Page 1

OM

jouw dro belt...


Inhoud 4

8

GEDREVEN

ATYPISCH

Thomas Croket

5

Thomas Schöngut

9

Jan Leys

Dikra Tauil

COMBI

MEERWAARDE

6

10

SOCIAAL

GOESTING

Rhésa Yale

Kristof Van Dael

7

11

FREE THINKING

WANDERLUST

Samuel Depooter

Sofie De Wit


Heb je grote drOMen? Een job in het buitenland, een functie bij een technologiereus, een eigen eventbedrijf, je kledinglijn in de rekken. Bij Office Management - kortweg OM - moedigen we je aan om een eigen parcours te rijden. Al vlieg je eens uit de bocht. Wie weet wat ontdek je in een OMweg. In ons jaarlijkse magazine OMen stellen we (oud-)studenten voor die al een stap verder staan richting meeslepende projecten en wilde toekomstdrOMen. Maak kennis met acht inspirerende OM-ers: Jan, Rhésa, Samuel, Thomas², Sofie, Dikra en Kristof. Hoe herken je een OM-er? Die kiest een studierichting vanuit het hart. Dat is de beste keuze, hoorden we in de gesprekken met deze jonge mensen. Of je nu gaat voor Event- en Project-management, Cross Media Management, HR for Business of Languages, Intercultural Networking & Communication. Een OM-er beseft dat de concurrentie in de sector sterk is, maar maakt met passie en gedrevenheid het verschil. Het is een kwestie van durven: kiezen is winnen. De acht studenten wijzen op de persoonlijke aanpak van KdG. De docenten helpen je op weg. Vaak kennen ze het werkveld goed, uit eigen ervaring, en zetten hun connecties maximaal in. Via expert classes geeft elke OM-er zijn diploma een persoonlijke toets. De samenleving verandert snel, OM-ers staan graag in de spits. En nog een constante tijdens de gesprekken: deze young professionals OMarmen stuk voor stuk de Google way. Hoe gaat die? Hard werken in een ontspannen sfeer met weinig hiërarchie en veel vrijheid. De werknemer van morgen is flexibel en wendbaar. Dat is de OMmindset. Word jij ook een OM-er?

Brusselstraat 45, 2018 ANTWERPEN +32 3 613 13 13 info@kdg.be www.kdg.be www.facebook.com/ kareldegrotehogeschool www.kdg.be/office-management


EPM

Thomas Croket

GEDREVEN

De eventsector? Het leek me onmogelijk om een plek voor mezelf te veroveren. Daarom ging ik eerst rechten studeren. Uiteindelijk koos ik toch voor EPM. Vanaf de start van mijn studie events probeerde ik mij te onderscheiden, door er in positieve zin uit te springen. Hobby, studie en werk, het loopt allemaal door elkaar. Bij KdG geven mensen les uit het werkveld zelf. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er enkele van mijn goden uit de eventsector bij zijn. Een docent gaf me de kans om binnen zijn netwerk een vrijwillige stage te doen. Zo ben ik gestart bij Atmosphere Architects. In de zomer van 2014 werkte ik vrijwillig mee aan het festival WECANDANCE. De zomer erop contacteerden ze mij opnieuw. Nu werk ik voor vzw Divers, het buitenbeentje van het bedrijf. Wij organiseren Engie Parkies, concerten op vijftien verschillende locaties. In totaal gaan we voor 160 parkconcerten in een zomer! Het is een logistiek monster. Als projectmanager ben ik bij elk aspect betrokken. En daar haal ik mijn energie. Met een heel team werken we naar een doel toe. We zetten een resultaat neer waar we trots op zijn. Ik krijg veel vertrouwen en vrijheid, mijn leercurve bij Atmosphere Architects is exponentieel.

4

Omdat de concurrentie groot is in de eventsector, maak je het enkel als organiseren in je DNA zit. De docenten van KdG leren je structureren en plannen. Je ontdekt het waarom achter vergunningen en verzekeringen. De studie EPM helpt je om de stap te zetten van amateur naar professional.


XMM/EPM

Jan Leys

COMBI

Ik ben een ‘specialleke’. Na vijf jaar studeren heb ik twee bachelordiploma’s op zak: Cross Media Management en Eventen Projectmanagement. Voor één vak struikelde ik het eerste jaar, waardoor ik op het einde van mijn studie Cross Media plots de ruimte kreeg om een extra diploma te halen. Ik geloof in de combinatie: een goed event staat of valt met de juiste campagne op sociale media. Tijdens de les ontwierp ik een design in Illustrator en liet dat op een trui printen. Mijn vrienden waren enthousiast. We gingen samen feesten in de trui met mijn ontwerp. Wat begon als een spontaan plan, krijgt steeds professioneler vorm. Een docent raadde me aan om het statuut studentondernemer aan te vragen. Dat biedt veel voordelen, ook financieel. Ik lever mijn truien op bestelling, voor een voetbalploeg of een kledingwinkel. Onlangs zag ik op de luchthaven van Charleroi een wildvreemde in een trui van mijn merk Polythings! Als persoon ben ik heel kalm, net daarom zoek ik spanning op. In een hobby als kitesurfen, of door de minst evidente keuze te maken. In het tweede jaar XMM kon je kiezen voor een studiereis naar Amsterdam, Berlijn of Marokko. Het laatste leek me de grootste uitdaging. Tijdens die reis leerde ik zowel mijn medestudenten als de docenten goed kennen. De kracht van KdG zit in die band tussen student, docent en school. Vanaf mei vertrek ik naar Spanje en Frankrijk met Flowtrack, een reisorganisatie van beach- en snowcamps. Ik liep stage in het marketingteam en kon er mijn meerwaarde bewijzen. De mensen van Flowtrack werken superhard, toch voelt het altijd als vakantie. Er heerst een chill surfsfeertje.

5


LINC

RhĂŠsa Yale

SOCIAAL

Mijn droom is om in het buitenland te werken, Duitsland of Engeland. Voor mij zijn talen de brug naar mensen en hun cultuur. Dat heb ik van mijn oudere broer, met hem heb je geen Google Translate nodig. Hoe hij op reis met alle mensen kon praten‌ Dat fascineerde me. Bij KdG volgen de docenten hun studenten goed op. De studie Languages, Intercultural Networking & Communication geeft je de kans om je talen toe te passen. In het eerste jaar gingen we elke vrijdag naar Brussel om met Franstalige studenten te praten. Voor mij geen probleem, omdat ik in het Frans ben opgevoed, maar voor veel studenten een echte uitdaging. Ook in de lessen Engels en Duits leerden we door met elkaar in gesprek te gaan. Soms werd er veel van je verwacht, om de taal correct onder de knie te krijgen. Nu begrijp ik helemaal waarom. Een taal leer je door er elke dag mee bezig te zijn. Kijk Sturm der Liebe! Toen ik mijn diploma haalde vorig jaar, plaatste ik meteen mijn cv online. De interesse was overweldigend. Ik ging naar drie sollicitatiegesprekken per dag. Al negen maanden werk ik als dossierbeheerder voor de hospitalisatieverzekering bij Vanbreda. Ik haalde 98 procent op mijn test Frans bij de selectieprocedure. Zeer uitzonderlijk! Ik neem calls aan in Frans, Engels en Nederlands. Na een extra opleiding wil ik gesprekken ook in het Duits voeren.

6

Ik ben heel leergierig en wil de job zo snel mogelijk helemaal beheersen, zodat ik de mensen kan helpen. Erkenning komt vaak van de verzekerden zelf. Als zij me bedanken omdat ze heel goed en duidelijk zijn geholpen, weet ik waarvoor ik het doe.


M XMM

Samuel Depooter

FREE THINKING Ik ben trots op De Cronos Groep waar ik werk. Het is een Belgisch, innovatief IT-bedrijf met een supersnelle groei, actief in de nieuwste technologieën van Microsoft HoloLens tot AI en mixed reality. Als eventen accountmanager doe ik intakegesprekken met nieuwe klanten en denk ik marketingplannen uit. Op mijn achttiende startte ik bij De Cronos Groep als student en nadien liep ik er stage. Het was ontnuchterend: ik had nog veel specifieke skills te leren. Maar Cross Media Management gaf me de juiste mindset mee. Alle collega’s zijn toegankelijk, open minded en geven met plezier advies. Er is weinig hiërarchie en veel vrijheid, we werken hard. We genieten van de Google lifestyle. Veel mensen raadden me af om verder te studeren, het is toch gelukt. In het middelbaar volgde ik een beroepsopleiding automechanica. Het eerste jaar aan de hogeschool moest ik stevig bijwerken. Ik dank een medestudente, die me erdoor hielp. De talen vond ik pittig, maar nu ben ik blij dat ik die goed beheers. Drie maanden naar Frankrijk als monitor voor een surfkamp gaf mijn Frans een boost. Cross Media Management geeft je een brede basis om te begrijpen hoe de nieuwe, snel evoluerende wereld werkt. Je leert creatief zijn, tussen de regels lezen, free thinking. Via expert classes kun je een eigen parcours uitstippelen. In een vak als networking gaan je ogen open: hoe kun je nog socialer zijn op een professionele manier? De docenten van KdG geven een persoonlijke toets aan de lessen. Het gaat om interpreteren, niet uit het hoofd leren. Ze stimuleren je om te ondernemen. Ik begin nu een eigen kledingmerk. Ik wil mijn project zien groeien en tonen wat ik kan.

7


XMM

Thomas Schöngut

ATYPISCH PARCOURS Na mijn stage kon ik aan de slag blijven bij communicatiebureau Prophets. Eerst als content strateeg, nu als content & community manager. Precies de job die ik voor ogen had toen ik er 4 jaar geleden voor koos om als 30-er opnieuw te gaan studeren. Ik had professioneel al heel wat watertjes doorzwommen en verschillende skills kunnen ontplooien. Maar het gebrek aan een hoger diploma speelde me toch parten. Ik wilde niet altijd met sales of customer service bezig blijven, maar ook strategisch werken. Dat kon moeilijk zonder bachelordiploma. Ik koos voor Cross Media Management op aanraden van een vriend. Een innovatieve richting waarin je hands-on proeft van communicatie, digitale strategie, marketing, commerciële skills en talen. Ik was meteen geboeid en ben terug helemaal gegaan voor mijn tweede studentenleven. Maar veel hangt af van je eigen instelling. Vanuit de studie word je veel aangeboden. Maar wil je er meer van weten en meer kunnen, dan moet je daar zelf voor gaan. Dit vakgebied verandert immers razendsnel. Zo behaalde ik tijdens mijn studies een certificaat van Google en Hubspot. Een reële meerwaarde op de jobmarkt.

8

Hoewel het als ‘rijpere student’ niet evident was om terug fulltime op de schoolbanken te zitten, mis ik het studeren nu toch wel. Vooral dan de persoonlijkheid en begeestering van bepaalde docenten. Les krijgen van topprofessionals in hun vak, van wie de passie af spat, is heel aanstekelijk. Dat draag je mee. Ik zou het een eer vinden mocht ik dat op een dag zelf ook kunnen betekenen voor studenten. Maar nu wil ik vooral veel ervaring opdoen en zelf een ‘krak’ in mijn vak worden.


LINC

Dikra Tauil

MEERWAARDE BIEDEN Ik heb net de resultaten van mijn januari-examens gekregen. Ik ben voor 6 van de 8 vakken geslaagd in eerste zittijd. Daar ben ik zeker tevreden mee. Vanuit een talenrichting als Languages, Intercultural Networking en Communication is een master Bedrijfskunde een boeiende uitdaging. En voor mij de perfecte aanvulling om met een brede vorming de arbeidsmarkt op te stappen. Na mijn secundaire studie Economie-Talen koos ik eerst voor Sociaal-economische wetenschappen aan de UA. Maar dat bleek me te wiskundig, ik ben een talenmens. Mijn overstap naar LINC was meteen een schot in de roos. Héél veel talen, aangevuld met interessante vakken als netwerken, IT, communicatie… Ik heb er echt van genoten. Ook omdat ik in een heel toffe klas zat met geweldige mensen. Een goede sfeer en fijne contacten zijn voor mij heel belangrijk. Dat mijn talen heel goed ontwikkeld waren, kreeg ik op elke stage bevestigd. De twee 6-weekse stages in het derde jaar waren de kroon op mijn studie, een geweldige ervaring. Je leert jezelf echt goed kennen en voelt je elke dag groeien. Dat ik heel sociaal ben, wist ik natuurlijk al. Maar de bevestiging en appreciatie die ik daarvoor kreeg, hebben me veel deugd gedaan. Ze gaven me vleugels om verder te studeren, zodat ik professioneel echt alle richtingen uit kan. Ik heb geen bepaalde droomjob voor ogen. Ik wil vooral met mijn persoonlijkheid het verschil maken op de werkvloer. Ik geloof dat ik een positief voorbeeld voor diversiteit kan zijn. Met wie ik ben en wat ik kan een reële meerwaarde bieden voor het bedrijf of de organisatie. Dat zou ik geweldig vinden. Ik kijk er al naar uit.

9


EPM

Kristof Van Dael

GOESTING

Als 18-jarige sprak de eventsector tot mijn verbeelding. Ik hield van concerten en festivals en het leek me geweldig om die zelf te leren organiseren. Ik maakte kennis met Event- en Projectmanagement op een infodag bij KdG. Tot dan had ik er niet bij stilgestaan dat je dat kon studeren. Mijn eerste idee was om salesmanagement te studeren. De ruime keuze aan expert classes binnen OM biedt gelukkig zoveel mogelijkheden dat ik alsnog mijn salestalent kon ontwikkelen. Ik was zeker geen modelstudent. Lessen bijwonen en op tijd mijn taken maken, waren geen evidentie voor mij. Ik haalde mijn motivatie vooral uit het goede contact met mijn medestudenten. Ook de manier van lesgeven van sommige docenten boeide me. De verhalen uit de praktijk van charismatische docenten maken dat je met plezier naar de les gaat. In mijn huidige functie als event- en accountmanager bij De Roeve valt alles op z’n plaats. Ik doe commercieel werk maar beheer ook de projecten. Wij zijn vooral gespecialiseerd in beurzen en dat is heel divers. Opbouw op de Eroticabeurs, het Azië in Antwerpen-event in de Waagnatie, een vakbeurs voor apothekers… Ik werk constant in een volledig andere sfeer en sector. Dat is heel boeiend en zo verbreed ik mijn kennis.

10

Ik ben best trots op het traject dat ik afgelegd heb. Na mijn stage meteen kunnen beginnen en ondertussen al heel wat meer verantwoordelijkheden gekregen. Ik zie mezelf in deze sector zeker nog groeien. Op termijn mik ik op een functie als commercieel directeur of ‘hoofd van events’. Ja, ik heb ambitie. Maar vooral ook veel goesting.


HR&S

Sofie De Wit

WANDERLUST

Ik ben iemand die altijd openstaat voor nieuwe ervaringen en ideeën. Dat zie je aan het traject dat ik afgelegd heb. Letterlijk en figuurlijk. In mijn tweede jaar Human Resources en Sales gingen we op studiereis naar Berlijn. Een superervaring! Enkele maanden later vertrokken mijn vriend en ik op Eurotrip. We eindigden onze rondreis in Valencia, waar ik in september mijn Erasmusprogramma startte. In januari ben ik welgeteld één dag thuis geweest voor ik naar Praag vertrok op stage. Op mijn stageplaats, the Prague office van ABInbev, werken liefst 39 nationaliteiten. Er worden dan ook heel veel talen gesproken, maar ik converseer vooral in het Engels, Nederlands en Frans. De verantwoordelijkheden en autonomie die ik krijg, hebben me aangenaam verrast. Ik heb zeker geen typische uitvoerende stagiairstaken. Zo beheer ik ‘the Belgian scope’: een divers administratief pakket zoals de opvolging van langdurig zieken, beloningsprogramma’s, afwezigheden, syndicale verlofdagen enz. Daarnaast werk ik aan de modernisering van verouderde processen. Je kunt dus wel stellen dat ik al mijn HR-kennis in de praktijk kan brengen. En ik leer ook heel veel bij natuurlijk. Ik koos als 18-jarige voor de studierichting Human Resources & Sales omdat ik een brede opleiding zocht. Net als veel leeftijdsgenoten had ik nog geen precies idee van wat ik wilde gaan doen. Met een studie talen, economie, boekhouden en psychologie kon ik al mijn opties openhouden. In juni studeer ik af. Ik heb intussen besloten verder te studeren, maar wat en waar staat nog niet vast. Mogelijk blijf ik in Praag want mijn vriend heeft hier intussen een job. Maar ik sluit ook een terugkeer naar KdG niet uit. International Business spreekt me heel erg aan. Ook de lerarenopleiding secundair onderwijs economie en Engels lijkt wel iets voor mij. Ik heb het gevoel dat ik heel veel mogelijkheden heb, en dat is fijn.

11


Talent Creativiteit Ondernememingszin Durf Doen Wendbaarheid Passie ...

VU Veerle Hendrickx Brusselstraat 45, 2018 ANTWERPEN +32 3 613 13 13 info@kdg.be www.kdg.be www.facebook.com/ kareldegrotehogeschool www.kdg.be/office-management

Redactie: Soetkin Waeyaert, Julie De Mul Fotografie: András Veres Lay out: Wim Neyt

Office Management KdG: alumni-krant 2018  

www.kdg.be/office-management

Office Management KdG: alumni-krant 2018  

www.kdg.be/office-management

Advertisement