Page 5

KARHU 5

Kisat kasvattavat – tulee sitten onnistumisia tai epäonnistumisia. vain kaksi. – Aloittelijatkin ovat lähteeneet reippaasti kisaamaan. Periaatteessa kaikki myös osallistuivat SM-karsintoihin. 6-7 ampujaa otti jo osaa useampaan kilpailuun vuoden aikana. Yhteisharjoituksiin kokoonnumme aktiivisella WhatsApp-viestinnällä.

Monessa mukana

– Itse toimin MPK:n kouluttajana ja kurssijohtajana SRA- ja perinneasekoulutuksissa. Muutenkin olen nyt enemmän mukana menossa MPK:n Niinisalon koulutuspaikan osalta.

Janne Ojala kertoo osallistuvansa keskimäärin kuuteen kisaan vuosittain, jolloin hän myös toimii lähes kaikissa lisäksi toimitsijana ja tuomarina. – Kisareissut tietävät yleensä koko viikonlopun menoa. Kisaamisesta on kuitenkin kertynyt paljon kokemusta. Haastan itseni joka rastilla, mutta oleellista ei ole sijoitus tuloslistalla. Kisat kasvattavat – tulee sitten onnistumisia tai epäonnistumisia, painottaa Ojala. Ojalan mielestä hienointa on, että on saanut tutustuttua moniin uusiin ihmisiin ja oppinut paljon uusia asioita monelta eri

osa-alueelta. – Nyt loppuvuodesta olen aloitellut uudessa työpaikassa edellisen loputtua ja ainakin vielä – onneksi – on nykyinen työnantaja ollut suosiollinen harrastamisen suhteen. Joskus on vain hyvä, että on poikamies niin on aikaa harrastaa ja tehdä asioita joilla on itselle suuri merkitys.

Ensi kesän SM-kisat Niinisalossa

– Ensi vuoden isoin ryki onkin Satakunnan piirin ja SRA-harrastajien osalta SRA SM2020, joka järjestetään Niinisalossa. Janne Ojala toimii kilpailun johtajana ja kertoo, että suunnittelu on alkanut perusteiden osalta jo tämän vuoden alkupuolella. Kisaorganisaation runko on jo pitkälle valmiiksi koottuna ja osa rastihenkilöistäkin on värvättynä. – Meidän oman piirin harrastajien osalta voikin vain sanoa, että hienolla asenteella ja tekemisen halulla on lähdetty mukaan projektiin. Teemme ensi vuoden SM-kisoista satakuntalaisten näköistä ja samalla haastavaa kisatapahtumaa. Ison kisan vaatima aika toimitsijoita on noin viikon luokkaa, joten ei voi muuta kuin olla kuin kiitollinen siitä, että monet ovat lupautuneet uhraaman yhden kesälomaviikkonsa tai muuta vapaa-aikaansa yhteiselle ponnistuksellemme, kiittää Janne Ojala. JUHANI LUKKA

– Onneksi SRA-ammunta ei ole liian tarkkuuskeskeistä. Tässä täytyy saada liike ja osumat tasapainoon, toteaa Janne Ojala.

Profile for Karhu

Karhu  

Karhu  

Profile for karhu3