De karavaan oktober 2016

Page 26

The European Ident “Wil je meedoen aan het European Identity Experiment waarbij je andere jongeren en jezelf beter leert kennen terwijl je met de camera aan de slag gaat?” Iedereen die volmondig “Ja” antwoordde op deze ietwat bizarre en vage vraag ging mee op Europese uitwisseling naar PikkuSyöte, een mooi en afgelegen plekje in Finland, niet zo ver van Lapland. Hoewel ik niet echt wist wat me te wachten stond, schreef ik me meteen in voor dit avontuur! Niet veel later, vertrok ik dan met het vliegtuig naar het Hoge Noorden.

Tekst: Sofie Stans

The European Identity Experiment

In totaal waren we met een groep van 32 jongeren tussen 16 en 28 jaar uit België, Finland en Zweden. Een groot deel van deze bende had echter een andere afkomst, ze kwamen uit Irak, Angola, Ethiopië, Afghanistan, het Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland en Vietnam. Een interessante mengelmoes dus!

26

De week vloog voorbij. Boeiende workshops, een gezellig kampvuur met ukelele, een zalige sauna, goede, intense gesprekken, enkele rendieren en een goed feestje passeerden de revue. We moesten die week onze creatieve kant naar boven laten komen. De opdracht was niet simpel, maak een filmpje over dit project. We mochten zelf kiezen hoe we dat gingen doen. Aan talent was er zeker geen tekort. We hadden goede scriptschrijvers, regisseurs, cameraman-

de Karavaan nr. 4


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.