Page 1


Del 2

Gjenbruk av materialer i hårpynt

Vi skulle jobbe individuelt med et øvelseshode. Vi laget en oppsetning/styling på det langhåra dukkehodet. Vi måtte lage hårpynt eller effekter av brukte ting. Her kunne vi bruke vår fantasi og kreativitet. Det var viktig å bruke litt tid på planleggingen av frisyren og pynten, for å få best mulig resultat. Planleggingsdel: Som inspirasjon brukte jeg Coca Cola. Det første jeg tenkte på var alle de Coca cola korkene jeg hadde samlet på for en liten stund siden. Først var jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skulle få til å feste dem i håret, men jeg tok dem med på skolen allikevel. Det andre jeg tenkte på var å lime en colaboks på en svart tjukk bøyle… men, jeg hadde ikke en svart tjukk bøyle…? Forhørte litt rundt om det var noen som tilfeldigvis hadde en bøyle som de ikke brukte – og det var det. Søsteren min, Gunn Kristin, hadde en som hun ikke brukte. Trinn for trinn:


Jeg brukte:


Det var en morsom oppgave 책 jobbe med.


Hodebunnsmassasje

En hodebunnsmassasje kan brukes i forbindelse med hårvask og kurbehandling på hodebunnen. I forbindelse med hårvask er hensikten å løse opp og fjerne smuss. Ved kurbehandlinger er hensikten å øke sirkulasjonen av blod og lymfe, slit at næring tilføres og avfall fjernes. Massasjen stimulerer utskilling av talg og svette, og fjerning av avfall til huden. Man bør bruke hår og hodebunnsmassasje hvis: - kunden har håravfall, hvis det ikke er så drastisk, for å stimulere hårveksten - kunden har irritert hodebunn, fordi den hjelper huden å kvitte seg med avfallsstoffer

Man bør ikke bruke hår og hodebunnsmassasje hvis: - kunden har feber - kunden har ekstrem talgproduksjon - kunden har hudsykdommer - kunden har infeksjoner i kroppen (influensa) - hodebunnen til kunden har sår, eller nylig grodd skade - kunden har hjertesykdom(er) - kunden føler behandlingen er ubehagelig

Ved en hodebunnsmassasje er det 4 grep. Strykninger, friksjoner, stjernen og tomlene.

1. Man begynner med strykninger fra hårfestet foran, til hårfestet bak. Strykningene bør utføres med fast trykk og i rolig tempo, gjenta 4 – 5 ganger.


2. Etterpå begynner man med friksjoner. Huden skal beveges i forhold til underliggende vev. Man må unngå å gni huden på overflaten mer enn nødvendig. Retningen er valgfri, men pass på å massere hele hodebunnen. 3. Stjernen er nesten lik som friksjoner, bare at du har et mønster å følge. En hand fremme, og en hand bak – så skal man jobbe seg oppover mot kroneområdet. 4. Til slutt bruker man tomlene, fra hårfestet og litt bakover rundt hele hodet. Lag halvsirkler, og bruk sikksakk bevegelser. Avslutt hele behandlingen med strykninger igjen.

Kunden skal ha det behagelig gjennom hele behandlingen, hvis ikke blir det en ubehagelig opplevelse. Før du begynner må du sjekke om kunden har plager, hvis behandlingen ikke kan forekommes. Hendene dine skal være rene og varme før massasjen starter. Man skal aldri slippe taket på hodet med begge hendene samtidig, fordi kunden skal føle seg trygg gjennom hele behandlingen. En hodebunnsmassasje skal ikke vare lenger enn 15 minutter. Da vi tok hodebunnsmassasje på hverandre synes jeg det var litt rart, men nå skjønner jeg hensikten.

Føning Noen liker å dele opp når de skal føne, andre liker å føne mens alt håret er nede. Det er vel egentlig best å dele opp, da er man sikker på at alt håret blir tørt. Personlig liker jeg best å føne mens alt håret ligger nede, uten å dele opp. Kjenner godt på håret om det er tørt før jeg avslutter, men jeg kommer nok til å dele opp hvis det er noen med ekstra langt hår.


Opprulling Begynn med å lag et rektangel oppå hodet, fra hårfestet fremme til bak. Rektangelet må ikke være lenger enn rullen, men tykkelsen på passeén skal være like tykk som rullen. Sett rullen opp, og del inn passeér etter den tykkelsen du trenger. Håret skal være vått når du tar en opprulling, så skal det sitte i til håret blir tørt. Har du dårlig tid kan man sette varme på. Etter at man har tatt rektangelet, begynner man på sidene. Hold håret i 90 grader, og rull håret nedover. Man bruker spisskam for å få alt håret med i rullen. Rull helt ned til hodebunnen, litt stramt at det sitter og fest med nål.

Jeg kom lett inn i det etter hvert, men det er ikke like enkelt når håret har økende lengder.

Krullene blir kjempefine, men mine ble ikke helt som de skal bli. Jeg tok rullene for fort ut, håret var ikke helt tørt enda. Det var fredag og jeg ville se resultatet før helgen, men jeg tror nok resultatet hadde vært finere på mandagen!


Styling Når jeg styler Elise pleier jeg bare og rette det med rette tang, og tuperer det etterpå – slik hun liker å ha det. Noen andre ganger bruker jeg kanskje bølgetangen, for å gi henne noen fine bølger i håret.

Styling i forhold til Mot til å Glede dagen:


Hårfrisyre av naturens materialer

Dette var den første oppgaven vi fikk på frisørlinja, og jeg var spendt på hvordan det skulle gå. Jeg kom på gruppe med Cecilie. Vi brukte lyng, blader og blomster. De eneste redskapene vi brukte var lim pistol og litt maling. Først var det ikke like lett å få lyngen til å henge på kvinnen, det gikk mye fortere på mannen. Det var varmt, så vi brant oss en del. Da vi var ferdig med å feste all lyngen, så vi at det ikke var så fint fremme ved hårfestet på kvinna. Vi laget en krans(”bøyle”) med en blomst, for å få en fin finish. Mannen så ut som en militær mann da vi var ferdige med å feste alle bladene på plass, så vi bestemte oss for og gi han enda et enda mer militær utrykk. Malte på øyenbryna hans, og to streker midt på kjakene. Så brukte vi en lilla maling, og malte leppene til kvinna. Etter gjennomgåing av oppgaven fant vi ut at kvinnen hadde hel form, og mannen hadde gradering.


Anker Hansen Valken

Først delte vi opp håret i 4. Så tuperte vi bakdelene, ikke begge på likt – men en om gangen. Gredde det med naturbørste mot midten, og festet med fliseklemmer. Fliseklemmene skulle overlappe hverandre. Gredde alt håret bak, så rullet vi håret inn med fingrene og festet med fliseklemmer og lus. Øvelseshodene har tjukt hår, så det må nok flere fliseklemmer til - enn det gjør på Astrid sitt hår.

Fargekurs på Cutrin i Bergen


Den 16. November reiste klasse 2DHFA til Bergen. Kystbussen gikk klokken 08:00, og vi var fremme i 11:00 tiden. På ABAS AS Cutrin lokalet ble vi møtt med et smil fra Harry René Jensen og medarbeiderne hans. Cutrin Norge er den største frisørleverandøren i Norge som utelukkende selger sine produkter til frisørsalonger. Først fikk vi en liten fremvisning rundt på lokalet, før vi hoppet i gang med fargekurset. Alt måtte skje fort, så vi satt og spiste mens Harry lærte oss mange forkjellige ting. Han gikk i gjennom det meste på de få timene, fargestjerne, fargekart, forskjellen på SCC og DEMI colour osv.

Modell dag

Den 26. Oktober måtte vi finne en modell som vi kunne klippe hel form på. Jeg snakket med Alice noen dager før, om hun kunne tenke seg å være modellen min. Først var hun litt skeptisk, fordi hun var redd jeg skulle ta for mye. Men, jeg lovte at jeg ikke skulle ta mye – og det gjorde jeg ikke heller. Jeg synes design linjen hennes ble mye penere, for det var mye lange pistrete hårstrå fra før. Først vasket jeg håret hennes, klippet diagonal bakover(og diagonal høyre i luggen) og fønte det når jeg var ferdig med klippen. Anita sjekket gjennom det og hun fant ingen feil. Strittet håret hennes etterpå, og tuperte det.


Randi Marie ville ha en litt skrå diagonal bakover. Jeg trengte ikke å ta så mye av lengden, men designlinja ble mye rettere.

Selvbehandlings dag

Den 30. November endte nesten hele klassen opp med å klippe seg. Jeg klippet Sandra, etter et bilde hun hadde sett i et blad. Hun ville ha mye økende lengder, og tung pannelugg. Jeg brukte vanlig saks, effileringssaks og kniv slik at hun kunne få den effekten hun ville ha. Jeg tok ikke designlinjen, fordi hun ville ikke ha det kortere.

Like lengder

- alt håret er like langt


- 90 grader - guide - smĂĽ passeĂŠr - litt vanskelig - ikke ferdig med like lengder dame

I setningsteknikk - blanda shampoo og vann - delte i stjerne - ettervekst - 10 min 16 > 10 - velge, fremme bak, fremme bak - 2 ganger

Mot til ĂĽ Glede dagen


- litt kaos – noen var sjuke - trine og karoline - retta trine - tuperte karoline ekstremt (fikk hjelp av anita) - spontan dans

Nikita Kurs


Den 4. November arrangerte Nikita et kurs, og vi fikk komme. Det var på Maritime Hotell. Vi fikk goodie bags av dagliglederen på Nikita Markedet. De skulle vise høst og vinter 09 kolleksjonen med klær, hår og sminke. Mange flotte modeller var med, og de hadde kule frisyrer og klær. Hentet fra Nikitas hjemmeside: “ Rewind Med inspirasjon fra 20- til 50-tallet bringer Rewind oss tilbake i tid og mikser sammen det beste fra disse tiårene til en herlig, sammensatt retrotrend. Klippene skal være glamorøse, håret er "lagt" eller fønet og man må gjerne bruke kam. Vi ser glatte, blanke partier eller danderte, kontrollerte bølger eller krøller. Brus i frisyrene er fraværende og ingenting er lagt til tilfeldighetene. På damene ser vi gjerne den 20-tallsinspirerte korte boben eller halvlangt/langt dandert og sunt hår. Guttene skal ha kort hår, men gjerne med lengde i indre område for flere stylingmuligheter.


Klærne skal være i silke eller svarte, gjennomsiktige stoffer, eggeskallfarget bomull eller tweed i brune og grå toner.

40-50-tallet gjør seg gjeldende i make-upen. Blek hud med skimmer på kinnben, amorbue og i pannen. Bryn à la Marilyn Monroe og Audrey Hepburn. Røde lepper og tykk eyeliner som vinger opp og ut. Løsvipper er viktig. En ren, pen og klassisk look! Rock Infusion Rock Infusion er en kraftfull og sterk trend full av røffhet og kontraster. Trenden har tydelige innslag av rock og punk. Her trekker man grensene litt lenger, det er barskt, tøft og rock'n roll!

Vi ser mye korte partier i klippene, men med lengre deler for å bryte opp. Eksempelvis kan hele ytre område være kort, mens luggen er lang og tung. Kontraster blir skapt fra glatte partier opp mot teksturerte partier. Frisyrene gjøres mer spennende og edgy med undercut, innrisset mønster på korte partier og disconnections. Fargene er klare og skarpe uansett mørkhetsgrad. En sort farge kan for eksempel brytes opp med klare farger i rosa, lilla, blå eller grønn. Også blonde nyanser som hvitt eller sølv kan brukes her.


Skinn, lær og bomull går igjen i bekledningen. Farger i klærne er svart, hvitt, grått, eller klare og sterke som i frisyrene. Stilen fullbyrdes med rett make-up. Sterke farger og kontraster preger også sminken i Rock Infusion. Matt hud og rouge for å markere kinnbein. Tydelig definerte bryn. Øynene skal være sotet mens leppene er matte og tonet ned dersom øyesminken er veldig sterk. Bruk gjerne eyeliner i forskjellige farger. Rocka og vill er stikkord for denne looken!”

Økende Lengder

- 90 grader - alt opp - Det som ikke rekker opp gjør ingenting -Tar design linje etterpå


Farging

- fargestjerne osv - Elise 4.0 hele h책ret - Meg - ettervekst, bleking

dokumentasjon  

heieeeeeeeeeee