesta voit varata henkilökohtaisen neuvonta-ajan tai kartuttaa metsäosaamistasi osallistumalla kursseille ja koulutuksiin. Kurssien sisältö ja ajankohdat vaihtelevat alueittain

Lisätietoa:

Lisätietoa:

www.kainuunopisto.fi

Metsään.fi -asiointipalvelu

Metsään.fi -asiointipalvelun avulla metsänomistajat voivat hyödyntää omalta tilaltaan kerättyä metsävaratietoa ja asioida metsäalan toimijoiden kanssa.

www.metsakeskus.fi

Paltamon Osuuspankki Paltamon Osuuspankilla on yli 100 vuoden perinteet paikallispankkina. Pankki aloitti toimintansa vuonna 1906. Paltamon Osuuspankki on täyden palvelun rahalaitos, joka tarjoaa kaikkia rahoitus- ja vakuutustuotteita paltamolaisille ja myös Paltamosta muuttaneille yksityis-, yritys-, maa- ja metsätalousasiakkaille. Paltamon Osuuspankin palvelee asiakkaita yksilöllisesti, monipuolisesti ja ihmisläheisesti. Paikallisuuden ansiosta pankki toimii myös oman paikkakunnan hyväksi kehittämällä alueen henkisiä ja aineellisia hyvinvointitekijöitä. Paltamon Osuuspankki on suomalainen pankki, jonka omistavat sen asiakkaat. Omistajajäsenenä omistat osan pankkiasi. Jäseneksi liittymisen yhteydessä maksetaan osuusmaksu. Paltamon Osuuspankissa se on 100 euroa. Maksu on kertasijoitus, eikä erillistä vuosimaksua ole. Mikäli joskus päätät luopua omistajajäsenyydestäsi, saat osuusmaksun kokonaisuudessaan takaisin lakisääteisen irtisanomisajan kuluttua.

Paikalliset edut omistajajäsenillemme

- Mahdollisuus tehdä tuottava sijoitus oman pankkisi lisäosuuspääomaan - Oikeus osallistua oman pankkisi päätöksentekoon - Saat OP-Kiinteistökeskuksen myyntipalkkiosta 250 euron alennuksen (ei vähimmäispalkkiosta) - Saat OP-Pohjola -lehden kotiisi neljä kertaa vuodessa

Yhteystiedot:

Lepikontie 19, 88300 Paltamo Puh. (08) 871 051 Sähköposti: paltamon@op.fi

Cemis Oulu CEMIS-Oulu on mittaustekniikkaan keskittynyt yksikkö, joka perustettiin vuonna 2011 yhdistämällä Kajaanin yliopistokeskuksen mittaustekniikan ja analytiikan toiminnot. Yksikkö koostuu kolmesta tutkimusryhmästä: 1) Analyyttinen ja bioanalyyttinen kemia (ent. Biotekniikan laboratorio), 2) Optinen spektroskopia (ent. Mittalaitelaboratorio) ja 3) Kuvantavat mittaukset (myös ent. Mittalaitelaboratorio). CEMIS-Oulu -yksikössä toimii noin 60 korkeasti koulutettua tutkijaa ja mittaustekniikan ja analytiikan ammattilaista. Cemis-Oulu koordinoi Kainuun bioenergiateemaohjelmaa 2008 – 2013 bioenergiateemaohjelman tavoitteena on lisätä bioenergia-alan yhteistyötä Kainuussa, lisätä lähienergian käyttöä ja tuotantoa sekä vahvistaa bioenergia-alan osaamista. Ohjelman tavoitteena on myös edistää biopolttoaineen hankintalogistiikkaa ja parantaa polttoaineen laatua sekä vahvistaa bioenergia-alan yritysten liiketoimintaedellytyksiä. Teemaohjelman kohderyhmiä ovat yksittäiset kansalaiset yritykset, maatilat ja yhteisöt, kuntien viranomaiset ja luottamushenkilöt sekä koulut Bioenergiateemaohjelman hankkeita rahoittavat mm. Euroopan maaseuturahasto, Kainuun kehittämisrahasto ja aluekehitysrahasto sekä Kainuun kunnat ja yritykset.

Lisätietoa:

www.kainuu.fi -> bioenergiateemaohjelma

Kajaanin Tila-autot Kajaanin Tila-autot on toiminut 1999 vuodesta alkaen, ensin toiminimellä Taksipalvelu Jouni Haataja ja vuonna 2004 otettiin käyttöön toinen henkilöliikenneauto ja yrityksen nimeksi tuli Kajaanin Tila-autot Oy. Tänä päivänä yrityksessä on kuusi autoa; 8 hengen tilataksi sekä 9 ja 12 hengen pikkubussit. Lisäksi voimme tarjota tilausajoon kahta 17-paikkaista sekä yhtä 50-paikkaista turistibussia. Vakituista henkilökuntaa yrityksessä on 5. Yritys on myös Kajaanin Aluetaksin osakas. Tavoitteena on ollut tehdä kalustosta kaikkia asiakasryhmiä palvelevaksi. Käytössä oleva kalusto on hyvin varusteltu ja laadukkaasti sisustettu. Tärkeää on, että kalusto on koko ajan siistiä ja henkilöstö ammattitaitoista. Yritys on hoitanut vuosien saatossa kuljetussopimuksia monien eri yritysten ja yhteisöjen kanssa. Asiakkaina on mm. suuria matkatoimistoja sekä ohjelmayrityksiä. Kajaanin Tila-autot harjoittaa myös Oulun lääninhallituksen kanssa solmittua ostoliikennettä. Tyytyväinen asiakasjoukko kasvaa edelleen, ja panostus on jatkossakin laadun ja palvelujen kehittämisessä.

Lisätietoa:

www.kajaanintila-autot.fi


Messualue 1. Näytteilleasettajat ulkona

2. Näytteilleasettajat sisällä

Laitilan Rautarakenne Oy

Motorec Oy - Akkukäyttöiset puutarhakoneet, moottori- ja raivaussahat, ruohonleikkurit ja ruohontrimmerit

- JAPA-pilkekone

Latvaenergia Oy

Paltamon työvoimayhdistys ry - käsityöt ja puutuotteet

- ETA-hakekattila No-Pan Auto Oy - Prius Phev ja Auris hybrid

CEMIS-Oulu - vinkkejä ja neuvontaa energiaratkaisuista ja energiatehokkaasta rakentamisesta

Herkkukulma

- Kivikylän myyntiauto - Herkkukulman myyntiauto - muikun paisto - makkaran myynti

Kainuun Energiatoimisto - eNeuvonta.fi - vinkkejä ja neuvontaa energiaratkaisuista ja energiatehokkaasta rakentamisesta

Ulkoalue

1

Metsäkeskus -vinkkejä ja neuvontaa energiaratkaisuista ja energiatehokkaasta rakentamisesta -metsään.fi –palvelu

wc

Tmi Mesimaikku - suolaisia leivonnaisia - Vuokatin viinin mehut - Lapin Minimeijerin valkosipulilevite

2

3

Tmi Paavo Arffman - palvilihahernekeitto - muurinpohjaletut Kärsäkäs Oy

1. Ulkoalue

- kala- ja marjaherkut

2. Messuhalli

AK-Teroitus Aarno Kukkonen: teroitusauto - työvälineiden teroitus - Abloy-avaimet odottaessasi

3. Pirttikahvila

Paltamon Osuuspankki - rahoitusratkaisuja elämän eri vaiheisiin Kainuun Opisto - kurssitarjonnan esittelyä

Messuille ilmainen non-stop-bussikuljetus Kontiomäestä ja Paltamon keskustasta!

Paltamon työvoimayhdistys ry - tynnyrisaunat

Nähtävää ja koettavaa Sannan Talli

- ratsastusta ponilla ja suomenhevosella Paikalla myös paloauto ja ambulanssi hälytysvarauksella Kahvilasta makeat leivonnaiset, kahvi, tee ja virvokkeet

Kainuun kotityöpalvelut - Citytalkkari Mika Kinnunen - Kodin asennus V Huovinen - Osuuskunta Eurojopi - Kainuun it palvelut ky

Tahvi

Kuljetukset hoitaa Kajaanin Tila-autot ntie

Tapahtuman yhteistyökumppanit

Paltamon kunta • Paltamon työvoimayhdistys ry • Metsäkeskus • CEMIS-Oulu • Paltamon Osuuspankki • Kajaanin Tila-autot Oy • Kainuun Opisto

Oulujärvi Leader ry - rahoitusta kehittämiseen ja investointeihin - tietoa rahoitusmahdollisuuksista - Innoliiteri -hanke esittelyssä Paltamon kunta - Paltamon Pitäjäratekiatyö käynnissä – osallistu ja vaikuta! - tietoa palveluista ja ajankohtaisista asioista


VERKKOKAUPASTA EDULLISEMMIN!!

TAPAHTUMASSA MUKANA

Verkkokaupastamme aurinko-, tuulienergia tuotteet, invertterit sekä valvontakamerat helposti, edullisesti ja nopeasti! Esim. 230W aurinkopaneeli,

MYYNTIAUTO HUILUNTUHTI GRILLIMAKKARAA

249€ !!

Messutarjouksena aurinkopaneeleista Voimassa 31.5.2013 asti.

LL

Syötä alennuskoodi ostoskorissa, koodi: viisas2013

L A TVAENERGIA

Tutustu palveluihimme kotisivuillamme tai soita! Latvaenergia Oy Myllykoskentie 2 A 92910 Tavastkenkä

Pekka, puh. 040 564 8204 Samuli, puh. 040 545 8195 www.latvaenergia.fi

Tervetuloa osastollemme (energiamessujen ulkoalue) tutustumaan ETA-kattiloihin ja lämmitysjärjestelmiin

RYYNIMAKKARAA

VOISSA PAISTETTUJA MUIKKUJA

Lähiruokaa -i Lähelles

WWW.AURINKOSAHKO.NET

Uutena palveluna itävaltalaiset ETA-lämmitysjärjestelmät kattilajousipurkain yhdistelmänä tai konttiratkaisuina. ETA-kattilat ovat erittäin korkealla hyötysuhteella toimivia automaattisia hake- ja pellettikattiloita (sytytys, nuohous ja tuhkaus - kaikki automaattisia).

PALVARIN

MAKKARANPAISTOA

5% lisäalennus !!

Lämpimästi energiapuusta Tuotamme lämmitysratkaisuja kokonaispalveluna - rakennamme ja ylläpidämme lämpölaitokset - toimimme lämmönjakelun sopimuskumppanina

MYYNTIAUTO

HAKE- JA PELLETTIKATTILAT

www.herkkukulma.fi - 050 - 307 5439 (herkkukulma) - www.facebook.com/herkkukulma


Kainuun Lämpöhuolto Oy • Palvelut – Kokonaisvaltainen lämpöyrittäjäpalvelu. Metsähakkeella tuotetun lämpöenergian myynti (MWh) – Puun korjuupalvelut (energiapuun ostopalvelut) – Haketuspalvelut metsäautotien varressa tai terminaalissa – Metsähakkeen kuljetuspalvelut – Metsähakkeen myynti – Lämpölaitoksien huolto- ja käyttöpalvelut

• Kokonaisvaltainen lämpöyrittäjäpalvelu sisältää: – – – – – – – –

METSÄKESKUKSESTA ENERGIANEUVONTAA KANNOLTA KATTILAAN!

Asiakkaan tarpeiden määrittäminen Hankesuunnitelma Kannattavuuslaskelmat Avustusten ja rahoitusten hakeminen Laitossuunnittelu Lämpölaitoksen hankinta Projektinjohto Lämpölaitoksen käyttö ja huolto

METSÄNOMISTAJA! Teemme maksuttoman käynnin tilallesi energiapuukohteiden selvittämiseksi. KIINTEISTÖNOMISTAJA! Bioenergianeuvojien palvelut metsäkeskuksesta suunnitellessasi uusiutuvan energian (pelletti, hake, pilke, aurinko, maalämpö) käyttöä kiinteistösi lämmitykseen.

Yhteystiedot: Sampo Jauhiainen, 040 7501352 Yhteystiedot: Sampo Jauhiainen, 040-7501352 Heikki Kivioja, 0500 150930 Heikki Kivioja, 0500-150930 etunimi.sukunimi@kainuunlampohuolto.fi etunimi.sukunimi@kainuunlampohuolto.fi www.kainuunlampohuolto.fi

www.kainuunlampohuolto.fi

Kannattavuuslaskelmat, lämpöyrittäjäneuvonta. Järjestämme työnäytöksiä, infotapahtumia: - energiapuunkorjuu - uusiutuvan energian tuotanto laitteet (puupolttoaineet, maalämpö, aurinko) - energian säästö

Kotiruokaa kainuulaisista raaka-aineista Pitopalvelua

Ota yhteyttä! Pekka Moilanen 044 7104 384 Jari Kemppainen 044 7104 211

Myymme tänään: Suolaisia leivonnaisia Sämpylöitä

etunimi.sukunimi@metsakeskus.fi

Vuokatin Viinin mehuja, marmeladimakeisia Maistiaisia Tervetuloa tutustumaan!

5.4.2013

Lapin Minimeijerin valkosipulilevitettä


Paltamon pitäjän ensimmäinen energiatapahtuma –

tervetuloa läheltä ja kaukaa Perjantaina 19.4. energiaseminaarista saa tietoa tulevaisuuden energiaratkaisuista. Lauantaina 20.4. messuilla saa käytännön vinkkejä vaihtoehtoisista energiaratkaisuista ja energiatehokkaasta rakentamisesta. Energian säästäminen ja energiatehokkuus ovat tärkeä osa kansalaisten uudistuvaa arvopohjaa. Ekologinen ajattelu, luonnon ja luonnonvarojen säästäminen sekä tulevaisuuden turvaaminen jälkipolville ovat vahvasti esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa, yritysten markkinointiviesteissä sekä kuluttajien ostotottumuksissa. Energia-asiat puhuttavat ja ovat läsnä monissa henkilökohtaisissa ja yhteiskunnallisissa asioissa ja päätöksissä – energia on elinehto. Ajatus Paltamossa järjestettävistä energiamessuista ja energiaseminaarista sai alkunsa, kun Paltamossa pohdittiin tulevaisuuden toimintamallia, jolla kaukolämpöä tuotettaisiin kunnan kaukolämpöverkkoon. Kuntapäättäjät halusivat punnita erilaisia vaihtoehtoja, joissa uusiutuvan energian hyödyntäminen ja aluetalouden näkökulma työllistämisvaikutuksineen olisivat vahvasti mukana. Selvitystyön edetessä energia-asiat alkoivat kiinnostaa laajemmassa mittakaavassa.

Kiitos Arffmanin Paavon, joka sai ajatuksen omasta energiatapahtumasta Paltamossa. Energiatapahtuman tavoitteena on lisätä asukkaiden energiatietoutta ja koota alan huippuasiantuntijat ja -teknologia näytille Paltamoon. Tehokkaampaa on tuoda osaajat kertomaan tulevaisuuden ratkaisuista tänne meille kuin kiertää halki Suomen ihmettelemässä maailman menoa pienellä porukalla. Paikallisen energiaseminaarin myötä myös kaikille lähialueiden asukkaille ja toimijoille tarjoutuu mahdollisuus saada uusinta tietoa maksuttomassa seminaarissa kotikulmilla. Tätä voisi kutsua eko-teoksi. Lauantain koko perheen energiamessuista tuli lopulta yleismessut, joilta saa tietoa ja neuvontaa energiaratkaisuista. Toivoimme näytteilleasettajiksi enemmän energiaalan yrittäjiä, mutta olemme tyytyväisiä monialaiseen messutarjontaan.

Ka

Messujen ohjelma ja tarjonta on monipuolista. Mukana on paikallisia yrittäjiä ja oheisohjelmaa on ollut luomassa useita eri tahoja. Tekemistä ja nähtävää on varmasti koko perheelle. Näiltä messuilta saa mukaansa myös mukavat messutuliaiset. Energiatapahtuman järjestäminen on ollut oiva osoitus yhteistyöstä. Kiitokset kuuluvat yhteistyökumppaneille, tapahtumatyöryhmän jäsenille ja ennen kaikkea messuvieraille. Yleisö tekee kuitenkin tapahtuman! Energisin terveisin, Messutyöryhmä

inu

un

Em

äpi

täj

ä

w w w. p a l t a m o . f i

M E S S U L E H D E N T O T E U T U S : P A L T A M O N K U N T A , P O H J O L A N V A L I M O J A K ajaanin K i r japaino

Messulehti  

Paltamon energiamessut

Messulehti  

Paltamon energiamessut

Advertisement