Page 1

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ε’2 ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ: ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ-ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ


H ΠΟΛΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ

Η

πολική είναι η μεγαλύτερη αρκούδα του πλανήτη. Έχει χρώμα άσπρο και ζει στις αρκτικές περιοχές. Το βάρος της φτάνει τα 650 κιλά .Το σώμα της εσωτερικά καλύπτεται από στρώμα λίπους και εξωτερικά από χοντρό και κοντό τρίχωμα. Τρίχωμα έχουν και τα πέλματά της για να μη γλιστρά στον πάγο. Τρέχει με ασυνήθιστη επιδεξιότητα στις παγωμένες περιοχές. Τρέφεται κυρίως με φώκιες και με υπόλοιπα ζώα αλλά και ψάρια των πόλων. Όπως και οι άλλες αρκούδες μπορεί να φάει και βρύα ή χόρτα τρώει 20 κιλά φαγητό σε μία ώρα. Η πολική αρκούδα κυνηγά στην ξηρά, στον πάγο αλλά και μέσα στο νερό. τα . Δε διστάζει να επιτεθεί ακόμη και στον άνθρωπο. Το θηλυκό γεννάει ένα ή δύο μικρά κάθε 3 μήνες. τα οποία μένουν μαζί της για περισσότερα από δύο χρόνια. Ο μεγαλύτερος εχθρός της πολικής αρκούδας είναι ο άνθρωπο ο οποίος τις κυνηγάει για το κρέας και τη γούνα τους, ακόμη και αεροπορικώς . Επίσης Το μόνο ζώο που φοβούνται οι πολικές αρκούδες είναι ο θαλάσσιος ελέφαντας, ειδικά μέσα στο νερό δεν τον πλησιάζουν, καθότι διαθέτει μακριούς λευκούς χαυλιόδοντες, τυχαίνει βλέπεται να είναι και πρωταθλητής στο κολύμπι.

Σ

τη δεκαετία του 1950 οι κυνηγοί πυροβολούσαν τις αρκούδες από ψηλά με μικρά αεροπλάνα. Στη Ρωσία μόνο το 1965 σκοτώθηκαν 1500 περίπου αρκούδες. Ευτυχώς, το κυνήγι από τον αέρα έχει πλέον απαγορευτεί εντελώς


Α

κόμα και αν οι πολικές αρκούδες φαίνονται λευκές, το

δέρμα τους κάτω από την γούνα είναι στην πραγματικότητα μαύρο.


H πολικη αρκουδα  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you