Page 1

No.3 Smuk puha Jægeren

November 2010

MOS

og mos

og lolitadukken

Kokasse eller

grønlangkål? Kapivarfakta

ISBN 978-1-56592-479-6

9 781565 924796

Kapivardreng.dk

54495

Bog opkaldt efter drypsten

Hvordan du bliver en go’

kapivardreng


No.3

Tekst: Kapivardreng Foto fra noget der hedder internettet (det skal nok blive stort en gang)

November 2010

Sidste nyt Der findes stalagmitter - og så findes der

Stalagmitter Bog opkaldt efter drypsten

Som det nok ikke er gået hen over hovedet på en eneste læser af Capybara Magazine, så er Kapivardrengs alter egeo Jan, gået i kloster i det sydlige Vendsyssel, for at færdiggøre sin kommende roman ”Stalagmiter”. For dem som ikke ved det, så er en stalagmit, en drypsten. Helt præcis er det en opadstræbende drypsten, der efter utallige års drypperi, er blevet opbygget på gulvet - sædvanligvis i en drypstenshule. Der findes jo også drypsten med hovedet nedad. De hedder stalaktitter. Og det havde jo også været en glimrende titel. Men så skulle bygningerne jo stå på hovedet, da stalagmitterne er navnet på de enorme højhuse i Stad 1. Åh, hvor ville det have været noget rod. Mine hovedpersone ville dalre rundt på lofterne. Nej - det dur ikke. ”Stalagmitter” er titlen - og det bliver det ved med at være. Jeg kunne selvfølgelig godt kalde den ”Stalaktitter” - og så bare vende bogen på hovedet. Ja, det ville være en godt ide. Men nej, det ville det alligevel ikke. For så står teksten jo på hovedet... Mmmm - nå, så må jeg hellere bare lade det være som det er. Så for lige at opsummere, så skriver jeg på ”Stalagmitter” og det bliver jeg ved med.

På en næsten udpint mark, lidt uden for Esbjerg, har landmanden Eilif Grolennert fundet en fidus, baseret på lakridssnørebånd og uanede mængder kunstgødning. På denne ene mark dyrkes nemlig samtlige stregkoder, til hele klodens detailmarked. Den varierende stregtykkelse opnås ved, at Eilif vander hvert enkelt lakridssnørebånd med en pipette.


sehr gut! i test foretaget Fået 12 sauerkraut itut i Frankfurt. af det tyske testinst

En ud af 19 kapivarer børster deres børster med børster

Knuds børster Kongelig Hoflevenrandør


Guacamole smager ikke kolort - og kolort smager ikke af guacamole

Uhm! og uhumsK Kokasse eller grønlangkål? Opkast eller guacamole?

E

n undersøgelse foretaget blandt kapivarer bosat i Jylland, har afsløret at 10 ud af 10 kapivarer, ikke kan kende forskel på en frisklavet portion guacamole og en ligeså frisk bunke opkast. Og det kan naturligvis ikke være rigtigt, at man, blot fordi man er et eksemplar af verdens største ganver, bosat på den jyske halvø, ikke skal turde spise en lille klat dejligt grøn guacamole, i bare rædsel for, at man tager en bid af en fredagsopkat fra Jomfru Ane Gade. Derfor kommer der her en guide til, hvordan man kender forskel på guacamole og opkast, og ikke mindst, en dejlig varm kokasse og en ligeså skøn dampende omgang grønlangkål. Velbekomme!

Opkast

Kokasse

Dene prøve er opkast fra en 16 år gammel fordrukken pige, der har drykket øl, spist banan og en frank hotdog.

Kolort har en forbløffende lighed med grønlangkål, men den har også den uheldige egenskab, at den smager - af kolort.

Guacamole

Grønlangkål

Dene prøve er friskblandet guacamole. Den eneste måde at kende forskel på dette og opkastet, er på lugten.

Grønlangkålen er grønkål, skamkogt til en lind grødagtig mos. Det samger glimrende til jul - og medister!


Mos & mos

10 måder du kan fyre op under spasen med mos (mos) og mos (mås).

Rul dig selv i tapetklister, og mos, og gem dig på en fodHvis du lider boldbane. Så kan du springe op og af fremskredent hårtab, skræmme så er en dejlig grøn plade spillerne. mos en glimrende Kartoffelmos er en glimrende erstatning for hårgele.

Moskva fik sit navn, efter de mange koner der gik rundt med små vogne - såkaldte kva’er, og solgte mos. Moses havde en grill hvor han serverede grillet mos.

Hvis man moser 20 kasser kattekillinger, så får men skøn basis for et farsbrød.

erstatning for en toupe.

Mos er glimrende til at bruge som ryatæppe. Mos og mos er to sider af samme sag, men er en skidt kombination i samme middagsret.

Kartoffelmos havde en fremtrædende rolle i ”Nærkontakt af tredje grad”.

Narkomaner burde gå over til mos. Det er betydeligt vanskeligere at presse ud af kanylen, og derfor knap så vanedannende.


Hvordan en go’ k Ved hjælp af dårlige amerikanske gyserfilm, skal du opbygge en god solid skræk - ja, faktisk en fobi - overfor krokodiller. Virker også med gæs og små hunde.

1

Du investerer i et dusin storp du så skræller, tørrer, og syer smuk stridhåret ka Efter ganske få dag før kaktusdragten grå tone, der så po kapivarer.

2 4

Lær at sige ”Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii” mens du løfter hovedet, lukker øjnene halvt i, og efter første ”Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii” sætter dig ned på din bagdel, og stødvis udstøder ”Iiiiiiiiiiiiiii” hurtigt efter hinanden i mindst en halv time.

7

Spis masser af græs. Græs til morgenmad, græs til frokost, græs til aften og indimellem skal du også spise lidt græs. Har du en pause fra græspsiseriet, så spider du lige en ekstra portion græs med græs garniture.

5

Flyt til ved en Flyt til en flod lav det der. Så

Opstøv en barnløs kapivar overbesvis dem om, at du lagte valg, som deres nye a Efter få år, er du acceptere blods kapivar, og efter kun tion ER du en kapivar.


du bliver kapivar

piggede kakti, som r sammen til en apivardrengt. ge uden vand den helt rigtige opulær blandt

l sydamerika, og bosæt dig flod. Eller endnu bedre: l sydamerika og bosæt dig I d. Eller køb hele sydamerika, t om til en flod, og bosæt dig å bli’r det ikke bedre.

rfamilie, og er det oparving. et som fuldn en genera-

8

Du låner din nabos marsvin, og indleder et massivt forhold til disse. Regn med mellem tre og fire måneders intens påvirkning fra de små gnavere, før du begynder at anlægge kapivartræk.

3 6 9

Grav en flod i baghaven, og træk et ryatæppe over dig, mens du kravler rundt i din kunstige flod, med din kunstige kapivarpels. Det er ikke den ægte vare, men efter 14 dage så føles det - og lugter - som det.

Lær at lade dine fortænder gro hele tiden. Det er ikke sikkert du bliver en god kapibvar, men du vil i løbet af kort tid, have et glimrende redskab til at deltage i pløjemesterskaber med.


Kapivandrehistorien Jægeren og lolitadukken Torsten var jæger. Han greb enhver lejlighed der bød sig, til at lade sit gevær og plaffe dyr i alle afskygninger. Men det var ikke den eneste last han havde. Torsten var nemig bønnoman. Han elskede bønner, og spiste dem moregn, middag og aften, og af og til også til natmad. Omkring Torsten stod der alti en dunst af gas, og efterhånden begyndte hans venner at få nok. For gassen skulle ud, og med den massive tilførsel af bønner, var produktionen af gas tilsvarende stor. En dag, lige omkring Torstens fødselsdag, bestemte vennernes sig for, at nu ville de lave det ultimative nummer med Torsten, og en gang for alle kurere han hang til bønner. De investerede i en lolitadukke, størrelse xl, og efter en våd nat i byen, bar de den dødrukne Torsten hjem, lirkede en

plastikslange op i måsen på ham, og tilsluttede den lolitadukken, I nattens løb vill hans uddunstninger fylde plastikdukken op, og indenfor få timer fylde dukken. Ideen var, at Torsten ville vågne ved siden af den oppsytede dukke, trække slangen ud, og udsættes for en massiv ladning af sine egne gasser. Men sådan gik det ikke, For i nattens løb steg dukken til verjs, med Torsten på slæb. Som altid havde Torsten sig jagtgevær liggende på natbordet, og ubevidstgreb han den. Da han senere vågnede i 500 meters højde, blev han så forvirret, at han skød dukken med jagtgeværet, hvilket forårsagede en voldsom gaseksplosion. Den stakkels Torsten regnede ned, som kødsne, og endte sine dage, som foder for den nærliggende moses ænder og ræve.

En duft af jeg ved ikke hvad...

Smuk puha Verdens mest perfekte affaldsprodukt.

Det kommer jo ikke bag på nogen, at kapivaren i 1948 blev kåret som verdens smukkeste dyr, ved de 17. internationale veterinære sommerlege i Ulster. 62 lande, 456 delstater og 4 kommuner, ahvde medbragt gipsafstøbninger af, det i deres øjne smukkeste dyr, og ind på en klar førsteplads, med mere end 500 stemmer, kom kapivaren. Den peruvianske landbrugsminister, Ghriiug Ismael Benavides, modtog den tre tons tunge pokal, i støbejern og uld, og med gråd i stemmen, erklærede han, at den ville blive få sin egen plads i Lima.

Ved samme lejlighed kåredes dyret med klodens smukkes udformede afføring. Dette var knap så let at gå afgøre, idet en mængde kulturelle og religiøse forskelle spillede ind. Bl.a. ønskede den færøske delegation at tildele grindehvalen æren for den smukkeste afføring, hvorimod Letland mente denne ære burde gå til geden. Efter næsten en måneds vetering, enedes 2/3 af deltagerlandende om, at dupege kapivarens afføring som den mest helstøbte og tidløse lort. Med æren fulgte ”Den gyldne Puha” til fri anvendelse i alt fra nationalflag til heraldik.

Capybara Magazine November  
Capybara Magazine November  

3. nyhedsmagasin fra Kapivardreng.dk - November 2010

Advertisement