Page 1

OPDRACHT MULTIMEDIA 2 2013-2014

Door Karen Deprez & Severine Meirlaen 2 COMA


Inhoud • Bespreking app: Njam! • App maken • Instagram


Bespreking APP: NJAM! ÉÊn van de eerste uitdagingen waar je als student op kot mee te maken krijg, is je eigen potje koken. Dit is niet altijd zo evident en daarbovenop houden we allebei van gezond en lekker eten. Daarom kan de applicatie die we getest hebben weleens de oplossing voor dit probleem zijn.


Bespreking APP: NJAM! De app die we grondig getest hebben, is die van het recente kookkanaal Njam! Via deze app is het mogelijk om alle recepten van de Njam!-chefs terug te vinden op je smartphone. In tegenstelling tot andere kook-apps waar je vaak een vaag recept krijgt voorgeschoteld, krijg je hier volledig uitgeschreven en duidelijke recepten. Ook zijn ze overzichtelijk ingedeeld per programma. Zo krijg je onder ‘ Roger van Damme Desserts’ heerlijke desserten te zien en bij Peppe’s Pizza staat alles in het teken van Italië.

Één categorie waar wij heel tevreden mee waren, was dan weer het onderdeel ‘The art of making cocktails’.


Bespreking APP: NJAM! Een ander voordeel bij deze app is dat het hier niet blijft bij een recept, maar dat er ook een bijhorende video is waarbij de chef alles stap voor stap toont. Ook is er een telkens een boodschappenlijstje bij zodat je zeker weet wat kopen in de winkel. Ook niet onhandig voor de vergeetachtige kotstudent.


Bespreking APP: NJAM! Één ander tabblad geeft dan weer de mogelijkheid om je ideale recept te vinden tussen de voltallige selectie koks die op Njam! verschijnen. De recepten blijven hetzelfde als bij het tabblad ‘recepten’, maar op een andere manier onderverdeeld. Dit lijkt ons handig voor mensen die een favoriete chef hebben, maar in ons geval hebben we genoeg aan de eerste manier om onze recepten te vinden.


Bespreking APP: NJAM! De reden waarom deze app zich onderscheidt van de vele kook-apps, is dat ze bij Njam! ook denken aan de beginnende hobbykok. En niet door het aanbieden van gemakkelijke recepten zoals in de meeste gevallen gebeurt. Maar zo hebben ze ook video’s beschikbaar waar enkele basistechnieken tot in de puntjes uitgelegd worden.

Tot nu toe is het aanbod nog klein, maar we hopen dat dit nog uitbreidt naar de toekomst toe.


Bespreking APP: NJAM! Als laatste biedt Njam! ook een Tv-gids aan waarmee ze helemaal niets fout doen, maar ook niet echt origineel zijn. Als we dan toch een opvallend nadeel moeten opnoemen, dan verwijs ik terug naar de video’s. De video’s zijn enkel te bekijken wanneer je aangemeld bent op een Wi-Fi-netwerk. Niet zo handig wanneer je enkel 3G ter beschikking hebt.


Bespreking APP: NJAM! Maar over het algemeen hebben ze niet gelogen met hun uitspraak ‘het ultieme kookboek op zakformaat’. Ook is het beschikbaar voor zowel Apple als Android. Het is een applicatie die we vast en zeker allebei nog gaan gebruiken en nodig hebben in de toekomst.


APP maken In de les kregen we al enkele mogelijke websites waar we een app op konden ontwikkelen. Wij wouden toch even verder kijken en zoeken naar een originele app-maker. Na even zoeken vonden we die ook op een website die een top 10 gemaakt had van verschillende appmakers: appmakeronline.nl

We kozen voor de nummer ĂŠĂŠn van deze website, namelijk iBuildApp. Een website die het mogelijk maakt gratis een degelijke app op de markt te brengen voor zowel Apple als Android.


APP maken We ondernamen volgende stappen om onze app te maken: We konden allereerst het doeleinde voor onze app kiezen, zoals eCommerce, eBook, ‌ Wij kozen voor small business, nadien konden we indien nodig alsnog aanpassen. Daarna mochten we een achtergrond en indeling selecteren. Ook die konden we nadien nog aanpassen.


APP maken Op onze eerste pagina in onze app, About Us, geven we wat meer uitleg over wie we zijn en waarover onze app gaat. De tekst konden we zelf kiezen, de foto stond er al maar konden we aanpassen als we dit wouden. Ook de kleur van de achtergrond van deze pagina konden we aanpassen. In onze intro beschreven we ook welke software we kozen om onze app in te maken.


APP maken In onze tweede pagina staken we onze bevindingen over de app van Njam! Deze pagina werd een eerste logo van Talks. We hadden maar keuze uit 6 logo’s en deze was de meest relevante.


APP maken Een derde pagina Talks kwam er voor onze quotes. Inderdaad quoteS. We konden niet kiezen dus besloten we er een volledige pagina van te maken. Hieronder geven we ze nog even mee: 1)Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve. – Napoleon Hill 2)Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs. –Farrah Gray


APP maken 3) In order to succeed, your desire for success should be greater than your fear of failure. –Bill Cosby 4) A person who never made a mistake never tried anything new. – Albert Einstein


APP maken In onze laatste pagina plaatsten we onze instagram foto’s. Op die manier hebben we alle afzonderlijke opdrachten verwerkt in onze app.


APP maken We kozen als achtergrond voor de home van onze app een foto van de campus Kantienberg. Ook het logo toont aan dat we studenten zijn aan de Arteveldehogeschool. De logo’s gaan telkens verder naar de onderdelen die we net beschreven. Linksboven staat About Us, daarnaast staat onze beschrijving van de Njam!-app. In het midden staan links onze foto’s en rechts hebben we er een QR-reader in verwerkt. Onderaan hebben we dan onze namen in de Contact Us-pagina gestoken en rechts staan onze quotes.


Instagram: Reason To Read Er is voor iedereen wat wils. Maar wat, wanneer en vooral waarom? #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor diegenen die graag mee zijn met de politiek. #knack #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Sommigen lezen enkel om te ontspannen. #flair #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor wie zijn studies serieus neemt. #theeconomist #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor de muziekliefhebbers. #rollingstone #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor de retro krantenlezer. #demorgen #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor wie het allemaal wat kritischer mag. #humo #multimedia #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor de modebewuste jonge vrouw #elle #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Of graag op de hoogte blijven van de laatste roddels #dagallemaal #multimedia2 #sevka1


Instagram: Reason To Read Voor zij die zich nog steeds een beetje tiener voelen. #cosmogirl #multimedia2 #sevka1


ŠKaren Deprez & Severine Meirlaen

Opdracht multimedia 2 Karen Deprez & Severine Meirlaen  
Opdracht multimedia 2 Karen Deprez & Severine Meirlaen  
Advertisement